Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [22 kolejka] Wisła Kraków - Legia Warszawa, sobota 13 kwietnia, 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9016)

AS82 12.04.2013 13:26

Ja sie boje powtorki z meczu Lech - Legia ,gdzie Amica dostała szybko 2 gole a potem 3ciego i bylo po zawodach .

LucjuszWielki 12.04.2013 14:26

Goście ostatni meczy przy Reymonta wygrali w sezonie 96/97 jeśli chodzi o ligę, wtopy w Sosnowcu nie liczę gdyż nie graliśmy u siebie. Krawaciarze mają najlepszą okazję do zmienienia tej prawidłowości :/ oby jednak tak się nie stało, choć każdy inny rezultat niż klęska jest naszym sukcesem... Poprzednio w 9 dali radę..

domin_czyzyny 12.04.2013 14:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1307960)
Nie spinam się na Legię.Traktuję ten mecz jak mecz z Piastem. Oczywiście Legia gra pólkę wyżej, ale na Wisłe nie przychodzę na lepsze drużyny.

dawno się już z Tobą nie zgadzałem, ale pod tym podpisuję się obiema rękami. Na Wisłę nie powinno przychodzić się dla Legii czy Amiki, ale dla WISŁY KRAKÓW - niezależnie z kim gra.

A ja widzę inną różnicę w stosunku do Piasta, ekipa Legii jest bardzo silna i każde gardło by się przydało. Ale to kwestia priorytetów.

soQlABG 12.04.2013 14:43

Wszyscy na mecz ! Sektor C musi być pełny.

FraMat 12.04.2013 15:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1307984)
dawno się już z Tobą nie zgadzałem, ale pod tym podpisuję się obiema rękami. Na Wisłę nie powinno przychodzić się dla Legii czy Amiki, ale dla WISŁY KRAKÓW - niezależnie z kim gra.

A ja widzę inną różnicę w stosunku do Piasta, ekipa Legii jest bardzo silna i każde gardło by się przydało. Ale to kwestia priorytetów.

Masz rację, ale i tak nie chodzę na C, a tam gdzie jestem raczej mało się śpiewa. Więc i moje gardło na nic.
Obejrzę mecz w pracy na kompie.

Vashut 12.04.2013 16:03

a ja sie wybieram na mecz, szykuje juz gardlo,
pozdrowienia dla starej wislackiej braci

Elefant 12.04.2013 16:13

Spotykają się dwie wielkie firmy.

A mecz o pietruszkę.

Im wygrana nie zapewni mistrzostwa ani też go nie pozbawi.

Nam już w ogóle nic nie daje. Trzy punkty wiecej nie zmieniają naszej styuacji w tabeli.
Zwycięstwo nie nie będzie stanowić początku wielkiej albo w ogóle jakiejkolwiek drużyny. Bo za półtora miesiąca większości naszych zawodników biegających po boisku nie będzie już w Wiśle.

Pozostaje walka o prestiż. Mała wielka rzecz.

Nie mamy żadnych, najmniejszych atutów, żeby ten mecz wygrać, czy choćby zremisować. Nie mamy nawet atutów na to by nisko przegrać. I dlatego nie zdziwie się jak wygramy.

arti 12.04.2013 18:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1307773)
gdzieś czytałem wywiad z jednym z Naszych w którym to mówił ze dojście do finału PP będzie juz gwarantem europejskich pucharów bo L będzie mistrzem. Nie zdziwiłbym sie jakby odpuścili, w końcu idealnie sie do tego nadają.

otóż to.
Sobol, Iliev, Kosa i reszta odlboyów grających na 100 przez 90 albo więcej minut jutro i w środę ze Śląskiem to fizycznie niemożliwe. A zatem...

WISŁAZWE 12.04.2013 19:31

Panowie, tematu kibicowskiego nie ma, dlatego pozwolę sobie tutaj zamieścić informacje dotyczące jutrzejszej zbiórki pieniędzy na meczu z Legią.

Zbiórka przeprowadzona na sektorach B i C - cele kibicowskie.
Zbiórka na sektorach A, D, E, F, G, H, VIP - na sekcję zapasów TS Wisła.

Panie i Panowie nie omijajcie puszek!

donecki 12.04.2013 20:49

A ja licze tylko na jak najmniejszy wymiar kary:)

DeadOrAlive 12.04.2013 21:12

2007-04-27

Wtedy też pamiętam nie mieliśmy atutów by wygrać. Pamiętam też, że C, ani E nie było pełne. Pamiętam stanie pod bramkami na C, jak wpuszczali FanCluby jakby im się nie chciało. Pamiętam też, że Wisła zagrała jeden z lepszych, jeśli nie najlepszy mecz tamtego sezonu. Nie inaczej będzie jutro. Do zobaczenia na stadionie! :)

bebeto 13.04.2013 00:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1307960)
Nie będę, ale nie żałuję. Nie spinam się na Legię.Traktuję ten mecz jak mecz z Piastem. Oczywiście Legia gra pólkę wyżej, ale na Wisłe nie przychodzę na lepsze drużyny.

Nie zamierzam się tu napinać,ale jak czytam takie farfocle to mam ochotę puścić pawia... Ty się człowieku żalisz, chwalisz czy USPRAWIEDLIWIASZ ? W ogóle powinieneś w załączniku wrzucić zwolnienie L4 ... Zuch chłopak -nie będzie ,-nie żałuję , -nie spinam się, pewnie jeszcze korciło napisać -nie mam pieniążka... ale wstyd-30zł w końcu nie mieć !!! Jeżeli traktujesz ten mecz jak mecz z Piastem to powiedz: byłeś na meczu z Piastem ??? Bo skoro tak to dlaczego nie będziesz na meczu z Legią ??? Traktujesz je przecież na równi... :mysli: Rozwiązanie zagadki ............ nie byłeś ani na meczu z Piastem ani z Pgonią ani z Legią nie będziesz !!! TaaaaDaaaaaammmmm..... Taki z ciebie kibic kozak moderator :alleluja: !!! :cenzura: :cenzura: :cenzura: :cenzura: Miłego oglądania w TV . :cenzura:

WISŁAZWE 13.04.2013 06:55

Kadra na spotkanie:

Bramkarze: Sergiej Pareiko, Michał Miśkiewicz.

Obrońcy: Gordan Bunoza, Arkadiusz Głowacki, Łukasz Burliga, Osman Chavez, Alan Uryga.

Pomocnicy: Paweł Stolarski, Emmanuel Sarki, Cezary Wilk, Radosław Sobolewski, Łukasz Garguła, Patryk Małecki, Kamil Kosowski, Daniel Brud, Michał Chrapek.

Napastnicy: Rafał Boguski, Daniel Sikorski.

W kadrze nie ma narzekających na urazy Marko Jovanovicia, Ivicy Ilieva, Kew Jaliensa oraz pauzującego za nadmiar żółtych kartek Cwetana Genkowa.

Elefant 13.04.2013 07:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1308113)
Kadra na spotkanie:

Obrońcy: Gordan Bunoza, Arkadiusz Głowacki, Łukasz Burliga, Osman Chavez, Alan Uryga.

Kosecki na Burlige :mysli:

Będzie się działo...

Tasio1906 13.04.2013 07:47

ofensywie tylko 3 obrońców w kadrze

badboy 13.04.2013 08:22

Ktoś orientuje się jaka jest frekwencja na tą chwile? Wynik? 2:1 dla Wisły

heoij 13.04.2013 08:46

Informacja z wczoraj:

Cytat:

Jak poinformował rzecznik krakowskiego klubu Adrian Ochalik mecz będzie obserwować na pewno ponad 20 tys. widzów (na stadionie jest ok. 35 tys. miejsc). Do tej pory frekwencja na wiosennych meczach "Białej Gwiazdy" wahała się w granicach 10 tys. kibiców. Fani Legii wykupili wszystkie dostępne dla nich wejściówki - 2 tys.
Pogoda też zapowiada się ładnie ;) także kto nie ma biletu do kas !

Barti 13.04.2013 09:49

Bereszyński nie zagra, kontuzja - info za Orange Sport.

daniello1987 13.04.2013 10:00

tragedia jesli chodzi o obrone i atak. w napadzie nie mamy czym straszyc.brak Ilieva i Genkova(mimo ze narazie bez wielkiej formy) to duza strata.

the_blues 13.04.2013 10:00

A co z Szewczykiem?

krwawy 13.04.2013 11:11

Jakby nie patrzeć to Wiśle nie opłaca się nawet remisować, jak liczą na puchary:)
Oddacie mecz bez walki?

vaazon 13.04.2013 11:32

Przy takich brakach w kadrze, występ Sikorskiego jest jak najbardziej realny. W końcu się doczekamy i zobaczymy Daniela na murawie!

Może strzeli brameczkę? :D

kreseq 13.04.2013 11:50

Drużyna z brakami w obronie vs drużyna z brakami w ataku. Będzie śmiesznie.
Nie widzę w tym meczu ani dominacji Legii, ani słabej gry Wisły.
Będzie kopanie się po czołach i albo nudny remis, albo jedna bramka która ustawi mecz ( Pozdrowienia dla Garguły ).
W sumie jedynym ratunkiem by ten mecz jakoś wyglądał to szybko strzelona bramka przez jeden albo drugi zespół.

FraMat 13.04.2013 12:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bebeto (Post 1308102)
Nie zamierzam się tu napinać,ale jak czytam takie farfocle to mam ochotę puścić pawia... Ty się człowieku żalisz, chwalisz czy USPRAWIEDLIWIASZ ? W ogóle powinieneś w załączniku wrzucić zwolnienie L4 ... Zuch chłopak -nie będzie ,-nie żałuję , -nie spinam się, pewnie jeszcze korciło napisać -nie mam pieniążka... ale wstyd-30zł w końcu nie mieć !!! Jeżeli traktujesz ten mecz jak mecz z Piastem to powiedz: byłeś na meczu z Piastem ??? Bo skoro tak to dlaczego nie będziesz na meczu z Legią ??? Traktujesz je przecież na równi... :mysli: Rozwiązanie zagadki ............ nie byłeś ani na meczu z Piastem ani z Pgonią ani z Legią nie będziesz !!! TaaaaDaaaaaammmmm..... Taki z ciebie kibic kozak moderator :alleluja: !!! :cenzura: :cenzura: :cenzura: :cenzura: Miłego oglądania w TV . :cenzura:

Jednak się spiąłeś...
Nie odczytałeś kontekstu. Wczesniej ktoś napisał
Cytat:

Milo bedzie zobaczyc twarze ktore widze raz na rok(,one sa specyficzne) czyli na meczu z L i jeszce w derbach ale im ten mecz wypadl z kalendarza.
Nie zapomnijcie zabrac aparacikow zeby cos na fejsbóka wrzucic!Do zobaczonka !
Nie będę na meczu z Legą, bo pracuję w tym czasie.
Wiesz...sa tacy ludzie w Polsce, którym rodzice nie dają pieniążków i trzeba samemu utrzymać rodzinę. A dlaczego piszę? Bo na siłę mógłbym się z pracy zerwać (jakim kosztem?) ale nie będę tego robił dlatego, że Legia przyjeżdża....
Na meczu z Piastem mogłem być, byłem. I nie dla Piasta ale dla Wisły.
Trzymajmy się priorytetów.
"Nie spinam się" znaczy: dla mnie przyjazd Legii znaczy tyle samo, co przyjazd Piasta, A niestety są tacy, co na meczu Wisły zjawiają się wtedy gdy przyjeżdża Legia, czy Amica.

No, ale miło, że ktoś na forum dba o morale moderatora.
:haha:

uzytkownik_forum 13.04.2013 12:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1308153)
Drużyna z brakami w obronie vs drużyna z brakami w ataku.

Najgorsze jest to, że Wisła to drużyna z brakami w obronie, ataku, a i w środku szału ni ma. Twierdza R22 już dawno padła, także obiektywnie biorąc Legia jest zdecydowanym faworytem. Dla mnie jednak 1:1 to realny wynik, z przewagą Legii na boisku.

tofik 13.04.2013 12:33

Ciekawe kto miałby tego gola strzelić ?

FraMat 13.04.2013 12:46

Wawrzyniak
...

jednak obstawiam, że Sarki się pokaże z dobrej strony. A Patryk Małecki potrafi strzelić.

uzytkownik_forum 13.04.2013 12:49

Czarek Wilk z 30 metrów - kiedyś mu dobrze "zejdzie" piłka i będą stadiony świata :)

Dzimi 13.04.2013 13:07

Z Burligą na prawej obronie, o matko, to będzie mecz.. :rotfl:

wolfy 13.04.2013 13:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vaazon (Post 1308149)
Przy takich brakach w kadrze, występ Sikorskiego jest jak najbardziej realny. W końcu się doczekamy i zobaczymy Daniela na murawie!

Może strzeli brameczkę? :D

Bardzo zabawne:pala:

studio 13.04.2013 13:32

A ja liczę na niespodziankę i WIEM, że Legia straci punkty w dzisiejszym meczu, nawet liczę na mega nespodziankę :) Głupie nie? :D

AS82 13.04.2013 13:56

Pewnie mag Kulawik wstawi do skladu Gargułe , a Sarki znów zacznie na ławce...

wolfy 13.04.2013 14:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1308171)
Pewnie mag Kulawik wstawi do skladu Gargułe , a Sarki znów zacznie na ławce...

A co takiego pokazał Sarki?
Pół roku temu domagaliście się Quioto, wcześniej mieli nas zbawić "młodzi Polacy", przed nimi Rioz miał wciąganąć ligę nosem. Zawsze "ten kto nie gra, ten jest dobry", bo jeszcze nie dostał okazji żeby zademonstrować na boisku dlaczego siedzi na ławce.

Każdy kolejny trener jest głupi, bo sadza jakiegoś "asiora" na ławce.

Na przyszłość jak będziecie się zastanawiać "dlaczego nie gra X" mam dla was gotową odpowiedź: "najprawdopodobniej dlatego, bo jest chujowy". Zwłaszcza, jeśli przed przyjściem do Wisły był przez rok bezrobotny.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1308175)
Niech więc raz Sarki wejdzie od początku na cały mecz i zmusi nas do przyznania, że jest kiepski.

Zasada jest prosta - to on ma udowodnić trenerowi na treningu że jest wystarczająco słaby, a nie kibicom podczas meczu. Stawiasz wszystko na głowie.
Mają grać najlepsi w danym momencie.

Quioto i Rioz też sprawiali wrażenie. Niektórzy do teraz wierzą w Sikorskiego. Tylko co z tego? Mamy się osłabiać tylko po to żeby ktoś sobie uświadomił, że nie pomylono się co do łamagi "X" w poprzednich kilku klubach?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1308176)
Nie wiem czy asiora ,ale można mu dać szanse gry od początku i to najlepiej w srodku pola . Co pokazał Sarki ? A co pokazał Garguła przez ostatnie dwa lata ?

Ja .......ę. Znowu z tymi szansami. Co to niby jest? Fundacja "Mam życzenie"?
Niech mnie też dadzą szansę! A co...

Ale widzę, że niektórzy nigdy się nie nauczą.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio (Post 1308169)
A ja liczę na niespodziankę i WIEM, że Legia straci punkty w dzisiejszym meczu, nawet liczę na mega nespodziankę :) Głupie nie? :D

Od czasu kiedy Legia zremisowała u siebie z Bełchatowem - raczej nie.

FraMat 13.04.2013 14:28

Niech więc raz Sarki wejdzie od początku na cały mecz i zmusi nas do przyznania, że jest kiepski.
Jak na razie, wtedy gdy wchodził na 10 minut sprawiał lepsze wrażenie niż większość emerytów i większość młodych zdolnych Wisły.

AS82 13.04.2013 14:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1308174)
A co takiego pokazał Sarki?
Pół roku temu domagaliście się Quioto, wcześniej mieli nas zbawić "młodzi Polacy", przed nimi Rioz miał wciąganąć ligę nosem. Zawsze "ten kto nie gra, ten jest dobry", bo jeszcze nie dostał okazji żeby zademonstrować na boisku dlaczego siedzi na ławce.

Każdy kolejny trener jest głupi, bo sadza jakiegoś "asiora" na ławce.

Nie wiem czy asiora ,ale można mu dać szanse gry od początku i to najlepiej w srodku pola . Co pokazał Sarki ? A co pokazał Garguła przez ostatnie dwa lata ?

piotrex007 13.04.2013 14:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1308175)
Jak na razie, wtedy gdy wchodził na 10 minut sprawiał lepsze wrażenie niż większość emerytów i większość młodych zdolnych Wisły.

Dokładnie, jeśli jest dylemat między kimś słabym, a niewiadomą, jaką jest Sarki, to wybieram tego drugiego.

thechris 13.04.2013 15:04

Z przebiegu meczu pewnie Legia zasłuży 0:3. Ale pewnie skończy się na 1:2 czyli wszyscy happy. Legia będzie miała 3 pkt a Wisła "zachowa twarz", "nikłą" porażką. No i standardowo sędzia skrzywdzi Wisłę: albo da przeciw niej karnego z kapelusza albo nie podyktuje ewidentnej jedenastki dla Wisły.

Uran235 13.04.2013 16:45

Z jednej strony to, że gra Choto daje nam jakieś nadzieje na zdobycie bramki. Z drugiej strony to, że gra Choto wydatnie zwiększa szansę na kontuzję Boguskiego, który w tej chwili jest naszym napastnikiem pierwszego wyboru... W ogóle trzeba drżeć, żeby wszyscy zdrowi dograli ten mecz, bo ławka nie napawa optymizmem. Jak się tak zastanowić, to w sumie pierwszy skład też.

irekm19 13.04.2013 17:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1308180)
No i standardowo sędzia skrzywdzi Wisłę: albo da przeciw niej karnego z kapelusza albo nie podyktuje ewidentnej jedenastki dla Wisły.

... albo naciągnie trochę linię końcową...

Wiślak709 13.04.2013 17:19

Ku*wa, po ch*j ten sedzia bramkowy? Przeciez pilka przy bramce dla legii minela calym obwodem linie bramką , ehhh

edit; kur.a juz dwa-zero ;/, Głowa zmylil Pareike ;/

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:49.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl