Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [ 2 kolejka] Podbeskidzie Bielsko-Biała - Wisła Kraków, sobota 25 sierpnia 2012 13:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8831)

mad max 22.08.2012 23:04

Gordan jesteśmy z tobą
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

blanco 24.08.2012 12:45

Biletów w Bielsku już nie kupicie :

http://tspodbeskidzie.pl/a3165/bilet...sle-wyprzedane

Nie ma się co dziwić , skoro tam pojemność trochę ponad 4 tys a teraz jeszcze w dodatku remontują więc pewnie pojemność zmalała .

AS82 24.08.2012 12:46

Zeby Wisła sie liczyła w walce o puchary w tym sezonie to takie mecze trzeba wygrywać

Elefant 24.08.2012 18:09

Obawiam się ciężkiego meczu. Nie żeby specjalnie PBB było mocne, tylko, ze nasza ofensywa oparta o kiwki Meliksona i Iliewa niekoniecznie musi być wystarczająco mocna.

Dodatkowo kolejna zmiana w defensywie.

s1mone 24.08.2012 18:23

Nam się zawsze ciężko z 'góralami' grało, więc trochę boje się tego meczu.

Mimo wszystko liczę na nasze zwycięstwo.

Już jutro :))

JrQ- 24.08.2012 21:16

Widzę łatwe zwycięstwo jak na wiosnę, oni grają dość otwartą piłkę u siebie i fajnie nam się tam gra, odpadliśmy co prawda pechowo po remisie 2-2, ale to był akurat przypadek.

Wojtas 24.08.2012 23:18

Ło jezu znowu to Podeskidzie

beda biegac i biegac i kopac po czołach

byle tylko Meliksonowi nic sie nie stalo.

konrad123 25.08.2012 12:13

Burliga, Quioto, Sobol i Czekaj w 1 składzie!! reszta to samo co ostatnio! Widać, że Probierz myśli nad tym co było złe ostatnio.

rafalek 25.08.2012 12:56

No i Czekaj z Głowackim się nie popisali...

nesta 25.08.2012 13:02

To jest jakis sabotaz.. Jak oni mysleli, ze chodzac wygraja to powodzenia. Lenie bez ambicji i tyle. Tamci biegaja, walcza, sa wszedzie.

syryls 25.08.2012 13:05

Czekaj - brak zwrotności, techniki... szkoda słów, wypożyczyć, nie wiem, nic z niego już nie będzie(21 lat, chociaż niektórzy dalej go będą uważać za talent w wieku 25)
Burliga - on gra gorzej od Jaliensa, serio.
Garguła - podania katastrofalne, nie umie odebrać to fauluje..
Więcej Polaków panie Probierz. I tak dziękujemy za tych trzech

syryls 25.08.2012 13:18

Mimo bramki Burligi, jego obraz nieznacznie się w moich oczach poprawił, dalej za mało tych wejść ofensywnie, za mało gry kombinacyjnej
@Lysy018
W Trabzon... jest taktyka, obok Głowackiego grał szybki obrońca przy czym Głowa od szybkich nie należy, tam myślą nad taktyką w Polsce jedyne nad czym to ustawieniem.

lysy018 25.08.2012 13:22

garguła asysta... a wy dalej nie chcecie zobaczyć jak cienki w obronie jest głowa drugi mecz i nasza żywa legenda robi nam więcej krzywdy niż daje pożytku, a co do polaków to wydaje mi się w zeszłym sezonie przy Maskancie cały stadion krzyczał konieć z przepłacanymi obcokrajowcami chcemy młodych polaków... brak wizji zarządu na przyszłość klubu a kibice którzy sami nie wiedzą czego by chcieli.

ghost_ 25.08.2012 13:22

Fajnie, że padła bramka, ale gramy fatalnie... bramkę zawalił Głowacki. Te dośrodkowania... oglądanie tego boli. Frederiksen dobrze w obronie, za to jak ma piłkę gra jakby przez 2 lata miał jakąś kontuzję... Garguła beznadzieja, ale brawo za asystę (chyba jego?).

Proud 25.08.2012 13:23

Ten Duńczyk jak na razie gra beznadziejnie...wolny, mało zwrotny, nie umie dośrodkować.

Quito obiecująco.

Gra Wisły bardzo słaba. Mówcie co chcecie, ale ja nie widzę ze Probierza żadnej poprawy. Grają jak w tamtym sezonie.

63.5 Kg 25.08.2012 13:25

Wisła gra naprawde bardzo bardzo slabo co juz mozna bylo zauwazyc w meczu z Belchatowem.
Tam sie udalo i tutaj czuje ze tez moze sie udacv ale to nie zmienia obrazu bardzo slabej gry.
Chcieli rok temu kibice Czekaja i go dostali,teraz widac dopiero ile wiecej widzi trener od kibica.
Niestety ale Czekaj na chwile obecna jest slabym pilkarzem.
Dziwi slaba gra Glowackiego co bylo tez widoczne w meczu z Belchatowem.
Nie rozumiem tez skad nadal w Wisle gra Gargula ,chlopak neistety nie potrafi nic,kazde podanie niecelne,brak przyjecia pilki,brak pomyslu na rozegranie akcji jednym slowem DNO...

Wkurza gra Sobolewskiego ktorty ciagle ma pretensje o wszystko a sam gra kiche jak cholera...
Boje sie ze Wisla moze wlasnie w tym sezonie tam grac i ani centa lepiej...
Ale taka chcial Wisle Cupial to taka dostal...watpie aby nagle Probierz olsnil tych zawodnikow i aby oni zaczeli grac diametralnie inaczej...

rabi86 25.08.2012 13:25

Asysta Garguły, dobre. Przecież on chciał podać do Genkova, tylko obrońca wstawił nogę i piłka trafiła do Burligi.
Czekaj jest strasznie przeciętny, jak będą zdrowi Bunoza i Chavez to sobie nie pogra. Niestety tak to jest jak w żadnym meczu nie może zagrać ta sama para stoperów. Przed sezonem liczyłem na zgranie w tej formacji, a tu jak nie kontuzja to tragedia rodzinna.

cinekw 25.08.2012 13:26

Z taką grą dzisiaj nie ma co liczeć nawet na remis. ŻENADA.

Zwitter 25.08.2012 13:28

Sami nie wiecie czego chcecie, było mało polaków, to mówiliście, żeby postawić na polaków a nie na gwiazdy bez ambicji, teraz jest kilku to po nich jedziecie. Ciężko się czyta nawet te Wasze brednie.

Cieszy wyrównująca bramka na koniec pierwszej połowy, ale gra fatalna. Ciężko się to ogląda.

!!IRIVER!! 25.08.2012 13:28

Trzy metry mułu. Dramatycznie wyglądamy, no wyszła jedna akcja i ... tyle. Tyle, że wpadła. Bo naprawdę wygląda to na każdym metrze boiska beznadziejnie. Oby się ogarnęli i zaczęli przynajmniej biegać w drugiej połowie.

WhiteStarDvisionTheBest 25.08.2012 13:30

Za całokształt trzeba powiedzieć słabizna.
Słabe punkty to oczywiście Czekaj który jest mało zwrotny,bezsensownie fauluje do tego brak mu jakiejkolwiek techniki użytkowej,gdy ma piłke to od razu podaje ją Pareice,Fredriksen słabo,nie ma z niego żadnego pożytku w ataku.
Niestety Sobolewski też beznadziejnie,wszystkie jego odbiory kończą się faulem ,podania w poprzek boiska albo do najbliższego,Garguła to już jest sabotaż,gdy tylko ma piłke wiadomo,że poda źle albo straci,w ataku bezproduktywny w obronie beznadziejny,gramy w 10 jesli oN JEST na boisku,skrzydła w ogole nie widoczne nie wiem czym to jest spowodowane,ale widać jak na d loni ze Melikson non stop schodzi do srodka bo tam sie czuje najlepiej a nie na skrzydle!

W ataku słabizna no ale jak sie nie ma podań to co Oni mają zrobnić,Genkov jak zawsze walczy,Romel jakby troche wystraszony

W drugiej połowie powinien zejść Sobol za niego Wilk ,do tego Melikson do srodka w miejsca Garguły a na skrzydło Kirm. Ewentualnie Bugiski lub Sikorski wtedy Romel na lewe skrzydło.

AntyMod 25.08.2012 13:32

czy te pseudogwiazdki ktos kiedykolwiek nauczy BIEGAC i walczyc ???? przeciez Oni 2sezon chodza po boisku - Podbeskidzie a przedtem Belchatow czyli tuzy i giganci polskiej pilki wystarcza ze biegaja i juz maja przewage - zero agresji - biegania- determinacji - pomyslu na gre - to zwykle kopanie sie po czole i kompromitacja tak Legia albo Amica na dzien dzisiejszy leja nas na 3-4 do 0 . Nie ma jakiegokolwiek schematu gry - brak chyba przygotowania kondycyjnego bo Wisla 2 mecz z rzedu po prostu chodzi po boisku ...stad tez taka ilosc fauli -p bo biegajacego zawodnika jak mozna na stojoco zatrzymac oprcz faulu >??? .... czy tak miala wygladac Nowa Wielka Wisla panow Probierza i Bednarza - zawsze twierdzilem ze Ci dwaj panowie sa takimi fachowcami w swojej wykonywanej pracy jak ze mnie kosmonauta ???? sory ale dla mnie to kpina i nieudacznictwo .... takimi wlasnie fachowcami Wszechpotezny Boss sie otalczai i otacza wciaz

leyzer87 25.08.2012 13:57

Podoba mi się gra Damiana Byrtka. Ciekawy, młody i pewnie tani.

arti 25.08.2012 14:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zwitter (Post 1271432)
Sami nie wiecie czego chcecie, było mało polaków, to mówiliście, żeby postawić na polaków a nie na gwiazdy bez ambicji, teraz jest kilku to po nich jedziecie. Ciężko się czyta nawet te Wasze brednie.

Cieszy wyrównująca bramka na koniec pierwszej połowy, ale gra fatalna. Ciężko się to ogląda.

Chcemy (myślę że nie tylko ja) gwiazd z ambicją albo nie gwiazd z umiejętnościami i ambicją. Tu będą męczarnie z każdym bo mamy mało dobrych piłkarzy, a Probierz jak dotąd nie pokazał, że jest w stanie spowodować progres umiejętności któregokolwiek grajka.

leyzer87 25.08.2012 14:20

....a, co to było Kirm?

mitmichael 25.08.2012 14:22

Remis zasluzony - tyle mam do dodania.

Rustin 25.08.2012 14:22

Kirm wszedł, stracił parę razy piłkę i zmarnował ostatnią szansę na bramkę. Pierwsza połowa wstyd i żenada, druga już lepiej ale nie było tym razem więcej szczęścia niż umiejętności i powtórki z meczu z GKS...

syryls 25.08.2012 14:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WhiteStarDvisionTheBest (Post 1271434)
Za całokształt trzeba powiedzieć słabizna.
Słabe punkty to oczywiście Czekaj który jest mało zwrotny,bezsensownie fauluje do tego brak mu jakiejkolwiek techniki użytkowej,gdy ma piłke to od razu podaje ją Pareice,Fredriksen słabo,nie ma z niego żadnego pożytku w ataku.
Niestety Sobolewski też beznadziejnie,wszystkie jego odbiory kończą się faulem ,podania w poprzek boiska albo do najbliższego,Garguła to już jest sabotaż,gdy tylko ma piłke wiadomo,że poda źle albo straci,w ataku bezproduktywny w obronie beznadziejny,gramy w 10 jesli oN JEST na boisku,skrzydła w ogole nie widoczne nie wiem czym to jest spowodowane,ale widać jak na d loni ze Melikson non stop schodzi do srodka bo tam sie czuje najlepiej a nie na skrzydle!

W ataku słabizna no ale jak sie nie ma podań to co Oni mają zrobnić,Genkov jak zawsze walczy,Romel jakby troche wystraszony

W drugiej połowie powinien zejść Sobol za niego Wilk ,do tego Melikson do srodka w miejsca Garguły a na skrzydło Kirm. Ewentualnie Bugiski lub Sikorski wtedy Romel na lewe skrzydło.

Sobolewski słabo, hah, on jest 3-4 razy bardziej pożyteczny niż Wilk który nie umie grać w piłkę

Glazik 25.08.2012 14:26

Srodek tabeli....

WhiteStarDvisionTheBest 25.08.2012 14:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez syryls (Post 1271443)
Sobolewski słabo, hah, on jest 3-4 razy bardziej pożyteczny niż Wilk który nie umie grać w piłkę

No nie wiem w czym? w konstruowaniu akcji? w odbiorze? w czym?? Widze,że dla niektórych magia nazwiska przesłania dalej obraz tego co się dzieje na boisku :)

Zwitter 25.08.2012 14:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1271439)
Tu będą męczarnie z każdym bo mamy mało dobrych piłkarzy

Najwyższy czas się z tym pogodzić, na nikogo lepszego nas po prostu nie stać, nie widzę powodu żeby się żalić na to w co drugim poście.

Szkoda, że w drugiej połowie nie udało się strzelić bo gra się diametralnie różniła od tego co widzieliśmy w pierwszej odsłonie.

Możecie zacząć jęczeć, czas start.

ENDRJU 82 25.08.2012 14:27

To będzie męczący sezon...

arrosmay 25.08.2012 14:27

Sobol dzisiaj powinien mieć 2 asysty, gdyby nie spartaczyli Genkov i Kiro :)
Ale ja nie mogę zrozumieć jednego, czego przy stanie 1-1 nie weszli na boisko Boguski/Szewczyk? Niby mieliśmy stawiać na Polaków, a tu remis, w ofensywie bardzo przeciętna gra i ciągle pozostawała jedna zmiana, a przecież w sparingach wyglądali nieźle.. Ale okay, decyzja trenera

wolfy 25.08.2012 14:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1271441)
Remis zasluzony - tyle mam do dodania.

Chyba tak. Obie drużyny miałyby zbliżony potencjał piłkarski gdyby nie Iliev i Meliskon - ta dwójka może robić co chce z resztą drewniaków. Próbowali się do ich akcji włączać Burliga i "Orbit", czasem nawet z sukcesami, ale to nie ten rozmiar kapelusza.

Wojtas 25.08.2012 14:31

Ło Jezus Maria ,jakby to powidzial jeden komentator

do gry Wisly powinni dodawac od razu Iburpom i to cale opakowanie ...

glowa boli jak sie patrzy na to dziadostwo

ciezki sezon bedzie ,macie racje.,moze sie utrzymamy.

mateusz1990r 25.08.2012 14:32

No ale jak wpuszczamy def pom za ofensywnego to chyba bronilismy wyniku, wiec probierz zadowolony. Za kirma powinien wejsc jakis mlody co ma odrobine ambicji.

syryls 25.08.2012 14:33

A Probierz zmienił Gargułe na Wilka.... Zamiast nazwisko Wilk przy zmianie powinno być nazwisko Boguski

rps16 25.08.2012 14:34

Pierwsza połowa tragiczna, druga troche lepsza, ale z takim zespołem jak Podbeskidzie to i tak strasznie mało pokazaliśmy. Indywidualnie w skali od 1 do 10 pozwole sobie ocenic w ten sposób:

Pareiko 6 - to co mógł wybronić to bronił pewnie
Burliga 4 - w defensywie przeciętny, wiele akcji jego stroną w sumie nie szło, w ofensywie + za bramke, ale poza tym bez szału
Głowacki 2 - zawinił przy bramce, takie zachowanie to wstyd dla tak doswiadczonego zawodnika
Czekaj 2 - mało zwrotny, woln, przy bramce tez nie bez winy, osobiscie wole jednak Jaliensa
Frederiksen 1 - moze sie czepiam, moze za wczesnie oceniam, ale jak dla mnie najslabszy na boisku, moim zdaniem okaze sie kompletnym niewypałem, chocby dlatego, ze w obecnej piłce w przypadku bocznego obroncy BARDZO ważna jest gra ofensywna, Duńczyk jest mało dynamiczny, beznadziejny technicznie i kompletnie nie umie dośrodkowywać. Z tyłu co najwyzej przecietnie, w 1 połowie sporo akcji szło jego stroną
Sobolewski 2 - nie te lata juz niestety, dużo strat, dużo pomyłek i ogólnie katastrofalna postawa środka pola Wisły głównie w 1 połowie
Garguła 2 - żeby nie asysta i w miare niezłe niektóre wrzutki z rożnych to powinno być 0, rozgrywający to jest zawodnik przez którego przechodzi praktycznie każda akcja i on ma mieć celność podań CO NAJMNIEJ na poziomie 80%, tymczasem Łukasz G. beznadziejnie podejmuje decyzje, nie jest kreatywny a w grze do przodu jest bardzo niedokładny
Iliev 4 - za pierwszą połowe należy się 1, ale w drugiej dużo bardziej aktywny, sporo wnosił do gry
Melikson 4 - dosyć słaby mecz w jego wykonaniu, nie zrobił nic złego, ale też niewiele dobrego
Quioto 3 - miał niezłe zagrania, pokazywał przyzwoite umiejętności, ale to były tylko fragmenty, ogólnie był jednak za mało widoczny i za mało wnosił do gry ofensywnej
Genkov 3 - niewidoczny, ale trudno mu przyznać za to 1, bo jest zawodnikiem, którego gra zależy od postawy drugiej linii, a ta dzisiaj była tragiczna po prostu
Wilk 1 - chyba każdy widział ile wniosła jego zmiana
Kirm 3 - nic szczególnego, dalej nie potrafi wygrać pojedynku 1 na 1, znalazł sie raz w dobrej sytuacji, uderzył celnie i groźnie, ale to powinna być bramka mimo wszsytko

s1mone 25.08.2012 14:35

No, teraz jak zagraliśmy słaby mecz (1 połowa katastrofa, druga niezła) to ciekaw jestem w jaki sposób będą się wypowiadać Ci, którzy twierdzili, że z GKSem słabo zagraliśmy :D Pewnie ilość lamentu rozpierdzieli fundamenty forum i admini będą musieli zapodać express recovery :D A tak na poważnie to spodziewałem się właśnie takiego gównianego meczu, nasi z reguły z PBB grają piach i jak słyszę tą nazwę to mi się włos na głowie jeży :p

Wracając do meczu :
Dziś Ci co stanowili o naszej sile w meczu z GKSem zagrali słabo jak na swoje możliwości (mowa oczywiście o Meliksonie i Ilievie). Pierwszą połowę przespaliśmy, zagraliśmy ją po prostu beznadziejnie. Ta przepiękna akcja na 1:1 w 45 minucie może trochę zaciemniać obraz tej połowy, w której zdecydowanie lepsze było Podbeskidzie.

W drugiej połowie zagraliśmy dużo lepiej, atakowaliśmy, tworzyliśmy sytuacje. Zawiodła skuteczność, bo dogodnych sytuacji było sporo. Koniec końców remis sprawiedliwy, chociaż wg mnie Wisła była ciut lepsza od PBB i stworzyła sobie jednak więcej klarownych sytuacji.

Mam nadzieję, że następny mecz w naszym wykonaniu będzie dużo lepszy.

Burliga graczem meczu wg mnie, nie tylko za bramkę, ale również za świetną i równą postawę w defensywie, zupełne przeciwieństwo grającego po przeciwnej stronie Fredriksena.

Mały plusik przy Gargule, świetna asysta, parę podań otwierających drogę do bramki, 2 razy jednak klasycznie w swoim stylu zepsuł dobry atak. Mimo wszystko jest dużo bardziej dynamiczny niż w poprzednim sezonie - i nie zgadzam się z oceną, że gościa nie ma na boisku.

Raczej za dzisiejszy mecz w palnik powinni zebrać w pierwszej kolejności Quioto i Friediksen, a w drugiej Iliev (za przespanie 90% meczu) oraz Głowacki (za pasywną postawę przy golu dla PBB, on sobie tak fajnie dreptał wokół napastnika Podbeskidzia - zastosował klasyczny pressing Iwańskiego).
Co do kłótni Sobol v Wilk, Sobol zagrał lepiej niż Wilk w spotkaniu z GKS. Po prostu Sobol mimo wieku potrafi czasem zagrać coś do przodu, a Wilk to umie tylko walczyć i taranować przeciwników - to chyba trochę za mało jak na pierwszy plac w Wiśle.

/edit : do pana nade mną - jeżeli Ty dajesz Qiuoto 3, który nic nie zrobił, a Sobolowi, który dał dwie świetne prostopadłe piły 2 to nie ma o czym gadać. Tak samo zaniżona ocena Burego, który zagrał bardzo dobry mecz.

nesta 25.08.2012 14:36

Cytat:

Sami nie wiecie czego chcecie, było mało polaków, to mówiliście, żeby postawić na polaków a nie na gwiazdy bez ambicji, teraz jest kilku to po nich jedziecie.
Dzieje sie tak dlatego, bo narodowosciowe kryterium wyboru jest w samym zalozeniu zle! Maja grac pilkarze o wysokich umiejetnosciach, a nie Polacy, Brazylijczycy czy Kazachowie.

A co do meczu to sam Melikson z Ilievem to niestety za malo. Gargula bez formy. No i druzyne buduje sie od tylu. Bo gdyby obrona nie dala sie dzis ograc jak na podworku to pewnie bylyby 3 pkt i nie byloby calej dyskusji.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:35.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl