![]() |
Cytat:
Z Ruchem będzie ciężko, jak na każdym wyjeździe. Ciułamy punkty na dużym farcie, więc remis będzie dobry. |
W Polskiej lidze zatrudnienie trenera profesjonalistę oznacza wygraną z miejsca, jak Dariook wspomniał liczy się fart, Legia na początku może golić nawet po 10-0 a w ostatecznym wyniku będzie druga czy trzecia.
|
Patrząc na tabele to do tej pory graliśmy już z wszystkimi z górnej cześci (oprócz Legi) więc myślę że będzie już coraz mniej remisów i coraz więcej zwycięstw. Nie ma się co asekurować i mówić że trudny wyjazd, że mieliśmy grać o utrzymanie, że pierwsza 8 to bedzie dobry wynik. Wisła powinna teraz w każdym meczu grać o 3 punkty i nie stawiać sobie za cel żadnej konkretnej pozycji w tabeli, tylko po prostu wychodzić na boisko ładować co najmniej 1 bramkę przeciwnikowi i czekać na koleje spotkanie. W Chorzowie powinno być podobnie, jedziemy wygrywamy 2:0 i wracamy przygotowywać się na Legie.
|
Cytat:
|
Myślę że stać nas na zwycięstwo w Chorzowie ,choć nie będzie to łatwa sprawa.
Liczę na skromne 2:1 dla Wisły. |
Cytat:
a ja mam całkiem inne wrażenie popatrzcie na konferencje Smudy , na każdej wspomina o planowanych wzmocnieniach . To jest aż już nudne , ale on chce chyba wywołać u Cupiała podejście na zasadzie : "wzmocnienia muszą być , nie ma *** żeby ich nie było " i nie dziwię się jeśli przy każdej możliwej rozmowie również nie wspominał " Boguś nie jest źle , ale jak dokupisz nam 3-4 zawodników to będą przed nami klękać " I od kogo jak od kogo , ale od Smudy wie że to możliwe . Już mu zresztą pokazał że potrafi uczynić "coś" z "niczego" Co do meczu z Ruchem to typuje wygraną 1-3 . Ruch jest słaby , choć na Cichej grają bardziej ambicją niż umiejętnościami . |
Cytat:
Co to za myślenie "bądźmy piąci a nie pierwsi bo nie będzie wzmocnień"? Pierwsi i jazda ze wzmocnieniami, już Smuda o to zadba. Cupiał obiecał, to będą. Mam taką wielką nadzieję, dotychczas z reguły dotrzymywał obietnic. |
Cytat:
Ruch nieco osłabiony, wraca Bunoza i Ostoja. Czyli jesteśmy nieco na plus. Powinno wystarczyć. |
1:0 dla Wisły po jakimś wymęczonym farfoclu. Będzie dużo walki w środku pola.
|
Nie nastawiam się na super wynik czy grę. Grajki na wyjazdach pokazują maksymalnie połowę tego, co potrafią zagrać u siebie.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Może chodziło o Guerriera :D |
Nawiązując jeszcze do wypowiedzi Dariooka o Kowalczyk, chyba w reklamie czy gdzieś padają słowa, że trenuje po 8 godzin dziennie, więc z całym szacunkiem dla piłkarzy, te kilka spotkań więcej dupy im nie urwie.
Może za jakiś czas większa liczba meczów w sezonie, podniesie ciut możliwości fizyczne grajków w naszej lidzie. Co do meczu, jaki Ruch jest każdy widzi. Nie wolno im lekceważyć przeciwnika i mam nadzieję, że zobaczymy dziś lepszą piłkę niż w spotkaniu z Cracovią czy nawet Lechią. |
Cytat:
Była mowa o tym, kiedy o Donaldzie już było wiadomo. |
Stawiam od dwóch do trzech bramek dla Nas (Brożek jest w formie), od zera do dwóch dla Ruchu.
|
Dotąd pisałem, że będzie trudno i kończyło się co najmniej remisem, to teraz boję się zapeszać :lol:
Będzie trudno :D |
remis bedzie sukcesem, Ruch nie lezy Wisle, nawet jak grali o utrzymanie a Wisla kosila rywali i zdobywala MP to potrafili napsuc krwi, oczywiscie mowa o Ruchu grajacy u siebie
oczywiscie remis biore z pocalowaniem reki. grajki Wisly i tak robote ponad norme, mialo byc teraz 12 miejsce, a jest 2. |
Dzisiaj się domagacie wzmocnień a jutro będziecie lamentować i psioczyć na Cupiała za krótkowzroczność wizji rozwoju Wisły. Mają obecnie kolejny plan na Wisłę więc na Boga niech chociaż raz skończą co zaczeli i wtedy będzie można miarodajnie ocenić słuszność podjętych decyzji.
Nakupujemy grajków a niech coś nie pójdzie i będzie problem. Znając życie to koszta tych zakupów i wpływy z pucharów znajdą sie w budżecie na kolejny rok, będzie dupa, wydupcą Smudę, ogłoszą dziurę, przyjdzie kolejny uzdrowiciel z planem w ręku... i tak w koło Macieju. Niech ta druzyna będzie opanowana i powtarzalna stylem. To mozna myslec o wzmocnieniach, po uprzednim wyciagnieciu z kadry 110%. Bo obecnie, poza punktowaniem sprawa jest daleka od ideału. Bazujemy na 0 z tyłu i to przynosi punkty jednak taka zabawa nie jest zadnym gwarantem sukcesu. |
Moim zdaniem czas skończyć z pipceniem, że ojej, jaki ciężki mecz to będzie - przed takimi rywalami jak Ruch.
Ruch nawet nie ma składu na ekstraklasę. :/ I nie mówię, że możemy 3 punkty z góry sobie dopisać, bo piłka jak jest, to wszyscy wiemy. Remis dla mnie będzie niespodzianką; przegrana Wisły tragedią. |
Jedziemy z frajerami, cieńcy są.
Grajmy piłą i będzie git. |
Cytat:
Wszystko zależy w naszej lidze od dyspozycji dnia. |
Cytat:
|
Z Wisłą zaliczą drugie :-)
|
Nie kracz :-P
|
Jesli Wisła dzis wygra a do tego jeszcze Legia straci punkty zagramy o lidera za tydzień z Warszawiakami. jakby tak faktycznie było można sie spowdziewac rekordu na trybunach!
|
Ech, do przerwy powinniśmy prowadzić 3-0, a tak dalej nerwówka, bo trudno dzisiaj wskazać Wiślaka, który prezentowałby się solidnie...
|
Do przerwy wynik dobry. Powinno być jednak zdecydowanie wyżej. Brożek coś dzisiaj bez dobrze nastawionego celownika. Przy takiej grze wygramy. Strzelmy 2go gola aby było spokojniej.
btw na 99% dla mnie gol ze spalonego Głowy. |
Brożek jest super.
Dwie setki, zero bramek*. Totolotek się zaciął. Nie żeby mnie to cieszyło... :evil: --------------- * zaraz ktoś napisze, że ważne, że do tych setek dochodzi.... ;) |
Tak, ja napisze! ;) o takim Genkovie bysmy pisali, ze znow nikt mu dobrze nie zagrywa...
Brozek to nie Lewandowski z Borussi, aby wszystko strzelal... |
Ważne, że do tych setek dochodzi.
A tak serio, Brożek zawsze miał taką skuteczność, raz mu wejdzie raz nie. |
jak Cie to nie cieszy to czemu piszesz to w stylu jakby Cie to cieszyło ?
p.s. Brożek w jednym meczu zgrał więcej piłek z góry niż Genkow przez cały sezon. Jedyne w czym Cwetan go bije to w wywracaniu się po dostaniu piłki. Paweł tak nie potrafi.... |
Cytat:
|
To zależy który Genkow , ten któremu się chciało grać wiosną 2011 strzelał na zawołanie, a teraz nadal strzela tyle że u siebie ..w Bułgarii.
Brożek ..też gra tylko dobrze u siebie, czyli w Polsce, najlepiej w Krakowie..taki to towar eksportowy, ale ..jest nasz, na naszą buraczaną ligę jest gwiazdą i niech tak zostanie. PS. jeszcze ze 2 lata i będzie wraz z Głowackim kolejną ikoną naszej drużyny, więc warto to docenić że mamy takich piłkarzy, lepsze to niż Jop w obronie czy Sikorski w ataku. |
Kto to komentuje??
Jagoda?? .... mnie zaraz strzeli.... |
Komentuje Jagoda!!! Legionista i czlowiek popierfolony na punkcie Wisły!
|
Bramka Nalepy i Miskiewicza...
|
Cytat:
A wracając do meczu, to grają mega piach. Ale to już standard drużyn prowadzonych przez Smudę. Jadą przez jakiś czas na hiperaktywności i hiperzaangażowaniu, a potem siadamy... |
Kolejny straszny mecz wyjazdowy...
I kolejna straszna druga polowa... Stracone punkty z bardzo slabym zespolem jakim jest Ruch... |
Mecz Wisły fatalny; nie wiem czy nie najsłabszy w sezonie. Ale na Ruch starczyło (o tyle, że punkt na wyjeździe).
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:51. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl