![]() |
Cytat:
Myślę, że on sam nie ma już żadnych złudzeń, najprawdopodobniej szuka już sobie nowej posady w poważnym klubie, u nas tylko wypełni kontrakt obowiązujący do czerwca i tyle go będziemy widzieli. |
No ladnie. Czyzbysmy zakonczyli etap budowy Wielkiej Wisly?
Bardzo niepokojace sa te stwierdzenie "w tej chwili nie szukamy" i "pozostanie co najmniej do konca roku". |
Wiadomo przecież, że to co powiedział Valx nie jest prawdą. Nowy trener jest i będzie szukany, ale operacja taka nie potrzebuje medialnego rozgłosu. Lepiej uspokoić opinię publiczną i trenera szukać po cichu. Z Maaskantem było tak samo - dopiero tuż przed podpisaniem kontraktu pojawiło się jego nazwisko.
|
Mam nadzieje ze jest jak piszesz. Powiem tak, jesli klub by tak pogrywal zostawiajac niedopowiedzenia i Moskala jako trenera w dluzszej perspektywie to na co oni licza, ze stadion bedzie pelny?
|
Mnie martwi jedno, nazwisko trenera Moskala nie zapełni stadionu. Myślę, że na następnym meczu znowu ludzi przyjdzie mniej. Frekwencja poniżej 10 tys jest bardziej realna niż kiedykolwiek za czasów Maaskanta.
|
Cytat:
|
Cytat:
Ale nie wszystko od trenera zależy. Fakt jest taki, że dziś nie mamy w kadrze takiego piłkarza jakim był Moskal. Do dziś pamiętam jak poderwał do walki drużynę w meczu PP z Legią genialną bramką...:D Z całego serca życzę Mu, aby także po zimie był trenerem Wisły. |
Zamienił stryjek siekierkę na kijek. Może jak przegra następne mecze, to się obudzą w tym klubie wreszcie.
|
Boguś Cupiał znów powtarza najgorsze błędy sprzed lat. Zwalnia trenera pod wpływem emocji, nie mając przygotowanej alternatywy jak w profesjonalnych klubach, a zastępcę mianuje spośród tanich asystentów.
To wszystko już było. Moskal też już był w takiej sytuacji i sobie kompletnie nie poradził, nic nie zmienił na lepsze, podobnie jak Kulawik, Kusto, Nawałka, niegdyś też Kmiecik. To może byli kiedyś dobrzy piłkarze, ale trenerzy z nich marni, bez sukcesów, osiągnięć, sprawdzonego warsztatu. Wisła kolejny raz strzela sobie samobója i skręca w złą stronę. Nauka dawnych błędów jak zawsze została błyskawicznie zapomniana. |
Cytat:
w MESIE nie ma NIKOGOw tej chwili kto nadawałby się do czegokolwiek wszak Czekaj już grywał u Holendra Brud - dajcie spokój Stanek, Szewczyk... rany boskie jedyna szansa to chyba tylko Nalepa, ale on jest wypożyczony... |
Markus dodam jeszcze, ze praktycznie bez doswiadczenia w samodzielnym prowadzeniu zespolu.
|
Cytat:
Moskal będzie grać tym co ma. Nie sądzę aby był tu problem z motywacją. Problemem sa liche umiejętności piłkarzy. Jak piszą,że Lamey w Holandii jest tratowany jako ciekawostka, to o czym my tu mówimy. To samo z Chavezem i Kirmem co nie wie co to wrzutka. Ale kto ich podpisał, szczególnie Lameya? Ciężko gorszego faceta było znaleźć. Ale jednak zdecydowano się nie niego. I wiedząc,że facet ma takie umiejętności mamiono Ligą Mistrzów. Tak samo widząc co potrafi Kirm, mamiono LM. |
30 Minut temu widziałem Henia K w galerii krk- aż mnie dreszcz przeszedł !)
|
Pan Kazimierz powinien wrócić na boisko, nie na ławkę trenerską.
Moim zdaniem, podkreślam: moim zdaniem, zarząd po raz kolejny wykazał się s....ysyństwem. Moskal dla kibiców z większym stażem jest postacią wyjątkową. Szkoda, że daje się mu taką niemożliwą misję. Później, jak dostaniemy od Śląska, Górnika i reszty, młodsi będą mówić: "Moskal, ty, a to czasem nie ten, co od Lenczyka 5:0 dostał?" Panie Kazku, powodzenia! Okres jest cholernie ciężki, więc za wyniki nie będę Pana rozliczał. |
Co tu pisać . Zero profesjnalizmu, kierowanie się emocjami. Nadal jesteśmy w ciemnej dupie.
Przy całej sympati do Moskala to nie jest trener na ten czas gdy trzeba wziąść to wszystko do kupy pozbierać nadać nowy kształt. I nie piszcie że to wina zarządu. Miło było się śmiać z Polonii Warszawa ech Legii możemy już gratulować mistrza. Ku.. ..a mać |
Cytat:
|
Smutny jestem coraz bardziej. Moskal to sympatyczny gość, ale współodpowiedzialny za ostatnie niepowodzenia, bo przecież to on był najbliżej Maaskanta.
Jedno jest pewne, co jest wielkim plusem - więcej szans będą dostawać Polacy. Oby to przyniosło pozytywny skutek, nadal nie tracę wiary, że ten sezon zakończymy w pierwszej trójce. Celem nadrzędnym powinno być jednak zwycięstwo Pucharu Polski, bo droga do półfinału może się usłać różami - jest tam trzech 'kopciuszków', cztery najlepsze kluby ostatniego sezonu i walka o jedno miejsce między naszą sąsiadką a Ruchem. Znając życie trafimy na kogoś z trójki Arka/Gryf/Ruch Zdzieszowice, więc wstydem będzie brak awansu. Ale do rzeczy - co mnie martwi? Kazek pewnie popracuje do końca sezonu, bo wyniki gorsze w tym roku już być nie mogą. Gramy 3 z 4 pozostałych meczów u siebie. Wrócą Małecki, Bunoza pewnie wejdzie za Chaveza. W grudniu pojawi się na boisku Melikson. Drugą rundę mamy zdecydowanie łatwiejszą, bo wszystko, co najważniejsze zagramy u siebie. Kto wie - może nawet wywalczymy znów Mistrzostwo... Ale po sezonie, Kazkowi powiedzą: "Dobra robota, dzięki." i zatrudnią z powrotem Smudę, który przy odrobinie szczęścia wyjdzie z reprezentacją z grupy EURO i na fali tego sukcesu Cupiał mający sentyment do Franza, zaprosi go do współpracy by odbudować "wielką Wisłę". Kazek znowu będzie asystentem. Szkoda tylko, że tak naprawdę aktualni kadrowicze Smudy to chyba jedno z ciekawszych pokoleń, jakie się nam mogło przydarzyć, bo zasługi przypadną Smudzie, choć nic wielkiego on dla tej drużyny nie zrobił. Niemal wszyscy grają w jakimś niezłym klubie zagranicznym, nasza trójka z Dortmundu jest na fali, Jeleń i Obraniak oraz Dudka dobrze radzą sobie we Francji, mamy naturalizowanego Perquisa i Boenischa, do tego paru Polaków z Legii, trio z Trabzonu, bramkarze Arsenalu i możnaby tak wymieniać... |
Uważam, że doświadczenie w pracy z takimi szkoleniowcami jak Petrescu, Engel, Okuka, Maaskant powinno wystarczyć w pełni do prowadzenia zespołu samodzielnie. Kwestia czy on potrafi wstrząsnąć zespołem aby zaczął grać lepiej bo o to przecież wszystkich chodzi. Plusem jest to, że zna zespół, wie że Chavez nie potrafi kopać piłki, a Kirm nie potrafi wrzucać itp, to na pewno jest na plus.
Skoro dali mu szansę nie widzę sensu biadolenia. Życzę mu powodzenia choć nie ukrywam że nie tak sobie to wszystko wyobrażałem. Uważam jednak że decyzje o zwolenniku Maaskanta można racjonalnie usprawiedliwić nie jest dla mnie to jakiś skandal, czego nie można było powiedzieć w przypadku chociażby Petrescu. |
Cytat:
To jest problem taktyki, ustawienia, dyscypliny i motywacji. Lamey moze i jest slaby jak i niejeden pilkarz Wisly, ale cel ich sciagniecia byl jasny - doswiadczona kadra w walke o LM. Nie udało się - wnioski i jedziemy dalej. Ale nikt mi nie wmówi, że ten skład nie jest w stanie grać lepiej. Po prostu Maaskant nie potrafił nimi pokierować. |
Cytat:
Niestety, przykro mi, nie wierzę w to. Zresztą pewnie 3/4 polskich trenerów przymierzanych teraz do Wisły nie umiałaby tego zrobić. |
Cytat:
Jak nie lubię Wrocławia tak Agrestowi kibicował będę. |
Cytat:
0-1 do przerwy 3-1 wynik końcowy |
zwalnianie trenerów przy każdym kryzysie nic nie da, a zaprowadzi nas na samo dno i daleko nie zajdziemy. Niech szybko szukają nowego trenera. Jestem za tym Jimenezem, ale szkoda mi Roberta.
|
Cytat:
|
Każdy z Nas marzy,aby Wisła była jak najbardziej wiślacka. Któż inny jak nie Moskal Kazimierz będzie do tego dążył?! Dajmy mu wielki kredyt zaufania i wspomagajmy jak tylko potrafimy! Ku chwale Białej Gwiazdy! Moskal Kazimierz,nie rusz Kazika,bo zginiesz!
|
jeszcze jedna rzecz mnie naszła.
Kazek Moskal, będzie pracował do grudnia po czym przyjdzie nowy trener. Drużyna jest zdołowana, zmęczona itd. Złapie parę porażek, pokłosie ostatnich miesięcy i już wszyscy będą mówić, jaki to z niego słaby trener. Oj nie ma lekko. |
Kazek lekko nie ma ale jeśli ma z niego być coś trenersko to właśnie teraz.
Jest Wiślak z krwi i kości będzie wprowadzał młodych (na Jaliensie nigdzie nie zajedzie i on o tym wie) |
Zostawianie Moskala na stanowisku trenera do końca rudny jesiennej to ogromny błąd i prawdopodobnie skończy się utratą szans na Mistrzostwo a i o podium może być ciężko ! Teraz jest idealny moment by zatrudnić konkretnego szkoleniowca który postawiłby tą drużynę na nogi ,przez końcówkę rundy jesiennej zapoznałby się z drużyną , poznał jej słabe punkty i które pozycje wymagają wzmocnień które byłyby przeprowadzone w zimie ! I do rundy wiosennej nowy trener mógłby już mieć skompletowaną i wzmocnioną wg swojego uznania drużynę . A tak jeśli zostanie zatrudniony w przerwie zimowej ( założę się że bliżej końca tej przerwy niż początku), w okresie przygotowawczym dopiero będzie się zapoznawał z drużyną i piłkarzami , i nie będzie w stanie dobrze ocenić które pozycje wymagają wzmocnień , z którymi piłkarzami można wiązać większe nadzieję a którzy się kompletnie nie nadają ! I zamiast przygotowywać kompletną drużynę do rundy rewanżowej będzie na prędce ściąganie zawodników na pozycje na których nowy trener będzie widział niedostatki ... ( skąd ja to znam ...) Chyba że to celowe działanie mające na celu to żeby nowy trener nie oczekiwał jakichś funduszy na transfery w zimowym okienku po tych paru meczach , w klubie wcisną mu kit że na każdej pozycji jest po dwóch dobrych równych piłkarzy , że mamy świetną młodzież i powiedzą że oczekują Mistrzostwa i Ligi Mistrzów :D ...
Mam nadzieję że w klubie przejrzą na oczy i dojdą do wniosku że nie ma sensu czekać z zatrudnieniem nowego trenera aż do zimy ! Jeśli jednak nowego trenera nie byłoby wcześniej to dlaczego nie pozwolono Maskantowi dokończyć tej rundy i w zimie na spokojnie dokonać zmiany na tym stanowisku ? Czy ktoś uważa że z Moskalem więcej ugramy niż z Maskantem w tych sześciu meczach rundy jesiennej ? Wątpię ! |
Fanfan, ta runda jest stracona. Piłkarzy jeszcze dobiło zwolnienie Maaskanta i to przejdzie na ich dalszą kiepską grę. Nowy trener i tak by za wiele nie zdziałał, bo by musiał zespół poznać. I Roberta powinni zwolnić na koniec rundy.
|
Cytat:
|
Cytat:
"Samego Maaskanta będę wspominał miło. To uśmiechnięty człowiek." Garguła. Cóż... jak w "Imieniu róży" Umberto Eco: "Śmiech zabija strach a bez strachu nie ma wiary". Dotarło, że uśmiechaniem się do kamer daleko nie zajedziemy. Teraz potrzeba sk....syna, którego Garguła się będzie bał. Wtedy będzie można zacząć wierzyć w sukces... |
Jestem calym sercem za Moskalem i ciesze sie ze wreszcie dostanie szanse!
|
Bez sensu jest mówienie z góry, że trener tylko do końca roku. Po pierwsze sam zainteresowany nie jest do końca umotywowany, po drugie kopacze będa mieli gdzieś Kazimierza, bo każdy z nich dobrze wie, że jest tylko na kilka spotkań i nie ma się co przejmować nim. Strasznie źle to rozwiązano.
|
Cytat:
Ale ogólnie dobra decyzja - zamiast brać na siłę nie wiadomo kogo - będzie trenerem swój co zespół dobrze zna więc mam nadzieje że wyciśnie z nich tyle co się da - oby nie było tak jak z Urbanem co już wiadomo było że wyleci z Legii i drużyna kompletnie olała końcówkę ligi Dla mnie Kaziu Moskal jest merytorycznie gotowy na samodzielne prowadzenie drużyny - nie wiem natomiast czy grajki będą czuły przed nim respekt To jest pytanie jakim był drugim trenerem - czy zespół liczył się z nim. Mam też nadzieje i to jest najważniejsze - że Moskal nie będzie figurantem a gościem podejmującym tylko i wyłącznie decyzje do których sam ma przekonanie Ogólnie powodzenia! Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Haha kandydat idealny. Zarzadowi sie nie postawi, transferow nie bedzie chcial. Profesjonalizm pelna geba. Teraz to sam nie rozumiem decyzji o zwolnieniu Maaskanta, myslalem, ze kogos juz mamy.
A co do Moskala to jesli ma honor to powinien byl sie podac do dymisji razem z Maaskantem. Jimenez pewnie chcial jak kazdy normalny trener przyjsc tu ze swoim sztabem i koszty wzrosly. To nie Maaskant. Nie bedzie firmowal ludzi, ktorych nie zna. To jednak inna polka. |
Cytat:
|
A może właśnie to jest profesjonalizm??
Że nie decydowały emocje i nie zatrudniano pierwszego lepszego trenera, który był wolny za pierwszą rzuconą przez niego kwotę jaką, zażyczył sobie za pracę na Reymonta. Może najlepszy kandydat na jakiego Wisłę stać i jaki zechce pracować w tym polskim bagnie (piszę o całych strukturach futbolowych na krajowym podwórku) zapragnął mieć chwilę do namysłu, by podjąć decyzję, że przenosi się w inny świat do całkiem obcych realiów? Prawda jest taka, że Bogusław C i tak miał do tego trenera anielską cierpliwość. Gdyby Pan Robert miał kogoś kto mu opowie historię Łazarków, Smudów, Kasperczaków i Macieja Skorży, których głowy leciały po pierwszej ligowej porażce, lub gdy byli z Wisłą na 1 miejscu w tabeli, to raczej pokrzywdzony czuć się nie powinien. Inna sprawa, że Maaskant sam się na Reymonta nie wymyślił. Polecili go panowie V i B, no ale jak ktoś trafnie wcześniej napisał - on swoją głową za nietrafioną politykę oparcia wszystkiego na drogich najemnikach zapłacił. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:23. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl