Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Telewizja DVB-T, NC+, Cyfrowy Polsat, UPC, itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8336)

węgorz2 31.10.2011 19:10

http://laki.dvhk.pl/index.php?id=383
http://laki.dvhk.pl/index.php?id=386

węgorz2 10.11.2011 16:31

nie zła promocja w cyfrze plus ,zapoznajcie sie ! mozna jeden abonament na legalu brac na dwie osoby druga karta kosztuje 1zl plus 2 dekoder 1zl ,w jednym abonamencie!

Mauret 10.11.2011 17:38

Na zachętę dodam że TVP chce Euro transmitować w HD, bez dodatkowych opłat.

crazykaro 17.12.2011 00:00

Ostatnio pojawiła się polonia wiec radze przeskanować kanały ponowne jeśli ktoś chce to mieć

WISŁAZWE 17.12.2011 20:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 1202815)
Ostatnio pojawiła się polonia wiec radze przeskanować kanały ponowne jeśli ktoś chce to mieć

Potwierdzam, też właśnie ją zauważyłem, trochę się zdziwiłem na początku.

węgorz2 17.12.2011 21:38

z tego co zauwazylem nie ktore tv same skanuja i dokladaja kanaly ale kto nie ma to skan i POLONIA smiga
poza tym z ciekawostek mozna z cyfra bylo zerwac stare umowy z winy cyfry ale niestety juz chyba zapozno ,no chyba ze ktos dostal aneks do umowy ponizej 14 dni( ale poczytajcie w tym temacie kto jest zainteresowany :
laki.dvhk.pl/index.php?id=405

rafkur 17.12.2011 22:20

Z Cyfrą jak najbardziej można było zerwać umowę. Sam to zrobiłem. Po tygodniu telefon i 14 zł rabatu miesięcznie plus dodatkowe kanały w pakiecie w nowej umowie.

klusek106 17.12.2011 22:21

Nie wiem co jest grane, mieszkam w rejonach placu centralnego i kurde czasem zlapie dvbt i lata ladnie a po jakims czasie zacina zcinac i traci sygnal ...

WISŁAZWE 17.12.2011 22:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez klusek106 (Post 1203177)
Nie wiem co jest grane, mieszkam w rejonach placu centralnego i kurde czasem zlapie dvbt i lata ladnie a po jakims czasie zacina zcinac i traci sygnal ...

Myślę, że wymiana anteny powinna załatwić ten problem :)

Trzeba się zaopatrzyć w antenę przeznaczoną do dvb-t, na zwykłych antenach zauważalne są przycięcia lub ''brak sygnału'' przeważnie gdy pogoda za oknem jest niesprzyjająca.

Ja właśnie rozglądam się za nową anteną, bo z czasem staję się to denerwujące.

crazykaro 17.12.2011 23:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez klusek106 (Post 1203177)

Na pewno problem z anteną. Wszystkie kanały ci przycina czy tylko niektóre? Jaką masz antenę?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1203192)
Myślę, że wymiana anteny powinna załatwić ten problem :)

Trzeba się zaopatrzyć w antenę przeznaczoną do dvb-t, na zwykłych antenach zauważalne są przycięcia lub ''brak sygnału'' przeważnie gdy pogoda za oknem jest niesprzyjająca.

Ja właśnie rozglądam się za nową anteną, bo z czasem staję się to denerwujące.

Nie do końca prawda, że potrzebna jest jakaś specjalna antena DVB-T. Oczywiście można taką kupić ale one nie zawsze dają gwarancję, że wszystko będzie poprawnie działać. Wszystko zależy od tego gdzie kto mieszka i jaką ma sytuację. Czasami wystarczy zrobić tylko niewielkie zmiany i wszystko działa tak jak trzeba. Ja na przykład u siebie musiałem wymienić przedwzmacniacz na symetryzator i przycięcia się skończyły. Okazało się że sygnał był zbyt mocny... i nie działało :lol:

Jak ktoś nie wie co zakupić to można zadać pytanie na forum emitel'a albo jechać do sklepu z antenami i się dowiedzieć.

węgorz2 18.12.2011 10:21

z tego co slyszalem cos sie rusza na rynku pirackim tv,juz mozna miec wszystko za free tylko koszta sa duze jak bede wiedzial wiecej to napiszę

klusek106 18.12.2011 10:44

Sprawa wyglada tak, ze czasem podczas skanowania progrtamow, zlapie wszystko, footbal sport cafe , tvn tvp1 tvp2 k, krakowy katowice etc. i prztycinaja tylko te sporty cafe, tvny polsaty a tvp1 tvp2 tvp3 lataja ok. czasami jest tak ze pierdna wszystkie i brak sygnalu.
a z antena to bd lipa bo mamy w bloku jedna antene zbiorcza

węgorz2 23.12.2011 12:11

Jak nie kijem to pałką :Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji pracuje nad nowymi rozwiązaniami usprawniającymi ściąganie abonamentu. Pomysł z prądem wydaje się spalony przez premiera Tuska. Alternatywą mogą być natomiast listy klientów platform cyfrowych i telewizji kablowych. Oni telewizor mają na pewno. Przydać może się nawet rejestr pojazdów. Zdaniem ekspertów warto jednak nie tylko zacząć ścigać nie płacących abonament, ale także postawić na jakość w TVP i Polskim Radio. Choć w tym roku z abonamentu dla publicznej telewizji i radia pójdzie więcej pieniędzy niż pierwotnie zakładana, to ich sytuacja finansowa cały czas jest kiepska. Kiepsko nadal wygląda także tzw. misyjna oferta. Nic dziwnego, że w internecie coraz więcej grup osób nawołujących do likwidacji abonamentu i prywatyzacji TVP. Eksperci są jednak zgodni, że brak mediów publicznych stanowiło by ewenement na skalę światową. za WP.PL

a teraz nie zly komentarz do tego
skoro są nieudolni marketingowo to tylko ich problem. Ja nie mam ochoty płacić za to, że Pani Kożuchowska zarabia 9 tys za dzień zdjęciowy albo Rysio z Klanu 11tys. ja na te pieniądze do jasnej chol...ry pracuje 10 miesięcy!!!!!!!!!!! Jak chcą im tyle płacić niech sobie dobrego marketingowca zatrudnią i niech sobie radzą jak polsat od lat czy tvn!!!!!!!!!!!!!!!

WISŁAZWE 01.01.2012 13:13

Witam, wyczytałem że startuje kanał Eska TV, no i przeszukałem kanały i jest problem.

Zniknęły mi kanały takie jak: TVP 1, TVP2, INFO Kraków, Katowice, TVP Polonia, Kultura, Historia.

Wyszukuje mi tylko 8 kanałów WTF.. ?
Zostałem tylko z Polsatami, Tvn, Pulsem.

Marcin_fan 01.01.2012 13:18

Jak jakis program dochodzi to trzeba od nowa wyszukiwać programy i te które mielismy jakby zostały zresetowane ?
Edit: i jak sie wyszukuje ponownie to trzeba jakąś częstotliwość czy po prostu "wyszukaj" ?

AXEL75 01.01.2012 13:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1206424)
Witam, wyczytałem że startuje kanał Eska TV, no i przeszukałem kanały i jest problem.

Zniknęły mi kanały takie jak: TVP 1, TVP2, INFO Kraków, Katowice, TVP Polonia, Kultura, Historia.

Wyszukuje mi tylko 8 kanałów WTF.. ?
Zostałem tylko z Polsatami, Tvn, Pulsem.

Przeskanuj jeszcze raz w automaticu zakres DVB-t .Jeśli znów nie zalapie proponuje przeskanować ręcznie kanał 48 Mux3 Kraków - Chorągwica, kanal 64 Mux2 Kraków - Chorągwica oraz kanał 62 Mux1 Wisła Skrzyczne. Mux 1,2 mają dużą moc nadawczą i nie powinno być problemu odbioru w Krakowie i okolicach a co do muxu3 (TVP 1, TVP2, INFO Kraków, Katowice, TVP Polonia, Kultura, Historia) moc nie jest zbyt duża zaledwie 1,25- 2 kW z wiązką kierunkową na Kraków.Na odbiór też na znaczenie sprzet i jego konfiguracja w menu, ale to juz inna bajka. Proponuje zasięgnąć wiedzy tutaj http://www.forum.emitel.pl/
Pozdrawiam :-)

WISŁAZWE 01.01.2012 22:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AXEL75 (Post 1206430)
Przeskanuj jeszcze raz w automaticu zakres DVB-t .Jeśli znów nie zalapie proponuje przeskanować ręcznie kanał 48 Mux3 Kraków - Chorągwica, kanal 64 Mux2 Kraków - Chorągwica oraz kanał 62 Mux1 Wisła Skrzyczne. Mux 1,2 mają dużą moc nadawczą i nie powinno być problemu odbioru w Krakowie i okolicach a co do muxu3 (TVP 1, TVP2, INFO Kraków, Katowice, TVP Polonia, Kultura, Historia) moc nie jest zbyt duża zaledwie 1,25- 2 kW z wiązką kierunkową na Kraków.Na odbiór też na znaczenie sprzet i jego konfiguracja w menu, ale to juz inna bajka. Proponuje zasięgnąć wiedzy tutaj http://www.forum.emitel.pl/
Pozdrawiam :-)

Niestety nadal wyszukuje mi 8 kanałów i nic więcej.
No nic poszukam na tamtym forum pomocy :-)

MatMario 01.01.2012 23:20

Ja dvb-t mam podłączone przez dekoder Pace od cyfry, na początku wszystko było ok, 18 kanałów hulało, w grudniu po wyszukaniu kanałów zniknął Mux3 i do dziś go nie mam.

Czyli niby podobnie, tyle że u ciebie zanikł mux 2 u mnie mux 3.

crazykaro 01.01.2012 23:31

Obu wam zniknął MUX3. Nie wiem dlaczego, ale sprobujcie przeskanować ręcznie kanał 48 bo tam on się znajduje. Niestety MUX3 ma bardzo słaby sygnał z Chorągwicy i mogą być z nim problemy

MatMario 01.01.2012 23:48

Przecież nie zniknęło nam to samo, u mnie brak jest Polsatów itp, a WISLAZWE nie ma np TVP Kraków.

crazykaro 02.01.2012 00:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1206527)
Przecież nie zniknęło nam to samo, u mnie brak jest Polsatów itp, a WISLAZWE nie ma np TVP Kraków.

Napisałeś że MUX3, Polsat i inne to jest MUX2. Poza tym samo nic nie znika. Trzeba poszukać to się znajdzie jeśli nie było zmian w antenie itp. DVB-T nadaje i ma się dobrze w Krakowie. Wystarczy poszukać

MatMario 02.01.2012 01:06

Racja, błąd z mojej strony. Mi wcieło Mux 2. No samo nic nie znika a jednak. U siebie podejrzewam że Pace od C+ coś nie trawi się ze zmianami jakie emitel puścił na początku grudnia. Czekam na nowy soft do dekodera ale na razie nic nie słychać.

AXEL75 03.01.2012 00:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1206523)
Ja dvb-t mam podłączone przez dekoder Pace od cyfry, na początku wszystko było ok, 18 kanałów hulało, w grudniu po wyszukaniu kanałów zniknął Mux3 i do dziś go nie mam.

Czyli niby podobnie, tyle że u ciebie zanikł mux 2 u mnie mux 3.

Nie wiem czy wiesz ale w połowie miesiąca grudnia mux3 z Wisła /Skrzyczne został przemianowany na mux1. Jeśli odbierasz takie stacje jak Eska.polo tv, TTv itd to znaczy że właśnie z tego nadajnika odbierałes i jest ok. Jak napisałem, mux 3 z Chorągwicy nadaje z niewielką moca nadawczą i moga być problemy z jego odbiorem, nie każdy odbiornik sobie z nim poradzi (w głównym stopniu zależy od czułości głowicy dvb-t i instalacji antenowej).

Marcin_fan 05.01.2012 22:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcin_fan (Post 1206426)
Jak jakis program dochodzi to trzeba od nowa wyszukiwać programy i te które mielismy jakby zostały zresetowane ?
Edit: i jak sie wyszukuje ponownie to trzeba jakąś częstotliwość czy po prostu "wyszukaj" ?

podbijam ;)

crazykaro 05.01.2012 22:57

Zgadza się. przynajmniej w wiekszości odbiorników trzeba zrobić ponowne wyszukiwanie. Ale wyszukiwanie cyfrowych programów trwa ok 2 min a nie tak jak analogi kilkanaście

mic 05.01.2012 23:13

Polecacie jakis program, zeby moc na laptopie ogladac dvb-t ? (laptopa ma zbudowany tuner itd)

węgorz2 07.01.2012 18:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 1207403)
Zgadza się. przynajmniej w wiekszości odbiorników trzeba zrobić ponowne wyszukiwanie. Ale wyszukiwanie cyfrowych programów trwa ok 2 min a nie tak jak analogi kilkanaście

ale jak juz wyszukalem to ostatnio POLONIA doszla mi sama tak jak by sam wyszukal sobie tv

węgorz2 16.01.2012 11:48

mozecie napisac gdzie odbieracie poza KRAKOWEM (OKOLICE) tv dtv i na jakich antenach(ze wzmacniaczem czy bez itp)
według EMITELA powinna byc objeta POLSKA w 95% powierzchni ...cos mi sie to nie widzi

crazykaro 16.01.2012 18:26

95% ale tylko MUX2 (polsta,tvn...) Poza tym w dużej częsci trzeba mieć odpowiednie instalacje antenowo-kablowe

BieżanówStary 26.01.2012 13:25

Temat może nie do końca ten ale nie jako powiązany. Mam do was takie pytanie. Jaką telewizje satelitaarną polecacie pod względem kosztów,oferty? ( poza N-ka z która właśnie zakończyłem wspólpracę) Co powiecie o cyfrze? A może coś innego? Proszę o pomoc :)

rav 26.01.2012 13:58

Dobre pytanie, ale najpierw napisz co lubisz oglądać, jakie kanały musisz mieć, a na jakie nawet nie spojrzysz...

Chociaż nie, jeśli chodzi o ofertę, to chyba najbardziej bogata jest tu:
www.jambox.pl

o ile jesteś w zasięgu.

BieżanówStary 26.01.2012 14:25

Ogólna opinia jaką udało mi się zebrać to np że za te same kanały podstawowe w cyfrowym polsacie zapłacę mniej niż np . w Cyfrze. Pomijam kwestie obsługi i traktowania klienta. Jednak zależy mi na naszej ekstraklasie. I teraz podstawowe pytanie czy warto "dopłacać" na ten cel , bo poza nim nie mam konkretnych wymagań , interesuje mnie podstawowy pakiet kanałów.
P.S. z tego co widzę na JAMBOXA sie nie załapuje.

węgorz2 26.01.2012 19:41

ja proponuje znaleśc druga osobe i wziąść cyfre z multiromem full pakiet bedziecie mieli a koszty na dwoje drugi dekoder za 1 ZETA

usiu 26.01.2012 20:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez węgorz2 (Post 1212862)
ja proponuje znaleśc druga osobe i wziąść cyfre z multiromem full pakiet bedziecie mieli a koszty na dwoje drugi dekoder za 1 ZETA

taa ciekawe, przy multiroomie trzeba moduł dodatkowy co 6 godzin oglądania zbliżać na kilka sekund do modułu głównego ...

dobre rady zawsze w cenie :rotfl:

Abel2505 26.01.2012 20:30

Ja mam multiroom w cyfrze i nic nie muszę co 6 godzin zbliżać. Jak kupiłeś na giełdzie jakieś lewe dziadostwo to miłego zbliżania życzę.

jaro1985r 26.01.2012 20:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez usiu (Post 1212872)
taa ciekawe, przy multiroomie trzeba moduł dodatkowy co 6 godzin oglądania zbliżać na kilka sekund do modułu głównego ...

Od jakiegoś czasu dostaje się dwie karty które nie trzeba zbliżać jak kiedyś co 6 godzin

węgorz2 26.01.2012 21:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez usiu (Post 1212872)

coś nie tak ,ja dostalem druga karte i drugi dekoder za 1 zł ,ojciec ma jedna a ja druga na dwoch koncach KRAKOWA mam abonament 153 zł na pół to jest taki full i dostałem tv 3d lg

MatMario 26.01.2012 22:40

Dla mnie, jeśli masz z kim się podzielić Cyfra jest nie do pobicia na dzień dzisiejszy.

Dodatkowa możliwość splittera w domu to kolejny plus.

Sensowny pakiet w obowiązującej promocji to Canal+optimum, HD optimum promo, multiroom, multi. Po podwyżce będzie to 144 zł msc w promocji 3x0. Czyli średnio miesiąc 115 zł, podzielić na 2 jak znajdziesz wspólnika .... 57,5 zł za full opcje.

węgorz2 25.02.2012 21:21

POLSAT robi reorganizacje kanałów sportowych,POLSAT SPORT EXTRA bedzie emitował LIGE POLSKĄ ,ponoc bedzie to niebawem w jakosci HD,w maju zakonczy dzialalnosc kanal POLSAT FUTBOL jest to spowodowane utrata praw do LIGI EUROPEJSKIEJ ,przejmują ja połaczone siły CYFRY i N .

Marcin_fan 25.02.2012 21:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez węgorz2 (Post 1223577)
POLSAT robi reorganizacje kanałów sportowych,POLSAT SPORT EXTRA bedzie emitował LIGE POLSKĄ ,ponoc bedzie to niebawem w jakosci HD,w maju zakonczy dzialalnosc kanal POLSAT FUTBOL jest to spowodowane utrata praw do LIGI EUROPEJSKIEJ ,przejmują ja połaczone siły CYFRY i N .

Troche nie w temacie

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:23.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl