![]() |
Po 1:
Czy żaden geniusz nie wpadł na myśl, że wakacje Bednarza mogą być tylko zasłoną dymną? 2.Lewandowski niemal podpisał kontrakty z połową klubów 1 ligi + klubem serie A.Cięzko to zrozumieć, że tego typu gierki są rozkręcane przez menadżerów zawodnika by wymóc na klubach bardiej zdecydowane ruchy? 3.Mówiąc rada nadzorcza, myśl Cupiał. |
Dziwne jest tylko to, że Bednarz negocjuje niejako na ślepo bo nie zna maksymalnych warunków jakie może zaproponować Głowie. Oczywiscie jeśli to wszystko prawda.
|
|
no to mamy 1 porażkę transferową na koncie
z mojej listy zostaje: Kuciak Bartczak Majewski Brezoviec Pawłowski |
Lewandowski nic jeszcze nie podpisal. Malo było juz takich wiadomosci? Moze i jest mu najblizej do Lecha ale jeszcze nic nie podpisal!
Od pracy Bednarza sie odwalcie. Nikt z Was nie wie gdzie on teraz jest, co robi, z kim negocjuje, kogo obserwuje. Wierzcie dalej naszym kochanym gazetą! Mam nadzieje ze skonczy sie to tak jak po wczesniejszym okienku kiedy to tak wszyscy jechali po Bednarzu a On po cichu robil robil swoje! PS: TheCid (Acapelo) wrociles? |
Dokładnie, nic się nie nauczyliście po ostatnim okienku? Prawie wszyscy pluliście na Bednarza że nic nie robi i że Legia go przysłała żeby u nas mieszał a dał nam bardzo dobre transfery (oprócz Rado ale nikt by wtedy nie powiedział że to zły transfer) Wstrzymajcie się z opiniami do zakończenia okna transferowego.
Co do Lewandowskiego to nie oglądałem go w żadnym meczu, ale wątpię żeby on sam wybrał naszą ofertę. U nas jest Brożek Boguski i Niedzielan który wraca do zdrowia i formy i wygryzienie tych zawodników będzie dla niego strasznie trudne. Gdyby jednak doszło do jego transferu skończyłoby się to pewnie tak jak z Ćwielongiem, że zostałby wypożyczony do innej drużyny. |
Cytat:
w sumie szkoda. Iwański moglby pasować do naszej taktyki |
I mam nadzieję że Iwański odejdzie do Legi. Z taką mentalnością jaką prezentuje nie wróżę mu sukcesów. Podobno dzięki niemu zwolnili Michniewicza. Taki typ piłkarza co potrafi zniszczyć atmosferę w zespole.
A co do Lewandowskiego najbardziej mnie boli to, że Wisła nie potrafi sfinalizować jego kupna. Niektórzy piszą że się nie sprawdzi. I co z tego ? Jesteśmy mistrzem Polski, to my musimy rządzić zarówno w lidze jak i w przerwie transferowej. To my mamy zapewniać rozwój obiecującym piłkarzom. Kupując Lewandowskiego utrzemy nosa innym klubom, a także obniżymy im morale. |
jak zwykle wszyscy kur** krytykujecie Łysego z Warszawy... dziecinne -.- Guła też był PRAKTYCZNIE w Wiśle. No nic, nadejdzie dobry moment na transfery ; ) uwazacie ze Lewandowski jest lepszy niz Ćwielong. On tylko w drugiej lidze cos gral ale tez z tymi slabszymi rywalami wiec nie gadajcie tak jakby on byl kims niesamowitym... Iwanski strzelal ladne bramki ale dla mnie Jirsak lepszy... PRZESADZACIE !
|
skoro Iwański w Legii to może głównym celem dla Bednarza jest teraz Garguła ??
|
nie ma co oceniać teraz pracy Bednarza, wstrzymajmy się z tym do końca okienka. Ja wierze w tego Pana i wiem, że zaskoczy nas czymś miłym ;]
|
Też mi to się jakoś zbiegło bo akurat jak okazało się ża Garguła nawet z ławki nie wchodzi na EUro temat Iwańskiego jakoś nagle przycichł. No ale sam już nie wiem ktory z nich bardziej by do Wisły pasował. Tyle w tym temacie. Poza tym nie wiadomo co z Majewskim? Może on już nie chce grać w Grodzisku a nasi wymyślili że jak mają płacić 600tys Euro to wolą już trochę dołożyć i kupić Majewskiego?
A co do gwiazdorstwa to niestety ale jeszzcze bardziej brak profesjonalizmu widać było po Matusiaku a wiadomo że to bliski kumpel Garguły. Garguła to też rozkapryszona gwiazdeczka więc może na środek pomocy przyjdzie ktoś jeszcze 3? Zobaczcie że taki Groclin znalazł 2 wielkie talenty w ostatnim czasie w niższych ligach. Oboje by mieli szansę grać w 11 Wisły, Jodłowiec i Majewski. Do nas nie przyszedł w zasadzie nikt z zaplecza o takich umiejętnościach ostatnio... |
Boze widziesz i nie grzmisz? Wielka gwiazda 2 ligi za chore pieniazki idzie do Lecha, kolejna gwiazdka ktora w glowie ma tylko cyferki idzie do Legii....to nie koniec swiata przeciez. Ja z transferu Iwanskiego sie nie ciesze...Dodajmy jeszcze ze to nic pewnego :D Bo to " nie w tym tygodniu" :D
|
Cytat:
|
Jak czytam komentarze w tym temacie to zadaje sobie jedno pytanie:
Czy tutaj ludzię chcą by Wisła kogoś kupiła, tylko po to by inni danego piłkarza nie mieli, nawet jak ten piłkarz nie jest dostatecznie zdolny na kadrę Wisły? Prawda jest taka, że w naszym zespole jest śmietanka Ligi i trudno kogoś znaleźć (juz nie mówiąc o kupnie) kto mógł by być dla naszej kadry realnym wzmocnieniem. A piłkarze z naszej rezerwy?80% zawodników znalazło by sie w podstawowym składzie każdego polskiego klubu. W Wiśle grają czołowi Polscy piłkarze, który sa tu sprowadzani systematycznie od 10 lat.Nie wazne czy to chodzi o Wisłę czy Wisłę II.Mamy najlepszych polskich piłkarzy, a też nie ma co przepłacać, w momencie gdy tylko ktoś zabłuśnie strzelając pare bramek w II lidze. Gdy kupiliśmy Ćwielonga to ile on miał bramek w Ruchu? Moim zdaniem już lepiej wyłożyć godziwe pieniądze za piłkarzy pokroju nowego zawodnika Lecha |
Napalacie sie na tego Iwanskiego a prawda jest taka ze Garguła nam by się bardziej przydał bo w razie czego może też grać na pozycji Zienczuka( w razie tfu tfu jakiegoś wyłączenia z gry). Co prawda jego umiejętności są jeszcze większą niewiadomą bo na poziomie reprezentacyjnym to on zagrał najwyżej 1 rundę.
A Lewandowski owszem może być dobry ale myślę że to piłkarz klasy Micańskiego itp. Więc zamieni stryjek(Lech) siekierkę na kijek. Nam potrzebny jest wyższy napastnik chociaż z 1,85 co by umiał dobrze grać. W Czechach by było fajnie poszukać bo u nas nie ma takich. Magera, Necid, Dosek to wszystko są bardzo ciekawe nazwiska ktore są miej więcej w naszym zasięgu. Najważniejsze dla przyszłości klubu sprawy to czy będzie ten sponsor i czy sprzedamy tanio Dudkę czy będziemy się targować nawet wbrew jego woli(a co za tym idzie że może zostać) Jak tyle chcą dać za Jodłowca to chyba my taniej Kokoszki nie poscimy. Są chyba talentem porownywalni i umiejętnościami. |
Ludzie dajmy sobie spokój na razie z licytacją. Legia i Lech w ostatnim czasie sprowadzili kilku piłkarzy ale nie róbmy z tego jakiś fajerwerków. Zwykli wyrobnicy i tyle. Zaufajmy Bednarzowi ja wierzę ,że facet sprowadzi ciekawych piłkarzy.
|
Na razie to chciałbym ci przypomnieć że Głowacki w Chievo Verona. Nasz jedyny nie wiekowy pewny stoper.
|
Cytat:
|
Cytat:
Głowa coś podpisał ? :shock: Ileż jeszcze tych reinkarnacji poetów/acapelów/thcidów jeszcze będzie. Głowa (nie mylić z Arkiem :D) boli :-/ Zbanowany jeden, w 5 minut rodzi się następny. |
Trzeba poczekać do końca czerwca i wtedy wiele się wyjaśni. Nie ma co teraz popadać w panikę czy też histerię! Ale też w zbytni optymizm tym bardziej. Na razie cisza i czekamy. Czekamy na sygnał od Bednarza:)
|
Kraków czeka, My czekamy, aż w gazecie wyczytamy ...
Roger ucieka, wiec (L) musi sie zabezpieczać i bierze Iwańskiego. Nam na razie nikt nie ucieka, wiec nie robią nic.. |
Czekam spokojnie na transfery, na razie jestem spokojny (jeszcze ;P ).
Nie chcą robić szumu medialnego, żeby spokojnie załatwić. Ciekaw jestem co z tym Lewandowskim ze Znicza, czy faktycznie do Lecha, czy taka bujda. |
W sumie jak załatwią tego Lewandowskiego to po prostu będzie oznaczać że kasy na transfery nie mamy:) Niech idzie do Lecha. Już mieliśmy tu stękaczy typu Darek Dudka po co nam kolejny Matusiak co będzie grzał ławę i narzekał że nie gra.
W Lechu też raczej będzie grzał ławę po krotkim epizodzie bo to przecież gwaizdor jakiś nie jest, a w ofertach przebiera jakby był Benzema. Brak mu szybkości więc w Wiśle by się nie przebił. Za taką kasę można spokojnie ściągnąć jakiegoś młodego obrońcę czy pomocnika defensywnego. A do ataku trza kupić kogoś porządnego za porządną kasę nie ma co się rozdrabniać. |
Nie jestem zadowolony z urlopu Bednarza w takim momencie. Drużyna rozpoczyna przygotowania bodaj 26-go, do tego czasu powinien stawać na głowie żeby zaklepać nowych grajków. Oby nie skończyło się tak jak np. z Lubinem przed rokiem, że m.in. przez zbyt wolne działanie pozyskali tylko dziadów typu Włodar czy Golina.
|
o ile wiem to Lewandowski i jego menago mają podjąc decyzje w poniedziałek! Czyli wtedy co Bednarz wraca xD czyżby jakiś zbiego okoliczności?? Oby nie! Według mnie to Lewandowski woli Wisełkę ( nie dziwię sie mu)
|
Cytat:
|
Brak ofert dla piłkarzy MP jest zastanawiający. Poza tradycyjnym biciem piany przez menago przekazywanych za posrednictwem dziennikarzy nic się nie dzieje. Nuda jak w polskim filmie. A jest się nad czym zastanowić. W reprezentacji dojdzie do wymiany kilku grajków co zmusi selekcjonera do poszukiwaninia nowych rozwiązań. W związku z czym konieczne wydaje sie pozysyskiwanie do Wisły grajków perspektywicznych. Do tego grona zaliczam: Pawłowskiego, Wojtkowiaka, Wilka. Lewandowskiego nie widzałem to nie wiem. Euro 2008 dobitnie pokazuje na jakim poziomiomie jest aktualnie europejska piłka, dlatego też przychodzi też czas aby pożegnać się z zawodnikami którzy piłkarsko przestali sie rozwijać. Można się zastanowić czy transfery Iwańskiego, Guły są nadal aktualne. Na ligę tak ale na puchary to juz raczej nie bardzo. Na ten poziom to trzeba kupować przynajmniej w Benfice czy Porto...
|
Dusan Basta którym jeszcze kilka tygodni temu żylismy w kontekście transferu do Wisłeki pojechał na testy medyczne do Udinese. 23 letnim Serbem interesowało sie jeszcze Torino , Fiorentina i FC Koln.
Natomiast Marcin Zając który był motorem napedowym Lecha w ostatnim sezonie jest bliski przejścia do SV Ried.Szkoda że Wisła tak łatwo z niego zrezygnowała, strzelić 10 bramek w sezonie to zawsze coś, pozatym jak widać na żadne transfery sie raczej nie zanosi a Zając byłby za darmo. |
No to panie Bednarz zaczynamy ofensywę!
Garguła i Bartczak na dobry początek. Leo nam pomogł i nie dał zagrać nawet minuty Łukaszowi. |
Mam nadzieję,że po występach na ME , Wisła nie będzie sobie zawracać głowy Krzynówkiem. Szkoda każej złotówki, która byłaby na niego wydana.
|
Nie tylko Krzynówkiem...
|
Dość ciekawe wzmocnienia szykuje Lech:
- Arboleda - Stilic - Lewandowski Wydaje mi się że jak tego dokonają to ich wmocznienia mogą być dość duże jak na naszą ligę. Ciekawe co Bednarz planuje, bo jak na razie z tych nazwisk co podawali to ja jestem najbardziej do Bartczaka przekonany. A reszta jest średnia. Wolałbym 1 piłkarza do ataku ale za to jakiegoś orła w wieku 23-24 lata z Bałkanow czy z Czech. Zamiast tych naszych ligowych gwiazdorow typu Iwański Garguła. Najciekawszym piłkarzem z młodego pokolenia to wydaje mi się jeszcze Boguski. To jest taki typ jak Smolarek. Krotki drybling, zwrotność, dobra technika. Boguski jest raczej lepszym rozwiązaniem dla naszego ataku niż ten Lewandowski. Mam nadzieję że na ofensywnego piłkarza wydadzą z 1,5 mln Euro i że to będzie piłkarz z wysokiej połki tylko młody i jeszcze nie ograny. Z polskich gwiazdorow jeden Łobodziński nam już starczy. A przykład Kosowskiego pokazuje jaka silna jest nasza liga. W naszej lidze Kosowski zapewnił nam masę zwyciężtw a jego obecna druzyna spadła do 3 ligi:) Nawet Kosa jej nie pomogł. To pokazuje gdzie muszą być kierunki poszukiwań. I napewno NIE W POLSCE! |
Oranż dzisiaj (i nie tylko) został niemilosiernie obnażony. Kwoty rzędu 500 kilo Euro są z kosmosu.
|
Dopoki w polskich klubach nie zacznie się uczyć piłkarzy techniki zamiast biegania to niestety nie ma co szukać piłkarzy w Polsce.
Naszym celem musi być budowa bazy treningowej. A potem trzeba szkolić chłipakow już od 12 roku życia najzdolniejszych w kraju jeżeli chcemy mieć jakiegoś talenta na skalę europejską. Jak nie będzie u nas w klubie nowoczesnego szkolenia to nigdy nie wyjdziemy do Europy. Bo takich tuzow jak Iwański czy Garguła to można wybaczcie ale samemu wychodować. W Polsce to poszukiwania rozpocząłbym i zakończył od 14-15 latkow. Przykład Brożka pokazał że tą drogą można jeszcze piłkarza nauczyć grać w piłkę, chociaż Brożek też ma braki ktore powstały już wcześniej zanim trafił do Wisły. |
Podzielam zdane poprzednikow... Dzisiejszy mecz bolesnie wskazuje Wisle jej miejsce w szyku. Jesli klubowi z aspiracjami na gre w LM z trudem przychodzi pozyskiwanie pilkarzy za kwoty rzedu kilkuset tysiecy Euro, a my widzimy w ogole nie znanych szerszej publice, 20-paro letnich Chorwatow, o swietnych umiejetnosciach, za ktorych lekka reka placi sie po 7-8 milionow Euro, to Cupial, zarzad i kibice powinni zweryfikowac swoje ambicje. Tak aby pozniej nie bylo rozczarowania. Poza tym o tym bylo juz wiadomo wczesniej, a trwajacy turniej jedynie otwarcie ilustruja przepasc, dzielaca polska pilke od dobrego (nie najwyzszego!) poziomu europejskiego.
A tu kolejna garsc informacji o wzmocnieniach... http://krakow.naszemiasto.pl/sport/864479.html |
Akurat z tym, że ten turniej coś mówi o rodzimej piłce (przynajmniej jeśli chodzi o tę ligową) to bym polemizował bo Leo nie wziął absolutnie żadnego z najlepszych piłkarzy OE do kadry. Ale zgadzam się, że dla takiego klubu jak Wisła (z niewielkimi możliwościami finansowymi) kluczem jest budowa bazy, scouting i szkolenie młodych od jak najniższego wieku oraz liczenie na sukcesy z cierpliwością, bez napinki na natychmiastowy awans do LM. Jeżeli bossowi tej cierpliwości zabraknie to będzie tak jak po Panathinaikosie - wszystko pójdzie w ****u i trzeba będzie od nowa kilka lat odbudowywać klub.
|
No to prawą pomoc trzeba budowac od nowa :/
|
Zgadzam się z poprzednikami co do bazy treningowej i szkolenia od najmłodszych lat. U nas to kuleje i to w całej polsce czego efekty widzimy czy to w rozgrywkach klubowych czy też międzynarodowych. Tylko od czasu do czasu cos się udaje i to są jednorazowe wyskoki. Aby liczyć się trzeba inwestować w młodzież i to nie taką która ma 16-17 lat lecz już chłopców 10letnich. tworzyć szkółki,uczyć ich techniki. aby to bylo mozliwe trzeba też wspomagać rodziny takich dzieci bo wiadomo jaka u nas rzeczywistość finansowa i czesto młodzi chłopcy choc uzdolnieni przepadają bo rodziców nie stać na ich pasje,zamiłowanie bo ważniejsza nauka,praca.jeśli o to zadbamy aby młodzi chłopcy już od najmłodszych lat mogli uczyć się techniki,szkolili,rodzice dostaną pomoc od klubu, a klub bedzie miał ośrodki do nauki( ktore oby powstną) to napewno jakiś talent się ukaże.co do teraźniejszej polityki zgadzam się że trzeba poszukać conajmniej po jednym dobrym graczu na każdą pozycje (zwłaszcza atak i pomoc) bo sami widzieliśmy że jak Brozka brakowało to było cieżko,a i on tez cały czas na fali nie będzie
|
nie wiem czy ktoś z Was już czytał dzisiejszą Piłke Nożną...jest tam krótki artykuł o Wiśle...
kilka ciekawych cytatów: o Gargule: - Nie wiem czy Paweł janas będzie skłonny wytransferować Łukasza, ale wydaje mi się że dla rozwoju Garguły zmiana otoczenia w tym momencie jest konieczna - mówi Skorża. o lewandowskim: - Chciałbym mieć tego zawodnika w Wiśle - Są podstawy, aby sądzić, iż ten utalentowany piłkarz nadal będzie się rozwijał i znacząco poszerzy wachlarz taktycznych możliwości - mówi Skorża o Bascie: - Serb jest po kontuzji, więc musiałby przejsć wszelkie badania i test u nas, ale zdążył juz zadeklarować, że chętnie reprezentowałby barwy Wisły - stwierdził Skorża - Rozmowy z Crveną są i będą zatem kontynuowane. jest napisane jeszcze że Piotrek Brożek zostanie przekkwalifikowany na prawego pomocnika...a Diaz będzie gral na lewej obronie już chyba na stale... ciekawe co z tym Bastą...:D |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:20. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl