![]() |
Jakże się mylili ci, którzy twierdzili, ze mecze Wisły bojkotuje jedynie paru gówniarzy z C. Średnia przed bojkotem ok. 5,3 tys, dzis będzie ok. 20 tys. ludzi. Wnioski do wyciągnięcia pozostawiam tym geniuszom.
|
Cytat:
|
A propos kadry na mecz z Bełchatowem. Ile żółtych kartek na koncie ma Michał Czekaj w III lidze? Żeby nie było takiej wtopy jak wiecie u kogo :D. Mam nadzieję że u nas ktoś to ogarnia :D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
W Anglii kartki liczą się w wszystkich rozgrywkach chyba, ale na pewno nie u Nas. U Nas nawet Puchar Polski i Ekstraklasa to zupełnie rożne rozgrywki.
|
Regulamin dyscyplinarny PZPN
Art. 20 par.1 "Karę dyskwalifikacji, stanowiącą zakaz uczestnictwa w określonej liczbie meczów za przewinienie popełnione w rozgrywkach mistrzowskich, wykonuje się w klasie rozgrywek mistrzowskich, w której zawodnik grał w chwili popełnienia czynu (...) Organ dyscyplinarny może rozszerzyć karę dyskwalifikacji na inne klasy rozgrywkowe, w których klub aktualnie występuje" W związku z powyższym, najważniejsze jest orzeczenie organu dyscyplinarnego. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Panowie i Panie, jak szacujecie? Będzie >20000 ludzi, bo właśnie się założyłem z kumplem z pracy o szmalec. Ja over, on under. Oj coś czuje, że będzie na styku... :D
|
Będzie 19 999 :) ale mam cisnienie. W pracy tylko odliczam godziny do meczu.
|
Cytat:
Potrzeba jakieś 700-800 biletow na godzine, wykonalne? |
Mysle, ze bedzie okolo 17 tys.
Bedzie zabawa! Bedzie sie dzialo!! |
a kto ma troszke kasy to pomoc dla malolalow
|
Cytat:
|
wszyscy strasznie najarani że wygramy. Będzie duża presja na wygraną tak że zobaczymy jak to będzie. Wg mnie wcale łatwo nie będzie
|
Cytat:
|
Mam nadzieję, że ten mecz rzeczywiście będzie zimnym kubłem na rozgrzane głowy... w Bełchatowie.
|
Aż mnie skręca, że mnie dzisiaj nie ma w Krakowie. Dawno nie miałem takie ciśnienia na mecz.
|
nie jestes sam
liczylem ze dojade z Wrocławia ale sie posrało mam nadzieje że chłopaki mi wynagrodzą dopingiem :) a wynik ? cóż...jak Nas |
Cytat:
|
mecz
I połowa ok, brakowało postawienia kropki nad "i" w postaci drugiego gola.
II połowa słaba, widać było już zmęczenie w zawodnikach, utrata kontroli (mimo tej czerwonej kartki) i przede wszystkim co mnie boli najbardziej - to co słychać u naszego Franka ? a co słychać ? NO BEZ ZMIAN !!! |
A co do meczu - jeden z moich ulubieńców sędziował obok buraka Raczkowskiego - Frankowski, jak zwykle brak konsekwencji - Uryga 2 żółtka, a Komołow za wejście chamskie w Brożka - zero, każde wejście WIślaka na 20-30 metrxe w obronie - wolny dla gości, pod bramką GKS wg Frankowskiego wszystkie takie same wejścia są czyste.... Generalnie zawsze podkręci naszych w trakcie gry co było widoczne w dzisiejszym meczu....
W związku z tym najpierw obawiałem się o rzuty wolne dla GKS, a potem po kartce Urygi czekałem na odgwizdanie karnego. Raczkowski i Frankowski to 2 sędziów, którzy na Wiśle powinni być personami non grata.... Dobrze, że Głowa wykartkował się na Zawiszę.... |
Najważniejsze 3 punkty, coś czułem że z GKS nie pójdzie tak łatwo jak z Pogonią, co prawda dostalismy czerwo ale dyspozycja Stilica i Urygi słabsza, za tydzień byle 1 bramką do przodu a za 3 tygodnie oby odpalili na maxa.
|
Niestety, poziom meczu z pogonią nie został utrzymany. Dzisiaj mogliśmy stracić 2 pkt jak ostatni frajerzy. Rozumiem, że można się bawić piłką, odgrywać z piętki, wymieniać milion podań itp. ale jak się prowadzi 3-0 albo 4-0. Na brawa zasługuje akcja bramkowa perfekcyjnie zagrana w trójkącie Stilić, Brożek, Boguski. Wg mnie obok meczu przeszedł Jankowski, jak dla mnie jest zawodnikiem zbyt miękkim na środek pola, nie widać w jego grze walki, zaangażowania, siły przebicia. Kolejny mecz i kolejne wystawienie Guły na skrzydle, posunięcie które zabija potencjał tego zawodnika. Zupełnie nie rozumiem takiego wyboru Smudy. Podwajany Stilić wogóle nie miał wsparcia ze strony słabego Jankowskiego, wsparcie którego mógłby mu udzielić Guła. Uryga niestety nie przeskoczył wysoko założonej poprzeczki, faule ewidentne, decyzja sędziego 50/50 pokazać, nie pokazać czerwień. Dobre zawody zaliczył Dudka, dzisiaj pewnie czyścił i miał fajne długie podania do pomocników. Głowacki stały bardzo dobry poziom, Sadlok za dużo strat na szczęscie bez konsekwencji.
|
Wszystko fajnie, ale znów bez zmian. Teraz jest wszystko okej, ale my nie mamy żadnych zmienników. Jedna drobna kontuzja i po sezonie...
|
Trafiłem wynik (nie chwaląc się).
Zbyt ładnie było tydzień temu ... zadyszka musiała przyjść. Na plus: Buchalik - niby nic nie obronił ale jakoś coraz mniej się go boję Głowacki - grał ok chociaż ta żółta kartka .... ? Burliga - lubię jego wyjścia z piłką Boguski - wielu kibiców irytują jego straty i kiksy ale chłop dzisiaj przez 90 minut był pod grą - najbardziej mi zaimponował w ostatnim kwadransie Brożek - dobra dynamika Na minus Stilic - no przyszedł słabszy mecz oby był to wyjątek Garguła - jakoś ostatnio nie błyszczy i dzisiejszy mecz nie był wyjątkowy Pozostali solidnie Czas chyba dać odpocząć te pół godzinki kilku piłkarzom ... U opsów Michał Mak najlepszy. |
Cytat:
Akurat Jankowski grał bardzo dobrze dopóki Wisła grała w 11 - słupek, kapitalne podanie do Stilicia na pocżątku, do Brożka w 2 połowie, ogólnie bdb. Potem już właściwie nikt się nie wyróżniał. |
Skeba
Mamy zmienników tylko Smuda jak zwykle nie chce zmian. Są młodzi Lech czy Żemło, ale Smuda jak zwykle obsrany (mnie to już brak słów) przed jakąkolwiek zmianą. Abstrahując od tego że graliśmy od 65 minuty w 10 - to już widać było że nasi piłkarze nie mają sił. I co robi trener? Zamiast pomóc zespołowi i zrobić zmiany "torturuje" takiego Gargułe. |
Cytat:
Abstrahując - gdyby w 70-75 minucie Lech wszedł za Gargułę/Boguskiego to myślę, że nasza defensywa sporo by zyskała, a w defensywie dużo byśmy nie stracili. |
Ewidentnie słabszy mecz w naszym wykonaniu, tym bardziej cieszy fakt, że udało się go wygrać.
Nasza gra od momentu czerwonej kartki dla Urygi się totalnie rozsypała. Drużyna oddychała rękawami i panicznie się broniła. Smuda nie zareagował w ogóle. Dużo szczęścia mieliśmy w końcówce. Z drugiej strony mogliśmy ten mecz znowu rozstrzygnąć dużo wcześniej, a tak nerwówka. Punkty wg mnie mimo słabszej końcówki jak najbardziej zasłużone. Co do Jankowskiego to ja uważam, że ten facet jest bardzo niedoceniany. Przez niego przechodzi większość naszych akcji, jest strasznie ruchliwy i m.in. jego obecność w środku pola sprawia, że Wisła tworzy teraz tyle sytuacji w każdym meczu. Podobnie jest z Boguskim. Obydwaj są bardzo niedoceniani, a moim zdaniem to jest w tym momencie całe serce i motor napędowy tej drużyny. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Super wynik, sa 3 punkty. Glowa czysty na dwa wazne mecze i jedziemy dalej!
Ten gol nawet w relacji tekstowej wyglada fajnie! |
Brawo Smuda!
Brawo drużyna! Dobrze to się oglądało. |
Jest 3 punkty, o meczu lepiej zapomnijmy. Zupełnie nie ten poziom, który zagrali z Pogonią. I nie mówcie, że przeciwnik trudniejszy. Do momentu zejścia Urygi graliśmy dobrze, ale prawie nic z tego nie wynikało. Wyglądało to bardziej jak taka luźna kopanka jak na treningu, niż jak ważny mecz. Za mało ambicji, za mało ciągu na bramkę, jakby kopali sobie między sobą po prostu tak dla jaj, a tylko z przypadku wyszła jedna bramka.
Przy akcjach typu trzech na trzech, czterech na czterech, wiślacy dostający piłkę na skrzydło zamiast przyspieszać i odwracać się do pola karnego, to robili "kółko" w tył, zwalniając, przytrzymując piłkę i odgrywając do tyłu. W tym czasie cała obrona Bełchatowa wraz z pomocą zdążyła wrócić. To jakieś NIEPOROZUMIENIE. Po zejściu Urygi zrobiła się obrona Częstochowy. |
Cytat:
Jestem przekonany, że gdyby na ławce był np. Ostoja to wszedłby za Gargułe lub Boguskiego. |
Co do tego ,że trzeba w takich sytuacjach wpuszczać młodych to przypomnijcie sobie co zrobił na Ruchu Zając. Trzy punkty są Głowa pewny na Legię jest.
Martwi słaby Stylić no i że Brożek tak gra co drugi mecz. Najlepszy na boisku Głowa. Mnie Jankowski nie przekonuje |
Ja tylko bym sie chcial spytac tylko w miare ogarnietego, czy w czasie bojkotu byla podawana zarowno liczba sprzedanych biletow, czy tak jak dzisiaj sprzedane bilety PLUS rzeczywista frekwencja na stadionie.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:46. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl