![]() |
Wisła why?
|
Ofensywna gra wg Kulawika - oddać inicjatywę przeciwnikowi i grać z kontry.
|
Czy ktoś wychwycił co powiedział pedał Zbozień po meczu ? Coś w stylu, że kibice Wisły to ludzie ze wsi ?? Jak ktoś ma filmik z wywiadem to niech wrzuci.
|
panie Kulawik wsadź se pan w d.u.p.e ten półfinał pucharu Polski minimalisto!!!
|
Wróciliśmy z dalekiej podróży.Boże niech ten sezon się skończy ! Błagam o zmiany na kolanach !!!!
|
Jak większość drużyn tej ligi nie prezentujemy żadnej jakości, brakuje nam umiejętności, taktyki, kondycji, powtarzalnośći. Jesteśmy dziadami i tak już pozostanie.
|
Nie, powiedział, że Wisła ma dużo kibiców na wsiach, akurat też jestem z takiej okolicy, więc się nie dziwię.
|
Cytat:
|
Zbozien jest z Łącka a tam pelno Wislakow. On sie tylko tak wychowal ze byl za legia
|
Cytat:
:D |
Tak się kończy gra bez napastnika. W pierwszej kolejności wylecieć musi Genkov - zerowe zagrożenie dla bramki przeciwnika i duże obciążenie dla budżetu klubu. Facet w ogóle nie potrafi się zachować w ataku.
|
Przy pierwszym golu mógł być spalony Piasta. Canal+ nie wiedzieć czemu nie dał powtórki z kamery zamontowanej na wysokości pola karnego, czyżby chcieli coś ukryć? Sytuacja na pewno stykowa, warto było ją dokładnie pokazać, dlaczego tego nie zrobili?
screen w dużej rozdzielczości: wis.la/y4oeh niższej: http://img41.imageshack.us/img41/3084/piastx.jpg |
"Taktyka" Kulawika, nieumiejętność gry presingiem, nieumiejętność wykańczania sytuacji, granie jednym DP, brak jakości przede wszystkim w drugiej linii, bra kreatywności i pewności siebie w drugiej linii = najmniejszy wymiar kary.
Piast przez cały mecz był lepszy, my stworzylismy sobie tylko kilka ciekawych sytuacji. Panie Cupiał, co Pan zamierza? |
W tym kraju piłka nożna jak i (prawie) cały sport to dno , po prostu bieda połączona z głupotą daje takie efekty. Szczerze mówiąc nie widzę możliwości poprawy , chyba że zmieniłby się właściciel klubu .
|
Cytat:
|
BRAWO WISŁA... Z TAKA GRĄ TO ŚLĄSK I legia nas rozjadą i trzymam za to kciuki....
|
Cytat:
Zą tą bramkę obwiniam Głowackiego i Małeckiego. Pierwszego za to, że oszukał go Klepczyński, a drugiego za to, że w ogóle odpuścił krycie Zbozienia. Na screenie od Ciebie idealnie to widać. Kto w ogóle wymyślił ustawienie naszych kopaczy przy defensywnych stałych fragmentach gry? Kosowski (jeden z wyższych) i Jovanović(dosyć wysoki obrońća) nie kryją nikogo, a Bunoza stoi w murze przy wolnym z 25 metrów. Do tego ten Małecki... Nie myśli na boisku i spokojnie pozwala wibiegać Zbozieniowi na długi słupek. Jeśli przez ten czas na reprezentację tak mocno ćwiczyli stałe fragmenty gry, to daje Oscara temu, kto za to wszystko odpowiada. |
Cytat:
|
@Agnus - spójrz na nogę Chaveza (tę którą widać), jest równo z Klepczyńskim. Wynika z tego, że skoro stoi w takim rozkroku, to noga postawna jest bliżej bramki niż Klepczyński. Jak się przypatrzysz, to głowę Osmana też ujrzysz :)
edit: oczywiście wszystko jest na styku i wkurza tylko fakt, że na Lechii Małeckiemu takiego spalonego gwizdnęli, a tutaj już nie... |
Cytat:
Trzeba mieć nie pokolei pod sufitem, żeby mówić, że Piast był lepszy przez cały mecz, czy też najmniejszy wymiar kary. Ja sobie nie przypominam żadnych sytuacji Piasta poza karnym i dwoma bramkami, ktoś wymieni jeszcze jakąś? Jeszcze taka dygresja. Zamiast klepać bez celu w klawiaturę i wysyłać posty na forum, jak to nie jest źle w Wiśle, to może byście się łaskawie, wielcy znawcy taktyki i wszystkiego dookoła na mecz przeszli, bo w tej sytuacji jaka jest teraz tylko tak możecie pomóc Wiśle w przezwyciężeniu kryzysu. Wasze posty na forum nic nie dają niestety. Szacunek dla tych, którzy chodzą na mecze pomimo tej lipy, a reszta (szczególnie internetowi mędrcy) chyba nie rozumie znaczenia słów "na dobre i na złe". |
Cytat:
|
Całkiem przyjemny "wiosenny" sen skończył się niestety mimo kilku fajnych momentów.
Trzeba się spiąć na Śląska i wygrać półfinał PP. |
Tominho - widzę głowę i nogę Chaveza - i jest za głową zawodnika, który potem główkował, czyli stojącym za Kosowskim. Nawet z tej dziwnej perspektywy to widać chociaż różnica jest niewielka.
|
złe zmiany i tyle mogę zarzucić Kulawikowi. Jak na nasz obecny potencjał to trener wystarczający. Dziś zaraz po zmianach Piasta powinien wpuścić Stolarskiego za Kosę, Uryga za Ilieva, i czekać na rozwój wypadków z 3 zmianą
|
Cytat:
Nie, to też nieprawda. Byliśmy skuteczni jak zwykle, o czym świadczy statystyka strzelonych bramek. Obecne gramy na średnim e-klasowym poziomie, czyli dużo w naszej grze zależy od przypadku. Postępem jest to, że stwarzamy sobie sytuacje. Spotkały się dwie przeciętne drużyny, Wisłą przeważała ale to Piast miał farta/był skuteczniejszy. Na tym poziomie umiejętności ma to zwykle kluczowe znaczenie. |
Cytat:
|
Cytat:
Małecki był ustawiony do krycia przez Chaveza i Głowackiego. Potem widać było, że Chavez miał ogromne pretensje do Małeckiego. Przegrany mecz na Reymonta staje się normalką. Racja jest w zdaniu że tu nie ma przypadku. To jest efekt, wynik wielu elementów, które w sumie mozna by określić mianem funkcjonowanie klubu. Ale oni już tam w czterech prezesów na pewno coś uradzą. Przecież od czerwca... :haha: Momenty były, nawet całkiem fajne. Za mało. Piast miał lepsze. Ktoś tam przeszedł koło meczu, komuś nie wyszło, karuzela toczy się dalej. Ot, taka drużyna w odcieniach szarości. W środę (może) będzie lepiej. :mysli: W tym meczu zaimponował mi Kosowski walką do końca. Chrapek na siłownie. Grę obrony skwitował Głowacki, kiedy tak koło 80 minuty po kolejnym nieudanym zagraniu ukrył twarz w dłoniach. |
Cytat:
Już miałem napisać, że może Siergiej zostanie z nami jeszcze przez kolejny rok, ale to chyba jednak bez sensu-znów dziwny karny, dziwny pierwszy gol. Inna sprawa, że szczytem możliwości łysego będzie zapewne powrót Pawełka. |
Cytat:
Sam nie wierze, ze dzis przegraliśmy. Ale trudno mamy już jasność, liga to teraz jedynie sparingi. A zostaje nam puchar. Nie mamy ławki, a Gargula to żenada. Wielu powinno być dzis na stadionie, a nie przed tv i internetem. Zmartwilo mnie tez zdarzenie na C5. |
Cytat:
Przegraliśmy dziś po niezłej przez większość czasu grze, ale z Legią możemy spokojnie wygrać. Bez sensu? Ta liga jest bez sensu, a my jesteśmy w niej zwykłym średniakiem. Jest to równie sensowne jak remis Bełchatowa w Warszawie, albo ich seria meczy bez porażki. Ambicja, szczęście - tu jest ekstraklasa, tu się nie gra w piłkę. |
Cytat:
Chrapek dobry mecz? Kolejny raz gratuluję różowych okularów. Dno i wodorosty. Bezbarwność. To Piast chciał grać, to Piast był agresywny przez cały czas, to Piast cisnął poza chwilami gdy naszym udawało się przejść przez pole karne więcej niż trzema-czterema piłkarzami, to Piast prawie nieustannie znajdował się na naszej połowie. Moze i sytuacji miał Piast niewiele, ale to Piast zdominował środek pola z czego wzięło się całe zło, Kto tego nie widzi, ma różowe okulary z kokardkami. I jeszcze: kolejny raz zaczyna się n tym forum mądralenie tych którzy (ponoć) na meczu byli i wytykanie krytykującym, że na meczu nie byli. Ciekawe skąd ta wiedza? A może chęć popisania się? No bo jak nie ma argumentów, to trzeba dowalić o tym, kto jest lepszym kibicem. ps. Posta wysłałem o 19:56 O ktorej skonczył się mecz? Nie zdziwiłbym się gdybyś po mnie jechał, jesli napisałbym posta o 19:10. A nie mieszkam w Hucie czy na Bieżanowie |
Cytat:
Wg mnie dzis mimo tego wyniku było stosunkowo dobrze (lepiej niz z Lechia), były akcje i walka a tego obecnie jedynie wymagamy od Wisły. Gdybyśmy nie przegrali, gdyby Pareiko nie puścił pierwszej bramki to na farum byłyby całkowicie inne opinie. Ps. Jesli byłeś na meczu to chwała Ci za to. |
Dzisiaj grali o wiele lepiej niż z Lechią, przeważali, do przerwy powinno być ze 3.0
ale... tamci 3 minuty przyfarcili i jest jak jest, cóż taki sezon nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, może odbije się ze Śląskiem w środe, na co po cichu liczę. |
Były naprawdę dobre momenty. Na początku wydawało mi się, że będzie całkiem przekonujące zwycięstwo i trybuny zaczną się zapełniać wraz z kolejnymi meczami (frekwencja fatalna, nie ma co ukrywać).
Później zaczęło się to, co oglądamy zawsze - festiwal nonszalancji i bezmyślności. Nie ma co oceniać, kto zagrał dobrze, kto zagrał źle, bo tutaj nie ma drużyny. Czy oni aż tak się nie znoszą, że jeden nie wyjdzie drugiemu, stwarzając możliwość dobrego podania, albo jakoś pomóc w destrukcji. Szczególnie widoczne jest to, gdy piłka znajduje się w naszej linii obrony. Spokojnie mogłaby tam przeleżeć 90 minut. Może oni tego po prostu nie potrafią, ale w to nie chce mi się wierzyć. |
Scenariusz meczu to klasyka gatunku. To my przeważaliśmy i to Piast nie miał pomysłu na grę. Jeśli nie potrafi się przypieczętować przewagi strzelając drugiego gola, to normalne jest że przeciwnik w końcu przejmuje inicjatywę. Brakuje w ataku charyzmatycznego zawodnika który weźmie ciężar gry na siebie i czasem nawet zachowa się w sposób egoistyczny. Takimi zawodnikami mieli być Małecki lub Kosowski. Bilans bramek jest tragiczny. Napastnik ma strzelone 4 bramki do tej pory i to nie wymaga chyba komentarza... Mecz oglądałem na stadionie i nie wiem czy w tym momencie chwalę się czy żalę...
|
Panowie będzie dobrze, czuje to po kościach... nawet widzę w otchłani... Ligę mostrzów! Zobaczycie jeszcze!
|
Cytat:
Co do gry naszej i piłkarzy, to każdy ma oczy i widzi, skoro dla Ciebie nas Piast zdominował to ok, myślę że 99% osób ma zupełnie inną opinię, no ale cóż z koniem się kopać nie będę, dla Ciebie Kulawik to zło wcielone, nic na to nie poradze, każdy może sobie mieć swoje zdanie, nawet to nieracjonalne. A dzisiaj kilku zagrało naprawdę OK - Kosa, Mały Chrapek, Wilk dawali radę, szczęścia zabrakło, cóż zdarza się. A mecz tak jak ktoś napisał wcześniej - o pietruszkę, prawdziwe granie to w środe. |
Cytat:
|
Cytat:
Jak moge jestem, jak nie mogę nie jestem. Po prostu nie lubię tego dzielenia. |
Drugi słabszy mecz, a już hieny się zlatują - tylko czekać jak pojawią się takie teksty, bo po meczu w Gdańsku coś takiego tu wyczytałem. Mecz był świetny, by po raz "setny" przekonać się z jakim dnem mamy do czynienia (a ciągle coś skrobie od dołu). jestem tak zdegustowany, że gotowym zaraz napisać herezję, że ewentualne załapanie się na puchary to będzie alibi, by zakonserwować dużą część tego dziadostwa na następny sezon - tylko trochę dosadniej. http://imagehost.online-image-editor...12PddWR4tB.gif :alleluja:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:00. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl