![]() |
Cytat:
|
Probierz tylko pół roku, nic nie zdziała. Lepiej było zostawić już do końca sezonu Kazia, i wtedy myśleć. Wyniki to nie wina Kazika, tylko napastników i skuteczności, bo grali dobrze.
@UP Wygrała, ze Śląskiem Wrocław na wyjeździe. TO najgorsze co może być dla grajków, kolejna zmiana trenera. |
Alleluja nareszcie :) Uwielbiam Kazia ale do trenowania Wisły to jeszcze nie pora i umiejętności
Lepszego kandydata w Polsce nie było |
Jak twierdzą wtajemniczeni, zatrudnienie tego szkoleniowca może oznaczać osłabienie pozycji prezesa Bogdana Basałaja (są taż tacy, którzy twierdzą, że od lata klub może mieć nowego prezesa). Jesienią Probierz był już całkiem dogadany z Wisłą, ale podobno zrezygnował... wysyłając do Basałaja smsa. Właśnie dlatego Bogdan Basałaj nie palił się do ponownych rozmów z tym akurat szkoleniowcem. Jest więc bardzo prawdopodobne, że sprawa rozstrzygnęła za jego plecami. Podobno także Stan Valckx ma coraz słabsze notowania i pion sportowy Wisły od lipca może zostać przemodelowany.
uuuuuuu w lecie będzię się działo o.O |
Kibic to ma klawe życie w Wiśle, ciągła karuzela trenerska, jest ciekawie. Szkoda, że Wisła się w ogóle nie rozwija. Cupiał pociąga za sznurki i bawi się we właściciela.
A Probierz, co on może zdziałać ? Przynajmniej lotnisko i hotele są w Krakowie, ale boisk brak. :) Będzie to trenr jeden z wielu. Na pewno inny typ jak Maaskant czy Moskal. Raczej fachman, taki bez wizji, co stara się zrobić maksa z tym co ma,dostosować taktykę do piłkarzy itd. |
Cytat:
|
Od Stana to akurat powinni się od(p)ierd(o)lić.....
|
Cytat:
Wisła- Widzew 1:0 To za czyjej kadencji było? Tak tylko piszę, żeby być w zgodzie z faktami. Peace. |
Cytat:
Lecz to nie zmienia faktu, że Wisła gra coraz gorzej. Kaziu jest super gościem, ale nie szło mu i to dość wyraźnie. |
Cytat:
|
Swoją drogą prawdopodobnie wolał Wisłę od Lecha. Niby był z pyrami dogadany, a tu nagle wzięli Rumaka. Teraz już chyba wiemy dlaczego.
|
Cytat:
|
Mnie Probierz nie przeszkadza, ma zadatki na niezłego trenera, ale jak się sprawdzi w Wiśle dopiero zobaczymy. W tej chwili bardziej mnie interesuje co ta zmiana oznacza w kontekście dalszej współpracy z Valckxem.
|
Cytat:
|
Ciekawe jak sobie u was poradzi. Opinię ma taką, że powinien wam jeszcze wybronić MP, ale dotychczasowe osiągnięcia pokazują, że dobrze będzie jeżeli utrzyma pozycję ;) W sumie fajnie, że w końcu Probierz zostanie przetestowany w prawdziwych warunkach - gość nosi się z łatką jednego z najlepszych (najlepszego?) trenera w Polsce, a już na pewno najlepszego trenera młodego pokolenia, a tymczasem nie trenował jeszcze żadnego klubu z poważnymi aspiracjami.
W sumie trudno powiedzieć, czy to dobry moment, ale... chyba tak. Nie jest to za późno, by nie zdążyć wyrobić się na tyle, by powalczyć o LE, a o MP już raczej Wisła w tym roku nie powalczy za bardzo. Probierz będzie miał dużo czasu żeby się zgrać z drużyną i ocenić jakich transferów potrzebuje latem, a kto jest mu zbędny. Jeżeli Probierz się sprawdzi, to w przyszły rok wejdziecie z pełni ukształtowaną pod jego kątem drużyną. |
Cytat:
|
Cytat:
Płakał po nim nie będe. |
No to co Panowie i Panie, typujemy że na ile Pan Michał u nas zagości? Ktoś da więcej niż że do końca obecnego sezonu?
|
Kazek jeszcze nie jest chyba trenerem na Wisłę. Nie jest złym trenerem ale chyba jest za dobrym człowiekiem. U nas potrzebny jest buc który będzie umiał postawić na swoim. Probierz ma coś z takiego buca właśnie. Nasza kadra wcale nie wygląda tragicznie na tle ligi z Legią włącznie. Trzeba to tylko wziąć za pysk.
Moment na zmianę idealny. Puchary jeszcze można uratować a jest szansa ogarnąć to przez pół roku i od nowego sezonu wrócić na swoje miejsce przynajmniej w lidze. Kazek moim skromnym zdaniem powinien samodzielnie poprowadzić jakąś drużynę gdzie presja jest mniejsza i gdzie będzie tylko trenerem a nie kumplem. Na Wisłę ma jeszcze czas i myślę, że ten jego czas kiedyś nadejdzie czego mu życzę. |
Mam bardzo mieszane uczucia.
Z jednej strony brak jakiejkolwiek stabilizacji i długoterminowej wizji, strategii, przemyślanych ruchów. Z drugiej ostatni dzwonek, żeby tego sezonu nie zakończyć katastrofą. Jeśli charakterny Probierz nie zmusi ich do wysiłku, nie potrafi tego zrobić żaden polski szkoleniowiec. Nie wiem co mam myśleć, czy cieszyć się czy smucić. Dość oryginalny stan. Dziękuję Panie Kazimierzu za ogrom pracy, zaangażowania i serducho. I za 1/16 LE. |
patologia jakaś. nie mam nic do probierza i ale kuźwa teraz sie opamiętali jaki poziom prezentują nasi kopacze?? no helołłł??? mogli kurde po rundzie jesiennej sie decydować na zmiane trenera a nie w trakcie rundy wiosennej. teraz będą jeszcze gorzej grac bo probierz zacznie wprowadzać swoje rzecz. wieć zanim zaczną cokolwiek grać to bedzie 27-28 kolejka i będzie po robocie. mogli dać kazkowi chwile popracować. czy w tym klubie nic nie może wytrzymać dłużej niż 0,5-1 roku?? po sezonie pójdą basałaj i stan i zacznie sie po raz kolejny budowa NOWEJ Wisły.
|
Ja się tylko martwię, że może nas Smuda przejąć po sezonie.
|
http://www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/...AZYN/300747280
troche informacji nt.mającego żydowską historię wpisaną w CV asystenta naszego Guardioli. |
Cytat:
Piłkarzy mieliśmy na wiosnę słabych i jesienią słabych. Melikson sam meczu nie wygra. I problem był w kopaczach, a nie w trenerze. Po drugie, to Ty w drugiej części swojej wypowiedzi przedstawiłeś CZARNO - BIAŁY ŚWITA - którym podobno się brzydzisz... A tak na marginesie co ja myślę: Brud jest cienki i tyle, Czekaj wręcz przeciwnie. Moskal powinien zostać dłużej, albo zostać zmieniony w zimie. Teraz wobec niego Cupiał zachował się wręcz sk.....syńsko. |
Powodzenia !
|
Cytat:
Choć moim zdaniem powinien dostać kontrakt jak niegdyś Skorża (o ile dobrze pamiętam), na 3 lata. Szkoda, że Kaziu nie dotrwał do końca sezonu, ale być może boss się obawiał, że mu ktoś zwinie Michała ;) Szczerze mówiąc, mam mieszane uczucia, choć widze bardzo duży plus- Smuda w lipcu może przyjść do Wisły jedynie w roli kibica :) Uff! |
Cytat:
Genkov Melikson Pareiko Jovanoviv Chavez Za grosze które dostał pościągał do nas piłkarzy mocno ponad stan. Jeśli masz krótką pamięć byliśmy 3 minuty od LM i po dekadzie zagraliśmy w Pucharach na wiosnę. |
pobrudziliście już monitory czy jeszcze są suche?
Zaraz przylezie wolfy, kot, Markus , willow i ostudzą Waszą podnietę :lol: |
Nie przepadam za Valckxem ale, rzeczywiście, kilku piłkarzy dobrych do nas ściągnął: Biton, Melikson itd...
|
Najpierw ofiara w postaci Maaskanta, teraz Kazka.Lepiej zmieniać trenerów, niż zatrudniać piłkarzy.Cóż.Jeśli to ma zapełnić stadion, to prosze bardzo.Bo wyników to my napewno nie będziecie mieć.
A jeśli Cupiał wy.......i Stana, to znaczy, że pojawia się u niego demencja starcza i czas powierzyć funkcjonowanie klubu bardziej elokwentnym osobom |
Cytat:
|
Cytat:
|
Jestem zaszokowany i zaskoczony decyzją o zatrudnieniu Probierza. Znów skręcamy w stronę "polskiej myśli szkoleniowej" pozbawionej sukcesów i na dodatek wielce kontrowersyjnej w tym przypadku. Po raz n-ty. Krok w przód, trzy kroki w tył. Niesamowite.
Probierz to kolejny trener bez wyników i osiągnięć, zdaniem wielu opętany manią wielkości. Trener na dorobku, który poza Jagiellonią błyskawicznie wylatywał z posad. Prowadzi bardzo kontrowersyjną politykę kadrową - np: we wspomnianej Jadze często bezzasadnie odsuwał na rezerwę Frankowskiego. Z żadnego piłkarza nie zrobił gwiazdy, z żadnym klubem nic nigdy istotnego nie wygrał. Jego CV tak naprawdę nie odbiega od CV Moskala. To trener z podobnej, bardzo niskiej półki. Nie wiem, co taka zmiana może i ma przynieść. Warsztat i dokonania Probierza na pewno nie predysponują go do roli uzdrowiciela Wisły. Cupiał jest niesamowity. Ileż raz można popełniać te same błędy? Ile razy można nie wyciągać odpowiednich wniosków z przeszłości? Ileż razy można się sparzyć w taki sam sposób, by zrozumieć własne błędy? Jak zwykle kręcimy się w kółko. Bezmyślnie, bezsensownie. Teraz zapewne poleci i Valcks, bo Cupiał myśleć nie umie. Nie w futbolu. |
Co by nie było, mam nadzieje że Stowarzyszenie wystosuje na najbliższych meczach stanowisko wobec klubu.
Nowy trener powinien dostać wsparcie kibiców, ale bez przesady. Bardzo ważne jest kto będzie Jego asystentem, gdzieś wyczytałem, że może być nim osoba powiązania z zyd...skim klubem, a tego nie można zostawić obojętnie. |
Cytat:
Tylko o tym jeszcze nie wiesz |
Cytat:
|
Jak dla mnie wsio rawno kogo sobie boss wymienił w charakterze zderzaka kryjącego jego błędne decyzje. Może być nawet sprzątaczka. Chyba, że jest to ktoś związany z Wisła jak Kazek.
Od lat chodze na Wisłe dla atmosfery (niestety z roku na rok coraz gorszej) i żeby popatrzeć na zieloną murawę (lekarz mi zalecił na oczy). Całe szczęście na to trener nie ma wpływu. Cyrk na kółkach i tyle. Kilka meczów "efektu nowej miotły" a dalej będzie jak było. No i ten asystent.:-/ |
Ja sie ciesze. Wreszcie trener z charyzma, prawdziwa osobowosc, lider. Zobaczymy jak bedzie pod wzgledem czysto sportowym choc uwazam, ze to jedna z lepszych decyzji w ostatnim czasie i na pewno lepsza od Smudy.
|
Cytat:
Bo moim zdaniem nie jest to opcja długoterminowa. |
Mam tylko nadzieję ,że MOSKAL KAZIMIERZ! NIE RUSZ KAZIKA BO ZGINIESZ! nie było krzyczane na stadionie od tak i zostanie mu okazane wsparcie.
Do Probierza nic nie mam, ale to jak został potraktowany Kaziu to jakieś jaja i zwykłe sku********** ze strony klubu. Zero wsparcia w zimowym okienku, od składu odsunięty Małecki, czym chłop miał grać? żaden piłkarz, żaden działacz a teraz już nawet nie trener nie identyfikują się z Wisłą i nie mają jej w sercu, zwykła zbieraninia... Nie mówię że nie wolno być przychylnym dla nowego trenera, ale zarządowi powinno się oberwać za takie traktowanie... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:36. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl