Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [23 kolejka] WISŁA Kraków - Zawisza Bydgoszcz, 7 marca, 15:30. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9430)

Mati_ 06.03.2015 19:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1392622)
Kasa misu, kasa, jak jej nie mają za dużo, to wybierają się na 2-3 mecze w sezonie a nie na 8. A na jakie to niedtrudno się domyślić.

Żadna kasa misiu kasa.
Najtańszy bilet kosztuje 15 ulgowy, czyli tyle ile kosztuje paczka papierosów. Nie powiesz mi, że nikt tyle nie uzbiera.
A tych najtańszych biletów pozostało jeszcze sporo..

szprotson 06.03.2015 21:33

ogolnie jest kupa
nie tylko pilkarsko

!!IRIVER!! 07.03.2015 00:11

Na Derby już na 2 tygodnie przed meczem poszło więcej biletów niż na Zawiszę. Przerażające, ale przecież na Zawiszy się przecież nikt tak polansować nie może jak na żydach.

stalsanok1946 07.03.2015 08:56

a ile sprzedanych biletów jest na derby, wiesz coś?

FraMat 07.03.2015 10:05

dajcie spokój... wszyscy wyprztykali się z kasy na szaliki. Poszła ogromna ilość około 1000 sztuk.

serek.c2 07.03.2015 10:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1392667)
dajcie spokój... wszyscy wyprztykali się z kasy na szaliki. Poszła ogromna ilość około 1000 sztuk.

Kupiłeś swój, na mecz idziesz?

tofik 07.03.2015 12:17

Remis to maks, co może z tego być. Koncepcja Smudy się wyczerpała, a Zawisza nie dostarcza już punktów tak łatwo jak jesienią.

MatMario 07.03.2015 13:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1392669)
Kupiłeś swój, na mecz idziesz?

To sa zwykle polsrodki....

Bartosz 07.03.2015 13:10

Dzisiaj 3-0, Paweł Brożek x3 :-) Kto tego nie zobaczy na żywo ten faja :-)

Smuga 07.03.2015 13:28

Ciężko powiedzieć, jaki będzie końcowy rezultat tego meczu. Po ostatnich wynikach naszej drużyny trudno być optymistą. Zawisza łatwo tych punktów nie da sobie wydrzeć. Dla nich każdy punkt jest teraz na wagę złota. Outsiderzy na wiosnę zawsze spinają pośladki mając przed oczyma widmo spadku do niższej ligi. Patrząc na historię pojedynków tych dwóch drużyn trzeba wyciągnąć wniosek, że Wisła nie może odpuszczać, bo jeden moment nieuwagi i punkty powędrują do Bydgoszczy. No nic nie ma wyjścia te trzy punkty na naszym koncie po tym meczu są obowiązkiem piłkarzy naszego zespołu. JJBG! http://pu.i.wp.pl/k,NjEyMjI1MjEsNDUw...sla_Szalik.gif

rafkur 07.03.2015 13:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bartosz (Post 1392696)
Dzisiaj 3-0, Paweł Brożek x3 :-) Kto tego nie zobaczy na żywo ten faja :-)

Obstawiam, że nie zobaczy tego jakieś 75% tych, którzy przylezą na derby....

qqq_b 07.03.2015 16:07

Ma ktoś numer do Dyzmy? Chciałbym się zgłosić z małą propozycją do niego. Otóż kiedyś grałem w piłkę ( całkiem dobrze mi szło ) i chciałbym dołączyć do składu. Kontrakt nie musi być duży - wystarczy jakieś 3000 zł/mc. Na pewno przebijam umiejętnościami takich "tuzów" jak Boguski, Guerrier, Uryga czy Sarki. Zastąpiłbym ich godnie. Obiecuje gryźć trawę i zapieprzać po boisku do ostatniego tchu. Wstydu moja grą na pewno nie przyniosę Wiśle i będę reprezentował jej barwy z dumą. Nie można tego samego powiedzieć o dzisiejszych "bohaterach" tego klubu, którzy mecz za meczem hańbią ten klub. Także jakby ktoś miał do niego numer to poproszę. Z góry dziękuję.

wikink1 07.03.2015 16:20

CUPIAŁ was kocha KOCHA.............

krasny 07.03.2015 16:21

Poza indywidualnymi "przebłyskami" zero pomysłu na grę. Zastanawiam się po co te wszystkie przygotowania przedsezonowe, wyjazdy, ciepłe baseny...
Zero pomysłu. Zero.

Mam nadzieję że zarząd ma pomysł na nowego trenera. Zmiana dla zmiany nie ma sensu, ale jeśli jest jakiś sensowny kandydat, chyba nie ma na co czekać.

Mixu 07.03.2015 17:22

Smuda wy...........jazd z Wisły!

wikink1 07.03.2015 17:23

Jak Wam nie pasuje to se do szafy pośpiewać .Prezes Całuje WAS

shaggy 07.03.2015 17:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mixu (Post 1392715)
Smuda wy...........jazd z Wisły!

Akurat to nie wina Smudy że kopacze nawet z metra nie potrafia trafić do bramki...
Co nie zmienia postaci rzeczy że czas wielkiej Smu(d)y w Wiśle bezpowrotnie mija...

silver03 07.03.2015 17:25

Porażka z ostatnią drużyną tabeli w dodatku grającą w 10, kompletna kompromitacja.

fansorina 07.03.2015 17:26

Gratulacje dla Zawiszy, trzeba brać jak inni dają.

Dać walkowera Legii i niech przygotowują się do Derbów Krakowa pod okiem NOWEGO TRENERA(pal licho kto nim będzie bo nikt nie jest taki ograniczony jak obecny).

daniello1987 07.03.2015 17:28

cały czas broniłem Smudy, az do tego momentu. juz nie mam sił. zjechani nasi sa ze nie ma nawet sił rękawamik oddychac. dramat. mam nadzieje ze w poniedziałek rano usłysze z radia "Franciszek Smuda nie jste juz trenerem Wisly Kraków"

Mixu 07.03.2015 17:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez shaggy (Post 1392717)
Akurat to nie wina Smudy że kopacze nawet z metra nie potrafia trafić do bramki...
Co nie zmienia postaci rzeczy że czas wielkiej Smu(d)y w Wiśle bezpowrotnie mija...

Winą Smudy jest TRAGICZNE przygotowanie zespołu do rundy, brak pomysłu na grę, kulawa organizacja gry (gorsza niż ostatniego zespołu w tabeli) i brak stylu. Smuda nie trenuje tego zespołu jednej rundy tylko dłużej..Miał czas.

Kamson 07.03.2015 17:31

zaorać wszystko w....u i zaczac od 4 ligi. wszyscy oprocz Glowy, wypierdalac na syberie, na czele ze smuda

FredzIo 07.03.2015 17:32

Żenada. Na początku tej rundy dostaliśmy 4 rywali, wszystkich z grupy spadkowej i zdobyliśmy 1 punkt. Zawsze byłem przeciwnikiem Smudy. Drużyny pod jego wodzą od wielu lat grają poniżej swoich możliwości z małymi przebłyskami gdzie grają na miarę możliwości. Ogólnie jestem zdania, że trener nie ma dużego wpływu na drużynę ale jakiś drobny ma i właśnie w tym aspekcie Smuda działa na minus. Widać wyraźnie, że jest uprzedzony do naszych murzynów na skrzydłach. Dzisiaj jako pierwszego zdjął Guerriera, który jako jedyny w ofensywie dawał coś pozytywnego. Może nie grał dobrze, ale na pewno lepiej od pozostałych zawodników. Przy nim Sarki i Guerrier z piłkarzy u dużym potencjale stali się nikim. Do tego jeszcze dochodzą kompromitujące wypowiedzi Smudy w prawie każdym wywiadzie. Dyzma od dawna jest pośmiewiskiem i głównie z tego powodu go tu nie chciałem. A to, że robi wyniki poniżej możliwości drużyny to żadna nowość. Nawet z Lechem gdzie miał do dyspozycji Stilica, Peszko, Murawskiego, Arbolede czy piłkarza z kosmosu Lewandowskiego to najwyższym osiągnieciem było 3 miejsce. Przykro się patrzy na dzisiejszą Wisłę. Kupa dobrych piłkarzy, a Smuda i tak zacznie bredzić, że nie ma kim grać. To mnie najbardziej boli.

shaggy 07.03.2015 17:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mixu (Post 1392722)
Winą Smudy jest TRAGICZNE przygotowanie zespołu do rundy, brak pomysłu na grę, kulawa organizacja gry (gorsza niż ostatniego zespołu w tabeli) i brak stylu. Smuda nie trenuje tego zespołu jednej rundy tylko dłużej..Miał czas.

Prawdą jest to co napisaleś ale nie rozgrzeszałbym piłkarzy. Nawet pomimo złego przygotowania i złej organizacji gry stworzylismy kilka sytuacji które obowiązkowo powinny skończyć sie 1, 2 golami a to już obciąza bezpośrednio piłkarzy...

TS&ZKS 07.03.2015 17:37

Napisze po raz kolejny: DYZMA WYPIE*DALAJ!!! Od poczatku bylem przeciwny zatrudnieniu tego pseudo fachowca od siedmiu boleści. Nadaje się, ale do koszenia trawników, chociaż i tam pewnie by coś spartolił.

Mixu 07.03.2015 17:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez shaggy (Post 1392725)
Prawdą jest to co napisaleś ale nie rozgrzeszałbym piłkarzy. Nawet pomimo złego przygotowania i złej organizacji gry stworzylismy kilka sytuacji które obowiązkowo powinny skończyć sie 1, 2 golami a to już obciąza bezpośrednio piłkarzy...

Za nieskutecznosć piłkarzy odpowiedzialność bierze trener. To on ich przygotowuje, dba o ich skuteczność, jeśli ta szwankuje skupia się na treningach strzeleckich itp. Jeśli to nie pomaga to powinien próbować innych wariantów. O co zakład że w następnym meczu zagrają te same "święte krowy" ?

FrankDrebinTSW 07.03.2015 17:46

Jaki z niego moze byc trener. Załoze sie, ze ma IQ ponizej 75 to raz. Dwa, ze powinien trenowac ale jakis komandosów albo biegaczy ale nie piłkarzy. To nie pierwsza i nie druga runda wiosenna gdzie jego zespoly wygladaja tragicznie w tym czasie.

brylant17 07.03.2015 17:46

Piłkarzyki pajacyki tyle mam do powiedzenia taa przełamiemy się :lol: najbliższe dwa mecze pokażą gdzie jesteśmy....

Patryko 07.03.2015 17:47

Graliśmy w 9.
To, co odwalają ostatnimi czasy Dareczek i Boguski (choć dziś miał chyba ze 3 udane podania) to jest jakieś nieporozumienie. Zastąpić ich kimkolwiek, nie wiem... sprzatąjąca panią Jadzią, nie zagra gorzej.

Na Legii bez Arka, z Dudką na stoperze... zapowiada sie wynik hokejowy.

TS&ZKS 07.03.2015 17:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1392730)
najbliższe dwa mecze pokażą gdzie jestemśmy....

Ja Ci juz moge powiedziec. Jestesmy w DU*IE

El'kabat 07.03.2015 17:50

Ciężko się to ogląda na trzeźwo.
Zero jakiegokolwiek pomysłu na grę. Biega 11 gości i kilku z nich, którzy mają jakiekolwiek umiejętności zrobi czasem akcje. Większość czasu to są 3-4 podania,strata i kopanina od początku...

O paralitykach jak Dudka, czy Boguski nie wspominam.

loory 07.03.2015 17:54

Wg mnie jest paranoją że:

1) jak gramy jednego w przewadze to Smuda dalej z uporem maniaka trzyma 4 obrońców i gramy 4-1-4-1 zamiast nie wiem jakiś ofensywniejszy wariant i Głowa czy Guzmics na "lepie" przy napastnikach Zawiszy

2) Jak żółtą kartkę ma już Burliga to czemu nie cofnie Jovica i zmieni Burligę ( i nie gadać tu o nie byciu gotowym w 100% Jovicia bo zapieprzał aż się miło patrzyło!)

3) Jak już jest to 15 minut do końca i dalej Zawisza tylko się broni a my CIĄGLE gramy DZIDY na słabo grającego (wg mnie) głową Brożka to czemu nie wprowadzi Garguły który czasem potrafi coś zagrać "niekonwencjonalnego" albo czuje grę na małym kontakcie, tylko wprowadza Sarkiego KTÓRY miał może 2 kontakty z piłką? NIC NIE WNIÓSŁ - NIC!

4) czemu nie wpuści tego Stępińskiego na napad by zagrać tymi 2 napastnikami - tylko wpuszczą totalną porażkę aka Jankowskiego?!

5) i jaki normalny człowiek na pytanie dziennikarza mówi : " że jeśli mogę to wolałbym nie odpowiadać na to pytanie" czy człowiek nie ma mózgu? Co to za problem powiedzieć: " nie to zwykła co tygodniowa rozmowa w celu sprawdzenia jak sobie drużyna radzi itp itd" A TERAZ TYLKO WPROWADZA ZAMIESZANIE! co z tego że nie jest to prawda? Takie rzeczy wg mnie mają i powinny zostać w szatni a nie gadać do prasy. Już wieczorem będzie 10000 analiz jego wypowiedzi. A godzinę później jego "OFICJALNE" sprostowanie...[*]

Zamiast wypisywać tysiąc tłumaczeń i oficjalnych stanowisk, lepiej się SEKUNDĘ zastanowić póki otworzy gębę.

Było dużo pecha dzisiaj - obiektywnie. Gdyby wpadła bramka przy poprzeczce Stilicia to może by to inaczej wyglądało. Gdyby Brożek pyknął chociaż jedną piłkę którą miał.. Albo to wybicie z linii, a już nie wspominając o sytuacji 100% jaką miał Dudka. No boli patrzeć na to bo sami sobie szkodzą. Coraz większa presja i negatywna atmosfera wokół jest ich winą!

St Yabol 07.03.2015 18:23

smutne to było

fialo 07.03.2015 18:31

Przejebalismy z najgorsza druzyna ligii (!), ktora stanowi jakis egzotyczny zlepek no-nameow z calego swiata (!!), ktora nie wygrala w tym sezonie na wyjezdzie (!!!), grajacym przez duza czesc meczu w 10 (!!!!), a Franio nam mowi, ze to wszystko kwestia FARTA? Franio, rezerwuj sobie samolot do Raichu, nie wyobrażam sobie sytuacji, w której nasz trenerski geniusz, posiadacz najlepszego nosa w futbolu, Smuda Franciszek nie zostanie dyscyplinarnie wy.......ony.

Slowo o pilkarzykach. Czekam na posty s1meone i podobnych mu znawcow futbolu, jaki to wspanialy mecz zagralismy, jak chodzila pilka, jakim Buchalik jest wspanialym bramkarzem i wcale nie puszcza wszystkiego co leci w bramkę, a Jankowski swietnie gra tylem do bramki i jest niesamowicie silny.

Skoro Głowacki mowi, ze chocbysmy grali dwie doby to i tak by nic nie wpadlo, a Franiu mowi nam ze to "tylko kwestia szczescia", to jedyne wyjscie to wyjebanie Frania na zbity pysk.

63.5 Kg 07.03.2015 18:33

A zaczelo się wszystko od tego ze 95% z Nas już w grudniu wiedzoalo ze Wisła po zimowych przygotowaniach będzie grala pięknie i powabnie...

hawaiisurfer 07.03.2015 19:17

Raz - nie stać nas na opłacanie dwóch trenerów (w przypadku odejścia Smudy). Dwa - okres nie jest dobry, bo na rynku wolnym trenerem jest Jan Urban (chyba byśmy go nie chcieli, a przynajmniej na pewno nie ja). Trzy - dograć do końca ten sezon ratując ekstraklasę i zastanowić się co dalej po sezonie.

Co do samej gry - do 16 m wszystko wygląda ok, problem zaczyna się od 16 m. Najeżdżacie na Boguskiego, a on wcale dzisiaj źle nie grał.

FraMat 07.03.2015 19:17

Pozostało powiedzieć: a nie mówiłem?
Gdzie ci optymiści, co chcieli dzisiaj 5:0?

Smuda niech dogra do końca ten sezon i WY-PIER-DA-LA

wikink1 07.03.2015 19:20

Czekajcie a to nie w tym okienku miały być te transfery . Smuda fałszuje przy szafie ,on wycisnął z nich co się dało i wasz rozpuścił .My mamy marnych piłkarzy , są coraz starsi i nie regenerują się tak szybko ja by się tego chciało.Mamy zespól na granice extra klasy i pierwszej ligi .ZAPAMIĘTAJCIE OD MIESZANIA HERBATA SŁODSZA NIE BĘDZIE .Wisła tonie w długach od pożyczek CUPIAŁA ,a Wy chcecie wisząc cygana .

Wojtas 07.03.2015 19:33

Poniewaz juz brak słow zeby opisać to co oni wyrabiaja ,niech głos wezmnie,zawsze nieśmiertelny Grzegorz Skwara.

https://www.youtube.com/watch?v=Chhp-DTf-oQ

przegraliśmy bo jesteśmy dziadami i tyle.brawa dla Zawiszy.

qqq_b 07.03.2015 19:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hawaiisurfer (Post 1392749)
Raz - nie stać nas na opłacanie dwóch trenerów (w przypadku odejścia Smudy). Dwa - okres nie jest dobry, bo na rynku wolnym trenerem jest Jan Urban (chyba byśmy go nie chcieli, a przynajmniej na pewno nie ja). Trzy - dograć do końca ten sezon ratując ekstraklasę i zastanowić się co dalej po sezonie.

CHŁOPIE. Po sezonie to możemy się obudzić w 1.lidze, bo jak tak dalej pójdzie to wylądujemy w drugiej 8-mce i po podziale będziemy mieć 2-3 punkty przewagi nad strefą spadkową:idea:

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:58.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl