Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   6 KOLEJKA: Pogoń Szczecin - WISŁA Kraków, 22 sierpnia 22 sierpnia, 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9333)

Robek 22.08.2014 21:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 1373753)
czekam na lincz :)

kup bicz i sie biczuj:-D:-D:-D

mitmichael 22.08.2014 21:23

Swietny mecz w Naszym wykonaniu, bardzo madrze dzisiaj gralismy, w koncu sie Brozek odblokował, dzisiaj bramka nr 100 i 101 oby tak dalej. Na dzisiaj mamy lidera :D Semir graczem meczu z dwiema asystami i fantastycznym golem a Uryga, ktory zaliczył dzisiaj kolejny swietny wystep zaraz za nim. Na koncu Paweł Brozek ;)

Ajax 22.08.2014 21:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1373756)
Za to powinien być ban.

Czemu Ban? Niestety to prawda chłopaki z CJL muszą rozglądać się za dobrym menago bo jeśli przy 3:0 nie wchodzą to kiedy? Nic nie będą grać i tyle.

buczo1985 22.08.2014 21:27

Przyjemnie się oglądało meczyk :) Wyśmienity wynik i spokojny weekend :D

OnizukaTSW 22.08.2014 21:32

Dzisiaj nasi piłkarze zagrali bardzo dobry mecz. Wielkie brawa dla Brożka i Stilicia. Ja tam Smudę oceniam na plus, mimo wszystko pomimo jego pewnych wad osiąga z tym składem dobre wyniki. Zgadzam się jednak z tym, że mógłby bardziej wprowadzać do gry piłkarzy z CLJ. Oby kontuzji było jak najmniej, jeżeli nie będzie takiego szpitalu jak wiosną to jest szansa nawet na podium. Niemniej narazie najważniejsze aby awansować do pierwszej ósemki.

Arked 22.08.2014 21:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajax (Post 1373758)
Czemu Ban? Niestety to prawda chłopaki z CJL muszą rozglądać się za dobrym menago bo jeśli przy 3:0 nie wchodzą to kiedy? Nic nie będą grać i tyle.

Uryga ma na ten temat inne zdanie. Czekał, czekał i się doczekał.

Barti 22.08.2014 21:34

Panie i Panowie! Jest moc. Jest to czego nie było do tej pory - potrafimy narzucić swój styl gry od początku meczu, i to jest największy plus.
Niepokonana nasza Wisełka kochana!

jasiu1988 22.08.2014 21:34

W tym momencie, po tych 6 kolejkach można powiedzieć że gramy top 3 piłkę w ekstraklasie. Jedyne co boli to te zmiany, Franz zmiłuj się i daj pograć młodym i mudzynowi, na bank lepiej zagraliby od 60-70 minuty niż człapiący Garguła czy chimeryczny Boguski który zmarnował setke w taki sposób, że nie wiadomo czy się śmiać czy płakać.

gypsy 22.08.2014 21:38

Nie spodziewałam się tak dobrego występu Wisełki, ale bardzo się cieszę, że drużyna mnie pozytywnie zaskoczyła. Semir pokazał po raz kolejny klasę, nóżkę to ma ułożoną jak gracz z Bundesligi. Uryga rzeczywiście dziś bardzo solidny, myślę, że ten chłopak z meczu na mecz będzie coraz lepszy, a przynajmniej będzie grał na stałym, solidnym poziomie. Trzeba dać mu czas. Pochwalę dziś cały zespół, bo naprawdę przyjemnie się patrzy na tą ofensywną, szybką grę z klepki. Brawo Wisła, brawo Smuda :)

4karol4 22.08.2014 21:38

Stara, dobra Wisła. Najlepszy wyjazdowy mecz od wielu lat. Od samego początku byliśmy lepsi, nawet przez chwile nie było nerwowo. Nawet przez chwile Pogoń nie wierzyła, że może coś zdziałać. Po prostu pięknie! Nie mieliśmy słabych punktów w tym meczu. Semir gdy jest w formie wciąga tę ligę nosem.

PS gdzie jest osoba, która wczoraj wyzywała Brozia na sb od kalek? Paweł zdobył 100 i 101 ligową bramkę dla nas. Jest 6 strzelcem w historii klubu. Jak dobrze pójdzie to w tej rundzie minie Reymana i zajmie miejsce na podium.

Karherop 22.08.2014 21:38

Cytat:

Popatrz sobie jaką drogę przeszedł Uryga, jaką przechodzi Zając. Przyjdzie czas dla chłopaków, cierpliwość zostanie wynagrodzona. Może nie wszyscy, ale sądzę że przed częścią jest fajna przyszłość.

Sam widząc tak grającą Wisłę, miałem ciężko wskazać kogoś kto nadawał się do zmiany. Wszyscy zagrali co najmniej bardzo dobrze. Akurat dzisiaj nie dziwię się Smudzie że do 80 minuty nie chciał dokonywać zmian. Tak działającą maszynę szkoda psuć.

A chłopaki z CLJ rok temu ledwo marzyli że będą trenować z 1 zespołem. Dajcie im czas na to aby okrzepli w styczności z seniorską piłką.

PS. Uryga mnie zadziwia. Nie poznaje chłopaka. Właściwie to już faceta. Klasa!

Barti 22.08.2014 21:39

Smuda to jest trener dla którego najważniejszy jest wynik, i robi go za wszelką cenę. To taki wredny typ. A co teraz mają do powiedzenia Małecki i Stolarski? Dostawali szanse czy nie? Kto wypromował Urygę? Kto daje szanse Zajączkowi? Wiem to wina krótkiej ławki...

Patryko 22.08.2014 21:41

Super wynik, bardzo dobra gra. Pytanie tylko czemu Smuda nie przeprowadził po prostu 3 zmian naraz przy wyniku 0-3 na 10 minut do końca? Żeby te młodziki miały szansę chociaż tą ekstraklasową trawę powąchać...

Lukasz 22.08.2014 21:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1373723)
Łukasz - a co Cię do cholery obchodzi gra Małeckiego? Ja akurat mam go w dupie. Chyba, że wyrazistość rozumiesz przez czerwoną kartkę w pierwszej połowie. :-)

Zakładałem że cos będize chciał pokazać i przez to będzie mecz ciekawszy. Niestety nie był nawet tłem dla Stilica czy Brożka.

Musze to powiedzieć - bardzo fajną i widowiskową piłkę gramy. I co najwazniejsze - świetne bramki. Miód. Smuda- dzięki :)

Robek 22.08.2014 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4karol4 (Post 1373768)
Stara, dobra Wisła. Najlepszy wyjazdowy mecz od wielu lat. Od samego początku byliśmy lepsi, nawet przez chwile nie było nerwowo. Nawet przez chwile Pogoń nie wierzyła, że może coś zdziałać. Po prostu pięknie! Nie mieliśmy słabych punktów w tym meczu. Semir gdy jest w formie wciąga tę ligę nosem.

PS gdzie jest osoba, która wczoraj wyzywała Brozia na sb od kalek? Paweł zdobył 100 i 101 ligową bramkę dla nas. Jest 6 strzelcem w historii klubu. Jak dobrze pójdzie to w tej rundzie minie Reymana i zajmie miejsce na podium.

No z Reymanem to przsadziłeś

marek2a 22.08.2014 21:43

Tak na marginesie, 90-ta min a śledzie przy 0-3 zapie...ają na maxa. Zwracam uwagę ,że wdowiec (wiadomo dlaczego pisze z małej lit) bo to i tamto też dobry trenerio

jasiu1988 22.08.2014 21:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4karol4 (Post 1373768)

To nie byłem ja, ale Broziu kaleczył w poprzednich meczach, nie zaklinajmy rzeczywistości - teraz się odblokował i oby tak dalej.

Uran235 22.08.2014 21:46

Pierwsza rzecz, bo widzę, że już skacze niektórym ciśnienie - Smuda bardzo dobrze zrobił, że nie wpuścił młodzieży. To dla nas nie był łatwy mecz i nawet przy 0-3 Pogoń jeszcze cisnęła, jeszcze starała się złapać kontakt - było widać, że wciąż jeszcze w coś wierzą. To nie była jakaś totalna dominacja z naszej strony - raczej skuteczność pod bramką przeciwnika i ciasne zasieki pod własną. Przy czym te ciasne zasieki są kluczowe w temacie młodzieży - w końcówce Stilić i Brożek zap*erdalali pod własnym polem karnym, nie mówiąc o Boguskim czy Jankowskim - gigantyczna praca fizyczna całego zespołu w destrukcji, która poza wydolnością wymagała także od poszczególnych zawodników wysokiej dyscypliny taktcznej. A tego nasi zmiennicy-juniorzy nie mają.

Krócej - przeciwnik się przed nami nie położył tylko walczył do końca, a potencjalnie jest jedną z groźniejszych drużyn w lidze. Dlatego wstawianie młodych byłoby zbędnym ryzykiem.

Co do samego meczu. Uryga świetny, Brożek tytan pracy, Stilić jak na siebie też strasznie zarobiony. Znowu świetny Sadlok, tym razem bardzo solidny w tyłach. Boguski trochę słabiej. Jankowski na plus, dużo dobrego dołożył w środku pola, chociaż wciąż liczę na więcej. Buchalik dzisiaj dobry, chociaż po mojemu, przy sytuacji, za którą najbardziej go chwalą popełnił błąd - zamiast pójść do końca do centry, cofnął się do bramki i zwyczajnie przyfarcił, bo Zwoliński trafił centralnie w niego. Na minus Dudka, szczególnie w pierwszej połowie się gubił, górne piłki go przechodziły pomimo tego, że do nich skakał i tylko dzięki asekuracji partnerów nie było z tego nieszczęścia. Do tego to fatalne zagranie do tyłu, które uratował Buchalik.

Lukasz 22.08.2014 21:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jasiu1988 (Post 1373777)
To nie byłem ja, ale Broziu kaleczył w poprzednich meczach, nie zaklinajmy rzeczywistości - teraz się odblokował i oby tak dalej.

Troche inne mecze ogladaliśmy - nie kaleczył tylko już mu piłka tak nie wchodziła jak 5 lat temu. Cała reszta (poza skutecznością) zdecydowanie na plus. Tak zastawiać się i przepychać obrońców jak on mało kto potrafi.
Robi niesamowitą robotę w przodzie.

4karol4 22.08.2014 21:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Robek (Post 1373775)
No z Reymanem to przsadziłeś

W czym przesadziłem? Traci do Niego 8 bramek. Do końca rundy zostało 13 spotkań. Jest szansa, że Brożek wyprzedzi Reymana.

jasiu1988

Owszem marnował sytuacje, ale gość wyzywał Brożka i twierdził, że to beznadziejny napastnik.

Adenalix 22.08.2014 21:52

Siedmiu wybitnie pozytywnych bohaterów dzisiejszego meczu to: Buchalik, Głowa, Sadlok, Uryga, Stilić, Guła, Brożek. Najlepszy na boisku Semir, bo bez niego nie byłoby trzech punktów - nie oszukujmy się. Pozostali piłkarze zagrali poprawnie: Jankes (przeplata zagrania ciekawe, kreatywne z głupimi i niebezpiecznymi), Bury (chaotyczny i niedokładny, ale walczak, pożyteczny), Dudka (straty, głupie faule, ale potrafi naprawiać swoje błędy), Boguś (najbardziej chimeryczny piłkarz: potrafi zagrać super piłkę i spaparać coś bardzo prostego, ale biega, walczy i odbiera piłkę podobnie, jak Jankes).

Przyznam się, że jestem bardzo mile zaskoczony formą Wisły, stylem, taktyką, przygotowaniem fizycznym, mentalnym no i wynikiem. Myślałem, że przegramy, a Pogoń nas stłamsi. Naprawdę gramy fajnie w piłkę. Wszyscy wiemy, że jak zaczniemy rotować składem to może być problem, ale póki co jesteśmy groźni dla najgroźniejszych. Dodatkowo z Bełchatowem (groźnym) dojdzie Stępiński i Guerrier. To oznacza dobre perspektywy. Aż się chce, żeby już były derby... Liczę, że utrzymamy formę jeszcze przez wiele tygodni.

Kocham Wisełkę i żałuję, że w obliczu lepszych perspektyw kibice są podzieleni. Nieważne są powody, nieważne kto ma rację, ważne są skutki. Łączy nas znacznie więcej niż dzieli i mam nadzieję, że wkrótce ramię w ramię będziemy wspierać ukochany klub, w zasadzie umiarkowanie mnie interesuje jak do tego dojdzie.

RAFi89 22.08.2014 22:08

Cytat:

Powiem tak, taki Kościelniak poszedł do pierwszej i w 3 kolejkach ma całe 16min a następny Kamiński 43min. Więc nigdzie młodym miejsca za darmo nie oddadzą, więc spokojnie z tym uciekaniem. Stolarski też zwiewał bo Smuda nie dawał grać a w tej Lechii grał jeszcze mniej.

adam_09 22.08.2014 22:23

Czytam Was i czytam i o ile generalnie podzielam większość Waszych wniosków tak nie zgadzam się ,że dzisiaj dobre zawody zagrał Guła i Dudka. Guła kompletnie nie nadaje się na skrzydło, ani szybkości ani dryblingu. Aż przerażające są te sytuacje kiedy trzeba pociągnąć skrzydłem i dorzucić piłkę spod linii a Guła bierze gościa na zamach, robi przekładkę i gra piłkę wzdłuż lub do środka. Po drugie nie rozumiem dlaczego on wykonuje stałe fragmenty gry takie jak wolne z lewej strony i rożne. Przecież jakość jego wrzutek jest porażająca, a strzały z rzutów wolnych tragiczne. Już lepiej żeby Semir wrzucał z każdej pozycji. Przynajmniej jest gwarancja, że piłka doleci w okolice 5-11 m. Dudka natomiast dzisiaj słabo, grał jakby mu matematyczka umarła i nie umiał obliczyć lotu piłki. Często się z nią mijał. Od tak doświadczonego zawodnika powinno się wymagać więcej. Parę razy też głupio kiwał czy niecelnie podawał a pierwsza piłka po odbiorze musi być dokładna.

Na mega plus Uryga, Brożek, Stilic i Sadlok.

Mario Nh 22.08.2014 22:25

Tak jak kiedyś Szymkowiak, dziś Stilic. Brożek jak Żurawski.

Stilic to kluczowa postać w tej układance i obawiam się, że jak go zabraknie...

Oby chciał w Krakowie grac do śmierci. Jeśli będzie chciał podwyżkę, zasługuje na nią.

PiVoSH92 22.08.2014 22:34

Zasadniczo to, że Stilić gra u nas to na ten moment cud. Lepszy w tej lidze jest tylko Radović, i to tylko dlatego, że w ciągu ostatniego roku zalicza mniejsze wahania formy niż Semir. Nie wiem, ile zarabia Stilić, ale zapewne jest to średnia w E-Klapie? Może nieco więcej? U nas wiele więcej nie dostanie, bo nie ma z czego mu płacić.

Adenalix 22.08.2014 22:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez adam_09 (Post 1373791)
Na mega plus Uryga, Brożek, Stilic i Sadlok.

Dodałbym Buchalika, który nas uratował kilka razy. ale generalnie naszą siłą była dzisiaj zespołowość, ruchliwość, trzymanie się taktyki (blisko siebie formacje w obronie, szybka wymiana piłek i ciąg na bramkę w ataku). Generalnie racja: Stilić, Uryga, Brożek, Sadlok, ale po Alanie nikt się nie spodziewał aż takiej formy podczas, gdy Semir nas przywyczaił do mistrzowskiej formy.. Ach jak ja bym chciał zobaczyć w środku Stilicia z Meliksonem...

KOMINEK 22.08.2014 22:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1373731)
Zgaście już ten podjar, bo się czytać nie da. Nasze zwycięstwo lub remis w tym meczu będą duża niespodzianka.

Pogoń - Wisła (bet365)

2.0 - 3.2 - 3.80

Podjar czas odpalić :D

Dodam tylko że mamy najwięcej bramek strzelonych w Ekstraklasie

Grisza1 22.08.2014 23:35

http://pogon.v.pl/artykul/Lukasz-zwo...e-nerwowka/214

Żale szczecińskiej baletnicy... Przegrali, bo zupa była za słona.

Kamson 23.08.2014 00:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grisza1 (Post 1373800)
http://pogon.v.pl/artykul/Lukasz-zwo...e-nerwowka/214

Żale szczecińskiej baletnicy... Przegrali, bo zupa była za słona.

Typowa pizzdeczka :) zdjęcie buta koniecznie na pejsbuka, twittera i instagrama!!! kopacz XXI wieku :pala:

Brawo dla naszych za genialny mecz i walke na całego!

Do pełni szczęścia brak tylko odejścia bednarza, 2-3 transferów i walki o podium przy pełnych trybunach.

thechris 23.08.2014 01:12

Dla mnie bohaterem meczu jest Buchalik. Wreszcie gość pokazał, że ma jaja wychodząc poza pole karne i bez wahania wygrał główkę czysto, zażegnując niebezpieczeństwo. Zwoliński niech nie płacze bo został i tak delikatnie potraktowany - niech zobaczy jak we finale MŚ Neuer wszedł Argetyńczykowi. I sprzyja mu szczęście co jest bardzo istotne. Dwa słupki z Lechią a dziś gość strzela z dwóch metrów w niego. Oby tak dalej.

Uryga super mecz. Tylko Dudka chwilami w Nuneza się bawił a poza tym nie było słabych punktów.

Ogólnie Wisła gra bardzo fajną piłkę w tym sezonie.

daniello1987 23.08.2014 04:09

Jestem ciekaw skąd tak wysoka forma u naszych piłkarzy. Moze Smuda w koncu nie przesadził w przygotowaniach i iich nie zajechał? bo to jak zapieprzaja na boisku to az miło popatrzec. a moze dostali wypłaty? co jak co,ale jak piłkarz gdy nie dostaje kasy od kilku miesiecy to miimo ze caly czas powtarza ze kasa nie zaprzata sobie głowy to jednak problem zawsze jest. cieszy bardzo dobra gra Wisły. szczególnie Urygi który z meczu na mecz wyrasta na lepszego Ostoje. tylko zeby nas kontuzje omijały... szczególnie Stilicia,Brozka Uryge i Głowe. ich niestety zastapic sie nie da!

DysoN 23.08.2014 06:50

Cieszmy sie dobra forma i zwyciestwami bo nikt nie wie ile ten festwial potrwa.
Gratulacje dla całego zespołu za świetny mecz.

AS82 23.08.2014 07:09

Franek Smuda czyni cuda , mając 11 piłkarzy jesteśmy liderem :D

Ogryzek 23.08.2014 07:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1373764)
Uryga ma na ten temat inne zdanie. Czekał, czekał i się doczekał.

Czekał, czekał i nigdy by się nie doczekał gdyby nie kontuzja Stjepanovica. Żadna zasługa Smudy a pustki na ławce. Gdyby na ławce był 37 letni Bzdedić albo inny 35 letni Bubić to Uryga nic by nie pograł i po sezonie odszedł do innego klubu za darmo. Zatem zgodnie z tym co piszesz - oby więcej kontuzji w Wiśle bo wtedy inni się też doczekają:)
(tak żartem)

Fajny mecz, fajny wynik. Paweł ma już 101 bramek w ekstraklasie dla Wisły:D

Najlepsi wg mnie to Stilić, Brożek i Uryga.

dynek.pl 23.08.2014 08:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1373798)
Podjar czas odpalić :D

Dodam tylko że mamy najwięcej bramek strzelonych w Ekstraklasie

A gdyby skuteczność nas nie zawodziła wcześniej to powinno być zwycięstwo z Ruchem i pojechanie Lecha piątką i w ogóle by wtedy było ale lepiej późno niż wcale.

gypsy 23.08.2014 08:20

Gdyby tylko kadra była szersza... Świetnie to wygląda, ale przed nami jeszcze w ....u kolejek, ciężko będzie utrzymać się na szczycie z 11, w porywach 13 graczami.

sergio 23.08.2014 08:28

Boje się że to będzie ostatnia runda w Wiśle Stilicia. Jak zostanie w zimie to po sezonie napewno odejdzie

Matejas_ 23.08.2014 08:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adenalix (Post 1373797)
Dodałbym Buchalika, który nas uratował kilka razy.

Na szczęście nieliczni to widzą, "...choć i tak wolałbym Miśkiewicza!". Jednak w porównaniu z bezrobotnym, Buchalik potrafi wyjść na przedpole i powalczyć, zamiast stać na linii i łudzić się, że fartem wyciągnie sam na sam.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adenalix (Post 1373797)
Generalnie racja: Stilić, Uryga, Brożek, Sadlok, ale po Alanie nikt się nie spodziewał aż takiej formy podczas, gdy Semir nas przywyczaił do mistrzowskiej formy.. Ach jak ja bym chciał zobaczyć w środku Stilicia z Meliksonem...

Fakt faktem Uryga na pozycji defensywnego spisuje się dużo lepiej niż w obronie. Szkoda, że wczoraj nie wpadło do siatki jego uderzenie, bo wówczas o Chrapku już nikt by nie pamiętał. Jak Uryga wypadnie ze składu... szansę dostanie Lech, który na treningach prezentuje się nie gorzej od Alana. Nasza ławka wygląda blado tylko na papierze, ale każdy zawodnik z niej wchodzący może coś dobrego dac drużynie. Myśle, że środek Stilić - Melikson by nie wypalił, bo zwyczajnie by sobie przeszkadzali.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sergio (Post 1373811)
Boje się że to będzie ostatnia runda w Wiśle Stilicia. Jak zostanie w zimie to po sezonie napewno odejdzie

Mnie się wydaje, że Stilić nauczony tułaczką po odejściu z Lecha, nie jest zbyt skory do zachodnich podbojów. Podejrzewam, że zostanie...

T-omek 23.08.2014 08:56

Dudka słaby, grał niepewnie, nerwowo. Jego podanie do Buchalika - B klasa level. Dla mnie interwencja meczu Bury 12 minuta, gdyby nie on zaczynalibyśmy od 0-1 warto o tym pamiętać bo na pewno mecz ułożyłby się zupełnie inaczej. Boguś i Guła trochę się miotali ale ogólnie zagrali poprawnie.

Griszka30KR 23.08.2014 09:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St Yabol (Post 1373743)
jak tak dalej pojdzie to na meczu z Belchatowem na stadionie padnie rekord - 10 tyś januszy

Przeszkada Ci to??
Nie zdiwie się jak dołaczy do nich z 1000 tych "kumatych inaczej"

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:28.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl