Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [28 kolejka] Zagłębie Lubin - Wisła Kraków, 31 marca, 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9254)

Blaszczu16 29.03.2014 18:06

W końcu się muszą przełamać, bo ileż można frajerzyć się. Nawet Podbeskidzie potrafiło wygrać z Ruchem na Cichej, a My u siebie dostajemy od nich bęcki. Wkur*ia to pomału.

SharksiK 29.03.2014 18:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez huberix (Post 1356243)
Właśnie strzelił w rezerwach :)
Poza tym myślę, że nikt zagranicznego ogóra --w tym wieku-- by nie ściągał. Nawet Franiu go chwalił :D

Burdelskiego też chwalił...wiem wiem Wolfsburgiem mieliśmy być.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1356248)
W końcu się muszą przełamać, bo ileż można frajerzyć się. Nawet Podbeskidzie potrafiło wygrać z Ruchem na Cichej, a My u siebie dostajemy od nich bęcki. Wkur*ia to pomału.

Przestań tak serio do tego podchodzić. Tak naprawdę Smuda sam nie wie dlaczego wygrywa i dlaczego przegrywa. Gdyby to wiedział to by lał frajerów na potęgę, twierdza R22 padła więc już nie ma na co się spinać.

Zaraz dostaniesz papkę o wykonanym planie minimum i dalszej wizji okienkowej. Jak kolwiek sezon się nie skonczy to i tak zaatakują pudło w kolejnym sezonie, niejako z urzędu dzięki wyfarconemu wynikowi. Tak to się toczy, niestety. Franiu zbawca, Bednarz uzdrowiciel...i pomyśleć że kontuzja Brożka lub Stilica wyjebała by wszystko upside/down. Czyli pogoniła pozorantów tam gdzie ich miejsce.

Kocur 29.03.2014 18:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1356248)

Do dupy przykład bo Podbeskidzie wygrało to takim sędziowskim babolu że aż raziło w oczy.

Nie chciałbym żebyśmy doczekali chwili że będziemy musieli liczyć na pomyłki sędziów.

KrzychooR 29.03.2014 20:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1356252)
Do dupy przykład bo Podbeskidzie wygrało to takim sędziowskim babolu że aż raziło w oczy.

Nie chciałbym żebyśmy doczekali chwili że będziemy musieli liczyć na pomyłki sędziów.

Bo byli frajerami i powinni prowadzić wcześniej i wyżej... Cuda Kociana się skończyły.

Pan Jotka 29.03.2014 20:54

W tej lidze wszytsko możliwe. Wynik można typować trzydrogowo. Największe szanse na przegraną mamy, a najmniejsze na zwycięstwo. Także może remis? :)

!!IRIVER!! 30.03.2014 13:52

Wygrana w Lubinie niemal zagwarantuje nam miejsce w trójce, co więcej - da w tej chwili 2.miejsce, a rozkład jazdy mamy naprawdę korzystny. Na rozkładzie 3 najsłabsze ekipy w lidze. Gdyby tylko nie fakt, że tak kiepsko gramy na wyjazdach - gorszych od nas jest tylko 5 drużyn i mamy takie braki kadrowe, to 9 punktów brałbym w ciemno...

El'kabat 30.03.2014 15:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1356298)
Wygrana w Lubinie niemal zagwarantuje nam miejsce w trójce, co więcej - da w tej chwili 2.miejsce, a rozkład jazdy mamy naprawdę korzystny. Na rozkładzie 3 najsłabsze ekipy w lidze. Gdyby tylko nie fakt, że tak kiepsko gramy na wyjazdach - gorszych od nas jest tylko 5 drużyn i mamy takie braki kadrowe, to 9 punktów brałbym w ciemno...

To,że na rozkładzie mamy 3 najsłabsze drużyny wdg tabeli to teraz akurat bardzo niekorzystny rozkład.
Zagłębie u siebie jest groźne,a z Piechem i Abwo będzie ogromny problem bez Głowackiego i z dwoma młodzikami na stoperze.Do tego bez formy skrzydła,Paweł,nasze wyniki na wyjeździe i wynik można przewidzieć.

Widzew wczoraj klepał żydów jak chciał i powinien spokojnie wziąć 3 pkty.Tak samo jak w przypadku Zagłębia ich pozycja nie odzwierciedla tego jak wyglądają dziś. Do tego gramy z nimi na wyjeździe a tak samo jak Orest potrzebują 3pkt jak tlenu,bo po podziale to tam jeszcze cuda się mogą dziać.

No i niby najłatwiej Górale na Reymonta. No właśnie,niby ;)

Lepiej już byłoby grać teraz z Ruchem,Górnikiem czy Piastem,które grają padlinę do kwadratu.
Tabela (także w naszym przypadku) przekłamuje jak dany zespól wygląda obecnie.
Realnie to 4 pkt. wyciągniemy w tych trzech meczach.

darean 30.03.2014 16:40

Taki Ruch Chorzów to jak do nas przyjeżdżał to też można powiedzieć był na straconej pozycji tak jak my w meczu z Zagłębiem a jednak w piłce dzieją się cuda ... a swoją drogą nasza liga jest tak fajna że każdy może z każdym wszędzie wygrać , nie zdziwię się jak by się od jutra zaczeło to o czym jakiś czas temu tu pisano że zespoły łapią zadyszkę a my pełnię sił i świeżość na te ostanie mecze i 7 kolejek w fazie play-off trzeba patrzeć pozytywnie

Gwiaździsty 30.03.2014 17:42

Ruch dopóki potrzebował punktów aby załapać się do grupy A grał na tyle dobrze, że nas puknął spokojnie w Krakowie, pokazując nam futbol jak powinien wygladać od strony taktycznej. Od momentu gdy się w tej grupie znalazł zaczął rozdawać punkty, bo na pucharach w ich obecnej sytuacji finansowej im nie zależy. Pisał. zresztą już ktoś na forum, ze niebawem Ruch zacznie wszystko przegrywać (a działo sie to gdy był w gazie). Przy okazji ratują kluby ze Śląskiego OZPN-u jak Piast i Podbeskidzie.

Elefant 30.03.2014 17:55

Dokładnie tak jak wyżej jest opisane. Wydawało się, że defensywa będzie naszą bolączka.
Tymczasem tragedia to gra ofensywna. Cóż z tego, że nawet czasami fajna akcja wyjdzie.
Jak strzelić nie ma komu.

Niczego pozytywnego się nie spodziewam, ale czasem jak wygląda na zupełną kichę to coś tam wychodzi.
Czyli tylko cuda. :-)

Blaszczu16 30.03.2014 19:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1356308)
To,że na rozkładzie mamy 3 najsłabsze drużyny wdg tabeli to teraz akurat bardzo niekorzystny rozkład.
Zagłębie u siebie jest groźne,a z Piechem i Abwo będzie ogromny problem bez Głowackiego i z dwoma młodzikami na stoperze.Do tego bez formy skrzydła,Paweł,nasze wyniki na wyjeździe i wynik można przewidzieć.

Widzew wczoraj klepał żydów jak chciał i powinien spokojnie wziąć 3 pkty.Tak samo jak w przypadku Zagłębia ich pozycja nie odzwierciedla tego jak wyglądają dziś. Do tego gramy z nimi na wyjeździe a tak samo jak Orest potrzebują 3pkt jak tlenu,bo po podziale to tam jeszcze cuda się mogą dziać.

No i niby najłatwiej Górale na Reymonta. No właśnie,niby ;)

Lepiej już byłoby grać teraz z Ruchem,Górnikiem czy Piastem,które grają padlinę do kwadratu.
Tabela (także w naszym przypadku) przekłamuje jak dany zespól wygląda obecnie.
Realnie to 4 pkt. wyciągniemy w tych trzech meczach.

Najbardziej to mnie przekonał argument z Podbeskidziem: "No i niby najłatwiej Górale na Reymonta. No właśnie,niby". Na prawdę rzetelna analiza rywala. Strach się bać. Popatrz lepiej na ich (Zagłębia, Podbeskidzia i Widzewa) ostatnie mecze. Ja tam nie widzę wielkie zwyżki formy w stosunku do choćby spotkań na jesieni. Jedynie to się można obawiać Zagłębia, ale z Podbeskidziem i Widzewem to musowo trzeba wygrać.

El'kabat 30.03.2014 23:22

Rzetelna analiza? A na chu.j mam na jakimś forum robić rzetelną analizę?Dlla kogo,dla Ciebie ?Wolę iść na planty pobiegać za ten czas. Oglądnij,a nie popatrz chociaż kilka pełnych kolejek tych zespołów, i naszych a zobaczysz,że wcale tak sie nie różnimy. A wręcz wypadamy słabiej.
Z Podbeskidziem u siebie raczej wygramy,z Widzewem na wyjeździe już nie.
Ważne,żeby jutro nas Wisełka miło zaskoczyła ;)
dobrej nocy

wiesniak84 31.03.2014 00:13

Jak dla mnie to i z Podbeskidziem u siebie nie wygramy:D 4 pkt w tych trzech meczach to juz dobrze bedzie. Ciezko w sumie cokolwiek stwierdzic samemu nie wiedzac o co Wisla gra w tym sezonie. No bo o co?

SharksiK 31.03.2014 00:14

Szkod że Smuda się utrzymał...a była szasa na pudło.

Griszka30KR 31.03.2014 07:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SharksiK (Post 1356359)
Szkod że Smuda się utrzymał...a była szasa na pudło.

Uważam,ze bedzie,tylko jak tylko wszyscy +/- będą zdrowi,a nie będzie tak dziurawo, jak zapowiada się to w meczu z Zagłebiem.

SlawekS 31.03.2014 08:09

Walczymy o wiele - jest duża różnica czy się zajmie 2 czy 3 miejsce. Nie tylko różnica w punktach. Przy drugim miejscu to my gramy u siebie z trzecim (chyba Lechem), a jeśli zajmiemy trzecie to na odwrót. A w tej fazie rozgrywek punkty są dwa razy cenniejsze niż obecnie.Mam nadzieję, że piłkarze sobie z tego sprawę zdają

wiesniak84 31.03.2014 08:16

Patrzac na patologie jaka sie odprawia w klubie to ciezko o pozytywne podejscie, z drugiej jednak strony miloby bylo zaliczyc znowu jakies europejskie wojaze. Moze i na dobre nam wyjdzie ta cala zmiana formuly ekstraklasy i zaliczymy pudlo. Jakies tam resztki optymizmu trzeba zachowac:)

Fifiorek 31.03.2014 08:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SlawekS (Post 1356374)
Walczymy o wiele - jest duża różnica czy się zajmie 2 czy 3 miejsce. Nie tylko różnica w punktach. Przy drugim miejscu to my gramy u siebie z trzecim (chyba Lechem), a jeśli zajmiemy trzecie to na odwrót. A w tej fazie rozgrywek punkty są dwa razy cenniejsze niż obecnie.Mam nadzieję, że piłkarze sobie z tego sprawę zdają

W ostatniej kolejce lider gra z v-ce liderem u siebie podobnie jak 3 drużyna z 4.

Krzysiek Grabski 31.03.2014 10:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1356206)
A co to przeszkadza??
Czy My walczymy o mistrza czy co??

Wiesz dobrze,że walczycie o Mistrza Polski,dopóki piłeczka jest w grze.
Moja Legia byłaby już Mistrzem ale punkty zostaną podzielone i jeszcze wiele może się zdarzyć.
Szkoda,że jeszcze nie ma punktów za wrażenia artystyczne...

Miałaby być rewolucja in plus a wyszło jak zwykle polskie piekiełko.

Drozd 31.03.2014 10:49

I jest rewolucja. Nie da się załatwić wszystkiego zawczasu :).

Karherop 31.03.2014 11:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SlawekS (Post 1356374)

najważniejsze jest miejsce w 'czwórce' - daje to 4 mecze u siebie. Ostatnie 2 porażki w tym jedna mega pechowa wcale nie świadczą o tym że mecze u siebie nam nie służą. Oby passa z jesieni wróciła. Wtedy będę spokojny o pudło.

Tak jak ktoś już tu pisał - jeśli dziś wygramy to mamy prawie pewne miejsce w 3 na zakończenie sezonu zasadniczego. Nie będę jednak liczył punktów za wczasu.

Oczywiście możemy równie dobrze przegrać... pozostaje wierzyć. Nalepa ostatnio był naszym najlepszym zawodnikiem, więc jeśli Uryga do niego dorówna to może nie czeka nas srogie lanie w Lubinie, co poniektórzy rokują.

FraMat 31.03.2014 12:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krzysiek Grabski (Post 1356389)
Wiesz dobrze,że walczycie o Mistrza Polski,dopóki piłeczka jest w grze.
Moja Legia byłaby już Mistrzem ale punkty zostaną podzielone i jeszcze wiele może się zdarzyć.
Szkoda,że jeszcze nie ma punktów za wrażenia artystyczne...

Miałaby być rewolucja in plus a wyszło jak zwykle polskie piekiełko.

Gdyby Legia po głownym sezonie była na drugim miejscu z 10 punktami straty, śpiewałbyś inaczej.
Po co piszesz o tym w temacie o meczu z Zagłebiem?

Uran235 31.03.2014 16:35

Troszkę szalony ten skład. Oficjalna rozpisuje to tak:

Miśkiewicz - Burliga, Uryga, Bunoza, Brożek - Chrapek, Nalepa - Sarki, Stilić, Garguła - Brożek

ale ja myślę, że to może wyglądać tak:

Miśkiewicz - Burliga, Nalepa, Uryga, Bunoza - Chrapek - Sarki, Stilić, Garguła, Brożek - Brożek

lucas8 31.03.2014 17:42

Wisła klepię, Wisła się bawi... ale nic z tego póki co. Pójdzie jedna akcja Zagłębia i będzie 1 : 0 Śmierdzi mi powtórką Zawiszy i OBYM SIĘ MYLIŁ.

Proud 31.03.2014 17:50

Gówno z tego ich klepania. Klepią, klepią a nawet celnego strzału nie oddali. Masakra.

Jedna kontra i będzie to co w poprzednich meczach.

Obym się mylił, bo punkty potrzebne są nam jak tlen.

-Goral- 31.03.2014 17:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lucas8 (Post 1356431)
Wisła klepię, Wisła się bawi... ale nic z tego póki co. Pójdzie jedna akcja Zagłębia i będzie 1 : 0 Śmierdzi mi powtórką Zawiszy i OBYM SIĘ MYLIŁ.

Może tak będzie a może to my wygramy, to jest tylko piłka.
Fajnie, że dobrze grają, dobrze to wróży na rundę finałową. Plus dla Smudy za kolejną dobrą postawę młodych: Nalepa, Uryga.

Uran235 31.03.2014 17:50

W całej tej klepie za dużo zawodników szuka gry przed polem karnym, a za mało próbuje wejść w szesnastkę, przez to często nie ma do kogo posłać ani prostopadłej piłki ani dośrodkowania.

ProMateo 31.03.2014 17:51

Trzeba wygrać. Po pierwszej połowie największym plusem Sarki. Świetnie szarpie skrzydłem, dobre wrzutki. Uryga i Nalepa również na plus. Garguła i Stilić niewidoczni. Chrapek dobre passy przeplata słabymi. Paweł Brożek - wiadomo...

lucas8 31.03.2014 17:59

Bezpośrednio przed polem karnym jest czasami za dużo zabawy ! Trzeba szukać czasami strzałów, oby nie takich jak jeden Sarkiego...

goly78 31.03.2014 18:07

Jak by ruskie tak strzelały atomówkami w niemców jak Sarki dzis to wyje...bali by Pekin w kosmos

ABGwislakABG 31.03.2014 18:51

Coś zAJebistego

63.5 Kg 31.03.2014 18:51

Mam po tej kompromitacji tylko jedna nadzieje ...taka ze masz jaja trenerze S.

Proud 31.03.2014 18:52

Tak wychodzą nam "przygotowania na nosa" i "podlewanie krzaków".

Na 15 pkt do zdobycia mamy 2.

Ciężko to ogarnąć.

Lechista69 31.03.2014 18:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1356444)
Mam po tej kompromitacji tylko jedna nadzieje ...taka ze masz jaja trenerze S.

zaczyna sie... :tsw_raca:

Co sie stalo po 77 minucie tego nie jestem w stanie pojąć :(

63.5 Kg 31.03.2014 18:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lechista69 (Post 1356446)
zaczyna sie... :tsw_raca:

Co sie stalo po 77 minucie tego nie jestem w stanie pojąć :(

Co się zaczyna??
Nigdy nie byłem i nie będą zwolennikiem tego Pana...
Mam oczy i widze co się dzieje mecz po meczu...
I nie pisz co się stało po 77 min. bo Wisła gra kaszane od 17 lutego...

Stelio 31.03.2014 18:55

Żenada... 2 pkt w 5 meczach BRAWO!

PabloTS 31.03.2014 18:55

kombinowali,kombinowali az wykombinowali...zamiast grac prosta piłe...klepa ,klepa strzał....to bawili sie w brazyliane...

Glazik 31.03.2014 18:57

http://www.livesports.pl/mecz/rHuGpe...form;overall;5 tak wyglada tabela po ostatnich 5 meczach... Jestesmy za WIdzewem..

thechris 31.03.2014 18:58

Sprawiedliwy wynik. Wygrali ci którym bardziej się chciało biegać.

Wisła konsekwentnie realizuje plan utrzymania się w lidze i zajęcia 8. miejsca.

Arked 31.03.2014 18:58

Wynik nie zmienia faktu, że na naszą grę patrzyło się z przyjemnością. Strzeliliśmy jednak za mało bramek. Gol z wolnego na konto Miśkiewicza. 2 i 3 stracona bramka bardzo pechowe.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:49.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl