![]() |
Mały - powinien sie ogarnac... Nie mowie, ze jest najslabszy na boisku, ale jak na osobe, ktora aspiruje by byc liderem druzyny to gra dno...
|
Ale Sarki dostał bure od Głowackiego i Smudy.
Myślałem, że go Arek zje tym wzrokiem, nie dziwię się. Oby udało się jakoś na farcie dociagnac. Remis nie będzie zły. Musimy dłużej trochę utrzymywać się przy piłce bo Stolarski i Nalepa nie dają żadnej gwarancji dobrej gry w defensywie. Mówiłem uważać na Golanskiego. Małecki narcyz. |
Cytat:
|
Wisla walczy!!!! + kilka udanych podań. Na wiecej nas obecnie nie stać.
|
Gra wygląda naprawdę całkiem przyzwoicie. Nie ma co chwalić dnia przed zachodem słońca, ale ten zespół zap..... na boisku. a kilka presingów i odbiorów to mistrzostwo świata. Widać przynajmniej że mają siłę na bieganie po boisku
|
Tego wlasnie tzreba wymagac od tej Wisly: walki, prostej gry, podaj wyjdz na pozycje. Trzeba przyznac ze taktycznie wygladamy lepiej niz za Kulawika. Sa zalazki presingu na przeciwniku. No ale spokojnie zobaczymy co bedzie dalej.
|
great success!
półamatoskie igraszki za (w naszym przypadku) 33 bańki/sezon:) a jak jeszcze będziemy mieć napastnika to pudło w kieszeni:D |
Sarki w następnym meczu ławka. Przy paru zagraniach przypominał wypisz wymaluj Damiana Gorawskiego.
|
Gorawski był dobry.
|
walka do końca dała swoje, oby tak dalej !!
|
Z góry podkreślę, że z przyczyn obiektywnych nie widziałem inauguracji z Górnikiem i zdaję sobie sprawę, że mieliśmy dużo szczęścia (z gry to 2-2 wziąłbym w ciemno). Niemniej jestem zbudowany tym, co dzisiaj zobaczyłem, zwłaszcza w świetle naszej obecnej polityki finansowo-kadrowej
Walka, napierdalanie, pomysł na grę - ZESPÓŁ. Po raz pierwszy od zwolnienia Moskala widziałem zespół, który wie co ma grać. Oczywiście czas pokaże co będzie dalej, ale póki co Franz przy Kulawiku wygląda jak Mourinho. |
Cytat:
W tej lidze wystarczy biegać i mieć szczęście a nie mieć umejętności... wygraliśmy dzisiaj bo do 70 minuty mieliśmy to pierwsze a w końcówce to drugie. |
Wynik, emocje, ok.;)
Reszta, o reszcie lepiej nie myśleć, po co psuć sobie przyjemność zwycięstwa. |
Jeszcze do mnie to nie dociera skazywani na porazke pojechalismy do Kielc i zrobilismy swoje :D Maja za swoje scierwa z Kielc, ktorym sedzia nawet kartki nie chciał dac gdzie im sie nalezało chociazby za symulke.
|
Walka, nieustępliwość, pressing, połamane nogi kielczan. Bardzo podobał mi się dzisiejszy mecz, żadna strona nie odpuszczała, dynamiczna gra, wymiana ciosów, wygrana Wisły :D
Jedyne czego brakuje to jeszcze umiejętności i napastnika |
Miśkiewicz 3,5
Stolarski 3,5 Głowacki 3,5 Nalepa 4,0 Bunoza 3,5 Stjepanovic 4,0 Garguła 2,0 Chrapek 2,5 Sarki 4,5 Małecki 4,5 Boguski 3,5 --- Burliga 3,5 Wilk 3,5 Skala jak w kickerze. |
Brawo dla Łukasza Garguły. Chciałbym zwrócić uwagę na niezłą grę Michała Chrapka, który moim zdaniem rozegrał najlepszy mecz od pewnego czasu.
Cieszę się bardzo ze zwycięstwa, chociaż nie widziałem karnego, bo mi transmisja padła w takim momencie... EDIT: tak jak już inni napisali, pozytywnie zaskoczył mnie pressing Wisełki, może piłkarze złapali już tą świeżosc |
Cytat:
Dopiero po przerwie nastąpiła znaczna poprawa wielu elementów gry - zaczął funkcjonować poprawnie odbiór i wyprowadzanie piłki ze strefy obronnej, skrzydłowi zostali ustawieni w głębi bliżej bocznych obrońców i zaistniała asekuracja, poprawiła się też gra kombinacyjna i wychodzenie na pozycje. Do pewnego i przekonywującego zwycięstwa zabrakło... dobrego napastnika. Bo to 3-2 jest szczęśliwe (94 minuta). Gracz meczu - Garguła. Mimo całej krytyki, z tej całej paczki którą teraz mamy on jest teraz najbardziej kompletnym piłkarsko i najlepszym ofensywnym zawodnikiem w Wiśle. Wraz z Głowackim to teraz liderzy drużyny. Dobrze grał też Chrapek, natomiast najsłabszy na boisku jak dla mnie Małecki. Ostoja stara się jak może, ale niestety odstaje od poziomu naszej ekstraklasy - wprawdzie dużo widzi i ma zamysł go gry, ale jest słaby motorycznie, fizycznie i trochę też technicznie. Cytat:
|
Problemem Garguły jest jego zaangażowanie, charakter, podejście do pracy oraz przekonanie o swoich niebagatelnych właściwościach, które predestynują go do gry na pół gwizdka. Dzisiaj środek pomocy zagrał naprawdę nieźle. Boki pomocy - słabiutko. Sarki dopiero pod koniec się rozegrał, a Mały na razie szuka formy.
|
Cytat:
|
Zajebiście dużo wysiłku włożone w ten mecz. Za to należą się chłopakom wielkie brawa.
Są 3 punkty wywiezione z trudnego terenu. Siły starczyło na 70 minut, zatem 10 min wiecej niz w poprzedniej kolejce. To już coś. Stjepanovic dramatycznie slaby, mam nadzieje, ze Smuda wie co robi, trzymajac go do na boisku. Na Sarkiego przez wiekszosc meczu nie dalo sie patrzec. Boki obrony zaskakująco dobrze, środek ok. Dopóki środek pomocy miał siły dominował nad Koroną, całkiem dobrze to wyglądało. Jeśli jeszcze z przodu będzie ktoś, kto będzie napastnikiem nie tylko z nazwy, będzie spoko. 4 punkty po 2 meczach! |
Pozwolę od siebie na komentarz
Najlepsi na Boisku: Chrapek Garguła Miśkiewicz/Głowacki(dylemat) Mizerni: Bunoza(Za bramkę na 2:2 to powinien za brak doskoku następny mecz oglądnąć z ławki... III-ligowych rezerw!) Małecki Stjepanowić/Sarki(dylemat) Burliga wchodzi na 15 minut i gość siły nie ma po minutach - 5. Wilku potwierdził, że ława to miejsce dla niego Sarki całe spotkanie mizernie, ale ta akcja z końcówki potwierdza, że klasowy zawodnik to taki, który mimo iż gra mu nie idzie przez cały mecz, robiąc jednym zwodem akcje która przesądza wynik meczu. Garguła; W końcu się spłacił!! Zespół: W zeszłym sezonie kadrowo byliśmy o wiele mocniejsi: Wisła - Górnik 1:3 Korona - Wisła 1:1 pkt: 1 Dziś: Wisła - Górnik 0:0 Korona - Wisła 2:3 pkt:4 Jeszcze kilka takich wyników i potwierdzi się moja teza, że wola walki ambicja i bieganie presing w tej lidze wystarczą aby być wysoko w tabeli. Ciułać te punkty do przyjścia Brożka i dalej do zimy... ciułać :D |
Wg mnie nasz środek pomocy przestał istnieć jak wszedł Wilk.... niestety... co się porobiło z tym zawodnikiem....
|
może by Wilka przekwalifikować na LO albo ŚO bo do środka to on się nie nadaje..
|
Cytat:
|
O plusach naszej gry juz pisalem. O wszystkich minusach naszej gry bedzie mozna poczytac w podsumowaniu meczu na wesz(L)o bo jak znam zycie ten mecz od tej zlej strony Wisly bedzie tam przedstawiony...:) Ale to moze i dobrze zebysmy nie zaglaskali naszych milusinskich:)
|
Na trzeźwo nie dało się ogladac tych popisów.
Dobrze że wygraliśmy. A jak nikomu nie życzę nigdy źle, tak prawie wszystkim rzeźnikom z Korony nalezy się taki koniec jak Korzymowi. Te ich chamskie, siłowe wejścia, bez szacunku dla rywala kiedys skończą się połamanymi nogami. Oby, ich nogami, a nie rywali. Faul wysoką nakładką Gołębiewskiego na Chrapku w końcówce meczu to powinna byc od razu czerwona kartka. Nikt tego nie widział: ani sędzia, ani komentatorzy. Na normalnym europejskim boisku Gołębiewski wyleciałby z boiska i dostał pół roku zawieszenia. A rzeźnicy mogą grać (tfu: - nie grać tylko polowac na kości rywali) dalej. Kiedys władze PZPN będa płakały, że nie zareagowały wcześniej |
Żadnych minusów nie widziałem, wygrana z burakami jest najwazniejsza.
|
Sarki się w drugiej połowie ogarnął i lepiej mu szło. Smuda go porządnie o.......ił przy linii i trochę się zmieniło.
Nasz pressing momentami naprawdę przyjemnie było oglądać. Szkoda tylko ze pod koniec oddaliśmy Koronie trochę inicjatywę. Na szczęście Burliga (który mało się nie zabił o własne nogi) wywalczył nam karnego. Jest jeszcze dużo do zrobienia ale jakieś pozytywy widać. W końcu kopacze zaczeli biegać od początku i to daje jakieś nadzieje. U mnie Chrapek dzisiaj duży plus. Miśkiewicz też nieźle ale musi chłop popracować na precyzyjnymi wykopami bo średnio to mu narazie wychodzi. |
Cytat:
|
Wygrana z tymi patafianami to podstawa,ale dawno tak sie z gola Chrapka na 3;2 nie cieszylem.
Atakujemy lidera :D |
Cytat:
Plus za dzisiejsze spotkanie dla Garguły, Chrapka i Miśkiewicz. Minus - Małecki, coś nie może wskoczyć na właściwe tory, zagubił się gdzieś, kilka strat, niedokładnych podań- oby to się zmieniło. Sarki - defensywa u Sarkiego dziś kulała strasznie, w akcjach pod bramką Korony też nie był zbyt widoczny, spodziewam się po nim więcej. |
Bo jak się walczy to czasem i szczęście przychodzi.
Niektórzy zagrali nieźle. Gargula i Miśkiewicz dobrze. Małecki i Sarki tragicznie. Tyle że Sarki przeprowadził ta ostatnia akcje. Ja bym go zdjął już dawno. Walczyć, walczyć. Dwa, trzy transfery potrzebne. Miśkiewicz uratowales nam mecz poniekąd. |
Śmiech na sali ten dzisiejszy mecz, fajnie że wygrana, ale gra mocno przeciętna, by nie powiedzieć, że po prostu słaba. Mimo to, przy takiej dyspozycji Śląska, jaką obecnie prezentują - jest nadzieja na przynajmniej remis we Wrocławiu. Było kilka momentów dzisiaj, które mi się podobały, ogólnie Garguła i Chrapek zdecydowanie "in plus", ale daliśmy się parokrotnie w katastrofalny sposób zaskoczyć i cud, że wywieźliśmy pełną pulę. Można rzec - skuteczność 100% ;)
Co do przyszłości, tej najbliższej - bardzo dobrze, że i Śląsk i Lech nam się trafiają w momentach, kiedy będą jeszcze w pucharach (choć po wczorajszych popisach Lecha kto wie, czy Żalgiris nie okaże się zaporą nie do przejścia :lol: ), bo jest spora szansa na ciułanie punktów. |
Cóż widocznie w Polsce w przeciwienstwie do pro lig wszystko stoi na glowie. Jak sa pieniadze to dzialaja one demobilizujaco na wyniki. Patrz my z przeplaconymi stranieri czy Zaglebie Lubin i ich ligowe kampanie, Polonia bogata za JW. A skonfrontujmy to z Polonia biedna, i biedną Wisłą. :) Lepiej punktuja biedaki jadacy na ambicji niz ci, ktorym nie brakuje niczego.
|
Mam nadzieję że ten tajemniczy sponsor który był na meczu oleje scyzorów i cały ten ich wypi.zdów. Niech ich boli ta porazka cały tydzien, a na pewno mocno boli :-)
|
Cytat:
Jesteśmy w trakcie budowy. Dojdzie Brożek, może Brazylijczyk, pewnie jakiś lewy obrońca. Zle nie jest, a śmiem twierdzić, że bedzie lepiej. Podoba mi się, to że Wisła chce grać i ma kim grać. Chrapek, Garguła lubią grać kombinacyjnie. Oby tylko Małecki doszedł do formy, bo z Małym mamy duży problem.. |
Moglo byc w obie strony, Miskiewicz wyjal patelnia w samej koncowce. Gole Garguly itp. Gramy z fartem oby jak najdluzej.
Od dominacji jestesmy daleko jak w poprzedniej rundzie, jedna zmiana to jakis duch w tej druzynie sie pojawil, jakas iskierka nadzieji. |
Żadnych plusow czy minusow nie bede rozdawal. Najważniejsza wyhrana z komplelsiarzami z Klerychowa i to po brameczce w ostatniej minucie ;) Bol dupy koronli prez rok mamy gwarantowany ;)
|
Kopanina jak w okręgówce ale najważniejszy jest wynik. Śmiem twierdzić że to Garguła dziś był dość aktywny a że nie zawsze wychodziło to nie ważne w końcu to Ekstraklasa. Niech Smuda wykorzysta cały potencjał Garguły, Chrapka, Sarkiego to może te Europejskie Puchary będą bo widać żę Amica trochę nie formie, potem przycisną więc dobrze by było aby zrobić te punkty na jesień i jeśli będziemy w 8 to pewnie Cupiał dorzuci na transfery.
Najbardziej chorym punktem naszego zespołu jest napastnik który sam stworzy sobie sytuacje jak to potrafił świetnie w ostatnim czasie Dudu Biton, Brożek kimś takim nie jest co mnie przeraża troszkę:P |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:27. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl