![]() |
Cytat:
Ale to będzie już w następnym sezonie. W tym jeszcze się utrzymajmy. Choćby po to, żebyście mogli sobie "analizować" czy skupić się na zdobyciu mistrzostwa, czy może jednak nie odpuszczać Pucharu Polski. I zastanawiać się, dlaczego przy kolejnym trenerze Boguski nie strzela. Ponieważ (mam takie przeczucie) możemy nie spaść do pierwszej ligi, tylko od razu do czwartej... |
Cytat:
|
Nie wiem. Dopóki im się kontrakty nie skończą? Ale jeśli kiedyś będziemy skazani na tą naszą obecną młodzież to aż boję się o tym myśleć - 3 liga. Jeśli chcemy młodych piłkarzy, na których można by stawiać to najpierw musimy ich pozyskać.
|
Coś mi się zdaje,że dostaniemy porządne lanie od Jagi tym razem...Piłkarze musieliby dostać chyba potrójną premię,żeby się zmobilizować do czegokolwiek na koniec sezonu.
Tak jak ktoś wcześniej napisał,po tej kolejce będziemy mieć 6 pkt nad Podbeskidziem i zacznie się nerwówka |
Cytat:
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=27844 Cytat:
Mysle ,ze jestem normlnym kibicem i.....nic nie myślę :P |
Jeszcze rano pisałem: "Skończcie pisać również o jakimś widmie spadku, za dużo drużyn jest między nami, a Podbeskidziem. Cała ta trójka poza Koroną gra taką samą padakę jak my.". Przejrzałem na spokojnie terminarz Ruchu,Widzewa,Korony,Pogoni, Podbeskidzia i muszę się lekko uderzyć w pierś. Jeżeli założymy wariant pesymistyczny (zdobywamy 4 punkty do końca sezonu), to o utrzymanie możemy walczyć do ostatniej kolejki. Pozwoliłem sobie wytypować wyniki zainteresowanych drużyn do końca sezonu, co oczywiście jest bezsensem biorąc pod uwagę nieprzewidywalność naszej ligi oraz to, że w ciągu 6 tygodni mogą dojść kartki, kontuzje itd. Przed tą kolejką tabela przedstawia się następująco :
http://oi46.tinypic.com/2cgmy6u.jpg Podbeskidzie: -GKS (D) 3 -Lechia(W) 1 -Zagłębie(D)1 -Polonia(W) 1 -Piast(D) 3 -Lech(W) 0 -Pogoń(D) 3 -Widzew(W) 1 ____________________ 13 pkt. Pogoń: -Legia(W) 0 -Korona(D) 1 -Śląsk(W) 0 -GKS(D) 3 -Ruch(W) 1 -Górnik(D) 1 -Podbeskidzie(W) 0 -Polonia(D) 3 __________________ 9 pkt. Ruch: -Polonia(D) 1 -Górnik(W) 0 -Piast(D) 3 -Lechia(W) 0 -Pogoń(D) 1 -Wisła(W) 0 -Legia(D) 0 -Jagiellonia(W) 1 _______________ 6 pkt. Widzew: -Piast(D) 1 -Wisła(W) 1 -Jagiellonia(D) 3 -Lech(W) 0 -Lechia(D) 1 -Legia(D) 0 -Korona(W) 1 -Podbeskidzie(D) 1 ___________________ 8 pkt. Korona: -Górnik(D) 1 -Pogoń(W) 1 -Polonia(D) 3 -Wisła(W) 3 -Jagiellonia(D) 3 -Piast(W) 0 -Widzew(D) 1 -Lech(W) 0 ______________ 12 pkt. Wisła: -Jagiellonia(W) 0 -Widzew(D) 1 -Lech(W) 0 -Korona(D) 0 -Śląsk(W) 0 -Ruch(D) 3 -Górnik(W) 0 -Zagłębie(D) 0 _______________ 4 pkt. -Korona 39 pkt. -Widzew 35 pkt. -Pogoń 32 pkt. -Wisła 31 pkt. -Podbeskidzie 31 pkt. -Ruch 31 pkt. PS: Podkreślam, nie bierzcie tego na poważnie. Bardziej chodziło mi o rozpisanie terminarza do końca rozgrywek, a wyniki to wiadomo-zabawa. Cytat:
|
Cytat:
A z dobrych wieści - już tylko 8 meczów = 720 min regulaminowego czasu gry do końca sezonu. 1 pkt jesteśmy w stanie przywieźć z Białego. 3pkt oczywiście teź choć zero z tyłu wydaje się dość śmiałym marzeniem. |
Cytat:
Przekaż tą prawdę o walce o jak najwyższe miejsce naszym zawodnikom, mam nadzieję, że posłuchają chociaż Ciebie. Cytat:
Wrzucanie Chrapka do worka z parapiłkarzami typu Brud i Burliga jest nieporozumieniem. Coś musi być w zawodnikach typu Chrapek, Uryga, Stolarski skoro w miarę regularnie są powoływani do reprezentacji. Ty swoje zdanie opierasz tylko i wyłącznie na zawodnikach, którzy fakt faktem wypadli źle, nie wykorzystali swojej szansy. Ale nie można być wiecznie uprzedzonym do młodych zawodników, należy dawać im szansę na pokazanie się na tle innych drużyny z Ekstraklasy a nie tylko na treningach. Szkoda kontuzji Szewczyka bo obok Chrapka on miałby największe szansę na granie w pierwszym składzie. |
Wolfy ogladasz czasem te mecze czy tylko tak sobie klepies na forum dla zabicia czasu? Zestawianie w jednym szeregu 21 letniego Chrapka i 26 letniego paralityka Burligii to jak to ZWE ujal, bardzo delikatnie zreszta, nieporozumienie. Ogladnij sobie druga połówkę meczu z Legia, ogladnij mecz ze Slaskiem jeszcze raz i mi odpowiedz kto robił grę w środku boiska, kto walczył, kto odbierał, kto sie bardzo ladnie zastawial. Albo porownaj jego wystepy z wystepami Lukasza G. na przyklad.
Na mlodziez trzeba stawiac koniecznie. Chrapek, Stolarski czy jak wroci z Niecieczy Nalepa to sa naprawde solidni grajkowie. I może zamiast wymyslac niestworzone historie o jakichs pucharach to trzeba dac tym chlopakom sie otrzaskac co moze dac nam niesamowitego kopa w przyszłym sezonie? |
Cytat:
Młodzi polacy wuahahah wole 40 letniego Szymkowiaka, który prezentowałby jakis poziom nić Chrapka, który biega bez pojęcia... Przepychajcie siię dalej to już nie jest śmieszne tylko ŻAŁOSNE, mamy żenujących zawodników, beznadziejnie słabych a tutaj teorie powstaję że nie.... chyba nie bo on jest powoływany na mecz z Malta ...:haha: Jak mamy grać zawodnikami typu wyżej wspomnieni to BANKOWO spadek murowany. Nie interesuje mnie narodowość czy wiek, interesują mnie tylko umiejętności, tak więc wole takiego Saganowskiego czy Sobola nić Bruda/Chrapka czy Szewczyka... |
Jaka kadra na jage??
|
Cytat:
Z Legią Sikorski strzelił gola. I co z tego? Bardziej reprezentatywna dla Chrapka jest jedna połowa z zeszłotygodniowego meczu, czy może wszystkie pozostałe? |
Cytat:
|
Działa wam public sport?
|
Jaki ten Burliga żałośnie słaby.
EDIT: Jovanović zresztą też. |
Sytucja i burdel w naszym polu karnym przy bramce to kwintesencja całego tego sezonu.
|
Nie da sie k... grać bez trenera. Ni nie da sie, nawet Barcelona sie gubi w takiej sytuacji. Kadra jest słaba ale nie aż tak żeby grać w ten sposób i przegrywac z takimi drużynami. Oj igra Bednarz z ogniem..
|
Cytat:
|
Wilk jest najłatwiejszym do przejścia DMF w tej lidze. Nikomu tak łatwo nie uciec, a kiedy trzeba to na nikim tak łatwo nie zarobić faulu.
|
Przygnębiająca kopanina do przerwy. Widoków na poprawę chyba nie ma.
|
Cytat:
pytanie 2: Na jakiej podstawie taki wniosek? Grałeś przeciwko wszystkim innym jak mniemam ? E: do poniżej defensywny pomocnik to po prostu DM a nie jakies ....a DFM. DMF moze byc rowniez okresleniem pozycji ale pytam o nią uzytkownika wyżej,gdyż chciałbym wiedziec co dokladnie ma na myśli. |
Cytat:
|
Nie widziałem pierwszej połowy.
Duzo straciłem? |
Czy wygrywasz, czy nie!!!!!!!!
|
Cytat:
Koleś jest bardziej zblazowany niż Iliev czy Garguła. Gdybym po tym meczu miał kogoś cofnąć na trybuny za brak zaangażowania, to właśnie jego. Zabawne, nie? |
obejrzałem teraz skrócik... i po poprzednich meczach stwierdzam: Pareiko na trenera od motywacji
|
Jak wejdzie ten Kim, to niechybnie ten drugi Kim i Korea zbadają i zatwierdzą atak nuklearny na Białystok.
|
teraz to będa jaja bo żerard na bramke
E: wofly Chrapek nie jest zblazowany. On po prostu ma taka motoryke ... |
Cytat:
Jaga miała 3 setki, a my nawet 4. Niestety Słowik jak dotąd gra najlepszy mecz w karierze. |
O kur...
Gerard wchodzi. EDIT: Gerard ma problem z założeniem rękawic. Zapowiada się ciekawy mecz... |
Moze Bieszczad coś strzeli...
Cytat:
|
Cytat:
|
skoro My atakujemy Burliga to juz chyba jest wystarczająca odpowiedz na 200 pytań
|
Jakich czasów my się doczekali :D
|
Cytat:
|
Bieszczad to ofiara. Widać dlaczego pogonili go z Amici.
Brawo Chrapek - piękną kontrę wyprowadził. |
czy to jest mecz z rzędu tych, których wynik jest uzależniony od wyniku poprzedniego spotkania obydwu drużyn w PP?
|
Jak można było na przelomie kilku lat tak zniszczyć zespol...
Brawo Sarki... |
Sarki - piękny gol. Dawno nikt nie wykonał u nas dobrze rzutu wolnego.
|
Piękna bramka Sarkiego. Gość który nie gra w poważną piłkę XX miesięcy strzela super bramę i gra kolejny z rzędu ekstra mecz, a pozostała dziesiątka gra znów piach. Jak żyć? Znając życie on odejdzie, a nasi młodzi gniewni, oraz najlepszy polski rozgrywający ostatniego dziesięciolecia zostaną.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:42. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl