![]() |
Cytat:
Ludzie nie mozna wszystkiego zrzucać na karb braku ławki. Pogoń na papierze prezentuje się słabo. Nazwiska? Robak, Murawski, Janukiewicz a reszta ogórki. Ale dali dziś nam radę. Sorry, ale nie moge słuchać o tym, że nie ma napastnika.. |
czy w tym meczu gral Semirek ? bozyszcze gimbazy Wislackiej ??? ...ogolnie dno niesamowite ... ale to bylo do przewidzenia dla kumatych ...za okolo miesiac najwazniekszy mecz roku...i jeszcze mi powiedzcie ze mlody Zajac nie moglby wejsc na boisko ok 70-75 minuty , no ale sa panowie Jankowski , Boguski , Stilic itp ....rozwijamy sie pilkarsko i W CALE NIE COFAMY SIE W ROZWOJU ....OBRAZ NEDZY I ROZPACZY...chcialem napisac ze najwazniejszy mecz roku przed nami - ale teraz drze przed wynikiem ...dla niektorych fachowcow to: chwilowy spadek formy
|
1. Żenująca frekwencja. Brak słów. Gdzie jesteście kibice sukcesu? Niech każdy sobie odpowie na pytanie co robił dziś wieczór i czemu nie był na R22
2. Jankowski, Stilić, Stępiński - szczyt chujowizny. 3. Czy Jankowski to w ogóle piłkarz? Skąd oni go wytrzasnęli? 4. Czemu nasz trenerski geniusz na ławce rezerwowych przy 1-1 i kiedy w miarę ciśniemy, wprowadza defensywnego pomocnika w dodatku drewnianego jak chatki w Chochołowie. Ktoś to wyjaśni? 5. Wszystko co robi na boisku Alan Uryga z powodzeniem mógłbym robić ja i zapewne 80% użytkowników tego forum - jego "gra" polega na: bieganiu, próbach przeszkadzania oraz podaniach do tyłu. Myślę, że większość z nas potrafiła by skopiować wszystkie jego zagrania z tego meczu z takim samym skutkiem. Z tak słabym piłkarzem w środku pola, nie ma szans na skuteczne granie, bo gracz na tej newralgicznej pozycji, musi dawac drużynie coś więcej niż próby przeszkadzania w rozgrywaniu piłki przez przeciwnika. Stjepanović wracaj czym prędzej, zresztą wg mnie porządny box-to-box DP jest nam teraz niezbędny na równi ze skrzydłowymi. 6. Sędzia ..... 7. Musialem wyrobić dziś KK i widzę, że w Strefie się nic nie zmienia do wyrobienia Karty zachęca mnie.. Tomas Jirsak, a ze ścian patrzą: Maciej Żurawski, Patryk Małecki, Gordan Bunoaza i wielu innych. Załamka. 8. Nie sądzę, żebyśmy złapali sie do ósemki. |
To nie sluchaj tylko patrz na fakty bo...go nie ma! Gra w obronie slabo Sadlok babol jak cholera.Widac cos tam rusza ale to zdecydowanie za malo moze ten nowy urugwajczyk nam odpali i posadzi Sarkiego na lawie... Donald jezdziec bez glowy .Cieszy tylko akcja Burego z Broziem
|
Cytat:
Odnośnie meczu; nawet się nie obejrzałem kiedy ta liga spadła na samo dno. Poza Legią, Lechem amatorzy... |
Cytat:
|
Pozdrowienia dla 9083 skrajnych fanatyków. Bo tylko skrajni fanatycy mogli wytrzymać dziś na stadionie 90 min. Żenada żenady dna.
Jak mając teoretycznie silniejszą jedenastkę niż jesienią gramy dwa poziomy niżej. Zastanawiam się czy Semir który jest słaby psychicznie podświadomie nie oszczędza się żeby nie złapać żadnej kontuzji która mogłaby mu przeszkodzić w znalezieniu nowego klubu. Liczyłem ze może są spięci bo chcą za wszelką cenę wygrać i jak zdobędą bramkę to już pójdzie. K...wa oni dwóch podań po sobie nie umieją wykonać. piłka odskakuje. Jak dla mnie to nie brak ambicji o którą prosiliśmy to braki w przygotowaniu. Jak lubię Smudę to chyba Wisła powinna mieć dwóch trenerów jesiennego Smudę a innego na wiosnę i zabronić w trybie karnym organizować Smudzi przygotowania do rundy wiosennej :evil::evil::evil: |
Poziom jest żenujący, jeszcze jak widzisz, że piłkarze przy każdej stykowej sytuacji odkładają nogę to masz ochotę rzucić czymś w tych nierobów.
Ta liga to dno. |
Cytat:
. |
Boże co za dno dna
Frekwencja; wstyd.9 tys ludzi,jak na Kraków, pińset rożnych miejscowości fc ,itd,Wstyd Mecz;Wstyd ;Jak zawodnicy którzy nazywają się profesjonalistami,i cały tydzień nic nie robią tylko kopia na treningach do zeżygania tą piłkę,nie potrafią zrobić skladnej akcji 4-5 podań-i strzał -celny na bramkę. No chyba ze Brożek pracuje na poczcie, Sadlok w kopalni,a Stilic w banku,a piłka to tylko ich hobby? Może oni maja jakieś inne profesje,które ich od piłki odwodzą.Bo graja jak amatorzy.Wstyd. P.S Z drugiej strony po tym co pokazali z Lechia, jakbym był takim piknikiem i miał oglądać 90 minut anty futbolu w -2 st C,to tez bym chyba na mecz nie poszedł. Od dłuższego czasu chodzę na C tylko pośpiewać i spotkać znajomych.Tyle z tej Wisły zostało. |
Cytat:
W pierwszej połowie przysypiałem na stojąco ale to może spadające ciśnienie.... |
Cytat:
2) Może dlatego czarny nie dostał, że ten chu.oza Gill gdzieś dostał info, że pierwsza żółta Gueriera była za czysty wślizg... 3) Ja się pytam za co dostał Guzmics? Poza tym, że słabo grali, proszę Franka Smudę o niewstawianie do składu tego czarnego na lewej stronie... gość ma wyjebane na gre, fochy jakieś stroi, grać mu się nie chce, niech nie gra proszę cię Franek. Stępiński może lepszy nie jest, ale na pewno słabszy od tego nieobliczalnego wariata również nie jest, tym bardziej, że chłopak chce coś osiągnąć i chce grać i jest młody ambitny. A ten Sarki to jest niezniszczalny, robi zamach - obrońca z bramkarzem leżą na dupsku - bramka pusta - pyk - po sprawie... a ten wali... echhh szkoda słów nawet |
Trudno to przyznać, ale kontrast pomiędzy wczorajszą grą Legii jest ogromny. Na dzień dzisiejszy jesteśmy jak zespół 2-3 ligi niżej. Piłkarze znacznie wolniejsi, bez pomysłu, bez dokładności, przyjmować piłki za bardzo nie umiemy, podawać też nie, strzelać też nie.
|
Ja niestety fanatykiem nie jestem, bo czekając na bilet ponad 1h wszedłem na 10 minutę... za mną w kolejce jeszcze dobry 1k ludzi, ciągnie się pod Reymonta. Do tego w kasie dowiaduję się, czemu nie mogłem kupić biletów przez neta - "karty się zdezaktywowały" - same ....a... początek nieźle, ale im dalej w las tym ciemniej (dosłownie). Chyba całe E reagowało śmiechem na każdy kontakt Sarkiego z piłką i płaczem na kontakty Guerriera. I zasłyszany w tle okrzyk "błagam nie strzelaj" gdy Dudka miał piłkę na 30m... na _ Brożek (dziś kreował lepiej od Stilicia), Głowa (wiadomo), Burliga (asysta i ogólnie jeden z niewielu, którzy mieli więcej udanych zagrań niż głupich błędów) no i Buchalik - widać konkurencja w bramce może zrobić z niego bramkarza, nie tylko piłkołapacza.
|
Cytat:
Cytat:
|
To co zrobił Boguski około 50 minuty jest niewybaczalne. Podanie od Guerriera a ten stoi jak słup soli i idzie z tego kontra, ale wiadomo Smuda opieprza DG77 a Boguski dostaje oklaski od Smudy po zejściu. Mecz słaby, choć gdyby Sarki troszkę pomyślał byłoby zwycięstwo. Jankowskiemu przydałaby się ławka, wole już Guerriera który jest po prostu najlepszy z naszych "skrzydłowych" : Boguskiego,Sarkiego,Jankowskiego,Garguły czy Stępińskiego a że jest jednookim pośród ślepców to druga sprawa.
|
Powiedzcie mi jedno, choć pewnie znam odpowiedź. Czy Jović i Barrientos będą mogłi grać z Bełchatowem? Jović jest z kraju należącego do UE, powinno być szybko. Bo ....a mać, jak tak dalej gra będzie wyglądać to z hukiem zlecimy do grupy spadkowej.....
|
wygladamy jak wóz z węglem. Pomysły na gre zero, aczkolwiek wczoraj murzyny mogły nam wygrać mecz.
Sadlok wczoraj kryminał. kryminał. Ale i tak uwazam ze najgorszy wczoraj był Gil - Uryga za takie wejscie musi otrzymac kartkę. Może za 2 tygodnie, za 3 tygodnie zejdzie im z nóg i zaczną latać. Jak nie, to bedzie panowie cięęęęężka runda dla oka |
Niestety, mecz położył nie tyle Sadlok kuriozalnym zagraniem przy bramce, tylko Smuda głupimi zmianami. W pierwszej połowie jeszcze jakoś to wyglądało, to po wejściu naszych Czanych Pereł to był poziom pierwszoligowy. Stępiński nie zachwycał (łagodnie rzecz ujmując), ale dlaczego Smuda nie mógł raz dać mu zagrać 90 minut, tylko wpuszcza gości, których możliwości doskonale znamy?
Stilić albo ma jakiś poważny dołek formy, albo już wie, gdzie będzie grał od lata i odstawia klasycznego Genkowa. Nie mogę patrzeć na Guerriera, tak w....iającego piłkarza nie pamiętam od lat. Zachowuje się jak Neymar, umiejętnościami o ligę gorszy niż Brasilia. Ile jeszcze będziemy się z nim męczyć? |
Cytat:
|
Tak słabego piłkarza jak Maciej Jankowski (regularnie grającego) dawno nie było.
W Ruchu na przestrzeni ostatnich miesięcy nic nie grał, a tu Wisła dała mu trzyletni kontrakt. Pytam się na jakiej podstawie? Jankowski to sztucznie wykreowany piłkarzyk przez Profusa i warszawskich dziennikarzy (słynne artykuły w których dziennikarze pisali, że West Ham ma dać za Jankowskiego kilkanaście mln zł, a wcześniej dali mu tytuł odkrycia roku). Był za słaby, żeby w jego ukochanej Legii zaistnieć. Zapowiada się, że będzie kolejnym niewypałem, który dostał kilkuletni kontrakt i będzie parodiował grę. Na przestrzeni całego sezonu, Jankowski jest najgorszym piłkarzem Wisły z tych regularnie grających. Z jego gry nic dobrego nie wynika. Od początku był to transfer podejrzany i wynikał z dziwnych zażyłości między Wisłą, a Ruchem. O ile z gry duetu Sarki & Guerrier jest czasem jakieś zagrożenie (druga połowa), bo po ich wejściu było ożywienie i coś tam było, to Jankowski był niewidoczny. Wydawało się mimo wszystko, że dla Jankowskiego Wisła to ostatni dzwonek w karierze, a tu nic. |
Cytat:
W odniesieniu do tego co pisze PiVoSH - skoro Dudka może grać gdziekolwiek, to dlaczego Smuda nie wepchnie go na prawą obronę i da Burlidze pograć z przodu? @PiVoSH - pytanie czy bardziej niż etatowe oglądanie tam Sarkiego? |
Zagrożenie w II połowie robił Brożek, który nie tylko grał w ataku ale i parę razy ładnie rozegrał piłkę... Czarni grali dramat, Sarki zaliczył może jedno udane zagranie przez cały mecz, a jak wrzucał to albo w trybuny, albo w bramkarza. Najgroźniejsze akcje w tej połowie poszły jego stroną, ale po wrzutkach Burligi (tak też padła bramka), więc na skrzydle mógłby grać każdy bo i tak gorzej by nie zagrał.
@d - to akurat już raz widzieliśmy - bolało. |
no ale przeciez jest w klubu Kuczak, jeden z pierwszych którym ktoś zrobił krzywdę i wróżył świetlaną przyszłość.
Czemu nie wchodzi skoro na ławce taka bryndza? I do wszystkich hejterów Boguskiego takie krótkie pytanie : Na jakiej pozycji wg. Was on wczoraj grał ? |
Czarni natychmiast out albo dzikiego Donalda out!! zaraz będzie kim będziemy grać,ale oni tworzą chaos
|
Cytat:
Cytat:
|
Jest postęp, Wisła oddała celny strzał i od razu bramka :)
Podobała mi się gra Boguskiego, walczył ostro i o dziwo wygrywał walke ciało w ciało z innymi o.O szok Obrona na 5 poza Sadlokiem Pomoc kicha, w drugiej połowie Guerrier w 5 minut więcej strzałów niż cała drużyna w pierwszej połowie, niech tylko celownik nastawi. Sarki... no cóż Brożek też chyba z siebie wszystkiego nie dał. Dobrze, że strzelił na jakieś przełamanie A teraz główny aktor tego spektaklu GIL... no ja .......e, tego kutasiarza powinni powiesić za jaja |
Frajerski remis. Przy stanie 1-0 mieliśmy sytuację na drugą bramkę i byłoby po meczu. Niestety szkolny błąd Sadloka i strata punktów u siebie. Nie chcę już pisać o sytuacjach Sarkiego w drugiej połowie bo krew mnie zalewa. Ogólnie jakiś tam mały postępik jest ale do ideału brakuje nam bardzo ale to bardzo dużo. Nie rozumiem,że jesienią z tym samym składem można zagrać kilka kapitalnych meczy a na wiosnę ta sama drużyna przypomina mi zespół z pierwszej ligi. Ale spójrzmy prawdzie w oczy. Jedyne plusy w tej drużynie to weterani Brożek i Głowacki no i świetny Burliga plus Buchalik. Reszta to szrot mający przebłyski. Z Jankowskim i Boguskim to tak jak byśmy grali w "9". Kontraktujemy też piłkarza, który teraz będzie czekał z miesiąc na pozwolenie na pracę...coś nie tak. Następny mecz w Bełchatowie a przypominam,że tam nam nigdy jakoś specjalnie się nie grało. Także pewnie kolejna strata punktów. Nie z taką grą a na lepszą jakoś nie liczę. Miejsce w ósemce zagrożone. Kto mysli jeszcze o pucharach to radzę udać się do lekarza. Jest zle , jest tragicznie. Czary goryczy dopełniła wczorajsza frekwencja...9 tys...Boże prawie jak u zydów ! No sędzia który gwizdał na korzyść pogoni przy każdym ich potknięciu o piłkę.
|
Cytat:
Co do wczorajszego meczu to jest kolejne spotkanie które utwierdza mnie w przekonaniu że gra bez nominalnych skrzydłowych nie ma sensu. Jankowski, Stępiński, Garguła, Boguski na pewno nimi nie są. Już wolę oglądać Donalda i Manu przy których idzie wyjść z siebie ale którzy przynajmniej jakiś szum robią i jakąś akcję potrafią stworzyć. Wczoraj póki na boisku był Jankowski i Stępiński to szło usnąć albo w ciszy głowę schować w rękach. Kirm przy nich wszystkich to był "Bogiem" :D Niestety pomoc to jest najsłabsza formacja u nas. Semir bez formy reszta bez formy prawie cały sezon z małymi przebłyskami. Smuda też mnie zaczyna irytować. Gdyby nie brak pieniędzy to już w czasie tamtej rundy wiosennej by wyleciał z hukiem. Skoro niektórzy raz, drugi, trzeci grają fatalnie to czemu chociaż na chwilę nie da zagrać temu Kuczakowi który gorzej na pewno nie zagra ?. Kolejnym przykładem będzie mecz z GKS gdzie mimo prawie wszystkich sparingów na środku partnerem Głowy był Żemło to już po wczorajszej konferencji wiadomo że raczej zagra Dudka. |
to jest właśnie wk...jące, że pomimo tego iż gramy niesamowity piach to na ławce siedzi młodzież która nie wierze, że zagrałaby gorzej od takiego parodysty jak Jankowski, Sarki, Kaczor Donald... Guła na ławce też siedzi a wczoraj Semir po pierwszej połówce to na trybuny.
|
Gargula byl wykluczony za kartki...
|
Cytat:
Dokladnie! Mimo sympatii do Mariusza, gosc jest slaby. W decydujacych momentach potyka sie o swoje nogi albo gubi pilke. Jankowski kompletnie niewidoczny. Duet Sarki Donald robili wiecej wiatru. Mam nadzieje, ze Klub odwola sie od kartki i wyjda w podstawowym skladzie. |
Nie chodzi o to, że teraz gramy poniżej możliwości, to jesienią robiliśmy wynik ponad stan. Ogólnie gra tragiczna. Ale taki mamy klimat i piłkarzy.
|
Stępiński to jest dopiero niezły ananas. Szybki? Nie bardzo. Silny? Raczej nie. Drybling? Brak. Strzał? Pożal się Boże. To co on ....a ma oprócz 1995 w metryce?
|
a jak wam sie podobal wczoraj pan Semirek ? bozyszcze klubu i jak to okreslil ostatnio jeden sharks netowy NAJLEPSZY ROZGRYWAJACY LIGI ???? wiem , wiem , ma chwilowy kryzys formy - chwilowy od lipca z wyjatkiem 3-4 meczy , ogolnie mega lipa w wykonaniu naszych gwiazdek - niestety tak bedzie do konca kotraktu pana Smudy .... przyzwyczajcie sie .....i niech mi ktos powie ze nasza wypozyczona mlodziez zagralaby gorsze dno niz Jankowski, Boguski, Stilic, Brozek , Stepinski .... zaczynam sie mocno obawiac o wynik derbow- czyli jedynego waznego meczu w tym sezonie
|
Sarkiego i Donalda trzeba jak najszybciej sprzedać za jakąkolwiek kasę.
Wczorajsze dośrodkowania Sarkiego doprowadzały mnie do śmiechu. Już tylko śmiech pozostał jak sie patrzy na tą "grę". |
od początku powinni wychodzić Donald i Sarki, bo przynajmniej stwarzają jakieś sytuacje w przeciwieństwie do Jankesa i Stępińskiego.
|
ehehe
no pewnie ze zagraliby lepiej cała 11 złożna z Naszych złotych mistrzów ograłaby Pogon lekko 5-0 ale że Smuda chce by klub upadł to wystawia najgorszych. Na szczęście za rok, dwa przy dobrych wiatrach wyleci Smuda, wylecą Brożki, Semiry, Boguskie to będziesz waćpan cieszył swe oko grą wiślackich podopiecznych. Może nawet Mati Kowalski wróci na stopera, w końcu Głowacki nie będzie grał wiecznie. Moze na prawą uda się ściągnąć Rygielskiego, w końcu zdobywał mistrza ME z Wisła. Trzeba zwolnić Smude, wywalic darmozjadów i grać nasza rewelacyjną młodzieżą. A kto za Smude ? Byle mówił po polsku, był tani, ekstentryczny i modnie sie ubierał zeby na ławce wyglądał jak trener. A trenigi? Jeden ...., i tak 99% czytających nigdy zadnego treningu czy to Smudy czy Petrescu nie widziała.... |
Cytat:
|
Zaorać to wszystko i startowac od IV ligi
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:23. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl