Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Poszukiwania nowego trenera Wisly - plotki, propozycje, komentarze. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8388)

prezes85 08.11.2011 08:31

Będzie Franek Smuda i tyle

Sancezz 08.11.2011 08:39

Deschamps w Monaco, Blanc w Bordeaux mieli idealne debiuty. Może iść tym tropem i zatrudnić Bixente Lizarazu? Koleś z jajami.

mhl_pl 08.11.2011 08:55

Żeby wiślaccy kopacze przekonali się co to profesjonalizm i żeby dostali ostry wycisk to na ławce trenerskiej musiałby siedzieć Felix Magath albo Louis van Gaal :) A jak wszyscy wiemy jest to nierealne :)

Jak dla mnie kandydatem był Rysiu Tarasiewicz ( niestety już w ŁKS), poza tym Jan Urban bo stawia na młodych chłopaków !
A trenerem i tak pewnie będzie Maonolo Jimenez :)

sovinho_02 08.11.2011 09:06

Do końca rundy trenerem ma być Kaziu Moskal... Mam nadzieję że postawi na młodych chłopaków i na Górnik wychodzimy takim składem :

Pareiko - Jovanovic, Czekaj, Bunoza(Chavez),Nunez, Pajlic(Szewczyk),Wilk,Brud,Garguła(Jirsak),Iliev - Biton

Zmiany: Stanek, Boguski, Jirsak

A panów Holendrów nie chcę widzieć nawet na ławce rezerwowych...

emjot 08.11.2011 09:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sovinho_02 (Post 1188751)
Do końca rundy trenerem ma być Kaziu Moskal... Mam nadzieję że postawi na młodych chłopaków i na Górnik wychodzimy takim składem :

Pareiko - Jovanovic, Czekaj, Bunoza(Chavez),Nunez, Pajlic(Szewczyk),Wilk,Brud,Garguła(Jirsak),Iliev - Biton

Zmiany: Stanek, Boguski, Jirsak

A panów Holendrów nie chcę widzieć nawet na ławce rezerwowych...

Brud, Szewczyk pokazali klasę w młodych derbach
mesową klasę jeśli chodzi o szczegóły
Garguła? :lol:
Stanek i Boguski :lol:
Bunoza jest połamany
Jirsak chory

dramat nasz jest taki że nie ma kim grać
zupełnie

Zbychu 08.11.2011 09:15

Adam Nawałka.W każdym razie niech to będzie polski trener.Nie żaden Holender czy Hiszpan,który sprowadzi swoich wypalonych czy przedemerytalnych piłkarzy rodaków.Jeśli mam oglądać kiksy zawodników niech to będą polacy.Przynajmniej za kilka lat może być jakiś pożytek dla reprezentacji.

Na zachodzie jest tak że jak przychodzi cudzoziemiec do klubu to musi być 2 razy lepszy od rodzimego piłkarza.W Polsce niestety jeszcze tej reguły za bardzo nie widać.

Przykład Śląska Wrocław wicemistrza Polski,obecnie będącego liderem Ekstraklasy jasno wskazuje że można mieć dobrą drużyne z polskim sztabem szkoleniowym,opartą w większości na polskich zawodnikach i wcale niekoniecznie tych z głośnymi nazwiskami sprowadzonymi za grube pieniądze.Legii też wprowadzenie do zespołu utalentowanej polskiej młodzieży raczej nie zaszkodziło.

No ale cóż.Jeśli uważamy że wszystko co zagraniczne jest lepsze od polskiego tylko dlatego że zagraniczne to szukajmy drugiego "bez sukcesów ale dobrze rokującego" Maaskanta wersji niemieckiej czy hiszpańskiej(Ci z sukcesami do Wisły raczej się nie skuszą) a za rok - dwa staniemy się drugą Pogonią Szczecin.

Stawiając na polaków nie mam jakiegoś bzika nacjonalistycznego,wiadomo jakie są realia obecnie.Chodzi o to żeby obcokrajowiec był jak pisałem wcześniej rzeczywiście ewidentnie lepszy od polaka to wtedy należy go zostawić jak Meliksona czy Bitona.

Trener natomiast uważam pownien być polakiem gdyż:
1.Zna polskie realia
2.Ci najlepsi czy nawet średni szkoleniowcy zagraniczni i tak nie zdecydują się pracować w Wiśle jak i w innym polskim klubie ze względów sportowych i finansowych.Pozostaje szukać młodych,bez sukcesów jak Petrescu czy Maaskant a to jest zawsze loteria.
3.Język.Bariera w komunikacji.

nesta 08.11.2011 09:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez libero (Post 1188748)
A po co Wiśle nowy trener, skoro i tak nie ma kim grać ?

To moze wprowadzmy odgorny zakaz, ze slabe kluby (np. z budzetem ponizej 15 mln Euro) nie moga zatrudniac trenerow. Bo przeciez oni sa niepotrzebni, bo pilkarze slabi, to po co tam trener ?

A jesli prawda jest, ze byla realna mozliwosc sprowadzenia Jimeneza wczesniej i zdecydowano sie na Maaskanta to jest w ogole jakas kpina i to pokazuje jacy idioci pracuja w tym klubie.

ChG 08.11.2011 09:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zbychu (Post 1188758)

I z kim u nas ten polski trener będzie rozmawiał w ojczystym języku? Z Jaliensem czy może z Nunezem?

JrQ- 08.11.2011 09:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1188716)
Skoro trener z tej samej półki, to po co ta zmiana?

Wydawało mi się, że jesteś kibicem z większym stażem : )
Ale skoro pytasz, to...

Wyniki klubu są średnio dobre (nie są tragiczne, nie przesadzajmy). Gdyby u nas była jakaś myśl przewodnia to zrobiono by jak w Niemczech kilka lat temu (czy nawet w Warszawie...). Gdy była klapa, to zainwestowano zdecydowanie w szkolenie, boiska treningowe i teraz mają efekty. Od samego początku Cupiała w Wiśle efekt ma być widoczny już. Cupiałowi wydaje się, że z klubem jest jak z jego kablami. Czyli wydaje pieniądze i efekt jest już widoczny, a jak nie, to problem trenera. Niestety, takie proste to nie jest. Niektóre rzeczy trzeba robić z głową. Ktoś musiał poleciał za obecny stan rzeczy, a że zwolnienie trenera jest obecnie najtańszym rozwiązaniem, to tak zrobiono. I na tym cała polityka naszego klubu się kończy. Cupiał zrobił swoje, karawana jedzie dalej.

Zresztą o czym my mówimy, nasz klub nie potrafi nawet internetowej sprzedaży biletów wprowadzić...

Co do trenera, to nie wiem kto nim zostanie - ale na pewno nikt poważny teraz w to nie wejdzie, raczej ktoś zdesperowany, długo bez pracy, ew. jakiś młody, który odbierze to jak szansę. Tak czy siak, na starcie ma przejeebane.

inimicus 08.11.2011 09:24

Po kuluarach chodzą plotki o zatrudnieniu Pawła Nowaka............

ChG 08.11.2011 09:26

Nowak byłby kapitalnym wyborem, ale nie oszukujmy się - nie ma szans na jego przyjście do Wisły. On w USA przejął nowo-powstały zespół, stworzył sobie wszystko od podstaw i całkiem nieźle wypadł ze swoimi chłopakami w sezonie MLS. Także... ;)

przemek1902 08.11.2011 09:29

Co powiecie na kandydaturę Avraama Granta?

*RoGu* 08.11.2011 09:30

chyba chodzi wam o Piotra Nowaka? :-)

dynek.pl 08.11.2011 09:43

Ja jestem przeciwny temu Jimenezowi. Gosc swoje wyniki w Sevilli zawdziecza temu, ze przejal druzyne zbudowana przez Juande Ramosa. Jakby byl taki dobry to by nie mial problemu ze znalezieniem roboty w Hiszpanii. Generalnie
trenerzy z Hiszpanii nie sprawdzaja sie zagranica, a tym bardziej w Polsce. W Hiszpanii pilke przyjmuje sie na milimetry, a tu na metry. Tam zagrywa sie na nos, a u nas na zapalenia płuc. Tutaj jest inna pilka i hiszpankie granie nijak sie tu nie sprawdzi.

Jesli chodzi o zagranicznych kandydatow to moze ten trener BATE ?
Nie jest to jakiś wielki przeskok kulturowy, a tacy goście ze Wschodu są zazwyczaj wymagający w pracy.
Osiągnięcia ma niepodważalne. Właściwie juz osiągnął tam wszystko wiec może czas spróbować czegoś
nowego i trochę tez zarobić - myślę, ze bylibyśmy w stanie zaoferować mu kuszące warunki finansowe.

sportnh 08.11.2011 09:45

btw ile zarabial mniej wiecej Maaskant?

bo Jimenez chce 450tys euro rocznie

Mixu 08.11.2011 09:49

Grant, Nawałka kto jeszcze? Dajcie spokój. Nie sprawdzali się krajowi to na gwałt trzeba zagranicznego!! Nie sprawdził się zagraniczny, musi być z Polski!! Co niektórzy tu p****lą to głowa boli. Jeśli chce się myśleć o sukcesach trzeba wyłożyć kaskę na KONKRETNEGO trenera. W Polsce takiego nie ma. Poproszę więc z zagranicy. Piotr Nowak, czemu nie. Ale zdobył on jednego mistrza MLS z tego co wyczytałem (wiem, był asystentem trenera USA przez dłuższy czas). Ligi która nie oszukujmy się, jest słaba. Plusem może być fakt że skompletowałby profesjonalny sztab z kozakiem od przygotowania (amerykańscy są najlepsi podobno) a nie z jakimś Bahrem.

Chociaż wierzę że Stasiu Valckx uruchomi macki swej machiny wpływów legalnych czy też nie do końca i załatwi nam treneiro z CV i z nazwiskiem.

sportnh 08.11.2011 09:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sportnh (Post 1188773)

cytat znaleziony na jednej ze stron:

" Robert Maaskant, holenderski trener Wisły, który w Krakowie zarabia ponoć około 140 tysięcy złotych miesięcznie."

czyli jest to praktycznie to samo co chce zarabiac Jimenez..

nesta 08.11.2011 09:55

Taka kasa za cos takiego, niesamowite..

libero 08.11.2011 09:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1188759)
To moze wprowadzmy odgorny zakaz, ze slabe kluby (np. z budzetem ponizej 15 mln Euro) nie moga zatrudniac trenerow. Bo przeciez oni sa niepotrzebni, bo pilkarze slabi, to po co tam trener ?

A jesli prawda jest, ze byla realna mozliwosc sprowadzenia Jimeneza wczesniej i zdecydowano sie na Maaskanta to jest w ogole jakas kpina i to pokazuje jacy idioci pracuja w tym klubie.

Ale po co nam trener ? Przecież po jakimkolwiek paśmie niepowodzeń znowu na formu zawrze, będziemy chcieli go wy.......ić na zbity pysk, znowu znajdzie się milion kibiców Wisły zwalniająch trenera. Po co nam trener skoro nigdy nie będzie miał czasu na wprowadzenie swoich porządków. A tak przynajmniej nie będzie sie na kogo w....iać. Oczywście ja tak nie na serio - sarkazm - w świetle trenersko-wiślackich wydarzeń - tak jak i zdanie do którego raczyłeś sie odnieść wcześniej. Inną sprawą jest, że słabymi zawodnikami to i najlepszy trener nic nie ugra.

nesta 08.11.2011 10:02

Przeczytaj sobie post Flamengisty w temacie o Maaskancie. Nie ma sie co powtarzac. W skrocie: stabilizacja dla samej stabilizacji nie jest niczym dobrym.

7 kotów 08.11.2011 10:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mixu (Post 1188777)
Piotr Nowak, czemu nie. Ale zdobył on jednego mistrza MLS z tego co wyczytałem (wiem, był asystentem trenera USA przez dłuższy czas). Ligi która nie oszukujmy się, jest słaba.

Slaba liga ?!
Z Beckhamem, Henrym, Angelem i cala reszta swietnych pilkarzy na czele ?

Widziales jakis mecz MLS w ogole ?

Erich Zann 08.11.2011 10:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sportnh (Post 1188773)

Skoro Probierz w Arisie ma dostać 300 tys. ojro to raczej 450 w tym przypadku nie powinno przeażać.
BTW też jestem sceptycznei nastawiony do Jimeneza.

westersyl 08.11.2011 10:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1188790)
Slaba liga ?!

Ja widziałem... ta liga to jest jakaś komedia, zero walki, zero agresji itd.
I nie podawaj tylko przykładu Frankowskiego bo on w debiucie strzelił dwa gole po czym usiadł na ławie bo zasada była prosta ma grać Blanco dlatego że kibice go kochali i tyle.
Tam chyba ważniejsze jest to żeby Beckham miał włosy na żel niż dobrze grał.

Pierwszy przykład z brzegu
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=LzlgQV-FgEY
wtf gdzie środek pola ? co robią obrońcy ?

Sialalalala 08.11.2011 10:11

Moskal a potem Smuda mi to pasuje, po co tu kolejny pajac , który nasprowadza "swoich" na wygodną emeryturę albo będzie próbował ziomkom dać zarobić na układzie, przerabialiśmy to juz wielokrotnie, przerabiała to też Legia.
Smudzie zaufa Cupiał da większą kase. Trzeba chłopa , który ogarnie to wszystko na podstawie tego co ma na miejscu a nie w przypadku Wisły nierealistycznych marzeń o jakichś szkółkach boiskach profesjonaliźmie.

sportnh 08.11.2011 10:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Erich Zann (Post 1188792)
Skoro Probierz w Arisie ma dostać 300 tys. ojro to raczej 450 w tym przypadku nie powinno przeażać.
BTW też jestem sceptycznei nastawiony do Jimeneza.

e ale ja nie jestem sceptyczny :-D

bo niby czemu?

ociec Ciemka 08.11.2011 10:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1188716)
Skoro trener z tej samej półki, to po co ta zmiana?
Cały ten cyrk będzie miał tylko wtedy sens, kiedy za Maskanta przyjdzie ktoś wyraźnie lepszy.

No właśnie, po co to szczekanie, najeżdżanie na własnego trenera, wrzutki w mediach. Znowu zamiast profesjonalizmu w zachodnim wydaniu, histerie emocjonalne, wywalanie trenera zanim się ma nowego i łapanka! I wrzuty manipulacyjne o trenerze takim siakim i owakim, żeby łatwiej było wywalić trenera.

Dlaczego teraz?
Na wiosnę, po solidnym wypoczynku, ta drużyna zagra zdecydowanie lepiej, teraz brak już sił.
Mamy takich a nie innych piłkarzy i oni nie mają tak wytrenowanych orgaznizmów, żeby bez przerwy letniej zasuwali na pełnych obrotach co trzy dni. Oni nawet co 7 dni w tempie takim jak w angielskiej lidze by nie wytrzymali przypuszczam.
Teraz jak wrócą, Melikson i Małecki, to może coś jeszcze ugramy, zwłaszcza, że piłkarze dostali urlop. I słusznie, bo po prostu potrzebują świeżości.

Wywalanie trenera jest akcją kolejną z cyklu "kozioł ofiarny". Tak się cywilizacji nie buduje.

A Smuda? Cóż może on też przegra derby i poleci? W końcu jeśli nie zainwestujemy w boiska, szkolenie i piłkarzy, to ten fatalny cyrk, ta karuzela nastrojów będzie trwała nadal.

PhantomRanger 08.11.2011 10:19

Ja się akurat tym Jimenezem nie podniecam. Panowie, tak na zdrowy rozsądek. Czy dobry trener z Europy sam wysyłałby swoje CV do klubu z europejskiego zaścianka jakim na obecną chwilę jest Wisła? Holenderski model się u nas nie sprawdził, hiszpański w Lechu. Jeśli ma to być trener z zagranicy to Niemiec, ewentualnie Anglik. Nam teraz nie potrzeba pięknej gry. Nam potrzeba gościa, który nauczy nasze gwiazdy podstawowych schematów taktycznych. Trenera od przygotowania fizycznego również należy zmienić.

Erich Zann 08.11.2011 10:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sportnh (Post 1188800)
e ale ja nie jestem sceptyczny :-D

bo niby czemu?

OK to "też" nie tyczyło się Ciebie :) A czemu? Bo nie wiem jak sprawdzi się "na budowie", z zawodnikami:
a) czerstwymi (jedna grupa),
b) zdemotywowanymi emerytami (druga)
Najlepszy byłby jakiś "hard work" ;). Najlepiej ofensywnei nastawiony Dan :). Wiem, wiem... s-f, umagicznianie byłych trenerów etc. :)

sztuki 08.11.2011 10:36

Ja tam czepiam się tylko obrony, nie wszystkich... Ale nie o tym temat. Wiśle trzeba max ciężkiej ręki trenerskiej typu
Felix Magath czy też Huub Stevens. nie musicie sie ze mną zgadzać ale ci trenerzy by pokazali jak sie na serio gra w Europie naszym kopaczom. Oduczyli by ich takiego za przeproszeniem "ci.powatego" myślenia "przeciwnik jest od nas lepszy, nie mamy szans i co mnie zawsze dobija będziemy chcieli powalczyć"... trener ma mieć jaja i pokazać kto rządzi w szatni i na boisku.

Jazon 08.11.2011 10:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1188720)
Cytat:

(...)]Niesieni heavymetalowym brzmieniem piłkarze Wisły Płock w poprzednim sezonie przerwali hegemonię Vive Kielce i zdobyli mistrzostwo Polski. Ich nieoficjalnym hymnem był jeden z najsłynniejszych utworów Metalliki - "Kill'em all", czyli "Zabijcie ich wszystkich".
Podobna dyscyplina - też mają piłkę - brać gościa :D

A to ciekawe, bo Metallica nie nagrała nigdy utworu pod tym tytułem. Płytę owszem, ale nie utwór. Może to był jednak Bieber?:)

A tak na serio. Przydałby się trener z nazwiskiem i wynikami (tu Jimenez chyba dobrze wypada) albo jakiś solidny trenersko Niemiec, bo chyba tylko ktoś o stereotypowej niemieckiej mentalności mógłby poukładać naszą grę wg żelaznej skutecznej taktyki (tak mnie się jako laikowi wydaje).

uzytkownik_forum 08.11.2011 10:40

A może po prpostu nie szukajmy na siłę, bo już mamy - Kazia. Wiem, że nie jest to geniusz trenerski, ale chwilowo Wisła potrzebuje chyba odrobinę luzu i noirmalności, a nie gonitwy za wynikami, która nie wychodzi, przez co morale spadają. Nie zaprzeczycie, że Wisły od podszewki i szatni zapewne nie zna lepiej od Niego nikt, z pewnością dobro IWsły ma na pierwszych miejscu i lansować się nie chce, nie jest uwikłany w żadne kontakty z menago, presji na wystawianie składu Go nie dotyczy, wie, kto w drużynie jest kim, a nie jakie ma nazwisko i ile kosztował.. Czemu nie ? Przy okazji mo zna wtedy zobaczyć, jak On ocenia potencjał druzyny, którą w końcu zna, bo RM miał zdecydowanie nierealne podejście do możliwości i jakości swoich chłopców

Mixu 08.11.2011 10:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów]
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mixu
Piotr Nowak, czemu nie. Ale zdobył on jednego mistrza MLS z tego co wyczytałem (wiem, był asystentem trenera USA przez dłuższy czas). Ligi która nie oszukujmy się, jest słaba.

Slaba liga ?!

A ty? :> Bo ja widziałem jeszcze jak Podbrożny z Nowakiem grali w barwach Strażaków z "Czikago". Być może coś tam się zmieniło na lepsze nie przeczę ale chyba sam rozumiesz co tam robi Angel, Bekcham czy Henry? Bo przecież nie pojechali się tam rozwijać i podbijać świat. Aczkolwiek nazwiska zacne. A co do poziomu to chyba nie sądzisz że jest tam wyższy poziom niż w Niemczech, Francji czy nawet w Belgii czy Holandii? Do naszej ligi nie porównuje bo przecież nie ma po co..

Markus 08.11.2011 10:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zbychu (Post 1188758)
Adam Nawałka.W każdym razie niech to będzie polski trener.Nie żaden Holender czy Hiszpan,który sprowadzi swoich wypalonych czy przedemerytalnych piłkarzy rodaków.Jeśli mam oglądać kiksy zawodników niech to będą polacy.Przynajmniej za kilka lat może być jakiś pożytek dla reprezentacji.

Na zachodzie jest tak że jak przychodzi cudzoziemiec do klubu to musi być 2 razy lepszy od rodzimego piłkarza.W Polsce niestety jeszcze tej reguły za bardzo nie widać.

Przykład Śląska Wrocław wicemistrza Polski,obecnie będącego liderem Ekstraklasy jasno wskazuje że można mieć dobrą drużyne z polskim sztabem szkoleniowym,opartą w większości na polskich zawodnikach i wcale niekoniecznie tych z głośnymi nazwiskami sprowadzonymi za grube pieniądze.Legii też wprowadzenie do zespołu utalentowanej polskiej młodzieży raczej nie zaszkodziło.

No ale cóż.Jeśli uważamy że wszystko co zagraniczne jest lepsze od polskiego tylko dlatego że zagraniczne to szukajmy drugiego "bez sukcesów ale dobrze rokującego" Maaskanta wersji niemieckiej czy hiszpańskiej(Ci z sukcesami do Wisły raczej się nie skuszą) a za rok - dwa staniemy się drugą Pogonią Szczecin.

Stawiając na polaków nie mam jakiegoś bzika nacjonalistycznego,wiadomo jakie są realia obecnie.Chodzi o to żeby obcokrajowiec był jak pisałem wcześniej rzeczywiście ewidentnie lepszy od polaka to wtedy należy go zostawić jak Meliksona czy Bitona.

Trener natomiast uważam pownien być polakiem gdyż:
1.Zna polskie realia
2.Ci najlepsi czy nawet średni szkoleniowcy zagraniczni i tak nie zdecydują się pracować w Wiśle jak i w innym polskim klubie ze względów sportowych i finansowych.Pozostaje szukać młodych,bez sukcesów jak Petrescu czy Maaskant a to jest zawsze loteria.

Kompletne brednie. Od lat PZPN wmawia Wam wraz z trenerami typu Piechniczka że trzeba stawiać na polską skompromitowana i nic nie znaczącą myśl szkoleniową a Wy to naiwnie kupujecie.

Gdyby np. cypryjczycy i turcy myśleli tak jak Ty, dalej stawiając na rodzimych piłkarzy i terenerow, zamiast na "przedemerytalnych i wypalonych" obcokrajowców, dalej byliby chłopcami do bicia, nie zanotowaliby żadnego skoku i postępu, nie graliby nigdy w LM. Na szczęście tam za strategię rozwoju nie odpowiadali kibice czy polscy myśliciele z PZPN.

Koniec świata też, gdy Śląsk czy Legia stawiane są jako pozytywne przykłady : lol: .Co takiego wygrali w tym sezonie wrocławianie?! Weszli do LE? Zdobyli mistrzostwo? Nie osmieszsjcie się takimi przykładami.

Ostatnie, czego dziś Wiśle potrzeba to kolejny słaby polski trener, który jak wiele razy w przeszłości jedynie może pogłębić kryzys, oraz kierowanie się wyobrażeniami naiwnych kibiców którym wszystko się poprzestawiało jak PZPN-owi.

sanvito 08.11.2011 11:14

Dziś wątek chyba właściwy, powtórzę Vladimir Petrovic, były trener crveny i niedawno reprezentacji Serbi. Kiedyś sporo sukcesów, ale ostatnio plecy. O jednoznaczoną ocenę pokusić się jednak trudno.

sanderuss 08.11.2011 11:15

Czy ktos bylby mi uprzejmie wytlumaczyc co to sa te mityczne "polskie realia"? Czy to chodzi o wrodzone lenistwo i minimalizm? Czy o korupcje? Czy o co?

Ajax 08.11.2011 11:21

Nie obchodzi mnie czy trener z Polski Zimbabwe czy Marsa, ma być dobry.

Ma zagwarantować gryzienie trawy nawet przy kontuzjach i słabych wynikach zespół ma się dać oglądać bez odruchu wymiotnego.

Ja najchętniej widział bym kogoś z Anglii kto gwiazdki przy braku zaangażowania wywalał by na ławkę.

wislakrakow124 08.11.2011 11:24

Najlepszym rozwiazaniem dla Wisly bylby doswiadczony trener zza granicy. Potrzebna jest osobowosc ktora zmobilizuje pilkarzy do ostrej walki nie tylko na treningach ale i na meczach.

StarBuzz 08.11.2011 11:25

Nowy trener ktokolwiek to bedzie powinien miec jeden najwazniejszy cel czyli stworzenie z R22 twierdzy, bo ona juz dawno nia nie jest.

Wesoły Roger 08.11.2011 11:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajax (Post 1188840)
Nie obchodzi mnie czy trener z Polski Zimbabwe czy Marsa, ma być dobry.

Ma zagwarantować gryzienie trawy nawet przy kontuzjach i słabych wynikach zespół ma się dać oglądać bez odruchu wymiotnego.

Ja najchętniej widział bym kogoś z Anglii kto gwiazdki przy braku zaangażowania wywalał by na ławkę.

Gryzienie trawy... W meczu z Podbeskidziem Wisła była przy piłce przez 70% czasu. Nie zabrakło gryzienia trawy, lecz umiejętności technicznych, pomysłu na grę... Większym gryzieniem trawy moglibyśmy dojść do 80% posiadania piłki. Tylko co z tego.

borys 08.11.2011 11:32

70% czasu bo pykali Jaliens do Chaveza, Chavez do Jaliensa. Posiadanie pilki nie przeklada sie bezposrednio na zaangażowanie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:39.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl