![]() |
Jak dla mnie na mecz z Koroną optymalny byłby skład : Jovanić - Czekaj Bunoza Kowalski Paljić - Kirm Wilk Garguła Jirsak Boguski - Biton. Nie ma co ryzykować przed wtorkowym rewanżem. Poza tym , Korona to drwale i trzeba uważać podwójnie.
|
Cytat:
Mam nadzieję, że źle zinterpretowałem Twoją wypowiedź w tej kwestii. Co do poziomu zarządzania - pożyjemy, zobaczymy. |
Ha teraz pytanie kto zagra na prawej stronie skoro Maaskant nie bierze do Kielc ani jednego prawego obrońcy ?:D
Coś czuję ,że będzie adrenalina tym razem bo szykuje się Kowalski w pierwszej jedenastce:D Tak jak już parę osób pisało ,tak Maaskant potwierdził jedziemy tam rezerwowym składem w celu ugrania punktu ,a jak się uda trzech punktów :) |
Jutro na Koronie zagrać rezerwowym składem. Nie ma co ryzykować, a ci co nie będą grać to niech mają treningi przygotowujące na mecz w Nikozji w saunie. Mój skład poniżej.
|
Cytat:
Właśnie chodzi mi o to żeby Wisła nie odpuszczała polskiej ligi , szczególnie w meczach z takimi drużynami jak Korona ... |
czyżby Kiro w obronie ?:>
|
Nie przesadzajcie. Wiadomo, cel numer 1 to wtorek, ale nie możemy sobie pozwolić na takie frajerstwo jak Lech, trzeba wygrywać mecze i KONIECZNIE zdobyć mistrzostwo. Wiadomo że jakieś roszady w składzie muszą być, ale bez jaj żeby całą jedenastkę zmienić, włącznie z bramkarzem. Czysta głupota.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ten_sam_wybor/
,,Mając w perspektywie mecz z APOEL-em lekki niepokój u trenera budzi agresywna gra Korony. Jego zdaniem zbyt agresywna. „Oglądałem mecz Korony z Jagiellonią, gdzie zawodnicy z Kielc wykonali wiele bardzo agresywnych wejść w przeciwników, szczególnie w pomocy. Widziałem w tym meczu sporo fauli, po których moim zdaniem sędzia powinien pokazać żółtą kartkę. Jeśli tamto spotkanie prowadziłby arbiter, który gwizdał w naszym środowym meczu, to myślę, że Korona ten mecz kończyłaby w sześciu” – stwierdził Robert Maaskant. „Jeśli sędziowie pozwolą Koronie na taką grę, to w tym sezonie ktoś może doznać kontuzji, prze którą zrujnowana może zostać jakaś kariera. Jestem za twardą grą, sam tak grałem, ale muszą być jakieś granice'' Nie ma co się czarować Korona nie dość,że jest słaba,to jeszcze hasają tam te drwalo-cwaniaki korzymy.Trzeba uważać bo Ci idioci na prawdę mogą zrobić krzywdę więc nawet jakbyśmy nie grali w pucharach wystawiłbym tam rezerwowy skład. |
W całej Europie gra się co trzy dni i nikt nie narzeka, a tu początek sezonu i trzeba wystawić głębokie rezerwy, bo trzeba się oszczędzać. Potem piłkarze z naszej ligi nie są przygotowani do gry na Zachodzie.
|
Cytat:
|
ja biorąc pod uwagę fakt, że we wtorek gramy rewanż z Apoelem... to wystawiłbym następujący skład na Koronę:
Jovanic Kowalski-Czekaj-Bunoza-Paljic Wilk- Jirsak Garguła- Kirm-Biton-Boguski Po to mamy szeroką ławkę, żeby z tych zawodników korzystać... nie wyobrażam sobie, że wyjdziemy na Koronę w najsilniejszym zestawieniu... to by mogło być bardzo niemądre rozwiązanie... biorąc pod uwagę piekło jakie nas czeka w Nikozji... mówię po to mamy rezerwowy skład żeby czasem z nich skorzystać... a jak przegramy z Koroną? trudno LM na teraz jest ważniejsza. Amen. |
Redakcja TWSD obstawia Kowalskiego na prawej obronie, całkiem możliwe, wręcz pewne, ale... spodziewam się tam Czarka Wilka. Nie przypadkowo chyba trener wymienił 3 zawodników, których zabiera kiedy padło pytanie o prawą obronę. Kiedyś gdzieś się natknąłem, że Czarek może grać również jako prawy pomocnik. Mając w pamięci jego asystę z Lechem może to być prawda. Dlaczego więc nie spróbować go na prawej obronie? Wtedy para defensywnych pomocników mogłaby wyglądać Brud - Nunez. Poza tym trener powiedział, że ten zawodnik "prawdopodobnie tam nie grał". Kowalski grał trochę meczów jako prawy obrońca.
Kiedyś któryś z naszych trenerów chciał Małeckiego wystawić na tej pozycji, pomijając teraz rozważanie sensowności takiego rozwiązania to to by była idealna riposta na uwagi selekcjonera ; ) |
Cytat:
|
Napinacze już w akcji: http://www.youtube.com/watch?v=2Hv3pkZBApU
|
Cytat:
|
Wiekszośc już tłumaczy sobie, a przy okazji i piłkarzom, że ten mecz mozna olać. To ja się pytam, po co my walczymy w tych pucharach? Po to żeby za rok ciąc budżet i zwalniać najdroższych pilkarzy bo zajmiemy 6 miejsce w lidze? Albo sie jest gotowym na puchary i gra się poważnie w lidze albo nie. Rozumiem, że przed tym meczem można sobie coś odpuścić ale wy to tak tłumaczycie, że przy nastepnym meczu w pucharach znów będzie odpuszczanie. Do czego to prowadzi? Co nam da, że teraz zagrają rezerwy? Melikson odpoczywał w meczu z Zagłebiem i zagral kiche z Apoelem, a niby mial byc wypoczęty i mega wymiatać. Nie można pozwolić sobie na brak pucharów za rok. A to sie może stać jeśli na powaznie nie zaczniemy traktować ligi. Ja wystawiłbym najlepszy skład i rozwalił Koronę, żeby poczuć się pewniej. Nie wierze, że po meczu z nimi połowa składu będzie miała kontuzję, bzdury.
|
Cytat:
Zwłaszcza, że połowa europy gra co 3 dni ale nie grają jednego z najważniejszych meczów w ostatniej dekadzie 3 dni po meczu ligowym. |
Cytat:
Cytat:
Kolega Baro1995 udzielił Wam odpowiedzi na nurtujące Was problemy. Owszem, taka gra to norma w Europie, ale nie w Polsce, gdzie na stadionie Korony Kielce odbędzie się w sobotę polowanie na kości Wiślaków. Pamiętacie mecz w tamtym sezonie? Tu nie chodzi o to, żeby za wszelką cenę udowadniać całemu światu, że jesteśmy gotowi na to Wasze "europejskie tempo", ale o to, aby oszczędzić naszych graczy nie tylko na mecz z APOELem, ale także na resztę ligi. Dodam jeszcze, że nawet jeśli stracimy te punkty w Kielcach, to gdzieś na pewno da się to odrobić. Nikt ligi nie odpuszcza, po prostu obecnie obowiązują inne priorytety, ale już wkrótce wszystko się wyklaruje. |
Wolę Wilka od Kowalskiego na tej prawej obronie. Chociaż myślę że każdy (prócz Branco) lepiej by tam zagrał. Ale to jest też moment w którym powinno się testować młodych - np Czekaja (czy nawet Stanka ktory jest pomocnikiem, a widzialem ostatnio grywał na prawej obronie)
|
Cytat:
A w ogóle to najpierw wejdźmy do tej LM bo to jest nasz największy problem! |
Cytat:
|
Cytat:
|
http://www.youtube.com/watch?v=2Hv3pkZBApU
Ten filmik jest żenujący. Pokazuje tylko i wyłącznie ogromne kompleksy koronki w stosunku do Wielkiej Wisły. Nie dziwi mnie, że to dawna zgoda beznapletkowców.Ten sam poziom. Wszystkie scyzory żyją tym meczem i brandzlują się z wrażenia a my to mamy gdzieś:-) |
Stawiam na 1:0 dla Wisły z 2-3 czerwonymi kartkami dla Korony - kiedyś muszą dostać po tyłku za swoją wyjątkowo brutalną grę...
|
Po meczu z Korona zostanie jeszcze 26 kolejek. Nie wierze, ze Lech do konca bedzie prezentowal sie tak dobrze jak teraz wiec strata jakichkolwiek punktow z Korona nie powinna byc zbytnio odczuwalna. Ale skoro trener mowil, ze mamy bardzo wyrownany sklad to niekoniecznie rezerwowi moga zagrac slabiej.
|
A ja coś czuję, że wyjdziemy 2. składem (Jovanić - ?, Kowalski, Bunoza, Paljić - Jirsak, Brud - Garguła - Boguski, Kirm - Biton) i mamy szansę na zwycięstwo, jeśli sędzia stanie na wysokości zadania, a nie jak w zeszłym sezonie, czyli za każde brutalne wejście tylko ostrzeżenie. Nie będzie cackania się z tymi rzeźnikami, to stracą jedyny atut w konfrontacji z Wisłą, bo pod względem umiejętności czysto piłkarskich to poziom podwórka.
|
tu już nie trzeba gdybać czy przewidywać, bo trener zapowiedział że wystawi rezerwowy skład.
|
Cytat:
Rozumiem, ze juz we wtorek decydujacy mecz o LM ale nie rozumiem podejscia do meczu z Korona. Maaskant mowi, ze remis w Kielcach nie bedzie zly. Szczerze mowiac to niecierpie takiego gadania bo na boisko wychodzi sie by wygrac a trener juz przeed meczem gada o remisie:-/ Tak wystawmy rezerwy z Kowalskim, Bunoza i Jovaniciem to sie fajnie posmiejemy. Gadanie, ze w reezerwach powinnismy rozwalic Korone brzmi wrecz absurdalnie pamietajac, ze raptem wiosna w pierwszym skladzie tam tylko zremisowalismy (fakt, ze pechowo). Kwestia Meliksona. Odpoczywal z Zaglebiem i z APOEL-em wielkiego meczu nie zagral. Moze on wlasnie nie potrzebuje specjalnego odpoczynku tylko rytmu meczowego by utrzymywac wysoka forme. Nie musi w Kielcach zagrac calego meczu ale w pierwszym skladzie bym go widzial. I jeszcze jedna rzecz. Mamy jutro zagrac mocno rezerwowym skladem i sie oszczedzac przed APOEL-em bo to wazniejszy mecz. A jak awansujemy do LM to tez bedziemy sie przed kazdym meczem w grupie oszczedzac, bo jakby nie patrzec mecz z taka Barcelona bylby wazniejszy niz z Podbeskidziem? Wtedy sie okaze, ze cala jesien w lidze bedziemy sie oszczedzac i juz po jesieni bedziemy mogli zapomniec o MP tak jak bylo z kuchenkami. A przypomne, ze wiosna rozgrywane bedzie tylko 13 kolejek wiec bedzie mniej okazji do odrabiania strat. |
...Z takim podejściem jakie prezentuje nasz treneiro i niektórzy kibice mistrzostwa nie będzie...coś za coś. Piłkarze się do tego dostosowują i widać ewidentny brak zaangażowania i grę poniżej możliwości w meczach ligowych u co najmniej kilku z nich
|
Cytat:
|
Szkoda, że gramy akurat teraz z Koroną bo chciałbym żeby dostali u siebie od Wisły porządny wpier...ol. Zapowiedź meczu żałosna jak cały ten klub. Mam nadzieje, że wygramy ale rezerwowym składem może być ciężko, zwłaszcza, że Korona gra z nami zawsze na 120% swoich możliwości. Jakby nie było zmiennikom też powinno zależeć na pokazaniu się z jak najlepszej strony Maaskantowi i kibicom.
Co do wystawiania rezerw na spotkania ligowe to mogę powiedzieć, że na ten mecz może tak być, bo we wtorek jest arcyważny mecz, ale jak już zagramy w fazie grupowej LM lub LE to liga powinna być na pierwszym miejscu. Nie wyobrażam sobie sytuacji byśmy nie zagrali za rok w pucharach. |
Cytat:
|
Portal echo dnia.Ojrzyński-trener Korony: "Nie wiem,czy trener wystawi Meliksona,który będzie w Kielcach skakał jak przez płotki,by nie narazić się na kontuzję przed wtorkiem".Dodam do tego jego przyznanie się w studiu c+,że celowo robią prowokacje wobec konkretnych zawodników rywala.Taką prowokacją mogą być tylko obelgi lub skopanie delikwenta,tak by sędzia tego nie widział.Drugi Motyka.
|
Cytat:
Jednak zanim trafimy do piłkarskiego raju, ważne są najdrobniejsze szczegóły nawet kosztem ligi (nie ukrywajmy, będzie jeszcze sporo czasu, żeby odrobić ewentualne straty). |
Popatrzcie na ponizszy i niech ktos powie, ze jest slaby czy tez slabszy od Korony(gramy z ledwo kopciuszkiem naszej polskiej kopanej):
Dla korony Pareiko, Chavez, Nunez, Garguła, Mały, Biton i Kirm(nawet w obecnej formie) to gracze z innej planety. A wiodacymi zawodnikami w ich zespole byli by zapewne Bunoza czy Paljic. Jedyny ból to Pan Kowalski, ale jesli wstawic tam Jaliensa i cos mu sie stanie(a nie jest taka skala jak Chavez) to nie mamy "szefa" obrony. Sergei Pareiko - Mateusz Kowalski, Osman Chavez, Gordan Bunoza, Dragan Paljić - Gervasio Nunez, Łukasz Garguła, Cezary Wilk - Patryk Małecki, David Biton, Andraż Kirm P.S Jedyne co wqrwia to te wypowiedzi, ze i remis bedzie dobry, niby dlaczego mamy mierzyc tak nisko.... . (aczkolwiek sadze ze bedzie slabo wlasnie ze wzgledu na mobilizacje) |
Teraz jest idealna pora dla Garguły ,Jirsaka, Bitona itd.by udowodnić że zasługują na grę w 1 składzie a nie tylko na sprawdzanie wygody na fotelach ławek rezerwowych!
|
Cytat:
tak poza tym to ciekawie czy na derby z Cracovią też wystawiłby rezerwy(bo w końcu liczy się tylko LM) ... |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:54. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl