![]() |
Pora odświeżyć temat...
Na razie pytanie kto w ogóle pojedzie do Poznania i w jakim składzie zobaczymy tam Wisłę. Ostatnie minuty z Legią były dramatyczne, Burliga kuśtykał, kuśtykał Głowacki. Sadloka kąsliwie kopnęli w jego słynną piętę. Na razie wiemy że na pewno nie zagra Głowacki. W ofensywie do wymiany jest zarówno Garguła, jak i Boguski. Choć nie wiem czy na tak "odważne" zmiany odważy się Smuda. Ja bym postawił na taki skład: Buchalik - Burliga, Guzmics, Dudka, Sadlok - Żemło - Guerrier, Stillić, Brożek, Zając - Stępiński ale zapewne zagra od początku Czekaj, a nie zagra ani Żemło, ani Zając których bardzo chciałbym zobaczyć. A tak poza tym wynik może nie jest drugorzędny, ale najważniejszy mecz jest w niedziele. W Poznaniu trzeba się dobrze pokazać, ale nie za wszelką cenę. |
Cytat:
|
Żemło nigdy w życiu na bok obrony. Bednarz (ślepo) widział go na lewej stronie. Piotrek to nominalny środkowy obrońca, zresztą wystarczy popatrzeć na warunki fizyczne. Ostatni sezon w CLJ był podporą defensywy.
|
Ja bym dał odpocząć podstawowym graczom, niech zbierają siły na derby. Niech jedynie Boguski zostanie, a nóż nie zagra w niedzielę. Na bramkę Bieszczada, kiedy jak nie w pucharach dawać szansę chłopakowi.
A tak apropo - jest gdzieś mecz w telewizji? |
Polsat Sport
|
Niedawno była afera, że Smuda młodym grać nie daje. Podejrzewam, że teraz zagrają. Do tego Guzmics, Stępiński, Sarki i Guerrier. Nie wiem czy Franz odważy się dołożyć do nich Czekaja, czy jednak będzie starał się zachować jakieś pozory...
Ogólnie - mamy kilku zawodników którzy nie grają wcale, albo bardzo mało, a mogą być potrzebni w dalszej części sezonu. Nie ma co ryzykować kontuzji przed najważniejszym meczem rundy. |
Cytat:
|
Cytat:
To że Żemło jest rasowym środkowym obrońcą to większość wie, poza tamtym kolegą, dodam też od siebie, że Smuda w sparingach próbował Żemło na defensywnym pomocniku i kto wie, czy nie tam miałby większą szansę na grę. Lech na tej pozycji też ma przyszłość, ale on musi się ograć w niższej lidze... a Żemło fizycznie jest już gotowy do gry na tym poziomie. |
Sedzia Tomasz Kwiatkowski z Warszawy wiec bedzie ciekawie.
|
Nie wiem czy mamy się na co napalać (PP) skoro i tak na samą ligę kadra za krótka. Jeśli PP nie jest dla nas priorytetem (szkoda) to trzeba dać pograć zmiennikom i kilku młodym jak Stępiński, Żemło, Lech, Zając. Jak przegramy to przynajmniej kilku młodych nabierze doświadczenia.
(Czekaj nie jest już młody, ma 22 lata i jego nie liczę jako szansa na ogrywanie się. Swoje szansę miał i się nie sprawdził. Pora żeby albo odszedł do innego słabszego klubu na wypożyczenie, albo definitywnie. Z taką grą nie ma dla niego miejsca w Wiśle) BTW Szkolenie młodych to nie jednorazowe wydarzenie, ale proces. Stała metodyczna praca, gdzie ci co sa słabi odchodzą a ciągle przychodzą nowi. I tak stale bez końca. A od czasu do czasu pojawia się nowy Chrapek:) Zatem szkolenie nie zaczyna się od Czekaja i na nim nie kończy. Ta uwaga do tych co ciągle podają przykład że nie warto szkolić młodych booo Czekaj:) Ale szkolenie to nie 1 Czekaj a stały proces. A sam Michał już młody nie jest bo ma 22 lata. |
A mnie denerwuje odpuszczanie tego pucharu. Przechodzac Lecha mielibysmy nawet spoko drabinke az do samego finalu. Na mistrzostwo nie ma szansa, spadek tez raczej nam nie grozi wiec w czym problem.
|
Też tego nie potrafię zrozumieć, przecież nie jesteśmy w Anglii czy gdzies żeby tych meczy w pucharach było nie wiadomo ile, w tej rundzie są tylko 2 mecze jutro i w październiku, potem dopiero w marcu, czyli dopiero za pół roku, przez ten czas nasza kadra może się znacząco zmienić i wtedy możemy żałować że odpuściliśmy puchar.
|
Cytat:
Nikt tez nam nie zagwarantował pierwszej ósemki a ewentualne mecze drugiej fazy rozgrywek z Legią Lechem czy Śląskiem albo Lechią ( bo myślę ) że też załapią się do pierwszej ósemki różnią się od walki z Podbeskidziem czy Zawiszą czy Piastem. W PP powinni grać zmiennicy jakich mamy plus coś ze stałego składu. Z drugiej strony jak dostaniemy wpier...dol tak 4 :0 na morale przed derbami też dobrze nie wpłynie |
Cytat:
tak mamy rozłożone priorytety na ten moment, a i kilku piłkarzy już w końcowych minutach meczu z Legią słaniało się na nogach, Sadlok, Burliga, Głowacki. Nie stać nas na granie do 3 dni tym samym składem. Przypuszczam zresztą, że nikt nie jedzie do Poznania po to aby przegrać, ale nie pojedziemy tam po prostu 1 składem, bo nie zdążymy się zregenerować. Cytat:
|
Bieszczad - Żemło, Czekaj, Guzmics, Guerrier - Sarki, Lech, Uryga, Dudka, Zając - Stępiński.
Na ławce debiutanci: Kamil Kuczak, Lucas Guedes, Bartłomiej Kolanko. Będzie ciekawie. Oby nie strasznie. Podoba mi się środek - dwóch młokosów i doświadczony Dudka. |
olac ten Pucharek i skupic sie na grze o vice mistrzostwo, z Amika zagrac z mlodym Zajacem i Stepinskim , bez Stilica- za to z Gargula jako ofensywnym, z czarnymi na skrzydlach - i z P.Lechem na DP, posadzic WKONCU Jankowskiego na lawie, w obronie dac odpoczac Arkowi bo jest jak wiadomo szklany i nie ma co ryzykowac przed NAJWAZNIEJSZYM MECZEM RUNDY ( choc nie dla wiekszosci ), moze zobaczyc jak Sadlok sobie radzi na srodku obrony ...ogolnie proponuje duza rotacje i inne warianty- wynik w Pucharze ktory jest i tak zarezerwowany pewnie dla uczciwej 7egii jest nieistotny, po przerwie dac sie pokazac mlodemu Cleberowi ....po prostu potraktowac mecz z tworem z Poznania/Wronek bardzo experymentalnie
|
Bardzo mi się podoba ten skład, Smuda mi zaimponował tym jak poszedł va banque. Kilku z tych chłopaków jak Zając, Żemło czy Lech bardzo zasługiwali na szansę w wyjściowym składzie. Ten mecz może pokazać kto jest już gotów do walki o pierwszy skład, który można powiedzieć że mamy lekko 'betonowy'.
A z PP już odpawaliśmy nie z takim rywalem i nie z takim składem. Nic się nie stanie, a nuż się uda. Może Zając walnie 2 bramki, czego mu bardzo życzę :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ka$a misiu, ka$a.
Vicemistrz to też tytuł. |
Cytat:
|
Jedziemy na pożarcie. Może to i dobrze ? Chłopakaki zagrają na luzie , i wymęczymy remis i farciane karne ;-) Któż to wie. Mam nadzieję że kuchenkorze nas zlekceważą .
|
Bo myslicie że Skorży na ręke grać o finał, myślę że ma plany podobne do Smudy, odbębnić jak się uda to fajnie nie to nie.
Przez PP mogą stracić grę w europie |
Cytat:
|
Powiem tak, ogrywając Lecha na wyjeździe teraz, kolejne mecze do finału jesteśmy w stanie wygrać poł rezerwowym składem. Jedyną drużyną z która nie mamy szans wygrać w takim składzie po naszej stronie pucharowej jest właśnie Lech. Szkoda, ze Franz nie zdecydował sie od następnej rundy grać częściowo ławką bo ta ławka mogła by coś w tych pucharze zrobić. A tak zagrają w jednym meczu i jedyne co się stanie to stracą werwe po przegranej w Poznaniu.
Tak czy siak, nie można w Niedziele o 17 wychwalać Franza a o 20 już mówić jaki jest słaby. Taka piłka póki co wyniki go bronią i perspektywa jaka widze jako kibic druzyny na wiosne też |
Do Poznania trener Franciszek Smuda zabrał 17 piłkarzy. Szkoleniowiec podał już nawet wyjściowy skład. Oto on: Bieszczad - Żemło, Czekaj, Guzmics, Guerrier - Uryga, Dudka, Lech, Sarki, Zając -Stępiński.
Ciekawe teraz jaki skład wystawi Lech |
Vicemistrzostwo nie jest fajne, taa...
Możecie przypomnieć mi ostatnie lokaty ligowe sprzed 3 sezonów? Byłbym wdzięczny :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Z jednej strony nie dziwię się, że gramy drugim składem, pewnie Smuda nie chce męczyć najlepszych, bo w końcu w niedzielę derby, nie daj Boże jakaś kontuzja i już będzie ciężej. Kibice prędzej wybaczą porażkę z Lechem niż z Cracovią, dlatego ubiera drugi garnitur w meczu PP. Z drugiej strony rzeczywiście najłatwiej dostać się do pucharów przez PP i zarobić niezłą kasę. Tak czy owak będziemy mogli zobaczyć czy Franz ma rację mówiąc, że pierwszy do wejścia z ławki to jest on, a reszta powinna grać w 3 lidze. Niech się chłopaki ogrywają. Wygrają - super sprawa, przegrają - trudno, w końcu są młodzi. Jeszcze ich nie skreślajmy, widzieliśmy już w meczu z Zawiszą, że Stępiński potrafi co nie co, Sarki też jak mu się chce. Żeby tylko Donald się nie zgubił, żeby klub go znów szukać nie musiał ;)
|
Cytat:
Nowa matura rozumiem, nowa matematyka? :D Cytat:
|
Cytat:
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...4549,1,720.htm |
W ataku Sadajew...
|
Cytat:
|
Burliga, Kolanko, Garguła, Lucas i Kuczak
|
Tego naszego dzikiego z Haiti trzeba już chyba wyjebać, bo złapał syndrom późnego Meliksona. Płacimy mu za grę dla innych dzikich,bo u nas wieczne kontuzje. Niech wypie.rdala.
|
Lech potraktuję ten mecz priorytetowo. Skorża wystawi ten sam skład, co grał z Zawiszą i trudno się dziwić(w końcu zaraz przerwa na reprezentacje). Naprawdę, trudno być optymistą...oby nie skończyło się blamażem(i nie mówie tu o 0 : 3). W lidze, to gra się dopiero po podziale punktów, a nie teraz. Poza tym wątpliwe, że nasz były trener może sobie odpuścić(a znając tego faceta, to niemożliwe) jakies trofeum mając taki budżet i patrząc na lata poprzednie, a przede wszystkim mając tak liczną kadrę.
A co jest bardziej wartościowe? 2 miejsce w lidze czy PP? Zdecydowanie to drugie, o v-ce MP nikt nie pamięta. W dodatku, to 37 kolejek, a nie kilka spotkań(i patrząc na drabinkę raczej łatwych). |
Cytat:
Prędzej wyłożysz się w PP, gdzie potkniesz się i odpadasz. Nawet jak doszlibyśmy do finału, to i tak tam prawdopodobnie trzeba byłoby grać z Legią. A drabinka w PP wcale nie jest taka łatwa. Jest Lech, Jagiellonia, czy mocny przeciwnik w finale. Szczerze mówiąc, to nawet jakbyśmy pojechali 1 składem na Lecha, to już w tej rundzie z wynikiem mogłoby być różnie. |
Cytat:
Cytat:
grając słabo w PP nie spadniesz z ligi, odwrotnie natomiast już tak finansowo o ile wiem, licząc łącznie z premiami, kasą od NC+ to 2 miejsce w lidze jest dużo bardziej korzystne finansowo od PP. A nawet i 3. o tym jak te wielkie puchary w Polsce są cenne pokazał superpuchar Polski w tym sezonie, gdzie Legii bardziej opłacało się grać sparing dzień wcześniej, niż mecz z Zawiszą i Wy się zastanawiacie co się bardziej opłaca? poza tym skazujecie naszych "rezerwowych" na pożarcie z zespołem który dopiero co dostawał w dupę z Jagiellonią, dostał w dupę od nas i też zagra bez kilku podstawowych zawodników. Lech to nie Real. To tylko polski zespół jakich wiele. Każdy wynik może paść. Każdy wynik równie dobrze mógłby wpaść gdybyśmy grali ze swoim "żelaznym' składem z Boguskim i Gargułą. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:26. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl