![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Nie. Skoro Meliksona, który po pierwszej rundzie w Ekstraklasie w tym sezonie zajmował z Wisłą 9 miejsce, wzięto do pierwszej ligi francuskiei to Burliga - wicemistrz Polski, powinien grać przynajmniej w PSG. Nie? A to dziwne. Burliga osiągnął więcej jesli chodzi o miejsce drużyny, ale indywidualnie i tak wygląda jak typowy piłkarz III ligi. |
Cytat:
|
Cytat:
Zawsze mozna spasc........nigdy nie mozna byc zbyt pewnym siebie... P.S "I NA NICHHHHHHHH" kto wie na ktorym sektorze mozna teraz mozna usłyszec ten słynny zwrot :D?? |
Czas na przełamanie. Oczyma wyobraźni widzę dwa gole Małego i jeden Ilieva.
Tak będzie. :D |
Cytat:
|
nie wygraliśmy już kilku spotkań, może czas najwyższy?
|
Obstawiam remis ale może wreszcie nasi "boscy, skuteczni napastnicy" coś strzelą.
|
Mały jako wysuniety napastnika ma przerwac niemoc strzelecką
http://wisla-krakow.przegladsportowy...976,1,727.html |
Ale przecież naszym problemem nie jest tak naprawdę skuteczność tylko bardzo mała ilość dogodnych sytuacji strzeleckich. Nie dziwota, że większość naszych strzałów jest niecelna skoro połowa to rozpaczliwe strzały z dystansu w chorągiewkę narożnika albo w aut. Oczywiście z napastnikami jest kiepsko ale to nie jest nasz główny problem. Kiepsko rozgrywamy piłkę, a nasze mecze to zazwyczaj bezładna kopanina, chaos, bezmyślna przebijanka. Dlatego uważam, że diagnoza Kulawika jest powierzchowna i błędna. No ale tonący brzytwy się chwyta. Małecki może coś ustrzeli bo na pewno bramki zdobywać umie.
|
Jestem podobnego zdania. Na miejscu Kulawika nie kombinowałbym z Małeckim, ale szukałbym lepszego rozwiązania w linii pomocy. Może Sarki okaże się zbawieniem? :D
|
@up
Tym bardziej, że raczej będziemy grać z kontry. Nie wiem kto miałby je wyprowadzać, skoro Mały będzie w przodzie. :/ Żaliens i Burliga? Kulawik jest chyba niepoważny. :/ Sensowne byłoby >> boki ob. z Bunozą i Jovanoviciem, skrzydła Mały z Ilievem W ataku, z braku laku ktokolwiek (Boguski, Sarki, Zlatan) jak będą sytuacje to w końcu ktoś musi trafić. Chyba, że to taka podpucha Kulawika, dla zmylenia przeciwnika. ;D |
1x u buków niemal pewne
|
Trzy punkty, dwa gole:shock:
Jak grał Sarki? |
Utrzymanie mamy, na ligę mistrzów czekamy!:foch:
|
Bardzo wazne zwyciestwo, nie ma co. Gdyby tylko głupie błedy sie Nam nie zdarzały byłoby jeszcze lepiej
|
Jestem spokojny już nie spadniemy :]
|
Cytat:
Ale na miejscu Ruchu zacząłbym się martwić. Podbeskidzie co prawda przegrało z Legią, ale pogromem bym tego nie nazwał... |
Cytat:
Ogólnie to oczywiście gratulacje za zwycięstwo, mecz to obustronnie radosny futbol, odniosłem też wrażenie, że być może w dwójnasób nam oddano to co zabrano nam w poniedziałek (dwie wiadome sytuacje - Bunoza i Chavez). |
Fajnie, że się podnieśli po straconym golu. Bywało różnie.
Wisła na wiosnę niepokonana :) choć przeciwnicy dość ciency jak do tej pory. I następni też nie wydają się jacyś mocarni (Pogoń, Lechia, Piast) Mecz prawdy dopiero w kwietniu. |
No nareszcie zwycięstwo :-)
|
Czy to już nasza optymalna forma, czy ewentualne można cos jeszcze wycisnąć z tej drużyny ?
Ważne trzy punkty, ale z utrzymaniem to bym sie jeszcze wstrzymał. Z psychologicznego punktu widzenia zwycięstwo również cenne. Czarek Wilk trafił w bramkę :-D i prosze jaki efekt. Bunozie coś dziś dodali do jedzenia ? Cytat:
|
Nawet całkiem nieźle się to oglądało.
Mam nadzieję, że nie jest to przypadek przy pracy a prognostyk na lepsze jutro. |
Cieszy zwycięstwo, a i kilka sytuacji udało się stworzyć. Naprawdę ważne punkty w kontekście walki o utrzymanie.
O wyższe cele jeśli w ogóle możemy o tym myśleć, to tylko PP. Chrapek 1 gol w ekstraklasie, nie było najgorzej z naszą grą z przodu:) |
Nie bylo najgorzej.
Chrapek bardzo slabo, chyba ekstraklasa to za wysokie progi. Bunoza - no comment. |
Manhunt to , że bramkę strzelił to nie znaczy że dobrze grał.Bardzo dużo nieprzemyślanych decyzji.....
|
Oczywiscie ze Chrapek zagral slabo. Nawet ten jego strzal chyba nie lecial w swiatlo bramki i dobrze ze byl rykoszet. Generalnie kazdy kontakt jego z pilka to strata. Zdecydowanie gracz nie na ekstraklase.
Ogolnie slabo jak zawsze, Polonia tragiczna poza tym szybkobiegaczem. Utrzymanie jest i to sie liczy. |
Dla mnie najważniejsze było to, że walczyli. Grali raz lepiej raz gorzej, ale pare fajnych zagrań było, ale przede wszystkim plus za ambicje.
|
Obejrzałem skrót.
Obie nasze bramki po fajnych podaniach i ładnym rozprowadzeniu akcji. Stracona to typowy "Bunoza show". Co on ma z tym nie trafianiem w piłkę we własnym polu karnym? |
Polonia wyglądała jakby się bała Wiisły
Pareiko - 7 - Najlepszy mecz w tym roku może nawet w całej rundzie Jovanović - 3 - najsłabszy ... to co wyrabiał w obronie to nawet trudno jakoś tłumaczyć, "na plus" gra w ofensywie Głowacki - 4 - jakiś taki niewidoczny Chavez - 7 - gra w kratkę dzisiaj bezsprzecznie najlepszy obrońca - parę razy uratował ... Bunoza - 3 - Cały mecz byłby OK ale każdy widział wielbłąda przy bramce na 0-1 - mam nadzieję że go to nie rozmontuje lecz nauczy Sobolewski - 6 - Kilka dobrych akcji w defensywie i jak zwykle trzymał środek Wilk – 7 - Dużo odbiorów jak zwykle walka .. no i bramka Burliga - 5- kilka fatalnych zachowań i odpuszczanie krycia ale i tak uważam że Kulawik nie popełnił błedu wystawiając go do gry Chrapek - 5 - podobnie jak Burliga , kilka fatalnych zagrań ale uważam że Chrapek jest bezcennym pomocnikiem z uwagi na 1 umiejętność rzadką w lidze i Wiśle : przyjęcie piłki Iliev – 6 - robił różnice po prawej stronie; przez pierwsze 20 minut wykańczał dobre akcje fatalnie .... ale jak się już udało ..Czarek mógł wkopać. Kondycja do 75 minuty Małecki - 7 - Dzięki za serducho włożone w grę a i forma chyba rośnie Sarki - 5 nie zachwycił ... zwłaszcza zaraz po wejściu ... potem lepiej Sikorski - trudno oceniać za 7 minut ale wg mnie pomógł drużynie ... powinien wcześniej wejść za Burego który oddychał już rękawami Kulawik - odsunął dymisję ... choć po " kwiatku" Bunozy pewnie już myślał o odprawie ... Spodobało mi się to że nie nastawiał Wisły na defensywę; Wisła konsekwentnie grała do przodu. |
Dla mnie Jovanović przynajmniej RAZ uratował nam dupę :) gdyby nie jego wślizg na lewej stronie byłoby 2-0 dla Polonii.... wiec nie wiem czy zagrał na "3" ...
W sumie to śmiesze jest to, że patrząc na tabelę to mniej więcej jesteśmy tak samo daleko od mistrzostwa jak od spadku .... :) |
3 pkt potrzebne jak tlen. Gdy jeszcze uda się wygrać z Pogonią spadek nam nie straszny :D
Co do meczu, kopanina na cuda, ale mimo wszystko widzę w niej jakąś wolę walki.... |
Kolejny raz w 2013 roku brawo za walkę dla Wiślaków,mecz piłkarsko nie najlepszy choć i tak lepiej niż wcześniej,ważne 3 pkt zdobyte na wyjeździe.
Teraz wszystkie siły na Jage i obyśmy awansowali do najlepszej 4 Pucharu Polski Za tydzień bardzo ważny mecz na Reymonta z Pogonią,która w poprzednim sezonie wygrała z nami 2-0 po dwóch absolutnie nieprzepisowo zdobytych golach. Jak wygramy to da nam trochę ligowego oddechu potrzebnego do wojny w Pucharze. PS: Pareiko dzisiaj znakomicie bronił, Michał Chrapek: brawo, po ostatnim katastrofalnym meczu podniósł się i pokazał charakter,teraz będzie mu trochę łatwiej oby to wykorzystał Maor robi niezłą robotę w Ligue 1,dziś po zdobyciu jego debiutanckiego gola kibice zaśpiewali mu piosenkę z użyciem jego imienia,oraz skandowali jego nazwisko edit/jego koledzy jednak już w takiej formie nie są i klub maora znowu nie wygrywa meczu,w którym miał ,,pewne'' punkty |
Dziwne jest oczekiwanie czegos od Sarkiego w jego pierwszym wystepie. Po pierwsze nie trenował, po drugie bardzo długo nie grał a po trzecie na poczatku nie chcieli do Niego podawac, widocznie jeszcze go dobrze nie znają. Na poczatku niewidoczny, potem doszedł do jednej sytuacji - poczekajcie na ocene przynajmniej troche.
|
Cytat:
Dziś było coś w naszej grze. Małe coś ale jakiś promyczek nadziei jest. I jedno czego w naszej grze nie mogę sobie przypomnieć. Zdominowalismy przeciwnik na przestrzeni ok 15 minut. Naprawdę kreowalismy grę, wysoki odbiór, od nie pamiętam kiedy przyjemnie się to oglądało. |
W pewnym sensie można powiedzieć, że kolejny mecz na "0" z tyłu. Szkoda tego babola Bunozy, bo naprawdę solidnie wygląda nasza formacja obronna, pomimo kilku drobnych błędów.
Cieszy, że był to mecz przełamań. Trafił po raz 1. w sezonie Wilk, no i po raz 1. w lidze - Chrapek. Cieszy, że w końcu zagrał Sarki, chociaż niczym się nie wsławił to widzę w nim jakiś potencjał :) Ogólnie, jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale fakt że wygraliśmy na Konwiktorskiej pomimo utraty gola jako pierwsi, jest powodem do optymizmu. Żal tych spotkań z Bełchatowem i Bielskiem, zwłaszcza z Bielskiem gdzie mieliśmy jakieś swoje szanse, bo biorąc pod uwagę chujowatość tej ligi można by próbować gonić czołówkę. :) W każdym razie, 6.miejsce jest na wyciągnięcie ręki, i powinno być celem jeżeli chodzi o tabelę po ostatnim meczu... |
W końcu ! Do jakich czasów dożyliśmy,że media nazywają nasze zwycięstwo w Warszawie sensacją. Kiedyś nie doceniało się tak 3 punktów. Teraz smakują podwójnie zwłaszcza,że zagraliśmy naprawdę niezły mecz jak na obecną sytuację.Pomyśleć,że gdybyśmy dowieźli 3 punkty w Kielcach a sędzia w meczu z Podbeskidziem podyktowałby nam karnego miejsce w tabeli byłoby wysokie z realnymi szansami na...puchary.To parodia tej ligi.Teraz oklepać Jagę w pucharze , potem Pogoń u nas i możemy odetchnąć.
|
Cytat:
Ogólnie obustronna kopanina |
Jest dobra prognoza i mam nadzieje wzmocnione morale przed bardzo ważnym wtorkowym meczem.
Były momenty. Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:30. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl