![]() |
RB9 na Szpicy! a nie mówiłem!!!!
....a wpuscil by tego Zajączka od poczatku niech sie chlopak oswaja, gorszy od Boguskiego nie bedzie na pewno |
Gdzie Ci Smuda wpuści chłopaka młodego. Tak jak do niego nic nie mam,bo przy naszych finansach to najlepsza chyba opcja to w tych kwestiach to jest beton z poprzedniej epoki.
Jak Boguski był zajebany w Łęcznej po pierwszej połowie to dzisiaj po 30 minutach pograne chyba. |
Cytat:
Ale Zając zrobi więcej jeżeli wejdzie na boisko w 55 minucie, niż by wtedy wszedł Boguski. Zając nie ma sił na 90 minut. Sam o tym mówił ostatnio. Niestety, długi sezon w CLJ zrobił swoje. Zamiast pisac głupoty, poczytajcie troche ludzie w necie o Wiśle. |
Cytat:
|
Akcja Bogusia z 44 minuty... smutno się patrzy jak zawodnik na boisku walczy sam ze sobą. Mam nadzieję, że zastąpi go dosłownie ktokolwiek w drugiej połowie.
|
Ciekawe kiedy sparciały trener zrobi zmiany... i ile?
|
Jankowski=Sikorski jak ku..a nie można trafić z 18 metrów do PUSTEJ bramki :lol: z taką gra będzie grupa spadkowa
|
smuda przez 90 minut z jedna zmianą.... co to ma w ogole byc do ciezkiej kórewki
|
Chyba musimy jeszcze mieć z 3 kontuzje żeby sparciały wpuścił Lecha czy Wójcika. Boguski nie ma sił, wchodzi Zając i Smuda przesuwa go na DP... ....a po co? Na 20 ostatnie minut Lech mógł zagrać... no ale sparciały gad po co ma kogoś wpuszczać?
BTW gdyby teraz Chrapek wchodził do zespołu to przy Smudzie by placu nie powąchał... żenujący trener. Gorąco a on zmian nie robi bo sami młodzi na ławce! No ....a... szkoda słów na sparciałego! |
Stracic punkty w meczu z takimi cieniasami co fartem 1 celny strzał na bramke oddali to trzeba umiec. Szkoda, ze Brozek musiał wypasc jestem pewien, ze w sytuacji Jankowskiego minałby bramkarza i zdobyłby gola. A za tydzien mecz z Lechem 3 mecze 2 punkty? MASAKRA obysmy sie tylko za długo nie rozkrecali
|
Po dwóch najsłabszych ekipach w lidze 2 punkty na koncie. I to właściwie jedyny słuszny komentarz na dziś.
Zaczną się na tapecie Amiki,Bełchatów,Legie,Pogonie to z taką grą to obecne 11 miejsce z pocałowaniem ręki weźmiemy. |
Po co te wszystkie przygotowania przedsezonowe, po co treningi? Oni tam się uczą jakiejś taktyki, jakiegoś rozegrania akcji? Podają sobie piłkę na stojąco przez 90 minut i liczą, że coś na farta wpadnie. Jankowski - zawodowiec który nie trafia do pustej bramki :)
Jedna zmiana w meczu :D sMUDA won, bEDNARZ won |
Atmosfera jak na treningu. Przyjeżdża Piast, który nie oszukujmy się jeżeli zajmie wyżej niż 11 miejsce to będzie dla niego sukces. Przez 90 minut gra taką padakę, że oczy bolą od oglądania, w pierwszej połowie nie istnieje w ogóle, a na początku drugiej strzela bramkę. Dwa -trzy podania i dzida do przodu, a nasi wirtuozi przypomnieli sobie o tym, że gramy o 3 punkty w 75 minucie meczu. Zaraz, chyba to i tak lepiej niż kilka sezonów temu, kiedy o grze przypominali sobie w 80-85 minucie.
Ja pier..dole nie wierzę w to co widziałem, jeżeli Piast zagrał słabo to my zagraliśmy na żenująco. Jedynie chyba Zając na plus. Bo nie powiecie mi, że Uryga to urodzony DP (no chyba, że taki sam jak Czekaj ŚO). Garguła ustawiony na skrzydle, przecież to jest strzał w kolano. Boguski, któremu starcza sił na 60 minut ale i tak Smuda go nie zdejmie, bo Rafał "walczy". Emmanuel - szkoda słów, oprócz koloru skóry nic go nie wyróżniało na tle pozostałych. |
Cytat:
Szacunku chłopie trochę, szacunku. Naprawdę nazywanie kogoś sparciałym gadem, nie przystoi. Możesz go nie lubić, ale powinines szanować. Po co miał wpuścić Lecha? Widziałeś jaki piłkarski kryminał robił Uryga na tle baaardzo słabej drużyny? Jak przyjdzie grać z Lechem czy Legia, to Uryge będa objeżdzać. Boguski dawał tam spokój, bo jest doświadczony. Dla mnie ruch na plus. |
Bez jaj. Jeżeli "sparciały gad" to jest wg ciebie tak strasznie niestosowne określenie na trenera - zwłaszcza, gdy słusznie wypomina mu się brak zmian w momencie, gdy zawodnicy ledwo biegają po boisku - to może przerzuć się lepiej na tenisa? Będziesz obcował z wyższą kulturą, to dot. też elokwentnych komentarzy. Tam masz kulturalny doping i takie same wypowiedzi pomeczowe.
|
Jutro na konferencji usłyszymy że strata punktów to wina kiboli i SKWK.
|
Cytat:
Bo wg. mnie szukal aparatu tlenowego schowanego pod murawa.... |
Cytat:
Jak nie mamy wystarczająco dobrych piłkarzy to trzeba dać szansę tym młodym których mamy na ławce. Inaczej nigdy żadnego młodego nie wykreujemy. Legia gra z 17 latkiem Ryczkowskim całe mecze, Lech z 18 latkiem Kownackim 11.. a u nas Zając wchodzi łaskawie na ostatnie minuty a a Lech nawet na 15 minut na DP (to jego pozycja) nie wejdzie, tylko Smuda katuje tam Boguskiego... bo po co wpuszczać młodych? Po czym Lech sprzeda Kowcakiego za 3 mln euro, Legia Ryczkowskiego za 1 mln a nasi złoci medaliści co skopali Lecha skończą gdzieś w III lidze bo sparciały nie dam im szansy. Dobrze że Chrapek dostał szansę przed Smudą... |
Cytat:
|
Epitety nie na miejscu IMHO, ale poza tym pełna racja: jeśli w takiej sytuacji S. nie wpuścił na zmianę młodych chłopaków, to kiedy to zrobi?
|
Cytat:
Wystawiając 18-latka, wystawiasz go na minę. Zrozum, że łatwiej zadoptować zawodnika do przodu niż do tyłu. W tamtym sezonie Chrapek miał idealną sytuację, bo miał przy swoim boku Stjepe, który robił niesamowita robote. Śmiem twierdzić, że gdyby on był w obu meczach, to mielibyśmy na swoim koncie 6 punktów. Urydze brakuje kogos takiego. Jego szczescie polega na tym, ze ma z tyłu Dudke i Głowackiego. Uryga powinien się ogrywać w 1 lidze. Def. pomocnik musi byc doswiadczony. Chyba, ze masz blisko siebie kogos, kto Ci pomoze. |
Cytat:
Wiesz co? Ja od początku twierdze, że Uryga się nie nadaje na def. pomocnika. Tzn. nie nadaje na Wisłe. On powinien pójść do 1. ligi i tam sie ogrywac, jak to zrobił Chrapek. Gorzej niż Uryga Lech by nie zagrał.I chciałbym, żeby Smuda kiedys zaczal mecz na def. wlasnie z tym chłopakiem. Bo coś czuje, że w Poznaniu Uryge będą ogrywać.. |
A więc tak..
Uryga katastrofa. Szczerze? wolałbym już żeby Boguski grał na Def pomocniku... Uryga niestety to przeciętny przecinak. 2 lata temu wyglądał na szybszego, zwrotniejszego i bardziej myślącego zawodnika. Zdecydowanie za bardzo przybrał na masie. Wynik wynikiem. Jeszcze 36 spotkań, ale serce mi rośnie oglądając na boisku Zająca. To tacy zawodnicy porywają tłumy. Smuda stawiaj na niego!!! |
Dobrze że w Hiszpanii czy Holandii nie znają tych "prawd" i dlatego taki Herera czi Javi Martinez dostali szanse za młodu na DP... w Polsce szlifowaliby talent w I lidze i w wieku 25 lat dostąpili zaszczytu gry:)
Pytanie co lepsze na ostatnie minuty doświadczony Boguski nie na swojej pozycji i bez sił na ostatnie 15 minut czy nie doświadczony Lech z zapasem sił i na swojej pozycji? Dla mnie wyszło asekuranctwo Smudy które nas zgubi. kiedy taki Lech ma powąchać murawę? karherop Czemu Lech nie wszedł za Urygę? Gorzej by pewnie nie zagrał. |
Cytat:
|
Cytat:
Bednarz musi znalesc kogos na tą pozycję. Porównajcie kogo ma czołówka na tych pozycjach: Legia - Pinto, Jodłowiec, Vrdoljak Lech - Linetty, Trałka, Jevtić Lechia - Borysiuk, Łukasik Wisła - Uryga Jak my mamy wygrywać? Cytat:
|
bo Mati jest przedstawicielem polskiej myśli trenerskiej - 18 lat to jeszcze junior który musi się uczyć od starszych
a tymczasem w Barcelonie, Realu, Bayernie 17 latek gra w pierwszym składzie nic dziwnego że polska piłka w takiej dupie jak Smuda i jego wyznawcy mają takie teorie |
a czego Wy sie spodziewaliscie po tej druzynie ? po takim fachowcu trenerskim ? po zawdodnikach ktorych nawet Ruch nie zatrzywmywal u siebie ? po takiej atmosferze w prywatnym folwarku Lysego szkodnika ??? zejdzcie na ziemie .... to nawet nie jest druzyna ...gratuluje wszystkim ktorzy wierzyli ze w tych okolicznosciach Wisla bedzie walczyc o cokolwiek niz pewne utrzymanie ligowe .... choc patrzac na niedawna runde wiosenna- i teraz to i o utzrymanie trzeba bedzie walczyc ....obudzcie sie ludzie - nie wymagajcie od "trupa" zeby tanczyl na weselu
|
Cytat:
Oglądałeś 2 mecze Wisły w tym sezonie? Widziałeś grę Urygi? Bo każdy napiepsza na Boguskiego, ale to co robił Uryga w dwóch meczach to piłkarski kryminał. To taka tykająca bomba, byle zagrac do Dudki albo Głowy. Nic do chłopaka nie mam, ale jest słaby. Nie nadaje się na razie do ekstraklasy. Widziałeś jak dziś grał Martinez? |
Cytat:
Ten chłopak to taka odmiana Czekaja a nawet nie odmiana to ten sam poziom...czyli przyszlosc rysuje się w barwach Limanovii względnie Garbarnii.. |
Co wy tak panikujecie, jest Stjepanović przecież, tylko żeby był zdrowy i nie bedzie źle.
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
A ten Jevtić to też pewnie weteran... Borysiuk czy Łukasik to po ile lat mieli jak zaczęli grać w Legii kiedy zaczęli błyszczeć? (po 18) BTW My nie gramy o żadne puchary - zapomnij. Dlatego to czas żeby ogrywać młodych a nie grać żelazną 11. |
nie porównujcie Alana do Chrapka. Chrapek juz od początku widac było ze miał to coś, jedynie motoryka u niego bardzo kulała. U Urygi kuleje niestety wszystko, jeśli ktoś uważa inaczej niech poda w czym on jest dobry.
Zawiódł mnie Sarki. Kolejny mecz gdzie tylko i wyłacznie robi wiatr - jak dla mnie kolejny Manu. Szkoda meczu ktory spokojnie był do wygrania. Ostoja z tego co kojarze zerwał wiezadła wiec w tej rundzie na niego nie liczymy, a ta rudna dla klubu jest bardzo wazna gdyz rzutuje na druga czesc sezonu. Jeśli nie kupimy defensywnego to leżymy a ten Lech to nie boczny pomocnik ? |
Sezon 2011/12:
Wisła Kraków - Zagłębie Lubin (12 825) Sezon 2012/13: Wisła Kraków - GKS Bełchatów (15 047) Sezon 2013/14: Wisła Kraków - Górnik Zabrze (13 244) Sezon 2014/15: Wisła Kraków - Piast Gliwice ( 4 277) A Jacek i tak powie, że wakacje stąd słaba frekwencja.. ;) |
Cytat:
Cytat:
|
Wez to zapodaj do Nibylandii prosze Ciebie:D
Chetnie poczytam wywody i tlumaczenia chujoglowych. To do postu ZWE oczywiscie bylo:) |
Nie ma żadnych racjonalnych argumentów, aby trzymać na boisku zarówno Urygę jak i Boguskiego. W tym momencie nie dają oni drużynie NIC, natomiast zajmują miejsce na boisku młodym-perspektywicznym, którzy powinni się w tym momencie ogrywać.
Przy obecnej sytuacji kadrowej i w około klubu puchary to będzie tylko i wyłącznie blamaż i strata pieniędzy na ew. przeloty do Tadżykistanu. To jest najlepszy moment, żeby młodzi wybiegali swoje, nabierali doświadczenia. Gorzej niż wspomniana dwójka nie zagrają, jak stracą siły to po prostu zmiana i tyle. Jeszcze co do Sarkiego: rozwiązać kontrakt za porozumieniem stron i puścić go w pierony, ten typ już się nie nauczy dośrodkowywać ani strzelać. |
Cytat:
Przy Smudzie młodzi nie pograją. No chyba że wypadną Głowa, Guła, Sadlok, Boguski. Wtedy nagle Smuda postawi na Lecha, Bierzałę, Wójcika i Tomka Zająca od pierwszych minut. Dostaniemy trójkę albo czwórkę od kogobądź i... Smuda stwierdzi że się młodzi nie nadają... bardzo prawdopodobny to scenariusz... Tak jakby nie mógł im dawać po 10 - 15 minut w meczu... Właśnie Lechowi, Wójcikowi czy Bierzalle... Swoją drogą zamiast bezsensownego wypożyczenia Kościelniaka albo Kamińskiego trzeba było jednego z nich zostawić, bo jak patrzę jak "gra" Sarki to mi się nóż w kieszeni otwiera... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:03. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl