![]() |
Lechia nie gra w tym sezonie lepiej od Jagi, a jednak potrafiła wygrać z nami mecz.
Do tego dochodzi nieobecność 5 podstawowych zawodników i może być nieciekawie. I jak zawsze. Liczą się 3 punkty, styl nie jest najważniejszy. :D |
Cytat:
|
Panowie o czym tutaj pitolicie.
Zeby wygrac mecz w Polskiej lidze wystarczą 2 rzeczy- ambicja i chęci. kto ma tego wiecej ten wygrywa :)to troche jak sie gralo w podstawowce ,albo na łące za domem-kto wiecej biegal i sie "stawial" ten z reguły wygrywał,cipcioki zawsze dostawały po uszach. zreszta,cos takiego jak stala forma,kondycja itd u nas nie funkcjonują. |
Cytat:
Zaś w meczu powodzenia życzę Wiśle i to w każdych okolicznościach kosztem Jagi. Cytat:
Bilans Jagielloni na wyjazdach: zw. 0, rem. 1, por. 3 i bramki 5-11 ... i byłoby okay gdyby nie bilans Lechii odpowiednio 1 - 0 - 4 ...bo to zwycięstwo to właśnie z Nami. Cóż w polskiej lidze wygrywa sie determinacją, a po ostatnich porażkach to Wisła powinna jej mieć więcej i dlatego ... 3 punkty są bardzo realne. |
Akurat co do ambicji i checi to Jadze tego na pewno nie zabraknie. Mam nadzieje tylko,że uda sie nam strzelic jedna bramkę więcej od Franka przy tych osłabieniach.
Nadzieja w Ilievie i Dudu ;) |
Cytat:
|
Co jest z Jovanoviciem??
|
Cytat:
|
^^Niezly grajek tylko szkoda, ze taki szklany:-/
Cytat:
Ruch 0-1 Amica 1-4 Widzew 2-4 W czterech wyjazdach lacznie stracone 11 bramek. Obrona dziurawa, do tego w bramce zielony malolat. Moznaby powiedziec: mamy pewne trzy punkty ale... Niestety, w obliczu naszego malego szpitala i faktu, ze bramek strzelamy jak na lekarstwo to szykuje nam sie kolejny beznadziejny mecz, w ktorym jesli wygramy to po meczarniach i w marnym stylu. |
Jedyny plus to, że go ząb nie boli,żarty na bok może zagra?
|
Frankowski: Zawsze sprawdzam, kiedy gramy z Wisłą
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...isla,id,t.html Cyt: Nie żałuje Pan, że za waszych czasów nie było w Krakowie takiego obiektu? Ja cieszę się przede wszystkim z tego, że mieliśmy fajny zespół, że kolekcjonowaliśmy tytuły dla Wisły i przede wszystkim z tego, że daliśmy ludziom mnóstwo radości naszą grą. A co do warunków, to takie były czasy. Henryk Reyman czy Kazimierz Kmiecik grali w swoich czasach pewnie w jeszcze gorszych, a jednak ludzie zawsze będą o nich pamiętać. Franek to po prostu super gość. Naprawdę mało jest tak rozsądnych gości w piłce. Chciałbym, żeby po zakończeniu kariery wrócił i pracował dla Wisły. |
Z kiepską obroną, rozbitą druga linią i Bitonem na Jagę czy kogokolwiek innego w naszej lidze. Po grach reprezentacji. Z trenerem, który w ostatnim tygodniu zajęty był przyjmowaniem na świat potomka. Ciężko być wielkim optymistą przed jutrzejszym meczem.
Ale, czterdzieści procent tej ambicji jaką pokazała dzisiaj kielecka drużyna i wygramy. |
Jaga wygrała w Krakowie ostatni raz..23 lata temu !
A że Maaskant lubi pobijać rekordy to można spodziewać się wszystkiego :D |
coś mi się wydaje że będą męczarnie..oby nie
Ale pamiętam że kiedyś inaczej sie czułem przed meczem Wisły która grała u siebie wynik 4-0 to był odpowiedni rezultat w tamtych nie odległych czasach Ale oczywiście stawiam na Wisłę bo to Mistrz!! |
Cytat:
Świetny zawodni, jak i człowiek. Szkoda, że w takich okolicznościach odszedł z Wisły (niby wszystko wyjaśnione, ale mimo wszystko zawsze sięto pamięta...). Co do wyniku, to trochę obawiam się naszej obrony, a w zasadzie to instynktu strzeleckiego "Franka". |
A podobno Franek nie zagra, kontuzja.
|
Cytat:
|
Kibice Jagi mogą nie przyjechać
Wypadł z pociągu jeden kibic i zabił się na miejscu o słup przy torach ;/ RIP[*] |
Dzisiaj styl mnie nie interesuje może być kopanina pół sytuacji w całym meczu ale liczy się zwycięstwo i cenne 3 punkty aby trzymać się w czołówce.
Mimo osłabień to niemal na każdej pozycji mamy lepszych piłkarzy od Jagi a jedynie na dwóch-trzech pozycjch potencjał porównywalny. |
wiem że nie ten temat ale,
na oficialnej jest napisane ze dzis sprzedaz biletow od 10 do 16, mozliwe ze ulegną godziny zmianie w dniu meczów, wiec pytanie, kupie dzis bilet przed meczem, czy musze do 16 sie wyrobic? |
Cytat:
|
przed mecze zawsze jest możliwość kupna biletu na mecz
pozdro |
Cytat:
|
Może da to ....a coś do myślenia, bo jak widzę nasze wyjazdy to się w sumie dziwię że jeszcze nikt nie zginął, bo mu gorąco i duszno to sobie drzwi otworzy, a dużo nie brakuje żeby przez nie wylecieć.
|
Będzie kopanina , brak pomysłu , głupota obrońców , o 3 pkt będzie ciężko.
|
po przyjściu Maaskanta własnie z Jagą zagraliśmy naprawde fajne kilkanaście minut (mimo porażki 2-1)
Tyle ze u Nich nie ma Grosika, wiec samym Kupiszem mam nadzieje nie ugrają nic. Franek tez nie musi juz nic udowadniać bo to nie tamta Wisła co przedtem..więc musi byc 1-0 dla Nas. A kto będzie man of the match ? Hmm licze na Ivice bo Andraża po kadrze gra suche buły. |
Franek na ławie = wygrana ; )
|
Cytat:
|
Liczyłem ze Chavez zagra jednak dzisiaj
|
Lamey i Jaliens na murawie, co ten Maaskant wyprawia???!!!
|
ha - ha - ha...ten Robercik poważnie ogłupiał. Skład beznadziejny, najgorsze wyjścia, totalne dno. Niech zabiera siebie i swoich holenderskich kochasi. W ciągu 2 tyg. nie zrobił nic! Drużyna gra tragicznie...
|
Jeśli chodzi o grę naszego zespołu to równia pochyła. Nie jestem w stanie wskazać jednego elementu gry godnego pochwały.
|
Cytat:
Dopóki taki Kirm , Pajlić , Lamey , Jaliens będą grać to nie spodziewajcie się niczego , czy aż tak ciężko jest podać piłkę do zawodnika który stoi przed 16 wolny ? , chłopy się starają nie powiem że nie , ale z myśleniem to nasi mają problemy. |
Co mozemy powiedziec.
Tak slabej Wisly nie widzialem od kilku dobrych lat. Nie ma gry ,nie ma nic... Jaliens,Lamey zenada. Bunoza niekumaty... Jirsak czy Nunez dziekuje. Wiec moze przestanmy pieprzyc o budowaniu zespolu itd.. Ten zespol z meczu na mecz jest coraz slabszy. Trzeba zmienic cala obrone ,sciagnac nowa pomoc.. Przestanmy robic z Maaskanta Boga bo jest tylko przecietynym trenerem. Przestanmy robic z Valcxa Boga bo poza niegrajacym Meliksonem sciagnal samych slabych zawodnikow... Zenada... |
Cytat:
Chavez grajacy blazeniade...?? Sobol biegajacy 100 metro w czasie 25 sek...?? Szklany Melikson czy placzacy Patryk?? Gosciu zrozum ze nie ma zespolu .... |
Cytat:
Drużyna gra tragicznie i nie tłumaczmy tego absencją piłkarzy, byli oni to też była kicha, wiec nie pitol głupot:) |
Poki co nie ma Franka,ma wejsc w 2 połowie to strzeli 2/3 takich sytuacji co Jaga miała w 1 połowie...Albo obrona zacznie grac albo dostaniemy dzis.
|
Po przerwie wejdzie Franek, pyknie nam bramkę i będzie po meczu, bo niestety na to wychodzi jak oglądam ten mecz.
Edit: Aaaa, i mam nadzieje, że wejdzie Boguski. |
Cytat:
|
Pierwszy post od momentu jak mnie zbanowano za nazwanie jaliensa psredawczykiem po meczu z Twente, z perspektywy chyba nikt nie ma watpliwosci ze gosc celowo odpuscil tamten mecz...
Wracajac do naszego meczu - gramy najgorszy futbol w tym wieku, w ofensywie chyba nawet ze Liczki gralismy lepiej. Kompletnie zero schematow. KAZDA druzyna ktora gra przeciwko nam gra lepiej i szybciej pilka. Wisla wogole nie gra z klepki tylko holowanie pilkie i wrzutki. Jak jeszcze byl Melikson i Maly w formie, to poprostu wygrywalismy indiwudalnoscami ktorzy mijali 3-4 gosci. Kadrowo mamy najlepsza 11-tke (wliczajac kontuzjowanych) i to nas tylko trzyma w okolicach czolowki. W tamtym sezonie kazdy tlumaczyl to sobie ze byla druzyna byla rozsypana i trzeba bylo druzyne budowac. Maaskant jest z Wisla ponad rok, 2 okresy przygotowawcze, i kompletnie zero progresu. A do tego fatalne decyzje personalne i granie z 4 obroncami i 3 defensywnymi i brak mozliwosci rozegrania. O ile w pierwszym sezonie jak Wisla grala zle, to przynajmniej w przerwie robil 2 zmiany, a teraz czeka do 80 min, majac nadzieje ze jakos wrzucimy. To jest kwestia mentalnosci wynikajaca z prowadzenia srednich druzyn w Holandii - tam mial podejscie ze jakos to bedzie, a jak sie gralo z mocnymi druzynami to sie bronilo w 10. I niestety tak u nas jest gramy przeciwko mocniejszym np Apoelem czy Legia i obrona Czestochowy.. Co to jest? Gramy u siebie z Jagiellonia z 2 def i srodkowym (nie of) Jirsakiem. Zmiana odrazu powinny byc - Boguski za Nuneza zeby grac zaraz za Bitonem i ok 60 jak nie bedzie isc Gargula za Wilka i Genkov za Kirma i przesunac Gargule na skrzydlo.. i ku** znow jaiiens.... ja pie** |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:16. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl