Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [29 kolejka] Widzew Łódź - Wisła Kraków, 5 kwietnia, sobota, godz.18.00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9257)

Heero 05.04.2014 19:04

Nie chcę mi się szukać, ale w tej chwili idealnie pasowałaby tutaj okładka z Faktu po meczu Polska- Ekwador.

Wiem, że Smuda nigdy nie był orłem taktyki, ale gdy graliśmy na dwóch defensywnych pomocników i ze skrzydłowymi, gra wyglądała znacznie lepiej. Pora podjąć męską decyzję i posadzić kogoś z dwójki Garguła/Stilić na ławie - to identyczny typ zawodnika.

Innym tematem jest Broziu, gra na poziomie kreta na Żuławach, zawsze o krok spóźniony. Inna kwestia, że sędzia mu zabrał dziś sytuację sam na sam, ale jakoś nie mam pewności, czy by coś z tego było.

Oczywiście w meczu z PBB nie ma szans na w miarę normalne zestawienie, nie zagrają za kartki Bunoza i Guerrier.

silver03 05.04.2014 19:07

Robimy typowego Górnika...

63.5 Kg 05.04.2014 19:09

Zajmujmy się dalej walka z kibicami...
Zajmujmy się dalej podniecaniem z podpisania umowy z jakas kosmiczna firma która przyciągnie miliony sponsorow.
Zajmujmy się dalej wystąpieniami po prawicy komendanta milicji.
Zajmujmy się dalej występami w Ministerstwie jak to Jacek walczy z bandytyzmem....

Tylko szkoda ze każdy zapomnial o zespole ktoty jest najsłabszy w lidze...

Elefant 05.04.2014 19:14

Widzę, że zapanował ogólna radość.

Pomijam już to, że Smuda jak zwykle wypalił z formą na wiosnę, bo to wiadomo.
Kiedy on wreszcie da odpocząć Brożkowi. Naprawdę robi mu krzywdę.

Spotkały się dwie drużyny, z której jedna była zmotywowana i fali wznoszącej a druga bez formy i co gorsza bez większej chęci do gry.
Jak napisałem przed meczem, mam wrażenie, że żadne sportowe aspekty gry drużyny nie są już istotne w tym sezonie.

Szkopuł jest w tym, ze prawdopodobnie czekają nas derby. I kalkulacje mogą zawieść. Drużyna która z takich czy innych powodów nie ma chęci do gry a w dodatku jest w słabej formie, może się nie odbudować na ten jeden mecz.

I wtedy będziemy mieli prawdziwy koniec sezonu.

Galonek 05.04.2014 19:20

Moim zdaniem, analogicznie do tego, jak dobre wyniki z poprzedniej rundy zbudowały charakter tej drużyny, który w efekcie pozwolił na osiąganie tak dobrych rezultatów w dalszej części rundy jesiennej (ewidentnie ponad stan), tak porażki z Ruchem, Zawiszą, Zagłębiem i (o zgrozo!...) Widzewem, ten charakter złamały. Bardzo ciężko będzie się wiślakom pozbierać po tej serii.

Obawiam się, a nawet spodziewam się, że słowa Elefanta okażą się prorocze.

Grantar 05.04.2014 19:38

No cóż.
Muszę się wychłodzić, podpaliłem się tym drugim miejscem ..... i już myślałem o mistrzostwie ..
!
nie gramy źle ale brakuje wykończenia.
Teraz trzeba powalczyć z Podbeskidziem - Może dać pograć połówkę jakiemuś Klariciowi ?
Może jeszcze będzie szansa powalczyć o puchary .. jeśli nie to też płakał nie będę.

Gwiaździsty 05.04.2014 20:07

Ogłaszam konkurs dla smudziarzy pod tytułem "Franek Smuda czyni cuda" na najlepsze usprawiedliwienie jego pseudotrenerki. Najzabawniejsza bajeczka nagrodzona zostanie dresem tego trenerskiego analfabety.

Żygnij se w tuje, hej Smuda, żygnij se w tuje !

Mario Nh 05.04.2014 20:08

Nie ma to jak spędzać sobotnie popołudnie z naszą ekstraklasą.
Komentatorzy notorycznie zachwalający poziom każdego meczu naszej ligi przez pryzmat ilości sytuacji.
Szkoda tylko, że prawie wszystkie sytuacje wynikają głównie z błędów.
Tego się nie da na trzeźwo oglądać.

Smuda nie trafił zupełnie dziś z taktyką i pierwszą jedenastką. Do czego przyznał się już w przerwie.
Cały zespół po raz kolejny zawiódł, również Głowacki.

Pomimo tego chaosu który dziś widzieliśmy, można było ten mecz wygrać. Przy 1-1 masz dwie stuprocentowe sytuacje i musisz je wykorzystać. Ruletka.

Ktoś pisze, ze ma nadzieje jeszcze na puchary.
Tylko na co nam te puchary z taką grą? Żeby zbłaźnić się w Tallinie?
Gdyby jeszcze były jakieś perspektywy na zakup kilku klasowych piłkarzy to rozumiem.

Taka gra nie przyciągnie tłumów.

lazy 05.04.2014 20:14

Nie chce mi się nawet tego komentować....
Już w zapowidziach widząc pierwszą jedynastkę wiedziałem jak będzi wyglądała 1 połowa i że trzeba będzie wprowadzić Sarkiego i Donalda żeby rozruszać grę.
Generalnie wracamy do epoki Probierza łupanego - gra bez napastnika, zero taktyki i bezładna kopanina.

Wojtas 05.04.2014 20:15

Jak zaledwe w 2 godziny zjebać sobie dalszy weekend,pokłocic sie w domu,i nie miec ochoty ogladac pilki na jakis tydzien??

ogladnąc mecz Wisły Kraków.

dziekuje za uwagę.

szprotson 05.04.2014 20:20

http://img514.imageshack.us/img514/3491/a19n.jpg

Wjeżdzać i zaorać! Szkoda nerwów!

4karol4 05.04.2014 20:24

Co by się nie działo: Wisełko jesteśmy z Wami!
Widzew wygrał jak najbardziej zasłużenie, naprawdę dobry mecz z ich strony. Grali bardzo agresywnie, od razu atakowali pressingiem, byli bardziej zdeterminowani i silniejsi fizycznie. Nie bronili się, nawet po bramce na 2-1 nie wycofali się. Nasi nie potrafili poukładać gry w środku pola, nie prowadziliśmy gry. Jedynie po wyrównującej bramce przez chwile wydawało się, że opanowaliśmy sytuacje na boisku, ale szybko wszystko wróciło do normy. Widzew zbierał wszystkie drugie piłki w środku pola, nie mieliśmy tam swobody. O ile porażka z Zagłębiem była pechowa, to dzisiaj nie można mówić o przypadku.

JEDREK76 05.04.2014 20:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1356912)
[...]Zapraszam do dyskusji :-D

Sorry nie wiedziałem, że to był żart.

zaproszenie było do dyskusji o meczu Widzew-Wisła a nie o d... Maryni (FraMat)

W takim razie ten post także możesz wyciąć, wraz z dwoma tysiącami pozostałych (JEDREK76)

szprotson 05.04.2014 20:32

tę kontuzje?
On tę kontuzje ma od meczu z Bełchatowem!!! Bodajże wtedy wszedł w niego bramkarz, i zamiast poddać się operacji był leczony zachowawczo. A to siedzi w głowie, siedzi.
Przykład najlepszy dzisiaj kiedy mu Stilić dograł a bramkarz wychodził. Paweł chciał piłke szturchnąć zamiast jak rasowy napadzior zrobić wślizg! Tak to widze, od dawien dawna.

Gwiaździsty 05.04.2014 20:35

Najbardziej widać brak, normalnego trenera.

szprotson 05.04.2014 20:37

a jest taki w Polsce???????

Gwiaździsty 05.04.2014 20:41

A to problem do Polski przyjechać ? Są nawet lotniska, można przylecieć.

serek.c2 05.04.2014 20:44

Z budżetem 15 mln zł to sobie możemy Stawowego wziąć :D

szprotson 05.04.2014 20:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1357269)
A to problem do Polski przyjechać ? Są nawet lotniska, można przylecieć.

proponujesz Okuke czy Liczke?

Gwiaździsty 05.04.2014 20:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1357271)
proponujesz Okuke czy Liczke?

Tylko takich znasz ?

szprotson 05.04.2014 20:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1357272)
Tylko takich znasz ?

Oj znam wielu, ale ja pytam Ciebie, kogo proponujesz w takim razie z zagranicznych trenerów, który tu przyjedzie, ogarnie to co akutalnie posiadamy i ugra lepszy wynik oraz doda do tego styl.
Bo jeśli zmieniać to na lepsze co nie?

kola12 05.04.2014 21:01

pierwszy mecz 1981 z ... Widzewem... Wisła wygrała 3-2... były spadki, było 3- 0 w plecy z Lechem w PP, jakieś puchary z IBV i Fortuną Sittard (gole Wróbla i Ajwena- jakby wczoraj), było 6- 0 z Ległą, porażka z Hutą u siebie i sąsiadką (po golu Dudy- chodziłem z nim do szkoły...), był sędzia Kasierski, byli kopacze tacy jak: Lenard, Kupidóra, Władek Starościak- kto ich pamięta???? potem era TeleFoniki i najlepszy mecz jaki widziałem Wisła- Parma 4-1... i teraz jest to.... i to jest gorsze od lat 80, bo to się nie wstydzi, jeździ dobrymi autami i zarabia suuuper kasę... i albo zabrakło szczęści albo bramka ustawiła mecz... i tylko chce się wyć...

Gwiaździsty 05.04.2014 21:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1357273)
Oj znam wielu, ale ja pytam Ciebie, kogo proponujesz w takim razie z zagranicznych trenerów, który tu przyjedzie, ogarnie to co akutalnie posiadamy i ugra lepszy wynik oraz doda do tego styl.
Bo jeśli zmieniać to na lepsze co nie?

Od tego kogo zatrudnić sa władze klubu. Jak widać juz gołym okiem Smuda sobie nie radzi z przygotowaniem zespołu do rundy wiosennej, nie potrafi tak przygotować zespołu to rundy rozstrzygającej żeby dobrze grać. Dzisiejsza porażka z czerwona latarnią jest najlepszym dowodem jego trenerskiej indolencji.
Z polską mysla szkoleniową to moze grać sobie Podbeskidzie, jak chce sie osiagnąć coś wiecej to takim panom z naszej trenerskiej karuzeli sie dziekuje. Oni nie potrafia nauczyć taktyki, co najwyzej żygania w tuje.
Ze Smudą może być juz tylko gorzej.

adam_09 05.04.2014 21:16

K.urwa ale wstyd

szprotson 05.04.2014 21:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1357278)
Od tego kogo zatrudnić sa władze klubu. Jak widać juz gołym okiem Smuda sobie nie radzi z przygotowaniem zespołu do rundy wiosennej, nie potrafi tak przygotować zespołu to rundy rozstrzygającej żeby dobrze grać. Dzisiejsza porażka z czerwona latarnią jest najlepszym dowodem jego trenerskiej indolencji.
Z polską mysla szkoleniową to moze grać sobie Podbeskidzie, jak chce sie osiagnąć coś wiecej to takim panom z naszej trenerskiej karuzeli sie dziekuje. Oni nie potrafia nauczyć taktyki, co najwyzej żygania w tuje.
Ze Smudą może być juz tylko gorzej.

No ale sam napisałeś ze brak normalnego trenera. Zaproponuj coś.
a TY piszesz ze od tego są władze klubu. No więc władze zatrudniły Smudę....

buczo1985 05.04.2014 21:20

Nie widziałem meczu i mam obawy by obejrzeć skrót....

To już jest parodia futbolu, żeby drużyna nie potrafiła wygrać na wyjeździe przez tyle czasu.

wiesniak84 05.04.2014 21:22

Mam dziwne przeczucie, ze reszta druzyn jutro obroni nasze miejsce na pudle:D
Ta liga to parodia.

Patryko 05.04.2014 21:23

Obawiam się, że akurat Smuda jest i tak trenerem ponad stan na chwilę obecną. Żaden trener z zagranicy, wybijający się nieco ponad średnią, nie przyjdzie do tego bagna bez żadnych szans na wzmocnienie składu.

Spójrzmy prawdzie w oczy - dopóty Cupiał nie odkręci kurka, to będzie, jak jest.

Gwiaździsty 05.04.2014 21:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1357280)
No ale sam napisałeś ze brak normalnego trenera. Zaproponuj coś.
a TY piszesz ze od tego są władze klubu. No więc władze zatrudniły Smudę....

Zatrudniły i widzimy, że grają jak patałachy, przegrywają z ostatnimi zespołami w lidze. W 6 meczach 2 pkt. ! Zaproponuję jak wezmą mnie na etat, za takie pieniadze jak sami biorą. chcesz, zebym wyręczał Bednarza :-D

Galonek 05.04.2014 21:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1357283)
Obawiam się, że akurat Smuda jest i tak trenerem ponad stan na chwilę obecną. Żaden trener z zagranicy, wybijający się nieco ponad średnią, nie przyjdzie do tego bagna bez żadnych szans na wzmocnienie składu.

Spójrzmy prawdzie w oczy - dopóty Cupiał nie odkręci kurka, to będzie, jak jest.

Niestety, raczej nieprędko B.C. odkręci kurek. Teraz sprawy Telefoniki są na pierwszym miejscu, a tej nie wiedzie się chyba zbyt dobrze.

jaszczur90 05.04.2014 21:42

Dzisiaj kolega zarzucił hasłem po meczu " Zobacz.. odkąd trwa protest , piłkarze wpadli w kryzys" :D

Ogryzek 05.04.2014 21:44

A ja cały czas mam wrażenie że nie chcemy tych pucharów tak jak ich nie chciał w zeszłym sezonie Górnik i zajął bezpieczne 5 miejsce. Nie dość ze wyjazd do Kazachstanu kosztuje to trzeba jeszcze płacić piłkarzom premie. Ponadto gra w pucharach może rozbić przygotowania a w wypadku odpadnięcia z "ogórami" pogrążyć morale zespołu. Piast widać jak wyszedł na pucharach.

A kiedy gubić te punkty jak nie teraz z Widzewem. Przecież wiadomo że Legii czy parchom nie odpuścimy. Tak więc teraz dzielnie gubimy punty, kartkujemy się a potem w grupie mistrzowskiej będziemy walczyć jak lwy żeby zająć upragnione 4 miejsce i przypadkiem nie awansować do pucharów.

Bo w pucharach zarabia się dopiero od grupy w LE a za wcześniejszą zabawę trzeba sporo dopłacać.
To oczywiście moja teoria. Zresztą podobnie kombinuja w Chorzowie. Też groszem nie śmierdzą jak my więc jak zaczęli za dużo wygrywać to nagle "uszło" z nich powietrze:)

Na puchary to są chętni Legia, Lech, Pogoń i Zawisza. My Górnik i Ruch chyba ich nie chcemy. Co do reszty nie wiem.

silver03 05.04.2014 22:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1357284)
Zaproponuję jak wezmą mnie na etat, za takie pieniadze jak sami biorą. chcesz, zebym wyręczał Bednarza :-D

Dobrze wiedzieć, że jesteś jednak świadomy iż Wisły obecnie nie stać na lepszego trenera.

Kurz 05.04.2014 22:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1357288)
A ja cały czas mam wrażenie że nie chcemy tych pucharów tak jak ich nie chciał w zeszłym sezonie Górnik i zajął bezpieczne 5 miejsce. Nie dość ze wyjazd do Kazachstanu kosztuje to trzeba jeszcze płacić piłkarzom premie. Ponadto gra w pucharach może rozbić przygotowania a w wypadku odpadnięcia z "ogórami" pogrążyć morale zespołu. Piast widać jak wyszedł na pucharach.

A kiedy gubić te punkty jak nie teraz z Widzewem. Przecież wiadomo że Legii czy parchom nie odpuścimy. Tak więc teraz dzielnie gubimy punty, kartkujemy się a potem w grupie mistrzowskiej będziemy walczyć jak lwy żeby zająć upragnione 4 miejsce i przypadkiem nie awansować do pucharów.

Bo w pucharach zarabia się dopiero od grupy w LE a za wcześniejszą zabawę trzeba sporo dopłacać.
To oczywiście moja teoria. Zresztą podobnie kombinuja w Chorzowie. Też groszem nie śmierdzą jak my więc jak zaczęli za dużo wygrywać to nagle "uszło" z nich powietrze:)

Na puchary to są chętni Legia, Lech, Pogoń i Zawisza. My Górnik i Ruch chyba ich nie chcemy. Co do reszty nie wiem.

Trzeba wziąć jeszcze pod uwagę fakt, iż piłkarze w ten sposób wspomagają klub, który nie musi wypłacać im premii za zwycięstwa :).

Devonisch 05.04.2014 22:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1357288)

No i tu jest właśnie parodia. Czy to jest jeszcze sport? Po chooj wogóle grać?

AYALA 05.04.2014 22:11

Trener z zagranicy przewija sie w Waszych postach... kogoś takiego jak Kocian może poszukać ? To chyba najlepsza opcja.Z krajowych szkoleniowców najlepszy byłby Skorża ale on jest już ponoć w Zagłębiu za Lenczyka

Kurz 05.04.2014 22:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Devonisch (Post 1357291)
No i tu jest właśnie parodia. Czy to jest jeszcze sport? Po chooj wogóle grać?

Warto grać dla kibiców. To jedyny powód. Z punktu widzenia sportowego w eliminacjach LE nie mamy czego szukać i nie zmienią tego 3 czy 4 transfery na jakie obecnie nas stać.

buczo1985 05.04.2014 22:21

Ogryzek Twoja teoria miałaby pokrycie w tym co można zaobserwować na boisku, czyli w miarę niezła gra na jeden, dwa kontakty, utrzymywanie się przy piłce, a w polu karnym przeciwnika paraliż strzelecki. Nie mogę pojąć jak pogodzić te skrajności. Bo skoro zawodnicy potrafią efektownie i efektywnie pograć klepą, to czemu przy sytuacji strzeleckiej niemiłosiernie kiksują? I to już od jakiego czasu??

Tyle, że trzymając się tej teorii w chwili obecnej obok Legii i Lecha nie ma raczej chętnych na tułaczkę po dalekich rubieżach kontynentu...

Chore to wszystko i trudne do uwierzenia, ale czemu miałoby nie być prawdą skoro w I lidze kręcą wałki, w przypadku gdy lider na siłę nie chce awansować do ekstraklasy, a już nie mówię o niższych ligach, gdzie takie patologie są na porządku dziennym.

wolfy 05.04.2014 22:52

Dobrze że mamy już utrzymanie.

O tym meczu najlepiej zapomnieć.
Jedyny na plus to Burliga, głównie za świetne dogranie do Garguły. Całość wyglądała jak mecz dwóch kandydatów do spadku. Gdyby nie pewne miejsce w "ósemce", nie wyglądałoby to zbyt różowo.
Do kompletu brakuje nam jeszcze obskoczyć w....... z Podbeskidziem...

Costur 05.04.2014 23:11

Z Podbeskidziem nie zagrają Stjepanović, Bunoza, Guerrier, Nalepa + nie wiadomo co z Dudką. Wygląda na to, że chcąc nie chcąc Smuda będzie musiał postawić na Burdenskiego, Szewczyka, Klaricia (ponoć nominalny skrzydłowy) lub kogoś innego z rezerw. Jutro mecz z Unią, który powinien sporo wyjaśnić.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:16.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl