![]() |
Cytat:
do tych .... zero szacunku |
Śmierdzi mi tu parchem
|
Cytat:
|
Najważniejsze w tym meczu 3 pkt dla nas i wybicie z głowy zdania, które miało się stać się faktem w tym sezonie.. "Wreszcie nad nimi" A TAKI ..UJ ! :D
|
Nie no :D
Zaraz się okaże, że z parchami trzeba w zgodzie żyć. Szacunek dla sąsiadki? Za co? Chyba za nieudolność :lol: |
4 do zera Wisełka żegna z ekstraklasy żydowskiego frajera!
|
Cytat:
Legię już zewryfikował Ruch który ją ograł 2-1 w 4 kolejce . Wczoraj przegrał 0-6 i gdzie tu logika ? Raz jesteś zerem a raz bohaterem . Nas póki co nikt nie musi weryfikować . Mamy najlepszą obronę w lidze . Cracovia już dwa mecz przegrała u siebie i jest jak najbardziej do ogrania . Damy radę . Tym bardziej że nasze podejście do rywala będzie na pewno bliższe temu z meczu z Lechem niż z Pogonią . O to jestem spokojnym. |
Aż sobie dzisiaj na jutjubie oglądałem bramkę araba :) pamiętam, aż się prawie popłakałem ze szczęścia wtedy :) Ale teraz wolałbym 4-0 i po dwie bramy Małego i Brozia :) JŻS!!!!
|
Widzę ze ostro tutaj się robi, internetowe chuligaństwo zasłania niektóry oczy :lol:
Ciężki mecz, oby udało się wygrać, remis biorę w ciemno. |
Trzeba im wklepać i to najlepiej wysoko - hat trick Małeckiego wyborny pomysł :)
Co do czepiania się, że ktoś napisał Cracovia to bez jaj, to że nazwę napiszesz na forum nic nie znaczy, ważne co ci w sercu gra. To że rzucisz 344234234230 milionów kurew na forum publicznym na naszą sąsiadkę wcale nie robi z ciebie kozaka i jest to raczej żenujące tak jak cały ten post z poprawianiem przedmówcy domin_czyżyny. JAZDA JAZDA JAZDA |
Cytat:
Za rywala to Ty możesz mieć jakąś Legię. Unicestwić ścierwo z Kałuży. hattrick Małeckiego, żeby ich jeszcze bardziej zabolało. |
kiedyś tam (2004?) Wisła wygrała na wyjeździe z Zagłębiem L. 7:1 :) byłoby cudnie powtórzyć coś takiego i podejrzewam, że sami by sobie kaufland spalili :)
Realistycznie to wybić im z głów pozytywny wynik już po pierwszej połowie. 2-3:0 do przerwy i zabawa na sektorze gości na całego :) |
Cytat:
Oni nie maja do nas za grosz szacunku, my tez nie możemy mieć dla nich. Zreszta obowiązkiem naszym jest nazywanie rzeczy po imieniu: kałuża to ....a! Czas przejrzeć na oczy! |
Cytat:
Zgłoś się może na moderatora. Albo zostań właścicielem forum. Zmień regulamin umieszczając w nim punkt, że nie wolno używac nazwy "Cracovia". A dopiero potem pouczaj. Inaczej ban. Jak kolega chce pisac "Cracovia" niech pisze "Cracovia". |
Parchy jakies wykartkowania/nowe kontuzje???
|
Tak naprawdę to starozakonni grają do straty gola, wyjątkiem chyba był mecz z Ruchem, jak strzelimy pierwsi to może być mały pogrom - albo bramkowy (3 -4 do jaja) albo pod względem kontuzji Wiślaków (Żydki urządzą sobie polowanie na kości). Jeśli remis bezbramkowy utrzyma się w dłużej może być różnie - z tym, że u nas nie ma już Dżopa aby ktoś pomógł im strzelić bramkę. Obstawiam spokojną wygraną Wisły, bo Brożek/Małecki/Garguła są w stanie zawsze coś wcisnąć do żydowskiej bramki... ale bez napinania się bo jednak derby zawsze rządzą sie swoimi prawami......
|
Cytat:
A tak technicznie to macie możliwośc blokowania poszczególnych słów. Blokowane było SKWK czy przeklenstwa, to możecie zblokowac tez "pewne słowo z drugiej strony Błoń". |
Szczerze?
SŚieszy mnie kiedy na wielkich plakatach Cracovii w mieście na temat nowego sezonu wymieniają oni z nazwy wszystkie kluby, które przyjeżdżają jesienią na Kałuży, a przy najbliższej dacie jest napis: Derby. Tylko po to, by uniknąc pisania nazwy "Wisła". Nie chcę wychodzic na takiego dzieciaka jak oni. Poza tym śmieszy mnie, a nawet drażni internetowa napinkai wyzywanie się na forach takie, jak w tym temacie. W kazdym innym przypadku, każdej innej druzyny byłyby bany za te wyzwiska w temacie. W temacie derbowym pozostali moderatorzy milczą i wydają się zapominac o regulaminie. Szkoda |
Cytat:
My znów przez lata prowadzilismy politykę miłości i szacunku do sąsiadki i co ? Mamy wielu kibiców którzy krzykną Legia to stara k...a, napiszą 7egia, a na sąsiadke nie będą chcieli nic powiedzieć, bo to nie jest rywal godny Wisły... A gdyby kałuża grała w Lidze Mistrzów to by pierwsi polecieli oglądac krakowską piłkę na najwyższym poziomie, a na meczu śpiewaliby KTO NIE SKACZE TEN ZA PSIARNIĄ, itp. Mamy chyba jedno z nielicznych forów w Polsce, na którym okazuje sie szacunek takiemu wrogowi jak kałuża, mamy forum z moderatorem, który w ogóle nie czuję klimatów kibicowskich, o atmosferze Świętej Wojny nie wspominając. To jest przykre i smutne, a nie to o czym Ty piszesz, że moderatorzy inaczej patrzą na temat derbowy i nie stosują dosłownie regulaminu. Ich postawa to normalność i zdrowy rozsądek, umiejętność wczucia się w atmosferę Świętej Wojny. A jeszcze jedno FraMat, może polityka kałuzy Cię smieszyć, ale trzeba jej przyznać że jest skuteczna i działa. |
Powracając do tematów czysto piłkarskich: parchy grają z nami jak o życie co oznacza bieganie, walkę, agresję, prowokacje, dyskusje z arbitrami, gryzienie, szczypanie, kopanie, bo wiedzą, że są słabsi. Liczą na to, że buractwo na trybunach w kauflandzie plus ich agresja spowodują, że Wisła zagra miękko i przede wszystkim nie bedzie płynności w naszej grze. Jestem pewien, że Stawowy ich nakręci, bo jego posada wisi na włosku, a jedynym klubem, który go zechce jest właśnie sraxa. Wszystko zależy od sędziego na ile pozwoli przetrącać gnaty zawodnikom, a także, a może i przede wszystkim od stopnia agresji i waleczności Wisełki. Wszak w tej kiepskiej lidze agresją, walecznością i wybieganiem można sobie zapewnić miejsce w czołówce tabeli, więc ta taktyka jest skuteczna. Obawiam się tego meczu, choć wiem, że na papierze jesteśmy kilka razy lepsi.
|
Bo tutaj pojawia się problem odwieczny. Czy lokalny wróg w obliczu wroga zewnętrznego przestaje być wrogiem. Dla jednych tak dla innych nie. W Krakowie gdzie tradycja lokalnej rywalizacji jest dłuższa niż niepodległość Polski trudno się spodziewać, że nagle zapanuje miłość zwłaszcza, że pasiaki zamiast myśleć jak sobie pomóc żyją tym jak zaszkodzić Wiśle. Klasyczna fobia wtłaczana do pejsatych głów od najmłodszych lat. Dlatego uważam że nie ma co dawać prostakom pretekstu do pasienia ich kretyńskich wyobrażeń, wdając sie w wyścig bluzgów. Chamstwu i prostactwu należy się przeciwstawiać siłom i godnościom osobistom :).
|
Cytat:
:-) |
a kiedy było ostatnio łatwo grac nam na kałuży ? Nawet jak wygrywaliśmy (choć nigdy różnica więcej niz 1 gola w ostatnich latach). Panowie, dobrze wam radze, ostudźcie zapały bo na papierze to i Barcelona wyglądała lepiej jak wyjechała z Krakowa na tarczy. Papier nie gra. To będzie dyspozycja dnia, widzimisię sędziego, szybka bramka itd.
Ja osobiście zadowolę sie remisem (najlepiej 0-0 żeby Misiek passe podtrzymał). Sory panowie. Idealnie byloby ich przetrzymac , zeby sie wyszumieli. Bo to ze rzuca sie na nas jak arab na kurs pilotażu - to pewne. Naszym atutem jest kondycja w ostatnich 20 minutach meczu, |
Cytat:
inne są granice na forum gdzie wybacz ale bluzgi wyglądają na trochę sztuczną napinkę ... Nie obrażaj się bo ja na pewno jestem kibic nie czający do końca "klimatów kibicowskich" przed derbami, i chociaż czuję specyfikę tego meczu to jednak uważam że na forum lepiej pogadać o zniszczeniu Cracovii w sportowej walce .... |
Temat derbowy, a tu posty w stylu ,,zadowolę się remisem" ,,remis biorę w ciemno"... ehh...
|
Derby to derby. Niezależnie od miejsca w tabeli zawsze rządzą sie woimi prawami. Mamy ten plus że Franek nigdy nie grał w derbach Krakowa i na pewno zmotywuje piłkarzy do walki jeszcze bardziej niż przed normalnym meczem. Nie zdziwi mnie jak Craxa zagra w sobotę najlepszy mecz sezonu. Z wynikami pokroju 3:0 to bym polemizował. Mi skromne 1:0 wystarczy choć nie powiem i wyższe zwycięstwo tym większa radość
Zwycięstwo i zaangażowanie najważniejsze. Styl trochę mniej. Jak ktoś wcześniej gdzies powiedział: "O stylu po tygodniu zapomnimy a punkty zostaną." |
Jeszcze dodam, że dla mnie pod względem wrogości na równi traktuję sąsiadkę i legię - bo po prostu nie cierpię tego promowanego na siłę warszawskiego klubiku, tej pieprzonej reporterskiej kliki, która tylko patrzy jak w Wisłę przywalić i na każdym kroku czeka na każde nasze potknięcie, żeby nam je wytknąć i nas wyśmiać.
Myślicie, że dlaczego Wisła miała ostatnimi czasy taką złą prasę?? Także bardziej chyba mi jednak zależy na wyniku meczu z legią, niż z cracovią. Tak, żeby wkopać i sponiewierać tą krawaciarską mendę, żeby zewsząd z prasy lament się wylewał, że jak to możliwe, że legiunia gorsza od Wisły. Żeby te wszystkie mendy co kręciły atmosferę upadku Wisły musiały to odszczekać po stokroć. Nie czuję się przez to gorszym kibicem Wisły od Ciebie czy od Domina. Reasumując w lidze : Wisła Legia 3:0 Wisła Cracovia 3:0 resztę można przegrać :) |
Jeszcze 3.5 dnia do pierwszej odsłony najważniejszego dwumeczu sezonu. Z każdą godziną ciśnienie wzrasta. Wali mnie, czy będzie to 7:0 czy 1:0, ważne aby wygrać z parchami. JżS Wisła Pany!!!
|
Ten mecz międzypaństwowy musimy wygrać. Mam nadzieję że będzie hymn Polski podczas wejścia do hipermarketu :)
|
co poniektórzy: dajcie sobie po razie i po temacie...
zdjęcie z ostatniej chwili: http://i.wp.pl/a/f/jpeg/24578/db_kaufland_640.jpeg pilnują swojego dobytku :) P.s. w Kauflandzie są jakieś promocje? Bo ponoć ostatnio WG dostała 150 puszek do malowania za free?:rotfl: JżM! |
Ponapinaliście się...
A teraz może jednak piłkarsko: jak naprawde gra Cracovia/stara k... *? Wisłazwe nie zrobił tym razem żadnej analizy gry przeciwnika/wroga* Ktoś widział może jak gra nasz rywal/śmiertelny wróg*? Gdzie są dobre strony i największe zagrożenie ze strony przeciwnika derbowego/tej szmaty*? Na co powinnismy zwrócic najwięcej uwagi? Jakie są słabe punkty Cracovii/żydowstwa*? ------------ * niepotrzebne skreślić |
Derbów nie wygrywa się w nogach tylko w głowach. Jak nasi będą odpowiednio zmotywowani to nie obawiam się o wynik. Dopiero w takich meczach mogą pokazać charakter. Jedyny atut rywala to własne boisko i 100% bluzgi, bo nie wiem jak to podziała na niektórych piłkarzy.
|
Cytat:
|
Cytat:
Przyznam się, tak całkiem szczerze, iż nie interesuje mnie zupełnie jak gra sąsiadka więc nie oglądałem jej żadnego meczu dlatego tez nie jestem w stanie nic powiedzieć o naszym przeciwniku :-/ Dobrze czy nei, nie wiem. Natomiast ... patrząc na nasze dotychczasowe występy ... nawet jak w Szczecinie gospodarze mieli dzień konia to remis był nasz. Jeśli więc będziemy grali swoje i nie będziemy mieć zwyczajowego 'pecha' to będzie OK. Nie musimy i nie powinniśmy patrzeć na sąsiadkę tylko na siebie. Jak psychicznie damy radę to sportowo też. Statystyki w końcu są nasze. Edit: Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
myślę, że wygramy z gołęMbiami :) z mojej strony już tyle ;) Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
W sobotę WISŁA PANY, cracovia dziady !
A wracając do meczu na pewno będzie ciężko bo dla nich to najważniejszy mecz w rundzie którego pewnie nie będą chcieli przegrać, ale nam wystarczy skromne 0:1, byle 3 punkty były i aktakować lidera :-) |
Według Kazia Moskala na papierze lepsza Wisła, ale stawia na bramkowy remis: http://lovekrakow.pl/aktualnosci/kaz...liza_3461.html
|
Każdy chyba się zgodzi, że piłkarsko bijemy sąsiadkę na głowę. Ale nie możemy zapominać, że derby to... Derby. Rządzą się własnymi prawami. Ileż razy to było, że w meczach z innymi szło nam świetnie, jechaliśmy prawie każdego, a w derbach wymęczone 1:0? Dlatego nie napalam się na jakąś demonstrację siły z naszej strony. Serce chce 3:0, ale rozum mówi, że będzie to skromne i ciężko wywalczone 1:0.
|
Cytat:
Maja roz....ic szmate i tyle. Pewnie jestes z jakiegos Kalisza, Wlocawka lub Ciechocinka... dlatego nie rozumiesz co tak naprawde znacza dla nas Wislakow mecze z ta pasiasta ....a. I nie zal sie na moderatorow, bo im mniej takich dialogowcow jak ty na R22 tym lepiej. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:53. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl