![]() |
Tutaj informacja onetowska w których knajpach mozna sobie przy piwku obejrzec mecz. Pytanie tylko jaka cena bedzie tego piwa...
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html Teraz wbrew pozorom poważne pytanie, na jakich pozycjach grają poniżsi Eugen Polanski, Damien Perquis, Ludovic Obraniak, Sebastian Boenisch? Nie jestem tak na bieżąco z reprezentacją, Obraniak - to chyba środkowy ofensywny pomocnik - to wiem bo gra najdłużej. |
Cytat:
Niemcy zajęli w swojej grupie 2.miejsce, a Rosjanie w grupie A byli na 1.miejscu to też mamy pyszny ćwierćfinał Co prawda w Doniecku i przededniu 71.rocznicy zakończenia przyjaźni Moskwy z Berlinem, jednak... dla nas byłoby to nawet wskazane, bo wtedy, zajmując 2.miejsce nasi kibice nie musieliby dymać na drugi koniec świata. :foch: |
Cytat:
|
Mila za Onraniaka
Żewłakow za Perquisa Kazimierczak za Polańskiego Wawrzyniak za Boenischa, plus np Magiera na obrone. A mogło być tak pięknie. |
Cytat:
|
Duńczyków typuje na rewelacje turnieju,a to dlatego że ich zawodnicy beda wypoczęci,nie tak przemęczeni meczami w LM czy spotkaniami w najcięższych ligach
|
Dzisiaj wieczorem wywieszam wielka flage Polski (made in China :)) na balkonie,a jutro ruszam na Warszawe,
a potem Gdansk. Mam nadzieje, ze euro sie nie skonczy dla nas 2 godz. po rozpoczeciu. Jesli mam odpasc z grupy to chociaz dopiero w trzecim meczu. |
Krótka piłka.
Polska-Grecja 0-0 Polska-Rosja 1-3 Polska-Czechy 0-2 |
A właśnie za ok. 15 minut w Balicach wyląduje samolot z Anglikami :)
|
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Bronex czemu tak pesymistycznie ?
|
|
Nic nowego, prawde powiedzial.
|
Moje typy
Polska-Grecja 2:1 (0:1) Polska-Rosja 1:1 (0:0) Polska-Czechy 3:1 (2:1) Może to mrzonka ale chciałbym spotkać sie z Niemcami w ćwierćfinale. Było by bardzo interesujące zawody! |
To skoro już typujemy. Moje piknikowe typy z "podpórką":
Polska-Grecja 1:0 vel 2:1 Rosja-Polska 3:0 vel 4:1 - niestety :-( Polska-Czechy 2:1 vel 3:2 A tak na marginesie ciekawa rzecz: na treningu Oranje na R22 zjawiło się więcej kibiców niż na niejednym meczu ligowym. Tęsknota za piłką wysokich lotów? |
Raczej typowo januszowe parcie na wielkopomne wydarzenia :)
|
No to się jutro zacznie ''piłkoszał'' :)
Moim faworytem do wygrania turnieju są Hiszpanie. Chciałbym, żeby w ćwierćfinale znalazł się jakiś czarny koń tych mistrzostw, liczę na jakąś niespodziankę i sensacyjne nie wyjście z grupy jakiegoś faworyta. Może w grupie C będzie to Irlandia, nie mająca może nazwisk światowego formatu, ale mająca trenera który moim zdaniem może ich poprowadzić do małego sukcesu na tych mistrzostwach. Teoretycznie awans powinny uzyskać zespoły: Hiszpanii oraz Włoch, awans Chorwacji będzie niespodzianką a Irlandii sensacją. Patrząc na skład grupy D - to sensacją może się okazać awans Ukrainy, mimo tego że gospodarz bądź co bądź grupę mają ciężką. Myślę, że na dzień dobry mogą ograć Szwedów, no chyba, że znowu błyśnie geniusz Zlatana. Grupa B zwana grupą śmierci, tu może się wydarzyć wszystko, być może właśnie tu czai się czarny koń tych mistrzostw - skazywana na pożarcie w każdym meczu Dania, może okazać się jedną z dwóch drużyn z grupy B która zagra w ćwierćfinale. Grupa ''Polska'': Tu faworytem na wstępie są piłkarze Rosji, oni mają największe szansę na zajęcie pierwszego miejsca w naszej grupie. Mają naprawdę mocną drużynę, udowodnili to pokonując Włochów w sparingu, ale to był tylko sparing. Myślę jednak, że grecy nie powiedzieli jeszcze ostatniego słowa i w tej grupie również wszystko się może zdarzyć a końcowa kwalifikacja może nie jednego zaskoczyć. Król strzelców mistrzostw: Robin van Persie ? - jemu bukmacherzy dają największe szansę, ja jednak uważam że królem strzelców zostanie Francuz lub Niemiec - Benzema lub Muller. |
Chciałbym, żeby Chorwacja wyszła z grupy.
Co do meczu Polski jutro, jeśli go przegramy mamy po mistrzostwach. Jest to kluczowe spotkanie. Serce mówi 2-1 dla nas, rozum 1-1. ;) |
WISŁAZWE - jak też typowałem Hiszpanię na faworyta turnieju, jednak po kontuzjach, jakie ich dopadły, nie jestem już tego taki pewien (wzrastają szanse Holandii i Niemiec). Myślę, że pechowiec David Villa jest lepszym napastnikiem niż "el Nino" Torres, a brak Carlesa Puyola to poważny cios dla "la Roya". Choć z drugiej strony, jak popatrzymy na jeszcze większą plagę kontuzji u Anglików... to nie postawiłbym złotówki, że zajmą 1. miejsce w grupie.
W grupie z Polską przewiduję 1. miejsce Ruskich - wystarczy popatrzeć, co zrobili z Włochami, a to "trochę" silniejszy rywal niż Andora. Jeśli ekipa Smudy wymęczy choć 1:0 z Grekami, to 2. miejsce mogą zająć, na nic więcej nie liczę. |
Jak dla mnie czarnym koniem o którym nikt nie mówi jako o faworycie może być Francja. Mają młody, ambitny zespół z gwiazdami jak Benzema, Ribery,Nasri, M'Vila czy Menez i mogą konretnie namieszać. Hiszpania moim zdaniem tutyłu nie obroni, moi faworyci to poza Francją, Holandia oraz Niemcy.
Co do Polski to brak awansu z grupy najsłabszych zespołów na turnieju na własnej ziemi będzie moim zdaniem wręcz wstydem, bo jacy słabi nie jesteśmy to z Grekami powinniśmy dać radę, Rosja nas klepnie a z Czechami fartem wygramy i będzie 1/4. Byłoby lepiej gdyby nie brak trenera, ale cż zrobić jaka piłka i PZPN taki i trener kadry. |
Cytat:
Co do faworytów to bym jak kolega wyżej - Francja,Holandia,Niemcy.Czarny koń...ciężko, może Szwecja A co do grupy pzpnu to tak na prawdę mam straszny mętlik.Po jutrzejszych meczach oczywiście będę mądrzejszy, jak każdy.Dziś autentycznie nie mam zielonego pojęcia. Na logikę 1 Ruskie a o drugie będzie walka - tak na chybił trafił stawiam na pzpn , z tego powodu że mamy sporo grajków którzy nie powinni pęknąć. Niektórzy mówią że taka słaba grupa to może być pułapka ale dla mnie to kiepskie rozumowanie. Przeciętna Grecja i Czechy, średnia Rosja - lepiej być nie mogło.Do tego ja mam taką teorię(może też kiepską) że ten brak meczów o stawkę, może nam wyjść na dobre, bo powinni dostać ogromny zastrzyk adrenaliny(jak ćpun co przez rok nie ćpał i szykuje się do upragnionego strzału);) |
Wygrają Fracuzi albo Holendrzy. Chciałbym by Polska doszla do półfinału, ale to takie moje chciejstwo :) Czarny koń to Chorwacja oraz Rosja.
|
Cytat:
|
Sugerujesz, że mogą przegrać po samobóju? - Spokojna głowa, Borubar i Żewłak nie zagrają, więc nie będzie miał kto po raz drugi zrobić takiego super-podania z połowy boiska :-)
Na czarnego konia też chciałbym Chorwację, jak paru moich przedmówców. Byłoby zabawnie: Hiszpania, Chorwacja... a reszta do domu :-) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Paradoksem jest fakt, że ludzie typują Chorwacje jako czarnego konia imprezy, a jednocześnie zespół, który był od nich lepszy w eliminacjach (Grecja) jest uważana za słabeusza i obowiązkiem kadry PZPN jest ich jutrzejsze ogranie.
|
Cytat:
Najbardziej mimo wszystko zastanawia mnie jutro postawa Czechów. Mówi się, że najlepsze lata (2004) mają za sobą, ale przecież wciąż jest to zespół naszpikowany graczami naprawdę wysokiej klasy i, pomimo że jutro typuję wygraną Rosji w meczu między nimi, to nie sądzę, by Pepiki tanio oddały skórę. ;) |
Każdy wynik jest możliwy, bo trudno stwierdzić co potrafi kadra Smudy(która albo remisowała, albo przegrywała z powaznymi rywalami). Mimo wszystko mam nadzieje, ze sie uda dzisiaj wygrac...w przypadku porażki nasze szanse na wyjscie z grupy beda juz minimalne, a selekcjoner bedzie juz na wylocie(znajac Grzesia L.). Patrzac na nasz blok obronny, to kontry Grekow moga byc dla nas zabojcze.
Co do drugiego meczu, to obstawiam przekonujace zwyciestwo Rosjan, ktorzy wybija Czechom pilke z glowy. |
Ostrzegam.
W tym temacie tylko rozkminy sportowe. Pozostale usunalem. Potem będą "nagradzane" |
to repra Hiszpanii gra w naszych strojach czy craxa w Greków?
|
Poziom meczu nie powala na kolana ale ewidentnie gramy tak jak przeciwnik pozwala a Grecy dzis robia wszystko zebysmy wygrali.
|
Cytat:
|
No niestety, Szczesny nam zawalil mecz :(
|
Tytoń prze wariat :) kto by sie spodziewal...
|
Cytat:
|
Chyba nawet Wisła z Valerengą nie odstawiła takiej pyty jak nasi dzisiaj.
Powinni pokazywać ten mecz w szkołach jako przykład jak można spieprzyć mecz który można było wygrać 3:0 po pierwszych 20 minutach. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:17. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl