Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [ 5 kolejka] WISŁA Kraków - LECHIA Gdańsk, sobota 22 września 2012, 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8860)

WISŁAZWE 22.09.2012 06:31

Meczowa "osiemnastka":

Bramkarze: Pareiko, Miśkiewicz

Obrońcy: Jaliens, Bunoza, Chavez, Burliga, Frederiksen,Czekaj, Lepiarz.

Pomocnicy: Iliev, Melikson, Wilk, Uryga

Napastnicy: Genkov, Szewczyk, Boguski, Sikorski, Kamiński.

W meczowej osiemnastce brakło miejsca dla kontuzjowanych: Sobolewskiego, Głowackiego, Chrapka oraz Burasa, Jovanovicia i Garguły.

Trener Probierz zapowiedział zmiany jedna z nich jest zrezygnowanie z usług Garguły, czekamy więc na kolejne ruchy kadrowe szkoleniowca Wisły. Wiemy na pewno, że linia pomocy będzie troche zmodyfikowana ( Wilk - Melikson - Iliev - Szewczyk?)

sovinho_02 22.09.2012 06:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1277578)
Meczowa "osiemnastka":

W meczowej osiemnastce brakło miejsca dla kontuzjowanych: Sobolewskiego, Głowackiego, Chrapka oraz Burasa, Jovanovicia i Garguły.

Trener Probierz zapowiedział zmiany jedna z nich jest zrezygnowanie z usług Garguły, czekamy więc na kolejne ruchy kadrowe szkoleniowca Wisły. Wiemy na pewno, że linia pomocy będzie troche zmodyfikowana ( Wilk - Melikson - Iliev - Szewczyk?)

Z jakiej strony masz tą 18 meczową ? Jeśli jest ona prawdziwa to super, że nie ma gumożuja...

Ma_niek 22.09.2012 06:57

Jezu a Jovanovicowi co znowu że go w kadrze nie ma?. Następny człowiek szklanka.

syryls 22.09.2012 08:16

Znowu Burliga, jedyny prawy obrońca to Jovanovic któremu nawet nie wiadomo co jest.

mitmichael 22.09.2012 08:20

Cytat:

Meczowa "osiemnastka":

No nie wierze nie ma Garguły - to jest szok dla wszystkich :D Tak patrzac na ten skład coraz bardziej mi sie wydaje granie Szewczykiem lub Boguskim i Ilievem z boku i w koncu Meliksonem jako rozgrywajacym. A tak w ogole to mogłes podac 18stke wczoraj - a ja głupi zmieniłem w konkursie Burlige na Jovanovicia :P

WiślakMyślenice 22.09.2012 08:22

I w kadrze meczowej 4 pomocników, wniosek? 4-4-2 lub 4-3-3.

Baala 22.09.2012 08:40

Ale ta kadra biedna, co druga drużyna w lidze ma lepszy skład.

yoda79 22.09.2012 08:59

Biedna,ale na szczęście bez tego mentalnego złamasa w składzie.
a poza tym Lechia tez ma słaba kadrę, więc zapowiada się ciekawy meczyk.

Karherop 22.09.2012 09:17

WISŁAZWE , w 3 kolejce też podałes kadrę meczową w której... nie zgadzało się później 1 lub 2 nawziska ( kojarze że np był to Stolarski ) , więc i tym raze nie można załozyc ze to 'oficjalna " kadra .

I tutaj nie chce mi się wierzyc że zdrowy Jovanovic jest poza kadrą , zaś Lepiarz i Chavez na ławce. Honduranin takie babole ostatnio pokazał w meczu ME że juniorzy go ogrywali jak chcieli..

yoda79 22.09.2012 09:19

A co Lepiarz sobą reprezentuje?
Młody chłopak, może odpali jak Kuzera.

fialo 22.09.2012 09:41

Strasznie irytujący jest ten chaos informacyjny w naszym klubie. Chrapek po meczu w Szczecinie podchodzi do naszego sektora z kostką jak balon, przez tydzień żadnej informacji na ten tetmat. Teraz okazuje się, że Jovanović też kontuzjowany - zero informacji, o postępach w rehabilitacji Sobolewskiego też okrągłe zero. Naprawdę tak ciężko zrobić newsa o kontuzjach w drużynie?

Co do meczu to wygląda na to, że jesteśmy skazani na Burligę, który niestety jest mega słaby i to sobie trzeba jasno powiedzieć. Podobnie słaby jest Frederiksen ale to inna bajka. Skład jaki jest każdy widzi - dolne rejony tabeli, dlatego każde zwycięstwo trzeba wyszaprać przeciwnikowi z gardła. Czasy, kiedy przyjeżdżał na R22 byle kto, łącznie z Barcelona, i zbierał w....... już minęły i nie wiadomo kiedy wrócą. Nadszedł czas ciężkiej orki na ugorze. Dlatego zachęcam prawdziwych kibiców, żeby pomimo wszystkich przeciwności stawili się dziś na Reymonta i wspomogli nasz klub w tym ciężkim okresie, bo to jest chyba dobro, na którym nam - niezależnie od wszelkich podziałów - zależy najbardziej.

WISŁA Z LECHIĄ EEO ! :)

Karherop 22.09.2012 09:44

Do Lepiarza nic nie mam , ale on może grac praktycznie tylko na środku obrony , w innych miejscach sam nie czuje się dobrze a i fakt ze nie prezentuje się najlepiej .

Jovanovic może grać na dwóch pozycjach a i ograniem czy doświadczeniem ( m.in z ligi mistrzów ) bije Lepiarza , a i nawet Chaveza na głowę . Poza tym dzielnie walczył w Szczecinie gdy pojawił się na murawie..

Jak dla mnie , Probierz wspomniał na konferencji o Urydze i Szewczyku nie bez powodu . Chciałbym ich zobaczyć dzisiaj o 1 minuty .

PS.Fialo

Jeśli Barca zebrała u nas w....dol (1-0 )to co my zebraliśmy w Barcelonie 0-4 ? :P

Bóg Trybun (objawion) 22.09.2012 09:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1277599)
Jeśli Barca zebrała u nas w....dol (1-0 )to co my zebraliśmy w Barcelonie 0-4 ? :P

"doświadczenie"

palikot 22.09.2012 13:10

Cytat:

Meczowa "osiemnastka":

A temu co znowu? Matko Boska... :-/

w takim razie:
-----------------Pareiko------------------
Jaliens-Czekaj(Chavez)-Bunoza-Fredereiksen
-----------------Wilk-----------------------
------Iliev--- Melikson -- Szewczyk---
----------Boguski----------------------
----------------Genkov----------------

cfa 22.09.2012 13:13

Chyba ktoś się połapał, że Orbit ma wyjściówki płacone :)

syryls 22.09.2012 13:27

Może by tak zagrać 3 obrońcami, tzn:
---------------Pareiko----------------
-----Jaliens--Chavez--Bunoza-----
Szewczyk-----Wilk-Uryga-----Iliev
---------Melikson-Boguski-----------
----------------Genkov---------------

mitmichael 22.09.2012 13:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez syryls (Post 1277626)

Ty sie chyba smierci nie boisz. Wtedy to dopiero mielibysmy problemy.

Bóg Trybun (objawion) 22.09.2012 13:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1277629)
Ty sie chyba smierci nie boisz. Wtedy to dopiero mielibysmy problemy.

:D

najlepsze boki. Nie do przejścia!

szprotson 22.09.2012 13:43

Jovanovic nie gra bo jest po prostu słaby, czy sie połamał?
jeśli WISŁAZWE podał prawdziwą 18nastkę to moj typ składu:

------------Miśkiewicz------------
--Frederiksen--Jaliens-Bunoza----Burliga

------Uryga--Wilk------------
---------Melikson-----------

----Iliev----------Szewczyk
-------Boguski------------

czasem jak ktoś poczuje dupą zimną ławke to przypomina mu sie jak to w piłkę grać. Lechia imho to jeden z najsłabszych rywali, debiutować jak nie dziś-to kiedy? Nawet tego Lepiarza mógłby sprawdzić.

Uryga z Wilkiem jako defensywni głownie dlatego ze Lechia jest zależna od Razacka. Jakby był sam Wilk to pewnie Traore by z niego wiatrak robił, a tak to we dwóch zawsze raźniej i przede wszystkim łatwiej odciąć piłkarza od podań.Bunoza kryje Rasiaka wiec gorne piłki zbieramy, z racji niskiego "dzikiego" nie mozemy grać dzidy tylko wyprowadzac pilke od linii obrony,czyli Burliga do Urygi ten do Meliksona, on zdobywa przestrzeń podaje do Ivicy który po 16nastym zamachu do Bogusia i gol:) Ale to łatwe.
AEJAO WISEŁKA GOL!

thechris 22.09.2012 14:02

Jakby był Garguła w kadrze meczowej to bym obstawił nudne, spokojne 0:1 dla Lechii. A teraz myślę, że Wisła może nawet zremisować. Warto byłoby zdobyć jakiś punkt bo Piast obecnie wydaje się poza zasięgiem o Legii nie wspominając... Także jak mamy zdobywać jakieś punkty lub choćby punkt to właśnie dziś bo w następnych kolejkach będzie tylko trudniej.

DeadOrAlive 22.09.2012 14:19

Jedno wiem panowie, że dzisiaj niezależnie od wyniku trzeba zaprotestować swoje niezadowolenie głośno i wyraźnie z trybun. Tak być nie może dalej, to nie czas na eksperymenty to czas na zapie*dalanie i zdobywanie punktów. Bo z całym szacunkiem do przyjaciół, ale kiedy jak nie dziś ??

jerry.lii.lewis 22.09.2012 15:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1277599)
PS.Fialo

Najniższy wymiar kary. Taka różnica między Barcą a nami (nawet wtedy)

Kris Dee 22.09.2012 15:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez syryls (Post 1277626)

Już widzę Ilieva biegającego bo całej długości boiska.
Chcąc grać na trzech obrońców to już prędzej tak:

-----------------Pareiko------------------
-------Jaliens--Chavez--Bunoza-------
Burliga-----------Wilk------Frederiksen
--------------Iliev----Melikson----------
------------Genkov-- Boguski----------

Inna sprawa, żeby nauczyć się grać w takim systemie jak np. JUVE to potrzeba dużo więcej niż tydzień czasu.

GonzoNS 22.09.2012 15:40

Pareiko - Burliga, Czekaj, Bunoza, Frederiksen - Szewczyk, Jaliens, Wilk, Melikson - Boguski, Genkov

Zwitter 22.09.2012 15:43

Jaliens w pomocy? WTF?

Ciekawy jestem postawy Szewczyka, bardzo liczę na tego chłopaka.

TOMEK 11 22.09.2012 15:47

Pareiko - Burliga, Czekaj, Bunoza, Frederiksen - Szewczyk, Jaliens, Wilk, Melikson - Boguski, Genkov

lol

tofik 22.09.2012 15:49

Faktycznie epokowe zmiany. Gdyby nie kontuzje pewnie widzielibysmy w skladzie Gume.

rafalek 22.09.2012 16:05

Ktoś tu chyba spadł ze schodów pewnego słonecznego popołudnia i doszedł do wniosku, że Jaliens się sprawdzi na defie.

Nie wiem, ale jeśli to miały być zmiany które mają nam dać wygraną, to ja chyba jednak podziękuję, wysiądę.

Karherop 22.09.2012 16:30

Jaliens to może nie ale np Bunoza ma wyprowadzenie piłki najlepsze z naszych środkowych , gdyby on zagrał na def pomocniki , w jego dobrej formie , może nam zrobić sporą przewagę w środku pola

syryls 22.09.2012 17:50

Strzały w Wiśle: 8:2, troszkę mało celnych i za dużo z dystansu. Ale żeby tylko dowieść 1:0 i mieć w dupie jaka była gra.
@up-Mitmichael: Zapomniałeś o meczu rewanżowym z Liege, tam Chavez i Jaliens pod koniec czyścili wszystko

mitmichael 22.09.2012 17:51

Dobra nastepnym razem kontrowersyjnego ustawienia na pewno nie bede komentował. Jaliens rozgrywa chyba najlepszy mecz po tym jak przyszedł do Wisły.

comek 22.09.2012 17:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1277656)
Dobra nastepnym razem kontrowersyjnego ustawienia na pewno nie bede komentował. Jaliens rozgrywa chyba najlepszy mecz po tym jak przyszedł do Wisły.

W 100% z tym się zgodzę, zobaczymy czy wytrzyma w drugiej połowie, bo naprawdę fajnie walczy.

Boruc 22.09.2012 17:59

Probierz skopiował mój pomysł ustawienia w ofensywie :D. Szewczyk z Boguskim po bokach, Rafał zmienia się z Maorem który gra w środku. Inaczej obstawiałem środek pola (Uryga zamiast Jaliensa), ale jak widać zdecydowanie nie miałem racji ;]. Obstawiałem też Q lub Chaveza na stoperze, ale Czekaj gra nie najgorzej (nie miał też dużo pracy).
Na razie nie jest źle, myślę że kreuje się jakaś sensowna 11. Jaliens za Gargułę to była zmiana na 1000% lepsze w defensywie i chyba nie gorsze w ofensywie :lol:
Ciekaw jestem, czy Probierz wprowadzi też Ilieva tak jak obstawiałem.

ghost_ 22.09.2012 18:54

Cieszy wygrana, ale gra nadal do kitu... zresztą 1:0 u siebie z Lechią to tez nie jest zbyt dobry wynik.

syryls 22.09.2012 18:58

Strzały celne to jest katastrofa, prócz Jaliensa nikt nie błysnął, Melikson poniżej swojego poziomu

soQlABG 22.09.2012 19:02

Iliev, Sikorski, Burliga ---> Ale grają padake...

kpn 22.09.2012 19:02

Cieszy wygrana, ale gra nadal do kitu... zresztą 1:0 u siebie z Lechią to tez nie jest zbyt dobry wynik.

Kazdy wynik dajacy 3 pkt to DOBRY wynik w tym sezonie.

GonzoNS 22.09.2012 19:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez soQlABG (Post 1277661)
Iliev, Sikorski, Burliga ---> Ale grają padake...

Sikorski na swoim poziomie, Burliga też,
ale jak wszedł Iliev to myslałem ze coś wykombinuje, a ten dalej sabotaż

Grantar 22.09.2012 19:13

Wygrana ! :-D
Reszta bez zmian :-/

63.5 Kg 22.09.2012 19:16

Nie wiem jak Was Panowie ale mnie to zwyciestwo nie podnieca...

Gramy tragedie przez duze "T"....

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:13.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl