Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Kto po Probierzu? Karuzela znów się kręci... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8882)

Bóg Trybun (objawion) 02.10.2012 13:07

[...] Reyman zachęcał naszych piłkarzy, by codziennie pili rano szklankę miodu z ciepłą wodą: Chłopcy pijcie miód! To świetny środek wzmacniający samopoczucie i regenerujący energię, zużytą na treningu"[...]

Pasieka pasuje idealnie

dynek.pl 02.10.2012 13:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez licoo (Post 1279425)
Zobaczymy jakim prezesem jest Bednarz, czy miał już listę rezerwową, czy teraz rozpocznie się szukanie trenera na gwałt i mówienie, że tymczasowy trener (np. Kulawik) w pełni nam odpowiada.

Bednarz to niech sie lepiej juz niczego w tym klubie nie dotyka.

lazy 02.10.2012 13:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1279477)
Mam nadzieję że do Legii nikt bo jeśli kogoś zakontraktują do Legii to będzie ktoś z łapanki

Myślisz, że byli AŻ TAK ZASKOCZENI dymisją Probierza?
Przecież temat wałkuje się od kilku tygodni...

Kamil_mchw 02.10.2012 13:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez schranzwerker (Post 1279460)
Mam takiego kandydata.
Nazywa się Werner Lorant

Nie znam, nie oceniam... ale ciekawostka jest fakt iż w sezonie 2006/2007 prowadził 3 różne drużyny... podobnie było w sezonie 2008/2009.

Marszałek 02.10.2012 13:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil_mchw (Post 1279487)
Nie znam, nie oceniam... ale ciekawostka jest fakt iż w sezonie 2006/2007 prowadził 3 różne drużyny... .

Ciekawostką by było jakby robił to symultanicznie.

nesta 02.10.2012 13:19

Cytat:

- Nazwisko nowego trenera podamy w najbliższym czasie - informuje Adrian Ochalik.
To zdanie może sugerować, że jednak ta dymisja nie zastała ich z ręką w nocniku. Choć może za dużo wymagam.

tommiyacht 02.10.2012 13:21

albo będą sie dogadywac w ekspresowym tempie z byle trenerzyną co tu przyjdzie za czapke gruszek i jeszcze bedzie z tego powodu szczesliwy

Kamil_mchw 02.10.2012 13:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1279490)
To zdanie może sugerować, że jednak ta dymisja nie zastała ich z ręką w nocniku. Choć może za dużo wymagam.

wydaje mi się że nic nie sugeruje...
przecież nie mogli napisać że "w najbliższym meczu z Legią, Wisłę nie poprowadzi NIKT", albo "tymczasowym trenerem została łysa żmija".
Gdybym miał typować to postawiłbym na Smudę... podkreślę... typować, a nie wybierać. Mam nadzieje że czescy trenerzy przyjechali do PL tylko obejrzeć mecz... a nie szukać pracy.

ślimak 02.10.2012 13:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 1279491)
albo będą sie dogadywac w ekspresowym tempie z byle trenerzyną co tu przyjdzie za czapke gruszek i jeszcze bedzie z tego powodu szczesliwy

tak właśnie, istnieje tylko jedno kryterium - ma być tani...

wwf 02.10.2012 13:30

Cupiał wykona telefon do Franciszka S

- Cześć Franek , weżmiesztą moją Wisłę bo ja już nie wiem co mam z nią robić.
- Cześć Boguś. Słuchaj nie za bardzo bym chciał bo ja też nie wiem co z tą zgraj zrobić żeby było lepiej.

- No ale Franek wiesz , złapiesz ich za mordy i wprowadzisz swoje treningi to będą chodzić jak w zegarku
- No ale wiesz Boguś to są słabi zawodnicy, tu trzeba transferów

- Ty mi o transferach nie mów wsadziłem już 100 000 000
- Może to 100 000 000 to za mało, ty taki bogaty i żal ci byle 25 000 000 euro, ty zobacz za ile się kupuje w bundeslidze, zobacz jak wydają w Anglii, ty też tak powinieneś.

- No może dam ale Franek ile mam wydać jeszcze żeby nareszcie zagrać w Lidze Mistrzów
- Zacznij od mojej pensji za 200 000zł miesięcznie to może to wezmę. Wiesz mam dużo do przegrania, no i gwarancje że dasz na transfery tak z 10 000 000

- Złotych, 10 000 000złotych , jeszcze znajdę
- Jakich złotych Euro

- ................................... pik, pik, pik
- Boguś jesteś tam, halo

borys 02.10.2012 13:31

Tylko Bednarz!

POWAZNIE! Dlaczego?

1. Bo to on pozbyl sie polowy skladu, i sprowadzil gwiazde Sikorskiego
2. Bo bedzie taniej, moze byc funkcyjny (jak Kapka) i poprowadzic zespol
3. Nie bedzie starc na lini on trener bo bedzie mogl wystawiac sklad jaki chce. (Tak jak "sugerowal" ustawienie Probierzowi)
4. Nie bedzie mowil na konferencjach ze kogos wypier... tylko wprost temu komus.
5. Firmuje "przebudowe" niech firmuje nazwiskiem i gre.

i 6 a najwazniejszy ZA: Bo z tamtad moze szybko wyleciec!!!

nesta 02.10.2012 13:31

Boje sie tego Liczki.. Ale to by juz oznaczylo totalna agonie umyslowa osob decyzyjnych w Wisle wiec miejmy nadzieje, ze Czesi uprawiaja ostatnio jedynie turystyke pilkarska we wlasnym zakresie.
Juz wole Smude, ktory ma takie plusy, ze pojawia sie przy nim szansa na jakas stabilizacje (Cupial go szybko nie zwolni), pilkarze beda wiedziec, ze klub stoi po stronie trenera i ma on mocne poparcie swoich dzialan oraz, ze jest w stanie naklonic jeszcze Cupiala do jakiejs inwestycji w ten klub. Minusy takie, ze ostatnie sukcesy osiagal juz chwile temu.

KoPer 02.10.2012 13:37

Trenerem będzie pewnie Smuda. Nie za bardzo mi się to uśmiecha, ale z tego może być jeden pozytyw. Moim zdaniem Smuda nie przyjdzie jeśli nie będzie miał gwarancji transferów. jesli faktycznie przyjdzie to będzie oznaczać, że zimą może coś zdziałają.

P.s. mówiło się chyba coś kiedyś, że wraz z Dyzmą ma w Wisle pracować Szymkowiak. Może ktoś cos wiecej na ten temat napisać?

nesta 02.10.2012 13:40

Jak juz sobie mamy tak osladzac to warto tez dodac, ze akurat Smuda do transferow oko mial zawsze dobre. Zarowno w Wisle jak i w Lechu.

Paweł 02.10.2012 13:41

Tak, po prostu Lewandowski za słabo chodził po schodach.

szprotson 02.10.2012 13:42

Liczka łapy precz od WISŁY!!!!!

Kibic_z_Częstochowy 02.10.2012 13:44

http://www.transfermarkt.pl/pl/defau...asics_135.html

Lista polskich trenerów dostępnych na rynku... Najciekawsze nazwisko to Piotr Nowak, ale dla nas to jedynie marzenia. A i tak gwiazdeczki by się pewnie obraziły na jego ostre treningi

Skrewdriver 02.10.2012 13:44

jedynym sensownym graczem na rynku bezrobotnych jest Smuda. Niema nikogo lepszego obecnie, jakies porównania, że Motyka byłby lepszy są żałosne. Taka jest prawda

Dariook 02.10.2012 13:47

Moje typy:

1. Henrik Larsson
2. Winfried Schaefer
3. Manolo Jiménez
4. Diego Simeone

Dziękuje.

St Yabol 02.10.2012 13:51

tu nowy trener nic nie pomoże. Na miejsce Probierza może przyjść każdy z nas, może przyjść Guardiola, Mou, Benitez - efekt będzie taki sam w każdym przypadku.
Tu trzeba kopaczy zmienić, niestety nie widzę w tym składzie nikogo od kogo można by zacząć budować drużynę.

wwf 02.10.2012 13:52

Myslicie o Smudzie a dostaniemy Liczkę, Michniewicza, Tarasiewicza. Czyli kogoś kto bez namysłu wejdzie do klubu byle tylko zarobić mało pieniędzy i w razie problemów będzie go można szybko kopnąć w zadek bez odprawy.

Na początku będzie mówił jaka to Wisła jest super i extra i jak to chciał pracować w Krakowie a tak naprawdę Bednarz wie że trener ma być tani i ma nie stawiać warunków.

Każdy trener z zachodu z cywilizowanego kraju chce umowy 2 lub 3 letniej tak zabezpieczonej że w wypadku zwolnienia nadal pensja jest mu wypłacana. Więc o głosnym , mocnym nazwisku z zagranicy mozna zapomnieć, bo tacy goście stawiają warunki. Do nas może przyjść tylko ktoś tani, dla kogo nazwa Wisła Kraków coś jeszcze znaczy bo kiedyś to była marka.

Dlatego ja stawiam na WERNERA LICZKĘ

Facet nic ostatnio nie trenował, teoretycznie ma papiery do trenowania, warsztat, drogi nie będzie, warunków nie będzie stawiał.

Smuda w Wisłę nie wejdzie bo:
1. Bednarz.
Smuda by się z nim nie dogadał, pozatym Smuda nie lubi mieć kogoś cwanego nad sobą, o wszystkim chce decydować sam
2. Skład
Smuda widzi kto w tej Wiśle gra i wie że zespół nie jest przygotowany do sezonu
3. Terminarz
Smuda wie że od Legii będzie mocny wpier**dol, myślę że może być 4-1 lub 5-1 a tego Smuda by nie chciał.
4. KASA
Smuda wie że Cupiał nie ma zamiaru wydawać na transfery
5.KASA x 2
Smuda dostawał jako selekcjoner 150 000zł miesięcznie, czyli około 450 000 euro rocznie. Cupiał mu nawet nie da połowy tego.

4fan_player 02.10.2012 13:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1279510)
Moje typy:

1. Henrik Larsson
2. Winfried Schaefer
3. Manolo Jiménez
4. Diego Simeone

Dziękuje.

:haha:Jestem ciekaw czym byś im płacił? Bo chyba nie sądzisz, że takie nazwiska przyjdą pracować do Wisły za czapkę gruszek?

OpEnTaNy 02.10.2012 13:55

A tak szczerze to ktoś wierzy ze moze to byc ktos inny niz Smuda?

Sialalalala 02.10.2012 13:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Skrewdriver (Post 1279507)
jedynym sensownym graczem na rynku bezrobotnych jest Smuda. Niema nikogo lepszego obecnie, jakies porównania, że Motyka byłby lepszy są żałosne. Taka jest prawda

a Piotr Nowak ?

Dariook 02.10.2012 13:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4fan_player (Post 1279514)
:haha:Jestem ciekaw czym byś im płacił? Bo chyba nie sądzisz, że takie nazwiska przyjdą pracować do Wisły za czapkę gruszek?

Zwojami miedzi.

Marszałek 02.10.2012 13:56

Wszędzie na świecie zanim się podpisze trenera to długo się nad tym dyskutuje. Bo to od niego zależy w efekcie jak będzie wyglądała drużyna i jakich zawodników będzie chciał nabyć. A u nas wygląda to tak,że najpierw kupuje się piłkarzy a później szuka się kto ich poprowadzi. Jak to się mówi, robi się to od dupy strony. Dlatego w kilka dni można podpisać nowego trenera :)bo od niego i tak nic nie zależy.

buczo1985 02.10.2012 13:56

Oby tylko nie Liczka i jemu podobne wynalazki. Mam nadzieje, że ludzie w tym klubie nie są na tyle zaślepieni by popełnić poważny błąd w tak kluczowym momencie.
Czasem mam wrażenie, że nasz rynek trenerów jest bardzo ubogi. Nie chciałbym też aby szeregi naszego klubu zasilił inny zdolny młody krajowy trener jak np. Michniewicz....

Mam też nadzieję, że zarząd mnie mile zaskoczy. Choć ostatnio z decyzjami w tym klubie jest coraz gorzej....

pchelas 02.10.2012 13:59

W takiej dupie to nie byliśmy od 14 lat. Przyjdzie Smuda, bo któż inny.

TeeS88 02.10.2012 14:02

Po .... nowy trener, skoro w klubie nie ma jasno określonej strategi. Przyjdzie nowy i co? Znowu usłyszy, że trzeba oszczędzać, transferów nie będzie, musimy stawiać na młodzież, ale przede wszystkim to awans do europejskich pucharów. Tak się kuźwa nie da! Albo przebudowujemy drużynę, pozbywając się zawodników niepotrzebnych, obciążających budżet, albo walczymy o puchary, tego nie da się połączyć jeśli nie dostanie się pieniędzy na wzmocnienia. Stawiamy na młodzież! Brawo! Tylko skąd ich brać, skoro olano szkolenie? Nie wspominając o skautingu, który niby jest(Żuraw i Kuźba) ale nie ma pieniędzy na wyciąganie takich chłopaków do Wisły. Poza nazwą nie mamy nic do zaoferowania. W tym klubie nie ma koncepcji. Sam Cupiał zapewne nie jest w stanie określić się czego chce. Więc jak możemy wymagać dobrych winników od trenera? Kim ma grać? Jak to, przecież dopiero co zdobyliśmy mistrzostwo! Brawo, ale czas płynie, Sobolewski już się nie nadaje, Pareiko nie gra jak dawniej. Kim mamy grać? Wiecznie połamany Boguski? Super snajper Sikorskii? Genkov, który w normalnych okolicznościach nie miałby prawa wejść na boisko. Jaliens, Frederiksen, albo Iliev który ma siły na pół godziny? A może Szewczyk, Czekaj, lub Chrapek, których jedyną zaletą jest to, że mają po 20 lat. Bądźmy poważni.

nesta 02.10.2012 14:03

Nie chce nikogo straszyc, ale Ulatowski jest tez wolny. A kiedys to nazwisko, o zgrozo, przewijalo sie w kontekscie Wisly. No ale po tym co pokazal u sasiadki to miejmy nadzieje, ze nikt nigdy do tego pomyslu nie wroci..

amauri1990 02.10.2012 14:04

Zwycięży wariant oszczędnościowy. Zespół przejmie Kulawik ;)

Sialalalala 02.10.2012 14:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez amauri1990 (Post 1279527)
Zwycięży wariant oszczędnościowy. Zespół przejmie Kulawik ;)

nie, już było o tym żaden z byłych Wiślaków nie chce się już bawić w łatanie dziury na 1 mecz

Gin 02.10.2012 14:09

Aktualnie w TF romowy się toczą z jakimś gościem , wiem że to Polak lub Czech ma siwe włosy około 50 -55 lat .
Moze to być Liczka , Radolsky albo Białas

tofik 02.10.2012 14:12

Nie widzę przy obecnym wlascicielu możliwości wymiany kopaczy.U Cupiała trener ma zrobic z gowna bat, a z wody wino.

1q2 02.10.2012 14:14

Dyzma najlepszy.Kto by nie przyszedł, wyleci przed końcem sezonu więc lepiej by przyszedł teraz i byłby już spokój na wieki;)

Ja to bym w ogóle trenera nie zatrudniał - jest on kompletnie zbyteczny.Niby ktoś musi być więc ogłoszenie na gumtree - 3 tyś miesięcznie + ekstra 10 na koniec sezonu, za utrzymanie

Inwestora, może współinwestora trza szukać, wiem że to ciężka sprawa ale klub pada finansowo i tu jest problem a nie, który z talii nieudaczników , zaszczyci nas swoją obecnością.

Gin 02.10.2012 14:15

Napewno trenerem nie będzie Dyzma

DysoN 02.10.2012 14:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gin (Post 1279533)
Aktualnie w TF romowy się toczą z jakimś gościem , wiem że to Polak lub Czech ma siwe włosy około 50 -55 lat .

Albo Majewski :P to by dopiero bylo ojezusmaria

Sialalalala 02.10.2012 14:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gin (Post 1279533)

a może Winfried Schäfer, Janas, Kasperczak albo Boniek tylko źle padało światło?

Gin 02.10.2012 14:21

Nie wiem info telefoniczne .

Arked 02.10.2012 14:22

Mój typ: Robert Kasperczyk. Niezły trener z regionu, akurat na nasze możliwości i ambicje właściciela.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:02.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl