![]() |
Nie chcę mi się szukać, ale w tej chwili idealnie pasowałaby tutaj okładka z Faktu po meczu Polska- Ekwador.
Wiem, że Smuda nigdy nie był orłem taktyki, ale gdy graliśmy na dwóch defensywnych pomocników i ze skrzydłowymi, gra wyglądała znacznie lepiej. Pora podjąć męską decyzję i posadzić kogoś z dwójki Garguła/Stilić na ławie - to identyczny typ zawodnika. Innym tematem jest Broziu, gra na poziomie kreta na Żuławach, zawsze o krok spóźniony. Inna kwestia, że sędzia mu zabrał dziś sytuację sam na sam, ale jakoś nie mam pewności, czy by coś z tego było. Oczywiście w meczu z PBB nie ma szans na w miarę normalne zestawienie, nie zagrają za kartki Bunoza i Guerrier. |
Robimy typowego Górnika...
|
Zajmujmy się dalej walka z kibicami...
Zajmujmy się dalej podniecaniem z podpisania umowy z jakas kosmiczna firma która przyciągnie miliony sponsorow. Zajmujmy się dalej wystąpieniami po prawicy komendanta milicji. Zajmujmy się dalej występami w Ministerstwie jak to Jacek walczy z bandytyzmem.... Tylko szkoda ze każdy zapomnial o zespole ktoty jest najsłabszy w lidze... |
Widzę, że zapanował ogólna radość.
Pomijam już to, że Smuda jak zwykle wypalił z formą na wiosnę, bo to wiadomo. Kiedy on wreszcie da odpocząć Brożkowi. Naprawdę robi mu krzywdę. Spotkały się dwie drużyny, z której jedna była zmotywowana i fali wznoszącej a druga bez formy i co gorsza bez większej chęci do gry. Jak napisałem przed meczem, mam wrażenie, że żadne sportowe aspekty gry drużyny nie są już istotne w tym sezonie. Szkopuł jest w tym, ze prawdopodobnie czekają nas derby. I kalkulacje mogą zawieść. Drużyna która z takich czy innych powodów nie ma chęci do gry a w dodatku jest w słabej formie, może się nie odbudować na ten jeden mecz. I wtedy będziemy mieli prawdziwy koniec sezonu. |
Moim zdaniem, analogicznie do tego, jak dobre wyniki z poprzedniej rundy zbudowały charakter tej drużyny, który w efekcie pozwolił na osiąganie tak dobrych rezultatów w dalszej części rundy jesiennej (ewidentnie ponad stan), tak porażki z Ruchem, Zawiszą, Zagłębiem i (o zgrozo!...) Widzewem, ten charakter złamały. Bardzo ciężko będzie się wiślakom pozbierać po tej serii.
Obawiam się, a nawet spodziewam się, że słowa Elefanta okażą się prorocze. |
No cóż.
Muszę się wychłodzić, podpaliłem się tym drugim miejscem ..... i już myślałem o mistrzostwie .. ! nie gramy źle ale brakuje wykończenia. Teraz trzeba powalczyć z Podbeskidziem - Może dać pograć połówkę jakiemuś Klariciowi ? Może jeszcze będzie szansa powalczyć o puchary .. jeśli nie to też płakał nie będę. |
Ogłaszam konkurs dla smudziarzy pod tytułem "Franek Smuda czyni cuda" na najlepsze usprawiedliwienie jego pseudotrenerki. Najzabawniejsza bajeczka nagrodzona zostanie dresem tego trenerskiego analfabety.
Żygnij se w tuje, hej Smuda, żygnij se w tuje ! |
Nie ma to jak spędzać sobotnie popołudnie z naszą ekstraklasą.
Komentatorzy notorycznie zachwalający poziom każdego meczu naszej ligi przez pryzmat ilości sytuacji. Szkoda tylko, że prawie wszystkie sytuacje wynikają głównie z błędów. Tego się nie da na trzeźwo oglądać. Smuda nie trafił zupełnie dziś z taktyką i pierwszą jedenastką. Do czego przyznał się już w przerwie. Cały zespół po raz kolejny zawiódł, również Głowacki. Pomimo tego chaosu który dziś widzieliśmy, można było ten mecz wygrać. Przy 1-1 masz dwie stuprocentowe sytuacje i musisz je wykorzystać. Ruletka. Ktoś pisze, ze ma nadzieje jeszcze na puchary. Tylko na co nam te puchary z taką grą? Żeby zbłaźnić się w Tallinie? Gdyby jeszcze były jakieś perspektywy na zakup kilku klasowych piłkarzy to rozumiem. Taka gra nie przyciągnie tłumów. |
Nie chce mi się nawet tego komentować....
Już w zapowidziach widząc pierwszą jedynastkę wiedziałem jak będzi wyglądała 1 połowa i że trzeba będzie wprowadzić Sarkiego i Donalda żeby rozruszać grę. Generalnie wracamy do epoki Probierza łupanego - gra bez napastnika, zero taktyki i bezładna kopanina. |
Jak zaledwe w 2 godziny zjebać sobie dalszy weekend,pokłocic sie w domu,i nie miec ochoty ogladac pilki na jakis tydzien??
ogladnąc mecz Wisły Kraków. dziekuje za uwagę. |
|
Co by się nie działo: Wisełko jesteśmy z Wami!
Widzew wygrał jak najbardziej zasłużenie, naprawdę dobry mecz z ich strony. Grali bardzo agresywnie, od razu atakowali pressingiem, byli bardziej zdeterminowani i silniejsi fizycznie. Nie bronili się, nawet po bramce na 2-1 nie wycofali się. Nasi nie potrafili poukładać gry w środku pola, nie prowadziliśmy gry. Jedynie po wyrównującej bramce przez chwile wydawało się, że opanowaliśmy sytuacje na boisku, ale szybko wszystko wróciło do normy. Widzew zbierał wszystkie drugie piłki w środku pola, nie mieliśmy tam swobody. O ile porażka z Zagłębiem była pechowa, to dzisiaj nie można mówić o przypadku. |
Cytat:
zaproszenie było do dyskusji o meczu Widzew-Wisła a nie o d... Maryni (FraMat) W takim razie ten post także możesz wyciąć, wraz z dwoma tysiącami pozostałych (JEDREK76) |
tę kontuzje?
On tę kontuzje ma od meczu z Bełchatowem!!! Bodajże wtedy wszedł w niego bramkarz, i zamiast poddać się operacji był leczony zachowawczo. A to siedzi w głowie, siedzi. Przykład najlepszy dzisiaj kiedy mu Stilić dograł a bramkarz wychodził. Paweł chciał piłke szturchnąć zamiast jak rasowy napadzior zrobić wślizg! Tak to widze, od dawien dawna. |
Najbardziej widać brak, normalnego trenera.
|
a jest taki w Polsce???????
|
A to problem do Polski przyjechać ? Są nawet lotniska, można przylecieć.
|
Z budżetem 15 mln zł to sobie możemy Stawowego wziąć :D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Bo jeśli zmieniać to na lepsze co nie? |
pierwszy mecz 1981 z ... Widzewem... Wisła wygrała 3-2... były spadki, było 3- 0 w plecy z Lechem w PP, jakieś puchary z IBV i Fortuną Sittard (gole Wróbla i Ajwena- jakby wczoraj), było 6- 0 z Ległą, porażka z Hutą u siebie i sąsiadką (po golu Dudy- chodziłem z nim do szkoły...), był sędzia Kasierski, byli kopacze tacy jak: Lenard, Kupidóra, Władek Starościak- kto ich pamięta???? potem era TeleFoniki i najlepszy mecz jaki widziałem Wisła- Parma 4-1... i teraz jest to.... i to jest gorsze od lat 80, bo to się nie wstydzi, jeździ dobrymi autami i zarabia suuuper kasę... i albo zabrakło szczęści albo bramka ustawiła mecz... i tylko chce się wyć...
|
Cytat:
Z polską mysla szkoleniową to moze grać sobie Podbeskidzie, jak chce sie osiagnąć coś wiecej to takim panom z naszej trenerskiej karuzeli sie dziekuje. Oni nie potrafia nauczyć taktyki, co najwyzej żygania w tuje. Ze Smudą może być juz tylko gorzej. |
K.urwa ale wstyd
|
Cytat:
a TY piszesz ze od tego są władze klubu. No więc władze zatrudniły Smudę.... |
Nie widziałem meczu i mam obawy by obejrzeć skrót....
To już jest parodia futbolu, żeby drużyna nie potrafiła wygrać na wyjeździe przez tyle czasu. |
Mam dziwne przeczucie, ze reszta druzyn jutro obroni nasze miejsce na pudle:D
Ta liga to parodia. |
Obawiam się, że akurat Smuda jest i tak trenerem ponad stan na chwilę obecną. Żaden trener z zagranicy, wybijający się nieco ponad średnią, nie przyjdzie do tego bagna bez żadnych szans na wzmocnienie składu.
Spójrzmy prawdzie w oczy - dopóty Cupiał nie odkręci kurka, to będzie, jak jest. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Dzisiaj kolega zarzucił hasłem po meczu " Zobacz.. odkąd trwa protest , piłkarze wpadli w kryzys" :D
|
A ja cały czas mam wrażenie że nie chcemy tych pucharów tak jak ich nie chciał w zeszłym sezonie Górnik i zajął bezpieczne 5 miejsce. Nie dość ze wyjazd do Kazachstanu kosztuje to trzeba jeszcze płacić piłkarzom premie. Ponadto gra w pucharach może rozbić przygotowania a w wypadku odpadnięcia z "ogórami" pogrążyć morale zespołu. Piast widać jak wyszedł na pucharach.
A kiedy gubić te punkty jak nie teraz z Widzewem. Przecież wiadomo że Legii czy parchom nie odpuścimy. Tak więc teraz dzielnie gubimy punty, kartkujemy się a potem w grupie mistrzowskiej będziemy walczyć jak lwy żeby zająć upragnione 4 miejsce i przypadkiem nie awansować do pucharów. Bo w pucharach zarabia się dopiero od grupy w LE a za wcześniejszą zabawę trzeba sporo dopłacać. To oczywiście moja teoria. Zresztą podobnie kombinuja w Chorzowie. Też groszem nie śmierdzą jak my więc jak zaczęli za dużo wygrywać to nagle "uszło" z nich powietrze:) Na puchary to są chętni Legia, Lech, Pogoń i Zawisza. My Górnik i Ruch chyba ich nie chcemy. Co do reszty nie wiem. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Trener z zagranicy przewija sie w Waszych postach... kogoś takiego jak Kocian może poszukać ? To chyba najlepsza opcja.Z krajowych szkoleniowców najlepszy byłby Skorża ale on jest już ponoć w Zagłębiu za Lenczyka
|
Cytat:
|
Ogryzek Twoja teoria miałaby pokrycie w tym co można zaobserwować na boisku, czyli w miarę niezła gra na jeden, dwa kontakty, utrzymywanie się przy piłce, a w polu karnym przeciwnika paraliż strzelecki. Nie mogę pojąć jak pogodzić te skrajności. Bo skoro zawodnicy potrafią efektownie i efektywnie pograć klepą, to czemu przy sytuacji strzeleckiej niemiłosiernie kiksują? I to już od jakiego czasu??
Tyle, że trzymając się tej teorii w chwili obecnej obok Legii i Lecha nie ma raczej chętnych na tułaczkę po dalekich rubieżach kontynentu... Chore to wszystko i trudne do uwierzenia, ale czemu miałoby nie być prawdą skoro w I lidze kręcą wałki, w przypadku gdy lider na siłę nie chce awansować do ekstraklasy, a już nie mówię o niższych ligach, gdzie takie patologie są na porządku dziennym. |
Dobrze że mamy już utrzymanie.
O tym meczu najlepiej zapomnieć. Jedyny na plus to Burliga, głównie za świetne dogranie do Garguły. Całość wyglądała jak mecz dwóch kandydatów do spadku. Gdyby nie pewne miejsce w "ósemce", nie wyglądałoby to zbyt różowo. Do kompletu brakuje nam jeszcze obskoczyć w....... z Podbeskidziem... |
Z Podbeskidziem nie zagrają Stjepanović, Bunoza, Guerrier, Nalepa + nie wiadomo co z Dudką. Wygląda na to, że chcąc nie chcąc Smuda będzie musiał postawić na Burdenskiego, Szewczyka, Klaricia (ponoć nominalny skrzydłowy) lub kogoś innego z rezerw. Jutro mecz z Unią, który powinien sporo wyjaśnić.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:16. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl