Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [9 kolejka] WISŁA Kraków - Legia Warszawa, 21 września, godz. 18:00! (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9345)

R33 17.09.2014 20:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ilonka (Post 1377217)
Moim zdaniem tak pilkarze nie powinni sie zachowywac przed waznym meczem ;/

A moim nikt się tak nie powinien zachowywać nigdy. ;)

Bartosz 18.09.2014 08:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ilonka (Post 1377217)
Dzis malo brakowalo a bym przejechal Semira w Centrum ... wybiegl mi przed auto z jakims koleszkom. Moim zdaniem tak pilkarze nie powinni sie zachowywac przed waznym meczem ;/

Moim zdaniem kobiety nie powinny wsiadać za kółko przed tak ważnym meczem !!!

sayek89 18.09.2014 10:33

W niedziele idealny klimat i okoliczności aby pokazać panom z warszawy żeby nie byli tacy pewnie swego w kontekście całego sezon. No i liczę że każdy kibic Wisły na stadionie da z Siebie wszystko od pierwszej do ostatniej minuty, oczywiście piłkarze także. Do zobaczenia w niedziele ;)

daniello1987 18.09.2014 12:00

http://www.wislaportal.pl/27706,Zmia...u_z_Legia.html

Wg mnie jest to lekkie albo nawet nie lekkie przegiecie pały. wiadomo,ze na mecz z Legią przyjedzie mnostwo osob zmotoryzowanych.i nie mowie tu o sympatykach z Krakowa ale z odległych zakątków Polski.
Juz widze co sie dzieje na ulicach wokol stadionu bo watpie ze wszyscy bardzo chetnie zaplaca 20 zl za 2 h placac sporo za bilet na mecz.Rozumiem ze ktos chce wyciagnac jak najwiecej ale sa jakies granice. mozna by było wprowadzic te 20 zl ale dla busów oraz autobusow. bo sa wieksze. dla osobowek powinno byc dalej 10 zl. jak tak dalej pojdzie to w przyszlym roku parking bedzie kosztowal 50 zl. odrazu zaznaczam ze nie lamentuje ale wg mnie taka informacja powinna byc duzo wczesniej (kazdy moglby sobie jakos zaplanowac przyjazd-odjaz ze stadionu) i nie powinno sie ze zerowac na kibicach ktorzy maja daleko na mecz.

63.5 Kg 18.09.2014 12:18

Ludzieeee...
A powiedzcie mi co dzisiaj oznacza te 20 zł??
To jest w dzisiejszych czasach gowno a nie pieniadz....
Przyjedziecie w czworke jednym samochodem co daje 5złna łeb....szok...

daniello1987 18.09.2014 12:28

Pewnie ziomus.jak sie dobrze zarabia to 20 zł tu 20 zł tam nie ma problemu. ale nie kazdy zyje tak dobrze...

johny96 18.09.2014 12:29

Jak Ci nie pasuje i wolisz 20 zł przejebać na piwo, to zaparkuj sobie na osiedlu, czy pod halą. Kto Ci każę parkować pod samym stadionem?

daniello1987 18.09.2014 12:32

ja nie mówie o sobie. ale o inncyh ktorzy musze przemierzy sporo kilometrow zeby zobaczyc mecz. zyjemy w Polsce.nie kazdego stac na wszystko w dzisiejszych czasach

wislacki 18.09.2014 12:55

To zaparkuje gdzie indziej, co za problem?
Wszyscy muszą stać pod stadionem, a potem rozjeżdżać ludzi, którzy trochę później niż reszta stadionu wychodzą z C?

KrzychooR 18.09.2014 12:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez daniello1987 (Post 1377320)
ja nie mówie o sobie. ale o inncyh ktorzy musze przemierzy sporo kilometrow zeby zobaczyc mecz. zyjemy w Polsce.nie kazdego stac na wszystko w dzisiejszych czasach

To propaganda opozycji :D

Kamson 18.09.2014 13:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez daniello1987 (Post 1377320)

A w pobliżu stadionu mało jest darmowych miejsc parkingowych? Chyba nikomu korona z głowy nie spadnie jak będzie miał samochód 5 minut od R22.

domin_czyzyny 18.09.2014 13:44

Głowacki kontuzjowany...A Żemło nawet nie powąchał jeszcze murawy i znów MOŻE będziemy skazani na Czekaja...noż ....a

El'kabat 18.09.2014 13:47

Bez paniki,zobaczymy w niedziele ;)

Jedziemy z krawatami,nie ma co się bać tylko ich ustawić razem z planami o mistrzostwie.

c. 18.09.2014 13:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez daniello1987 (Post 1377306)
http://www.wislaportal.pl/27706,Zmia...u_z_Legia.html

Wg mnie jest to lekkie albo nawet nie lekkie przegiecie pały. wiadomo,ze na mecz z Legią przyjedzie mnostwo osob zmotoryzowanych.i nie mowie tu o sympatykach z Krakowa ale z odległych zakątków Polski.
Juz widze co sie dzieje na ulicach wokol stadionu bo watpie ze wszyscy bardzo chetnie zaplaca 20 zl za 2 h placac sporo za bilet na mecz.Rozumiem ze ktos chce wyciagnac jak najwiecej ale sa jakies granice. mozna by było wprowadzic te 20 zl ale dla busów oraz autobusow. bo sa wieksze. dla osobowek powinno byc dalej 10 zl. jak tak dalej pojdzie to w przyszlym roku parking bedzie kosztowal 50 zl. odrazu zaznaczam ze nie lamentuje ale wg mnie taka informacja powinna byc duzo wczesniej (kazdy moglby sobie jakos zaplanowac przyjazd-odjaz ze stadionu) i nie powinno sie ze zerowac na kibicach ktorzy maja daleko na mecz.

Ale to nie jest parking nalezacy do Wisly SA, tylko parking TS Wisly, dla ktorej 20 zl to wielkie pieniadze, a Wisla SA 20 zlotymi sobie podciera dupe.

Byles kiedykolwiek w hali Wisly (wiesz gdzie sie ona w ogole znajduje?), wsparles jakas z sekcji Wisly? kupiles bilet? kupiles cos w restauracji U Wislakow?

powiedz Ty mi skad TS Wisla ma brac pieniadze na 13 sekcji i szkolenie 1,500 sportowcow?
to nie jest Wisla SA, gdzie pilkarz zarabia 60 tys zlotych miesiecznie, a TS Wisla w ktorej cala druzyna siatkarek, koszykarzy, judokow i bokserow lacznie tyle nie zarabia co JEDEN pilkarz w Wisla SA. W zasadzie to za darmo graja, koszykarze, czy bokserzy dokladaja do tego z wlasnej kieszeni.

TS Wisla nie ma zadnych zyskow z biletow. Jedynie na koszykarki cos przyjdzie. Oni musza szukac gdzie sie da pieniedzy, zeby utrzymac klub, zeby mogly przetrwac sekcje, aby dzieciaki nie musialy odejsc od treningow.

20 zl to jest na prawde malo, jak za STRZEZONY parking TUZ OBOK stadionu. W dniu meczu z Legia. Skoro na co dzien kosztuje 10 zl.
No i wspiera sie TS Wisla.

coni 18.09.2014 13:50

Dzis widzialem Sarkiego, wygladal jakby mial kontuzje

silver03 18.09.2014 13:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1377331)
Głowacki kontuzjowany...A Żemło nawet nie powąchał jeszcze murawy i znów MOŻE będziemy skazani na Czekaja...noż ....a

Sądzisz, że gdyby powąchał murawę to wiele by zmieniło? Bo ja szczerze powiedziawszy w to wątpię.

domin_czyzyny 18.09.2014 13:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1377338)
Sądzisz, że gdyby powąchał murawę to wiele by zmieniło? Bo ja szczerze powiedziawszy w to wątpię.

Nie ma pewności, ale mogłoby mu wiele dać, a takto Smuda go nei wypuści na Legię, nie ma szans. Postawi na Czekaja, który w meczach rezerw spisuje się jeszcze gorzej niż Żemło, ale ma większe doświadczenie na poziomie TME.

Oczywiście Żemło czy Czekaj to nie poziom Głowackiego. Cóż lipa straszna.

silver03 18.09.2014 14:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1377339)
Nie ma pewności, ale mogłoby mu wiele dać, a takto Smuda go nei wypuści na Legię, nie ma szans. Postawi na Czekaja, który w meczach rezerw spisuje się jeszcze gorzej niż Żemło, ale ma większe doświadczenie na poziomie TME.

Oczywiście Żemło czy Czekaj to nie poziom Głowackiego. Cóż lipa straszna.

Jeszcze może zaryzykować z Guzmicsem. W każdym razie wydaje mi się, że Głowa zagra, mogą mu dać też blokadę jeśli nie jest to poważny uraz.

Krav 18.09.2014 14:01

nie masz sie co martwić, i tak Głowa zagra i tak

robert777 18.09.2014 14:02

To pewnie jakaś ściema. Rok temu Brozek też miał nie grać, a zagrał i strzelił jedyną bramę.

domin_czyzyny 18.09.2014 14:10

jeśli gra Głowackiego miałaby być związana z ryzykiem zakończenie rundy jesiennej dla niego, to lepiej aby nie grał.
Tydzień póxniej kolejny ważny mecz z żydami, a później kolejne.

We wszystkich można zdobyć tyle samo punktów.

EDIT: nie sądze, aby to była ściema.

Karherop 18.09.2014 14:26

Powiem tak, nie wydaje mi się, żeby to była ściema, natomiast jestem prawie pewien że Głowa zagra z Legią.

W przeciwnym razie padłby komunikat: "Naciągnięcie mięśnia dwugłowego u Głowackiego - min 2 tygodnie przerwy" a to że lekko go zakuło to równie dobrze może być coś w rodzaju nerwobólu który przechodzi 2 dni po ataku

Brożek grał na blokadach pół rundy wiosennej. Przypuszczam że Głowie oszczędzą meczu z Lechem, ale na Legie wyjdzie choćby miał przyjąć końską dawkę ibupromu :)

El'kabat 18.09.2014 14:44

Ściema i nie ma co .......ic farmazonow i sie rozwodzic o Jezu jak to źle czy bedzie grał Czekaj,Żemło czy inny kosmita.

Tak jak kolega napisał,na pyry pewnie wyjdziemy 2 składem i niech bedzie wola nieba.

Głowa musiałby nogi nie mieć,żeby z Legią nie zagrać.

PiVoSH92 18.09.2014 15:07

Chyba, że mu Franek kamień rzuci, albo cegłę, a on zagłówkuje :D

Donki 18.09.2014 15:14

Sciema pod bukmacherow.
Kursy pójda w gorę, i wtedy Bury zagra grubo na Wisłe. :P

PiVoSH92 18.09.2014 15:24

Z tym Stępińskim to bym nie przesadzał, kilka dobrych meczów i Gułę albo Jankowskiego wygryzie.

ASecond17 18.09.2014 17:18

Panowie, najpierw jest mecz z Legią, Lech później. Arek jest zagrożony absencją, nikt nie ogłosił, że na pewno nie zagra. To pewnie nie ściema, tak jak rok temu z Pawłem Brożkiem, ale dla piłkarzy to też ważny mecz, więc jeśli Arek będzie czuł że da radę - to zagra. Na to liczę.

Apeluję o przypomnienie sobie paru przyśpiewek, np. "Biała Gwiazda na niebie się mieni". Tam w drugiej zwrotce (płonie ognisko...) jest ta sama melodia co w pierwszej (!), a nie refrenowa. Drugi refren idzie od słów: "Cieszą się bo to oni podpalili" - i dopiero od tych słów jest inna melodia.

Ponadto, w "Centralne wojskowe kur*isko sportowe" - drugi wers kończy się opadająco, inaczej niż pierwszy. I na koniec jest: "hej". Podbijam o przesłuchanie sobie tego przed meczem, żeby te pociski też dobrze było słychać, żeby nie było sytuacji że u nas jest rzadka piosenka i Legia się przebija z dopingiem.

s1mone 18.09.2014 18:29

Jeśli zagramy z Głowackim jestem spokojny o dobrą grę, jeśli będziemy w miarę skuteczni to wygramy mecz.

Jeśli zagramy bez Głowy no to mogą być spore problemy.

Mam nadzieję, że jest to tylko zmyłka taktyczna :p

Bo jeśli jest to uraz faktycznie, to co z tego, że zagra np. z Legią, jak z pejsami już nie. Żeby tylko sobie nie dorobił bo potrzebujemy go na przestrzeni całego sezonu.

mitmichael 18.09.2014 18:42

Miejmy nadzieje, ze "Gumis" to bedzie dobre wzmocnienie i bedzie grał na poziomie Dudki i Głowy własnie a nie na poziomie Czekaja.

Fiti 18.09.2014 20:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1377386)
Jeśli zagramy z Głowackim jestem spokojny o dobrą grę, jeśli będziemy w miarę skuteczni to wygramy mecz.

Jeśli zagramy bez Głowy no to mogą być spore problemy.

Mam nadzieję, że jest to tylko zmyłka taktyczna :p

Bo jeśli jest to uraz faktycznie, to co z tego, że zagra np. z Legią, jak z pejsami już nie. Żeby tylko sobie nie dorobił bo potrzebujemy go na przestrzeni całego sezonu.

Nie kwestionuje tego ze derby są ważniejsze, ale mimo to wole Głowackiego w meczu z Legią... Żydków powinniśmy rozwalić spokojnie nawet z Czekajem.

AntyMod 18.09.2014 21:03

jesli Arek ma ryzykowac to niech nie gra - to tylko kolejny ligowy mecz z 7egia - wiem ze to mega swieto dla pismakow i wiekszosci napalencow dla ktorych jest to jedyny mecz na ktory przychodza/przyjezdzaja na R22 ... ....NAJWAZNIEJSZY MECZ RUNDY JEST ZA TYDZIEN !!!!!! I WTEDY AREK MA BYC GOTOWY NA 100 %

Gwiaździsty 18.09.2014 21:41

Poważnie wierzycie w tą kontuzję ?

jendrus 18.09.2014 21:47

wszyscy mówia ze wisla najwiencej akcki marnuje. A ostatnie 4 strzaly 4 gole z zawisza
To jak legia dzis gra z lokeren to wisla by dala im rade. Bardzo sie gubia z sprzodu, a w defensywie roboty niemieli.

muerte 18.09.2014 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jendrus (Post 1377408)
wszyscy mówia ze wisla najwiencej akcki marnuje. A ostatnie 4 strzaly 4 gole z zawisza
To jak legia dzis gra z lokeren to wisla by dala im rade. Bardzo sie gubia z sprzodu, a w defensywie roboty niemieli.

Strzałów w słupek Dudki i Jankowskiego oraz dwóch zmarnowanych sytuacji Stilicia to nie było...

:help:

maaarcin 18.09.2014 22:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jendrus (Post 1377408)
A ostatnie 4 strzaly 4 gole z zawisza

Strzałów z Zawiszą było 14, a nie 4.

forthy 18.09.2014 23:47

Z pozytywów. Legia nie dość, że 2 mecz z rzędu ten sam skład, to praktycznie bez zmian (w obu meczach ani jedna zmiana przed 88 minutą). Mogą być ciut zmęczeni ;)

St Yabol 19.09.2014 06:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maaarcin (Post 1377411)
Strzałów z Zawiszą było 14, a nie 4.

chodzi o celne ;)

ASecond17 19.09.2014 09:06

Śniło mi się dziś, że na koniec sezonu zasadniczego mamy 65 punktów, a Legia 66, jesteśmy w tabeli drudzy, a oni pierwsi. W rundzie finałowej oni zdobywają 16 punktów, my 14, ostatnia 37 kolejka na Legii i wygrywamy z nimi i Mistrz na Reymonta.

IncognitoTSW 19.09.2014 09:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ASecond17 (Post 1377433)
Śniło mi się dziś, że na koniec sezonu zasadniczego mamy 65 punktów, a Legia 66, jesteśmy w tabeli drudzy, a oni pierwsi. W rundzie finałowej oni zdobywają 16 punktów, my 14, ostatnia 37 kolejka na Legii i wygrywamy z nimi i Mistrz na Reymonta.

i największy wróg pokonany? :rotfl:

0 22 19.09.2014 11:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ASecond17 (Post 1377433)

Skoro Legia wygrywa runde zasadniczą to z Wisła gra u siebie. I nie w ostatniej kolejce - bo po zeszłym sezonie są zmiany, "zeby bylo ciekawiej".

Ciekawe co jeszcze się nie sprawdzi z tego snu :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:09.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl