![]() |
Ranga spotkania.
|
ten Piast to teraz taka druga Odra Wodzisław z dawnych czasów,niewygodny rywal.Będą sie Nasi musieli nabiegac, w obecnej formie i remis mnie ucieszy
|
Jak obejrzałem mecz Piasta z Legią to pomyślałem, że 1 punkt w tym dwumeczu to będzie sukces.
Ale teraz już nie jestem taki pewien. Mecz z gatunku tych, w których każdy może wygrać. Jednak na pewno wskazanie na Piasta musi być. Recepta na Wisłę od dłuższego czasu jest prosta, biegać, biegać, biegać... Nawet w piłkę niespecjalnie trzeba umieć grać. A Piast biega. Aż ciekaw jestem jak tam efekty praktyczne postawionej "diagnozy" będą. Co prawda tą diagnozę to juz pan Czesiek co siedzi dwa rzędy wyżej dwa miesiące temu zdiagnozował:lol: , ale lepiej późno niż wcale. Tylko, żeby nasz nasz diagnostyk nie zapomniał, ze jak się przebywa więcej na polu karnym przeciwnika to mniej na swoim i można strzelić dwie a stracić 5. |
Oczywiście z Piastem może być ciężko, jak z każdym w tej lidze.
Pogoń nas walnęła a z Jagą remisuje. Rozniosła Zagłębie na dzień dobry czterema golami a wczoraj to samo Zagłębie remisuje z Legią dość frajersko bo dwa razy wyszło na prowadzenie. W tej lidze nie ma nic do przewidzenia, bo równie dobrze można wygrać czy dostać bęcki. Co do samego meczu jestem pozytywnie nastawiony, gramy straszny piach jednak dwa ostatnie mecze na zero z tyłu więc jeśli sami ukłujemy chociaż jedną bramkę nie powinno być źle pod względem wyniku. Probierz może i mega trenerem nie jest, ale za to że wpuszcza naszych młodych chłopaków ma mój szacunek. Pamiętamy jeszcze jak Skorża zapewniając sobie tytuł kilka kolejek wcześniej nie dał szansy chyba żadnemu graczowi z ME. Tylko zwycięstwo się liczy w najbliższym meczu. |
Ale my jesteśmy dramatycznie słabi - jedziemy do beniaminka a wszyscy mają obawy co do jutrzejszego wyniku. Obawy.. całkiem słuszne, co pokazał nam mecz z innym beniaminkiem w Szczecinie i inne mecze rozegrane przez naszych kopaczy w tym sezonie, mamy za sobą 5 kolejek i jeden mecz PP - i w żadnym z tych spotkań Wisła nie była zespołem lepszym od przeciwnika.
Gra defensywna uległa, że tak powiem delikatnej poprawie - dwa mecz czyli 180 minut bez straconej bramki! Gorzej nadal wygląda nasz ''gra'' ofensywna 15 sierpnia to pierwszy i ostatni raz w tym sezonie kiedy potrafiliśmy znaleźć drogę do bramki rywali więcej niż jeden raz! Patrząc na ostatnie mecze Piasta obawy są słuszne, większość nie będzie zaskoczona porażką.. Wisły. Myślę, że zaskoczą nas jak wygrają, to dopiero będzie niespodzianka kolejki. Z dawnych lat przed takimi dwoma wyjazdami pod rząd każdy by pisał na 6 możliwych punktów do przywiezienia przywieźmy 4 będzie git! A teraz? Przywieźmy 2 punkty... |
Cytat z innego tematu myślę, skomentować go można w tym temacie...
Cytat:
Czy Ty w ogóle miałeś okazję oglądać gościa w akcji w tym sezonie, czy tak tylko napisałeś patrząc na innych ex Wiślaków bramkarzy... W moim odczuciu, Trela broni dobrze i wyciągnął kilka piłek w tych 5 kolejkach. Jest mocnym punktem swojej drużyny.... |
czuje fartowne zwycięstwo i tylko punkt straty do 3 miejsca w tabeli :D
|
Cytat:
|
Jak naszym sie uda objac prowadzenie mysle ze wygramy
|
Wróciłbym do systemu 4-3-3
Chrapek na rozegranie Jaliens Wilk do rozbijania ataków Melikson Iliev do wspomagania Genkowa. Pareiko Jovanovic Bunoza Głowacki Frederiksen Wilk Chrapek Jaliens Melikson Iliev Genkow z ławki Szewczyk za zmęczonego Ilieva |
Nie wiem dlaczego wszyscy uważają Jovanovica za lepszego od Burligi.
Zagrał raptem jeden (nierewelacyjny) mecz po roku przerwy .... Nie strzelił dla Wisły bramki odkąd pamiętam. Bury jest lepszy w ofensywie i nawet jeśli czasem biega jak dziecko we mgle broniąc jest bardziej pożyteczny. My musimy wzmacniać grę ofensywna a nie obronę |
Jovanovic swoim bieganiem po prawej flance włączaniem się w atak stwarza większe zagrożenie (dla rywala) niż Burliga
|
Dobrze, że dopisałeś w nawiasie, że stwarza zagrożenie "dla rywala" bo byłbym przekonany, że masz na myśli stawrzanie zagrożenia dla Wisły. Wszak z ofensywnych rajdów Jovaniovicia przez rok jego "gry" we Wiśle nie była zagrożona jeszcze żadna defensywa ale nadzieja umiera ostatnia, może dziś piłkarze Piasta to zagrożenie odczują. Choć mam wrażenie, że obecność Serba w składzie Wisły budzi taki sam poziom "stresu" wśród rywali jak obecność Burligi czy Boguskiego i generalnie rywale są miarę wyluzowani przez 90 minut ale - tak jak napisałem - może dziś się zdenerwują. Ja bym raczej stawiał, że będzie jak zwykle czyli prędzej zestresuje się Pareiko z winy Jovanovicia niż Trela dzięki Jovanoviciovi.
|
Kolejna optymistyczna wiadomość:
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...wiadomosc.html Może więc to jest pierwszy spadkowicz i trzeba wyprzedzić już tylko jedną drużynę (Bielsko?) :) |
Dokąd zmierzasz Wisełko? do I ligi? ała boli.....Fartem nie straciliśmy 5 bramek....3 poprzeczki...
|
W sumie nie jestem jakoś bardzo zaskoczony, bo oglądałem niedawno mecz Piasta i podejrzewałem, że nas pojadą.
Probierz out. |
Że zacytuję siebie:
Cytat:
Bramka na 2:0 to na lekcjach WF-u ostatnią taką widziałem. Kabaretowy występ parodystów z Krakowa. Bronili twardo 1:0 z pierwszej połowy ale nie udało się dowieźć ;) |
Ja bym wprowadził więcej Polaków. Więcej młodych Polaków. Przecież na pewno nie będą grać gorzej niż zagraniczny szrot z czasów Maskaanta, z którym zdobyliśmy tylko MP i awansowaliśmy do LE! Wait...
|
Ostatnia tak beznadziejnie grajaca druzyna jak Wisla jaka pamietam to drukarka gdynia. Tez sie tak kopali po czołach az w dupie szczypalo.
|
Cóż tu pisać po takim meczu. Moje subiektywne oceny w skali 1-10
Parejek tfu Pareiko - 1 - jak zwykle dał popis i otworzył wynik meczu. Bezcenne. Miejsce Sergieja jest razem z Gargułą i Sobolewskim w ME. Pierwsza bramka jego błąd. Potem jeszcze dał sobie zabrać piłkę w 70 minucie... ale z tego nie było gola. Powoli zaczynam tęsknić za Pawełkiem. Jovanović - 3 - jak ktoś kiedyś napisał, Jovanovic to dobrze ulokowane pieniądze. Taaaak dobrze że aż tego nie widać. Czy jest lepszy od Burligi? Ten sam mierny poziom. I te bezmyslne faule w okolicach ola karnego. Czekaj - 3 - równie słabo jak "inwestycja" Jovanović. Głowacki - 2 - no słabo słabo Fredriksen - 2 - słabo w obronie. Szwczyk - 3 - coś błysnął raz na 15 minut Wilk - 2 - ławka w najblizszym meczu Jaliens - 4 - na tle reszty nieźle. Pozycja defensywnego pomocnika mu słuzy. Melikson - 5 - najlepszy na boisko ale z tego nic nie wynika dla zespołu..... Boguski - 3 biegał i tyle Genkov - 3 - walczył, walczył i tyle tego było. Trochę za mało. Sikorski - 3 - tyle dał co Genkov, walka walka i nic więcej Chrapek - 5 - dobra zmiana, zmysł do gry kombinacyjnej. Ale z kim miał grać? Iliev 3 - był taki na boisku? Jednym słowem gramy to co zwykle. I pewnie gdyby nie otwarty wynik meczu przez Pareike może byłby remis 0-0? Na pewno nie nasza wygrana. Z taką grą właśnie zajmujemy adekwatne miejsce w lidze.... |
|
Śmiech na sali.
Zero zagrożenia. Z taką grą będą derby za rok. |
Zapraszam na mecze godne uwagi - www.facebook.com/events/411763792216461?refid=25 i futsal (link powyzej)
|
Spektakularny występ naszych kopaczy. Zacny kabaret, uśmiałem się po pachy :D
To co oni momentami wyprawiali w obronie to już nie jest I liga, to nie jest nawet II liga. Kolejny doskonały występ Genkova, który dotknął piłkę 3 razy. Kapitalna interwencja Pareiki otworzyła wynik dzięki czemu liga będzie ciekawsza. Szewczyk szarpał po skrzydle jak Reksio szynkę. No i błędem było by nie wspomnieć o zmieniającej obraz meczu zmianie Sikroskiego. Dzięki Bogu mamy jeszcze tak świetnego napastnika, który przewraca się o własne nogi. A tak na serio to było to pewne od początku sezonu. Ważny w kontkeście utrzymania może być gol Genkova w 90 minucie z Bełchatowem. No nic pozostaje patrzeć na wyniki naszych rywali Podbeskidzia i Bełchatowa choć nie oszukujmy się gramy najgorzej z cełej ligi i w tym momencie jesteśmy najpoważniejszym kandydatem do spadku. Coś trzeba zmienić... Piłkarzy już Probierz odsunął - nie pomogło. Być może czas na zmianę trenera. Może efekt miotły pozwoli na uciułanie paru punktów o które będzie ciężko zważając na to że łatwiejsza połowa terminarza za nami. |
aNouc - możesz nie zaśmiecać tematu? Od gier świetlicowych jest odpowiedni dział.
|
Patrzyłem i własnym oczom nie wierzyłem.Zero ambicji!
|
Na Reymonta nastał niestety czaas pokory. i dla niektórych chyba już zadumy... Nie ma co pisać o naszej "grze" czy też o pechu. Jestemy ligowymi SŁABIAKAMI. Wyrobnikami na dzień dzisiejszy i jutrzejszy też. Mogę tylko powtórzyć po raz enty... zamiana Kazia Moskala na M.Probierza.. ...idiotyzm roku. A podobno pieniędzy nie mamy. Cóż...WISŁA TO MY !!!
|
Największym problemem jest ofensywa. Przez absolutny brak ataku otwieramy drogę do swojej bramki, i przegrywamy. Genkov zapieprza setki, Sikorski i Iliiev słaba zmiana. To że Genkov strzelił najwięcej goli? Nawet z geometrycznego punktu widzenia jest to chyba oczywiste, że tak ma być, od tego jest. Stoi najbliżej bramki. Nie miał mu kto dograć? Wydawało mi się że zapieprzył do tej pory tyle sytuacji 100%-towych, że o lepsze trudno... Jak się nie strzela bramek w meczu, to ciężko wygrać - dotyczy to wszystkich w.w. piłkarzy. W ataku odczuliśmy najboleśniej brak wzmocnień oraz ubytki, i jeszcze ten Quioto...
|
"...zasłużenie proszę Pana, bo my nie umiemy grać w piłkę, jesteśmy beznadziejni k***a i brawa dla Piasta"
|
Ten mecz zostawie " bez komentarza"
|
wynik lepszy niż gra
|
O czym tu w ogóle pisać.
Przegraliśmy z drugim już beniaminkiem. Nie tylko, że przegraliśmy, ale nie mielismy NIC do powiedzenia. Można się wymądrzać, że mamy słaby środek pola i słabych napastników, ale to tylko wymądrzanie się lekarza w obliczu zgonu pacjenta. |
Po porażce Wisły Kraków w Gliwicach trener Michał Probierz podał się do dymisji. Decyzję tę przekazał na konferencji prasowej.
|
No comment
|
To, co piłkarze pokazują na boisku jest efektem treningów przez cały tydzień.
Widać było dokładnie, kto przez tydzień sumiennie ćwiczył taktykę, pressing, wychodzenie na pozycje i ustawianie się w obronie, a która drużyna na treningu nie robiła nic. Czy to wina piłkarzy, czy trenera - nie mnie oceniać. |
przecież to wyraźne granie na zwolnienie trenera, oni nie są AŻ tak słabi.
Wcale się nie zdziwię jak z nowym trenerem w piątek z Legia coś nagle "odpali". |
I teraz czekamy na więcej - przez więcej rozumiem Smudę...
Na rozsądek bym nie liczył. Marzącym o lepszym trenerze polecam zimną kąpiel czy coś w tym stylu. Probierzowi trzeba oddać, że przynajmniej ma jaja. |
I teraz czekamy na więcej - przez więcej rozumiem Smudę...
Na rozsądek bym nie liczył. Marzącym o lepszym trenerze polecam zimną kąpiel czy coś w tym stylu. Probierzowi trzeba oddać, że przynajmniej ma jaja. |
Cytat:
Brak jakiejkolwiek ambicji i umiejętności. Frederiksen i Czekaj to sabotażyści a nie obrońcy. Zastanawiający jest fakt, jak w "profesjonalnym" klubie piłkarskiem nie ma ani JEDNEGO skrzydłowego z prawdziwego zdarzenia,który zrobiłby rajd i wrzucił elegancko piłkę w pole karne. Ivica czy Boguski jedynie nadają się jako cofnięci napastnicy,pozostaje Szewczyk który też bardziej pasuje umiej ętnościami do Bełchatowa niż do Wisły. Druga sprawa to napastnicy-to co powiedział Borek w magazynie ekstraklasy. Zawsze napastnik,który szedł do Wisły Kraków musiał strzelić te 15-20 goli w sezonie i faktycznie mieć rakietę w kopycie. Jakie czasy ....a mać nastały,że przychodzi Sikorski,który w zeszłych sezonach strzela odpowiednio 0 i 6 goli. A sam Genkov wiedząc,że i tak będzie grać może wyrabiać na treningach co chce. Przegraliśmy całkowicie zasłużenie i fartownie 0-2. Jedyny plus tego meczu to Chrapek-chłopak po wejściu zrobił więcej niż te wszystkie matoły przez cały mecz. |
Matko Swieta czegos takiego nigdy nie widziialem.
To byla II liga albo nawet III Wszyscy w*pierdalać. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:57. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl