Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [21 kolejka] Wisła Kraków - Lech Poznań - 9 marca, 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8623)

borys 05.03.2012 11:43

Zdecydowanie tak.

Moze mamy jedna przewage, z tego co pisali o Jose Marii Bakero to straszny opierdalacz byl i moze jestesmy lepiej fizycznie przygotowani.

A tak poza tym to oni maja Rudnieva/Stilica a my Meliksona/Ilieva a poza nimi tak jak pisalem nic ponad stan.

goldyyy 05.03.2012 12:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez borys (Post 1227350)
Zdecydowanie tak.

Moze mamy jedna przewage, z tego co pisali o Jose Marii Bakero to straszny opierdalacz byl i moze jestesmy lepiej fizycznie przygotowani.

A tak poza tym to oni maja Rudnieva/Stilica a my Meliksona/Ilieva a poza nimi tak jak pisalem nic ponad stan.

Sęk w tym, że na ten moment nie mamy Maora..

Karlos 05.03.2012 12:39

Maor będzie na 200% gotów do piątku, także spokojnie panowie : )

Marszałek 05.03.2012 12:46

Maor odnosze wrażenie, że jest myślami gdzieś indziej. Ale to tylko takie moje przewrażliwenie. Nie wiem.

Natomiast przychylam się do opinii borysa, że system gry wprowadzony przez Maaskanta i Moskala nie był do końca trafiony. Cechował się co prawda wysoką kulturą gry, myślą, ograniczenim do nimimum chaosu momentami, ale brakowało tego czegoś. A tym czymś byliby odpowiedni wykonawcy. Probierz z tego co widze to nie bawi się w jakieś konwenanse tylko byle do przodu, jak najmniej kombinacji i maja być punkty. Jest to styl improwizacyjno siłowy. Typowy jak na naszą ligę. I z tego co widzę obecni zawodnicy znakomicie się w tym odnajdują. I dlatego uważam ,że zwycięstwo z Poznaniem jest bardziej niż wysoce prawdopodobne. Oglądać się za bardzo tego nie będzie dało ale 3 punkty będą. I to się chyba w tym momencie liczy.

Krotochwila 05.03.2012 12:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez OpEnTaNy (Post 1227333)
Czy nastepny mecz tez gramy z przecietna w tym sezonie Lechia? ;)

Przekonywanie o dużej przydatności piłkarskiej Małeckiego do zespołu traktować można co najwyżej jako kiepski żart. Dawał ostatnio drużynie jeszcze mniej niż Kirm, choć to wcale nie było łatwe.

prezes85 05.03.2012 13:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1227370)
Maor odnosze wrażenie, że jest myślami gdzieś indziej. Ale to tylko takie moje przewrażliwenie. Nie wiem.

Natomiast przychylam się do opinii borysa, że system gry wprowadzony przez Maaskanta i Moskala nie był do końca trafiony. Cechował się co prawda wysoką kulturą gry, myślą, ograniczenim do nimimum chaosu momentami, ale brakowało tego czegoś. A tym czymś byliby odpowiedni wykonawcy. Probierz z tego co widze to nie bawi się w jakieś konwenanse tylko byle do przodu, jak najmniej kombinacji i maja być punkty. Jest to styl improwizacyjno siłowy. Typowy jak na naszą ligę. I z tego co widzę obecni zawodnicy znakomicie się w tym odnajdują. I dlatego uważam ,że zwycięstwo z Poznaniem jest bardziej niż wysoce prawdopodobne. Oglądać się za bardzo tego nie będzie dało ale 3 punkty będą. I to się chyba w tym momencie liczy.

Probierz po prostu oddał 10% posiadania piłki zyskując w zamian mocniejsze ataki (więcej strzałów i sytuacji).
Odkąd wprowadzono 451 jestem przeciw tej taktyce. Tak można grać jak się ma na skrzydłach Kosowskiego i Błaszczykowskiego i korzystny wynik.

prezes85 05.03.2012 13:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krotochwila (Post 1227371)
Przekonywanie o dużej przydatności piłkarskiej Małeckiego do zespołu traktować można co najwyżej jako kiepski żart. Dawał ostatnio drużynie jeszcze mniej niż Kirm, choć to wcale nie było łatwe.

W 442 Małecki może grać na swojej ulubionej pozycji czyli cofniętego napastnika. Co nie zmienia faktu iż już nie zagra dla Wisły.

mobik88 05.03.2012 13:37

Witam,

Chciałbym powiedzieć że w obecnej formie Lecha było by porażką nie zdobycie 3 punktów na Reymonta. Musimy ten mecz wygrać.

Ktoś wie z pewnego źródła czy Maor Melikson trenuje z drużyną i będzie gotowy na mecz z Lechem?

P.S. Styl drużyny Moskala i posiadanie piłki przez Wisłę na razie zrobił na mnie większe wrażenie niż styl gry drużyny Probierza.

River 05.03.2012 13:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jajnik22 (Post 1227341)
wystarczy ze lech uruchomi Rudnieva i wisla ma dupe zbita..

Wystarczy, ze Wisla "wyłączy" Rudniewa i Lech ma dupe zbita.

saklak1906 05.03.2012 13:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mobik88 (Post 1227403)
P.S. Styl drużyny Moskala i posiadanie piłki przez Wisłę na razie zrobił na mnie większe wrażenie niż styl gry drużyny Probierza.

A na mnie 3 pkt Probierza, i co z tych klepek i posiadania 70/30 jak dostalismy po dupie od Koronty u siebie

Ajax 05.03.2012 14:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 1227405)
A na mnie 3 pkt Probierza, i co z tych klepek i posiadania 70/30 jak dostalismy po dupie od Koronty u siebie

+1 Probierz zdobył już 42,86% dorobku punktowego Moskala.

Tarann 05.03.2012 15:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krotochwila (Post 1227371)

A ja zmieniłem zdanie co do Małeckiego i się tego nie wstydzę. A zmieniłem tylko ze względu na Probierza.

Bo co to za kara dla naszej gwiazdy siedzieć w domu/knajpie i kasować 30 tyś. za nic czekając na webstera.

Na miejscu Probierza postarałbym się ( po rozmowie z Basałajem i drużyną ) o przywrócenie Małego. A potem pierwszy mecz ława, drugi ława trzeci 89 min na boisko. Jak mu korona nie spadnie z głowy to w następnym od 75 min i ocenić czy grał dobrze zespołowo? Jak tak- następne pół godziny w meczu, jak nie ława, ława, 89 min i tak do bólu.

Pozatym chciałbym zobaczyć jak warknie do Probierza.

pysio 05.03.2012 15:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tarann (Post 1227434)

Pozatym chciałbym zobaczyć jak warknie do Probierza.

warknąłby i tydzień później Probierza nie byłoby już w Wiśle! Patryk jest Bogiem, ikoną i legendą tego klubu i myślę, że takich Probierzy zjada na śniadanie!

jerry.lii.lewis 05.03.2012 16:11

A może w sprawie Małeckiego TAKIE (życiowe) rozwiązanie ;)
A na poważnie - nie ma mowy o jego powrocie moim zdaniem. Po pierwsze niewychowawcze, po drugie niepotrzebne. Przecież on ostatnio grał kichę jak ta lala.
Wyśmiewany przez część forumowiczów Kirm strzelił 3 gole , a Małeckiego nie znalazłem w klasyfikacji strzelców. To tak, żeby trochę na faktach się oprzeć.

TOMEK 11 05.03.2012 17:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jerry.lii.lewis (Post 1227444)
A może w sprawie Małeckiego TAKIE (życiowe) rozwiązanie ;)
A na poważnie - nie ma mowy o jego powrocie moim zdaniem. Po pierwsze niewychowawcze, po drugie niepotrzebne. Przecież on ostatnio grał kichę jak ta lala.
Wyśmiewany przez część forumowiczów Kirm strzelił 3 gole , a Małeckiego nie znalazłem w klasyfikacji strzelców. To tak, żeby trochę na faktach się oprzeć.

chyba by kredyt musiał wziąć :rotfl::rotfl:

La Furia Dell' Est 05.03.2012 17:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mobik88 (Post 1227403)
Witam,

Chciałbym powiedzieć że w obecnej formie Lecha było by porażką nie zdobycie 3 punktów na Reymonta. Musimy ten mecz wygrać.

Ktoś wie z pewnego źródła czy Maor Melikson trenuje z drużyną i będzie gotowy na mecz z Lechem?

Styl drużyny Wisły po 2 treningach z trenerem Probierzem....??????????????:shock:-Nie mam więcej pytań......

Drozd 05.03.2012 17:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 1227405)

To że przez 70% czasu byliśmy Spokojni o tyły. Umiejętność utrzymania się przy piłce to warunek osiągnięcia jako takiego poziomu. Bez tego to nie liga, a okręgówka. Wiadomo,że są mecze kiedy styl się nie liczy, ale na dłuższą metę nic tak nie ugramy.

rafkur 05.03.2012 17:52

Co do Małego to chyba dyskusja bardziej do tematu o naszych zawodnikach. Tym nie mniej - śmieszy mnie jak najwięksi obrońcy Kazka równocześnie są największymi zwolennikami przywrócenia Małego. Przecież to właśnie Mały swoim zachowaniem wbił przedostatni gwoźdź do trumny Kazka...

Co do tematu - bylibyśmy ostatnimi frajerami gdybyśmy nie pojechali u siebie jeszcze słabszego niż my wielkopolskiego tworu. Inna sprawa, że sfrajerowaliśmy się już nie raz w tym sezonie. Nie zmienia to faktu, że ten mecz trzeba najpierw wygrać w głowach żeby potem na boisku było łatwiej. Probierz raczej powinien im dać pozytywnego kopa mentalnego więc jestem raczej optymistą.

PS Podziwiam piewców pięknego stylu. Styl mam gdzieś liczą się punkty. Jak sobie będę chciał wirtuozów pooglądać to na pewno nie będę ich szukał na boiskach naszej ekstraklasy.

soku 05.03.2012 18:02

Może umowią sie na jakis układ typu Wisła dostanie 3 pkt w lidze a Lech przejdzie dalej w PP ;)

tofik 05.03.2012 18:04

Gdyby Lech przyjechał z Bakero byłbym pewny zwycięstwa. A tak ciężko powiedzieć jak nowy trener ich ustawi .Równie dobrze może ich nastawić na krycie się za gardą i czekanie na błędy. Czyli podobny styk jaki preferuje Probierz i tutaj mam wątpliwości czy jak się spotkamy z taką drużyną nie padnie bezbramkowy remis.

Gwiaździsty 05.03.2012 18:32

Jak zagrają z determinacją i wolą walki (a tylko tak można coś w tej lidze osiągnąć) to z pokonaniem ciepłych chłopców z Poznania nie powinno być problemu. Amica to zespół środka tabeli.

Ciastek1 05.03.2012 19:26

Wie ktoś jaką karę dostał Rudniev za pokazanie liniowemu środkowego palca w ostatnim ligowym meczu ?Pamiętam jaką nagonkę zrobili panowie z Canal + na Rafała Boguskiego przed meczem z Legia i koniec końców został zawieszony .Prym wiódł w nagonce najbardziej irytująca postać tej stacji czyli "ekspert" Wieszczycki .

MCX 05.03.2012 19:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ciastek1 (Post 1227492)
Wie ktoś jaką karę dostał Rudniev za pokazanie liniowemu środkowego palca w ostatnim ligowym meczu ?Pamiętam jaką nagonkę zrobili panowie z Canal + na Rafała Boguskiego przed meczem z Legia i koniec końców został zawieszony .Prym wiódł w nagonce najbardziej irytująca postać tej stacji czyli "ekspert" Wieszczycki .

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...e09c&_ticrsn=3

4 tys złotych kary.

ChG 05.03.2012 19:27

Cytat:

Na dzisiejszym posiedzeniu Komisji Ligi Ekstraklasy SA zadecydowano o ukaraniu Artjomsa Rudņevsa grzywną w wysokości 4 tys. zł.
W relacji telewizyjnej z meczu 19. kolejki T-Mobile Ekstraklasy, w którym Ruch Chorzów wygrał 3-0 z Lechem Poznań, zarejestrowano jak 24-letni łotewski napastnik pokazuje obraźliwy gest w kierunku sędziego asystenta lub trybun.

Poznański klub wszczął także swoje postępowanie w sprawie zachowania Rudņevsa.
Co ten biedak będzie jadł do końca miesiąca...

Ciastek1 05.03.2012 19:35

Teraz wyobraźmy sobie podobną sytuację ale w wykonaniu Małeckiego . Jestem pewien , że komisja ukarałaby go co najmniej zawieszeniem na dwa spotkana . Nie mówiąc już o nagonce ze strony "ekspertów" Canal + i warszawskich obiektywnych dziennikarzy z PS i innych szmatławców .

MCX 05.03.2012 19:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ciastek1 (Post 1227500)
Teraz wyobraźmy sobie podobną sytuację ale w wykonaniu Małeckiego . Jestem pewien , że komisja ukarałaby go co najmniej zawieszeniem na dwa spotkana . Nie mówiąc już o nagonce ze strony "ekspertów" Canal + i warszawskich obiektywnych dziennikarzy z PS i innych szmatławców .

Niewykluczone, ale warto przypomnieć, że w poprzednim sezonie to Traore z Lechii pokazał "fucka" i też dostał tylko karę pieniężną. W obu przypadkach argumentowano to w ten sam sposób - nie można w 100% stwierdzić, czy obraźliwy gest skierowany był w stronę sędziego czy trybun.

mihaq 05.03.2012 19:57

Tylko w gruncie rzeczy co to za różnica w czyją stronę ten gest był kierowany?

Reserve 05.03.2012 20:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mihaq (Post 1227508)
Tylko w gruncie rzeczy co to za różnica w czyją stronę ten gest był kierowany?

Taka różnica że sędzia jest święty, a kibice no cóż... Chyba widać jaka jest opinia społeczna na nasz temat, przecież z meczu bez noża w plecach wrócić to cud :rotfl:

Krav 05.03.2012 21:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez soku (Post 1227471)
Może umowią sie na jakis układ typu Wisła dostanie 3 pkt w lidze a Lech przejdzie dalej w PP ;)

jak to prowokacja to marna, jak nie to chyba zwariowałeś.

Luu... 05.03.2012 21:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 1227506)
Niewykluczone, ale warto przypomnieć, że w poprzednim sezonie to Traore z Lechii pokazał "fucka" i też dostał tylko karę pieniężną. W obu przypadkach argumentowano to w ten sam sposób - nie można w 100% stwierdzić, czy obraźliwy gest skierowany był w stronę sędziego czy trybun.

a to nie jest tak, że jak piłkarz pokazuje coś w stronę kibiców , to czerwona kartka ?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 1227568)
Zachowania Rudnevsa nie zauważył ani arbiter główny, ani liniowy. W przeciwnym wypadku kartka na pewno by była, a tak musiała się zebrać Komisja Ligi.

ja to rozumiem... tylko że dla mnie powinna to być normalnie kara w postaci zawieszenia , a nie jakieś śmieszne 4 tys

MCX 05.03.2012 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Luu... (Post 1227566)
a to nie jest tak, że jak piłkarz pokazuje coś w stronę kibiców , to czerwona kartka ?

Zachowania Rudnevsa nie zauważył ani arbiter główny, ani liniowy. W przeciwnym wypadku kartka na pewno by była, a tak musiała się zebrać Komisja Ligi.

mihaq 05.03.2012 21:53

W Serie A Mexes z Milanu dostał dyskwalifikację na trzy mecze za uderzenie zawodnika Juventusu, czego w czasie meczu nie zauważył sędzia. Świeży przykład tego, że za wykroczenia karane czerwoną kartką można dyskwalifikować komisyjnie, po meczu (a nie tylko karą finansową). Zapytam o przepisy: czy za pokazanie fucka kibicom nie ma czerwonej kartki i określonej w regulaminie pauzy? Bo tak wnioskuję z uzasadnienia, że nie można określić czy Rudnev kazał się pier**lić kibicom czy liniowemu... Na marginesie dodam, że imo czerwień powinna być nawet gdyby wyciągnął środkowy palec do zawodnika własnej drużyny.

MCX 05.03.2012 22:03

Skoro karę pieniężną dostał wcześniej Traore to trudno żeby w przypadku Rudnevsa postąpiono inaczej.

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Z resztą co za różnica czy z Rudnevsem czy bez? W piątek 2-0 dla Wisły.

Ogryzek 05.03.2012 22:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1227474)
Gdyby Lech przyjechał z Bakero byłbym pewny zwycięstwa. A tak ciężko powiedzieć jak nowy trener ich ustawi .Równie dobrze może ich nastawić na krycie się za gardą i czekanie na błędy. Czyli podobny styk jaki preferuje Probierz i tutaj mam wątpliwości czy jak się spotkamy z taką drużyną nie padnie bezbramkowy remis.

To zawsze jest dylemat strategiczny - zaryzykować gdzie można wygrać ale i polec czy lepiej wziąć 1 punkt i zachować status quo - jak na wojnie. Ale tak prosto nie będzie. Może to być mecz do pierwszej bramki. Wątpię żeby była jakaś kanonada.

Wg mnie statystycznie przy wyrównanej klasie przeciwnika (tak jak w tym meczu) to jeśli jeden się broni a drugi się otwiera na ofensywę - to broniący się zespół ma 70% szans na zwycięstwo a atakujący tylko 30%. Jak oba się bronią albo oba atakują (otwarty mecz) po 50%. Łatwiej grać z kontry. No chyba że ma się przewagę techniczną/jakościową piłkarzy. Ale tutaj siły są raczej równe.
Ale można też grać na "małe przewagi". Stałe fragmenty, próby pressingu, a nuż Amica popełni jakiś błąd?

No a może Probierz tak zdopinguje naszych leni, ze zaatakujemy ich od 1 minuty. Ostry pressing i wronczanie pękną zagonieni na śmierć:D

vote-for-mikey 05.03.2012 23:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reserve (Post 1227524)
Taka różnica że sędzia jest święty, a kibice no cóż... Chyba widać jaka jest opinia społeczna na nasz temat, przecież z meczu bez noża w plecach wrócić to cud :rotfl:

Nie zawieszono małego faszysty Rudniewa ( ;) ) przez prostą zasadę - wiadomo, że popełnił przestępstwo, ale nie ma możliwości stwierdzenia kto był "ofiarą", a wtedy przysługuje minimalny wymiar kary.

Zastanawia mnie tylko dlaczego 4 tys. złotych? Nie powinno to być jakieś 100 stawek dziennych, czyli w przypadku Rudniewa jakieś 200 tys.?

pysio 06.03.2012 00:58

trzeba trzymać kciuki za praworządność w Amice i że klub ukaże Rudniewa np. odsunięciem ze składu na 1 lub 2 mecze..

KOMINEK 06.03.2012 12:02

Naprawdę chce Ci się marnować czas ?

OpEnTaNy 06.03.2012 12:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 1227615)
trzeba trzymać kciuki za praworządność w Amice i że klub ukaże Rudniewa np. odsunięciem ze składu na 1 lub 2 mecze..

Lech w przeciwieństwie do Wisły sam sobie w kolano nie bedzie strzelał :)

rbk 06.03.2012 14:58

wie może ktoś ile biletów zostało sprzedanych jak do tej pory ?

tofik 06.03.2012 19:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1227591)
To zawsze jest dylemat strategiczny - zaryzykować gdzie można wygrać ale i polec czy lepiej wziąć 1 punkt i zachować status quo - jak na wojnie. Ale tak prosto nie będzie. Może to być mecz do pierwszej bramki. Wątpię żeby była jakaś kanonada.

Wg mnie statystycznie przy wyrównanej klasie przeciwnika (tak jak w tym meczu) to jeśli jeden się broni a drugi się otwiera na ofensywę - to broniący się zespół ma 70% szans na zwycięstwo a atakujący tylko 30%. Jak oba się bronią albo oba atakują (otwarty mecz) po 50%. Łatwiej grać z kontry. No chyba że ma się przewagę techniczną/jakościową piłkarzy. Ale tutaj siły są raczej równe.
Ale można też grać na "małe przewagi". Stałe fragmenty, próby pressingu, a nuż Amica popełni jakiś błąd?

No a może Probierz tak zdopinguje naszych leni, ze zaatakujemy ich od 1 minuty. Ostry pressing i wronczanie pękną zagonieni na śmierć:D

A propo przypomina mi się taki mecz z Amiką właśnie, jeszcze za Kasperczaka na SS. Wtedy wyszliśmy 4-4-2 i mecz to było ogólne badanie się zakończone na 0:0. Można było zauważyć, że brakowało nam aktora który swoim niekonwencjonalnym zagraniem przechyli szalę. Jeśli Rumak tak ustawi drużynę jak wtedy Zieliński będą szachy i tylko w Meliksonie nadzieja. Ale poczekajmy, nowy trener Wronek w końcu pracował z Bakero może mają podobne spojrzenie na futbol :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:10.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl