Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [10 kolejka] Ruch Chorzów - WISŁA Kraków, 28 września, godzina 18:00. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9139)

fox mulder 27.09.2013 11:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 1333290)
Zgadzam się z tym w 100%. Może to zabrzmi irracjonalnie, ale w moim odczuciu każde miejsce powyżej 5 będzie dla Wisły kolejną stagnacją, bo boss stwierdzi, że wzmocnień nie potrzeba. Na ten sezon grupa mistrzowska to jest to o czym powinniśmy myśleć. Jak na razie w każdym meczu przykładamy cegiełkę, aby się tam znaleźć. Jednak przed nami jeszcze nieco mniej niż 3/4 rundy zasadniczej. Więc wiele się może wydarzyć.

Co do samego Ruchu, nie zauważyłem u nich jakiegoś znaczącego progresu. Mecz pewnie do łatwych nie będzie należał, ale myślę, że spokojnie wygramy tam dwoma bramkami.

Dziwne, że dwa sezony poza pierwszą piątką nie skłoniły rzeczonego bossa do wzmocnienia klubu. Jest biednie i lepiej się z tym pogodzić niż snuć podobne przypuszczenia. Zresztą nie wierzę, że Cupiał jeszcze kiedykolwiek wpompuje w Wisłę naprawdę dużą kasę. Nie te czasy.

Z Ruchem będzie ciężko, jak na każdym wyjeździe. Ciułamy punkty na dużym farcie, więc remis będzie dobry.

syryls 27.09.2013 14:38

W Polskiej lidze zatrudnienie trenera profesjonalistę oznacza wygraną z miejsca, jak Dariook wspomniał liczy się fart, Legia na początku może golić nawet po 10-0 a w ostatecznym wyniku będzie druga czy trzecia.

stan 27.09.2013 14:39

Patrząc na tabele to do tej pory graliśmy już z wszystkimi z górnej cześci (oprócz Legi) więc myślę że będzie już coraz mniej remisów i coraz więcej zwycięstw. Nie ma się co asekurować i mówić że trudny wyjazd, że mieliśmy grać o utrzymanie, że pierwsza 8 to bedzie dobry wynik. Wisła powinna teraz w każdym meczu grać o 3 punkty i nie stawiać sobie za cel żadnej konkretnej pozycji w tabeli, tylko po prostu wychodzić na boisko ładować co najmniej 1 bramkę przeciwnikowi i czekać na koleje spotkanie. W Chorzowie powinno być podobnie, jedziemy wygrywamy 2:0 i wracamy przygotowywać się na Legie.

Fiti 27.09.2013 15:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez forthy (Post 1333288)
Miśkiewicz - Stolarski, Głowacki, Chavez, Bunoza - Stjepanovic - Sarki, Garguła, Boguski, Małecki - Brożek
Całkiem fajny skład, dość ofensywny, ale czas zaczynać walczyć o pełną pulę także podczas niektórych spotkań na wyjazdach.

Zamieniłbym tu Małeckiego, który w ostatnich meczach partaczy wszystko co tylko sie da, na Guerriera, który o ile w obronie momentami koślawy, o tyle w ataku ma wiele do zaoferowania.

kristos 27.09.2013 16:40

Myślę że stać nas na zwycięstwo w Chorzowie ,choć nie będzie to łatwa sprawa.
Liczę na skromne 2:1 dla Wisły.

Karherop 27.09.2013 16:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 1333290)
Zgadzam się z tym w 100%. Może to zabrzmi irracjonalnie, ale w moim odczuciu każde miejsce powyżej 5 będzie dla Wisły kolejną stagnacją, bo boss stwierdzi, że wzmocnień nie potrzeba. Na ten sezon grupa mistrzowska to jest to o czym powinniśmy myśleć. Jak na razie w każdym meczu przykładamy cegiełkę, aby się tam znaleźć. Jednak przed nami jeszcze nieco mniej niż 3/4 rundy zasadniczej. Więc wiele się może wydarzyć.

a ja mam całkiem inne wrażenie

popatrzcie na konferencje Smudy , na każdej wspomina o planowanych wzmocnieniach . To jest aż już nudne , ale on chce chyba wywołać u Cupiała podejście na zasadzie : "wzmocnienia muszą być , nie ma *** żeby ich nie było "

i nie dziwię się jeśli przy każdej możliwej rozmowie również nie wspominał " Boguś nie jest źle , ale jak dokupisz nam 3-4 zawodników to będą przed nami klękać " I od kogo jak od kogo , ale od Smudy wie że to możliwe . Już mu zresztą pokazał że potrafi uczynić "coś" z "niczego"

Co do meczu z Ruchem to typuje wygraną 1-3 . Ruch jest słaby , choć na Cichej grają bardziej ambicją niż umiejętnościami .

filemon 27.09.2013 17:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1333352)
a ja mam całkiem inne wrażenie

popatrzcie na konferencje Smudy , na każdej wspomina o planowanych wzmocnieniach . To jest aż już nudne , ale on chce chyba wywołać u Cupiała podejście na zasadzie : "wzmocnienia muszą być , nie ma *** żeby ich nie było "

i nie dziwię się jeśli przy każdej możliwej rozmowie również nie wspominał " Boguś nie jest źle , ale jak dokupisz nam 3-4 zawodników to będą przed nami klękać " I od kogo jak od kogo , ale od Smudy wie że to możliwe . Już mu zresztą pokazał że potrafi uczynić "coś" z "niczego"

Co do meczu z Ruchem to typuje wygraną 1-3 . Ruch jest słaby , choć na Cichej grają bardziej ambicją niż umiejętnościami .

O właśnie na taką opinię czekałem, odnoszę podobne wrażenie.
Co to za myślenie "bądźmy piąci a nie pierwsi bo nie będzie wzmocnień"? Pierwsi i jazda ze wzmocnieniami, już Smuda o to zadba. Cupiał obiecał, to będą. Mam taką wielką nadzieję, dotychczas z reguły dotrzymywał obietnic.

Elefant 27.09.2013 21:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kristos (Post 1333349)
Myślę że stać nas na zwycięstwo w Chorzowie ,choć nie będzie to łatwa sprawa.
Liczę na skromne 2:1 dla Wisły.

Prezentuje podobne zdanie. Będzie ciężko, ale pozytywnie.
Ruch nieco osłabiony, wraca Bunoza i Ostoja. Czyli jesteśmy nieco na plus.
Powinno wystarczyć.

Patryko 27.09.2013 21:57

1:0 dla Wisły po jakimś wymęczonym farfoclu. Będzie dużo walki w środku pola.

tofik 28.09.2013 09:00

Nie nastawiam się na super wynik czy grę. Grajki na wyjazdach pokazują maksymalnie połowę tego, co potrafią zagrać u siebie.

martin_6 28.09.2013 09:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1333355)
O właśnie na taką opinię czekałem, odnoszę podobne wrażenie.
Co to za myślenie "bądźmy piąci a nie pierwsi bo nie będzie wzmocnień"? Pierwsi i jazda ze wzmocnieniami, już Smuda o to zadba. Cupiał obiecał, to będą. Mam taką wielką nadzieję, dotychczas z reguły dotrzymywał obietnic.

Nieśmiało przypomnę, że Smuda obiecał już jeszcze jeden duży transfer latem (już po zatrudnieniu Brożka)...

stalsanok1946 28.09.2013 09:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1333415)
Nieśmiało przypomnę, że Smuda obiecał już jeszcze jeden duży transfer latem (już po zatrudnieniu Brożka)...

może to był Guerrier :)

filemon 28.09.2013 11:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1333415)

Smuda, nie Cupiał ;)
Może chodziło o Guerriera :D

buczo1985 28.09.2013 12:43

Nawiązując jeszcze do wypowiedzi Dariooka o Kowalczyk, chyba w reklamie czy gdzieś padają słowa, że trenuje po 8 godzin dziennie, więc z całym szacunkiem dla piłkarzy, te kilka spotkań więcej dupy im nie urwie.

Może za jakiś czas większa liczba meczów w sezonie, podniesie ciut możliwości fizyczne grajków w naszej lidzie.

Co do meczu, jaki Ruch jest każdy widzi. Nie wolno im lekceważyć przeciwnika i mam nadzieję, że zobaczymy dziś lepszą piłkę niż w spotkaniu z Cracovią czy nawet Lechią.

FraMat 28.09.2013 13:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1333424)
Smuda, nie Cupiał ;)
Może chodziło o Guerriera :D

Nie.
Była mowa o tym, kiedy o Donaldzie już było wiadomo.

Dzimi 28.09.2013 15:02

Stawiam od dwóch do trzech bramek dla Nas (Brożek jest w formie), od zera do dwóch dla Ruchu.

wolfy 28.09.2013 15:11

Dotąd pisałem, że będzie trudno i kończyło się co najmniej remisem, to teraz boję się zapeszać :lol:

Będzie trudno :D

aNouc 28.09.2013 15:17

remis bedzie sukcesem, Ruch nie lezy Wisle, nawet jak grali o utrzymanie a Wisla kosila rywali i zdobywala MP to potrafili napsuc krwi, oczywiscie mowa o Ruchu grajacy u siebie

oczywiscie remis biore z pocalowaniem reki. grajki Wisly i tak robote ponad norme, mialo byc teraz 12 miejsce, a jest 2.

Dariook 28.09.2013 15:17

Dzisiaj się domagacie wzmocnień a jutro będziecie lamentować i psioczyć na Cupiała za krótkowzroczność wizji rozwoju Wisły. Mają obecnie kolejny plan na Wisłę więc na Boga niech chociaż raz skończą co zaczeli i wtedy będzie można miarodajnie ocenić słuszność podjętych decyzji.

Nakupujemy grajków a niech coś nie pójdzie i będzie problem. Znając życie to koszta tych zakupów i wpływy z pucharów znajdą sie w budżecie na kolejny rok, będzie dupa, wydupcą Smudę, ogłoszą dziurę, przyjdzie kolejny uzdrowiciel z planem w ręku... i tak w koło Macieju.

Niech ta druzyna będzie opanowana i powtarzalna stylem. To mozna myslec o wzmocnieniach, po uprzednim wyciagnieciu z kadry 110%. Bo obecnie, poza punktowaniem sprawa jest daleka od ideału. Bazujemy na 0 z tyłu i to przynosi punkty jednak taka zabawa nie jest zadnym gwarantem sukcesu.

marcin_częstochowa 28.09.2013 16:28

Moim zdaniem czas skończyć z pipceniem, że ojej, jaki ciężki mecz to będzie - przed takimi rywalami jak Ruch.
Ruch nawet nie ma składu na ekstraklasę. :/

I nie mówię, że możemy 3 punkty z góry sobie dopisać, bo piłka jak jest, to wszyscy wiemy. Remis dla mnie będzie niespodzianką; przegrana Wisły tragedią.

JrQ- 28.09.2013 16:31

Jedziemy z frajerami, cieńcy są.
Grajmy piłą i będzie git.

FraMat 28.09.2013 16:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marcin_częstochowa (Post 1333450)
Moim zdaniem czas skończyć z pipceniem, że ojej, jaki ciężki mecz to będzie - przed takimi rywalami jak Ruch.
Ruch nawet nie ma składu na ekstraklasę. :/

Niemniej jednak pokonał nie tak całkiem dawno napinaczy z Warszawy.
Wszystko zależy w naszej lidze od dyspozycji dnia.

marcin_częstochowa 28.09.2013 16:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1333454)
Niemniej jednak pokonał nie tak całkiem dawno napinaczy z Warszawy.
Wszystko zależy w naszej lidze od dyspozycji dnia.

To prawda, ale to było ich jedyne zwycięstwo w tym sezonie u siebie. W dodatku skład Źegii był taki pół rezerwowy, bo grali wtedy pucharach ze Steauą.

aNouc 28.09.2013 17:00

Z Wisłą zaliczą drugie :-)

marcin_częstochowa 28.09.2013 17:19

Nie kracz :-P

daniello1987 28.09.2013 17:42

Jesli Wisła dzis wygra a do tego jeszcze Legia straci punkty zagramy o lidera za tydzień z Warszawiakami. jakby tak faktycznie było można sie spowdziewac rekordu na trybunach!

Uran235 28.09.2013 17:49

Ech, do przerwy powinniśmy prowadzić 3-0, a tak dalej nerwówka, bo trudno dzisiaj wskazać Wiślaka, który prezentowałby się solidnie...

dominatorbj 28.09.2013 17:50

Do przerwy wynik dobry. Powinno być jednak zdecydowanie wyżej. Brożek coś dzisiaj bez dobrze nastawionego celownika. Przy takiej grze wygramy. Strzelmy 2go gola aby było spokojniej.

btw na 99% dla mnie gol ze spalonego Głowy.

FraMat 28.09.2013 17:51

Brożek jest super.
Dwie setki, zero bramek*.
Totolotek się zaciął.

Nie żeby mnie to cieszyło...
:evil:

---------------
* zaraz ktoś napisze, że ważne, że do tych setek dochodzi....
;)

domin_czyzyny 28.09.2013 17:57

Tak, ja napisze! ;) o takim Genkovie bysmy pisali, ze znow nikt mu dobrze nie zagrywa...
Brozek to nie Lewandowski z Borussi, aby wszystko strzelal...

silver03 28.09.2013 17:59

Ważne, że do tych setek dochodzi.

A tak serio, Brożek zawsze miał taką skuteczność, raz mu wejdzie raz nie.

szprotson 28.09.2013 17:59

jak Cie to nie cieszy to czemu piszesz to w stylu jakby Cie to cieszyło ?

p.s. Brożek w jednym meczu zgrał więcej piłek z góry niż Genkow przez cały sezon. Jedyne w czym Cwetan go bije to w wywracaniu się po dostaniu piłki. Paweł tak nie potrafi....

Dariook 28.09.2013 18:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1333462)
Brożek jest super.
Dwie setki, zero bramek*.
Totolotek się zaciął.

Nie żeby mnie to cieszyło...
:evil:

---------------
* zaraz ktoś napisze, że ważne, że do tych setek dochodzi....
;)

Zamilcz prowokatorze z kauflandu.

milosz 28.09.2013 18:07

To zależy który Genkow , ten któremu się chciało grać wiosną 2011 strzelał na zawołanie, a teraz nadal strzela tyle że u siebie ..w Bułgarii.

Brożek ..też gra tylko dobrze u siebie, czyli w Polsce, najlepiej w Krakowie..taki to towar eksportowy, ale ..jest nasz, na naszą buraczaną ligę jest gwiazdą i niech tak zostanie.

PS. jeszcze ze 2 lata i będzie wraz z Głowackim kolejną ikoną naszej drużyny, więc warto to docenić że mamy takich piłkarzy, lepsze to niż Jop w obronie czy Sikorski w ataku.

63.5 Kg 28.09.2013 18:07

Kto to komentuje??

Jagoda??

.... mnie zaraz strzeli....

domin_czyzyny 28.09.2013 18:12

Komentuje Jagoda!!! Legionista i czlowiek popierfolony na punkcie Wisły!

63.5 Kg 28.09.2013 18:23

Bramka Nalepy i Miskiewicza...

willow 28.09.2013 18:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1333466)
jak Cie to nie cieszy to czemu piszesz to w stylu jakby Cie to cieszyło ?

p.s. Brożek w jednym meczu zgrał więcej piłek z góry niż Genkow przez cały sezon. Jedyne w czym Cwetan go bije to w wywracaniu się po dostaniu piłki. Paweł tak nie potrafi....

Szprotson nie przesadzaj z tym Genkowem, bo nie raz i nie dwa wygrywał nam mecze. Podobnie z resztą, jak Brożek. Są dokładnie na tym samym poziomie z tą różnicą, że Genkowowi ktoś kiedyś powiedział w nieparlamentarny sposób "spier....j".

A wracając do meczu, to grają mega piach. Ale to już standard drużyn prowadzonych przez Smudę. Jadą przez jakiś czas na hiperaktywności i hiperzaangażowaniu, a potem siadamy...

63.5 Kg 28.09.2013 18:51

Kolejny straszny mecz wyjazdowy...
I kolejna straszna druga polowa...

Stracone punkty z bardzo slabym zespolem jakim jest Ruch...

marcin_częstochowa 28.09.2013 18:52

Mecz Wisły fatalny; nie wiem czy nie najsłabszy w sezonie. Ale na Ruch starczyło (o tyle, że punkt na wyjeździe).

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:51.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl