![]() |
Cytat:
http://wolna-polska.pl/wiadomosci/te...-hebdo-2015-01 |
|
Cytat:
|
|
|
Cytat:
|
Cytat:
ten świat jest jednak niereformowalny |
Cytat:
|
Może źródło takie sobie (i trochę starawe), bo obcy jest mi profil tego pisma, ale warto zwrócić uwagę na to, o czym u nas mówi się/mówiło się niewiele (albo jakoś mi to umknęło):
http://www.washingtonpost.com/news/m...-of-extremism/ Tym, co zagraża Europie nie jest, moim zdaniem islam, ale coś o wiele gorszego - przesadny relatywizm moralny, zacieranie granic, wykorzenianie ludzi. Wartości te zastępuje się pozornymi (np. równość i wolność, którym sama UE zaprzecza). Wiadomo więc, że każdy będzie poszukiwał jedni zajmą się "sztuką nowoczesną", inni zatopią się w Internecie, kolejni w alkoholu, a reszta sięgnie dalej i, przykładowo, uda się po AK-47. Media i politycy zręcznie manipulują całą sytuacją, żerując na najniższych instynktach. Nie, nie zainspirował mnie JKM. Ostatnimi czasy bywam trochę w szkołach i widzę tabuny roszczeniowych bałwanów, których pieszczotliwie zwie się "uczniami", a którym nie potrzeba nic więcej ponad zbiór gotowych odpowiedzi z Internetu (nie tylko w tematach szkolnych). Ale przecież niemal każda szkoła w statucie ma, że naucza w zgodzie z wartościami Zjednoczonej Europy. |
Cytat:
Jedyna szansa na opamiętanie się tej bandy oszołomów krzyczącej o wolności i tolerancji to spektakularne odstrzelenie kogoś ze szczytów władzy przez jakiegoś fanatycznego brudasa. Najlepiej podczas jednego z tych marszów. Jeśli i to by nie pomogło to nie ma już dla Europy ratunku. |
Ale co, sami się mają rozstrzeliwać albo ucinać łby?
http://img-9gag-ftw.9cache.com/photo...0P_460s_v1.jpg |
Cytat:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Olof_Palme |
|
No i wygląda na to, że nie musieliśmy długo czekać:
Cytat:
|
Cytat:
Widziałem to zestawienie już kilka razy i nie mam pojęcia co autor ma na myśli i co mają na myśli powielający. A Ty ABGwislaABG co chciałeś przekazać ? |
A ja nie jestem Charlie, bo nie jestem żydowskim ignorantem jadącym po wszystkim oprócz żydów - a tak CH robiło i bije kapustę teraz na głupocie tej reszty.
Beżowych jest w Europie za dużo, ale to Żydzi zrobią na tym interes. |
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Kieł- skompromitowany szef rady chvj wie czego. Holenderski Franciszek- wpadka za wpadką. Zero jakichkolwiek sukcesów (nie licząc ilości 1 stron w brukowcach i "faktach" ekonomicznych). W dodatku czerwony. Idą w klice, bo są kliką. Jak widać na drugim obrazku mają zajebiste poparcie społeczne. Ale piastują stanowiska w ojropie lub rządzą w poszczególnych państwach. Cytatu chyba w ogóle nie czytałeś, albo angielski znasz na poziomie Kła. Tłumaczę zatem: Cytat:
|
Cytat:
Przerwa między vipami, a resztą maszerujących wynikała z powodów bezpieczeństwa. Podczas transmisji przemarszu pokazywano zarówno obraz z kamer z perspektywy ulicy(gdzie vipy zlewały się nieco z tłumem) jak i z tych położonych wyżej(np budynki), gdzie przerwa była wyraźnie zaznaczona. Dlatego też tworzenie zbitek zdjęć rzekomo dekonspirujących spisek jest śmieszne. Każdy kto oglądał transmisję widział, że ludzi było w .... i jeszcze trochę. Więc gdzie tu ogłupianie skoro każdy mógł zobaczyć konstrukcję marszu(VIPy--przerwa--najbliżsi---reszta ludzi) oraz ilość maszerujących ? |
A kto tutaj o jakiejś dekonspiracji mówi:D
Najbardziej spasione wieprze przodują w marszu oddzielone dzikami od reszty świń zaślepionych wizją lepszej paszy z koryta , prawdopodobnie GMO. |
No spoko, ale mi obrazek kojarzy się prawie jednoznacznie.
,,Patrzcie, na jednych zdjęciach widać, że jest tłum, a tak naprawdę maszerowali sami co pokazują inne ujęcia. Nikt na ten ich śmieszny marsz nie przyszedł. Później sprezentowali ludziom zdjęcia z takich ujęć, żeby ich ogłupić, że na marszu były tłumy" Jak widać po wypowiedzi ABGWiślakABG nie tylko ja tak interpretuje zamysł autora zbitki zdjęć. Zamysł o tyle głupi, że sam marsz leciał na pierdylionie stacji od CNN przez TVP info i Al-Jazeere po Russia Today i w zasadzie każdy kto ma tv mógł zobaczyć ile ludzi bierze w nim udział. Zresztą ta zbitka zdjęć, to nie jest kwestia nawet czwartorzędna w niniejszym temacie. Po prostu śmieszą mnie wielkie demaskacje, a że zobaczyłem to zdjęcie już któryś raz w internetach, to zapytałem co autor/powielacze mają na myśli. Myślę, że wątek został omówiony adekwatnie do jego znaczenia. |
Nie wiem, każdy może sobie zinterpretowac jak tam chce. Angielska sentencja jednak jak dla mnie rozwiewa wszelkie watpliwosci jaki mial byc wydzwiek takiego zestawienia. Podkreslam, jak dla mnie.
|
Z tym marszem to taka sama akcja jak klikanie lajków na fejsie.
Gówno daje ale jest medialne. Jak dalej będą wpuszczać do Europy te tabuny to za niedługi Charlie będą mieli w większości państw. |
Cytat:
Żeby nie było wątpliwości. Również uważam, że ten marsz nie ma absolutnie żadnej mocy sprawczej, a podejście do sprawy prezentowane przez polityków z pierwszego rzędu napawa mnie obrzydzeniem. |
Cytat:
Cytat:
|
Jak dla mnie ta fotka to czysta manipulacja jakich pełno w necie, pojawiająca na różnych memach i podobnych.
Przecież nawet na tym forum było kilku, którzy uwierzyli, że Komor całował Jaruzela w łapę, więc o czym my tu mówimy :D |
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:51. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl