![]() |
A Zajaca nie ma w 18 meczowej bo Wisła wlasnie dzisiaj go zglosila do rozgrywek...?
|
Wisła idzie na rekord. Nigdy w historii nie
przegrała pięciu kolejnych meczów. Przykre |
Trudno spodziewać się czegos więcej niż rzezi niewiniątek.
Z drugiej strony: Smuda ma niepowtarzalną okazję, by pokazać, że jest trenerem, a nie malowaną, dyzmowatą babą i wydobyc z tych piłkarzy to, co w nich najlepsze (i tak w to nie wierzę) Będę szczęśliwy jeśli wiślacy pokażą dobry futbol, zadziorność i ambicję. A to w dużej mierze zależy od trenera (no i od tego, czy kasa wpływa regularnie na konto - po co ja sie czaruję?). |
Miśkiewicz - Burliga, Czekaj, Uryga, Pio. Brożek - Stjepanović, Burdenski - Sarki, Stilić, Guerrier - Pa. Brożek
Czyli 5 zawodników ze statusem wychowanka w pierwszym składzie, w tym cała defensywa :) Przynajmniej wiadomo, że będą walczyć. Boję się jednak, że aż za bardzo i skończy się nie tylko straconymi bramkami, ale i co najmniej jedną czerwoną kartką. Nie wiem czy dam psychicznie radę to obejrzeć :/ |
jeśli tylko obrona nie będzie się zbytnio gubić i Ostoja z Fabianem będą ją wspierać, to myśle że możemy zagrać najlepszy mecz od kilku kolejek, bo wreszcie Stilićowi nie będzie przeszkadzał Garguła i może rzuci kilka dobrych piłek do Brożka na przełamanie...
|
Bardzo prawdopodobny kolejny rekord Smudy czyli 2 pkt. w 8 meczach.
|
Cytat:
I pisze to bynajmniej bez ironii w kierunku Twojej osoby. Chciałbym patrzeć na to wszystko co się dzieje z naszym klubem oczami dziecka, chłopaka który miał 12 lat i któremu cały tydzień mijał w oczekiwaniu na kolejny mecz swojej drużyny. |
No to chyba trzeba sie przygotowac na poznanskie lanie no chyba, ze w koncu ofensywa zacznie robic swoje. Po prostu umarł w butach
Osiemnastka meczowa: Bramkarze: Michał Miśkiewicz, Gerard Bieszczad Obrońcy: Łukasz Burliga, Piotr Brożek, Alan Uryga, Michał Czekaj, Jakub Bartosz, Bartłomiej Kolanko Pomocnicy: Emmanuel Sarki, Donald Guerrier, Ostoja Stjepanović, Semir Stilić, Rafał Boguski, Przemysław Lech, Michał Szewczyk, Fabian Burdenski Napastnicy: Paweł Brożek, Danijel Klarić. |
^^ a gdzie Zając ?
Poza tym ja dałbym szansę Klariciowi - kurde facet cały czas mi wygląda na solidnego zawodnika. Jeśli w ciągu 45 minut Brozek będzie bezproduktywny to na drugą połowę tylko i wyłącznie wpuściłbym Danijela. Fabian - USTRZEL COŚ :D |
Weszłem sobie na forum lecha ( szpiegowałem) :D i tam więkoszość jest opini że jak bedziemy grali z kontry to wtedy amica może mieć problem a jak zagramy otwartą piłkę do przodu to szybko nas ukąszą
|
No i co? Miał Franek rację? Przyda się Burdeński :)
A tak na serio - ale jesteśmy w dupie... |
Ne wiem czy Smuda wie ale w Tesco jest promocyjna sprzedaż tuji, poniżej 10 zł/szt. Napewno przydałyby się do jego treningów. Moze dotychczasowe tuje nie wchłaniają już wymiocin piłkarzy i stad taka słaba forma ?
|
Może być ciekawe widowisko, z chęcią zobaczę tych młodych chłopaków. Niestety spodziewam się konkretnego lania i podtrzymania przerażającej serii porażek.
Mam nadzieję, że zagra Klaric. Bo jak nie w takiej sytuacji kadrowej to kiedy? |
Sędziuję Raczkowski to i tak w 11 tego meczu nie skończymy.
Obstawiam,że albo Czekaj albo Uryga poleci wcześniej ;) ewentualnie Stjepanovic Jak wiadomo,że wyleci to niech Franz powie Czekajowi,żeby w 10 minucie zaaplikował LUJA OGŁUSZACZA Teodorczykowi,a przy okazji jak da rade to jeszcze Lovrencicsowi. Chociaż jakiś pożytek z tego czerwa będzie. A i szansa na uniknięcie w.......u się zmniejszy. |
Gorzej być nie mogło,że gramy teraz pierwszy mecz w Poznaniu...Rozumiem przegrać z Pogonią czy Zawiszą ale to będzie bolesny cios bo to Amika...Oby tylko nie wysoko...nie wiem jak wy ale ja muszę zakupić dużo piwa na jutrzejszy wieczór...
|
3:0, 3:1 w plecy biorę w ciemno.
Amika jest w gazie, my mamy połowę składu plus juniorów / debiutantów. Pozostaje tylko uzbroić sie w zapas alkoholu :) |
Mam nadzieję, że Smuda zdecyduje się na postawienie autobusu w bramce (tak jak zrobił to ostatnio Mourinho) i będzie liczył na jakiś szczęśliwy stały fragment gry lub szybką kontrę.
Zamiast Burdenskiego w środku, wystawiłbym Stilicia. Każda piłka z obrony do niego, a on niech gra na aferę do skrzydła albo do Brożka. Coś na styl Podbeskidzia i ich szybkich kontr. Przy obecnej formie i naszym stanie kadrowym, uważam że to jedyne rozsądne wyjście, aby jakimś cudem wywieźć pozytywny rezultat z Poznania. Za Brożkiem postawiłbym na Szewczyka, ostatnio nieźle wyglądał w meczu rezerw. Miśkiewicz - Burliga, Czekaj, Uryga, Piotr Brożek - Stjepanović, Stlić - Sarki, Szewczyk, Guerrier - Brożek. |
A ja wam mówie Jak naszym bedzie Chcialo sie grac to i ten mozna wygrac to tylko amica zreszta w naszej kopanej kazdy z kazdym mozna wygrac trzeba tylko chciec
|
Pewnie że można. Problem w tym, że sport polega na chęci wygrywania w KAŻDYM meczu, a nie tych wybranych albo wskazanych.
|
0-2, dwie bramki Brożka.
|
Jak Real.
Autobus i kontja :) Aczkolwiek cały czas widze jak Burdenski strzela bramkę z dystanstu, z ok 25 metra.. :) |
Cytat:
|
Prorokować porażkę własnej drużyny :shock:! Z niecierpliwością czekam na wynik meczu i obyśmy zobaczyli cud.. podobny do tego z Warszawy.. co by nie mówić to na chwilę obecną jest tak jak napisali na głównej.. Wisła jedzie na ścięcie.. miejmy nadzieję że jednak wynik pozwoli wierzyć że sezon jeszcze trwa dla klubu z Krakowa :)!
|
Smuda zostań dziś naszym Mourinho !; )) Zagrajmy catenaccio tak jak kiedyś Inter na Camp Nou w Barcelonie czy Chelsea a może jakiś remisik i wynik idzie w świat ,że bezbronna Wisła zabrała punkty Amice.
|
niech Czekaj z Urygą pokażą na przekór wszystkim, że potrafią dobrze i ambitnie grać
|
Cytat:
|
Trzeba wierzyć w naszych zawodników :)
|
Fajny Kaziu za mikrofonem... Gorzej byc nie mogło
:rotfl: |
Mógł jeszcze Borski sędziować :D
|
A miałem grac u buka na 3,5 bramki dla Lecha...
Matko Boska Czestochowsko... |
o ja .......ę:(
|
Cytat:
|
Ja powiem tak...
Wiem ze Czekaj nie gral 100 lat ale niestety on ma podstawowe bramki z poziomu juniorskiego i niestety ale nigdy z niego nie będzie prawdziwego zawodnika,poprostu nie jest on w stanie przeskoczyć już jakiegoś pewnego poziomu... |
Ostatnie trzy mecze: Z Widzewem po 5 minutach 0-1, z Podbeskidziem stracony gol w 1 minucie (15 sekundzie!), tutaj włączam tv w 7 minucie już przy stanie 1-0 i myślę ja .......ę, 10 minuta 2-0 i myślę, że czemu na boisku mój klub reprezentują takie miękkie fiuty, frajerzy którzy dają się dymać KAŻDEMU? Czy to jest takie trudne w naszej polskiej lidze, która jest sklasyfikowana na 78 miejscu na świecie utrzymać remis dłużej niż 5 minut?
Teraz to można generalnie ściągnąć trzech najbardziej kontuzjowanych i wprowadzić juniorów 0 niech się obsrywają w ekstraklasie już w przegranym meczu. Dziękuję. Dobranoc. |
Nie mówcie, że liczyliście na coś. Ten zespół jest cieniem tego z jesieni. Mecz już jest rozstrzygniety.
|
Cytat:
Ja typowałem 3 dla amici... |
Dzis Amika jest Spritem a Wisla Pragnieniem - czego wy sie spodziewaliscie ?? ..kolejny raz napisze - Wisla jest teraz najslabsza druzyna polskiej extraklasy, jakby byla w grupie spadkowej to widmo spadku byloby bardzo realne
|
Obrona w ogole nie trzyma linii - niby pierwszy raz tak gra no ale kuwa mać....
Bury w wywiadzie w przerwie nie wygladal na zmęczonego. Albo dobrze przygotowany do rundy albo w ogole nie biega :) |
Obawiam się ze to co oglądamy to prolog do przyszłego sezonu...:(
|
Cytat:
Cytat:
Kiedyś w podstawówce, w klasach od 1-3, grało się w taką grę, nazywała się chyba "dwa ognie". I tak to dziś wygląda, przynajmniej w wykonaniu Wisły. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:44. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl