![]() |
Strach pomyśleć, co by było, gdybyśmy mieli normalnych skrzydłowych i rozgrywającego z prawdziwego zdarzenia...
Co do Boguskiego i jego kończącego się kontraktu - mam przeczucie, że jeśli zostanie u nas Smuda to wraz z Rafałem. |
http://oi61.tinypic.com/spjj4p.jpg Obrona przy 2 bramce...
|
Cytat:
|
Cytat:
A Boguś to zombie...tylko, że trochę szybsze. |
Najsłabszym aktorem tego widowiska nie był żaden Boguski, czy inny Guerrier, ale sędzia Frankowski, który ewidentnie sędziował pod Amicę. W sytuacji z Brożkiem Arajuuri powinien zobaczyć czerwień i zejść z murawy. I co się stało? Sęk w tym, że nic, bo żadnej kartki nawet w kolorze żółtym sędzia nie wyciągnął. Za to Donald za wejście nakładką dostał czerwień z miejsca. Nie usprawiedliwia, to jednak jego bezmyślnego zachowania po wyciągnięciu przez arbitra kartonika. Już od dłuższego czasu uważam, że DG77 dla dobra swojego i drużyny powinien zostać przesunięty do zespołu rezerw. Może taki zimny prysznic wreszcie go postawi na nogi, bo tak dalej być nie może.
|
Statystyka Smudy - kolejny prestiżowy mecz przegrany (parchy, Legia, Amika). Aż dziw bierze, że tylu ludzi, na zimnie przychodzi ogladać tą kupę, którą prezentuje Wisła pod jego wodzą. Tradycyjnie masa niecelnych podań, gra rwana, od przypadku do przypadku, bez jakiejś myśli, na hurra, a pod koniec meczu całkiem już zeszło powietrze. Druga bramka dla Amiki to jakieś kuriozum gry obronnej.
|
w chorzowie zagrać 4:4:2 Sadlok do pomocy, Dudka lewa obrona, z przodu 2 napastnikow Stępinski z Brożkiem.
Zmienić wykonywanie stałych fragmentów, Ostatnie 49 rogów bez zagrożenia bramki. Potencjał jest ogromny, Franek ma serce do tej Wisły ale niech szuka optymalnego ustawienia.. |
Czasem sobie myślę, że to przegrywanie meczów ważnych dla kibiców wcale nie jest dziełem przypadku ani braku umiejętności. ;)
Mecz koszmarny - niedbałość, brak zaangażowania i determinacji, jakiś paraliż niepozwalający przycisnąć Lecha, kiedy były do tego okazje. Szkoda słów. Guerrier powinien wrócić na Haiti i zając się poszukiwaniem pirackich skarbów. Wszystko można zrozumieć, ale on robi to już któryś raz, nie wyciągając żadnych wniosków. Jednak mówienie, że to jego czerwona kartka przegrała nam mecz, jest nadużyciem, ponieważ byliśmy zwyczajnie słabsi (a może mniej gotowi do poświęceń). |
Koszmarnie słaba gra naszego zespołu dzisiaj. A tak wszystko pięknie się zaczęło, gol Burego rewelacja. Szkoda cokolwiek pisać, trzeba wywieźć z Chorzowa 3 punkty bo będzie ciężko na wiosnę - czekają nas wyjazdy do Gdańska, na Legię, Bełchatowa, Białegostoku, Bielska i Wrocławia czyli... bardzo trudne tereny i jeśli nie zaczniemy rozsądnie punktować u siebie (na mój gust 42-44 pkt dadzą "ósemkę") to będzie źle..., bo z 'delegacji' śmiało możemy wrócić nawet z zerem na koncie.
|
Póki co na wyjazdach zdobyliśmy więcej punktów niż na R22. Ale trzeba liczyć, że Smuda coś zmieni, może ustawienie inne, bo w ofensywie padaka straszna
|
Po raz kolejny PZPN kradnie nam punkty! Gdyby nie sędziowie bylibyśmy spokojnie na pozycji lidera i mielibysmhy otwarta droge do mistrzostwa. No ale coz, legiunia z rudym na czele musza sie panoszyc.
|
Cytat:
|
Lech nic nie gra na wyjazdach nagle przyjezdza do Krakowa i wygrywa. Guerrier idiotyczne zachowanie stał w miejscu gdzie nic Nam sie nie mogło stac i robi sobie taki wjazd w przeciwnika. Gdyby nie jego głupota jestem pewien, ze nie przegralibysmy tego spotkania. Szkoda tez sytuacji bodajze Stilicia, ktory mogl spokojnie strzelic gola ale przeniosł pilke nad bramka. Kolejny przegrany na R22 mecz z mocnym rywalem jedyne pocieszenie (jezeli to w ogole pocieszenie) to to, ze My z nimi wygralismy na ich terenie, na pewno lepsze to niz dwie ligowe porazki.
|
- dokładnie, Lech do tej pory miał jedno zwycięstwo na wyjeździe. Przyjeżdża na Wisłe - oczywiście musi wygrać...I po raz kolejny sprawdza się, że jak jakiś grajek drużyny przyjezdnej nie może się odblokować, odblokuje się na Wiśle, to bardziej niż pewne.
- mam nadzieję, że "sędziego" Frankowskiego spotkają konsekwencje, tego co wczoraj odjebał. Abstrahując od poziomu naszej gry, to na prawdę dawno nie czułem się tak wyruchany przez tego szmaciarza z gwizdkiem jakwczoraj. Wrocław czeka mam nadzieje. - Stilic sabotażysta pierwszej klasy. I mam dziwne wrażenie, że nie było to dziełem przypadku. I już tak zupełnie nawiasem mówiąc, nasza gra dostosowała się wczoraj do poziomu dopingu (albo na odwrót). I nie mówie tutaj o ilości "anty", to mnie nawet cieszy (może dziwny jestem, ale brakowało mi "jeb*ć żydów sku*wysynów", dawno tego nie było u nas), tylko o jakości i głośności. |
Cytat:
Na sektorze E pyry do czasu strzelenia drugiej bramki, było praktycznie słychać tylko w przerwach naszego dopingu. Po 2 bramce można powiedzieć, że trochę zwiększyli poziom decybeli, ale na pewno nas nie przekrzyczeli. |
Na rodzinnym za to praktycznie całą drugą połowę było ich dobrze słychać, szczególnie, że G się mało angażowało.
|
Czas na rewizję
Czas zweryfikować sposób myślenia. Niech nasi piłkarze nie zastanawiają się nad tym jak daleko uciekła Legia, jak blisko/daleko jesteśmy od podium teraz trzeba się skupić na tym o czym zawsze mówił Smuda a co niekiedy było wyśmiewane czyli spiąć poślady i zapier…, żeby mieć spokojną końcówkę wiosny – czyli zapewnić sobie pierwszą ósemkę jak najszybciej… Kuchenki na gazie Co do samego meczu z kuchenkami, cholernie ciężko się go oglądało, nawet pomimo tego, że dość szybko objęliśmy prowadzenie. Nie wiem jak amikorze prezentowali się ostatnimi czasy bo na nic poza meczami Wisły nie mam czasu jeśli chodzi o futbol, ale dawno nikt nas tak nie zdominował na R 22 jeśli chodzi o posiadanie piłki i ogólny obraz meczu. O ile w pierwszej połowie poza jedną, dwoma sytuacjami dzięki naszej konsekwentnej grze w obronie (Głowa, Głowa, Głowa) nic z tej optycznej przewagi nie wynikało o tyle w drugiej połowie śmierdziało czymś niedobrym od samego początku. Frankowski znowu czarował na R 22 Niestety nie Tomasz ale Bartosz. Jak można mieć takie rozdwojenie jaźni i tak zwichrowany pogląd na podobne sprawy? Jak można tak diametralnie różnie oceniać podobne sytuacje boiskowe tylko w zależności od tego czy ktoś przywdziewa koszulkę czerwoną czy niebieską? Jak można Dudce przy pierwszym starciu z rywalem pokazać żółtko a cały mecz oszczędzać Ajajuuriego, który bezpardonowo niemal przy każdym wejściu kasował Brożka? Arbiter ten był chyba najbardziej irytującym „czarnuchem” jaki w tym sezonie biegał po murawie przy R 22. Jeden Donald wyjechał może czas na drugiego Nie wiem z czego to wynika czy z za dużych chęci czy po prostu z rozkojarzenia i braku trzeźwego myślenia. Po meczu ze Śląskiem sądziłem, że trzymając Donalda daleko od swojego pola karnego jesteśmy w miarę bezpieczni. Myliłem się… |
Tragicznie slaby mecz w wykonaniu Wisły.
10 min. bramka i koniec meczu dla Nas.... Amica nic wielkiego nie grala no ale coz... Sedziowanie na jeszcze słabszym poziomie.... Guerrier czerwona... 2 min. później Trałka wchodzi prosta noga na wysokości pasa zolta. Ewidenty faul tego Arajajajaruriego -sedzia nic nie ma-kleszcze na Brożku -nic nie ma...Linetty 107 fauli w meczu ale spokojnie... Takich sytuacji wczoraj było mnóstwo ale to tez nie zmienia faktu ze Wisła tragedia... EDIT. Wlasnie przeczytałem 11 kolejki C+ Linetty i Hamalainen w 11 kolejki :D- Pojebalo kogos turbo... |
Niestety, z taką grą, jaką pokazali wczoraj, na wiosnę pomimo nie wiadomo jakiej mobilizacji kibiców, przyjdzie może 10 tysięcy ludzi, przy dobrej pogodzie... Dlaczego Kowalski Janusz ma płacić ca 50 złotych za coś, co może zobaczyć za dychę w drugiej lidze. Masakra. Dobrze, że udało nam się wygrać kilka meczy na początku sezonu. Może w końcu zarząd się obudzi i podziękują cudotwórcy Smudzie i Boguskiemu... Wszystkie ważne mecze w plecy. Jeszcze tylko brakuje żebyśmy na wiosnę... a nie będę lepiej pisał.
Sędzia powinien zostać zawieszony, ale primo nam to punktów nie odda, secundo pewnie dostanie wysoką ocenę, żeby międzynarodowym mógł zostać (a może już jest? nie wiem), tertio nasze czarne perły to dno, szuwary i 5 metrów mułu. |
Cytat:
Walczymy o pierwszą czwórkę. Tyle i aż tyle patrząc na problemy w klubie. |
Niestety ci co nas ciągnęli na początku sezonu (Brożek, Stilić) są zupełnie bez formy.
Aż się prosi znowu Pawła na ławkę odstawić. Ostatnio zupełnie zatraciliśmy styl gry z początku sezonu. Dołek jest ewidentny. Z resztą podobnie gra cała czołówka poza Legią, która regularnie zdobywa te 2 punkty w meczu. |
Guerrier to najgłupszy piłkarz jakiego kiedykolwiek widziałem w koszulce Wisły, a różnego rodzaju niedojdy "podziwialiśmy" przez ostatnie kilkanaście lat dość często. Kolejny raz pokazał w jakim poważaniu ma wysiłek całego zespołu. Przez niego przegraliśmy ten mecz, bo przy takim a nie innym potencjale kadrowym naszej drużyny i przy takim rywalu ostatecznie gra w 10. przez 1/3 meczu musiała zaważyć.
Nie chcę go więcej widzieć, sprzedać gdziekolwiek za 50k ojro, najlepiej w pakiecie z jego fabrowanym rodakiem. Choć może być z tym problem, bo piłkarz z takimi predspozycjami intelektualnymi raczej nie nadaje się do uprawiania sportu zawodowego w grach zespołowych. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Obecnie każdy zawodnik z ofensywy jest zdecydowanie pod formą, więc i wyniki nieszczególnie mnie dziwią. Jednak chyba każdy kto oglądał mecz widział, że można było z niego wycisnąć znacznie więcej.
Najgorsze jest to, że w tym sezonie tabela jest spłaszczona i biorąc pod uwagę jak Wisła wyglądała ostatnio na wiosnę, nie można być spokojnym. |
Frankowski posędziował tak jak zwykle robił to Gil - czyli Wiślakowi kartka aptekarska, kuchnekorzowi od czasu do czasu pogrożenie paluszkiem, ale broń boże 2 żółtej bo jeszcze się może obrazić. Wczoraj spokojnie powinien dać drugie żółtko Linettyemu (za faul na Sarkim od tyłu przy kontrze) Trałce (za faul od tyłu przy kontrze) no i Ajaurri za faul na Brożku przed polem karnym - oczywiście przy kontrze
Taka sama sędziowska menad jak właśnie Gil czy Borski. 10 błędów tylko w jedną stronę..... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Jeżeli na skrzydłach przegrywasz rywalizację z ćwierćnapastnikiem (Stępiński) czy półśrodkowym pomocnikiem (Garguła) to nie mam więcej pytań.
Sarki się pomylił- nie niebo jest jego limitem, tylko dośrodkowania. Jego "brat" też je ma. Tylko w jego przypadku liczba neuronów "is the limit". Znaleźć dobrego dentystę i wyrwać czarne zęby. I nie mówię tu nie wiadomo o kim- może zechciałby ich ten, co dzwoni dzwonkiem na Górniku? Za parę kurczaków na obiad? Przynajmniej żarliby normalnie jak na sportowców przystało. A nie gotowanie śmieci i picie coli po psie, który zapewne kilka minut wcześniej lizał sobie jajka. Ewentualnie Pan Józek z Chociul. |
Cytat:
Hmm, a kto w meczu ze Śląskiem faulował w polu karnym ale nie na rzut karny? Hmm, a kto w meczu z Lechem wczoraj zachował się jakby zobaczył banana na murawie? Od kilku spotkań Donald notuje taki regres, że głowa boli. Owszem na początku jego ''niewiedza'' na temat taktyki mogła być zagadką dla przeciwników, ale teraz jest to żenujące i frustrujące. |
Cytat:
|
Z Jankowskim źle, ale bez Jankowskiego jeszcze gorzej.
|
Do Jankowskiego można było się sapać, bo goli nie zdobywał, ale przynajmniej ciężar gry roznosił się na więcej osób które faktycznie trzeba było odcinać od podań. Teraz jak nie ma Jankowskiego, a są "czarni" to w teorii odpada dwóch grajków do krycia, bo nawet jak Ci się taki urwie, to i tak albo się na piłce wyjebie (jak Sarki ze Śląskiem), albo nie dogra dokładnie, albo wymyśli coś, co mogłoby przyjść do głowy tylko Donaldowi - czyli debilne wejście w sektorze boiska, na którym można było stać i się przyglądać. Owszem, wczoraj Maniek dograł fajną piłę Buremu, ale nie zmienia to krytycznej opinii na jego temat.
|
Ja ciągle powtarzam że w naszych czarnoskórych piłkarzy nie ma sensu inwestować, także minutami na boisku. Do ....y nędzy, wygraliśmy MP juniorów! I nikt z tych piłkarzy nie gra, podczas gdy w Lechu, Legii i innych drużynach nastolatkowie (teoretycznie gorsi, bo to nasi są mistrzami) grają! Smudo, obudź że się chłopie. Stępiński, Zając, Żemło... ile oni mają czekać!? Pewnie w nieskonczoność, bo Smuda w razie czego w każdy wakat wepchnie Dudkę.
|
Generalnie bardzo krytykowani na tym forum są zarówno Boguski jak i Jankowski. Tylko, że te dwa wiatraki robiły nam całą grę na początku sezonu. Do tego dołożyć Stilicia i Brożka w formie i mogliśmy wygrać praktycznie z każdym.
Teraz nie ma Jankowskiego, Guerrier po dobrym wejściu do zespołu już całkiem odpłynął, Brożek jak to Brożek - chimeryczny, raz strzela jak szalony mecz w mecz a potem na 5 się zacina, a Stilić chyba jednak myślami już jest gdzie indziej niestety ;/ Chyba, że jego słabsza dyspozycja wynika z przebytej kontuzji, a nie niezdecydowania. Mam nadzieję, że to pierwsze. Teraz zostało nam na pocieszenie wygrać ostatni mecz przed przerwą zimową i liczyć, że wiosna nie okaże się falstartem jak w tamtym roku. |
Cytat:
To zastanów się człowieku, czy stać nas na utrzymywanie pseudo trenera i pseudo piłkarza, którzy ciągną ten skrzypiący wóz na dno. Rzeczywistość jest taka, że lepszy trener bez żadnego dorobku, chcący sięwybić niż dziadek Smuda, który i owszem miał wyniki, ale bardzo dawno... A to, że non-stop wystawia boguskiego litościwie przemilczę. Im dłużej oni w tym klubie tym będzie gorzej. podobnie jak czarne perły. Przy okazji. Tak, strzelił ten maradona karaibów bramkę w poznaniu, bo obrońca zagrał tak, że aż siędziwię, czemu jeszcze nie gra w Wiśle... |
Cytat:
Boguski to obecnie piłkarz bardzo w Wiśle przydatny. Zresztą - zobaczcie kto podał do Stilicia przy 1:1. :help: |
Cytat:
|
Tak Boguski podał do Stilicia ale zobacz sobie powtórkę tej akcji i jak wyszli obrońcy Lecha każdy piłkarz ekstraklasy by chyba wiedział że trzeba dograć.
I wszyscy mówią że on biega,stara się i walczy,szczerze?Nie zauważam tego w ogóle.Jak on niby odbiera piłkę to od razu ją traci, a przy pierwszej straconej bramce to tak powalczył że aż strzelili nam gola.Ile on ma niby dokładnych piłek w meczu 2?3? Spróbujcie postawić innego piłkarza obok niego choćby Stjepanovicia czy Jankowskiego którzy są kontuzjowani albo nawet Gargułę wolę oglądać od tej człapającej bez sensu miernoty. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:57. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl