Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   "Spalony" Andrzeja Iwana - czytaliście już? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8703)

SV_ 27.04.2012 15:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1242867)
Na czym polega ich lamerstwo bo za bardzo nie wiem ?

Czytaj dalej to sie dowiesz. Chociaz patrzac na Twoje zachowanie kiedys i spine o GW to pewnie mozesz miec z tym problem.

Tego pod spodem zostawie bez komentarza.

Karamazow 27.04.2012 16:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez StelmiOriginal (Post 1244009)
Dzisiaj kupiłem za 31,92 złote w księgarni Bonito.pl w Krakowie :-) W empiku po 39,99zl (w żadnym nie ma, ale normalnie były po 39.99)

Trzeba zamówić wcześniej przez neta żeby odebrać, czy też mają księgarnię stacjonarną, że wchodzisz i sobie wybierasz książki?

reperandt 27.04.2012 17:30

Warto przeczytać. Ostatnie rozdziały mnie zmasakrowały.

markokrk 27.04.2012 17:52

Bonito to księgarnia internetowa ale ma swój punkt odbioru na ul. Batorego

mr_kwolf 27.04.2012 18:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SV_ (Post 1244036)
Czytaj dalej to sie dowiesz. Chociaz patrzac na Twoje zachowanie kiedys i spine o GW to pewnie mozesz miec z tym problem.

Tego pod spodem zostawie bez komentarza.

A jakiś konkretny argument? Bo argument "bo ja tak mówie" to żaden argument.

StelmiOriginal 27.04.2012 19:59

Książka przeczytana w niecałe 6h, nie można się oderwać, niektóre zajebiste anegdotki, ale też znakomicie spisane przez Stanowskiego. Tak jak przy Kowalu, tak przy Ajwenie nie można się znudzić, szczerze polecam :)

Edit: Anegdotka o trenerze Górnika Zabrze jak przemycał zagranicę towary majstersztyk, albo powrót z imprezy 'polewaczką', a raczej próba powrotu :)

rafkur 27.04.2012 20:54

Zdecydowanie godna polecenia. Końcówka daje do myślenia. Nie przepadam za autobiografiami bo na ogół są klecone na siłę ale "Spalony" to coś innego. Taka właściwie spowiedź Ajwena.
Oby mu się powiodło w tym jego najważniejszym meczu.

R33 27.04.2012 21:16

W której księgarni można dostać to książkę w miarę dobrej cenie (coś a'la Bonito.pl) tylko, żeby była do kupienia już bo chce przed derbami przeczytać.

gypsy 30.06.2012 17:01

Właśnie dzisiaj skończyłam czytać Spalonego i mam dziwne odczucia... Trochę przygnębiła mnie końcówka, ale ogólnie czytając książkę były momenty kiedy można się było pośmiać, pomyśleć "ale wariaty" i też kilka fragmentów, które skłaniają do refleksji. Polecam każdemu Wiślakowi przeczytanie tej książki.

jaro1985r 30.06.2012 17:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gypsy (Post 1260901)
Właśnie dzisiaj skończyłam czytać Spalonego i mam dziwne odczucia... Trochę przygnębiła mnie końcówka, ale ogólnie czytając książkę były momenty kiedy można się było pośmiać, pomyśleć "ale wariaty" i też kilka fragmentów, które skłaniają do refleksji. Polecam każdemu Wiślakowi przeczytanie tej książki.

Najważniejsze ,że w tej książce jest szczera prawda. O kilku historiach słyszałem parę lat temu od jednego z zawodników,który był nawet opisany w tej książce. Sam przeczytałem w dwa wieczory całą . Iwan miażdży hehehe

Elendil 30.06.2012 18:20

Też przeczytałem w dwa wieczory. Słodko-gorzka lektura, obowiązkowa dla każdego Wiślaka. Gratulacje dla Ajwena, za to że się odważył, za szczerość, za to, że wiele razy padał na kolana, ale zawsze się podnosił.

Mam też nadzieję, że oprócz kibiców czytali tę książkę także działacze Wisły - bo opisuje jak powinno się i jak nie powinno się zarządzać klubami piłkarskimi.

"Wisła nie była dla mnie klubem piłkarskim
Była... stylem życia"

KOALIK 30.06.2012 18:28

Znalazłem nieścisłość. Na stronie Śląska: http://slaskhistoria.w.interia.pl/histmp822.htm jest informacja, że najpierw zdobył gola Skrobowski, a potem był karny, a w książce Iwana jest odwrotnie. Na stronie historiawisly.pl też potwierdzają wersje ze strony Śląska, a nie Iwana.

StelmiOriginal 30.06.2012 18:41

Byłem dzisiaj na spotkaniu z Ajwenem. Trochę oficjalna strona Wisły zjebała, bo napisali że spotkanie o 17, a było o 18. Ale mimo tego pare osob przyszło. Andrzej na luzie opowiadał o obecnej Wiśle, zarządzaniu, Euro... no i każdy czekał na dedykację :)

labtec 23.08.2012 23:36

jestem koło 200setnej strony i albo mi się wydaję albo pominął w swojej książce opis meczu z Legią 0:6 czy mi się wydaję ?

Pablo84 24.08.2012 00:00

Ja jeszcze tej książki nie przeczytałem(a pdf`ow nie zamierzam czytać), ale jeśli będzie tak jak mówisz, to napewno zmienie avatar :)

JEDREK76 24.08.2012 00:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez labtec (Post 1271089)
jestem koło 200setnej strony i albo mi się wydaję albo pominął w swojej książce opis meczu z Legią 0:6 czy mi się wydaję ?

A co On ma do tego sk...a? Przecież nie grał już wówczas w Wiśle (bodaj 8 lat wcześniej odszedł).

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:48.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl