Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   DERBY KRAKOWA! 21 września, sobota, godz. 18:00.(piłkarsko-kibicowski) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9128)

South 16.09.2013 22:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fiti (Post 1331638)
Po prostu ty zmieniasz moją wypowiedz tak zeby tobie pasowało. Zrobiłem to samo :)
Kibicuję Wiśle jednak mam pewien szacunek wobec WROGA. To źle?

do tych .... zero szacunku

gigant 16.09.2013 22:17

Śmierdzi mi tu parchem

domin_czyzyny 16.09.2013 22:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1331646)
Śmierdzi mi tu parchem

Fiti to prawdopodobnie parch. Przed derbami powinniśmy byc na to wyczuleni. Za obrażanie Wiślaków powinien się z nami już pożegnać.

majomajo 16.09.2013 22:25

Najważniejsze w tym meczu 3 pkt dla nas i wybicie z głowy zdania, które miało się stać się faktem w tym sezonie.. "Wreszcie nad nimi" A TAKI ..UJ ! :D

WISŁAZWE 16.09.2013 22:26

Nie no :D

Zaraz się okaże, że z parchami trzeba w zgodzie żyć.

Szacunek dla sąsiadki? Za co? Chyba za nieudolność :lol:

Korbit 16.09.2013 22:32

4 do zera Wisełka żegna z ekstraklasy żydowskiego frajera!

Karherop 16.09.2013 22:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez darotsok73 (Post 1331623)
kostruktywnie i z dystansem to wyniki mamy lepsze niż grę. Zweryfikuje nas dopiero Legia. Więc się przesadnie nie gorączkujcie. Boisko wszystko zweryfikuje. Ja tam wolę pamiętać o pierwszej połowie z Pogonią niż o drugiej z Piastem.

że niby dlaczego ma nas zweryfikować Legia ? już tak mówiło się o meczu z Lechem , a po nim nagle zaczęto mówić że Lech był cieńki , a nie my w formie.

Legię już zewryfikował Ruch który ją ograł 2-1 w 4 kolejce . Wczoraj przegrał 0-6 i gdzie tu logika ? Raz jesteś zerem a raz bohaterem .

Nas póki co nikt nie musi weryfikować . Mamy najlepszą obronę w lidze . Cracovia już dwa mecz przegrała u siebie i jest jak najbardziej do ogrania . Damy radę . Tym bardziej że nasze podejście do rywala będzie na pewno bliższe temu z meczu z Lechem niż z Pogonią . O to jestem spokojnym.

stawski 16.09.2013 22:50

Aż sobie dzisiaj na jutjubie oglądałem bramkę araba :) pamiętam, aż się prawie popłakałem ze szczęścia wtedy :) Ale teraz wolałbym 4-0 i po dwie bramy Małego i Brozia :) JŻS!!!!

michu-k 16.09.2013 22:53

Widzę ze ostro tutaj się robi, internetowe chuligaństwo zasłania niektóry oczy :lol:

Ciężki mecz, oby udało się wygrać, remis biorę w ciemno.

s1mone 16.09.2013 23:32

Trzeba im wklepać i to najlepiej wysoko - hat trick Małeckiego wyborny pomysł :)

Co do czepiania się, że ktoś napisał Cracovia to bez jaj, to że nazwę napiszesz na forum nic nie znaczy, ważne co ci w sercu gra. To że rzucisz 344234234230 milionów kurew na forum publicznym na naszą sąsiadkę wcale nie robi z ciebie kozaka i jest to raczej żenujące tak jak cały ten post z poprawianiem przedmówcy domin_czyżyny.

JAZDA JAZDA JAZDA

element 16.09.2013 23:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez comek (Post 1331628)
najważniejsze mecze będą po rundzie zasadniczej, nie czarujmy się.
Ale mecz z lokalnym rywalem, był, jest i będzie ważny dla całego Krakowa.

Za rywala to Ty możesz mieć jakąś Legię.

Unicestwić ścierwo z Kałuży. hattrick Małeckiego, żeby ich jeszcze bardziej zabolało.

MK85 17.09.2013 06:41

kiedyś tam (2004?) Wisła wygrała na wyjeździe z Zagłębiem L. 7:1 :) byłoby cudnie powtórzyć coś takiego i podejrzewam, że sami by sobie kaufland spalili :)
Realistycznie to wybić im z głów pozytywny wynik już po pierwszej połowie. 2-3:0 do przerwy i zabawa na sektorze gości na całego :)

domin_czyzyny 17.09.2013 06:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1331658)
Trzeba im wklepać i to najlepiej wysoko - hat trick Małeckiego wyborny pomysł :)

Co do czepiania się, że ktoś napisał Cracovia to bez jaj, to że nazwę napiszesz na forum nic nie znaczy, ważne co ci w sercu gra. To że rzucisz 344234234230 milionów kurew na forum publicznym na naszą sąsiadkę wcale nie robi z ciebie kozaka i jest to raczej żenujące tak jak cały ten post z poprawianiem przedmówcy domin_czyżyny.

JAZDA JAZDA JAZDA

Pozostanę jednak przy swoim zdaniu i uważam, ze wypisywanie pełnej nazwy tej szmaty jest żenujące na naszym forum. Ta nazwa powinna byc zablokowana np jak przekleństwa.

Oni nie maja do nas za grosz szacunku, my tez nie możemy mieć dla nich. Zreszta obowiązkiem naszym jest nazywanie rzeczy po imieniu: kałuża to ....a!

Czas przejrzeć na oczy!

FraMat 17.09.2013 08:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1331634)
nie wypisuj tutaj pełnej nazwy tej szmaty! Ile razy trzeba to powtarzać! Do kałuży powinna być jedynie nienawiść!

Sorry.
Zgłoś się może na moderatora.
Albo zostań właścicielem forum. Zmień regulamin umieszczając w nim punkt, że nie wolno używac nazwy "Cracovia".
A dopiero potem pouczaj.
Inaczej ban.
Jak kolega chce pisac "Cracovia" niech pisze "Cracovia".

Kibic1928 17.09.2013 09:03

Parchy jakies wykartkowania/nowe kontuzje???

funkykoval 17.09.2013 09:53

Tak naprawdę to starozakonni grają do straty gola, wyjątkiem chyba był mecz z Ruchem, jak strzelimy pierwsi to może być mały pogrom - albo bramkowy (3 -4 do jaja) albo pod względem kontuzji Wiślaków (Żydki urządzą sobie polowanie na kości). Jeśli remis bezbramkowy utrzyma się w dłużej może być różnie - z tym, że u nas nie ma już Dżopa aby ktoś pomógł im strzelić bramkę. Obstawiam spokojną wygraną Wisły, bo Brożek/Małecki/Garguła są w stanie zawsze coś wcisnąć do żydowskiej bramki... ale bez napinania się bo jednak derby zawsze rządzą sie swoimi prawami......

domin_czyzyny 17.09.2013 10:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1331666)
Sorry.
Zgłoś się może na moderatora.
Albo zostań właścicielem forum. Zmień regulamin umieszczając w nim punkt, że nie wolno używac nazwy "Cracovia".
A dopiero potem pouczaj.
Inaczej ban.
Jak kolega chce pisac "Cracovia" niech pisze "Cracovia".

Przecież mu nie zabronie pisać. Jeśli chce niech piszę, ja zwróciłem uwagę (może za trwado i zbyt dobitnie), że w tym momencie przed derbami, w takiej atosferze nienawiście ze strony kałuży wobec Wisły, jest nierozsądne pisać pełną nazwę tej szmaty. Jednak jest wolność, jeśli ktoś chce inaczej to niech pisze jak chce. Niech okazuje szacunek, respekt wobec osób, które na nas mają zdecydowanie więcej bardziej pogardliwych określeń...

A tak technicznie to macie możliwośc blokowania poszczególnych słów. Blokowane było SKWK czy przeklenstwa, to możecie zblokowac tez "pewne słowo z drugiej strony Błoń".

FraMat 17.09.2013 11:07

Szczerze?
SŚieszy mnie kiedy na wielkich plakatach Cracovii w mieście na temat nowego sezonu wymieniają oni z nazwy wszystkie kluby, które przyjeżdżają jesienią na Kałuży, a przy najbliższej dacie jest napis: Derby.
Tylko po to, by uniknąc pisania nazwy "Wisła".

Nie chcę wychodzic na takiego dzieciaka jak oni.

Poza tym śmieszy mnie, a nawet drażni internetowa napinkai wyzywanie się na forach takie, jak w tym temacie.
W kazdym innym przypadku, każdej innej druzyny byłyby bany za te wyzwiska w temacie.
W temacie derbowym pozostali moderatorzy milczą i wydają się zapominac o regulaminie.
Szkoda

domin_czyzyny 17.09.2013 11:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1331683)
Szczerze?
SŚieszy mnie kiedy na wielkich plakatach Cracovii w mieście na temat nowego sezonu wymieniają oni z nazwy wszystkie kluby, które przyjeżdżają jesienią na Kałuży, a przy najbliższej dacie jest napis: Derby.
Tylko po to, by uniknąc pisania nazwy "Wisła".

Nie chcę wychodzic na takiego dzieciaka jak oni.

Poza tym śmieszy mnie, a nawet drażni internetowa napinkai wyzywanie się na forach takie, jak w tym temacie.
W kazdym innym przypadku, każdej innej druzyny byłyby bany za te wyzwiska w temacie.
W temacie derbowym pozostali moderatorzy milczą i wydają się zapominac o regulaminie.
Szkoda

taką droge obrali na Kałuży od kilkudziesięciu lat, trudno, niestety jest to droga konfrtontacji i nienawiści. Mają wielu fanatycznych kibiców, którzy nienawidzą Wisły i nigdy nie przyjdą na jej mecz. Zwalczają Wisłę zawsze i wszędzie.

My znów przez lata prowadzilismy politykę miłości i szacunku do sąsiadki i co ? Mamy wielu kibiców którzy krzykną Legia to stara k...a, napiszą 7egia, a na sąsiadke nie będą chcieli nic powiedzieć, bo to nie jest rywal godny Wisły... A gdyby kałuża grała w Lidze Mistrzów to by pierwsi polecieli oglądac krakowską piłkę na najwyższym poziomie, a na meczu śpiewaliby KTO NIE SKACZE TEN ZA PSIARNIĄ, itp.

Mamy chyba jedno z nielicznych forów w Polsce, na którym okazuje sie szacunek takiemu wrogowi jak kałuża, mamy forum z moderatorem, który w ogóle nie czuję klimatów kibicowskich, o atmosferze Świętej Wojny nie wspominając.

To jest przykre i smutne, a nie to o czym Ty piszesz, że moderatorzy inaczej patrzą na temat derbowy i nie stosują dosłownie regulaminu. Ich postawa to normalność i zdrowy rozsądek, umiejętność wczucia się w atmosferę Świętej Wojny.

A jeszcze jedno FraMat, może polityka kałuzy Cię smieszyć, ale trzeba jej przyznać że jest skuteczna i działa.

Adenalix 17.09.2013 11:40

Powracając do tematów czysto piłkarskich: parchy grają z nami jak o życie co oznacza bieganie, walkę, agresję, prowokacje, dyskusje z arbitrami, gryzienie, szczypanie, kopanie, bo wiedzą, że są słabsi. Liczą na to, że buractwo na trybunach w kauflandzie plus ich agresja spowodują, że Wisła zagra miękko i przede wszystkim nie bedzie płynności w naszej grze. Jestem pewien, że Stawowy ich nakręci, bo jego posada wisi na włosku, a jedynym klubem, który go zechce jest właśnie sraxa. Wszystko zależy od sędziego na ile pozwoli przetrącać gnaty zawodnikom, a także, a może i przede wszystkim od stopnia agresji i waleczności Wisełki. Wszak w tej kiepskiej lidze agresją, walecznością i wybieganiem można sobie zapewnić miejsce w czołówce tabeli, więc ta taktyka jest skuteczna. Obawiam się tego meczu, choć wiem, że na papierze jesteśmy kilka razy lepsi.

Drozd 17.09.2013 11:51

Bo tutaj pojawia się problem odwieczny. Czy lokalny wróg w obliczu wroga zewnętrznego przestaje być wrogiem. Dla jednych tak dla innych nie. W Krakowie gdzie tradycja lokalnej rywalizacji jest dłuższa niż niepodległość Polski trudno się spodziewać, że nagle zapanuje miłość zwłaszcza, że pasiaki zamiast myśleć jak sobie pomóc żyją tym jak zaszkodzić Wiśle. Klasyczna fobia wtłaczana do pejsatych głów od najmłodszych lat. Dlatego uważam że nie ma co dawać prostakom pretekstu do pasienia ich kretyńskich wyobrażeń, wdając sie w wyścig bluzgów. Chamstwu i prostactwu należy się przeciwstawiać siłom i godnościom osobistom :).

FraMat 17.09.2013 13:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adenalix (Post 1331692)
Powracając do tematów czysto piłkarskich: ...

Też wolę w tym temacie pisać i czytac o sprawach piłkarskich
:-)

tommiyacht 17.09.2013 14:13

a kiedy było ostatnio łatwo grac nam na kałuży ? Nawet jak wygrywaliśmy (choć nigdy różnica więcej niz 1 gola w ostatnich latach). Panowie, dobrze wam radze, ostudźcie zapały bo na papierze to i Barcelona wyglądała lepiej jak wyjechała z Krakowa na tarczy. Papier nie gra. To będzie dyspozycja dnia, widzimisię sędziego, szybka bramka itd.

Ja osobiście zadowolę sie remisem (najlepiej 0-0 żeby Misiek passe podtrzymał). Sory panowie.

Idealnie byloby ich przetrzymac , zeby sie wyszumieli. Bo to ze rzuca sie na nas jak arab na kurs pilotażu - to pewne. Naszym atutem jest kondycja w ostatnich 20 minutach meczu,

Grantar 17.09.2013 14:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1331682)
.... ja zwróciłem uwagę (może za trwado i zbyt dobitnie), że w tym momencie przed derbami, w takiej atosferze nienawiście ze strony kałuży wobec Wisły, jest nierozsądne pisać pełną nazwę tej szmaty ....

domin ... żeby była jasność: ja szanuje takich kibiców jak Ty ..... tylko że odpowiadanie nienawiścią i pogardą na to samo w konsekwencji doprowadza potem do tragedii ... ktoś w końcu musi powiedzieć: ok wróg ale jakieś granice trzeba wyznaczyć ... one są inne na ulicy, w emocjach gdzie bluzgi jakoś ujdą ... ale już latanie ze sprzętem ??? jak już nie szanujesz własnego życia to pomyśl o osobach ci bliskich ...
inne są granice na forum gdzie wybacz ale bluzgi wyglądają na trochę sztuczną napinkę ...
Nie obrażaj się bo ja na pewno jestem kibic nie czający do końca "klimatów kibicowskich" przed derbami, i chociaż czuję specyfikę tego meczu to jednak uważam że na forum lepiej pogadać o zniszczeniu Cracovii w sportowej walce ....

R33 17.09.2013 14:37

Temat derbowy, a tu posty w stylu ,,zadowolę się remisem" ,,remis biorę w ciemno"... ehh...

nemox007 17.09.2013 15:55

Derby to derby. Niezależnie od miejsca w tabeli zawsze rządzą sie woimi prawami. Mamy ten plus że Franek nigdy nie grał w derbach Krakowa i na pewno zmotywuje piłkarzy do walki jeszcze bardziej niż przed normalnym meczem. Nie zdziwi mnie jak Craxa zagra w sobotę najlepszy mecz sezonu. Z wynikami pokroju 3:0 to bym polemizował. Mi skromne 1:0 wystarczy choć nie powiem i wyższe zwycięstwo tym większa radość

Zwycięstwo i zaangażowanie najważniejsze. Styl trochę mniej. Jak ktoś wcześniej gdzies powiedział: "O stylu po tygodniu zapomnimy a punkty zostaną."

s1mone 17.09.2013 20:36

Jeszcze dodam, że dla mnie pod względem wrogości na równi traktuję sąsiadkę i legię - bo po prostu nie cierpię tego promowanego na siłę warszawskiego klubiku, tej pieprzonej reporterskiej kliki, która tylko patrzy jak w Wisłę przywalić i na każdym kroku czeka na każde nasze potknięcie, żeby nam je wytknąć i nas wyśmiać.

Myślicie, że dlaczego Wisła miała ostatnimi czasy taką złą prasę??

Także bardziej chyba mi jednak zależy na wyniku meczu z legią, niż z cracovią. Tak, żeby wkopać i sponiewierać tą krawaciarską mendę, żeby zewsząd z prasy lament się wylewał, że jak to możliwe, że legiunia gorsza od Wisły. Żeby te wszystkie mendy co kręciły atmosferę upadku Wisły musiały to odszczekać po stokroć.

Nie czuję się przez to gorszym kibicem Wisły od Ciebie czy od Domina.
Reasumując w lidze :
Wisła Legia 3:0
Wisła Cracovia 3:0
resztę można przegrać :)

DevilMayCry 18.09.2013 07:20

Jeszcze 3.5 dnia do pierwszej odsłony najważniejszego dwumeczu sezonu. Z każdą godziną ciśnienie wzrasta. Wali mnie, czy będzie to 7:0 czy 1:0, ważne aby wygrać z parchami. JżS Wisła Pany!!!

schranzwerker 18.09.2013 07:55

Ten mecz międzypaństwowy musimy wygrać. Mam nadzieję że będzie hymn Polski podczas wejścia do hipermarketu :)

MK85 18.09.2013 08:56

co poniektórzy: dajcie sobie po razie i po temacie...
zdjęcie z ostatniej chwili: http://i.wp.pl/a/f/jpeg/24578/db_kaufland_640.jpeg pilnują swojego dobytku :)
P.s. w Kauflandzie są jakieś promocje? Bo ponoć ostatnio WG dostała 150 puszek do malowania za free?:rotfl:

JżM!

FraMat 18.09.2013 12:13

Ponapinaliście się...
A teraz może jednak piłkarsko: jak naprawde gra Cracovia/stara k... *?
Wisłazwe nie zrobił tym razem żadnej analizy gry przeciwnika/wroga*
Ktoś widział może jak gra nasz rywal/śmiertelny wróg*?
Gdzie są dobre strony i największe zagrożenie ze strony przeciwnika derbowego/tej szmaty*?
Na co powinnismy zwrócic najwięcej uwagi?
Jakie są słabe punkty Cracovii/żydowstwa*?

------------
* niepotrzebne skreślić

Kaan 18.09.2013 12:42

Derbów nie wygrywa się w nogach tylko w głowach. Jak nasi będą odpowiednio zmotywowani to nie obawiam się o wynik. Dopiero w takich meczach mogą pokazać charakter. Jedyny atut rywala to własne boisko i 100% bluzgi, bo nie wiem jak to podziała na niektórych piłkarzy.

sanderuss 18.09.2013 12:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1331875)
Ponapinaliście się...
Gdzie są dobre strony i największe zagrożenie ze strony przeciwnika derbowego/tej szmaty*?

------------
* niepotrzebne skreślić

To akurat nie jest wazne. Wazne zeby zapakowac jak najwiecej do ichniejszego kurnika, tak z 5 albo 6 i spuscic wode...

Lukasz 18.09.2013 12:52

Cytat:

A teraz może jednak piłkarsko: jak naprawde gra ....
* niepotrzebne skreślić

Dorzucę ze swojej strony ze musimy grac swoje i iść po swoje.

Przyznam się, tak całkiem szczerze, iż nie interesuje mnie zupełnie jak gra sąsiadka więc nie oglądałem jej żadnego meczu dlatego tez nie jestem w stanie nic powiedzieć o naszym przeciwniku :-/ Dobrze czy nei, nie wiem. Natomiast ... patrząc na nasze dotychczasowe występy ... nawet jak w Szczecinie gospodarze mieli dzień konia to remis był nasz.

Jeśli więc będziemy grali swoje i nie będziemy mieć zwyczajowego 'pecha' to będzie OK. Nie musimy i nie powinniśmy patrzeć na sąsiadkę tylko na siebie. Jak psychicznie damy radę to sportowo też. Statystyki w końcu są nasze.

Edit:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MK85 (Post 1331883)
http://www.wikipasy.pl/images/thumb/...alik_FC_13.jpg :)
myślę, że wygramy z gołęMbiami :)

:rotfl:

Pan Jotka 18.09.2013 12:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kaan (Post 1331878)
Derbów nie wygrywa się w nogach tylko w głowach. Jak nasi będą odpowiednio zmotywowani to nie obawiam się o wynik. Dopiero w takich meczach mogą pokazać charakter. Jedyny atut rywala to własne boisko i 100% bluzgi, bo nie wiem jak to podziała na niektórych piłkarzy.

Guerrier sie zalamie po tych bluzgach...:P

MK85 18.09.2013 12:57

Cytat:

Ponapinaliście się...

http://www.wikipasy.pl/images/thumb/...alik_FC_13.jpg :)
myślę, że wygramy z gołęMbiami :)
z mojej strony już tyle ;)
Cytat:

jak im się chce, w meczu zazwyczaj 2-3 setki mają (Legia, Zawisza)... ale też i farta (Lech)...
Cytat:

też bym nie zrobił :)
Cytat:

tak jak wcześniej napisałem, okazje mają, ale rzadko kiedy je wykorzystują. Obrona nie powala i Sarki z Donaldem mogą zrobić robotę, a Paweł będzie kończył dzieło...
Cytat:

wg mnie zawodnik z nr 10, marnuje się tylko w drużynie trenera pierwszoligowego... Też mieli jednego sensownego chłopa (nie pamiętam nazwiska, a nie chcę mi się sprawdzać), ale z nami nie zagra, bo kontuzje ma bidula...
Cytat:

przede wszystkim koncentracja na 200%, Legia sobie to odpuściła i po 10 min mogli mieć już 0:2... Środka pomocy nie mają, jedynie gra skrzydłami albo na aferę, na nic więcej ich stety nie stać
Cytat:

http://www.youtube.com/watch?v=cc_Ld6WEI8Q tylko nazwisko zmienić na Żytko :)

heoij 18.09.2013 14:37

W sobotę WISŁA PANY, cracovia dziady !

A wracając do meczu na pewno będzie ciężko bo dla nich to najważniejszy mecz w rundzie którego pewnie nie będą chcieli przegrać, ale nam wystarczy skromne 0:1, byle 3 punkty były i aktakować lidera :-)

Cichy 18.09.2013 16:59

Według Kazia Moskala na papierze lepsza Wisła, ale stawia na bramkowy remis: http://lovekrakow.pl/aktualnosci/kaz...liza_3461.html

piotek 18.09.2013 18:46

Każdy chyba się zgodzi, że piłkarsko bijemy sąsiadkę na głowę. Ale nie możemy zapominać, że derby to... Derby. Rządzą się własnymi prawami. Ileż razy to było, że w meczach z innymi szło nam świetnie, jechaliśmy prawie każdego, a w derbach wymęczone 1:0? Dlatego nie napalam się na jakąś demonstrację siły z naszej strony. Serce chce 3:0, ale rozum mówi, że będzie to skromne i ciężko wywalczone 1:0.

SharksiK 18.09.2013 19:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 1331933)
temat derby powinien być jednak rozdzielony pomiędzy kibicowsko a piłkarsko ....
ciężko mi nawet pisać coś sensownego po wynurzenia jak powyżej ....
Smutne że moderatorzy tą żenującą napinkę popierają a określenie przeciwnika typu szmata sami stosują.
Mam poglądy prawicowe a nawet np jeśli chodzi o pewne rzeczy narodowe ale wybaczcie pisanie "żydach" ... "gazowaniu" jest po prostu kompletną głupotą.
Brawo moderatorzy !!! taki poziom trzymajcie

A o czym ty tutaj chcesz dyskutowac? Kogo normalnego w takim meczu obchodzi gra, taktyka czy poziom sportowy?
Maja roz....ic szmate i tyle.

Pewnie jestes z jakiegos Kalisza, Wlocawka lub Ciechocinka... dlatego nie rozumiesz co tak naprawde znacza dla nas Wislakow mecze z ta pasiasta ....a.

I nie zal sie na moderatorow, bo im mniej takich dialogowcow jak ty na R22 tym lepiej.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:53.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl