Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [14 kolejka] WISŁA Kraków - Górnik Zabrze, 1 grudnia, godz. 18 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8927)

bravelukas 01.12.2012 19:56

Ten mecz powinniśmy wygrać! Zasłużyliśmy! I dobrze zagraliśmy! Chłopaki walczyli do końca.

speedfashion 01.12.2012 19:57

Piękny mecz i fantastyczna atmosfera.

@Up
Gdybyśmy dobrze zagrali, to byśmy wygrali.

bravelukas 01.12.2012 20:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez speedfashion (Post 1289247)
Piękny mecz i fantastyczna atmosfera.

@Up
Gdybyśmy dobrze zagrali, to byśmy wygrali.

Wcale o tym nie świadczy, że jak dobrze to od razu musi być zwycięstwo. Dobra z tyłu nie było najlepiej, ale w ataku było okej.

tofik 01.12.2012 20:05

Sikorski dzisiaj nikogo nie kiwnął.

Barti 01.12.2012 20:11

Smutno się to oglądało w TV. Żenujący poziom komentujących: "ja bym dał żółtą kartkę" "nie brał udziału w akcji" - jak tą Wisłę trzeba nienawidzić żeby lać tyle jadu... Wielkie rozczarowanie Quioto. Siadł na laurach. Nie tak to wyglądało w pierwszych meczach. Chyba że jest jakiś powód takiego zachowania, o którym nie wiem... Zero ruchu bez piłki... Zachowywał się jak typowy leniwy murzyn, jak Jaliens, z tą różnicą że ten starszy ma duże doświadczenie, i nie musi nadrabiać ambicją... Czy tak się zachowuje młody zawodnik który walczy o 1-szy skład? Z takim podejściem w zimie - out! Popieram protest, i zdecydowałem się oglądać mecz nie przy R22, mimo to mocno wierzyłem w zwycięstwo. Wyszło tragicznie...

Important 01.12.2012 21:07

Ci komentatorzy z C+ są jacyś niedorobieni... Najpierw przy tej bramce Milika , Prezes jak chu* brał udział w akcji .... bramki być nie powinno . A pózniej czerwona kartka a Ci pieprzą że faul na żołtą . Szewczyk dobre 2 metry od niego już ten fauluje bez szans na odzyskanie piłki od tyłu a on że żółta... wrrr . Szkoda tego meczu Wisła fajnie grała ale nie skutecznie ;/ Obrona fatalnie dzisiaj,szczególnie druga połowa.

amauri1990 01.12.2012 21:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1289253)
Sikorski dzisiaj nikogo nie kiwnął.

A Danch w 1. połowie? Obrońcy kiedy w polu karnym przyjął, obrócił się i strzelił w bramkarza?

!!IRIVER!! 01.12.2012 21:22

Kij z komentatorami, zagraliśmy naprawdę przyzwoite zawody - widać było, że im się chciało, ale nie mając napastnika to no siłą rzeczy nie da się wygrać. Sikorski 5 strzałów, Boguski 3 strzały i co z tego, skoro tak mizerne, że nie miały prawa wpaść. Druga sprawa to koszmar w grze defensywnej. W ogóle to był dziwny mecz, brakło nam też zwyczajnie piłkarskiego szczęścia, a Górnik ... strzelił wszystko co miał. 3 celne strzały = 3 gole...

MatMario 01.12.2012 21:27

4 mecz pod rzad szczescie.... Przestancie zaklamywac rzeczywistosc, co z nimi gramy to w........

JrQ- 01.12.2012 21:30

Dwie frajerskie bramki i porażka.
Wynik mógłby być w drugą stronę...
Szkoda.

1q2 01.12.2012 21:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Barti (Post 1289254)
jak tą Wisłę trzeba nienawidzić żeby lać tyle jadu...

A ja się zastanawiam, co trza mieć w głowie żeby sądzić że komentatorzy nienawidzą Wisły, szczególnie że przesadnie ją chwalili.
Co do kartki dla pana Milika - ewidentna , kolesiowi wyraźnie bije w dekiel a co do gola...napiszę tak - nie chciał bym by nam takiego gola unieważnili.
Ogólnie to nie było tragedii jeśli chodzi o grę, no ale że jesteśmy leszcze to wystarczyły 3 celne strzały.

Smok 01.12.2012 21:38

mamy od 1,5 roku najsłabszego bramkarza w lidze. Tak nie da sie wygrywać.
Pareiko to juz jest niestety emeryt. Szkoda, że brak mu ambicji by podjąc samemu decyzje, bo kasa misiu, kasa.

Barti 01.12.2012 21:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1289271)
A ja się zastanawiam, co trza mieć w głowie żeby sądzić że komentatorzy nienawidzą Wisły, szczególnie że przesadnie ją chwalili.
Co do kartki dla pana Milika - ewidentna , kolesiowi wyraźnie bije w dekiel a co do gola...napiszę tak - nie chciał bym by nam takiego gola unieważnili.
Ogólnie to nie było tragedii jeśli chodzi o grę, no ale że jesteśmy leszcze to wystarczyły 3 celne strzały.

Fakty?? Z przyjemnością będę chwalił za walkę przegrywającą Legię, jednocześnie będę ganił każdą decyzję na jej korzyść i chwalił decyzje przeciwko niej... To takie umiejętne drukowanie... Co trzeba mieć w głowie? Na tej zasadzie mogę się przyczepić do Twojego podpisu w stopce...

medyk 01.12.2012 22:13

Pareiko niestety dawno po drugiej stronie rzeki, słabo broni, błędy mija się z piłką i kompletnie ale to kompletnie nie umie wyprowadzić piłki, zawsze aut albo tam gdzie nikogo nie ma. No i Boguski.. zero krzepy zero siły gimnazjalista wyrośniety by go przestawił bez problemu.

1q2 01.12.2012 22:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Barti (Post 1289276)
Fakty?? Z przyjemnością będę chwalił za walkę przegrywającą Legię, jednocześnie będę ganił każdą decyzję na jej korzyść i chwalił decyzje przeciwko niej... To takie umiejętne drukowanie... Co trzeba mieć w głowie? Na tej zasadzie mogę się przyczepić do Twojego podpisu w stopce...

zieew, na prawdę nie chce mi się dyskutować na takim poziomie abstrakcji.Po prostu w....ia mnie szukanie spisków tam gdzie ich nie ma.To jest domena parchów - u nich zawsze była jest i będzie garbata dola
Dla mnie to co piszesz to jest taka abstrakcja jak Hajto jadący po komentatorach że pogrzebali jego drużyne przy 0-3 i 10 na 11.
Komentarz może się podobać bądź nie ale wyjeżdżać z artylerią, typu że nienawidzą bo powiedzieli kilka kontrowersyjnych zdań? - sory ale świat(także komentatorski) nie kręci się wokół Wisły.

wolfy 01.12.2012 22:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez medyk (Post 1289284)
Pareiko niestety dawno po drugiej stronie rzeki, słabo broni, błędy mija się z piłką i kompletnie ale to kompletnie nie umie wyprowadzić piłki, zawsze aut albo tam gdzie nikogo nie ma.

Nie bój nic. Jacek już testuje następców.

Barti 01.12.2012 22:33

Ja też jestem przeciwnikiem dopatrywania się wszędzie spisków. Wisła przegrała zasłużenie. Wisła przegrała bo Boguski i Sikorski nie potrafili wykorzystać swoich sytuacji... Ale nic mnie bardziej nie w...a jak ktoś jest w chamski sposób faulowany z narażeniem zdrowia i się tego nie dostrzega lub bagatelizuje. Jak Quioto poniosły emocje, i lekko (tak było widać na powtórce!) nadepnął na nogę przeciwnikowi, to zmieszano go z błotem, nadinterpretując całą sytuację. Robili to też "kibice" Wisły dopatrując się nie wiadomo czego... Nie rozumiem tego

FraMat 01.12.2012 22:47

bardzo dobry mecz w wykonaniu Wisły. Szkoda, że nie mamy napastników.
Boguski? Miec trzy setki i strzelać w środek brami?
Sikorski to samo.
Za to podobała mi się łatwość z jaką dochodzili do sytuacji.
Żabole mieli niesamowitego farta. Bramki z d... wzięte.
Trzy strzały w światło bramki i trzy gole. Można się zalamać. Pierwsza - piłka odbita od nóg Pareiki. Druga - strzał życia Mąki, trzecia - w zasadzie spalony. Wszystko zalezy od tego, w którym momencie zatrzymać stopklatkę.
A z bramki Osmana jestem podwójnie zadowolony. Raz że dla Wisły, dwa, że Osman ma charakter jak trzeba.

Baala 01.12.2012 23:02

Garguła to jest największa p.zda jaka kiedykolwiek grała nie tylko w Wiśle , ale ogólnie w Ekstrakasie. Chodzi mi o sytuacje przy drugim golu. Dla mne on ewidentnie podskakuje bo się boi że może jednocześnie z Nakoulmą kopnąć piłkę z dwóch różnych stron.

Dla mnie to ten sam kaliber jak gol z Bełchatowem gdzie się uchylił bo bał się piłką dostać....

westersyl 01.12.2012 23:16

Gdyby w drużynie był w miarę ogarnięty lewy obrońca, klasy chociażby takiego Piotra Brożka nie mówiąc o Juniorze Diazie to pokuszę się o stwierdzenie że mielibyśmy z 6 pkt więcej w tej rundzie. Kto zafundował nam te jaja z czekaniem na Dudu Paraibe i podpisanie na szybko Duńczyka wszyscy wiemy. Efekt jest taki że Kulawik wolał wystawić na tej pozycji prawonożnego Burlige który miał delikatnie mówiąc problemy, Fredriksen mógł mieć jeszcze większe gdyby grał.

Rafał Bougski mimo, że mógł pokusić się o gola to grał całkiem niezłe zawody to samo Sikorski jak na siebie gra co raz lepiej. Rozgrzeszam Boguskeigo bo widać, że tutaj potrzebne jest regularne grania i zaufanie do swoich umiejętności bo zamiast zdecydować się na ryzykowny wariant strzelania np po długim koncentruje się na łatwiejszym rozwiązaniu byle tylko trafić w bramkę.

Kolejan sprawa, że znowu chcemy wjechac do bramki zamiast lutować jak jest na to czas i miejsce, zawsze może być rykoszet nie stracimy piłki próbując wymienić 3 podania w polu karnym. Zdecydowanie większa szansa na gole.
Słabszy mecz Maora. Chyba on sam nie wierzy w to że ktos jeszcze jest wstanie zagrać otwierające podanie oprócz niego i zatrzymuje się prosząc o piłkę rozkładając ręce tym samym będąc poza akcją.

Chrapek olśnił mnie na początku swoimi występami teraz gra zdecydowanie gorzej. Nie wiem czy nie brakuje mu trochę mięśni i szybkości, widać że stracił pewność na boisku. Mam nadzieję że po przepracowaniu w zimie okresu przygotowawczego to będzie piłkarz który będzie asystował i strzela gole dla Wisły bo ma bardzo duży potencjał.

Uważam że Adam Nawałka byłby dobrym trenerem dla Wisły. Dobrą robotę wykonuję tam podobno również fizjolog bo Górnik wygląda nieźle fizycznie praktycznie przez całą rundę.

edit: Również uważam że Garuguła zachował się za delikatnie w polu karnym... takie sytuacje trzeba wyjaśniać zdecydowanie niezależnie czy kopie się przy okazji kolegę. N

Nie rozumiem też dlaczego Wilk przerywając akcje Górnika będąc na 40? metrze wypierdala piłkę na róg zamiast na aut nie mówiąc już o innej próbie utrzymania się przy piłce. Nie wiem czy to nie był czasem ten róg z którego padł gol ? Sorry jesli się myle. Tak czy inaczej dla mnie kompletna głupota ze strony Wilka, ta sytuacja nie wymagała wybijania piłki na róg. Nie wiem czemu byc może z racji jego rozsądnego zachowania poza boiskiem mam nadzieję, że on jeszcze kiedyś zacznie myśleć na boisku. Wydaje mi się że Czarek ma świadomość własnego ubóstwa technicznego dlatego powinien maksymalizować efektywność swoich decyzji na boisku rozsądkiem.

Ajax 01.12.2012 23:31

@Baala Burliga ewidentnie chce mu ten tytuł odebrać...

Najsmutniejsze, że zagraliśmy jak na nas dobry mecz, na 100% umiejętności i zaangażowania Wisły.

Bardzo mnie cieszy 4 żółtko dla Burligi nie wiem czy facet nadaję się na 4 ligę. Masakra. Chyba chce konkurować z Fredriksennem o miano najgorszego gracza Wisły, a konkurencję ma dużą.

Nie mamy ani je jednego napastnika, mamy 1 skrzydłowego (Melex) i na tym koniec. Gdyby nasi tak dokładnie podawali do siebie nawzajem z pierwszej piłki jak do bramkarza Górnika to chyba byśmy mogli Barce ograć.

Smutne czasy nastały kiedy Wisła przegrywa z Górnikiem nie przez kondycję/ambicję/szczęście a przez umiejętności a właściwie ich brak.

Z Zagłębiem w ataku trzeba chyba postawić na Meliksona i Bunozę...

ooona 02.12.2012 00:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1289297)
bardzo dobry mecz w wykonaniu Wisły. Szkoda, że nie mamy napastników.

Szkoda także, że nie mamy bramkarza!

mic 02.12.2012 00:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ooona (Post 1289310)

Ciekawi mnie, co jeszcze musi zrobic ten farbowany bolszewik, zeby wreszcie go wypieprzyli na lawke i dali szanse Miskowi....

PS. Gdzie Ci wszyscy Pawelkowcy ? Tracimy kolejna Parejke/Sergiejke a tu cisza ?

Kluvi 02.12.2012 00:30

Pareiko ma swoje lata to fakt i nie wiem czy to, przez to idzie forma jego w dół.. ale pewne jest to że mamy do DUPY trenera bramkarzy. Jak Kurdziel był trenerem to i Pawełek zaliczył najlepszą rundę w Wiśle jak i Pareiko miał mocne wejście do naszego klubu.. a odkąd Primel jest trenerem to wszystko leci w dół...

Uran235 02.12.2012 04:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1289305)
Uważam że Adam Nawałka byłby dobrym trenerem dla Wisły. Dobrą robotę wykonuję tam podobno również fizjolog bo Górnik wygląda nieźle fizycznie praktycznie przez całą rundę.

Nawałka pracuje tam kilka lat z rzędu i prowadzi "prywatny folwark". Wolno mu odstawiać od składu Kwieka, wolno mu odstawić od składu Stachowiaka - on jest najważniejszy w klubie. U nas to jest niemożliwe. Nie spodobałby się piłkarzykom i już by był na wylocie. Przegrałby 3 mecze i już byłby na wylocie. Problemem w Wiśle nie jest osoba trenera. Problemem w Wiśle jest podejście do zarządzania klubem.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ooona (Post 1289310)

Pareiko od dłuższego czasu prezentuje się fatalnie.
Pareiko nigdy nie był genialny.
ALE przeskok jakościowy między tym, co grał u nas na początku, a tym co gra teraz jest duży - bardzo duży. Chłop spędził sporo sezonów grając we w miarę poważnej lidze. Jak dla mnie problem nie do końca musi leżeć w samym Pareice. Kto by u nas nie bronił, przeważnie prędzej czy później okazuje się fatalny. A może problemem nie są bramkarze, którzy do nas trafiają, tylko osoby odpowiedzialne za ich szkolenie?

Moim zdaniem rola trenerów bramkarzy w tej sprawie jest bardzo mocno niedoceniana. Mielcarz z Widzewa był przez lata po tej gorszej stronie przeciętności. Ale od kiedy w klubie z bramkarzami pracuje Woźniak, Mielcarz ma świetną formę i wyrósł na czołowego golkipera ligi. Teraz zastępuje go jakiś NN z Czarnogóry i też daje radę.

Jagiellonia? Enty przeciętny młokos wepchnięty do bramki robi w ich barwach furorę. Dziwne, że ci sami zawodnicy po opuszczeniu Jagi popadają w przeciętność. Oczywiście trzeba mieć jakiś materiał do pracy - nawet w Legii nie podołali zrobić bramkarza z Antolovicia. Jednak uważam, że nam bardziej potrzebny jest fachowiec od trenowania bramkarzy, niż kolejny zaciąg bramkarski, który bez odpowiedniego szkolenia i tak zjedzie do obecnego poziomu Pareiki.

Karamazow 02.12.2012 04:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 1289317)
Nawałka pracuje tam kilka lat z rzędu i prowadzi "prywatny folwark". Wolno mu odstawiać od składu Kwieka, wolno mu odstawić od składu Stachowiaka - on jest najważniejszy w klubie. U nas to jest niemożliwe. Nie spodobałby się piłkarzykom i już by był na wylocie. Przegrałby 3 mecze i już byłby na wylocie. Problemem w Wiśle nie jest osoba trenera. Problemem w Wiśle jest podejście do zarządzania klubem.

Pareiko od dłuższego czasu prezentuje się fatalnie.
Pareiko nigdy nie był genialny.
ALE przeskok jakościowy między tym, co grał u nas na początku, a tym co gra teraz jest duży - bardzo duży. Chłop spędził sporo sezonów grając we w miarę poważnej lidze. Jak dla mnie problem nie do końca musi leżeć w samym Pareice. Kto by u nas nie bronił, przeważnie prędzej czy później okazuje się fatalny. A może problemem nie są bramkarze, którzy do nas trafiają, tylko osoby odpowiedzialne za ich szkolenie?

Moim zdaniem rola trenerów bramkarzy w tej sprawie jest bardzo mocno niedoceniana. Mielcarz z Widzewa był przez lata po tej gorszej stronie przeciętności. Ale od kiedy w klubie z bramkarzami pracuje Woźniak, Mielcarz ma świetną formę i wyrósł na czołowego golkipera ligi. Teraz zastępuje go jakiś NN z Czarnogóry i też daje radę.

Jagiellonia? Enty przeciętny młokos wepchnięty do bramki robi w ich barwach furorę. Dziwne, że ci sami zawodnicy po opuszczeniu Jagi popadają w przeciętność. Oczywiście trzeba mieć jakiś materiał do pracy - nawet w Legii nie podołali zrobić bramkarza z Antolovicia. Jednak uważam, że nam bardziej potrzebny jest fachowiec od trenowania bramkarzy, niż kolejny zaciąg bramkarski, który bez odpowiedniego szkolenia i tak zjedzie do obecnego poziomu Pareiki.

Widzew i Jaga mają po prostu farta.

orm 02.12.2012 08:36

Farta to mozna miec raz...
A co do meczu wydaje mi się, że byłto nasz najlepszy mecz w tej rundzie, choć przegrany.

rafkur 02.12.2012 09:34

Niestety właściwie każdy bramkarz u nas wcześniej czy później osiąga mniej lub bardziej mizerny poziom. Dziwne to, ale problem ewidentnie leży w treningu a nie u nich samych. Pareiko na wejściu był niezły, aktualnie jest słaby. Pawełek jak wchodził za rumuna był niezły - później zjazd. Właściwie jakby na to nie spojrzeć tylko z Kurdziela wyglądało to dobrze.

laxa 02.12.2012 09:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 1289317)
A może problemem nie są bramkarze, którzy do nas trafiają, tylko osoby odpowiedzialne za ich szkolenie?

To się dotyczy nie tylko bramkarzy. Od jakiegoś czasu piłkarze u nas się nie rozwijają tylko popadają w przeciętność - my ich po prostu psujemy.

Jedynym wyjątkiem był Marcelo, ale zdaje się chłopak zostawał po treningach aby zaliczyć jeszcze dodatkowo jednostkę treningową. Pewnie gdyby tego nie robił grałby u nas do teraz.

zim zum 02.12.2012 09:42

Najbardziej przykre są to pomeczowe wypowiedzi. Kulawik mówi o tym żeby nie winić chłopaków. Wilk za przeproszeniem .......i jakieś dyrdymały typu "Niestety po raz kolejny bramkarz rywali, przyjeżdżając tutaj, gra fenomenalne spotkanie", " Jestem natomiast przekonany, że w ostatniej kolejce, w Lubinie, jesteśmy w stanie powalczyć o trzy punkty" . Garguła nawet się nie zająknie o tym jak zawalił bramkę, tylko puszcza jakieś puste frazesy o sprawiedliwosci ? Dla mnie to jest robienie z ludzi idiotów i tyle.

Karherop 02.12.2012 09:48

Bramkarz nam mecz zawalił ? bez jaj

parodia w obronie zaważyła

To już zaczyna być smutne jak twardo Kulawik stawia na Sikorskiego . Kiedyś Wisła nie była klubem gdzie zawodnik dostawał 10 szans na przełamanie się , trzeba było udowadniać swoją wartość tu i teraz . A po cholerę nam teraz 25 czy 26 letni napastnik który od 50 spotkań nie strzelił gola. Szanujmy się . Postawmy na jakiegoś perspektywicznego młodziaka , bo chociaż coś będziemy z tego mieć że się rozwinie .

Jeśli wszyscy zawodnicy w simie się uchowają nie poczynając konkretnych wzomocnień to będzie znaczyć że ten klub idzie tylko w jedną stronę .

willow 02.12.2012 10:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1289325)
Bramkarz nam mecz zawalił ? bez jaj

parodia w obronie zaważyła

To już zaczyna być smutne jak twardo Kulawik stawia na Sikorskiego . Kiedyś Wisła nie była klubem gdzie zawodnik dostawał 10 szans na przełamanie się , trzeba było udowadniać swoją wartość tu i teraz . A po cholerę nam teraz 25 czy 26 letni napastnik który od 50 spotkań nie strzelił gola. Szanujmy się . Postawmy na jakiegoś perspektywicznego młodziaka , bo chociaż coś będziemy z tego mieć że się rozwinie .

Jeśli wszyscy zawodnicy w simie się uchowają nie poczynając konkretnych wzomocnień to będzie znaczyć że ten klub idzie tylko w jedną stronę .

Akurat to nie Sikorski był wczoraj problemem. Nie zagrał co prawda wyjątkowych zawodów, ale gdyby któryś z naszych skrzydłowych był tam, gdzie powinien być, to Sikorski miałby dwie asysty...

Czy Pareiko zawalił mecz? Twierdzisz, że nie - może, ale gdyby nie frajersko puszczona pierwsza bramka (błąd Pareiki), to nie wiadomo, jakby się potoczył mecz. Obrona oczywiście, zagrała masakrycznie źle, ale uważam, że pozostałe dwie bramki (a jedno na pewno) dobry bramkarz by mógł wyciągnąć...

Ja osobiście jednak większy problem widzę w ataku i w pomocy, niż w obronie. To jest dopiero parodia. Ani jednego sensownego skrzydłowego, ani jednego sensownego napastnika. W środku ani Sobol, ani Wilk nie prezentują dobrego poziomu, a Maor gra, jak mu się chce, a jak mu się nie chce, to nie gra.

Tu musi w zimie przyjść cały nowy, dobry sztab szkoleniowy (byle nie PMŚ) i dostać 3 lata czasu.... wiem, nrzmi jak SF, ale innej drogi nie ma. Pytanie, czy to możliwe przy obecnym właścicielu?

Grzaniec Galicyjski 02.12.2012 10:04

Straszny żal wyniku, zwłaszcza, że oglądało się ten mecz nieźle i widziało, że grając w tym sezonie dużo gorzej też przegrywaliśmy.

Na pewno można się pokusić o stwierdzenie, że "Wisła Kulawika" (jeśli to nie stwierdzenie na wyrost), ma na siebie jakiś pomysł w grze ofensywnej: na prawdę widać powtarzalność w ustawianiu się poszczególnych zawodników i formacji. Na razie niewiele z tego wynika, z uwagi na indywidualności. A raczej indywidualne błędy.

Gra obronna to istny koszmar. Co ciekawe: gdybyśmy postawili w rządku naszych czterech wczorajszych defensorów, to w każdym indywidualnie zobaczylibyśmy potencjał, jednak ta formacja właściwie nie istnieje! "Krakowskie granie" z klepy jest miłe dla oka, ale bez pewnej formacji obronnej będzie coraz częściej kończyć się tak jak wczoraj. Mam też ogromne pretensje do gry defensywnej piłkarzy pozostałych formacji np. w obliczu stałego fragmentu, albo powrotu by zniwelować przewagę - no właśnie - my ją niwelujemy jedynie liczbowo, bo piłkarze bronią na alibi. Widziałem to przy wszystkich trzech bramkach. Jasne, ktoś powie, że przy pierwszej bramce Dancha błąd popełnił Pareiko - jasne, że popełnił, ale dobre bronienie w strefie i plaster obrońcy sprawiłyby, że Danch nie miałby tyle swobody 5 metrów od bramki...

Indywidualnie.

Sergei Pareiko to facet, którego nie sposób nie lubić za styl zachowania, świetną formę w pierwszym sezonie itd, natomiast z całym szacunkiem; już przed pierwszym gwizdkiem nie mogłem się otrząsnąć, kiedy podano, że będzie bronił. Nie zasługuje na to. Broni fatalnie: źle oblicza lot piłki, podejmuje złe decyzje i (pisząc z przymrużeniem oka, mając na uwadze zachowania Chaveza, czy Burligi) gra niepenie nogami. Dlaczego trener Kulawik nie chce dać szansy Miśkiewiczowi, żeby zmusić Estończyka do refleksji? Dla mnie to zagadka.

Rafał Boguski jest niepewny swoich możliwości i gra bardzo bojaźliwie - zmarnowanie tylu sytuacji, tak klarownych, to już nie przypadek. Trener musi na to zareagować.

Chciałem też z całą stanowczością pochwalić Daniela Sikorskiego, bo rozegrał bardzo dobry mecz. Powiedziałbym nawet, że był wyróżniającym się po przeżywającym jakieś niewytłumaczalne olśnienie Sobolewskim, graczem Wisły. Walczył, biegał i co prawda miał swoje okazje, ale jakby się przyjrzeć im troszkę mniej szyderczym okiem, dostrzeglibyśmy, że nie były takie łatwe. Temu chłopakowi się na prawdę bardzo chce! Z całego serca mu życzę bramki, bo imponuje mi poza tym jego odporność psychiczna.

Karherop 02.12.2012 10:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grzaniec Galicyjski (Post 1289328)
Chciałem też z całą stanowczością pochwalić Daniela Sikorskiego, bo rozegrał bardzo dobry mecz. Powiedziałbym nawet, że był wyróżniającym się po przeżywającym jakieś niewytłumaczalne olśnienie Sobolewskim, graczem Wisły. Walczył, biegał i co prawda miał swoje okazje, ale jakby się przyjrzeć im troszkę mniej szyderczym okiem, dostrzeglibyśmy, że nie były takie łatwe. Temu chłopakowi się na prawdę bardzo chce! Z całego serca mu życzę bramki, bo imponuje mi poza tym jego odporność psychiczna.

Pytanie czemu Sikorski nie chciał być nigdy defensywnym pomocnikiem, tylko uparł się że chce być napastnikiem , choć nie umie strzelać bramek . Sam na siebie stawia bat .

Choćby jak walczył , to nie możemy grać napastnikiem , który od ponad 1,5 roku nie strzelił bramki!

to tak jakbyśmy grali bramkarzem który ma średnią puszczonych bramek 5/mecz , ale widać że się stara i robi co może . Porażka.

@willow

również uważam że największa bura należy się ofensywie , to ona w tym sezonie zawodzi . Pareiko to akurat nasz najmniejszy problem w tym momencie .

westersyl 02.12.2012 10:42

Cytat:

Rozumiem, że to aluzja do ostatnich wydarzeń z Probierzem. Osobiście nie wierzę, że grajki zwolniły Probierza. On sam już nie panował nad tym co robi jedynie co wskazywał palcem winnych.

Racja Nawałka pracuje już tam nty sezon, wiele się nauczył przypominam, że drużyna Górnikia zaczęła dobrze grać odkąd Nawałka zmienił fizjologa bo na wiosnę poprzedniego sezonu też wyglądali dobrze pod względem motoryki.

Ja osobiście nie wiem czy Kulawik jest tą osobą, która ma robić w naszym klubie porządki i być odpowiedzialny za "nowe otwarcie" które jest Wiśle potrzebne. Wydaję się że trafia ze składem itd natomiast na dłuższą metę ciężko mi powiedzieć czy się nadaję.

Dlatego zastanawiam się nad wariantem z Nawałką ponieważ być może jest w naszym zasięgu finansowym, zna się na selekcji piłkarzy jest emocjonalnie związany z klubem. Góra nie byłaby chyba na tyle nie rozsądna zwalniać go po kilku przegranych meczach.

mitmichael 02.12.2012 10:48

Pareiko z pierwszego sezonu i bysmy tego meczu wczoraj nie przegrali. Szwankowała skutecznosc ale gdybysmy tak grali od poczatku sezonu to sytuacja w tabeli wygladałaby znacznie lepiej. Gorzej juz byc nie moze, moze byc tylko lepiej - przynajmniej ja w to wierze.

Kluvi 02.12.2012 11:06

Ludzie jak wy możecie oceniać Kulawika już teraz??!! Facet objął drużynę ale zawodników to on sobie nie wybierał Kleci i tworzy z tego co tylko może. Nawałka zaś miał czas miał ZAUFANIE i w ciągu kilku lat zebrał sobie skład który jak gra każdy widzi. Tu nie trzeba czasu i dać stworzyć trenerowi to co on chce i dopiero oceniać.. musi zmienić się wreszcie nasze myślenie i parcie, bo narzekacie na Cupiała ale sami wywieramy presje by iść na skróty do tej LM.. czas to zmienić! my też musimy zmienić nasze wymagania by skupić się na tym by nasza Wisełka szła jak najwyżej ale nie na skróty!!

Co do bramkarza pisałem wyżej jaka jest wg mnie przyczyna.. szkoda mi na prawdę Kurdziela bo on odwalił u nas kawał wielkiej roboty..

zolw 02.12.2012 11:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez baton (Post 1289311)
Ciekawi mnie, co jeszcze musi zrobic ten farbowany bolszewik, zeby wreszcie go wypieprzyli na lawke i dali szanse Miskowi....

PS. Gdzie Ci wszyscy Pawelkowcy ? Tracimy kolejna Parejke/Sergiejke a tu cisza ?

Sorry, ale czy słabsza forma zawodnika musi oznaczać prywatne wycieczki w jego kierunku?

neq. 02.12.2012 11:50

no tak w gwoli ścisłości to w przypadku Pawełka zawsze tak było, jaka kolwiek zła interwencja i kilka stron bluzgów...;)
jak dla mnie to Pareiko powinien obejrzeć ostatni mecz z poziomu ławki.

gypsy 02.12.2012 12:22

Ja też sądzę, że Pareiko powinien w końcu usiąść na ławce, bo nie jest wcale pewnym punktem naszej defensywy :-/ Tym bardziej, że najprawdopodobniej to jego ostatni sezon w Wiśle.
Trzeba Miśka powoli wprowadzać na bramkę, zbyt wiele nie mamy do stracenia. Nawet jak puści parę baboli, to trudno, a nuż będzie solidniejszy od Sergieja?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:18.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl