![]() |
tego sie tak na prawdę nei da zrobić.za duzo ich bylo...
dla mnei to powinno wygladac tak: PAREIKO J.JALOCHA GLOWACKI MARCELO MIJAILOVIĆ BŁASZCZYKOWSKI KULAWIK SOBOLEWSKI KOSOWSKI DZIUBIŃSKI KMIECIK (chociaz Kazka pamiętam jak przez mgle) było jeszcze wielu swietnych grajkow ale najlepiej pamieta sie tych z ostatnich lat.brakło tu tez miejsca np dla Uche ale doceniajac jego piłkarskei umiejętności to na tym braku zawazyły przede wszystkim inne rzeczy |
Cytat:
|
Cytat:
gigant To jest właśnie problem. Nie da się porównać Wisły z czasów Cupiała, do tej wcześniejszej. A szacunek do tych piłkarzy mieć trzeba, bo przeprowadzili nas przez chyba najtrudniejszy okres w historii, tj. początek III RP. Bez ich wysiłku mogliśmy skończyć jak Hutnik. Dlatego żal mi, że nie znalazłem miejsca dla takich zawodników jak Giszka, Marzec, Świerad, Kaliciak, Sarnat. Kulawika wstawiłem z szacunku, mimo, że piłkarsko był słabszy od Szymkowiaka... |
Najlepsza jedenastka "sentymentalnych" moich czasów
Bramkarze: Gaszyński, Maśnik Obrona: Lewandowski, Zenek Małek, Marek Motyka, Giszka Pomoc: Wójtowicz, Leszek Lipka, Darek Marzec, Zdzichu Janik Atak: Tomek Dziubiński, Kaziu Moskal to były piękne czasy.... |
Nie widzę sensu otwierania takiego tematu. W większości nazwiska będą się powtarzać, albo żeby być oryginalnym będą takie kwiatki jak Biton, Dziubiński, Dolha, czy Kaliciak jako nominalny napastnik. Niektórzy pewnie będą wypisywać Kmiecika, czy innych z lat 70-tych, aby pokazać jak wspaniale znają się na historii klubu, a pewnie ich na świecie wtedy nie było.
Widzę również, że agresor na Żurawia skutkuje brakiem jego osoby w jedenastkach, a przecież to był bezwzględnie najlepszy zawodnik w erze Cupiała. |
Najlepszy skład:
Dolha - Baszczyński, Głowacki, Marcelo, Mijailović - Uche, Szymkowiak, Kałużny, Melikson - Żurawski, Kuźba Ławka: Miśkiewicz - Cleber, Piotr Brożek - Błaszczykowski, Sobolewski, Cantoro, Kosowski - Frankowski, Paweł Brożek |
Sarnat - Baszczyński, Głowacki, Marcelo - Kosowski, Błaszczykowski,Melikson, Sobolewski, Uche - Frankowski, Żurawski
Cięzko wybrać 11 z tylu świetnych pilkarzy, którzy odegrali tu znaczącą rolę. Równie dobrze mógłbym ując w tym składzie takich graczy jak: Szymkowiak, M.Zając, Cantoro, Kłos, Mijailovic, Kuźba, Paweł Brożek, Kałużny, Pater, Cleber czy Zieńczuk. |
Cytat:
Cytat:
a prawdziwa trudność polega tak an praawde an tym,ze im dużej żyjesz im więcej widziałeś tym trudniejsze zadanie a byc może wręcz niemożliwe do zrealizowania |
To i ja się zabawię. Zaznaczę tylko, że jest to skład oceniany tylko i wyłącznie pod względem piłkarskim.
Mój sklad: Dolha - Baszczyński, Głowacki, Marcelo, Stolarczyk - Uche, Kałużny, Melikson, Kosowski - Żurawski, Frankowski rezerwowy skład: Szczesny - Błaszczykowski, Węgrzyn, Mijailović - Pater, Cantoro, Moskal, Czerwiec, Zieńczuk - Brożek, Kuźba Mój tata też zmajstrował swoją 11 z rezerwowymi:) I skład: Szczęsny - Musiał, Skrobowski, Głowacki, A.Szymanowski - Uche, Moskal, Czerwiec, Zieńczuk - Żurawski, A. Iwan Rezerwa: Dolha - Baszczyński, Marcelo, Płaszewski, Mijailović - Błaszczykowski, Nawałka, Lipka - Kusto, Kmiecik, Kapka Kurde, nie tak łatwo wybrać swoją 11tkę :) fajna zabawa :) |
Dolha
Baszczyński - Głowacki - Marcelo - Mijailović Sobolewski - Cantoro Błaszczykowski - Melikson - Kosowski Żurawski Rezerwa: Pareiko - Cleber - Uche - Frankowski |
Sarnat--Baszczyński,Głowacki,Marcelo--Uche,Cantoro,Szymkowiak,Czerwiec,Kosowski--Żurawski,Frankowski
rezerwa: Pareiko-Zając,Nikola,Cleber,Stolarczyk-Moskal,Błaszczykowski,Pater,Moskalewicz-Kuźba,Brożek |
Pareiko - Baszczyński Głowacki Cleber Mijailović - Błaszczykowski Sobolewski Szymkowiak Kosowski - Frankowski Żurawski
Rezerwa Majdan - Alvarez Kłos Marcelo Stolarczyk - Uche Cantoto Melikson Zieńczuk - Paweł Brożek Kuzba |
Sarnat - Baszczyński,Głowacki,Marcelo,Kulawik - Błaszczykowski,Sobolewski,Moskal,Kosowski - Frankowski,Reyman!!!
|
Cytat:
Moim skromnym zdaniem jakościowo najlepszy był Uche, ceniłem Cantoro, że jako jedyny wyszedł na boisko w Guimaraes, ale spośród byłych zawodników naszej drużyny, których oglądałem najbardziej cenię Clebera. |
--------------------------------------Miskiewicz----( :------------------------------
--------Baszczyński----------Marcelo------------Głowacki-------Błaszczykowski -------Uche-------Melikson-----Sobolewski----Szymkowiak------Kosowski -------------------------------------Żurawski------------------------------------- R: Dolha, Kłos, Stolarczyk, Cleber, Cantoro, Frankowski, Brożek |
Dolha - Mijailovic - Kłos - Głowacki - Baszczyński - Kosowski - Melikson - Szymkowiak - Uche - Żurawski - Frankowski
pod kątem umiejętności, które zaprezentowali w czasach, gry grali w Wiśle. żeby nie było. oczywiście tak ofensywne ustawienie by się nie sprawdziło to środek pola oczywiście Cantoro/Sobolewski |
Żurawski - Frankowski
Kosowski - Szymkowiak - Sobolewski - Uche Stolarczyk - Marcelo - Głowacki - Baszczyński Nie potrafię wskazać bramkarza zasługującego na grę w tym zespole. Jedenastka rozczarowań (drastyczna różnica pomiędzy oczekiwaniami, a rzeczywistością lub piłkarze nie najgorsi, ale skłonni do wtop): Dawidowski - Sypniewski Ćwielong - Jirsak - Kukiełka - Łobodziński Thwaite - Jop - Jaliens - Lamey Pawełek |
Nie da się porównać bezwzględnie zawodników, bo futbol się zmienia.
Da się jednak porównać zawodników, patrząc na tło, czasy w jakich grali i osiągnięcia jakie mieli. Ocena czysto piłkarska oczywiście. Gonet/Dolha/Pareiko. Z bramkarzami największy kłopot jest. Żaden się znacząco nie wyróżnił. A dalej to bułka z masłem. A. Szymanowski Głowacki Maculewicz Musiał Uche/Błaszczykowski Nawałka Iwan Kosowski Kmiecik Żurawski |
Cytat:
|
I jedenastka:
Pareiko Baszczyński, Cleber, Marcelo, Stolarczyk Uche, Szymkowiak, Cantoro, Kosowski Frankowski, Żurawski II Jedenastka: Majdan M. Zając, Głowacki, Kłos, Mijailović Błaszczykowski, Melikson, Sobolewski, Zieńczuk Brożek, Kuźba Honorowe wspomnienie: Pater, Kulawik, Czerwiec, B. Zając, Kałużny, Moskalewicz. |
Cytat:
|
----Pawełek---
-----Burliga--Czekaj--Jop--Vidlicka -Burdeński--Łobodziński--Oproiescu Zobacz więcej na: http://www.wykop.pl/link/1566937/wis...go-pilkarza/Op Oproiescu Zobacz więcej na: http://www.wykop.pl/link/1566937/wis...cego-pilkarza/ Oproiesku--Diaz-- Beto -- Sikorski |
Fajny temat, ja też swoją dam. Pewnie wielu kontrowersji w niej nie znajdziecie:
Pareiko Baszczu - Głowacki - Marcelo - Cleber Błaszczykowski - Szymkowiak - Sobolewski - Melikson Franek - Żuraw Tak, przepchnąłem dwóch lewonożnych graczy ze środka na lewą flankę, ale to był jedyny sposób, aby ich zmieścić do 11tki, a w mojej opinii zasłużyli :) |
BRAMKARZ: Dolha
OBROŃCY: Marcin Baszczyński, Arek Głowacki, Kłos POMOCNICY: Uche, Cantoro, Szymkowiak, Melikson, Kosowski NAPASTNICY: Tomasz Frankowski, Maciej Żurawski REZERWA: Majdan, Cleber, Błaszczykowski, Moskalewicz |
Cytat:
Mój skład: Pareiko Baszczyński, Głowacki, Marcelo, Mijailovic Uche, Sobolewski, Szymkowiak, Kosowski Frankowski, Żurawski Rezerwa: Dolha, Cleber, Melikson, Brożek |
Szczęsny - Baszczyński, Marcelo, Głowacki, Giszka - Iwan, Sobolewski, Szymkowiak,Kosowski - Frankowski, Żurawski
rezerwa: Sarnat, Cleber, Melikson, Kulawik, Moskal, Paweł Brożek |
Pareiko
Baszczyński-Głowacki-Marcelo-Cleber Błaszczykowski-Sobolewski-Szymkowiak-Kosowski Żurawski-Frankowski Cleber z konieczności na lewej, ale grzechem byłoby go nie wymienić: Rezerwowa 11: Sarnat Singlar-Moskal-Kłos-Stolarczyk Uche-Melikson-Cantoro-Zieńczuk Paweł Brożek-Biton I jeszcze najgorsza 11 Jovanic Vidliczka-Jop-Branco Dawidowski-Varga-Kukiełka-Łobodziński Beto-Hristov-Kmiecik |
Majdan-A.Szymanowski Glowacki Musial Skrobowski-Szymkowiak Nawalka Iwan-Frankowski Kmiecik Zurawski
|
Jakoś nie chce mi się myśleć nad najlepszymi więc w tej chwili moja jedenastka rozczarowań/dziadów ery TF:
Trabalik - Kaczor, Thwaite, Varga, Frederiksen - Chiacu, Deci, Ouadja, Dawidowski - Omeonu, Hristov Odpuściłem wychowankom |
Pareiko - Marcelo - Głowacki - Cleber - Uche - Błaszczykowski - Szymkowiak - Kosowski - Melikson - Żurawski - Frankowski.
|
Gonet - A. Szymanowski, Głowacki, Marcelo, A. Musiał - Nawałka, Szymkowiak, Iwan - Żurawski, Frankowski, Kmiecik
|
Sarnat - Baszczyński, Głowacki, Marcelo, Cleber - Błaszczykowski, Szymkowiak, Sobolewski, Kosowski - Żurawski, Frankowski.
Tak przy okazji bo miałem problem z obsadzeniem pozycji bramkarza. Wie ktoś co się dzieje z A. Hugues po odejściu z Wisły? Bronił strzały w okienko, puszczał piłkę lecącą obok jego nogi. :) |
Majdan
Baszczyński Marcelo Głowacki Stolarski Szymkowiak Sobolewski Uche Melikson Błaszczykowski Żurawski |
Pareiko - Stolarczyk, Marcelo, Głowacki, Baszczyński - Kosowski, Szymkowiak, Melikson, Błaszczykowski - Frankowski, Żurawski
|
Cytat:
|
Sergei Pareiko - Kuba Błaszczykowski, Arek Głowacki, Marcelo, Nikola Mijailović - Kalu Uche, Mirosław Szymkowiak, Kazimierz Moskal, Kamil Kosowski - Maciej Żurawski, Tomasz Franskowski
Rezerwa - Dolha, Cleber, Sobolewski, Paweł Brożek P.S. Wiele trudnych wyborów. Cofnąłem Błaszczykowskiego do obrony żeby zrobić miejsce dla Uche ;) Brakuje miejsca dla Baszczyńskiego, B. Zająca, Kulawika, Cantoro, Kałużnego, Kuźby i wielu innych. Oby kiedyś trener Wisełki mial takie problemy przy wyborach jak my teraz :) Tego Wam i sobie życzę! |
No to i ja spróbuję:
Pareiko Baszczyński - Głowacki - Cleber - Nikola Uche - Moskal - Kulawik - Kosowski Frankowski - Brożek Rezerwa: Sarnat - Marcelo, B. Zając, - Sobolewski, Szymkowiak, Błaszczykowski - Żurawski Największy problem z bramkarzami. Było ich kilku, wziąłem dwóch którzy grali najdłużej, bo rundy konia miało jeszcze kilkoro. Do pomocy można by jeszcze włożyć Cantoro, Brasilie, Czerwca, Patera, Dubickiego, Kałużnego. Jest z czego wybierać. |
Pawełek
Baszczyński, Głowacki, Marcelo, Mijailovic Uche, Sobolewski,Zieńczuk, Kosowski Żurawski, Frankowski Rezerwa- Miśkiewicz, Cleber, Błaszczykowski, Melikson, Szymkowiak, Paweł Brożek |
Pawełek
Baszczyński, Głowacki, Cleber, Mijajlović Błaszczykowski, Szymkowiak, Cantoro, Zieńczuk Brożek, Żurawski Majdan, Marcelo, Uche, Paulista. Ale prawdę mówiąc, brakuje: Kłosa, Diaza, Sobolewskiego, Boguskiego (w swojej najlepszej formie to był wyjątkowy chłopak), Pareiki, Meliksona, Dudki, Dolhy (a skoro Dolhy to i Miśkiewicza), Stolarczyka, Penksy, Frankowskiego, Piekutowskiego, Gorawskiego, Kuźby, Huguesa, Jopa, Moskala, Patera, Sarnata, Zająców, Kosowskiego, Olo Moskalewicza... A Dubicki którego niektórzy wymieniają... No ja na przykład bardzo lubię Jirsaka. Ale jeśli Jirsak był co najwyżej średnio udanym transferem, to Dubicki był kompletną klapą. Mam wrażenie, że Daniel jest pamiętany tak, jakby mecz z Parmą był jego jedynym. |
Pareiko,Baszczyński,Cleber,Głowacki,Bunoza-Uche,Cantoro,Melikson,Błaszczykowski,Paweł Brożek,Żurawski
Najlepszy trener:Henryk Kasperczak(2002-2004) Długa rezerwa świetnych graczy:Angelo Hugues,Marcelo,Tomasz Frankowski,Kamil Kosowski,Radosław Sobolewski,Jean Paulista,Marek Zieńczuk,Mirosław Szymkowiak,Dariusz Dudka,Nikola Mijailović,Damian Gorawski,Patryk Małecki(za sezon Mistrzowski 2010/2011) Bardzo trudny wybór,bo było wielu wybitnych graczy ale jest tylko 11 miejsc Nie uwzględniam takich świetnych zawodników jak np Andrzej Iwan czy Kazimierz Kmiecik bo nie było mnie wtedy na świecie i ich historie znam tylko z wideo. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:47. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl