Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [24 kolejka] Wisła Kraków - Legia Warszawa, 30 marca 2012, 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8667)

Don Donson 28.03.2012 07:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1234292)
http://www.youtube.com/watch?v=vEKasV1hWwU

Uch, oby w piątek wyszła chociaż jedna taka akcja... :)

z perspektywy czasu i obecnych wyników ciężko jest uwierzyć że Błaszczykowski z Wisły w świat poleciał.
Ale on ma kiwkę...

snyrting 28.03.2012 07:46

Trafił się nam wtedy prawdziwy diament, absolutnie najlepszy piłkarz, który grał w Wiśle ery Cupiała.

Jego kariera pokazuje jak chory jest system, który rządzi Polską piłką. Ciekaw jestem ilu takich Błaszczykowskich, nie mogąc liczyć na pomoc znanego wujka, tuła się teraz po niższych ligach albo zmarnowało sobie karierę, bo nikt im nie był w stanie pomóc.
Dopóki nie będziemy w stanie wyławiać takich perełek, dopóty będziemy opierali Reprezentację na ludziach, którzy nie potrafią zaśpiewać pierwszej zwrotki Hymnu w czystej polszczyźnie.

Wertian 28.03.2012 08:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 1234700)
Trafił się nam wtedy prawdziwy diament, absolutnie najlepszy piłkarz, który grał w Wiśle ery Cupiała.

Jego kariera pokazuje jak chory jest system, który rządzi Polską piłką. Ciekaw jestem ilu takich Błaszczykowskich, nie mogąc liczyć na pomoc znanego wujka, tuła się teraz po niższych ligach albo zmarnowało sobie karierę, bo nikt im nie był w stanie pomóc.
Dopóki nie będziemy w stanie wyławiać takich perełek, dopóty będziemy opierali Reprezentację na ludziach, którzy nie potrafią zaśpiewać pierwszej zwrotki Hymnu w czystej polszczyźnie.

To To To, w rzeczy samej.
Dobrze to obrazuje różnica między reprezentacją Polski a Niemiec... jest ona bowiem taka.. że u nas grają piłkarze o polskich korzeniach, ale tacy których gry w piłkę uczono za granicą. W reprezentacji Niemiec grają piłkarze o innych niż niemieckie korzeniach ale których szkolono w Niemczech.

thechris 28.03.2012 11:17

Moim zdaniem Meliskon jest lepszy technicznie od Błaszczykowskiego. Również więcej widzi. Ale mniejsza o to kogo uplasować na pierwszym miejscu w erze Cupiała a kogo na drugim. Niestety Izraelczyk jest podatny na kontuzje i dlatego gra we Wiśle a Kuba w Borussii...

A co do ciszy w temacie przed meczem z Legią... czemu się tu dziwić? Mecz ma charakter sparingowo-towarzyski i nikt specjalnie tego nie ukrywa. Wręcz próbuje się już usprawiedliwiać ewentualną porażkę (w innych tematach) ewentualnym układem z Legią pt. "3 pkt w lidze za Puchar Polski". Nie chce mi się w to wierzyć ale z drugiej strony nie takie wałki w polskiej piłce odchodziły. Jeszcze parę lat temu jak jedna drużyna zdobywała MP to druga chciała chociaż odgryźć i pod koniec ligi wygrać z nowym mistrzem. Tu ani Legia nie może być niczego pewna a Wisła nie sprawia wrażenia, że prestiż cokolwiek ją interesuje. Dawniej można było liczyć na tzw. sportową złość i chęć sprawdzenia się na tle lidera. W tej zbieraninie sportowa złość czy walka o prestiż wydają się pojęciami abstrakcyjnymi...

!!IRIVER!! 28.03.2012 12:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michu-k (Post 1234300)

Mam na myśli to, że w sezonie, gdy Kuba szarpał prawą stroną, a Jasiek dobijał Legię, byliśmy w podobnym położeniu w tabeli jak dzisiaj, a jednak dało się Legię upodlić przed własną publiką.
Mecz z Beitarem to inna sprawa, to była jeszcze zupełnie inna Wisła.

W ogóle, nawet sama radość całej drużyny po tej bramce tłumaczy mi, dlaczego pół roku później ten zespół golił wszystkich frajerów w lidze i stracił w całym sezonie tyle punktów, co dziś w 6 meczach rundy wiosennej.

1q2 28.03.2012 22:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1234762)
Niestety Izraelczyk jest podatny na kontuzje i dlatego gra we Wiśle a Kuba w Borussii...

A Błaszczu to niby nie jest?Gdyby tak zrobić porównanie to nie zdziwił bym się gdyby wyszło że to nasz niedoszły Polak jest mniej kontuzjogenny.

Różnica że jeden gra tu a drugi tam to moim zdaniem głównie dlatego że jednak Maor jest bardziej chimerycznym graczem(bądź jak kto woli, ma słabszą psychę), po części pewnie też że łatwiej jednak jest się wypromować , grając w Pl niż w Izraelu.

Natomiast nie zgodzę się z niektórymi tekstami typu - że mu się nie chce itp - Meliksonowi się zazwyczaj chce i to bardzo, tyle że odkąd przestaliśmy grać w piłkę a zaczęliśmy ją po prostu wywalać jak najdalej, to on do takiej gry się zupełnie nie nadaje.

Kryniu 29.03.2012 10:52

Może i liga stracona ale to mecz z Legią i mam nadzieję że ich zmieciemy. Już nie pamiętam od ilu lat nie wygrali przy R22( sosnowiec się nie liczy) tak więc do dzieła. Upokorzyć ich to przynajmniej skończymy sezon z mniejszym żalem.

palczi 29.03.2012 11:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kryniu (Post 1235052)
Może i liga stracona ale to mecz z Legią i mam nadzieję że ich zmieciemy. Już nie pamiętam od ilu lat nie wygrali przy R22( sosnowiec się nie liczy) tak więc do dzieła. Upokorzyć ich to przynajmniej skończymy sezon z mniejszym żalem.

Idąc za główną :`` Podopieczni Macieja Skorży ostatni raz wygrali mecz ligowy na stadionie przy ulicy Reymonta 15 lat temu w 1997 roku.``
Mam skromną nadzieję że tak zostanie i za rok będzie to 16 lat temu :)

alberto 29.03.2012 12:34

http://www.malopolskatv.pl/1655-probierz-przed-legia/ - od 16:55 transmisja konferencji Probierza przed Legią

Lysy 29.03.2012 13:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 1234700)

No nie przesadzaj z tym najlepszym. To dobry piłkarz, aczkolwiek dopiero po odejściu z Wisły zaczął grać na miarę oczekiwań. U nas grał co najwyżej solidnie, a jego dośrodkowania pozostawiały dużo do życzenia. Pod względem talentu owszem można stawiać go wysoko w hierarchii skrzydłowych jakich mieliśmy w erze Cupiała, aczkolwiek jakby nie patrzeć Pater, Uche, Kosowski więcej zrobili dla tego klubu.

Pozostaje jeszcze kwestia Petrescu, Błaszczu należał do grupy która przyczyniła się do jego zwolnienia...

Lysy 29.03.2012 13:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palczi (Post 1235071)
Idąc za główną :`` Podopieczni Macieja Skorży ostatni raz wygrali mecz ligowy na stadionie przy ulicy Reymonta 15 lat temu w 1997 roku.``
Mam skromną nadzieję że tak zostanie i za rok będzie to 16 lat temu :)

"Podopieczni Skorży" można rożnie odczytywać, jeśli chodzi o "drużyny prowadzone przez Skorżę" to warto pamiętać o haniebnej porażce na własnym stadionie z Groclinem Skorży:

http://mundialowo.blox.pl/2007/05/br...roclin-04.html
http://historiawisly.pl/wiki/index.p...a_Grodzisk_0:4

Jako ciekawostka, pewnie niewielu pamięta kto prowadził wtedy Wisłę?

Jeśli chodzi o Legię, to fakt dawno nie przegraliśmy w lidze na własnym boisku, aczkolwiek Maaskant z Moskalem ciężko pracowali nad dewaluacją "Twierdzy Reymonta" - obecnie nawet Podbeskidzie, czy Arka czują się tu jak u siebie.

szprotson 29.03.2012 13:34

tego wolnego Jarisońskiego chyba nikt co był na tym meczu nie zapomni :)

co do meczu, to ciekaw jestem kto w ogole bedzie powołany na to spotkanie...no ale tradycyjnie
Tylko zwycięstwo, Wisełko tylko zwycięstwo

Elefant 29.03.2012 17:55

Liczę, ze jutro w ramach przedśmiertnych drgawek ta drużyna pokaże jakiś charakter i trochę dobrej piłki. Nie wiem tylko czy to wystarczy na jakikolwiek rezultat godny miana korzystnego.

Recepta na jakikolwiek dobry rezultat. Pareiko w formie. Ośmiu zawodników o nastawieniu defensywnym w obronie, Melikson i defensywny napastnik. No i odrobina szczęścia w postaci ostrzeliwania słupków przez przeciwnika. W sumie innej metody nie widzę.

Marcin_fan 29.03.2012 17:58

Jak wiadomo najlepszą obroną jest atak. Więc trzeba zaatakować. Nie jakoś szaleńczo ale jednak zaatakować. W obronie uważnie, asekurować sie i pomagać sobie! I skuteczność..

kacpaw91 29.03.2012 18:43

Te trzy opcje na lewą obronę to:
1) Paljić
2) Nunez
3) Stanek
?

thechris 29.03.2012 18:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1235129)
"Podopieczni Skorży" można rożnie odczytywać, jeśli chodzi o "drużyny prowadzone przez Skorżę" to warto pamiętać o haniebnej porażce na własnym stadionie z Groclinem Skorży:

http://mundialowo.blox.pl/2007/05/br...roclin-04.html
http://historiawisly.pl/wiki/index.p...a_Grodzisk_0:4

Jako ciekawostka, pewnie niewielu pamięta kto prowadził wtedy Wisłę?

Jeśli chodzi o Legię, to fakt dawno nie przegraliśmy w lidze na własnym boisku, aczkolwiek Maaskant z Moskalem ciężko pracowali nad dewaluacją "Twierdzy Reymonta" - obecnie nawet Podbeskidzie, czy Arka czują się tu jak u siebie.

Moim zdaniem lepiej graliśmy wtedy z Groclinem niż ostatnio w Chorzowie.

rasel1906 29.03.2012 18:52

Legie nie gra niczego szczegolnego ostatnio kto widzial ich mecze z Belchatowem i Polonia ten to potwierdzi. Dlatego tez przewiduje ze jutro punkty zostana u nas po szczesliwym tradycyjnym ostatnio 1 do 0.

blanco 29.03.2012 18:55

Gdzie są kolejni tacy ludzie jak Marcelo ? Tęsknie za tamtymi czasami, a jak pomyślę co nam jutro zaserwują nasi spedaleni parodyści to robi mi się słabo. Legia jest cieniutka , a Wisełka - brak mi słów :(
Może jak wygramy to znowu Paljic będzie lizał suty Bunozie , zrobią show, w końcu dla nich to wszystko jest cyrkiem.

Smok 29.03.2012 18:56

Te bramki z Groclinem.... Jakbym oglądał dzisiejszych naszych obrońców. Heheh

thechris 29.03.2012 19:05

Co do meczu to proponuje - w ramach oprawy - akcje rodem z Magdeburga ze strzałkami:

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=BlpkGMEOors

przemek1902 29.03.2012 19:16

Za to uwielbiałem Marcelo, a Skorża go z kolei ganił - http://www.youtube.com/watch?v=qZkoklUoj6E
TE jego cholerne zapędy ofensywne :-) CB Overlap
W tak ważnym meczu jak jutro trudno raczej rozpatrywać kandydaturę Stanka jako lewego obrońcy, za duża odpowiedzialność chyba. Widzę tam Nuneza.
Mam nadzieję, że nas ogarną się w końcu i pokażą potencjał. Bo takowy jest, tylko stłamszony, uśpiony, niezmotywowany.

River 29.03.2012 22:45

Mimo calej ulomnosci jaka charakteryzuje sie nasza gra to licze, ze po jutrzejszym meczu uslyszymy motto przewodnie Skorży czyli "wypada przeprosic kibicow":D

Wojtas 29.03.2012 23:01

Duzo bym dal zeby miec w klubie takich jak Marcelo.Jego podejscie -profesjonalizm ale tez luz i swoboda -co to byl za gosc:)

Musimy jutro dla niego ogolić Legie :)

skeba 29.03.2012 23:05

Marcelo, Cleber - to byli zawodnicy. Szkoda, że już nie grają w Wiśle

kacpaw91 29.03.2012 23:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez River (Post 1235336)
Mimo calej ulomnosci jaka charakteryzuje sie nasza gra to licze, ze po jutrzejszym meczu uslyszymy motto przewodnie Skorży czyli "wypada przeprosic kibicow":D

Ostatnio to motto Garguły. Minimum dwa razy w tym sezonie już to powiedział. Jak ktoś się doliczy większej ilości to proszę o informację ; )

Edson 29.03.2012 23:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1235345)
Ostatnio to motto Garguły. Minimum dwa razy w tym sezonie już to powiedział. Jak ktoś się doliczy większej ilości to proszę o informację ; )

Myślę, że Guła nie będzie miał już okazji się tłumaczyć z wyników, bo Pep go nie wpuści na boisko :)

A co do meczu z Warszawiakami to myślę, że wygramy. Dlaczego? Zawsze przed meczami z Legią, gdy mieliśmy optymistyczne nastroje dostawaliśmy albo baty albo oglądaliśmy nędzne widowisko bez bramek. Odwrotnie było, gdy humory przedmeczowe były z goła odmienne.

Daja`n 30.03.2012 05:36

Dla poprawy humoru to w Krakowie troszkę popadał deszcz więc wieczorem będzie piła chodziła po murawie oj będzie!Już widzę naszych kopaczy jak pięknie i szybko przedostają się pod bramkę bazyliszków.

Pablo84 30.03.2012 06:22

Ludzie, żebyscie tylko pomeczu nie płakali :D. Faworytem w aktualnej sytuacji faworytem jest drużyna z białymi koszulkami, czy to się Wam podoba czy nie.Jeśli stracą tu punkty, będzie to niespodzianka i nie zaklinajcie rzeczywistości.

jerry.lii.lewis 30.03.2012 07:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Edson (Post 1235347)
Myślę, że Guła nie będzie miał już okazji się tłumaczyć z wyników, bo Pep go nie wpuści na boisko :)

A co do meczu z Warszawiakami to myślę, że wygramy. Dlaczego? Zawsze przed meczami z Legią, gdy mieliśmy optymistyczne nastroje dostawaliśmy albo baty albo oglądaliśmy nędzne widowisko bez bramek. Odwrotnie było, gdy humory przedmeczowe były z goła odmienne.

Tyle, że teraz humory przedmeczowe są głęboko uzasadnione :(
Obawiam się, że dziś Twoja reguła nie zadziała.

whistar 30.03.2012 07:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1235256)
Co do meczu to proponuje - w ramach oprawy - akcje rodem z Magdeburga ze strzałkami:

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=BlpkGMEOors

ha ha ha dawno nie widziałem tak dobrej akcji, do naszych kopaczy pasuje jak ulał :D

Zwierze 30.03.2012 07:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1235359)
Ludzie, żebyscie tylko pomeczu nie płakali :D. Faworytem w aktualnej sytuacji faworytem jest drużyna z białymi koszulkami, czy to się Wam podoba czy nie.Jeśli stracą tu punkty, będzie to niespodzianka i nie zaklinajcie rzeczywistości.

Nasza gra jest marna ale patrząc na ich popisy nie wydaje mi się żeby tak było jak piszesz. Remis to myślę że z palcem w d. A znając naszą buraczaną ligę to jestem przekonany że wygramy.

PS Jako wyznacznik popatrzmy sobie choćby na mecze z Bełchatowem...

rafaltwsd 30.03.2012 08:49

No właśnie gra jest marna tylko dlaczego? to są piłkarze którzy potrafili wywalczyć MP a teraz?

mitmichael 30.03.2012 08:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1235359)

Faworyta w tym meczu nie ma - słowa Skorzy

tommiyacht 30.03.2012 08:59

to taki dyplomatyczny minimalizm. Co mial powiedziec - ze to bedzie walka golej dupy z batem ? treenr Apoelu tez mowil chyba ze nie ma faworyta w dwumeczu z znami i sa w cwiercfinale LM

kpn 30.03.2012 08:59

słow Skorzy 'liga bedzie ciekawsza" nie ma co brac pod uwage. Dobrze Pablo napisal. NIE JESTESMY FAWORYTEM jak brzmi tak to brzmi. Remis oczywiscie biore w ciemno ( wiara tu nie ma nic wspolnego)

Don Donson 30.03.2012 09:10

Ja zakładam wariant najgorszy - czyli solidny oklep.
Lepiej pozytywnie się rozczarować.

art 30.03.2012 09:31

Nie wiem czy Wy oglądacie Ekstraklase, ale to co gra teraz Legia to zęby bolą, wyniki lepsze niż gra. Tak naprawdę to w piłke grają teraz w Chorzowie i Kielcach, reszta się kopie po czole... Legia faworytem w Krakowie...

River 30.03.2012 09:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Don Donson (Post 1235398)

Czy Legia to juz Barcelona?:lol:

W tej lidze nie mozna niczego zakladac a tym bardziej na pierwszy rzut oka najbardziej prawdopodobnego wyniku.
Z Podbeskidziami, Lechiami, Koronami itd mielismy na R22 wygrywac i co bylo? Wiadomo. Dzis mamy dostac lanie tak? Ale na jakiej podstawie? Bo przyjezdza lider?

Legia trzy ostatnie mecze: Polonia 0-0 (po dramatycznej grze), Belchatow 1-1 (chyba tez cudow nie bylo), Gryf 1-1 (!!! czwarta liga!) i to wszystko u siebie. Czego tu sie bac? Gramy u siebie i jakbysmy nie pokracznie grali to gramy na wlasnym stadonie w prestizowym meczu w ktorym trzeba postarac pokazac sie z dobrej strony.
Legia w ostatnich meczach to wybitniej od nas nie gra. Na te chwile to roznica jest jedynie taka ze maja wiecej punktow ale w ostatnim czasie to ich gra dupy nie urywa. Podobnie jak nasza. Na ten moment spotykaja sie dwie druzyny o podobnym poziomie wiec kazdy wynik jest mozliwy.

Chrisman 30.03.2012 09:45

ostatni raz Legia wygrała na Wiśle w 1997

mitmichael 30.03.2012 09:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Don Donson (Post 1235398)

Lech nie byl taki straszny wiec Legia tez nie powinna. A mecz z Ruchem nie jest odznacznikiem bo w tamtym sezonie tez w Chorzowie przegralismy
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Chrisman (Post 1235409)
ostatni raz Legia wygrała na Wiśle w 1997

Rok temu po 17stu latach Gornik wygral 2-0 - strasznie lubimy ostatnio niszczyc takie statystyki niestety

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:27.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl