![]() |
Kolejny mecz o spokojną zimę. Mój skład na mecz z zakompleksionymi z Kielc.
Pareiko Jaliens (PO) Bunoza, Jovanović (środek) Piwowarczyk Boguski, Wilk, Chrapek, Fredriksen (lewa pomoc) Melikson, Sikorski Fredriksen gra masakrę z tyłu, ale z przodu daje więcej niż Iliev ostatnio. Niech zagra na lewej pomocy:) Z przodu chłop do biegania i walki (Sikorski) i 1 od gry (Melikson). Na lewej obronie ktokolwiek z ME, gorzej niż Fredriksen sie nie da. Z prawej Jaliens. Holender gra lepiej z boku niż na środku. Środek Bunoza Javanović i jakoś to będzie. No i gramy z kontry... a nóż coś wpadnie:D |
Cytat:
Grajki nie muszą na to pozwalać, bo gówno mają do powiedzenia na boisku. Tranwestyta Kosecki ich robi jak chce to i Korona powinna się po nich przejechać. |
Niestety nawet z Koroną o punkty nie będzie łatwo. Niby kiepsko punktują, ale Górnikowi przez 40 minut stawiali twarde warunki i mogli nawet prowadzić. Dostali dwie bomby dopiero kiedy Górnik przyspieszył. Potem ograli Pogoń, ale ją tłuką prawie wszyscy od czasu kiedy Edi musi grać na szpicy, bo nie ma innego napastnika. A Polonia znów się z nimi męczyła.
To będzie cholernie trudny mecz dla stoperów, przewiduję jakiegoś karnego dla Korony. Korona zapuszcza się w pole karne rywali niewielką liczbą piłkarzy, przeważnie tylko jednym. Nierzadko uderzają już z pogranicza 16. Ale jest Korzym, który jest i niezły technicznie, i dynamiczny, i silny, i umie się przewrócić. Plus jest taki, że obronę mają cieniutką, jak długo nie będziemy się upierali przy wrzutkach górą, kilka błędów powinni popełnić. Kiercz, Malarczyk, Kijanskas- któryś z nich pewnie wystąpi, każdy to koń trojański. Na bocznych można wymuszać kartki, bo Golański to niespotykany tępak i prymityw (np. nie wiem, czy pamiętacie jak wyhaczył Kirma w zeszłym sezonie na ŁKS-ie. Jak go się potem złapało w korytarzu, to bluzgał jak szewc i twierdził, że nie ma mowy o kartce, chociaż kosa była ewidentna i złośliwa). Z kolei Lisowski to taki typ, co z*pierdala na d*pie, ale nogi mu za wysoko fruwają - coś jak Kaczmarek z Widzewa. Jak ktoś mu się zgodzi podłożyć pod noż, to wykartkowanie go nie powinno być szczególnie trudne. O organizacji gry nic nie napiszę, bo ich za mało widziałem, ale ważny wydaje się Jovanović - dużo piłek zbiera. |
Panowie, z nami macie pewne 3 pkt. Ja sobie nie wyobrażam innego scenariusza. Chyba nikt nie ma wątpliwości jaki prezent od Was otrzymaliśmy 6 maja. 3 punkty zostają w Krakowie.
Ps. Sorry za offtop w temacie o meczu z Koroną ;) |
Nie wiem jak zagramy bo będzie to mecz kopania po nogach i głowach z obu stron, ale chciałbym widzieć obrone taką:
Jaliens-Jovanovic-Chavez-Bunoza Według mnie nie ruszać Jaliensa w chwili obecnej z prawej strony bo ostatnio wygląda na tle drużyny nie najgorzej. Bunoza na lewej też w porównaniu do innych pozycji daje radę. Jovanovic dość słabo ostatnio wyglądał na boku więc powinien dostać szansę na środku. I nie rozumiem czemu tam sprawdzany właściwie wogóle nie był. Całe szczęście że Korona ma typowych drwali z przodu Korzym który może co najwyżej przyczepy przepychać czy starego Żewłakowa który tylko głową potrafi grać bo jest mega wolny. Jedynie właśnie boki Korony są groźniejsze więc na bokach nie powinniśmy mieszać. |
Cytat:
|
Melikson podobno nie zagra więc trzeba zmienić skład.
Proponuję Quioto na skrzydło Pareiko Jovanovic* Jaliens Chavez Bunoza Sobolewski Wilk Szewczyk Chrapek Quioto Boguski *jeżeli zdrowy Miałem dać Uryge na stopera ale nie zagra dlatego Jaliens Chavez na stoperze natomiast Jovanovic jeżeli zdrowy niech dostanie szanse i ją wykorzysta. W drugiej połowie Iliev za Szewczyka na 30minut + gdyby Chrapek nie dawał rady z rozegraniem to Garguła w drugiej połowie. Nastawić się na odbiór i kontry |
Korona "nie umie grać w piłkę", oczywiście nie dosłownie chodzi mi o to że to typowe walczaki, i trudno będzie w środku pola, więc ja wystawiłbym 3 ŚP(Sobolewski, Wilk, Chrapek albo Uryga), a później w trakcie przerwy zmienić któregoś z nich, kiedy to Kielczanie trochę opadną z sił można by wprowadzić na boisko szybkiego Quioto czy Ilieva a mecz zacząć spokojnie bez strat w środku pola. Postawiłbym na Genkova, a z początku Ilieva/Quioto i Boguskiego.
Brakuje nam skrzydłowego lewonożnego... Praktycznie w samej kadrze mamy tylko chyba 2 zawodników, w dodatku grających w obronie. Od meczu z Bełchatowem nie zdobyliśmy bramki z SFG(chociaż wogóle to nie mamy ich za wiele). Liczę na 1 pkt, nie chcę się poźniej zawieść w przypadku przegranej więc na nie wiele liczę |
Cytat:
:P |
Cytat:
To ja jeszcze proponuje Miśkiewicza na atak. A co!? |
Miśkiewicz powinien wskoczyć do składu na ten mecz. chciałbym, żebyśmy wygrali z Koroną, ale remis w tym spotkaniu może być naprawdę wielkim sukcesem.
|
Dobra drużyna potrafi wygrać gdy nie jest w formie. W miarę ogarnięta drużyna przynajmniej nie przegra nawet, gdy mecz nie układa się po jej myśli i rywal jest lepszy. My za to potrafimy przegrać mecz w którym przeciwnik również gra piach. Pozwalamy sobie narzucać styl gry i jesteśmy bezbarwni jak lakier do paznokci mojej Żony.
Możemy spodziewać się wielu prowokacji i gry faul najbardziej finezyjnie grającej drużyny z najbardziej wietrznego regionu w Polsce. W związku z tym trzeba wystawić zawodników charakternych, którzy przeciwstawią sile siłę, którzy będą od zamiatania ulic i 2-3 skrzypków do gry na tych ulicach. Skoro Maor ma nie grać, skrzypkiem mogą być Boguś, Szewczyk, Ivica lub Quioto. Łukasz G. nie jest ani skrzypkiem ani robolem. Nasi pozostali napastnicy nadają się bardziej do zamiatania niż wirtuozerskiej gry. A i tak wszystko będzie zależało od obrony gdzie mamy wybór między dżumą a cholerą. No bo w sumie Jovanoic, Chavez i Uryga zagrali razem w tym sezonie z 200 minut... A przynajmniej jeden z nich musi zagrać w podstawowym składzie. Do tego Duńczyk i nieszczęście gotowe. W sumie daje to jakieś 2-0 dla korony i obym się mylił... Bardziej liczę na przełamanie ze Śląskiem. Mój typ: Pareiko-Jaliens,Chavez,Bundoza,Fredriksen-Szewczyk,Sobol,Wilk,Chrapek,Iliev-Boguski. Skład węgla i papy. Ale pewnie możemy liczyć, że od pierwszych minut zobaczymy Łukasza G., a Szewczyk obejrzy mecz z trybun. Bardzo bym chciał zwycięstwa Wisełki, ale po prostu na papierze brak nam argumentów przeciw każdemu, a więc i koronie. |
Szykuje sie jak zawsze kopanina z ciosami karate,byly prostaki z Widzewa to teraz bedą ci z Kielc.
Az mi szkoda Maora ,ale jak nie zagra to moze nawet i lepiej.Wynik pewnie bedzie niezaciekawy. |
W Koroniie prawdopodobnie nie zagrają Vuković i Korzym - 2 zawodników, którzy ostatnio najbardziej zaszli nam za skórę
Obstawiam festiwal kartek - u nas pewniakiem jest Wilk, Sobol i Genkov (jeśli zagra) Zastanawiam się dlaczego klub nie odwołał się od ostatniej kartki Wilka na WIdzewie, ale widać w klubie trwa festiwal bałwanów - po co zajmować się istotnymi sprawami jak można wypuszczać plotki o zatrudnieniu fenomenalnego Japończyka. Ogólnie będzie kolorowo, ktoś walnie bramkę ze stałego fragmentu gry (u nas obstawiam gargułe) i na tym się skończy kopanina na poziomie 3-4 ligi |
Cytat:
Jaliens poszedł na środek obrony z prostych przyczyn mamy braki kadrowe nie gra Głowacki Czekaj a nawet Uryga (którego początkowo chciałem dać na środek obrony jednak gra w reprezentacji) Nie mam zamiaru wstawiać do składu Frederiksena który w każdym meczu gra dno dlatego na lewej obronie Bunoza a Jaliens na środek z Chavezem bo brakuje nam stoperów i w takim wariancie Jovanovic na prawą obrone. Co do pomocy to zdecydowanie lepszym rozwiązaniem jest Chrapek niz Garguła ,Chrapek nigdy nie gra gorzej od Garguły a szans dostaje zbyt mało. Szewczyk i Quioto na skrzydłach z prostych przyczyn Melikson nie gra ,Iliev nie wytrzyma znowu całego meczu dlatego lepiej aby od pierwszych minut szarpał Szewczyk a Iliev wszedł w drugiej połowie tak jak napisałem. Mam nadzieję,że po mojej argumentacji nie wyskoczysz już z debilnym tekstem o Miśkiewiczu w ataku. |
Cytat:
Bednarz to kawał ... Zamiast układać pytania dla siebie na najbliższy wywiad czy też testować jakiś pajaców - mógłby dopilnować bieżących spraw. Cytat:
Jaliens gra dobrze na prawej, słabo na stoperze - nie rozumiem zmiany. Wymieniona trójka naprawdę nie pokazała nic. |
Cytat:
Z Widzewem byłoby podobnie, ale trzeba jeszcze złożyć wniosek - a to dla naszego najlepszego prawnika wśród piłkarzy niestety za dużo.... Wilk ma dalej 3 kartki żółte na koncie i w meczu z Koroną dostanie kolejną. 2 kartki w meczu z Piastem + 1 za Widzew..... Rzuciło mi się w oczy jak pięknie wykartkował nas Borski - 4 obrońców = 4 żółtka.. |
Cytat:
A jak wiadomo bednarz ma przede wszystkim ciąć koszty...:lol: |
Panowie, spojrzałem na tabelę, choć w tym sezonie chyba wolelibyśmy na nią nie patrzeć...
powiem wam tylko, że to już przepaść :( nie sądziłem, że jest aż tak źle:( szkoda, ale zawsze za Wisłą ;* na dobre i na złe :) |
Jeśli chodzi o tabele to jak wygramy mamy 14 pkt a Legia 24 pkt więc czy to taka przepaść 10 pkt??? Chyba jeszcze nie . Myśle że nasi kopacze w końcu się przełamią i zaczną punktować. Spokojnie czekajmy bo chyba gorzej już być nie może:D
|
Ty lepiej patrz na Bełchatów a nie na Legie...
|
Jak słyszę że gorzej już być nie może to mnie trochę śmiech ogarnia... Zobaczymy co się będzie działo jak w lipcu zostaniemy bez połowy kadry z młodymi "utalentowanymi" wychowankami "akademii" Wisły i nowymi transferami obecnego dyrektora...
A jeśli idzie o aktualną dyspozycje piłkarzy to niestety bardziej mnie martwi zerowe zgranie i kompletny brak pomysłów na akcje niż złe przygotowanie kondycyjne... |
dobra , niektórych fantazja ponosi , więc kilka suchych faktów
zakładając ze ten sezon będzie równie przewrotny jak dwa ostatnie - czyli każdy wygrywa z każdym i do mistrzostwa wystarczy nawet i 56 punktów , nasze 11 punktów na tym etapie jeszcze można zamienić na końcowy sukces , tyle że ... czy możliwa jest seria zwycięstw ? mamy jeszcze do zdobycia 60 punktów zaczynając od dzisiaj , czyli możemy mieć max 71 , z tym że były i sezony gdzie 57 punktów to było za mało by się załapać w "trójce ". Niestety ale "ściganie " Legii jak to kolega wyżej napisał to w tej chwili misja wręcz niemożliwa . Ciężko mi sobie wyobrazić że w następnych 20 spotkaniach zaliczymy co najwyżej 4-5 spotkań w których stracimy punkty. Zapewnijmy sobie pewne utrzymanie i później patrzmy w górę . Flota Świnoujście w I lidze w dalszym ciągu gra o "utrzymanie " wg jej trenera , więc presja na zawodnikach jest znikoma . My musimy się przyzwyczaić do tego że nie jesteśmy już wielką Wisłą której się boją rywale , a ligowym średniakiem z piękną historią i aktualnie mocno przepłacanymi piłkarzami w stosunku do jakości sportowej którą ( nie) prezentują. |
Ludzie!!! Przestańcie!!! O czym wy mówicie? Jakie gonienie Legii? Po tej kolejce spadamy na 13 miejsce a Wy chcecie gonić lidera? Im wcześniej się ogarniecie tym mniejsze będzie zdziwienie że zakończymy ten sezon między 10 a 13 miejscem (miejmy nadzieję). Teraz ważne są dla nas 2 pierwsze kolejki na wiosnę które mogą nam zapewnić utrzymanie.
Jakby udało się jeszcze coś wygrać na jesieni to będzie dobry bonus. 15 punktów to musi być nasz cel na przerwę zimową. |
Powinniśmy już myśleć o el.LM.
|
Cytat:
|
Wyjazdy są koszmarem Wisły. Nic dziwnego, drużna jest słaba i nie radzi sobie pod presją. Spodziewam się ohydnego meczu.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Odnośnie Garguły, nie wiem czy też to zauważyliście czy nie ale dzisiaj nie żuje gumy. Bynajmniej nie zauważyłem żeby to robił.
|
Cytat:
|
@Grantar
Nie jestem pewien w 100% ale na pewno coś się za tym kryje. |
.......eni frajerzy
|
....a .......eni frajerzy, .... im wielki w dupe, ja .......e CO SIE Z TYMI CIPAMI dzieje w tym sezonie to ja nie mam pytan
|
Kur.wa nie wierze.
|
Moim zdaniem, kolejny błąd Frederiksena. Nie dość, że słabo gra, to jeszcze kolejną bramkę Wiśle funduje.
|
k...a nie wierze!!!!! c..py j..ane!!!! Do Krakowa na piechote!!!!!!!!!!
|
Rzygać mi się chce, jak oglądam grę tych FRAJERÓW w ostatnich 10 minutach - plus doliczony czas.
K..a grają z przewagą na 9 zawodników i nie wychodzą ze swojego pola karnego dużymi momentami. O, jeszcze gola stracili. Żałuję, że nie można oddać karnetu na Wiśle, szkoda kasy na dojazdy na stadion żeby oglądać takie bezcharakterne łajzy. Ciekawe, gdzie byli obrońcy przy stracie gola. Przecież oni ten mecz powinni wygrać ze 3:0. Nie licząc spalonych, których nie było. Nie miałbym pretensji, gdyby piłkarze Wisły zarabiali na poziomie piłkarzy drużyn z sąsiedztwa w tabeli. Ale to są jedni z najlepiej opłacanych piłkarzy w lidze! |
nie wierze, nie wierze, to jakis zart chyba
|
Moim zdaniem to dziś Kulawik spier dolił ze zmianami.. przede wszystkim za późno je zrobił.
Najlepsi Chavez z Bunozą, Pareiko i Chrapek. Cała reszta to jeba ni pozoranci. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:43. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl