Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [18 kolejka] Zagłębie Lubin - Wisła Kraków, 19 lutego, niedziela 14:30. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8591)

markowywislak 18.02.2012 20:23

pięknie sie to jak narazie układa:) Śląsk traci punkty legia też mam przeczucie że popłynie.Nic innego tylko wygrać!!!

gizmo 18.02.2012 21:15

Za Małego zagra Iliev i .. que sera sera .. :D

ŁukaszTS 18.02.2012 21:35

Chcę tylko zaznaczyć, co do Małeckiego, że pamiętam jak najlepszą piłkę pokazywaliśmy jak jego nie było na boisku tak więc jestem spokojny. Wiem, że po prawej stronie nie każda piłka będzie oddana przeciwnikowi.

Elefant 18.02.2012 22:18

Mecz z gatunku tych decydujących o przyszłości.Albo gramy dalej o mistrza albo... o Puchar Polski.

Wychodzimy i walczymy.

Nawet nie próbuje prorokować, jaki skład wybiegnie. Nie z tym trenerem.

Kandzior 18.02.2012 22:43

Zagłębie niby ostatnie w tabeli to trzeba wykorzystać, nie ma tłumaczenia, że dzień był taki a nie inny, jutro 3 punkty w Lubinie. Mam nadzieję, że obejdzie się bez kontuzji przynajmniej tych którzy są niezbędni na rewanż w Liege.

JrQ- 18.02.2012 23:34

Bez Małego graliśmy w Poznaniu.
Było dobrze. Liczę na powtórkę, ostatnio dobrze nam idzie w Lubinie, kolejno: 0-3, 1-4, 0-1.
Do boju, tylko 3 pkt!!!

AgresywnyChomik 18.02.2012 23:51

Ciekawe co na to ci ktorzy maja glos za "prawdziwych i wiernych kibicow" ktorzy zawsze Patryczka bronili :D jak skrytykuja Maleckiego to sie posrednio przyznaja ze jednak z nim cos nie tak, jak beda go dalej slepo bronic to podniosa reke na uznana wislacka legende - Moskala, szach mat.

Co do meczu z Zaglebiem jesli jestesmy dobrze przygotowani kondycyjnie wygramy i to wysoko.

jakkfk 19.02.2012 00:09

To chyba z toba jest cos nie tak

AS82 19.02.2012 00:18

Zaglebie ma bodaj czterech nowych grajkow , w ym jakiegos niezlego pepika ,trzeba bedzie uwazac bo oni maja noz na gardle

wolfy 19.02.2012 00:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1219921)
Ciekawe co na to ci ktorzy maja glos za "prawdziwych i wiernych kibicow" ktorzy zawsze Patryczka bronili :D jak skrytykuja Maleckiego to sie posrednio przyznaja ze jednak z nim cos nie tak, jak beda go dalej slepo bronic to podniosa reke na uznana wislacka legende - Moskala, szach mat.

Jeżeli już musisz wyjeżdżać z "Patryczkiem", to znaczy że słabo z Tobą.

Cała sytuacja mnie osobiście nie rusza.
Basałaj leci sobie w kulki już od dawna a Moskal robi tu za zderzak. Nie wiem po co to poruszasz akurat w temacie meczowym, ale nigdy nie uważałem się za "prawdziwego i wiernego kibica" i wali mnie z góry na dół co o mnie myślisz. Czy taka odpowiedź Cię satysfakcjonuje?

Moskala mogę szanować, ale to nie znaczy że jak każą mu powiedzieć, że nie potrzebujemy transferów to uwierzę.

Co do meczu - przewiduję męczenie buły w naszym wykonaniu, oby szczęśliwe. Nie dlatego, bo nie ma Małeckiego, raczej - ponieważ od dawna tak wyglądają nasze mecze ze słabszymi rywalami.

Z drugiej strony - jak nie wygramy, to naprawdę zrobi się nieciekawie w tabeli. Ten mecz musimy wygrać...

krkgiba 19.02.2012 00:55

Nie ma się co za bardzo rozwodzić nad tym - albo gramy o MP i szanujemy się, albo olewka. Z takimi drużynami jak Zagłębie Lubin po prostu się wygrywa.
Jestem dobrej myśli :)

Acapelo 19.02.2012 02:19

wygrywamy i mamy 5 punktów do Śląska -zakładam, że z nimi na 100% wygramy jak będzie taka potrzeba w ostatniej kolejce, sami dali nam nadzieję i teraz trzeba to wykorzystać, z resztą jak nie wygramy z Zagłębiem to jak tu myśleć w ogóle o mistrzostwie:D

Enrico2000 19.02.2012 03:55

Krótka piłka. Runda wyjątkowo szybka, mało meczów, spora strata. Lech i Śląsk już stracili punkty, więc musimy to wykorzystać, bo jeśli nie dziś to kiedy? Ten mecz da nam wstępną odpowiedź o co walczymy ......

piotrex007 19.02.2012 07:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acapelo (Post 1219956)
wygrywamy i mamy 5 punktów do Śląska -zakładam, że z nimi na 100% wygramy jak będzie taka potrzeba w ostatniej kolejce, sami dali nam nadzieję i teraz trzeba to wykorzystać, z resztą jak nie wygramy z Zagłębiem to jak tu myśleć w ogóle o mistrzostwie:D

Zgadzam się, można zakładać, że jeśli jutro wygramy będziemy mieć 5pkt straty do Śląska, bo jak gramy z nimi w ostatniej kolejce, to wystarczy odrobić stratę 7pkt z rundy jesiennej, a te 3pkt ewentualnie w ostatniej kolejce w meczu o Mistrzostwo :D Ale by się działo, jakby życie napisało taki scenariusz ;)

Krotochwila 19.02.2012 16:21

Jesteśmy zwykłymi frajerami.
Paljic nigdy więcej nie powinien udawac, ze wie o co chodzi w grze w formacji obronnej.

kola12 19.02.2012 16:23

Ło matko...

pawelwislak 19.02.2012 16:23

Dragan k*rwa nie potrafi w ogóle kopać niech sobie da już spokój 3 asysty dla przeciwnika w tym meczu. Masakra

syryls 19.02.2012 16:23

Nie martw się zaraz będzie dogrywka. A plajic fatalny wślizg, Czekaj też nie najlepiej.

Teqcontroller 19.02.2012 16:23

Każde zagranie Pjlicia to jest zagrożenie dla Wisły, nie wiem co Kaziu zrobił z Wisła ale taką Wisłę chcę oglądać.
Pareiko też się obsrał i to nie pierwszy raz tracimy gola przez jego głupotę.

Reser 19.02.2012 16:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krotochwila (Post 1220119)
Paljic nigdy więcej nie powinien udawac, ze wie o co chodzi w grze w formacji obronnej.

To Stan z Kaziem nie powinni udawać, że posiadają lewego obrońcę, który gwarantuje jakiś poziom.

adam_09 19.02.2012 16:24

sami oddajemy gole...

Greebo 19.02.2012 16:24

Jak się po strzeleniu bramki w 55 minucie przestaje grac, i chce sie dowieść wynik to kończy się z reguły tak jak dzisiaj.

orm 19.02.2012 16:24

Punkty straciliśmy nie przez Pajilicia, Moskala czy Małego -- tylko tego który zdecydował, że niepotrzebujemy lewego obrońcy

Ciastek1 19.02.2012 16:24

Pajlic od początku meczu irytował kiedy co drugie jego podanie było za mocne co wiązało się ze stratą. Sytuacja na 2:2 to była kwintesencja jego indolencji . Jak zwykle zamiast siedzieć spokojnie i oglądać mecz Legii trzeba trzymać kciuki za Górnik .

Quorth 19.02.2012 16:24

K. mać!!! i znów strata punktów, ze słabeuszem, przez własne frajerstwo w końcówce

thechris 19.02.2012 16:25

Za tydzień może nas wyprzedzić Podbeskidzie... co za czasy. Biorąc pod uwagę to jak gra Wisła i to jak gra Podbeskidzie to więcej szans na puchary daje Podbeskidziu.

Bronex 19.02.2012 16:25

Tak czułem,że będzie remis (mój post stronę wcześniej). Wisła póki co robi dużo dymu, ale nie ma ognia. Jakość gry wizualnie się poprawiła ale skutek końcowy jest taki sam. Ustawiczne remisy , incydentalne wygrane. To nas czeka. Szkoda ,że taką grą zamykamy sobie drogę do pucharów. Dla nas brak pucharów to cholerna komplikacja.

Warto też skomentować grę KGHM-u. Grali dobrze ,efektywnie.

PS. Jak Kirm strzelił na 1-2 to pomyślałem "chłopaki p i e r d o l n i j c i e szybko trzecią, bo będzie remis". No i k u r w a wyszła na moje.

PS. O MP to już mogliśmy zapomnieć po meczu z Polonią Warszawa u siebie. Ja to liczyłem ,że przynajmniej dygniemy to vice-MP i będzie wielkie święto z WKS-em.

PS. Tylko brakuje ,żeby dzisiaj jeszcze Legia utłukła remis w Zabrzu i będziemy mieli Ekstraklasę w pełnej krasie.

jova 19.02.2012 16:25

Takimi spotkaniami przegrywa się mistrzostwo. Odpuszczanie przy wyniku 2-1, przy naszej obronie, to proszenie się o problemy. Frajerstwo, frajerstwo i jeszcze raz frajerstwo.

Przemas 19.02.2012 16:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krotochwila (Post 1220119)

Dokładnie!! Straciliśmy 3pkty jak frajerzy! Paljić to totalne nieporozumienie! Jak taki chłop może u nas grać to ja nie wiem.

Arked 19.02.2012 16:25

Dalej tracimy punkty gdzie popadnie. Jedyną nadzieją na uratowanie sezonu jest Puchar Polski. Mówienie o Mistrzostwie Polski to żart.

wikink1 19.02.2012 16:26

Nie panowie to my nie powinniśmy udawać gdzie wędrują pieniądze i kro tu kogo sponsoruje

kola12 19.02.2012 16:26

no to mamy Sergieja Pawełkja...

opetany_tsw 19.02.2012 16:26

Czemu nie poszliśmy za ciosem ?? Gol na 1:2 to powinien być dopiero początek... Ludzie sie z nas śmieją !

pozowski 19.02.2012 16:26

Taka uwaga dla przyszłych rywali Wisły. Niepotrzebna żadna taktyka, koronkowe akcje czy efektowne dryblingi - Wisła sama wam piłkę poda i pozostanie tylko kopnąć do bramki. Dzisiejsza gra obronna na poziomie Cracovii, ŁKSu - tragedia.

|el0|ManoeL 19.02.2012 16:26

porazka....ladna gra do stanu 1:2 dla Wisły... ale po co qrwa jego mac Wisla sie cofnela?? to byla najwieksza glupota...zamiast ich dobic i strzelic jeszcze jedna brame to sie nastawili na kontre a efekt wiadomy....zreszta nie pierwszy raz tak sie dzieje ze chcemy utrzymac wynik, cofamy sie no i konczy sie strata bramki... a Paljic to juz nie do opisania;/

blanco 19.02.2012 16:26

Pajlicia to powinni zostawić w tym Lubinie.
Śmieszny piłkarzyk.
Każda strata punktów na tym etapie oznacza jedno - STRACILIŚMY MISTRZOSTWO
Trzeba się modlić ,żeby Śląsk jakiś cudem obronił się przed Legią.

Kryniu 19.02.2012 16:27

To był pokaz jak można mieć wyjebane co do meczu. Wisła nie ma drugiego składu na ligę a obrony to chyba nie ma w ogóle bo jak można sobie podawać w obronie z myślą chyba że tak przeczekają do końca meczu. Tego się nie dało oglądać. Moskal zamiast wprowadzić od początku Bitona wstawia tego Genkova który co najwyżej może popchnąć jajami piłkę z metra do bramki. Tylko naiwni mogą wierzyć w obronę mistrzostwa. Naprawdę ciężko będzie być w pierwszej trójce.

bocian23 19.02.2012 16:27

Chyba możemy już tylko wspierać braci z Wrocławia w walce o tytuł, szkoda, ale jak się ma Pajlicia na obronie i Dziadejke w bramce to tak musi być...

Teqcontroller 19.02.2012 16:27

Basałaj matole dalej uważaj że Wisła ma dobry skład żeby wygrać tą pojebaną ligę.

Grzadq 19.02.2012 16:27

Minimalizm. Było pare akcji w 2 połowie kiedy "korytarze" były otwarte. I każdy normalny zespół pociągnąłby te akcje, puścił kontry, strzelił na 3:1 i polował na 4 bramke.

U nas tendencja od kilku sezonów, obojętnie jaki trener, jest taka, że jak jest korzystny wynik to gramy na czas.

Co do Paljicia, to po prostu nie skomentuje. Po co nerwy?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:22.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl