![]() |
Cytat:
To nierealne. |
Cytat:
|
Ja się będę cieszył jutro z choćby z jednego punktu. Chociaż to też zawsze zależy jaki przebieg będzie miał mecz.
Oglądałem dwa mecze w tym sezonie Pogonii na własnym boisku. Trzeba przyznać, że jak na nasza Ekstraklasę mają spory potencjał w ofensywie. Japończycy dają jakość. Będzie ciężko. |
Z Pogoni nalezy przypilnować skośnookich i powinno byc dobrze.Wdowczyk dobrze ich "podkrecil" na ten sezon ,cos graja.To moze byc najtrudniejszy przeciwnk do tej pory.
Remis bedzie ok. |
Nie rozumiem polityki klubu, która wobec niewielkiej ilości skrzydłowych i co najmniej nie najlepszej formy Sarkiego i Małego oddaje Szewczyka do Okocimskiego. Co do meczu liczę, że Franek Smuda stworzy Wisłę walczącą w Szczecinie. Widać odciśnięte piętno Franka, drużyna zaczyna mieć charakter - ale piłkarze muszą wiedzieć, że nie tylko z Lechem Wronki, ale z każdym w tej lidze trzeba wybiegać i wywalczyć zwycięstwo. W Krakowie w ostatnim meczu Wisła prowadziła grę, zdominowała środek pola (do 60 minuty). W Szczecinie nie wierzę aż w taką dominację Wisły. Jednak mądrość w grze pomoże nam odnieść sukces. Sukcesem będą 3 punkty. 1 punkt to obowiązek.
Co do składu: Podobno zwycięskiego się nie zmienia, ja jednak sugerowałbym dwie korekty: Nalepa za Ostoję do środka po to, żeby Stjepanowić obejrzał jeden mecz z łąwki rezerwowych i zoabczył jak nie należy tracić piłki w środku pola. Druga zmiana to Sarki na ławce bo i tak nie ma koncentracji i wytrzymałości żeby zasuwać 90 minut. Więc może ostatnie 30-35 minut na podmęczonego przeciwnika? Kto za Sarkiego? Myślałem, że Szewczyk, ale w takiej sytuacji może szybki i ambitny Stolarski? |
Cytat:
A może Fryc za Sarkiego? |
Też bym postawiła na Fryca. Na bokach obrony na razie nie ma dla niego miejsca, ale na skrzydle może zrobić trochę wiatru. Myślę, że zagra dziś w pierwszym składzie za Sarkiego albo Małego.
|
Moim zdaniem Szewczyk nie nadaje się na skrzydło. To jest silny chłopak ale niezbyt dynamiczny. Nie ma dobrego dośrodkowania.
|
a ma coś dobrego w ogole?
|
To samo miałem pytać. Bo ani motoryki,anie techniki specjalnie u niego nie widać. Prędzej podzieli los Bruda,niż Chrapka....
Stolarskie ma chociaż motorykę i wydolność na zajebistym poziomie i ma podstawy,żeby w przyszłosci być dobrym grajkiem. A technikę czy ustawienie z czasem się doszlifuję... Jak dla mnie Sarki wyjdzie w 11tce, a jak zacznie znowu sie opierdalac to w przerwie już poleci. |
Cytat:
http://youtu.be/ZO-4UOzmIrc?t=4m35s |
A może by tak Burliga na prawe skrzydło i w jego miejsce Stolarski? Łukasz w ostatnim meczu pokazał co nieco jeśli chodzi o grę ofensywną i myślę że ładnie uzupełnialiby się ze Stolarskim (może nawet i wymienność pozycji).
|
Cytat:
Na wypożyczenie to on może trafić nawet do Realu i to niczego nie zmienia. A jedno podanie do Ilieva od razu nie doda mu sto punktów do talentu,niestety. Zeby nie offtopować. Zapowiada się trudny mecz,ale 3 pkt są spokojnie w zasięgu. Trzeba zagrać swoje i spokojnie można wywieźć wynik podobny do tego jaki legła tam zrobiła |
Cytat:
|
Szewczyk zapowiadał się na ciekawego grajka, na pewno posiadał większy talent niż np. Czekaj, ale ciągłe kontuzje go zniszczyły. W Okocimskim musi ostro zapierniczać by się odbudować i mieć jakieś szanse na grę w Wiśle. Nie przekreślałbym go jeszcze.
|
Burliga w miejsce Sarkiego to ciekawy pomysł. W naszej sytuacji kiedy nie mamy naturalnych zmienników dla bocznych pomocników rotacja to jedyne wyjście. Ciężki mecz się szykuje. Gdyby był rozgrywany na R22 3 punkty były by pewne ale tam nigdy nic nie wiadomo. Trudny teren gdzie nawet nasze silne drużny miały tam zawsze problemy. Apetyt rośnie w miarę jedzenia... jest ciśnienie na zwycięstwo ale nauczony pokory z ostatnich dwóch sezonów obawiam się,że możemy być szybko sprowadzeni na ziemie. Oby nie... TYLKO ZWYCIĘSTWO ! Żaden remis mnie nie interesuje.
|
Zapowiada się ciężka przeprawa, będę zadowolony z 1 punktu. Wiem wiem, apetyty poi meczu z Amiką sie zaostrzyły, ale prawdę mówiąc oni są piłkarsko gówno warci obecnie (jeden mecz nie jest żadnym wyznacznikiem naszej siły)
|
pod jakim adresem moge ogladnac mecz na necie?
|
www.soccer-live.pl/
DrHTV.com.pl |
Pogoń dzisiaj taka dobra czy nam nie idzie? Słabo to wygląda do przerwy.
|
Oby Franio wydarł mordę na nich w przerwie to może się poprawią.
|
Cytat:
|
Gra Wisły Kraków to Żenada!!! z taką grą to my do 1 ligi się chyba nie nadajemy...ani jeden zawodnik nie zasłużył by grać w Wiśle...aż żal tracić czas na oglądanie Wisły....
|
Masakra przez duże M..
Niech dalej cala Polska się podnieca jednym meczem z amica... |
Dobra, dobra. Jest jeden punkt i to się liczy. A mecz, jaki był każdy widział.
|
Jak nie można wygrać to trzeba zremisować. Gra słaba. Mają 2 tygodnie żeby porządnie popracować.
|
3 punkty u Siebie, remisy + wygrane na wyjeżdzie i moze by. Chyba za bardzo uwierzylismy, ze Nasza druzyna moze grac tak jak z Lechem w kazdym meczu a jak widac wcale tak byc nie musi. Patrzac na statystyki remis jak najbardziej zasłuzony chociaz przez wieksza czesc meczu Pogon starała sie bardziej
Strzały 11-10 dla Pogoni Strzały celne 3-3 Posiadanie pilki 51-49% dla Nas Dosrodkowania 23-19 dla Nas |
Cytat:
Brakuje jakości w ofensywie - to chyba każdy wie i widzi. Mały pie.przy wszystkie ważne piłki, Paweł nie dostaje piłek, a jak już to nie potrafi skończyć. Rafał prawie nic nie zrobił. Mam nadzieję że za 2 tyg dokopiemy Piastowi. |
Tak jak pisałem. Remis z przebiegu gry nie jest zły. Dobrze że sędzia nie podyktował karnego, gdyby to zrobił wybronilby się.
|
Coś mi się wydaje że mecz z lechem to był przypadek przy pracy... boczni obrońcy jak dzieci byli ogrywani, nie rozumiem czemu nie gra stolarski, kolejny mecz na ławce a gra o II klasy lepiej niż burliga. Ten jeden punkt to jest szczyt możliwości naszej drużyny. Miały być wzmocnienia a transfery to nawet nie są uzupełnienia...
Jak ktoś marzy o dokopaniu Piastowi to lepiej niech swoje marzenia włoży między bajki....heheheh |
Boguskiego zdegradować do rezerw rezerw i NIGDY nie wystawiać go, przecież on NIC nie robi dla drużyny poza spowalnianiem, stratami piłki, podaniami do przeciwnika. Koleś nie nadaje się nawet do 3 ligii. Smuda oczywiście błysnął ze zmianami, jedna podstawowa zasada, zwycięskiego składu się nie zmienia, zwłaszcza jeśli zagrali tak genialny mecz jak ten z amiką.
|
Głowacki mądrze powiedział, przed sezonem Wisła była stawiana jako kandydat do spadku/kandydat do walki tuż nad strefą spadkową, więc z tylko 1 pkt. też nie ma co się bardzo smucić. Jak dotąd nie przegraliśmy i jesteśmy wysoko w tabeli tylko się cieszyć :)
|
Oprócz pewnego Jovanovica i dobrze broniącego Miśkiewicza reszta grała tragicznie nie licząc Boguskiego ,który zagrał skandalicznie. Tragedia co on wyprawia na boisku. Unika jak tylko się da kontaktu fizycznego , każde podanie niecelne w dodatku piłka odbija się od niego jak od deski .
|
Dużo osób bało się, że po meczu z Lechem piłkarze mogą poczuć się trochę zbyt pewnie. Wszyscy dali się jednak zaskoczyć - to trener Smuda nieco odleciał.
Przez pierwsze 20 minut to graliśmy w 9 i 1/4 piłkarza. Rafał Boguski udowodnił wszystkim, że niepodpisanie tego Brazylijczyka może się srogo zemścić. Nalepa przez pierwsze 20 minut był bezlitośnie ogrywany, później nieco się ogarnął. Smuda się uparł, a na tej jego "wojence" z Sarkim cierpi Wisła. Gdyby Nigeryjczyk odwalał to, co robił Boguski, w przerwie Franz łamałby go kołem. Dobrze, że sędzia nie odgwizdał karnego (dobrze z naszej perspektywy), bo byłoby tragicznie. Jednak przywozimy ze Szczecina 1 punkt, co już tak źle nie wygląda. |
Cytat:
Mecz słaby, ale remis w takich okolicznościach jest wynikiem dobrym. Na razie jak widać nasza moc nie przkłada się na wyjazdy, ale myślę że Franek ich porządnie opie*oli po tym meczu, i będzie już tylko lepiej. |
Czekałem na takie wpisy po dzisiejszym meczu. Niesamowite jest to, jak opinie zmieniają się w ciągu tygodnia. tydzień temu zachwyt nad każdym piłkarzem a dziś wszyscy są beee :)
|
Cytat:
Tiaa. a po meczu z Lechem co innego pisałes. zejdzcie na ziemie, nie gralismy z Zawiszą, tylko czolową aktualnie druzyna i to na jej terenie. Wisla miala slabszy dzien co jest czyms normalnym. Z Piastem rownie dobrze moze zagrac znakomite zawody. Mecz meczowi nierowny. |
Niech ktoś mi pokaże jeden mój komentarz po meczu z Lechem, który mówi że już jest świetnie i gramy o mistrza, no proszę - gdzie on jest....
|
Bardzo dobry mecz Pogoni.
|
Napisałam przed meczem, że liczę co najmniej jeden punkt, więc moje oczekiwania zostały spełnione. Gra była słaba, nie da się ukryć, więc dobrze, że jest chociaż to jedno oczko. Tymbardziej, że sędzia nieodgwizdał karnego po ręce Głowackiego.
Mecz nam wybronił Miśkiewicz, miał chyba ze trzy świetne interwencje, więc tu brawa dla niego. Ciężko mi wyróżnić na plus jeszcze jakiegoś zawodnika, większość z nich zagrała najsłabsze spotkanie w sezonie niestety. Nalepa mnie nie przekonał... Małecki jak zwykle tragedia. Boguski też powinien się nad sobą zastanowić. Na pewno to spotkanie dało dużo do myślenia trenerowi. Teraz jest dłuższa przerwa, więc trener będzie mógł popracować z piłkarzami (prócz Fryca, Chrapka, Ostoji i Donalda, którzy jadą na kadry). Mam nadzieję, że zawodnicy też dostali kubeł zimnej wody na swoje głowy i zakasają rękawy do pracy, by w meczu z Piastem zwyciężyć i to w dobrym stylu. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:06. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl