![]() |
W Łodzi na pewno nie chcę widzieć tego [...] Gargułę bo jest [...] , co do meczu , myślę że będzie ciężko , ŁKS będzie grał na kontry a my będziemy rozgrywać spokojnie piłkę.Jak pokazały ostatnie mecze bez Meliksona Małeckiego Sobolewskiego można wygrywać mam nadzieję że Marko się wykuruje i razem z Ilievew będą ciągnąć grę.
|
moim zdaniem powinniśmy zagrać dwójką napastników biton na szpicy a za jego plecami genkov który wszedł by do składu kosztem nuneza. w pomocy iliev garguła jako defensywny wilk
|
Cytat:
Czekaj na stoperze w Londynie? A czy Maaskant wygląda na idiotę? Chłopak nie wyrasta jakoś specjalnie ponad ME i ma zatrzymać obrońców Fulham? Ochłońcie trochę. EDIT: Co do Rafała to zastanawiam się, czy on ma siłę żeby zagrać przez chociaż 60 minut na normalnym poziomie. Jeżeli już, to wejdzie na zmianę. |
Cytat:
:p |
Jedyny pomysł, jaki Probierz może mieć na Wisłę to pomysł Korony Kielce. A więc ostro po kościach i modły do sędziego Małka. Ten naiwny plan może się tylko powieść wtedy, jeśli sami zagramy kichę.
Jeśli natomiast zagramy z zaangażowaniem podobnym do meczu z Fulham, to nie powinno być żadnych problemów. Ja przede wszystkim liczę, że dobra gra Lameya i Kew nie była jakimś wybrykiem natury i incydentalnym wypadkiem, ale zwiastunem czegoś nowego i dobrego. Z całym szacunkiem dla Łodzian, ale przy takim przeciwniku obaj Holendrzy też mogą pokazać się z dobrej strony. A jak dobrze będzie grała obrona, to już połowa sukcesu. Z przodu jest sporo opcji, myślę że zmęczony Iliew nie wyjdzie w pierwszym składzie. Otwiera się szansa dla Boguskiego, który może zagrać połówkę, a po jakiś 60 minutach zmieni go Iliew. Liczę też na dłuższą grę Genkowa, który na twardo grających Łodzian będzie idealny. W środku pola chyba nie ma sensu stawiać na delikatnego Gargułę: szansę niech dostanie Jirsak, który mimo wszystko lepszy od Łukasza w destrukcji. Łukasz, podobnie jak Iliew wejść może ew. w końcówce. PS. Przypominam, że za wyzywanie piłkarzy Wisły są bany |
Jedynym przeciwnikiem Wisły w tym meczu będzie...Wisła.
Wszystko w głowach naszych piłkarzy. Mam nadzieję, że podejdą do spotkania z pełną koncentracją, zagrają ambitnie, powalczą o każdy centymetr boiska. Oby dwa ostatnie mecze były początkiem dobrej passy... |
Delikatnie nie na temat ale warte uwagi. W sobotę na Małopolska.TV będzie transmisja na żywo ligowego meczu naszego rywala w Pucharze Polski - Limanovii Limanova. Dodatkowo fajne jest dla nas, że Limanovia gra z naszymi tarnowskim przyjaciółmi. Sobota od 14:55 - tu jest link - http://www.malopolskatv.pl/g-14-unia-t-limanovia/
|
Jaka była ławka rezerwowych na meczu z Fulham?
ed:dzięki |
Jovanić , Czekaj , Paljić , Brud , Jirsak , Boguski , Genkov
|
Cytat:
|
Trochę się obawiam, bo:
- ŁKS za Probierza już nie gra tak badziewnie jak na początku. - Chcąc dobrze grać co 3 dni trzeba umieć szanować piłkę, żeby się nie zajechać. Niestety my nie umiemy. Czyli będziemy zmęczeni i człapiący. - Gramy kichę na wyjazdach, często z przyczyny podanej w punkcie drugim |
Cytat:
|
Myśląc o tytule mistrzowskim z rywalami pokroju ŁKS-u punktów stracić nie wolno. Chyba wszyscy we Wiśle zdają sobie z tego sprawę i odpowiednio poważnie podejdą do tego meczu.
|
Oby tylko nie wyszli na mecz jak to określił Nunez "zrelaksowani".
Oby wytrzymali kondycyjnie, po ciężkim czwartkowym meczu. Oby sędzia Małek miał dobry dzień. |
Cytat:
|
A ja bym chciał, żeby Wisła zagrała wreszcie tak, żeby zwycięstwo było efektem ciągłej i wyraźnej przewagi technicznej i taktycznej naszego zespołu, żeby wypunktowali rywala. Ot, takie spokojne 2-0 z obiema bramkami w pierwszej połowie, z długim graniem piłką, szanowaniem sił.
|
Cytat:
Poza tym za słabych mamy technicznie graczy żeby sobie spokojnie pograć piłką. W obronie to jedynie Lamey i Jaliens mogą podać do przodu, a wyprowadzenie piłki od własnego pola karnego to przecież podstawa... |
Cytat:
|
Cytat:
Czekaj - Chavez owszem - nie zagra w LE to może grać w lidze, Czekaja widzę natomiast na mecz z Limanowią. Brud - Jak wyżej. Z Fulham nic nie pokazał, miał grubo ponad 10 minut i kompletnie - nic. Jirsak - Wole jednak wariant z 2 napastnikami Genkova widzę u boku Bitona. |
Cytat:
Żeby kontrolować grę trzeba mieć bardzo mało strat, a u nas - wiadomo: co trzecie podanie do rywala. |
Cytat:
Kurde, to chyba "polska myśl szkoleniowa", a pasuje tutaj jak ulał! I to do "holenderskiej..." :> |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Pamiętam Lameya na początku sezonu jak dorzucił kilka naprawdę zajebistych piłek, szkoda tylko tego że bardzo szybko obniżył loty. Największym naszym problemem jest środek obrony. Przez brak klasowych graczy na tych pozycjach kuleje gra defensywna, ale jeszcze bardziej cierpi na tym ofensywa. Pomocnicy muszą ciągle asekurować stoperów, przez co z przodu mamy maksymalnie 4 zawodników. Nie ma tez absolutnie mowy o grze wysokim pressingiem całym zespołem, gdyż przykładowa czwórka defensorów Lamey, Jaliens, Chavez, Diaz jest makabrycznie wolna nawet jak na Ekstraklasę, a co jeszcze gorsze wolno myślą i nie potrafią się odpowiednio ustawiać. Radosny Football z tym składem to zwiastun kolejnych Karabachów Agdam. |
Szkoda, że nie zagra Jovanović.
Bo pomimo, że to obrońca, to robi różnicę. |
Jedno jest pewne.dzisiaj tylko zwycięstwo! Wisla zdobywając 3 pkt wskakuje na 3 miejsce ( moze i nawet na 2 w momencie kiedy Legia nie wygra z Widzewem). kontakt z czołówka zostalby wyrównany. a za tydz Podbeskidzie wiec 6 pkt w tych dwoch meczach to dla Wisły powinny byc priorytetem.Musimy jakos do zimy przetrzymac to ze kontuzjowani sa podstawowi gracze. ale z takimi zespolami jak ŁKS i Podbeskidzie( z calym szacunkiem dla tych drużyn) musimy wygrywac.nawet bez kilku najlepszych piłkarzy. tylko zwyciestwo,Wiselko tylko zwyciestwo!
|
Cytat:
|
No to się k.u.r.w.a zacznie nagonka na Wisłę i to na własne życzenie...
|
Cytat:
|
Cytat:
Oczywiście że kupiliśmy, na każdy mecz innego ;] 3 pkt. psy szczekają karawana jedzie dalej |
dobra karta obróci się w najmniej oczekiwanym momencie. Karma....
|
Cytat:
Juz mnie to w....ia. Ci jebani sedziowie krzywdza nie tylko jaak w tym wypadku ŁKS ale tez i Wisle bo pozniej po takim meczu smrod jest straszny i ciagnie sie on za Wisla dodatkowa podajac pod watpliwosc zwyciestwo i jego czystosc. Ciekawi mnie jedno. O ktorej sytuacji po tej kolejce bedzie sie wiecej mowi: o bramce Frankowskiego czy nieuznanym golu Kaczmarka? edit: Dziewicki do Kaczmarka: z przebiegu gry z Wisla w 11 byscie sobie poradzili ale przeciw 14 to juz nie. ....A MAC! |
Czego się spodziewacie? Jak dalej będzie taka amatorka w sędziowaniu to coraz więcej będzie takich błędów. I to nie jest wina Wisły, Legii, Lecha, czy Górnika, tylko sędziów i ludzi którzy za nich odpowiadają. Co zawodnicy Wisły mogą poradzić, prócz tego, żeby całe 90 minut byc skoncentrowanym?
River oczywiście, że o niezunanym golu Marcina. |
Cytat:
OK, ale to akurat była sytuacja stykowa. Z tego kamery było słabo widać, ale tu chodziło o kilkanaście centymetrów. Błąd jakich masa. |
Ale interwencja Siergieja w końcówce. Jedna z najlepszych jakie kiedykolwiek widziałem.
|
Ale nie da sie ukryc, ze to co odjebaly te 2 pokraki to jest skandal jeszcze wiekszy niz wszystkie pomylki sedziowskie. Dodajac do tego paralityka Kirma, ktory zaliczyl najgorszy wystep w ciagu tych kilkunastu lat jak Wisle ogladam to mamy obraz zalosnej druzyny, prowadzonej za raczke przez sedziow. Mam juz dosc tego i licze na zmiany. Ze zlotoustym (on dopiero na ta ksywe zasluguje) na lawce to my nic nie osiagniemy. Jak sie wypowie na konferencji, ze spalonego nie bylo to znaczy, ze trzeba rezerwowac miejsce w szpitalu psychiatrycznym i to razem z ubezwlasnowolnieniem bo jest niebezpieczny dla spoleczenstwa.
|
MIZERIA okrutna..Kirm chyba dlatego gra w 1 składzie że zna angielski i może sobie pogadać z Maaskantem. Dla mnie ten człowiek ostatnio doprowadza do szału, rusza się jak panienka, gdyby miał technikę to bym to zrozumiał..dla mnie pierwszy człowiek do wydelegowania na trybuny...
|
Dziewicki - dziennikarz niezależny. Niczym Lis albo Paradowska. No ja po prostu nie rozumiem jak można być takim gamoniem, żeby tak pytania zadawać. On robi to tylko po to, by być gamoniem. Innego wytłumaczenia nie ma. Milko nie lepszy.
Obława na Wisłę trwa, bo pacan z chorągiewką nie podniósł tej szmatki. Ja to traktuje w tej kategorii, że już nie chcą nas dołować, jak mamy takich melepetów w obronie. Albo tak, jak piłkarze zwalniają trenera, to sędziowie chcą zwolnić swojego szefa. |
Cytat:
|
Cytat:
Do tego rozczarował mnie Biton. Owszem, strzelił bramkę na wagę 3 punktów. Ale identyczną sytuację pod koniec zmarnował – a to oszczędziłoby nam nerwów. Ciężko cokolwiek powiedzieć o naszej grze. ŁKS zagrał ambitnie, my – zmęczeni pucharami – zagraliśmy zachowawczo i wypunktowaliśmy rywala. I wszystko byłoby ok, gdyby nie ten nieszczęsny błąd sędziego. Zamiast spokoju, który nam jest potrzebny, robi się kolejna afera medialna wokół Wisły. Narasta presja na sędziów: teraz każdy, kto nas przez swą pomyłkę skrzywdzi będzie „usprawiedliwiony”. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:08. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl