![]() |
Cytat:
Wisła Kraków zgłosiła do rozgrywek 18-letniego bramkarza Kamila Bachusza. Zawodnik ostatnie pół roku spędził w drużynie Młodej Ekstraklasy. Krakowski klub zatwiedził do gry także włączonych już wcześniej do pierwszej drużyny Dominika Kościelniaka i Przemysława Lecha oraz Macedończyka Ostoję Stjepanovicia, który oczekiwał na certyfikat. |
Cytat:
|
Cytat:
Bo jedna rzecz to chcieć, a co innego - móc. Jak to ładnie ujął Wergiliusz - "nie wszyscy możemy wszystko", a wy byście chcieli, żebyśmy w pierwszym meczu zdobyli 25% przewidywanej zdobyczy bramkowej na cały sezon :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
Żaden racjonalny argument nie przemawia za tym, że możemy jutro wygrać.
Ba, nawet zremisować. I w tym jedyna nadzieja :D Cytat:
Nie wyjdą, bo im Krzoska nie zdąży wydziergać numerów na plecach. Na Ruchu przedszkolaki wyszły bez numerów, na Górniku to nie przejdzie. |
Przeczucie mi podpowiada, że to będzie katorga dla oczu. Rozsądek podpowiada, że przegramy. Nadzieja, że padnie remis.
Ciekaw jestem akcji dla Sobola :) |
Cytat:
Wynik w głównej mierze będzie zależał od postawy naszej drugiej linii, czy dadzą sobie radę z wyjściem spod pressingu. Widziałem drugą połowę sparingu z kuchenkorzem i widać, że Smuda duży nacisk kładzie na ten element gry. |
Cytat:
Jakie studenty,do czego ci potrzebni studenci na sektorze?? ale z frekwencja to jest maskara,ja wiem ze zle sie dzieje w Wisle ale my kibicowsko musimy trzymac jakis poziom A co do wyniku to bedzie pewnie remis. P.S Znacie inny zespoł na swiecie który gra bez napastnika? Zdzich Kapka zmontował autorski twór k***wa ,cos czego nikt inny nie ma. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W 2012/13 strzelili w sumie 35 bramek, my 28. Cytat:
|
Cytat:
Trzeba uczciwie przyznać, że wzorujemy się na najlepszych. Cytat:
Ale faktycznie - mam nadzieję, że nie wyjdą na mecz jak skończone pierdoły, tylko z ambicją i wolą walki. Przekonaliście mnie - impossible is nothing :) Skoro Bełchatów mógł w poprzednim sezonie tłuc punkty jak leci w rundzie rewanżowej, to my też. Skład nawet lepszy od nich mamy, chociaż jedno nas łączy - oni też grali bez napastnika. |
2 : 1 dla Białej Gwiazdy.
Po zaskakująco "ciekawej" grze Wisły. A Górnik? Prawdopodobnie przez większość sezonu będzie kopał się po czole, czym dostarczy swoim kibicom nie lada emocji w grupie...spadkowej. Żabole modlą się w intencji " Prezesa", tylko on jest w stanie odmienić tą drużynę |
Meczowa osiemnastka na spotkanie Wisła Kraków - Górnik Zabrze:
Bramkarze: Michał Miśkiewicz, Gerard Bieszczad Obrońcy: Arkadiusz Głowacki, Marko Jovanović, Gordan Bunoza, Łukasz Burliga, Michał Nalepa, Paweł Stolarski Pomocnicy: Łukasz Garguła, Fabian Burdenski, Michał Chrapek, Emmanuel Sarki, Patryk Małecki, Przemysław Lech , Dominik Kościelniak, Cezary Wilk, Ostoja Stjepanović Napastnicy: Dawid Kamiński |
Martwi sytuacja kadrowa ale ... trzeba wieżyc w zwycięstwo. W końcu liga rusza! Muszę sięw tym sezonie ruszyć na stadion w końcu z Kielc nie mam tak daleko ...
|
Cytat:
Oby się tylko nie spalił, gdyż nieoficjalnie przybędzie wielu prezesów z Francji i Niemiec, którzy zaczną dopinać transfery na 2014 rok. |
a jak z Żabolami wiadomo czy wykupili wszystkie bilety? Na SKWK napisali że tyle zamówili ale nie ma info ile ich sprzedali. U nich na stronie natomiast jest informacja że jadą autokarami i samochodami więc uwaga w okolicach bo będzie okazja aby przyozdobić nasz płot nowymi barwami. Sami wprowadzili zasade ze kto straci barwy ma zakaz wyjazdów do końca sezonu
|
Bez napastnika, ale z pięcioma pomocnikami. Kto na szpicy
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...kami,id,t.html |
Niech się Smuda nie wygłupia ze Gargumą w ataku, tylko postawi na tego młodego.
|
Cytat:
|
Cytat:
Mowa o Kamińskim? Zagrał 45 minuty z Polonią Warszawa. |
Cytat:
|
Garguła ma nienaganną technikę, kąśliwy strzał z obu nóg i stoi na nogach niczym tur. To się może udać :P
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja bym w ataku wystawił... Burligę :D
Chłop miał zawsze ciąg na bramkę, umiejętność znalezienia się w szesnastce i nawet jako-taką skuteczność (w ME bywały mecze, że po 4 bramki strzelał). Do tego warunki fizyczne pozwalają mu powalczyć z obrońcami, chociaż o grze tyłem do bramki bym raczej nie myślał - potrzeba konkretnych umiejętności i ogrania w tej roli. No i Burliga umie nacisnąć rywala, więc do zakładania pressingu też pasuje. No i z tyłu niewielka strata, bo Burliga poza ambicją i warunkami fizycznymi w obronie oferuje raczej mało. |
1 Załącznik(ów)
http://wislakrakow.com/forum/attachm...1&d=1374252250 L kolejka o 18.35
|
W ataku hardworking Garguła :lol:
|
ten mecz można opisać tylko jednym słowem... DRAMAT
|
Jest remis jest sukces patrzac na to, ze gralismy bez napastnika. Strzały 13-8 dla Nas, w celnych 2-2, posiadanie pilki Gornik 51% wiec tylko 2 wiecej od Nas i dosrodkowan mieli zdecydowanie wiecej bo 19 a My 10 wiec nawet nie jest tak zle patrzac, ze przez ostatnie 3 sezony na R22 z Gornikiem przegrywalismy
|
Jak sie nie da wygrac (a bez napastnika to raczej ciężko) to trzeba zremisować.
Z tym składem każdy punkt jest cenny. Dramat jak Cupiał to wszystko ładnie roz.......ił. Garguła kontuzja - być może zbyt szybko zrezygnowaliśmy z Oproiescu. |
Zęby bolą od patrzenia na nasza gre
ale nie ma sie co dziwić, dwa sezony z rzedu mielismy srednio ponizej 1 bramki strzelonej na mecz a w ofensywie jest tylko gorzej i gorzej |
Na szczęście remis.
Po co Garguła trzymany tyle na boisku? Jakoś Smuda powoli zatraca swoją intuicję. Nalepa przynajmniej umie przyjąć piłkę i podać. Za kilka meczy będzie OK. Jedyny plus to 0 z tyłu. Mało, ale zawsze coś. Z przodu nic. BTW Na trzeźwo z Warszawy nie mogłem tego oglądać:) |
Jak Hiszpania :haha:
|
Cytat:
DWA celne strzały w całym meczu w wykonaniu piłkarzy Wisły najlepiej podsumowują dzisiejszy mecz ... PS: Jedyny pozytyw to doping kibiców Wisły od pierwszej do ostatniej minuty i oprawa dla Sobola, reszta do zapomnienia ... |
Spokojnie, jeden punkt jest z rywalem, z którym ostatnio regularnie przegrywaliśmy. Graliśmy BEZ NAPASTNIKA, przypominam. Przyjdzie napastnik z prawdziwego zdarzenia, to być może będzie to wyglądało inaczej. Pierwsza połowa momentami in plus. To co panowie, czekamy na świeżość ?
|
Najlepszy w zespole - zdecydowanie Głowacki
Najlepszy w ofensywie - Sarki Najsłabszy w ofensywie - Małecki (niedokładnie, niechlujnie, głupie straty, głupie popisy) Najsłabszy na boisku - Ostoja Dodatkowe słówko odnośnie tego ostatniego - mam nadzieję, że jego słaba gra wynika z tego, że nigdy jeszcze tak ciężko nie trenował i jest obecnie "zajechany" i/lub spalił się, bo nigdy jeszcze nie występował na tak dużym stadionie. Bo jeśli nie, i to co pokazał dziś to jest jego typowy poziom, to bardzo słabo to widzę. Smuda - spóźnione, nietrafione zmiany. Dodatkowo -1 za wygląd Cupiał - spróbuj prowadzić Telefonike bez działu handlowego i sprzedaży Iliev - partaczył wiele, ale dziś wchodząc ok 60 minuty byłby naszym zbawieniem. I na koniec - wielkie uznanie dla kibiców, fenomenalna oprawa dla Sobola! |
Cytat:
A czemu uważasz, że przyjdzie napastnik z prawdziwego zdarzenia? Przyjdzie napastnik - tyle. Ogólnie plus za walkę. Robili co mogli. |
Wynik lepszy niż gra. Nie ma napastnika, nie ma goli. Remis był dość oczywisty. Trzeba się cieszyć, że na zero z tyłu.
|
Jest pierwszy cud. Czekamy na więcej cudów. Każdy punkt się przyda.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:50. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl