Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [5 Kolejka] Wisła Kraków - Lechia Gdańsk, 27 sierpnia , sobota godz. 18 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8251)

najm 27.08.2011 10:38

w kadrze akurat mamy wielu napastnikow. Tyle, że nie są to rasowi strzelcy. Chciałem zauważyć iż Małecki i Illiev to też mogą być napastnicy. Boguski także. Pomijam już 2ch oczywistych czyli Genkova i Bitona.

Tyle, że problem to nie jest ilość, a jakość. A także to jaką oni rolę mają pełnić.

Lechista_ 27.08.2011 10:39

Dzis Lechijka pierwszy raz od wielu lat wygra z Wisla w Krakowie :) Brameczki strzela Mati Machaj i Piotrek Wisniewski :D

kristos 27.08.2011 10:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lechista_ (Post 1156325)
Dzis Lechijka pierwszy raz od wielu lat wygra z Wisla w Krakowie :) Brameczki strzela Mati Machaj i Piotrek Wisniewski :D

No ,nie byłbym tego taki pewny
osobiście liczę na coś odwrotnego .

Teqcontroller 27.08.2011 10:56

Wygrać trzeba i koniec kropka , bez sentymentów , pewnie jak zawsze bedzie kopanina no ale cóż , 3 pkt maja być.

kristos 27.08.2011 11:15

Wczoraj w Zabrzu ktoś zdech i warto by naszemu trenerowi zwrócić uwagę na sposób w jaki grał Górnik.
W upalne wczorajsze popołudnie drużyna z Zabrza siadła presingiem na Lecha i nie dała mu zupełnie pograć i to jest sposób na drużyny mające przewagę w technice i zgraniu.

sportnh 27.08.2011 12:29

myslicie ze dzis wyjdziemy w najsilniejszym mozliwym skladzie z Melexem ?

Teqcontroller 27.08.2011 12:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sportnh (Post 1156387)

Jeśli liga jest teraz obok pucharów najważniejsza , to tak , trzeba gonić czołówkę , jak nie teraz to kiedy.

Zwitter 27.08.2011 12:49

Cytat:

A dlaczego miałoby być inaczej? Przed czym tym razem miałby ich Maaskant oszczędzać?

Dziś musimy wygrać, nie ważne jak, ważne 3 punkty. Już i tak straciliśmy ich sporo.

Proud 27.08.2011 13:19

Cytat:

Sląsk z nami zaparkował przegubowca w polu karnym, a my za to zaparkujemy melexa.

Pareiko - Paljić, Chavez, Bunoza, Diaz - Nunez, Wilk - Małecki, Melikson, Iliev - Genkow

Myślę, że taki skład wyjdzie dziś z Lechią.

Musimy wygrać aby zbliżyć się do Lecha.

Krav 27.08.2011 13:49

a ja uważam, że ze względu na niedoleczonego krwiaka Meliksona, nie wyjdzie on dziś w pierwszym składzie, a zamiast niego będzie grał Garguła.

mitmichael 27.08.2011 14:10

Czemu Melikson ma nie grac jak na treningu normalnie cwiczyl.

Krav 27.08.2011 14:14

kiedy to było ? Nie wiedziałem o tym. Jeśli rzeczywiście to prawda, to tym lepiej dla nas. Ale z drugiej strony mam nadzieję, że jeśli rzeczywiście z tym krwiakiem było coś na rzeczy, to niepotrzebne ryzyko nie będzie podejmowane.

63.5 Kg 27.08.2011 14:19

Moze niech Melikson nie gra w ogole do konca sezonu bo konztuzje itd....:foch:

pawelo84 27.08.2011 14:20

Moim zdaniem drużynę najlepiej by było tak ustawić:

Pareiko - Lamey, Chavez, Bunoza, Nunez - Sobol (Wilk), Garguła - Melikson - Paljic, Genkow (Biton), Iljev

Nie wiem jak będzie z Lameyem, czy zagra, możliwe że nie. Docelowo widzę na jego pozycji jednak Jovanovica. Diaza trzeba czym prędzej zmienić, dobrym kandydatem jest to Nunez. Chłop dość wysoki sprawny i grający przeszło 30 meczy w lidze argentyńskiej na boku obrony. Na pewno lepsza ta opcja niż Diaz czy Paljic. Dragan za to mógłby być świetny jako skrzydłowy, dysponuje przecież kapitalną motoryką i zwinnością. Kogoś takiego z przodu na grę z kontry nam potrzeba. Środek pola pasowałoby trochę zmodyfikować, bo Garguła który jest dobrym piłkarzem dobrej formy nie osiągnie siedząc na ławce czy trybunach. A jest to jeden z nielicznych piłkarzy środka pola któremu piłka bynajmniej nie przeszkadza. Małego bym posadził na ławce, jakiś taki wolny jest ostatnio, i dryblingi też mu nie wychodzą. Poza tym jak zwykle jest egoistą. Co z tego że strzelił gola APOEL - owi... jak swoją grą irytuje kolegów z drużyny, którzy biegną do akcji a ten nie podaje.

Lechista_ 27.08.2011 14:35

Malkowski - Deleu, Janicki, Vucko, Andriuskevicius - Pietrowski, Surma, Airapetian - Machaj, Wisniewski, Lukjanovs

Przewiduje dzis taki sklad Lechii :D

BlurgH 27.08.2011 15:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelo84 (Post 1156455)
Moim zdaniem drużynę najlepiej by było tak ustawić:

Pareiko - Lamey, Chavez, Bunoza, Nunez - Sobol (Wilk), Garguła - Melikson - Paljic, Genkow (Biton), Iljev

Moim zdaniem na dzisiejszy mecz skład będzie bliższy temu, co napisał Proud. Garguła jako łącznik między defensywnym a ofensywnym pomocnikiem ? Hmmm - to mogłoby być ciekawe. Spróbowałbym jednak zagrać zamiast Wilka Nunezem przy Gargule - gość potrafi grać defensywnego pomocnika, a dodatkowo - to Wisła ma siedzieć na przeciwniku i grać piłką - a pod tym względem Nunez jest jednak lepszy zarówno od Sobola jak i Wilka.
Z uporem może godnym lepszej sprawy wolałbym w miejsce Bunozy przesunąć Chaveza, a na jego miejsce Czekaja - niech ten jeden mecz z Koroną nie będzie ostatnim.
( tyle marzeń, resztę zweryfikuję o 18 na żywo )...

kacpaw91 27.08.2011 15:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BlurgH (Post 1156485)
Z uporem może godnym lepszej sprawy wolałbym w miejsce Bunozy przesunąć Chaveza, a na jego miejsce Czekaja - niech ten jeden mecz z Koroną nie będzie ostatnim.
( tyle marzeń, resztę zweryfikuję o 18 na żywo )...

A Czekaj nie jest lewonożnym piłkarzem?

mitmichael 27.08.2011 15:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krav (Post 1156452)
kiedy to było ? Nie wiedziałem o tym. Jeśli rzeczywiście to prawda, to tym lepiej dla nas. Ale z drugiej strony mam nadzieję, że jeśli rzeczywiście z tym krwiakiem było coś na rzeczy, to niepotrzebne ryzyko nie będzie podejmowane.

Zagladaj czasem na oficjalna strone klubu - sa zdjecia z treningu po ktorych mozna sie dowiedziec czy ktos nie trenuje. Maor byl w swietnym humorze z tego co widzialem wiec musi byc zdolny do gry. Jakby mial cos z miesniem to by w ogole nie chodził

TOMEK 11 27.08.2011 16:49

transmisje.xup.pl

Krakus! 27.08.2011 17:25

Nie wiem jak wam ale mnie się wydaję ,że dzisiejszy doping jest 2x lepszy niz ten z meczu pucharowego. Brawo !!!

kono 27.08.2011 17:42

Nie chcę się czepiać pojedynczych graczy, ale czy tylko ja mam takie wrażenie, że nawet skrzydłowy Odry Wodzisław objechałby Diaza na lewej stronie?

StelmiOriginal 27.08.2011 17:44

Ole le le, o na na, cracovia, jebana.... aż miło słyszeć :)

Teqcontroller 27.08.2011 17:50

Co do meczu:

http://www.youtube.com/watch?v=xGdDX730wwg

Reszte powiem po meczu.

Wiślak709 27.08.2011 17:52

Pierwsza polowa moim zadniem dla Lechii, mieli przewagę optyczną. Dopiero pod koniec Iliew miał okazje no i ta szansa Bitona po dosradokwaniu Małeckiego...

biała gwiazda 27.08.2011 17:53

Maaskant mocno ich pojedzie w szatni, widać to po jego minie i uwagach. Lechia spokojnie do pojechania,a u nas widać potencjał który ze sobą nie gra nic. Niektórzy spacerują inni w ogóle nie przykładają się do dokładności podań. Diaz beznadziejnie wygląda szybkościowo, schematy w ataku i szybki odbiór piłki tego u nas nie widać i to strasznie boli.

KosaPS 27.08.2011 17:56

Takiej pyty co grają nasi piłkarze oglądać się nawet nie da. Jeżeli Maskant nie zmieni szybko czegoś w stylu gry to będzie tragedia. My nawet piłki nie potrafimy porządnie przyjąć, a co dopiero o dokładnym podaniu do kolegi z drużyny. Diaz na boisku jest chyba z przymusu, Małecki wg mnie jak co mecz w tym sezonie gra za bardzo indywidualnie, jego podania są spóźnione i nic z nich nie wynika. Mam nadzieje że trener ostro pojedzie po nich w szatni..

vip2008 27.08.2011 17:57

po Tych 45 minutach naprawde chciałbym aby Lechia wygrała ten mecz to wtedy dopiero nasi zaczeliby grac bo jak do tej pory naprawde gorzej niż w kambodży...i tak juz od kilku tygodni..

KRIS22 27.08.2011 17:58

Po pierwszej połowie można powiedzieć tylko Ż E N A D A my chcieliśmy wejśc do Ligi Mistrzów z czym pytam Diazem na lewej obronie i PAjicem na prawej to jest totalna porażka ich gra. Trzeba do pracy panowi nie da sie wygrać meczu na stojąco nawet w naszej Ekstraklasie !!!

KosaPS 27.08.2011 18:02

Jeszcze jedno dziwimy się dlaczego ludzie nie chcą chodzić na stadion. Po obejrzeniu takiej gry nie dziwie im się sto razy przyjemniejsze jest odganianie się od komarów siedząc na ławce, niż oglądanie tego meczu. Z taką gra nigdy nie zapełnimy tego stadionu

ślimak 27.08.2011 18:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KosaPS (Post 1156530)
Takiej pyty co grają nasi piłkarze oglądać się nawet nie da. Jeżeli Maskant nie zmieni szybko czegoś w stylu gry to będzie tragedia. My nawet piłki nie potrafimy porządnie przyjąć, a co dopiero o dokładnym podaniu do kolegi z drużyny. Diaz na boisku jest chyba z przymusu, Małecki wg mnie jak co mecz w tym sezonie gra za bardzo indywidualnie, jego podania są spóźnione i nic z nich nie wynika. Mam nadzieje że trener ostro pojedzie po nich w szatni..

Rzadka pyta...Wszyscy optymiści co widzą nas w LE powinni iść się zdrowo najebać. Ja pierdziele z rezerwami Lechiii.
Maaskant! Czy to widzisz? Czy się nie wstydzisz?

bartol 27.08.2011 18:03

Diaz mocno pracuje żeby dorównać Branco, jego może minąć każdy

KosaPS 27.08.2011 18:12

I bardzo dobrze cieszy mnie to, a wszystko jest winą Diza błagam niech on już wraca do Belgii

HEDu 27.08.2011 18:24

u Meliksona widac problem. chcial wejsc do LM i sie wypromowac do wiekszego klubu a u nas mu sie juz nie chce.

ENDRJU 82 27.08.2011 18:27

Widać wyraźnie, że chłopaki mentalnie siedzą jeszcze na Cyprze... kompletnie brak walki...

bartol 27.08.2011 18:34

ta drużyna jest krzywdzona brakiem środkowego pomocnika z prawdziwego zdarzenia, chłopaki wszystke akcje muszą rozgrywać bokami

stalsanok1946 27.08.2011 18:37

....a czy temu Kirmowi zakazano strzelać do pustej bramki? No idzie się w....ić z tym zawodnikiem

Magpie 27.08.2011 18:51

negatywny gracz = Kirm

sportnh 27.08.2011 18:53

Kirm ty c......

Wszystko ma swoje granice

Jaro 27.08.2011 18:55

Kompromitacja...
Mega nadmuchany balon pękł, ten zespół nigdy nie grał zespołowo ale teraz już nawet nie gra indywidualnie… dramat

Ave 1906 27.08.2011 18:56

Era Maskanta zaczyna dobiegać końca

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:25.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl