Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [24 kolejka] LECHIA Gdańsk - WISŁA Kraków, 28 lutego, piątek 20:30. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9238)

hoper 28.02.2014 17:16

Mamy najlepszą obronę w lidze, więc jeśli przód da radę (oby z Pawłem) to nie ma wyjścia i wracamy z 3 punktami.

s1mone 28.02.2014 20:06

Mnie interesuje jak zwykle TYLKO zwycięstwo.

Jak mają zremisować to już nawet mogą przerżnąć.

TYLKO 3 PUNKTY.

JAZDA JAZDA JAZDA

Adenalix 28.02.2014 20:08

Na ławce rezerwowych widzę skład węgla i papy. W ogóle 17 stka meczowa jest jak podane. I jedna niepokojąca informacja. "Daniel Klaric nie może wystąpić bo nie udało się go zarejestrować. I nie wiadomo czy się uda" -> za relacją na żywo naszej stronki.

Naprzód Wisełko!

AntyMod 28.02.2014 21:00

Mam nadzieje ze Arek zlapie dzis zolta kartke

Proximus 28.02.2014 21:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1351027)
Mam nadzieje ze Arek zlapie dzis zolta kartke

Przed wypożyczeniem Fryca miało by to sens. Z Ruchem zagrali by Fryc-Dudka-Bunoza-Brożek.
A teraz? Z całym szacunkiem ale w meczu z, mimo wszystko, jedną z lepszych drużyn naszej kopanej wolałbym nie wystawiać Nalepy..

El'kabat 28.02.2014 21:26

Kopanina jak s....ysyn póki co,kto strzeli ten wygra.

Patryko 28.02.2014 21:26

W pierwszej połowie niestety znowu pokaz siatkonogi i dzidy do przodu. Mam nadzieję, że w drugiej połowie uda im się wymienić kilka szybkich podań po ziemi...

mitmichael 28.02.2014 21:34

Dzicz i tyle moze 2 połowa bedzie lepsza - ale przynajmniej na wyjazdach sa strzały celne co w rundzie jesiennej zdarzało sie nie czesto

AntyMod 28.02.2014 21:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proximus (Post 1351030)
Przed wypożyczeniem Fryca miało by to sens. Z Ruchem zagrali by Fryc-Dudka-Bunoza-Brożek.
A teraz? Z całym szacunkiem ale w meczu z, mimo wszystko, jedną z lepszych drużyn naszej kopanej wolałbym nie wystawiać Nalepy..

Przy takiej nedzy jaka teraz widzimy - to wole eksperyment z jakims Ruchem na R22 niz wyjazd po wpi...ol do Wa-wy bez Arka

Adenalix 28.02.2014 21:59

Lechia zaczyna wygrywać agresją. Na tym kartoflisku nie da się grać piłką więc mecz wygląda jak spotkanie dwóch solidnych ekip VI ligi.My lubimy grać p"po krakowsku" czyli milion podać i solidne budowanie akcji. A tutaj jest przekątna na chorągiewkę, kick and rush. Wisa może to wygrać, ale w 70 minucie stwierdzam, że absolutnie każdy wynik jest możliwy. Dla mnie mecz na 0-0 albo 1-0 w którąkolwiek stronę.

Patryko 28.02.2014 22:24

Mecz, który zostanie zapamiętany z tego, że się odbył. Obie drużyny zagrały bez ładu i składu, zero pomysłu na grę, bardziej to przypominało zawody w konkurencji "kto dłużej utrzyma piłkę w powietrzu", a to wszystko na nawierzchni sprowadzonej zdaje się z Łeby.
Jedynymi plusami tego spotkania są: punkt przywieziony z wyjazdu i żółta kartka dla Arka.

Uran235 28.02.2014 22:26

Takie mecze można oglądać aż do znudzenia... Czyli gdzieś tak do 15 minuty, nie dłużej.

DysoN 28.02.2014 22:27

To była nędza straszna, jak kiedys za Liczki czy pozniej za Kulawika. Wygladalo jakby technike pilkarze zostawili w szatni. Te dlugie niecelne podania doprowadzaly mnie do szału.
Na plus jedynie kibice.

rafkur 28.02.2014 22:27

Po oglądnięciu tego meczu zacytuję klasyka: jestem zajebany. Zmęczyłem się oglądaniem tej kopaniny jakbym sam biegał 90 min. Pomijając pomysł na grę obu ekip to ciągle nie znam odpowiedzi na jedno pytanie: kto dopuszcza takie pastwisko do rozgrywania meczów? Na tym się nie da grać. No chyba, że jest to pomysł Lechii na gromadzenie punktów na własnym boisku z mocniejszymi zespołami.

TymonPRO 28.02.2014 22:28

Mecz się odbył

...

murawa -Champions League

mitmichael 28.02.2014 22:28

Mecz niby słaby ale okazje były nie jest zle 7 punktow na 3 mecze w tym 2 wyjazdowe progress wzgledem jesieni jest widoczny tylko co sie do diaska stalo z Pawłem Brozkiem tragedia to juz nie jest ten sam zawodnik co po połowie sezonu to co było widac na turbokozaku w C+ akurat potwierdza na bosku skutecznosc zawodzi. Moze to przez to, ze nadal nie ma konkurenta w składzie i za pewnie sie czuje? nie wiem Franc ma rozkmine nad nim a teraz czekamy na Ruch i kolejne 3 punkty na R22. Tylko ciekawe kto zastapi Głowe Dudka? a wtedy ciekawe kto na prawa obrone czyli kolejny temat to rozstrzasania przez Smude - jeszcze zle wyjdziemy na wypozyczaniu wszystkich obroncow jakich mamy

brylant17 28.02.2014 22:29

Mecz TRAGEDIA zęby bolą od oglądania,ale chociaż nie przegrywamy, jak na razie na wyjeździe.DG wie co to jest komunikacja ? chyba nie

4karol4 28.02.2014 22:31

Bieda z nędzą. Słaby mecz z obydwu stron. jednak punkt zdobyty na wyjeździe, w dodatku w takim kartoflisku, musi cieszyć. wróciliśmy do starego, dobrego 0-0 :) Widać, że nasi w drugiej połowie opadli z sił. Lechia była szybsza, wyprzedzała ich, szybciej zgarniała drugie piłki. Jak z takiego meczu chce się wynieść 3 punkty to trzeba trafić co się nadarzy. Dzisiaj tego zabrakło i mamy remis, który z przebiegu meczu nie jest zły. W zeszłej kolejce odskoczyliśmy goniącym nam drużynom, teraz to pewnie się odwróci bo oni graja ze słabszymi rywalami. Teraz czeka nas arcyważny mecz z ruchem o obronę 2 miejsca.

picasso 28.02.2014 22:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1351046)
Mecz TRAGEDIA zęby bolą od oglądania,ale chociaż nie przegrywamy, jak na razie na wyjeździe.DG wie co to jest komunikacja ? chyba nie

a po co mu wiedzieć co to komunikacja?samochód ma pewnie

Wislak35 28.02.2014 22:33

Dawno nie ogladałem takiego meczu.... i jeszcze sobie samolotem wracaja do Krakowa ...

Galonek 28.02.2014 22:34

Wyraźnie widać po Wiślakach, że ciągle nie mają świeżości. Szczególnie rzuca się to w oczy, kiedy patrzy się na Guerriera i Pawła Brożka - zupełny brak dynamiki, co zwłaszcza w przypadku Donalda widać bardzo wyraźnie.

Z punktu jestem zadowolony, o meczu postaram się zapomnieć jak najszybciej. Oby rzeczywiście chłopaki mieli możliwość złapania świeżości, bo przy treningach Franza może w cale nie być o to łatwo.

La Furia Dell' Est 28.02.2014 22:37

Jedyny +, ze Arek się wyczyścił.....Reszta jest milczeniem.

buczo1985 28.02.2014 22:38

Wszystko mnie boli po tym meczu, nie tylko oczy. Szkoda tej ostatniej sytuacji. Wynik lepszy niż gra. Z jednej strony dobrze, że Głowa dostał kartkę, ale z drugiej mam obawy przed meczem z silnym Ruchem. Oby twierdza wciąż pozostała twierdzą.

Brozio jest bez formy, Donald gdybyśmy tylko mieli zmienników powinien na dłużej zagrzać sobie na ławce. Facet gra taką padakę, że nawet przy ogólnej padace całej drużyny, ta jego i tak się wyróżnia.

wislak2214 28.02.2014 22:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1351045)
Mecz niby słaby ale okazje były nie jest zle 7 punktow na 3 mecze w tym 2 wyjazdowe progress wzgledem jesieni jest widoczny tylko co sie do diaska stalo z Pawłem Brozkiem tragedia to juz nie jest ten sam zawodnik co po połowie sezonu to co było widac na turbokozaku w C+ akurat potwierdza na bosku skutecznosc zawodzi. Moze to przez to, ze nadal nie ma konkurenta w składzie i za pewnie sie czuje? nie wiem Franc ma rozkmine nad nim a teraz czekamy na Ruch i kolejne 3 punkty na R22. Tylko ciekawe kto zastapi Głowe Dudka? a wtedy ciekawe kto na prawa obrone czyli kolejny temat to rozstrzasania przez Smude - jeszcze zle wyjdziemy na wypozyczaniu wszystkich obroncow jakich mamy

Wyciągać wnioski z TURBOKOZAKA , MISTRZOSTWO....

fialo 28.02.2014 22:43

Dziewiedziesieciominutowy festiwal dzidy.

Dzida, przebitka, dzida, faul, dzida, faul, przebitka i to wszytko zapetlone.

Dlatego właśnie nie lubię oglądać meczy w tv.

mitmichael 28.02.2014 22:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak2214 (Post 1351053)
Wyciągać wnioski z TURBOKOZAKA , MISTRZOSTWO....

Nie strzelał tam, ma problemy ze strzelaniem w meczach tutaj nic nie trzeba wyciagac zeby widziec, ze nie jest dobrze

wislak2214 28.02.2014 22:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1351056)
Nie strzelał tam, ma problemy ze strzelaniem w meczach tutaj nic nie trzeba wyciagac zeby widziec, ze nie jest dobrze

Teraz zwątpiłem w sens życia...

63.5 Kg 28.02.2014 22:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wislak35 (Post 1351049)
Dawno nie ogladałem takiego meczu.... i jeszcze sobie samolotem wracaja do Krakowa ...

Nie wracają samolotem...

thechris 28.02.2014 22:47

Mało gry w piłkę w tej grze było. Szkoda, że Pa Brożek jest w takiej dyspozycji w jakiej jest. Bez niego będzie ciężko. Mam nadzieje, że się odbuduje do ostatnich kluczowych 7. kolejek. Teraz pykanie o 1,5pkt jest mniej istotne ale wkrótce zacznie się walka o puchary.

PS. Chrapek już dziś jest o klasę lepszym grajkiem na pozycji DMF od Wilka, którego przyznaje, że szczerze nie trawiłem. A Michał to nasz diamencik.

White91 28.02.2014 22:50

Wyczekuję tego meczu już od wczoraj. Dzisiaj cały dzień odliczam godziny i chce przyśpieszyc czas żeby juz zobaczyć zmagania ukochanego klubu w nadzieji że popatrzę na ładną gre i trochę się poemocjonuje... i co? I dosataję takie GÓWNO!!!

Jestem zmęczony tym "widowiskiem". Nie ma żadnego pomysłu. Nic tylko chwycić za flaszkę i poprawić sobie chociaż trochę humor.

Elefant 28.02.2014 22:51

No to kubeł zimnej wody na rozgrzaną po derbach głowę.

Takiego dziadostwa to nawet za Probierza nie graliśmy. W sumie z Piastem wiele lepiej nie było.

Smuda zamiast opowiadać o kryminalnej piłce lepiej zacząłby się zastanawiać co zrobić by zajechani piłkarze odzyskali siły. Dotyczy to szczególnie Pawła Brożka, który w zasadzie tylko na boisku przebywa, bo grać to od trzech meczów nic nie gra. Brak szybkości, brak czucia piłki, nic.

To nie jest tak, że jak Wisła gra dobrze to Smuda czyni cuda a jak gramy tak jak dziś to ptaszki na niebie winne. I w ogóle nic się nie stało.

Dopuszczenie tego boiska do rozgrywek to skandal.

Dudka jak za dawnych lat. Dwa zagrania dobre, jedno złe. Szybkości mu brakuje.
Donald, jak wszyscy obcokrajowcy u nas. Pół sezonu dobry i zjazd równią w dół.

ProMateo 28.02.2014 23:02

Momenty był. Dwa kapitalne przebłyski Garguły. Za pierwszym razem spaprał Stilić, za drugim Brożek. Paweł i Donald pod formą, fatalnie weszli w rundę. Szkoda, że Sarki nie wszedł wcześniej, ale Smuda jest znany z tego, że stroni od zmian.

Obrona ogólnie na plus. Tuszyński nie pograł przy Arku i Gordanie. Nie bezbłędnie, ale bardzo solidnie. Piotrek Brożek świetna forma, dobry w tyle, ale nadużywał "wyjazdów", wszystko grał na pałę. Po drugiej stronie "Dudi" - cichutko zagrał. Spokojnie, bez fajerwerków, bez baboli. Ma inne atuty niż Bury, nie można ich porównywać. Misiek ma szczęście w bramce i liczę, że tak pozostanie :)

Szkoda punktów...

KOMINEK 28.02.2014 23:07

Dla mnie bardzo dobra postawa Piotrka Brożka, Misiek co miał wybronić wybronił, Dudka jak na tak długą przerwę porwanie, jak dla mnie gra Garguły na boku pomocy to pomyłka.
Nad resztą spuśćmy zasłonę milczenia.

SharksiK 28.02.2014 23:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wislak35 (Post 1351049)

A tyle było płaczu że race na murawie, że w kasie pustka.

Adenalix 28.02.2014 23:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SharksiK (Post 1351067)
A tyle było płaczu że race na murawie, że w kasie pustka.

Kasy w Wiśle za dużo to rzućcie race w kolejnym meczu, może dwóch? Niech sobie ....y z Warszawy nie myślą...

KOMINEK 28.02.2014 23:43

Z tego co wiem to chyba w jedną stronę tylko lecieli. Mam nadzieję że ta kaszana nie spowoduje teraz że będziecie jeździć po drużynie

Mario Nh 28.02.2014 23:52

Do Krakowa wracają autokarem.

Z przebiegu meczu mimo wszystko można być zadowolonym z remisu.

Mecz fatalny dla bezstronnego widza. Wyleczyłem się z ekstraklasy na trzy tygodnie.

Z Ruchem będzie ciężko. Bez dopingu, kapitana.

Ruch pod wodzą tego trenera jedzie wszystkich jak walec. Gość czyni cuda.

Oldpara 01.03.2014 00:53

Ależ to była padlina......

Zieniu17 01.03.2014 01:01

Ujmę to jednym słowem - Żenada!!!

Dzimi 01.03.2014 01:07

Paweł Brożek - forma dno. Lepiej jakby Smuda dał mu 2 miesiące bezrobocia, niż swoje treningi. Najlepszą formę prezentował pierwszy miesiąc pobytu w Wiśle. Potem przyszło... przetrenowanie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1351059)
PS. Chrapek już dziś jest o klasę lepszym grajkiem na pozycji DMF od Wilka, którego przyznaje, że szczerze nie trawiłem. A Michał to nasz diamencik.

Jeśli Wilk specjalnie biegałby tak wolno jak Chrapek i tak słabo jak on stał na nogach, to zgoda. Niestety Wilk miał znacznie lepszą motorykę i szybkość oraz zdecydowanie trudniej było go przepchnąć i wytrącić z równowagi. I to dawało różnicę.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:01.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl