![]() |
Po tym co wczoraj zobaczyłem i jak można wydrukować mecz straciłem ochotę na dalsze oglądanie tych mistrzostw. Oby nie było sytuacji jak w Korei w 2002 roku. Tak się podniecali Brazylią, a wcale nie grała wybitnej piłki.
|
A ludzie narzekają na polską ligę, nasze wałki w porównaniu z wałkami na takich imprezach to literówki.
Dobrze że padłem spać po 1szej połowie bo bym się niepotrzebnie w....iał. |
Mam podobne odczucia, po meczy byłem mocno wqwiony, jeszcze jeden taki numer i kładę lagę na te mistrzostwa. Do tego komentarze tego ułomka Ulatowskiego.
|
Mecz z rodzajów tych, które zabił sędzia.
Błędy się zdarzają, to była niemal identyczna sytuacja jak ta w której główną rolę odegrałł H. Webb, w meczu Polski. Szkoda, bo trzymałem kciuki za Chorwację i zwyczajnie w świecie zasługiwała na remis. Mam nadzieję, że awansują z grupy i ten kuriozalny błąd sędziego nie będzie miał jeszcze poważniejszych konsekwencji. Nie wiem jak was, ale mnie ta Brazylia nie przekonuje, przynajmniej na razie. I jeszcze takie pytanie; jak sądzicie, czy Stipe Pletikosa mógł się lepiej zachować przy straconych bramkach? Ja bym go nie winił. Trochę inne zdanie miał za to Jacek Gmoch w studiu pomeczowym. |
Ja się dziwie tym komentarzom że Chorwacja przegrała przez sędziego, jak Chorwaci żadnego gola nie strzelili... Sędzia zawalił i tyle, nie pierwszy i nie ostatni raz, ale większego znaczenia to nie miało.
|
Up,
Oczywiście, że Chorwaci mają prawo się czuć oszukani - karny, który był decydującym punktem spotkania (więc czy to nie miało większego znaczenia?) był totalnie z kapelusza. Chorwaci z całą pewnością zasłużyli na remis - niestety mieli przeciw sobie pewnego Japończyka jak i miernego Pletikosę :P |
Chorwaci pokazali ze bez defensywnego pomocnika można zapierdalać po całej szerokości i długości boiska bez względu gdzie grasz kim jesteś, Modrić i Rakitic co chwila przemieszczali się z jednego na drugie pole karne, szkoda że Olic nie zagrał na ataku bo był to najaktywniejszy piłkarz 1 połowy
|
Cytat:
Zresztą przedtsawiłeś sprawę jak ekspert tvp Ulatowski, "mamy bramkę na 3:1, więc nie możemy się przyczepiać, że niesłuszny karny ustawił mecz" - :haha: |
Cytat:
Karny... gdyby nie miał tak szeroko rąk, obroniłby to... ale znów, to jest karny, więc nie winiłbym go. Natomiast trzeci gol jak dla mnie ewidentnie idzie na jego konto. Strzał słaby, z 20 metrów, w jego róg, z "kaziora" jak to się u nas na polu mówiło... musiał to obronić. |
Z kolei dla mnie 1 gol jak najbardziej do wyjęcia - Pletikosa zrobił błąd, krocząc w drugi róg w efekcie czego niemal stał na wyprostowanych nogach i nie miał z czego się wybić. Widać to na 0:30. http://www.stuff.co.nz/southland-tim...l-beat-Croatia Strzał szalenie trudny do obrony, ale przez lepsze ustawienie - do wyjęcia. Nie takie obrony się widziało ;)
Karny stosunkowo pechowy dla Pletikosy, ale miał na rękach... no ale to karny, tu bramkarz niemal nic nie musi, a wiele może :) 3 bramka to chyba efekt niskiej koncentracji lub stresu, strzał niespodziewany ale jak najbardziej do wyjęcia. |
Błędy się zdarzają - gowno prawda. Niech wprowadza powtoreczki i nie będzie błędów. Oczywiście zabije to ducha sportu:) Mafia FIFA/Uefa dobrze się trzyma, beton tak szybko nie da się skruszyć. Tak jak małe szanse dawałem brazylijczykom tak po tym meczu trzeba zmienić zdanie bo będą forowani jak Korea w 2002. Kasą się musi zgadzać, FIFA się musi odwdzięczyć za lapoweczki za przyznanie mistrzostw. Poza tym Fifie i rządowi brazylijskiemu byłoby bardzo nie na rękę bo by się jednak okazało , że cała ta biedota z fawel miała rację i te całe mistrzostwa były niepotrzebne. To Fify i uefy zabijają ducha sportu.
|
https://www.facebook.com/events/283558691825436/?ref=22
tutaj można obstawiać mecze i wygrać jakeiś tam suple |
Drugi mecz, i znowu wałki !!
Panowie, chyba czas przyzwyczaić się, że bukmacherzy wprowadzą nowy rodzaj zakładów MŚ:
ile prawidłowych bramek w jednym meczu nie uzna sędzia? Na razie Meksykanie przegrywają z sędzią 0:2, a z Kamerunem remisują 0:0. Jaki końcowy wynik obstawiacie? Modowie wybaczą link do poniższego screenu: http://bi.gazeta.pl/im/6c/77/f6/z16152428AA.jpg |
Dzięki za info. Nie będę się dodatkowo stresować po pracy, nie włączam TV :)
|
Cytat:
|
Takich druków dawno nie widziałem.
|
Dobrze, że Meksyk wygrał ale z drugiej strony jestem sobie w stanie wyobrazić sytuację, że przy remisie ich z Chorwacją i równym bilansie punktowym może im tych dwóch nieuznanych bramek zabraknąć do awansu.
|
Zastanawiam się nad dalszym sensem oglądania tych mistrzostw. Czekało się na nie z niecierpliwością po to, aby olać je po 3 meczach? Ciekawe jakie kwiatki będą w kolejnym? Wydumana czerwona kartka, a może bramka z 2 metrowego spalonego ?. Jakie wy typy proponujecie ? :)
|
Cytat:
Cytat:
Jeszcze na pewno nie jeden błąd sędzia popełni, ale powtórki z Korei to raczej nie będzie. :) |
Jak patrze na te ich stadiony, dochodzę do wniosku że my jednak mamy zajebiscie estetyczny stadion. I ten nasz beton jakiś łądniejszy :D
|
Ale łomot :shock:
|
Cytat:
Przyznam, ze jestem zaskoczony, szczególnie po dobrym początku Hiszpanów. Karny dla mnie słusznie podyktowany, obrońca dał argument sędziemu by ten odgwizdał jedenastkę. Przy trzecim golu raczej był faulowany Casillas, inna sprawa czy w ogóle zdołałby wybić tą piłkę. Bramka RVP niecodzienna. :shock: Człowiek który, był cieniem samego siebie w tym sezonie odpalił z pierwszym meczem. To będą ciekawe mistrzostwa. Zakładając, że Chile upora się dzisiaj z Australią, wcale Hiszpania nie musi być pewna awansu. |
No jak wygraja z Chile i Australia to wcale:D Ja tam uwazam, ze wyciagna wnioski i pomimo tego ze Chile to nieobliczalna druzyna to Hiszpanie dadza rade wyjsc z grupy. Poza tym wcale nie jest powiedziane, ze Holandia wygra oba pozostale mecze wiec jeszcze moze byc ciekawie.
|
Australia to tutaj chłopiec do bicia, Chile też wydaje się być poziom niżej od drużyn europejskich. Hiszpania musi wygrać w 2 kolejce z Chile bo jak nie to będzie duży kłopot.
Przypominam, że druga drużyna z tej grupy w 1/8 zagra z pierwszą z grupy brazylijskiej. Brazylia-Hiszpania w 1/8? Będzie się działo. |
Chile z przodu mają niezłą pakę, szkoda że obrona jest taka chujowa.
Ale co zrobił Łysy z Ramosem to upokorzenie Hiszpana, Casillas to już dawno powinien zejść ze sceny |
Nie spodziewałem się, że Hiszpanie stracą 5 bramek. Jednak ich sposób gry już dawno został rozgryziony i będzie coraz mniej skuteczny. Według mnie 3 bramka nie powinna zostać uznana, bowiem w mojej ocenie był faul na bramkarzu. Z drużyny Hiszpanii najbardziej szkoda mi właśnie Casillas'a.
|
Tak sobie myślę, że ta Australia to taki poziom Polski.
To znaczy Polska by z nimi powalczyła. :) Obrona Chile też może inaczej wyglądać przy innym ustawieniu taktycznym. Trener Chile nie wyjdzie chyba tak ofensywnie na Hiszpanie, mimo wszystko. To nie Smuda. :) Dzisiaj trzymam kciuki za Anglię. |
Dziś obstawiony Urugwaj.. chociaz trener na konferencji opowiadał ze gra dziś bez Suareza.. po północy Anglia której gorąco kibicuje :)! A więc typy Urugwaj na czysto 1 oraz Anglia z Włochami 1x.. jedziemy
|
Holandia wczoraj zmiazdzyła system kto by sie spodziewał, ze tak zleja Hiszpanow. Zobaczymy jak ci teraz odpowiedz albo uda im sie jak w 2010 roku albo nie. Dzisiaj znowu Anglia - Włochy czyli kolejny hit oby byl tak samo ciekawy jak ta wczorajsza potyczka Mistrzow i Wicemistrzow swiata
|
Kolumbia to bedzie czarny kon .Zobaczycie.Juz 1:0
|
Tych czarnych koni to już z 10 sądząc po tym jakie ludzie wypisują dziwy.
|
W Kostaryce Junior Diaz:) z nowym fryzem:)
|
Załatwił karnego Urugwajowi :D
|
heh, koniec Junior średni ale na pewno nie najsłabsze ogniwo, pod koniec spotkania parę dobrych odbiorów:) no i kolejna niespodzianka:) Kostaryka ogrywa faworytów do tytułu:)
|
Jako, że kibicuje Arsenalowi wypowiem się na temat dzisiejszej gwiazdy meczu.
Arsene Wenger już zaciera ręce. On i cała sieć skautów od dłuższego czasu przemierzają cały świat w poszukiwaniu napastnika światowej klasy a tymczasem może się okazać, że kogoś takiego mają u siebie. Byłaby to niesamowita historia. Choć za wcześnie wyrokować. Ten mecz to kolejny wysłany sygnał tego zawodnika by dać mu szanse w Londynie. Pierwszym poważnym był gol strzelony w Lidze Mistrzów przeciwko Manchesterowi United. Ostatnio byłem chyba pod taki wrażeniem młodego zawodnika, gdy oglądałem Suareza, jeszcze jak grał w Groningen. :D PS. Jacek Gmoch zniszczył dziś jednak wszystkich, sugerując w studiu tvp, że mecz Kolumbia- Grecja byłby lepszy gdyby ta stacja rozstawiła lepiej swoje kamery. :) |
Szlag człowieka może trafić. Miałem do wygrania 34 zł [poprzednie 3 mecze trafiłem] to Urugwajski "Tutenchamon" z nr 17 ze spółką zepsuli mi kupon. Niby niewielka kasa, ale na pół litra i przepite w sam raz by wystarczyło.
|
Cytat:
|
A moze tak Kostaryka czarnym koniem? zagrali dzisiaj swietnie chociaz troche im sedzia pomogł bo przy bramce na 2-1 był spalony. Zobaczymy co jeszcze pokaze Belgia i Szwajcaria czyli druzyny, ktore na prawde maja bardzo ciekawe składy, zwłaszcza Belgia
|
Honduras najzabawniejszą jak dotąd drużyną na MŚ. Bramkarz wtaczający sobie piłkę do bramki, w obronie stukilowe miśki (nr 3,5 no i Osman) złapane na plantacjach batatów, kolejny misiek Palacios przegoniony z boiska po śmiesznym faulu. No i próbujący robić trochę wiatru Boniek.
|
Honduras ewidentnie odstaje, obrona jak grupa szukajaca mocnych wrazen.
Zerkam na BiH i jakos nie moge oprzec sie wrazeniu, ze brakuje im zawodnika o cechach Stilica. Argentyna bez cudow, ale raczej pewnie i przy jak najmniejszym nakladzie sil |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:50. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl