![]() |
Cytat:
|
A kiedyś braliśmy hurtowo z innych klubów i graliśmy w pucharach z sukcesami... To Polacy już źli w składzie?
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie wyciągnęliśmy żadnych dziadków, tylko perspektywicznych. |
Na trybunach tłumy.
Więcej ludzi było dzisiaj na basenie w Olkuszu. :-/ |
Cytat:
Ladny doping-przypomina mi się festyn w Kokotowie w 99'... PS. Ale czy "Jebac PZPN" przystoi elicie?? |
Teraz Anglia sie zrobiła (nie mówie o frekwencji). Gardła pewnie zabolały ;) powinni chyba tantum verde brać ze sobą na mecz...
Szkoda tych akcji... |
https://www.youtube.com/watch?v=8fUaIvmGcyk
Taka myśl się nasuwa po pierwszych meczach. |
Cii... Zaraz Cię zje klika fanów tego ręcznika, który jakimś cudem stoi w naszej bramce :)
Nic chłop nie łapie. ZERO. |
Ofensywa ładnie klepie, obrona jak sito.
Szkoda, że Smuda nie dostał napastnika, kogoś do Brożka. Głowacki straszna gafa przed gwizdkiem. Wygrywa losowanie a mimo to wybrał połowę pod słońce. Buchalik był mu wdzięczny zapewne. |
Brama Buchalika :( żal Miśka, szkoda, że chciał tyle kasy. Jeśli On dalej będzie tak bronił, to będę tęsknił za Pawełkiem.
Brożek ewidentnie bez celownika... Jeśli dobrze widziałem Boguski przestraszył się obrońcy. |
Potwierdzam. Tam gdzie pracuje również można było dostać wejściówki na dzisiejszy mecz. Sektor E oraz VIP. Więc teraz widać jakim szacunkiem darzy nas zarząd. Ludzie ciężko pracują, chodzą na mecze od X lat aby mieć zniżkę 5 złotych przy wznowieniu karnetu. A przypadkowe osoby dostają darmowe bilety na sektory gdzie cena jednej wejściówki zaczyna się od 40 złotych...
|
Jeśli jesteś kibicem Wisły to płac. Jeśli jesteś frajerem znikąd to wchodź na stadion za free.
No i ....a 2-1 dla Ruchu... |
No i sparciały jak zwykle dał popis... bez DP - raz się upiekło bo Kuświk zmaścił. 2 raz nie.... do kiedy był Uryga na placu gra z tyłu jakoś to wyglądała. Dno co ten pacan wymyśla taktycznie. Garguła na DP... śmiech.
|
Boguski gra na defensywnym.
Wreszcieeeee!!! |
Frajerstwo i zenada, powtorka z meczu z Piastem. Sedzia tez swoje dołozył. Powinnismy ich zwgałcic do przerwy a nie meczyc sie w drugiej połowie. Brozek cos za słabo cwiczył te strzały bo dzisiaj znowu mu nie wychodziły, innym zreszta tez.
|
Czyli czas od kiedy zszedł Uryga a czas do kiedy wszedł Zając i Boguski został przesunięty na DP był czasem kiedy podarowaliśmy remis Ruchowi. Garguła jako DP to śmiech. Dramat co ten sparciały Smuda wyprawia. Zamiast grać o zwycięstwo my dzielnie walczyliśmy o remis... Dobrze że się udało. Ale i tak dno. Szkoda pisać o meczu w którym Smuda postanawia grać bez asekuracji z tyłu. Może mógł mędrzec od razu ściągnąć Głowackiego albo Dudke zamiast Urygę. Na to samo by wyszło....
|
Dziwny mecz.
Mogliśmy to wygrywać 3-0 ale i Ruch mógł prowadzić 1-3. Sędzia nie uznał nam gola i nie podyktował karnego, po tej akcji straciliśmy gola. Nie winiłbym Buchalika za wynik. I mam wrażenie, jakby Smuda uległ presji, krytyce, brakło mu cierpliwości przy wyniku 1-1. Bezsensu zmiana. Stracona szansa na zwycięstwo. |
Najbardziej rozczarowuje mnie Jankowski. Jego powinno się ściągnąć za Sarkiego,a nie Uryge. Niestety w przodzie było dużo naszych ale nic z tego nie wynikało. Mam nadzieję że przyjdzie Stępiński,żeby w ataku wzmocnić rywalizacje bo narazie słabo to wygląda. A zawodnik meczu Sadlok.
|
Ruch przeszedł obok meczu pierwsze 40 minut spotkania i prosił się o lanie. Goście wyraźnie byli myślami gdzie indziej, może Charkowie bo na R22 to było 11 niebieskich koszulek grających bez ładu i składu. Nawet biorąc pod uwagę przeszkadzanie sędziego powinno by minimum 2:0 po 40 minutach. Druga połowa to klasaczne kopanie się po czołach z obu stron i każdy wynik był możliwy... nawet 1:3 dla Ruchu jakby Zieńczuk nie przypomniał sobie swoich "najlepszych momentów" z Aten.
Ruch praktycznie nic nie pokazał a jakby nie patrzyć był bliższy zwycięstwa. Przykre. PS. Jankowski to poziom I ligi. Dramatycznie słaby. |
Ja chciałbym zwrócić uwagę na to, że Uryga grał zaskakująco dobrze, dużo lepiej niż w pierwszych meczach.
|
Jezu co to było?!?!?
Po pierwsze gol zdobyty dla Wisły prawidłowo sędzia nie wie co to przywilej niech idzie sędziować do 2 ligi! Po drugie Buchalik co on odp..la chaos i nic więcej chłopie idź trenuj wyjścia do piłki i chwyty Misiek wróć!! Po trzecie karny na Zającu było ciągniecie za koszulke po czwarte Brawo Smuda za ściągnięcie Urygi bo po co grać z defensywnym pomocnikiem ? Więcej kontr dla Ruchu po piąte Brożek niech potrenuje trochę strzały po szóste Stilić trenuj chłopie wolne bo słabo ci to idzie Widać, że Zając się przestraszył gry ze Stliciem na jeden kontakt.Niech się cieszą, że Ruch marnował setko bo powinno być 3-4 w tył Nie rozumiem jednego,strzelamy gola i cofamy się po co? Boguski niech karne ćwiczy |
Oczywisice zmiana Urygi to czysty debilizm...
Nastepnie przesuniecie Garguły do srodka gdzie już jest i Stilic i Jankowski to kolejny debilizm... Wpuszczenie bezproduktywnego Sarkiego tez nie ma sensu-lepiej już zmian nie robic.... A pierwszy do zmiany to był ale Garguła... PS. Liczba kibicow 5700...nie wygłupiajmy się.... A co do voucherow to można je dostać dosłownie w pierwszym lepszym kiosku.... Jacek robi wszystko żeby był sztuczny tlok.... Chciałbym wiedzieć jak się ma obecne rozdawanie wejsciowek na prawo i lewo do rozdawania takich samych ale 2 lata temu?? Ty kibicu plac i .......reszta wchodzi za friko bos frajer jest i nabijasz plusy lysemu... |
Nie mamy bramkarza tylko ręcznik. Od następnego meczu dać szanse Bieszczadowi gorszy nie będzie, a może i lepszy. Dudka prosze Cie nie bież sie wiecej za wolne, skup sie na obronie. Jankowski, Boguski dno, to samo Brożek, Garguła. Nie ma się co oszukiwać nie mamy kim grać, nie ma drużyny. Skończ waść, wstydu oszczędź!!!!!! Zjebany weekend. Remis u siebie to porażka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
Żenada, żenada i jeszcze raz żenada.
Masa niewykorzystanych sytuacji, zdjęcie jedynego DP (który całkiem nieźle grał w tym meczu) zamiast niego wprowadzenie bezproduktywnego Sarkiego. Najbardziej jednak irytuje mnie sędziowanie (i nie mówię tylko o naszym meczu). Jak to jest możliwe, że drużyna prowadzi mecz po czym do akcji przystępuje taki Stefański nie uznaje prawidłowo zdobytej bramki, nie dyktuje ewidentnego karnego na Zającu (dodatkowo po tej sytuacji padła bramka dla Ruchu) przez sędziego traci 2 punkty a on sam spokojnie jedzie do domu, wypłata niedługo. Może jakieś konsekwencje? Skądże znowu! Pal licho, że drużyna straciła bardzo ważne 2 punkty. |
Jednak należy winić za ten mecz Buchalika (1 bramka), Smudę (zmiany i ustawienie) i sędziego (za nieuznanie bramki i brak karnego po faulu na Zającu, nie wiem czy nie było karnego na Jankowskim).
Gdzie był Burliga prxy 1 bramce dla Ruchu ? |
Może weszło weźmie nas w obronę po tym popisie sędziowania. ;)
Można mówić, że Brożek rozczarował, ale on zdobył w tym meczu 2 bramki. Podobnie jak kolega wyżej uważam, że pierwszy do zmiany był Garguła. Ponadto Jacek Bednarz może odtrąbić kolejny sukces - frekwencja wzrasta w zatrważającym tempie. Wśród tej kibicowskiej elity, której czasem zdaje się rzucić jakieś przekleństwo, pojawią się niedługo słoiczki, dzięki czemu podreperujemy budżet i może wystarczy na jeszcze jednego napastnika. |
Ja .......ę, ostatnia drużyna ekstraklasy przyjeżdża, nic nie gra, spaceruje za piłką i ledwo z nami nie wygrywa.
.... z sędzią - do tej pory powinno być 5:0 dla nas i mielibyśmy w dupie sędziowskie pomyłki. Po meczu lądujemy w grupie spadkowej - po 4 meczach !!!! |
Parodia, komedia, kabaret. Dosyć mam już tych meczów z Ruchem. Nie wiem czy jakakolwiek drużyna ma tyle szczęścia w meczu z nami co Ruch. Zawsze mają więcej szczęścia niż rozumu.
Niestety wracamy na ziemię po ubiegłotygodniowej euforii. Nie potrafiliśmy wygrać u siebie z naprawdę słabymi drużynami. Sami sobie jesteśmy winni, tylko nasza indolencja strzelecka doprowadziła do tego jaki mieliśmy mecz. Zamiast spokojnie prowadzić do przerwy dwoma, trzema bramki dostaliśmy gola do szatni. Nasi już chyba czekali na przerwę - nikt nie doskoczył do zawodników Ruchu, wszyscy sobie obserwowali akcję w naszym polu karnym. W drugiej połowie Ruch ułożył sobie grę. Za wszelka cenę chcieliśmy wyrównać, biegaliśmy za piłka jak kundel za kiełbasą co było frustrujące. Chorzowianie spokojnie wybijali nas z rytmu i kiedy się nadarzała okazja kontrowali. Mimo bramki naprawdę słabo słabo wypadł Brożek. Jesteśmy w takiej a nie innej sytuacji, nie będziemy mieli po 20 okazji w meczu i musimy być skuteczni. w szczególności trzeba tej skuteczności wymagać od Pawła. Nasza sytuacja jest naprawdę kiepska, nie wygraliśmy 2 meczów u siebie ze słabymi drużynami. Toniemy w bagnie na każdej płaszczyźnie. Fatalna sytuacja finansowo-organizacyjna, właściciel ma wyjebane na klub, prezesem jest legionista, który decyduje, kto jest godzien oglądać mecz, zaległości w wypłatach dla zawodników, kadra składająca się z 13 zawodników + juniorzy, ogromne zadłużenie, które cały czas rośnie, brak jakichkolwiek widoków na sponsorów. Coraz bardziej nasza sytuacja zaczyna mi przypominać stan państwa polskiego. Nic nie działa tak jak należy i sternicy żyją z dnia na dzień. Katastrofa jest nieunikniona jeżeli nie będzie zmian. a na to się nie zanosi.... Sędziowie to odrębny temat. Gość powinien już nie sędziować przez całą rundę. Niech zdycha w ciężkich mękach. |
Boze kto musi jeszcze Reymonta odwiedzic zeby nas osmieszyc
niedawno inwalidzi z Piasta obroniacy sie w 11 przez 90 minut na swojej polowie,i wywozacy punkt(!) dzis nieduzo lepsi jacys goscie w Niebieskich koszulkach ktorym w pierwszej polowie nic sie nie chcialoz(bo tak dzis Ruch wygladal) i tez remis a mogli wygrac ile my musimy dostac kontr,itd zeby uswiadomic sobie ze SYTUACJE TRZEBA WYKORZYSTYWAC a nie kopac dookola bramki cyrk na kołkach,pokaz zenady,sami sobie kopiemy coraz glebszy dołek. |
1. 4 mecz i Smuda znowu nie wykorzystał wszystkich zmian...
2. Smuda ściągnął Urygę, który radzi sobie coraz lepiej i ten ruch od razu dał o sobie znać - Ruch wjeżdżał w nas jak w masło, przed obrońcami ogromna dziura gdzie Ruch hasał jak chciał...Przemek Lech na ławce, jedna niewykorzystana zmiana a tyły niezabezpieczone (zawsze lepiej choćby niesprawdzony def pom niż żaden). 3. Przy tak nastawionym celowniku Pawła aż prosi się, żeby w końcu sprawdzić Tomka Zająca na nominalnej pozycji. Gość nie jest jak Paweł, ma braki w rozegraniu, na skrzydle pcha się na pałę i drybluje na siłę - wychodzą wszystkie jego mankamenty. Z tego co widziałem Tomek żyje z prostopadłych piłek. Ustawić go przed bramką, dać piłkę to nagle jego dryblingi zaczną mieć sens i jestem przekonany, że chłopak zacznie grać o wiele lepiej. 4. Jak Buchalik ma piłkę to od razu zaczynam się niepokoić. Gość to chodząca niepewność, choć za bramkę bym go nie winił. IMO nie popełnił błędu - po prostu nie zdążył. Nie każdy ma refleks jak Miśkiewicz. O ile można ocenić po meczach Misiek był co najmniej o klasę lepszym bramkarzem. Szkoda, że się z Wisłą nie dogadali. |
Chciałbym przypomnieć, że ten sam Ruch rok temu zaczynał bardzo podobnie nawet w 6 kolejce przegrywając 6:0 z Jagą, a później zakończył na pudle cały sezon. A i w pucharach przetrwał natarcie Duńczyków i odgryzł się w końcówce.
To jest jeszcze początek sezonu, tak samo obśmiewany Amicorz pyknął Lechie typowaną przez niektórych do mistrzostwa albo pucharów. Niech mi nikt nie mówi, że strata napastnika przy gorącym dopingu i własnym terenie to niebywałe osłabienie. Graliśmy z Legią kiedyś, gdzie mieliśmy przewagę bodaj 3 zawodników i bramki nie strzeliliśmy. Smuda grał o 3 pkt ryzykował, ale graliśmy o pełną pulę, co ma chłop zrobić skoro w meczu jest 5 stuprocentowych sytuacji i nie ma żadnego gola:/ wpuszczać obrońce? |
Dzisiejsza gra naszych bocznych obrońców utwierdziła mnie w jednym - musimy zacząć grać na 3 stoperów. Póki na lewej grał Bunoza to na kontrę mieliśmy trzech obrońców z tyłu. Dziś? Sadlik jak skrzydłowy, Burliga to już w ogóle w pewnym momencie grał w linii z Brożkiem, przez co nie doczłapał się do obrony i padła bramka. Ustawić ich fensywniej, za to 3 ŚO i wszystko.
|
Ważnym aspektem wbrew pozorom, jest moim zdaniem brak dopingu i cała ta otoczka wokół meczów na własnym stadionie.
Zespół był z każdą minutą niesiony coraz bardziej dopingiem, teraz z każdą kolejną minutą flaczeje, uchodzi z niego powietrze. |
Smudo daj już pograć temu Bieszczadowi bo ....ica mnie już zbiera
|
Jedno pytanko.
Czy znalda sie na tym forum trzy osoby ,ktore widzialy dzisiejszy mecz i sa w stanie odnalezc w poczynaniach chlopakow Smudy jakies slady taktyki,pomyslu na gre,schematow etc ? Trzy osoby. Dwie ? Jedna? Tak myslalem. Co oni do k.u.r.w.y nedzy robia w tych Myslenicach ?Sklad niby ten sam (za wyjatkiem Buchalika-recznika) jak na poczatku zeszlego sezonu a gramy taka pyte ,ze obecny Belchatow to przy nas Barcelona. A gralismy do tej pory z lesczami.Co bedzie jak na drodze stanie nam ekipa potrafiaca pare razy prosto kopnac pilke? Czarno to widze bo jezeli ten podstawowy sklad,ktory przynajmniej na papierze wyglada wcale nie najgorzej kolejny raz ewidentnie daje ciala grajac totalny piach, to az strach myslec jak to bedzie wygladalo kiedy wejdziemy w epoke kontuzji czy kartek.Chociaz z drugiej strony to czy mozna zagrac gorzej niz dzisiaj np.Jankowski ? |
Wytłumaczcie mi, do jasnej anielki, jak to jest. Jak to, ku*wa, jest, że ktoś nie wygrywa meczu od x kolejek, ma jakąś
ch*jową passę i nagle gra z nami (nieważne czy u siebie czy na wyjeździe) i wygrywa czy zdobywa punkt. Bawimy się w piłkarski Caritas, czy co, bo ja ku*wa nie rozumiem. Druga sprawa, nasz Special One, chyba nie bardzo się orientuje kto gra na jakiej pozycji. Dziś(i nie tylko) na boisku zameldował się w środku pola zawodnik grający na pozycji napastnika ew. podwieszonego zawodnik Pan Jankowski. Jego "gra", to już inny temat. Na boku pomocy Szanowny Pan Garguła, każdy widział jakie ma przyspieszenie jak kilkukrotnie biegł do piłki zagranej na dobieg. Dodając do tego towarzystwa wzajemnej adoracji Pana Boguskiego, który gra wszędzie i nigdzie mamy obraz całkowitego cyrku i błazenady. Z drugiej jednak strony kto ma ku*wa grać na tych pozycjach, jak ławki rezerwowej nie ma. W normalnym klubie skoro trener chce grać taką taktyką, to sprowadzono by mu na nią grajków, ew trener dostosowuje taktykę do zawodników, nie na odwrót. Jednak nasz klub chyba do końca nie jest normalny. Niech lepiej grają tak, bo jak mag Franciszek zacząłby wprowadzać inne ustawienia, choćby ostatnio modne 3-5-2, to szukalibyśmy się gdzieś pod koniec drugiej części tabeli. |
Cytat:
|
Bardzo dobry mecz w naszym wykonaniu - niestety Brożek ewidentnie bez formy. Może ten gol w końcówce mu pomoże bo znów mógł sam ten mecz skończyć.
Krzywdzący patrząc na okazje bramkowe remis. Jeśli dalej będziemy tak grać pod względem tworzenia okazji bramkowych i ofensywnej ładnej dla oka gry to ja nie będę zawiedziony. Raczej też bez problemu wejdziemy do grupy mistrzowskiej, bo szczęście przy wykończeniu akcji kiedyś się odwróci. Szkoda punktów, ale patrząc na samą naszą grę to jestem zbudowany. Myślę, że nie ma co lamentować bo Ruch to zawsze był dla nas trudny przeciwnik. |
Mnie sie wydaje że jak Buchalik wyskakuje do lecącej w okienko piłki przeważnie zawsze wyciąga obie łapki po równo (zamiast jednej ale dalej). Taka obrona jest normlana/zgodne ze sztuką czy nie i symetrię w sylwetce zaliczyć trzeba do 'urody' tego bramkarza?
Ogolnie mecz dobry głównie z uwagi na bramki. No i ta zmarnowana setka ruchu - niewiarygodne. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:19. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl