![]() |
Ja sie boje powtorki z meczu Lech - Legia ,gdzie Amica dostała szybko 2 gole a potem 3ciego i bylo po zawodach .
|
Goście ostatni meczy przy Reymonta wygrali w sezonie 96/97 jeśli chodzi o ligę, wtopy w Sosnowcu nie liczę gdyż nie graliśmy u siebie. Krawaciarze mają najlepszą okazję do zmienienia tej prawidłowości :/ oby jednak tak się nie stało, choć każdy inny rezultat niż klęska jest naszym sukcesem... Poprzednio w 9 dali radę..
|
Cytat:
A ja widzę inną różnicę w stosunku do Piasta, ekipa Legii jest bardzo silna i każde gardło by się przydało. Ale to kwestia priorytetów. |
Wszyscy na mecz ! Sektor C musi być pełny.
|
Cytat:
Obejrzę mecz w pracy na kompie. |
a ja sie wybieram na mecz, szykuje juz gardlo,
pozdrowienia dla starej wislackiej braci |
Spotykają się dwie wielkie firmy.
A mecz o pietruszkę. Im wygrana nie zapewni mistrzostwa ani też go nie pozbawi. Nam już w ogóle nic nie daje. Trzy punkty wiecej nie zmieniają naszej styuacji w tabeli. Zwycięstwo nie nie będzie stanowić początku wielkiej albo w ogóle jakiejkolwiek drużyny. Bo za półtora miesiąca większości naszych zawodników biegających po boisku nie będzie już w Wiśle. Pozostaje walka o prestiż. Mała wielka rzecz. Nie mamy żadnych, najmniejszych atutów, żeby ten mecz wygrać, czy choćby zremisować. Nie mamy nawet atutów na to by nisko przegrać. I dlatego nie zdziwie się jak wygramy. |
Cytat:
Sobol, Iliev, Kosa i reszta odlboyów grających na 100 przez 90 albo więcej minut jutro i w środę ze Śląskiem to fizycznie niemożliwe. A zatem... |
Panowie, tematu kibicowskiego nie ma, dlatego pozwolę sobie tutaj zamieścić informacje dotyczące jutrzejszej zbiórki pieniędzy na meczu z Legią.
Zbiórka przeprowadzona na sektorach B i C - cele kibicowskie. Zbiórka na sektorach A, D, E, F, G, H, VIP - na sekcję zapasów TS Wisła. Panie i Panowie nie omijajcie puszek! |
A ja licze tylko na jak najmniejszy wymiar kary:)
|
2007-04-27
Wtedy też pamiętam nie mieliśmy atutów by wygrać. Pamiętam też, że C, ani E nie było pełne. Pamiętam stanie pod bramkami na C, jak wpuszczali FanCluby jakby im się nie chciało. Pamiętam też, że Wisła zagrała jeden z lepszych, jeśli nie najlepszy mecz tamtego sezonu. Nie inaczej będzie jutro. Do zobaczenia na stadionie! :) |
Cytat:
|
Kadra na spotkanie:
Bramkarze: Sergiej Pareiko, Michał Miśkiewicz. Obrońcy: Gordan Bunoza, Arkadiusz Głowacki, Łukasz Burliga, Osman Chavez, Alan Uryga. Pomocnicy: Paweł Stolarski, Emmanuel Sarki, Cezary Wilk, Radosław Sobolewski, Łukasz Garguła, Patryk Małecki, Kamil Kosowski, Daniel Brud, Michał Chrapek. Napastnicy: Rafał Boguski, Daniel Sikorski. W kadrze nie ma narzekających na urazy Marko Jovanovicia, Ivicy Ilieva, Kew Jaliensa oraz pauzującego za nadmiar żółtych kartek Cwetana Genkowa. |
Cytat:
Będzie się działo... |
ofensywie tylko 3 obrońców w kadrze
|
Ktoś orientuje się jaka jest frekwencja na tą chwile? Wynik? 2:1 dla Wisły
|
Informacja z wczoraj:
Cytat:
|
Bereszyński nie zagra, kontuzja - info za Orange Sport.
|
tragedia jesli chodzi o obrone i atak. w napadzie nie mamy czym straszyc.brak Ilieva i Genkova(mimo ze narazie bez wielkiej formy) to duza strata.
|
A co z Szewczykiem?
|
Jakby nie patrzeć to Wiśle nie opłaca się nawet remisować, jak liczą na puchary:)
Oddacie mecz bez walki? |
Przy takich brakach w kadrze, występ Sikorskiego jest jak najbardziej realny. W końcu się doczekamy i zobaczymy Daniela na murawie!
Może strzeli brameczkę? :D |
Drużyna z brakami w obronie vs drużyna z brakami w ataku. Będzie śmiesznie.
Nie widzę w tym meczu ani dominacji Legii, ani słabej gry Wisły. Będzie kopanie się po czołach i albo nudny remis, albo jedna bramka która ustawi mecz ( Pozdrowienia dla Garguły ). W sumie jedynym ratunkiem by ten mecz jakoś wyglądał to szybko strzelona bramka przez jeden albo drugi zespół. |
Cytat:
Nie odczytałeś kontekstu. Wczesniej ktoś napisał Cytat:
Wiesz...sa tacy ludzie w Polsce, którym rodzice nie dają pieniążków i trzeba samemu utrzymać rodzinę. A dlaczego piszę? Bo na siłę mógłbym się z pracy zerwać (jakim kosztem?) ale nie będę tego robił dlatego, że Legia przyjeżdża.... Na meczu z Piastem mogłem być, byłem. I nie dla Piasta ale dla Wisły. Trzymajmy się priorytetów. "Nie spinam się" znaczy: dla mnie przyjazd Legii znaczy tyle samo, co przyjazd Piasta, A niestety są tacy, co na meczu Wisły zjawiają się wtedy gdy przyjeżdża Legia, czy Amica. No, ale miło, że ktoś na forum dba o morale moderatora. :haha: |
Cytat:
|
Ciekawe kto miałby tego gola strzelić ?
|
Wawrzyniak
... jednak obstawiam, że Sarki się pokaże z dobrej strony. A Patryk Małecki potrafi strzelić. |
Czarek Wilk z 30 metrów - kiedyś mu dobrze "zejdzie" piłka i będą stadiony świata :)
|
Z Burligą na prawej obronie, o matko, to będzie mecz.. :rotfl:
|
Cytat:
|
A ja liczę na niespodziankę i WIEM, że Legia straci punkty w dzisiejszym meczu, nawet liczę na mega nespodziankę :) Głupie nie? :D
|
Pewnie mag Kulawik wstawi do skladu Gargułe , a Sarki znów zacznie na ławce...
|
Cytat:
Pół roku temu domagaliście się Quioto, wcześniej mieli nas zbawić "młodzi Polacy", przed nimi Rioz miał wciąganąć ligę nosem. Zawsze "ten kto nie gra, ten jest dobry", bo jeszcze nie dostał okazji żeby zademonstrować na boisku dlaczego siedzi na ławce. Każdy kolejny trener jest głupi, bo sadza jakiegoś "asiora" na ławce. Na przyszłość jak będziecie się zastanawiać "dlaczego nie gra X" mam dla was gotową odpowiedź: "najprawdopodobniej dlatego, bo jest chujowy". Zwłaszcza, jeśli przed przyjściem do Wisły był przez rok bezrobotny. Cytat:
Mają grać najlepsi w danym momencie. Quioto i Rioz też sprawiali wrażenie. Niektórzy do teraz wierzą w Sikorskiego. Tylko co z tego? Mamy się osłabiać tylko po to żeby ktoś sobie uświadomił, że nie pomylono się co do łamagi "X" w poprzednich kilku klubach? Cytat:
Niech mnie też dadzą szansę! A co... Ale widzę, że niektórzy nigdy się nie nauczą. Cytat:
|
Niech więc raz Sarki wejdzie od początku na cały mecz i zmusi nas do przyznania, że jest kiepski.
Jak na razie, wtedy gdy wchodził na 10 minut sprawiał lepsze wrażenie niż większość emerytów i większość młodych zdolnych Wisły. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Z przebiegu meczu pewnie Legia zasłuży 0:3. Ale pewnie skończy się na 1:2 czyli wszyscy happy. Legia będzie miała 3 pkt a Wisła "zachowa twarz", "nikłą" porażką. No i standardowo sędzia skrzywdzi Wisłę: albo da przeciw niej karnego z kapelusza albo nie podyktuje ewidentnej jedenastki dla Wisły.
|
Z jednej strony to, że gra Choto daje nam jakieś nadzieje na zdobycie bramki. Z drugiej strony to, że gra Choto wydatnie zwiększa szansę na kontuzję Boguskiego, który w tej chwili jest naszym napastnikiem pierwszego wyboru... W ogóle trzeba drżeć, żeby wszyscy zdrowi dograli ten mecz, bo ławka nie napawa optymizmem. Jak się tak zastanowić, to w sumie pierwszy skład też.
|
Cytat:
|
Ku*wa, po ch*j ten sedzia bramkowy? Przeciez pilka przy bramce dla legii minela calym obwodem linie bramką , ehhh
edit; kur.a juz dwa-zero ;/, Głowa zmylil Pareike ;/ |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:49. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl