Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [11 kolejka] ŁKS Łódź - Wisła Kraków - 23 października, niedziela 14:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8346)

Teqcontroller 21.10.2011 17:14

W Łodzi na pewno nie chcę widzieć tego [...] Gargułę bo jest [...] , co do meczu , myślę że będzie ciężko , ŁKS będzie grał na kontry a my będziemy rozgrywać spokojnie piłkę.Jak pokazały ostatnie mecze bez Meliksona Małeckiego Sobolewskiego można wygrywać mam nadzieję że Marko się wykuruje i razem z Ilievew będą ciągnąć grę.

19sebawro06 21.10.2011 17:16

moim zdaniem powinniśmy zagrać dwójką napastników biton na szpicy a za jego plecami genkov który wszedł by do składu kosztem nuneza. w pomocy iliev garguła jako defensywny wilk

wolfy 21.10.2011 20:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1179575)
Pojawia się szansa na występ w pierwszym składzie Michała Czekaja, bo kto wie czy to nie on będzie tworzył parę stoperów z Kew w Londynie, ( nie wiem co z Bunozą) a kiedyś ten wariant trzeba wypróbować, mecz z ŁKS-em i Limanovią jest moim zdaniem dobrym momentem na taki sprawdzian.

Nie sądzę. Prędzej Diaz tam powędruje, albo Jovanović. W ostateczności Wilk albo Sobol.
Czekaj na stoperze w Londynie? A czy Maaskant wygląda na idiotę? Chłopak nie wyrasta jakoś specjalnie ponad ME i ma zatrzymać obrońców Fulham?
Ochłońcie trochę.

EDIT: Co do Rafała to zastanawiam się, czy on ma siłę żeby zagrać przez chociaż 60 minut na normalnym poziomie. Jeżeli już, to wejdzie na zmianę.

FraMat 21.10.2011 21:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1179836)
Chłopak nie wyrasta jakoś specjalnie ponad ME i ma zatrzymać obrońców Fulham?

No może jak obrońcy Fulham zagrają w ataku, to nasi napastnicy poradzą sobie z napastnikami Fulham w ich liniach obronnych?
:p

flamengista 21.10.2011 21:28

Jedyny pomysł, jaki Probierz może mieć na Wisłę to pomysł Korony Kielce. A więc ostro po kościach i modły do sędziego Małka. Ten naiwny plan może się tylko powieść wtedy, jeśli sami zagramy kichę.

Jeśli natomiast zagramy z zaangażowaniem podobnym do meczu z Fulham, to nie powinno być żadnych problemów.

Ja przede wszystkim liczę, że dobra gra Lameya i Kew nie była jakimś wybrykiem natury i incydentalnym wypadkiem, ale zwiastunem czegoś nowego i dobrego. Z całym szacunkiem dla Łodzian, ale przy takim przeciwniku obaj Holendrzy też mogą pokazać się z dobrej strony.

A jak dobrze będzie grała obrona, to już połowa sukcesu. Z przodu jest sporo opcji, myślę że zmęczony Iliew nie wyjdzie w pierwszym składzie. Otwiera się szansa dla Boguskiego, który może zagrać połówkę, a po jakiś 60 minutach zmieni go Iliew. Liczę też na dłuższą grę Genkowa, który na twardo grających Łodzian będzie idealny.

W środku pola chyba nie ma sensu stawiać na delikatnego Gargułę: szansę niech dostanie Jirsak, który mimo wszystko lepszy od Łukasza w destrukcji. Łukasz, podobnie jak Iliew wejść może ew. w końcówce.

PS. Przypominam, że za wyzywanie piłkarzy Wisły są bany

willow 21.10.2011 21:40

Jedynym przeciwnikiem Wisły w tym meczu będzie...Wisła.
Wszystko w głowach naszych piłkarzy. Mam nadzieję, że podejdą do spotkania z pełną koncentracją, zagrają ambitnie, powalczą o każdy centymetr boiska.
Oby dwa ostatnie mecze były początkiem dobrej passy...

alberto 21.10.2011 22:19

Delikatnie nie na temat ale warte uwagi. W sobotę na Małopolska.TV będzie transmisja na żywo ligowego meczu naszego rywala w Pucharze Polski - Limanovii Limanova. Dodatkowo fajne jest dla nas, że Limanovia gra z naszymi tarnowskim przyjaciółmi. Sobota od 14:55 - tu jest link - http://www.malopolskatv.pl/g-14-unia-t-limanovia/

licoo 21.10.2011 22:41

Jaka była ławka rezerwowych na meczu z Fulham?

ed:dzięki

czarny88 21.10.2011 23:16

Jovanić , Czekaj , Paljić , Brud , Jirsak , Boguski , Genkov

1q2 21.10.2011 23:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1179862)
Oby dwa ostatnie mecze były początkiem dobrej passy...

Oby - ŁKS i Podbeskidzie to będą pierwsze mecze kluczowe do zdobycia MP -nie możemy sobie w nich pozwolić na żadną wtopę

tofik 22.10.2011 04:13

Trochę się obawiam, bo:
- ŁKS za Probierza już nie gra tak badziewnie jak na początku.
- Chcąc dobrze grać co 3 dni trzeba umieć szanować piłkę, żeby się nie zajechać. Niestety my nie umiemy. Czyli będziemy zmęczeni i człapiący.
- Gramy kichę na wyjazdach, często z przyczyny podanej w punkcie drugim

mitmichael 22.10.2011 06:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1179928)
Trochę się obawiam, bo:
- ŁKS za Probierza już nie gra tak badziewnie jak na początku.
- Chcąc dobrze grać co 3 dni trzeba umieć szanować piłkę, żeby się nie zajechać. Niestety my nie umiemy. Czyli będziemy zmęczeni i człapiący.
- Gramy kichę na wyjazdach, często z przyczyny podanej w punkcie drugim

Ale z tymi najlepszymi nie wygrywają

_ukoL 22.10.2011 06:57

Myśląc o tytule mistrzowskim z rywalami pokroju ŁKS-u punktów stracić nie wolno. Chyba wszyscy we Wiśle zdają sobie z tego sprawę i odpowiednio poważnie podejdą do tego meczu.

Elefant 22.10.2011 18:36

Oby tylko nie wyszli na mecz jak to określił Nunez "zrelaksowani".

Oby wytrzymali kondycyjnie, po ciężkim czwartkowym meczu.

Oby sędzia Małek miał dobry dzień.

willow 22.10.2011 19:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _ukoL (Post 1179935)
Myśląc o tytule mistrzowskim z rywalami pokroju ŁKS-u punktów stracić nie wolno. Chyba wszyscy we Wiśle zdają sobie z tego sprawę i odpowiednio poważnie podejdą do tego meczu.

Tym bardziej, że mamy szanse na wicelidera...

crux.a 22.10.2011 20:01

A ja bym chciał, żeby Wisła zagrała wreszcie tak, żeby zwycięstwo było efektem ciągłej i wyraźnej przewagi technicznej i taktycznej naszego zespołu, żeby wypunktowali rywala. Ot, takie spokojne 2-0 z obiema bramkami w pierwszej połowie, z długim graniem piłką, szanowaniem sił.

wolfy 22.10.2011 20:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crux.a (Post 1180250)
A ja bym chciał, żeby Wisła zagrała wreszcie tak, żeby zwycięstwo było efektem ciągłej i wyraźnej przewagi technicznej i taktycznej naszego zespołu, żeby wypunktowali rywala. Ot, takie spokojne 2-0 z obiema bramkami w pierwszej połowie, z długim graniem piłką, szanowaniem sił.

Ja również. Ale 1:0 dla nas po golu Jaliensa strzelonym ręką podczas gdy Lamey robił kręcenie wora bramkarzowi też mnie usatysfakcjonuje.
Poza tym za słabych mamy technicznie graczy żeby sobie spokojnie pograć piłką. W obronie to jedynie Lamey i Jaliens mogą podać do przodu, a wyprowadzenie piłki od własnego pola karnego to przecież podstawa...

marek2a 22.10.2011 20:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1180252)
Poza tym za słabych mamy technicznie graczy żeby sobie spokojnie pograć piłką. W obronie to jedynie Lamey i Jaliens mogą podać do przodu, a wyprowadzenie piłki od własnego pola karnego to przecież podstawa...

Paljic też umie wyprowadzić na kontrę,nie widzę wielkiej różnicy między Paljicem a Lameyem. Obywdaj są w tym dobrzy ,ale czekam na powrót Jovanovica i zimowy transfer Stana:rotfl:

skeba 22.10.2011 21:51

Cytat:

Jovanić , Czekaj , Paljić , Brud , Jirsak , Boguski , Genkov
Pareiko - z Fulham zagral pewnie. Myślę, że najgorsze ma za sobą.

Czekaj - Chavez owszem - nie zagra w LE to może grać w lidze, Czekaja widzę natomiast na mecz z Limanowią.

Brud - Jak wyżej. Z Fulham nic nie pokazał, miał grubo ponad 10 minut i kompletnie - nic.

Jirsak - Wole jednak wariant z 2 napastnikami

Genkova widzę u boku Bitona.

wolfy 22.10.2011 23:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marek2a (Post 1180282)
Paljic też umie wyprowadzić na kontrę,nie widzę wielkiej różnicy między Paljicem a Lameyem. Obywdaj są w tym dobrzy ,ale czekam na powrót Jovanovica i zimowy transfer Stana:rotfl:

Ale tu nie chodziło o kontry, tylko kontrolowanie gry. Pajlić nie umie dobrze podać ani utrzymać się przy piłce. Z tym drugim u Lameya też szału nie ma.
Żeby kontrolować grę trzeba mieć bardzo mało strat, a u nas - wiadomo: co trzecie podanie do rywala.

masterlag 23.10.2011 00:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1180344)
Ale tu nie chodziło o kontry, tylko kontrolowanie gry. Pajlić nie umie dobrze podać ani utrzymać się przy piłce. Z tym drugim u Lameya też szału nie ma.
Żeby kontrolować grę trzeba mieć bardzo mało strat, a u nas - wiadomo: co trzecie podanie do rywala.

Jak nie wiesz co zrobić z piłką, to podaj ją przeciwnikowi. Niech się oni martwią!

Kurde, to chyba "polska myśl szkoleniowa", a pasuje tutaj jak ulał! I to do "holenderskiej..." :>

willow 23.10.2011 00:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masterlag (Post 1180351)
Jak nie wiesz co zrobić z piłką, to podaj ją przeciwnikowi. Niech się oni martwią!

Kurde, to chyba "polska myśl szkoleniowa", a pasuje tutaj jak ulał! I to do "holenderskiej..." :>

Jakby można było oceniać tutaj posty, dostałabyś 10/10 :)

1q2 23.10.2011 02:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masterlag (Post 1180351)
[I]Jak nie wiesz co zrobić z piłką, to

..ją wy.......;)

Kris Dee 23.10.2011 03:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1180344)
Pajlić nie umie dobrze podać ani utrzymać się przy piłce. Z tym drugim u Lameya też szału nie ma.

Czy ja wiem, moim zdaniem Dragan całkiem dobrze wyprowadza piłkę, przecież w końcu jest nominalnym pomocnikiem. Szkoda tylko że jego dośrodkowania są zazwyczaj bardzo niecelne.
Pamiętam Lameya na początku sezonu jak dorzucił kilka naprawdę zajebistych piłek, szkoda tylko tego że bardzo szybko obniżył loty.

Największym naszym problemem jest środek obrony.
Przez brak klasowych graczy na tych pozycjach kuleje gra defensywna, ale jeszcze bardziej cierpi na tym ofensywa.
Pomocnicy muszą ciągle asekurować stoperów, przez co z przodu mamy maksymalnie 4 zawodników.
Nie ma tez absolutnie mowy o grze wysokim pressingiem całym zespołem, gdyż przykładowa czwórka defensorów Lamey, Jaliens, Chavez, Diaz jest makabrycznie wolna nawet jak na Ekstraklasę, a co jeszcze gorsze wolno myślą i nie potrafią się odpowiednio ustawiać.

Radosny Football z tym składem to zwiastun kolejnych Karabachów Agdam.

JrQ- 23.10.2011 08:37

Szkoda, że nie zagra Jovanović.
Bo pomimo, że to obrońca, to robi różnicę.

daniello1987 23.10.2011 09:06

Jedno jest pewne.dzisiaj tylko zwycięstwo! Wisla zdobywając 3 pkt wskakuje na 3 miejsce ( moze i nawet na 2 w momencie kiedy Legia nie wygra z Widzewem). kontakt z czołówka zostalby wyrównany. a za tydz Podbeskidzie wiec 6 pkt w tych dwoch meczach to dla Wisły powinny byc priorytetem.Musimy jakos do zimy przetrzymac to ze kontuzjowani sa podstawowi gracze. ale z takimi zespolami jak ŁKS i Podbeskidzie( z calym szacunkiem dla tych drużyn) musimy wygrywac.nawet bez kilku najlepszych piłkarzy. tylko zwyciestwo,Wiselko tylko zwyciestwo!

Kurz 23.10.2011 12:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kris Dee (Post 1180362)
Największym naszym problemem jest środek obrony.

To nie jest prawda... Środek obrony jest takim samym problemem, jak boki. Niestety, nasi boczni obrońcy zbyt często dopuszczają do groźnych dośrodkowań lub sytuacji. To z kolei często wina braku asekuracji ze strony bocznych pomocników, itd. Można tak bez końca. W każdym razie można winić Jaliensa za to, że nie zapobiegł utracie bramki, mimo że mógł, ale przy okazji należy brać pod uwagę fakt, że ktoś wcześniej nie uniemożliwił podania/dośrodkowania, które sprokurowało sytuację.

Blaszczu16 23.10.2011 15:09

No to się k.u.r.w.a zacznie nagonka na Wisłę i to na własne życzenie...

ciacho 23.10.2011 15:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1180520)

Jakie własne życzenie? Czy to ktoś z Wisły zabronił podnieść chorągiewki temu błaznowi przy linii bocznej?

szprotson 23.10.2011 15:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 1180522)
Jakie własne życzenie? Czy to ktoś z Wisły zabronił podnieść chorągiewki temu błaznowi przy linii bocznej?

a przed sezonem sie śmiano ze nie kupiliśmy bocznych

Oczywiście że kupiliśmy, na każdy mecz innego ;]

3 pkt. psy szczekają karawana jedzie dalej

alterego 23.10.2011 15:27

dobra karta obróci się w najmniej oczekiwanym momencie. Karma....

River 23.10.2011 15:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 1180522)

W tym wypadku po czesci z wlasnej winy. Jest 2-1, LKS traci kazda pilke, az sie prosi by go dobic, my wychodzimy kilka razy z ciekawie zapowiadajacymi sie kontrami. Cos jeszcze spokojnie moglismy wcisnac gdybysmy tylko troche przycisneli i ten gol Kaczmarka nic by nie znaczyl. A tak jest 2-1 i oczywiscie bedzie .......enie znow o sedzia, Wisla znow po dupie dostanie i zaraz sie utrze, ze wygrywamy tylko dzieki sedziom.
Juz mnie to w....ia. Ci jebani sedziowie krzywdza nie tylko jaak w tym wypadku ŁKS ale tez i Wisle bo pozniej po takim meczu smrod jest straszny i ciagnie sie on za Wisla dodatkowa podajac pod watpliwosc zwyciestwo i jego czystosc.

Ciekawi mnie jedno. O ktorej sytuacji po tej kolejce bedzie sie wiecej mowi: o bramce Frankowskiego czy nieuznanym golu Kaczmarka?

edit:

Dziewicki do Kaczmarka: z przebiegu gry z Wisla w 11 byscie sobie poradzili ale przeciw 14 to juz nie. ....A MAC!

Kociewiak 23.10.2011 15:28

Czego się spodziewacie? Jak dalej będzie taka amatorka w sędziowaniu to coraz więcej będzie takich błędów. I to nie jest wina Wisły, Legii, Lecha, czy Górnika, tylko sędziów i ludzi którzy za nich odpowiadają. Co zawodnicy Wisły mogą poradzić, prócz tego, żeby całe 90 minut byc skoncentrowanym?
River oczywiście, że o niezunanym golu Marcina.

wolfy 23.10.2011 15:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1180523)
a przed sezonem sie śmiano ze nie kupiliśmy bocznych

Oczywiście że kupiliśmy, na każdy mecz innego ;]

3 pkt. psy szczekają karawana jedzie dalej

:D

OK, ale to akurat była sytuacja stykowa. Z tego kamery było słabo widać, ale tu chodziło o kilkanaście centymetrów. Błąd jakich masa.

Awe 23.10.2011 15:28

Ale interwencja Siergieja w końcówce. Jedna z najlepszych jakie kiedykolwiek widziałem.

Wasiu 23.10.2011 15:29

Ale nie da sie ukryc, ze to co odjebaly te 2 pokraki to jest skandal jeszcze wiekszy niz wszystkie pomylki sedziowskie. Dodajac do tego paralityka Kirma, ktory zaliczyl najgorszy wystep w ciagu tych kilkunastu lat jak Wisle ogladam to mamy obraz zalosnej druzyny, prowadzonej za raczke przez sedziow. Mam juz dosc tego i licze na zmiany. Ze zlotoustym (on dopiero na ta ksywe zasluguje) na lawce to my nic nie osiagniemy. Jak sie wypowie na konferencji, ze spalonego nie bylo to znaczy, ze trzeba rezerwowac miejsce w szpitalu psychiatrycznym i to razem z ubezwlasnowolnieniem bo jest niebezpieczny dla spoleczenstwa.

Mixu 23.10.2011 15:29

MIZERIA okrutna..Kirm chyba dlatego gra w 1 składzie że zna angielski i może sobie pogadać z Maaskantem. Dla mnie ten człowiek ostatnio doprowadza do szału, rusza się jak panienka, gdyby miał technikę to bym to zrozumiał..dla mnie pierwszy człowiek do wydelegowania na trybuny...

murray 23.10.2011 15:31

Dziewicki - dziennikarz niezależny. Niczym Lis albo Paradowska. No ja po prostu nie rozumiem jak można być takim gamoniem, żeby tak pytania zadawać. On robi to tylko po to, by być gamoniem. Innego wytłumaczenia nie ma. Milko nie lepszy.
Obława na Wisłę trwa, bo pacan z chorągiewką nie podniósł tej szmatki. Ja to traktuje w tej kategorii, że już nie chcą nas dołować, jak mamy takich melepetów w obronie.
Albo tak, jak piłkarze zwalniają trenera, to sędziowie chcą zwolnić swojego szefa.

legol 23.10.2011 15:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wasiu (Post 1180531)
Ale nie da sie ukryc, ze to co odjebaly te 2 pokraki to jest skandal jeszcze wiekszy niz wszystkie pomylki sedziowskie. Dodajac do tego paralityka Kirma, ktory zaliczyl najgorszy wystep w ciagu tych kilkunastu lat jak Wisle ogladam to mamy obraz zalosnej druzyny, prowadzonej za raczke przez sedziow. Mam juz dosc tego i licze na zmiany. Ze zlotoustym (on dopiero na ta ksywe zasluguje) na lawce to my nic nie osiagniemy. Jak sie wypowie na konferencji, ze faulu nie bylo to znaczy, ze trzeba rezerwowac miejsce w szpitalu psychiatrycznym i to razem z ubezwlasnowolnieniem bo jest niebezpieczny dla spoleczenstwa.

Nic dodać nic ująć... To co wyprawia Kirm na boisku woła o pomstę do nieba. Jak wychodzi w pierwszym składzie gramy od początku w 10. Drugi Garguła parę dobrych zagrań, ale w kluczowych momentach debilne straty. I standardowo zamiast dobić rywala pieścimy się z nim i później wychodzą takie smrody....

flamengista 23.10.2011 15:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1180520)

Na własne życzenie, bo kontrolowaliśmy ten mecz i byliśmy lepsi. Kretyński błąd w obronie, który nie może się zdarzać i ŁKS strzela prawidłową bramkę. Nie mam pojęcia, czemu Małek nie zmienił decyzji – bo liniowy konsultował się z asystentem i mówił, że spalonego nie było.Klasowa drużyna nie może się tak zachowywać. Nawet nie błąd w obronie był najgorszy, ale zachowanie drużyny. Nagle oddaliśmy pole, zamiast przetrzymywać piłkę i spowalniać grę przeciwników.

Do tego rozczarował mnie Biton. Owszem, strzelił bramkę na wagę 3 punktów. Ale identyczną sytuację pod koniec zmarnował – a to oszczędziłoby nam nerwów.

Ciężko cokolwiek powiedzieć o naszej grze. ŁKS zagrał ambitnie, my – zmęczeni pucharami – zagraliśmy zachowawczo i wypunktowaliśmy rywala. I wszystko byłoby ok, gdyby nie ten nieszczęsny błąd sędziego.
Zamiast spokoju, który nam jest potrzebny, robi się kolejna afera medialna wokół Wisły. Narasta presja na sędziów: teraz każdy, kto nas przez swą pomyłkę skrzywdzi będzie „usprawiedliwiony”.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:08.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl