Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Najlepsza jedenastka Twoich czasów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9217)

picasso 01.02.2014 21:16

tego sie tak na prawdę nei da zrobić.za duzo ich bylo...

dla mnei to powinno wygladac tak:
PAREIKO
J.JALOCHA GLOWACKI MARCELO MIJAILOVIĆ
BŁASZCZYKOWSKI KULAWIK SOBOLEWSKI KOSOWSKI
DZIUBIŃSKI KMIECIK (chociaz Kazka pamiętam jak przez mgle)

było jeszcze wielu swietnych grajkow ale najlepiej pamieta sie tych z ostatnich lat.brakło tu tez miejsca np dla Uche ale doceniajac jego piłkarskei umiejętności to na tym braku zawazyły przede wszystkim inne rzeczy

gigant 01.02.2014 21:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez picasso (Post 1347075)
tego sie tak na prawdę nei da zrobić.za duzo ich bylo...

dla mnei to powinno wygladac tak:
PAREIKO
J.JALOCHA GLOWACKI MARCELO MIJAILOVIĆ
BŁASZCZYKOWSKI KULAWIK SOBOLEWSKI KOSOWSKI
DZIUBIŃSKI KMIECIK (chociaz Kazka pamiętam jak przez mgle)

było jeszcze wielu swietnych grajkow ale najlepiej pamieta sie tych z ostatnich lat.brakło tu tez miejsca np dla Uche ale doceniajac jego piłkarskei umiejętności to na tym braku zawazyły przede wszystkim inne rzeczy

To jest własnie ta "niemozliwość" porównań. Bo jak porównać Jałochę z czasów innej piłki z chocby Baszczyńskim? Dziubiński? Tomek dał nam zarobić ale sorki, nawalił bramek z karnych i został królem strzelców. Ciężko to oceniać bo o ile Kmiecik tak, to opcji na drugiego napastnika jest więcej. Zresztą za Kulawika mógłby być Iwan czy Szymkowiak. Wiem że to Twoje typy i tak to odbierasz, ale jakby to powiedzieć, wybór taki jest awykonalny. Młodzi mają mniejszy problem, albo nie mają go wcale, bo znają tylko Wisłę rządzącą w naszej słabej lidze.

4karol4 01.02.2014 22:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bóg Trybun (objawion) (Post 1346956)
Proszę bardzo: Vidlicka - Vidlicka, Vidlicka,Vidlicka, Vidlicka - Vidlicka, Vidlicka,Vidlicka, Vidlicka - Vidlicka, Vidlicka.

Trener: Licka.

(Okuka i tak mnie straszy po nocach, lepiej nie budzić demonów).

Hahaha. Stary, czytasz w moich myślach :D Myślałem własnie o tym czeskim duecie. Mieliśmy różnych piłkarzy, którzy byli nieźli, ale u nas okazali się niewypałami. Ale drugiej takiej perełki jak Vidliczka jeszcze tutaj nie było :)

gigant

To jest właśnie problem. Nie da się porównać Wisły z czasów Cupiała, do tej wcześniejszej. A szacunek do tych piłkarzy mieć trzeba, bo przeprowadzili nas przez chyba najtrudniejszy okres w historii, tj. początek III RP. Bez ich wysiłku mogliśmy skończyć jak Hutnik. Dlatego żal mi, że nie znalazłem miejsca dla takich zawodników jak Giszka, Marzec, Świerad, Kaliciak, Sarnat. Kulawika wstawiłem z szacunku, mimo, że piłkarsko był słabszy od Szymkowiaka...

nieznajomy 01.02.2014 22:23

Najlepsza jedenastka "sentymentalnych" moich czasów
Bramkarze: Gaszyński, Maśnik
Obrona: Lewandowski, Zenek Małek, Marek Motyka, Giszka
Pomoc: Wójtowicz, Leszek Lipka, Darek Marzec, Zdzichu Janik
Atak: Tomek Dziubiński, Kaziu Moskal

to były piękne czasy....

Blaszczu16 01.02.2014 22:34

Nie widzę sensu otwierania takiego tematu. W większości nazwiska będą się powtarzać, albo żeby być oryginalnym będą takie kwiatki jak Biton, Dziubiński, Dolha, czy Kaliciak jako nominalny napastnik. Niektórzy pewnie będą wypisywać Kmiecika, czy innych z lat 70-tych, aby pokazać jak wspaniale znają się na historii klubu, a pewnie ich na świecie wtedy nie było.

Widzę również, że agresor na Żurawia skutkuje brakiem jego osoby w jedenastkach, a przecież to był bezwzględnie najlepszy zawodnik w erze Cupiała.

Uran235 01.02.2014 22:35

Najlepszy skład:
Dolha - Baszczyński, Głowacki, Marcelo, Mijailović - Uche, Szymkowiak, Kałużny, Melikson - Żurawski, Kuźba
Ławka:
Miśkiewicz - Cleber, Piotr Brożek - Błaszczykowski, Sobolewski, Cantoro, Kosowski - Frankowski, Paweł Brożek

jason wiślak 01.02.2014 22:44

Sarnat - Baszczyński, Głowacki, Marcelo - Kosowski, Błaszczykowski,Melikson, Sobolewski, Uche - Frankowski, Żurawski

Cięzko wybrać 11 z tylu świetnych pilkarzy, którzy odegrali tu znaczącą rolę. Równie dobrze mógłbym ując w tym składzie takich graczy jak: Szymkowiak, M.Zając, Cantoro, Kłos, Mijailovic, Kuźba, Paweł Brożek, Kałużny, Pater, Cleber czy Zieńczuk.

picasso 01.02.2014 22:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1347079)
Nie widzę sensu otwierania takiego tematu. W większości nazwiska będą się powtarzać, albo żeby być oryginalnym będą takie kwiatki jak Biton, Dziubiński, Dolha, czy Kaliciak jako nominalny napastnik. Niektórzy pewnie będą wypisywać Kmiecika, czy innych z lat 70-tych, aby pokazać jak wspaniale znają się na historii klubu, a pewnie ich na świecie wtedy nie było.

Widzę również, że agresor na Żurawia skutkuje brakiem jego osoby w jedenastkach, a przecież to był bezwzględnie najlepszy zawodnik w erze Cupiała.

w temacie jest "twoich" więc samo to slowo sugeruje,ze masz wpisac tych ktorych znasz z boiska lub chociaz z telewizji .jezeli pamiętasz tylko tych z "ery Cupiała" to tylko ich wpisujesz.nikt nikomu nie robi wyrzutów,ze nei pamiętaja starszych zawodników..i to walsnei ty wyrażasz żal,ze nei ma Żurawia
Cytat:

a przecież to był bezwzględnie najlepszy zawodnik w erze Cupiała.
a czy byl najlepszy?dla jednych on dla innych Franek a dla jeszcze innych być moze Broziu lub Kuźba (prawdziwe pseudo Chudy)
a prawdziwa trudność polega tak an praawde an tym,ze im dużej żyjesz im więcej widziałeś tym trudniejsze zadanie a byc może wręcz niemożliwe do zrealizowania

Proud 01.02.2014 23:06

To i ja się zabawię. Zaznaczę tylko, że jest to skład oceniany tylko i wyłącznie pod względem piłkarskim.

Mój sklad:

Dolha - Baszczyński, Głowacki, Marcelo, Stolarczyk - Uche, Kałużny, Melikson, Kosowski - Żurawski, Frankowski

rezerwowy skład:

Szczesny - Błaszczykowski, Węgrzyn, Mijailović - Pater, Cantoro, Moskal, Czerwiec, Zieńczuk - Brożek, Kuźba

Mój tata też zmajstrował swoją 11 z rezerwowymi:)

I skład: Szczęsny - Musiał, Skrobowski, Głowacki, A.Szymanowski - Uche, Moskal, Czerwiec, Zieńczuk - Żurawski, A. Iwan

Rezerwa: Dolha - Baszczyński, Marcelo, Płaszewski, Mijailović - Błaszczykowski, Nawałka, Lipka - Kusto, Kmiecik, Kapka

Kurde, nie tak łatwo wybrać swoją 11tkę :) fajna zabawa :)

AndyWiślak 01.02.2014 23:18

Dolha
Baszczyński - Głowacki - Marcelo - Mijailović
Sobolewski - Cantoro
Błaszczykowski - Melikson - Kosowski
Żurawski

Rezerwa: Pareiko - Cleber - Uche - Frankowski

rocco_1906 01.02.2014 23:35

Sarnat--Baszczyński,Głowacki,Marcelo--Uche,Cantoro,Szymkowiak,Czerwiec,Kosowski--Żurawski,Frankowski

rezerwa: Pareiko-Zając,Nikola,Cleber,Stolarczyk-Moskal,Błaszczykowski,Pater,Moskalewicz-Kuźba,Brożek

laszes 01.02.2014 23:44

Pareiko - Baszczyński Głowacki Cleber Mijailović - Błaszczykowski Sobolewski Szymkowiak Kosowski - Frankowski Żurawski

Rezerwa
Majdan - Alvarez Kłos Marcelo Stolarczyk - Uche Cantoto Melikson Zieńczuk - Paweł Brożek Kuzba

hejR22 01.02.2014 23:45

Sarnat - Baszczyński,Głowacki,Marcelo,Kulawik - Błaszczykowski,Sobolewski,Moskal,Kosowski - Frankowski,Reyman!!!

Karamazow 02.02.2014 00:24

Cytat:

FraMat pisał swego czasu, że Melikson to najlepszy piłkarz w historii klubu, ty możesz pisać, że to Żuraw jest bezwzględnie najlepszy w erze Cupiała spoko twoja opinia, każdy głupoty pisać może.
Moim skromnym zdaniem jakościowo najlepszy był Uche, ceniłem Cantoro, że jako jedyny wyszedł na boisko w Guimaraes, ale spośród byłych zawodników naszej drużyny, których oglądałem najbardziej cenię Clebera.

WislaOnly 02.02.2014 01:14

--------------------------------------Miskiewicz----( :------------------------------

--------Baszczyński----------Marcelo------------Głowacki-------Błaszczykowski

-------Uche-------Melikson-----Sobolewski----Szymkowiak------Kosowski

-------------------------------------Żurawski-------------------------------------

R: Dolha, Kłos, Stolarczyk, Cleber, Cantoro, Frankowski, Brożek

HEDu 02.02.2014 05:45

Dolha - Mijailovic - Kłos - Głowacki - Baszczyński - Kosowski - Melikson - Szymkowiak - Uche - Żurawski - Frankowski

pod kątem umiejętności, które zaprezentowali w czasach, gry grali w Wiśle. żeby nie było.
oczywiście tak ofensywne ustawienie by się nie sprawdziło to środek pola oczywiście Cantoro/Sobolewski

jova 02.02.2014 06:59

Żurawski - Frankowski
Kosowski - Szymkowiak - Sobolewski - Uche
Stolarczyk - Marcelo - Głowacki - Baszczyński

Nie potrafię wskazać bramkarza zasługującego na grę w tym zespole.

Jedenastka rozczarowań (drastyczna różnica pomiędzy oczekiwaniami, a rzeczywistością lub piłkarze nie najgorsi, ale skłonni do wtop):

Dawidowski - Sypniewski
Ćwielong - Jirsak - Kukiełka - Łobodziński
Thwaite - Jop - Jaliens - Lamey
Pawełek

Elefant 02.02.2014 08:44

Nie da się porównać bezwzględnie zawodników, bo futbol się zmienia.
Da się jednak porównać zawodników, patrząc na tło, czasy w jakich grali i osiągnięcia jakie mieli.
Ocena czysto piłkarska oczywiście.

Gonet/Dolha/Pareiko.
Z bramkarzami największy kłopot jest. Żaden się znacząco nie wyróżnił.

A dalej to bułka z masłem.

A. Szymanowski Głowacki Maculewicz Musiał

Uche/Błaszczykowski Nawałka Iwan Kosowski

Kmiecik Żurawski

siara 02.02.2014 10:03

Cytat:

Kaliciak za pierwszej bytności w Wiśle, był napastnikiem.

Arked 02.02.2014 10:34

I jedenastka:

Pareiko

Baszczyński, Cleber, Marcelo, Stolarczyk

Uche, Szymkowiak, Cantoro, Kosowski

Frankowski, Żurawski

II Jedenastka:

Majdan

M. Zając, Głowacki, Kłos, Mijailović

Błaszczykowski, Melikson, Sobolewski, Zieńczuk

Brożek, Kuźba

Honorowe wspomnienie: Pater, Kulawik, Czerwiec, B. Zając, Kałużny, Moskalewicz.

tedyy 02.02.2014 10:56

Cytat:

Niektórzy pewnie będą wypisywać Kmiecika, czy innych z lat 70-tych, aby pokazać jak wspaniale znają się na historii klubu, a pewnie ich na świecie wtedy nie było.

.

widzę że tobie w .... sie poprzewracało i myślisz że ludzie w moim wieku nie mają prawa korzystać z internetu: :dziadek:

Trykuss 02.02.2014 11:05

----Pawełek---
-----Burliga--Czekaj--Jop--Vidlicka
-Burdeński--Łobodziński--Oproiescu

Zobacz więcej na: http://www.wykop.pl/link/1566937/wis...go-pilkarza/Op

Oproiescu

Zobacz więcej na: http://www.wykop.pl/link/1566937/wis...cego-pilkarza/

Oproiesku--Diaz--
Beto -- Sikorski

misiek_86 02.02.2014 11:26

Fajny temat, ja też swoją dam. Pewnie wielu kontrowersji w niej nie znajdziecie:

Pareiko
Baszczu - Głowacki - Marcelo - Cleber
Błaszczykowski - Szymkowiak - Sobolewski - Melikson
Franek - Żuraw

Tak, przepchnąłem dwóch lewonożnych graczy ze środka na lewą flankę, ale to był jedyny sposób, aby ich zmieścić do 11tki, a w mojej opinii zasłużyli :)

hawaiisurfer 02.02.2014 12:10

BRAMKARZ: Dolha

OBROŃCY: Marcin Baszczyński, Arek Głowacki, Kłos

POMOCNICY: Uche, Cantoro, Szymkowiak, Melikson, Kosowski

NAPASTNICY: Tomasz Frankowski, Maciej Żurawski

REZERWA: Majdan, Cleber, Błaszczykowski, Moskalewicz

christof20 02.02.2014 12:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bóg Trybun (objawion) (Post 1346956)
Proszę bardzo: Vidlicka - Vidlicka, Vidlicka,Vidlicka, Vidlicka - Vidlicka, Vidlicka,Vidlicka, Vidlicka - Vidlicka, Vidlicka.

Trener: Licka.

(Okuka i tak mnie straszy po nocach, lepiej nie budzić demonów).

Eee... Przesadzasz z tym Vidlicką ;) Jest jeszcze kilka innych niewypałów, np. Kaczorowski, Dawidowski, Sypniewski.

Mój skład:
Pareiko
Baszczyński, Głowacki, Marcelo, Mijailovic
Uche, Sobolewski, Szymkowiak, Kosowski
Frankowski, Żurawski

Rezerwa: Dolha, Cleber, Melikson, Brożek

siara 02.02.2014 12:45

Szczęsny - Baszczyński, Marcelo, Głowacki, Giszka - Iwan, Sobolewski, Szymkowiak,Kosowski - Frankowski, Żurawski
rezerwa: Sarnat, Cleber, Melikson, Kulawik, Moskal, Paweł Brożek

Charlie 02.02.2014 13:31

Pareiko
Baszczyński-Głowacki-Marcelo-Cleber
Błaszczykowski-Sobolewski-Szymkowiak-Kosowski
Żurawski-Frankowski

Cleber z konieczności na lewej, ale grzechem byłoby go nie wymienić:

Rezerwowa 11:

Sarnat
Singlar-Moskal-Kłos-Stolarczyk
Uche-Melikson-Cantoro-Zieńczuk
Paweł Brożek-Biton

I jeszcze najgorsza 11
Jovanic
Vidliczka-Jop-Branco
Dawidowski-Varga-Kukiełka-Łobodziński
Beto-Hristov-Kmiecik

hoogvliet 02.02.2014 13:31

Majdan-A.Szymanowski Glowacki Musial Skrobowski-Szymkowiak Nawalka Iwan-Frankowski Kmiecik Zurawski

arti 02.02.2014 15:53

Jakoś nie chce mi się myśleć nad najlepszymi więc w tej chwili moja jedenastka rozczarowań/dziadów ery TF:

Trabalik - Kaczor, Thwaite, Varga, Frederiksen - Chiacu, Deci, Ouadja, Dawidowski - Omeonu, Hristov

Odpuściłem wychowankom

Galonek 02.02.2014 15:54

Pareiko - Marcelo - Głowacki - Cleber - Uche - Błaszczykowski - Szymkowiak - Kosowski - Melikson - Żurawski - Frankowski.

emjot 03.02.2014 09:11

Gonet - A. Szymanowski, Głowacki, Marcelo, A. Musiał - Nawałka, Szymkowiak, Iwan - Żurawski, Frankowski, Kmiecik

Mario Nh 03.02.2014 09:36

Sarnat - Baszczyński, Głowacki, Marcelo, Cleber - Błaszczykowski, Szymkowiak, Sobolewski, Kosowski - Żurawski, Frankowski.

Tak przy okazji bo miałem problem z obsadzeniem pozycji bramkarza.
Wie ktoś co się dzieje z A. Hugues po odejściu z Wisły?
Bronił strzały w okienko, puszczał piłkę lecącą obok jego nogi. :)

zelek 03.02.2014 11:06

Majdan
Baszczyński Marcelo Głowacki Stolarski
Szymkowiak Sobolewski
Uche Melikson Błaszczykowski
Żurawski

santiago_1986 03.02.2014 11:39

Pareiko - Stolarczyk, Marcelo, Głowacki, Baszczyński - Kosowski, Szymkowiak, Melikson, Błaszczykowski - Frankowski, Żurawski

Arked 03.02.2014 12:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1347135)
Spoko, juz luzuje , po prostu nie myslalem ze tutaj sa ludzie tylko z czasow Cupialowskiej Wisly

Na forum piszą ludzie w większości młodzi. I wcale nie trzeba być nastolatkiem, żeby zestawiać jedenastkę wyłącznie z graczy Cupiałowej Wisły. Głównie dlatego, że to najlepszy i zarazem najdłuższy dobry okres w historii naszego klubu poprzedzony 20-letnim okresem piłkarskiej nędzy. Tak więc nastolatkowie, 20-latkowie, a nawet 30-paro latkowie będą zestawiać jedenastki złożone prawdopodobnie wyłącznie z piłkarzy XXI wiecznej Wisły i jest to absolutnie uzasadnione.

zajafffka 03.02.2014 12:38

Sergei Pareiko - Kuba Błaszczykowski, Arek Głowacki, Marcelo, Nikola Mijailović - Kalu Uche, Mirosław Szymkowiak, Kazimierz Moskal, Kamil Kosowski - Maciej Żurawski, Tomasz Franskowski

Rezerwa - Dolha, Cleber, Sobolewski, Paweł Brożek

P.S. Wiele trudnych wyborów. Cofnąłem Błaszczykowskiego do obrony żeby zrobić miejsce dla Uche ;) Brakuje miejsca dla Baszczyńskiego, B. Zająca, Kulawika, Cantoro, Kałużnego, Kuźby i wielu innych. Oby kiedyś trener Wisełki mial takie problemy przy wyborach jak my teraz :) Tego Wam i sobie życzę!

MatMario 03.02.2014 12:48

No to i ja spróbuję:

Pareiko

Baszczyński - Głowacki - Cleber - Nikola

Uche - Moskal - Kulawik - Kosowski

Frankowski - Brożek

Rezerwa:

Sarnat - Marcelo, B. Zając, - Sobolewski, Szymkowiak, Błaszczykowski - Żurawski

Największy problem z bramkarzami. Było ich kilku, wziąłem dwóch którzy grali najdłużej, bo rundy konia miało jeszcze kilkoro.

Do pomocy można by jeszcze włożyć Cantoro, Brasilie, Czerwca, Patera, Dubickiego, Kałużnego. Jest z czego wybierać.

Roger 03.02.2014 13:01

Pawełek
Baszczyński, Głowacki, Marcelo, Mijailovic
Uche, Sobolewski,Zieńczuk, Kosowski
Żurawski, Frankowski

Rezerwa- Miśkiewicz, Cleber, Błaszczykowski, Melikson, Szymkowiak, Paweł Brożek

vote-for-mikey 03.02.2014 13:36

Pawełek
Baszczyński, Głowacki, Cleber, Mijajlović
Błaszczykowski, Szymkowiak, Cantoro, Zieńczuk
Brożek, Żurawski

Majdan, Marcelo, Uche, Paulista.

Ale prawdę mówiąc, brakuje: Kłosa, Diaza, Sobolewskiego, Boguskiego (w swojej najlepszej formie to był wyjątkowy chłopak), Pareiki, Meliksona, Dudki, Dolhy (a skoro Dolhy to i Miśkiewicza), Stolarczyka, Penksy, Frankowskiego, Piekutowskiego, Gorawskiego, Kuźby, Huguesa, Jopa, Moskala, Patera, Sarnata, Zająców, Kosowskiego, Olo Moskalewicza...

A Dubicki którego niektórzy wymieniają... No ja na przykład bardzo lubię Jirsaka. Ale jeśli Jirsak był co najwyżej średnio udanym transferem, to Dubicki był kompletną klapą. Mam wrażenie, że Daniel jest pamiętany tak, jakby mecz z Parmą był jego jedynym.

TymonPRO 03.02.2014 13:41

Pareiko,Baszczyński,Cleber,Głowacki,Bunoza-Uche,Cantoro,Melikson,Błaszczykowski,Paweł Brożek,Żurawski

Najlepszy trener:Henryk Kasperczak(2002-2004)

Długa rezerwa świetnych graczy:Angelo Hugues,Marcelo,Tomasz Frankowski,Kamil Kosowski,Radosław Sobolewski,Jean Paulista,Marek Zieńczuk,Mirosław Szymkowiak,Dariusz Dudka,Nikola Mijailović,Damian Gorawski,Patryk Małecki(za sezon Mistrzowski 2010/2011)

Bardzo trudny wybór,bo było wielu wybitnych graczy ale jest tylko 11 miejsc
Nie uwzględniam takich świetnych zawodników jak np Andrzej Iwan czy Kazimierz Kmiecik bo nie było mnie wtedy na świecie i ich historie znam tylko z wideo.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:47.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl