Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [13 kolejka] Cracovia Kraków - Wisła Kraków 6 Listopad, niedziela 17:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8380)

tomo 31.10.2011 10:45

Nie interesuje mnie styl i sposób w jakim wygrają bo nie wyobrażam sobie porażki w tym meczu, w Londynie mogą przegrać byle nie w tym ....idołku.

DERBY RZECZ ŚWIĘTA !!

thechris 31.10.2011 11:04

W meczu z Podbeskidziem komentatorzy mówili coś, że Wisła gra lepiej na wyjazdach niż na R22. Tymczasem na wyjazdach lepszy jest od Wisełki taki ŁKS... Co do meczu to możliwy jest każdy wynik a najbardziej prawdopodbne to: 0:0, 1:0 lub 0:1. Obie drużyny mało potrafią więc nie spodziewam się gradu bramek tylko topowa kopanina + przepychanie piłki + kopanie po kostkach na poziomie I-ligowym z obu stron.

mitmichael 31.10.2011 13:53

Wisła gra słabo ale najsłabiej gra Cracovia. Jak przegramy to bedzie katastrofa

Bóg Trybun (objawion) 31.10.2011 14:19

Za kartki poleciało im trochę typów z obrony o ile się nie mylę. Marzę o Żytce na stoperze. Fantasista Szeliga zdrowy? Oby. Radomski też klasowy grajek. Liczę na popis któregoś z tego triumwiratu.

Gramy bułę, żydy grają jeszcze gorzej. Maas zapewne znowu ustawi zespół na kontrę (skoro nawet z Limanovią graliśmy w ten sposób). Oby było widać różnicę na boisku.

taki młody 31.10.2011 14:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Denethor (Post 1184302)
Dajcie już spokój. Nieważne ile trwała ich akcja, 5 czy 10 minut. Ważne, że ją zrobili. Obiektywnie akcja koszernych na plus
Dobre miejsce, pora, turyści etc. etc. Nie dziwmy się jak icki później piszą, że na mieście są bardziej widoczni, no bo coś w tym jest.
p.s.
Czy ty i twój poprzednik zrobiliście coś w kierunku, żeby im przeszkodzić w tym ?!

Sprawdziłem sobie i wykazujesz wyjątkową nadaktywność głownie przed derbami, Amiką, Arką, Polonią B i Koroną. Wracaj tam gdzie twoje miejsce, za wielką łąkę, tam bedziesz bardziej widoczny.

markowywislak 31.10.2011 14:44

tak sobie myśle zeby Nuneza na lewą obrone a Dragana na lewą pomoc i Kirm na ławe

dynek.pl 31.10.2011 15:12

ostatnie derby na kałuży to był pojedynek na poziomie B klasy - w tym szykuje się podobnie ciekawe spotkanie

jerry.lii.lewis 31.10.2011 18:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez taki młody (Post 1184375)
Sprawdziłem sobie i wykazujesz wyjątkową nadaktywność głownie przed derbami, Amiką, Arką, Polonią B i Koroną. Wracaj tam gdzie twoje miejsce, za wielką łąkę, tam bedziesz bardziej widoczny.

Taki młody, a już jak Mały ;)
Co do napinki przedmeczowej - czy kibice Wisły powinni zawodników Cracovii nazywać (obraźliwie) "żydami" - toż w naszym zespole jest więcej prawdziwych Żydów niż u nich ;) (chyba, że się mylę - nie znam zawodników Cracovii ;) )

JrQ- 31.10.2011 18:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jerry.lii.lewis (Post 1184461)
Co do napinki przedmeczowej - czy kibice Wisły powinni zawodników Cracovii nazywać (obraźliwie) "żydami" - toż w naszym zespole jest więcej prawdziwych Żydów niż u nich ;) (chyba, że się mylę - nie znam zawodników Cracovii ;) )

nie wypowiadaj się na tematy, o których nie masz pojęcia
żyd z Cracovii, a Żyd (Izraelczyk) to nie to samo

Eternit 31.10.2011 18:38

Cytat:

koleżanki same tak na siebie mówią od jakiegoś czasu, możesz spać spokojnie.

Romuald 31.10.2011 18:42

Cytat:

Dlatego najlepiej nazywać ich parchami... u nas parcha nie znajdziesz.

Jakubus 31.10.2011 18:47

Może zwiększyliby sektor gości dla nas, w związku z tym że na pewno nie wypełnią tego swojego hipermarketu? Niech mnie ktoś poprawi, ale o ile się nie mylę to dotąd ani razu nie było u Nich kompletu? Myślę, że info przed derbami o zdrowym Maorze (wie ktoś coś o tym?) byłoby niezły straszakiem :D

sedTS 31.10.2011 18:52

Ludziska opanujcie się z tym pesymizmem.Taka wtopa jak z góralami nie ma prawa się powtórzyć .Pojedziemy z qrwami równo.Jak dle mnie to 2-0 lub 3-1

sedTS 31.10.2011 18:58

Piszecie że nasi na derby nie identyfikują sie z Wisłą. To który z tych parchów ma się identyfikować ze świętą wojna: Cahalon, Hosek, Kosanovic, Puzigaca Visnakovs Struna, Suvorov, Ntibazonkiza van der Biezen????
Rozjezdzać szmaty i tyle

piotrek06 31.10.2011 20:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jakubus (Post 1184474)
Może zwiększyliby sektor gości dla nas, w związku z tym że na pewno nie wypełnią tego swojego hipermarketu? Niech mnie ktoś poprawi, ale o ile się nie mylę to dotąd ani razu nie było u Nich kompletu? Myślę, że info przed derbami o zdrowym Maorze (wie ktoś coś o tym?) byłoby niezły straszakiem :D

Komplet był raz... na otwarciu

mnemonic 31.10.2011 20:09

oj nie chcę nic mówić, ale byłem dziś koło południa w okolicach ichniejszego stadionu i patrząc na kolejki to kas to komplet raczej będzie

Eternit 31.10.2011 20:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Semper Fidelis 1985 (Post 1184014)
184te derby Krakowa.

W niedzielę gramy 184te czy 186te Derby?
Tutaj http://historiawisly.pl/wiki/index.p...ia_%28Derby%29 w ostatniej tabelce poprzednie Derby mają numer 185. Skąd więc różnice?

Jagul 01.11.2011 11:16

Każdy inny wynik niż zwycięstwo, to będzie jedna, wielka kompromitacja. Porażkę z Podbeskidziem jakoś zaakceptowałem ale porażki w Derbach sobie nie wyobrażam.
Mam nadzieje, że w końcu wyjdziemy na dwóch napastników, bo może wtedy coś zaskoczy.

TRZEBINIAnin 01.11.2011 12:59

My na pewno bez Bunozy, Małeckiego, Meliksona i Sobola tak?
Czy ktoś jeszcze ma kontuzje/kartki ?

Jovanovic i Genkov już zdrowi, trenują normalnie z drużyną

PARCHY - MONARCHA 0-3

Iliev Biton Wilk !

Arturo Qr2nów 01.11.2011 13:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotrek06 (Post 1184525)
Komplet był raz... na otwarciu

Nie było.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TRZEBINIAnin (Post 1184760)
My na pewno bez Bunozy, Małeckiego, Meliksona i Sobola tak?
Czy ktoś jeszcze ma kontuzje/kartki ?

Co do Sobolewskiego i Meliksona, to nie wiadomo do końca.

Quorth 01.11.2011 13:40

Obrzezańcy się mobilizują ma maxa. Spotkanie z Wielką Wisłą to najważniejszy dzień w ich zakompleksionym życiu. Życzę im spadku bo nie zasługują na ekstraklasę i na przywilej spotykania się z nami. Oni żyją tylko kompleksami i nienawiścią do Wisły z tego powodu pewnie będzie komplet. Część stadionu będzie pewnie po raz pierwszy na meczu żeby pośpiewać sobie WTSK. Jestem pewien, że pojedziemy ich i wrócą ze spuszczonymi garbatymi nosami na swoje przerzucone osiedla

Kamell 01.11.2011 14:05

Przyszliście chamy, dlatego że my tu gramy!!! Poprostu ich mobilizacja i nienawiść pokazuje naszą siłe:)). Choćbyśmy mieli zakończyć sezon na 4 miejscu ten mecz poprostu trzeba wygrać. Nasi mają orać boisko, trzeba to wygrać i kolejny kamyczek dołożyć do ich spadku. Do tego widzieć te parchate świńskie mordy po ich przegranej bezcenne.

syryls 01.11.2011 17:07

Nareszcie szansa na większą ilość goli, Biton może sobie postrzelać.

Teqcontroller 01.11.2011 17:22

Nie wyobrażam sobie innego wyniku niż wygrana z zasrańcami.

Patryk_185 01.11.2011 17:23

W tamtym sezonie w rundzie jesiennej gdy posada Maaskanta wisiała na włosku też graliśmy z Cracovią, wynik chyba każdy pamięta i bramkę w 94 minucie i wtedy po tym meczu wszystko małymi kroczkami zaczęło iść do przodu, oby i teraz też tak było, a jak nie to chyba będzie czas się pożegnać z holenderskim trenerem.

lizzy 01.11.2011 18:02

Patrząc na to co aktualnie gramy i my i oni, poziom meczu może być jeszcze bardziej porażający niż rok temu :-/
Niby trzeba myśleć pozytywnie ale na kilometr śmierdzi tu rozpaczliwym 0:0 po obustronnej bezładnej kopaninie. No chyba że w jakichś kompletnie absurdalnych okolicznościach Jaliens wybijając piłkę w polu karnym trafi w plecy Gargułę albo Żytko z 40 metrów poda piłkę do Kaczmarka a ten ją puści pod nogą...

Quorth 01.11.2011 18:21

Polemika historyczna nie ma sensu. Oni zaraz będą nam wyrzucać GTS nie znając kompletnie realiów tamtej epoki i tego że oni także jak wszystko w Polsce było podporządkowane PZPR-owi. Liczy się to co jest dzisiaj a dziś niewielu jest kibiców Cracovii, pełno natomiast poprzerzucanych ku..w bez honoru, którzy żyją w nienawiści do Wisły a kauflandu na Kałuży na oczy nie widzieli

Dobitwp 01.11.2011 19:03

Icek ickiem. Oni nie piszą Wisła tylko gts. Więc nie rozumiem czemu piszcie cracovia z dużej litery są inne synonimy tej drużyny. Oni bez szacunku do nas to my do nich!

A co do derbów to prawda jest taka. Że przegrać nie powinniśmy. Bo kopacze parchów jakoś nie grając z polotem. Dużo zależy jak podejdą i wejdą w mecz Nasi piłkarze. Chociaż jak wiemy w derbach każdy wynik możliwy.

63.5 Kg 01.11.2011 19:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arturo Qr2nów (Post 1184770)
Nie było.

Co do Sobolewskiego i Meliksona, to nie wiadomo do końca.

A kto Cie oklamal ze z Meliksonem niewiadomo??

tommiyacht 01.11.2011 19:33

oba zespoły grają pyte. Na papierze indywidualnie jestesmy lepsi, natomiast jak to w derbach bywa, o wyniku zaważy pazur, wola walki itd a jesli u nas bedzie tak jak z PBB to nie wróże wyniku

Wyjazd do Londynu jst nam wybitnie nie po drodze w kontekscie derbów

Denethor 02.11.2011 10:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez taki młody (Post 1184375)

Po pierwsze. Nie do ciebie skierowany był post, więc po cholerę się wcinasz ?! Statystki sobie podbijasz ?
Po drugie. Nie wniósł nic do tematu.
Po trzecie. Twoje zachowanie można uznać jako co najmniej śmieszne. Śledzisz i analizujesz posty użytkowników ?!
Wolę żebyś w ogóle nie odpisywał ale jeśli będziesz musiał, to przynajmniej nie na forum...
p.s.
g*wno cię obchodzi, w którym momencie/okresie piszę posty !

AXEL75 02.11.2011 11:02

A to najciekawsze zdanie znalezione na stronie craxy ,,Tylko kupno biletu w przedsprzedaży daje gwarancję, że nie zabraknie dla nas wejściówki na mecz na którym po prostu musimy być! '' Czyżby zakładali że stadion będzie opanowany przez Nas :)

pcpc 02.11.2011 11:09

:) nie wyobrazam sobie nie danie 100% z siebie i wygrania w meczu mozemy przegrac z fulham ale z Cracovia to piorytet

TRZEBINIAnin 02.11.2011 11:17

Odprawa meczowa pejsów przed derbami (z forum icków):

- Interesuje mnie jedynie zwycięstwo! - grzmi Pasieka
przechadzając się w tę i z powrotem przed grupką skupionych piłkarzy.
- Dobrze, powtórzę jeszcze raz. Nykiel! Co to jest?
Wywołany wyprężył się na baczność i stuknął obcasami. To znaczy
próbował, lecz gumowe korki stłumiły odgłos.
- To jest kura panie generale!
- Gówno tam! Żytko! Co to jest?
Żytko przez chwilę z uwagą przyglądał się okazanemu przedmiotowi.
- To nie jest kura? - zaczął asekuracyjnie.
- Dobrze. To nie jest kura. A co to jest?
- Nie kura, panie gene... znaczy, panie trenerze.
- To już wiem. Pytałem, co to jest.
- To jest... to jest piii...
- Dobrze, dobrze, pi?
- Pinokio?
- Sam jesteś Pinokio! Radomski! Co to jest?
- To jest piłka, panie trenerze!
- Brawo! Świetnie! Reszta słyszała? No to wszyscy razem powtarzamy.
Głośno! Żebym was słyszał!
- Toooo jeeeeest piiiiiiiłkaaaaaaa.
- Dobrze. Piłka do gry w piłkę nożną, zwaną też futbolem. Dlatego
czasami nazywa się ją też futbolówką. Radomski! Czemu Puzigaca się
przewrócił?
Radomski podbiegł do kolegi, który zsunął się z ławki i jęczał na
podłodze w pozycji "ranek na weselu". Fachowo sprawdził puls i oddech,
po czym zdał relację.
- Zwykłe omdlenie, panie trenerze.
- Omdlenie? A to czemu?
- Zwykle tak reaguje na natłok informacji. Po prostu układ nerwowy mu
się wyłącza. Pan trener podał zbyt dużo informacji o piłce, kolega
próbował to przyswoić i zapomniał oddychać. Niedotlenienie mózgu i
omdlenie jako naturalna konsekwencja.
- Ale ja tylko powiedziałem, że piłka to futbolówka!
- No właśnie. Za dużo informacji na raz, proszę pana.
Pasieka przez chwilę milczał, po czym machnął ręką.
- Nieważne. Suvorov! Co macie robić z piłką na meczu?
- Nie dotykać rękami!
- Dobrze. A do tego co? Tak, Kaczmarek ?
- Ja mogę rękami, trenerze?
- Możesz.
Ktoś nieśmiało zaprotestował.
- Dlaczego Kaczmarek może rękami, a my nie?
- Bo Kaczmarek jest bramkarzem.
- Ale to niesprawiedliwe. Dlaczego zawsze Kaczmarek jest bramkarzem?
- Bo mam rękawice, złamasie!
- Sam jesteś złamasem, złamasie!
- Spokój!!! - Pasieka włożył w ten okrzyk tyle sił, ile miał - Kaczmarek może
dotykać piłki rękami, a wy nie. Jasne?
- Ale...
- Jasne?!!!
- Tak, trenerze.
- To dobrze. Nie zazdrośćcie mu, bo on będzie musiał cały mecz stać na
bramce, a wy będziecie mogli strzelać gole. Ooo... widzę że Puzigaca
doszedł do siebie. Zuch chłopak. Tak, Niedzielan ?
- Co to znaczy strzelać gole, trenerze?
- To znaczy musicie umieścić piłkę w bramce przeciwnika.
- Ale tylko Kaczmarek może jej dotykać!
- Tak, ale piłka nożna polega na kopaniu piłki nogami. Trochę to zakrawa
na pleonazm, bo niby nie można kopać rękami, ale... Czemu Puzigaca
znowu leży?
- Pleonazm, trenerze. Załatwił go pan tym chyba na cacy.
- Ups...
- Chyba trzeba będzie zadzwonić po erkę...
- Dobrze, niech ktoś zadzwoni. Na czym to ja... Acha. Trzeba wkopać
piłkę do bramki przeciwnika.
Wśród zawodników zapanowało poruszenie. Wreszcie z ławki podniósł się
van der Biezen.
- Ale to bardzo trudne, trenerze. Niech pan sam spojrzy - piłka jest
okrągła i bardzo trudno jest ją tak kopnąć, żeby poleciała tam gdzie się
chce. O, proszę...
Tu van der Biezen. postawił przed sobą piłkę i spróbował kopnąć w stronę
Pasieki. Dudzic, trafiony centralnie w nos, dołączył stanami
świadomości do Puzigacy. Pasieka przeciągnął sobie wolno dłonią po
twarzy. Zrobił kilka głębokich wdechów.
- Nie wiem, jak tego dokonacie, ale macie wygrać. Macie ich roznieść,
rozgnieść i rozgromić! Jak Jagiełło pod Grunwaldem! Zrozumiano?
Szeliga nieśmiało podniósł rękę.
- Na pewno jak Jagiełło pod Grunwaldem?
- Tak, do jasnej cholery!
- A skąd trener tak dobrze zna historię Polski?
- Nieważne! A teraz won! Na boisko!

Piłkarze stali przy wyjściu do szatni. Szeliga jeszcze raz
przypominał słowa trenera.
- Pamiętacie, co nam powiedział? Mamy być jak Jagiełło!
- A co robił Jagiełło? - spytał Ntizabonkiza, któremu dawna historia Polski
nie była jeszcze dość bliska.
- Z tego co wiem, to trzeba stać na wzgórzu i po prostu patrzeć, co
robią tamci...
- Ale na boisku nie ma wzgórza!
- No to po prostu będziemy stać i patrzeć. Trener na pewno będzie
zadowolony.

Oraz po ostatnim meczu:

Widzew - Cracovia

Atmosfera w Cracovii jest fatalna. Drużyna przegrała już po raz ósmy w tym sezonie i z sześcioma punktami na koncie zajmuje ostatnie miejsce w tabeli T-Mobile Ekstraklasy. Nic dziwnego, że piłkarzom puszczają nerwy. Kilka minut po meczu z Widzewem w szatni drużyny z Krakowa doszło do szarpaniny między zawodnikami. Kiedy wszedł do niej Wojciech Kaczmarek, bramkarz Cracovii, kłótnia przerodziła się w rękoczyny. Najbardziej aktywnymi uczestnikami awantury byli obcokrajowcy, którzy kłócili się z polskimi zawodnikami. Całej sytuacji przypatrywała się grupa dziennikarzy, która stała przy otwartych drzwiach od szatni Cracovii. Chwilę później zamknął je Łukasz Nawotczyński.

Zapytany o tę sytuację na konferencji prasowej Dariusz Pasieka, trener drużyny gości, nie chciał jej komentować. - Nic nie widziałem, nic nie słyszałem. Byłem wtedy na boisku - zarzekał się.

Kaan 02.11.2011 12:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1184152)
MyŚl o tym bez przerwy - to nie mecz - to derby!

Moze ktos to przetłumaczy na esperanto i podrzuci chłopakom do szatni?

Ajax 02.11.2011 13:12

Myślę że Polacy i Bałkańska ekipa rozumie derby tłumaczyć trzeba na hiszpański i holenderski:)

m_abg 02.11.2011 15:35

hehe, cieszą się tam tą swoją frekwencją, a bilety mają najnizsze w lidze, w cenach dumpingowych, jakby u nas były bilety po dyszce czy tam piątce to byśmy zobaczyli frekwencję. U nich karnety na niektóre sektory kosztują tyle co u nas jeden bilet na niektóre mecze. U nas piszą o studentach a sami ściagaja ich na swój stadion po 5 zł.
Wystarczy tylko parchulcom przypomnieć Sosnowiec i te tabuny najwierniejszych ciągnących na własne mecze ;)

Kociewiak 02.11.2011 15:41

ilu ich tam najwięcej było, 199? :D

Fidanzato 02.11.2011 17:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez m_abg (Post 1185187)
hehe, cieszą się tam tą swoją frekwencją, a bilety mają najnizsze w lidze, w cenach dumpingowych, jakby u nas były bilety po dyszce czy tam piątce to byśmy zobaczyli frekwencję. U nich karnety na niektóre sektory kosztują tyle co u nas jeden bilet na niektóre mecze. U nas piszą o studentach a sami ściagaja ich na swój stadion po 5 zł.
Wystarczy tylko parchulcom przypomnieć Sosnowiec i te tabuny najwierniejszych ciągnących na własne mecze ;)

Nie tak do końca jak piszesz mają bilety po........................

Sektor VIP: 90 zł, Sektor A: 22 zł, Sektor B: 22 zł, Sektor C: 30 zł, Sektor D: 15 zł, Sektor E: 30 zł, Sektor F:37 zł, Sektor G: 30 zł, Sektor H: 37 zł, Sektor I: 18 zł.

m_abg 02.11.2011 21:07

Ceny biletów w rundzie jesiennej sezonu 2011/12:
- 5-3 dni przed meczem:
Sektor VIP: 60 zł
Sektor A: 15 zł
Sektor B: 15 zł
Sektor C: 20 zł
Sektor D: 10 zł
Sektor E: 20 zł
Sektor F: 25 zł
Sektor G: 20 zł
Sektor H: 25 zł
Sektor I: 12 zł

bilety dla studentów po 5 zł, kobiety za złotówkę.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:33.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl