![]() |
ale Jovanović jest dobry na prawej obronie wg mnie. Jest wysoki, ma długie nogi i szybko biega, wchodzi do ofensywy. Tak zapamiętałem jego epizod z Litexem jak wszedł (?) Można mu dać pograć, to Lamey odpocznie. No bo jak na Zagłębie się nie nadaje, to do czego się nadaje i po co został sprowadzony? ;)
|
Cytat:
|
Dać Meliksonowi wolne - Gramy u siebie, gdzie można przeboleć stratę tego zawodnika.
Ważniejszy mecz z Apoelem. |
Cytat:
Marko zaimponował mi wejściem z Litexem. Spokojnie rozgrywał piłkę, ze dwa dokładne mocne podania na kilkanaście metrów. Również dynamicznie włączył się do akcji ofensywnej. Nie wiem jak u niego z kondycją ale na moje ma możliwości aby grać na tej pozycji z powodzeniem. Szkoda, że nie może grać już teraz. Jak napisał skeba wyżej też jestem za tym aby Melikson nie zagrał z Zagłębiem. Najważniejsze aby był w formie na APOEL a te ciągłe podróże, gra co 3 dni mogą odbić się negatywnie na jego formie. |
szkoda Jovanovica, bo w dobrej formie może być naszym dużym wzmocnieniem, pewnym punktem w defensywie.
środek obrony Jovanovic - Chavez może nam zapewnić dobrą grę z tyłu na kilka lat. |
....a, cała obrona ma się zgrywać na mecze z APOELem a nie ze będą jakieś eksperymenty z Jovanoviciem czy Bunozą. Jeżeli będziemy częściej wystawiać skład z Lameyem Chavezem Jaleinsem i Diazem to ta obrona będzie grać lepiej, a co najważniejsze skuteczniej w następnych meczach. Chciałbym zauważyć, że oborna to jak na ten moment nasza najgorsza formacja. Pamiętacie czasy Głowy z Marcelo na stoperze? Traciliśmy bardzo mało bramek, cała formacja grała o wiele spokojniej. W każdym meczu obrona ma grać tak jak w meczu z Litexem na R22 (bezbłędny mecz!).
Dla mnie sład na mecz z Zagłębiem: Pareiko- Lamey, Jaliens, Chavez, Diaz - Sobolewski, Wilk - Małecki, Melikson, Iliev - Genkov Na końcówke wchodzi Biton. Gramy najlepszym składem. Na Korone wychodzą zmiennicy żeby się pokazali. Maor Iliev, Genkov i Sobol odpoczywają. Maaskant mówił, że na ten moemnt najważniejsza jest LM. |
Cytat:
|
ciekawe w jakiej kondycji wróci meor. Dwie bramki we wczorajszym meczu Izraela.
|
będzie rezerwowy skład przed LM.
|
Cytat:
Wiadomo obrona jest taka formacją gdzie najważniejsze jest zgranie, wzajemna asekuracja, podpowiadania sobie itd więc to nie powinno zostać ruszane. w pomocy Nunez Garguła Iliew Małecki gramy u siebie i to my musimy narzucić swój styl przeciwnikowi od pierwszych minut, to my mamy dominować i prowadzić grę. Wilk w gorszej formie nie potrafi tak fajnie wychodzić do piłki jak Nunez który z meczu na mecz coraz bardziej mi się podoba. co do Maora, w ciągu ostanich 28 dni nasz Izraelczyk rozegrał siedem spotkań, większość w pełnym wymiarze czasowym. Z tego łatwo można wyliczyć że ostatni miesiąc rozgrywal mecz co 4 dni, dochodzą do tego podróże. Myślę że wszyscy w klubie zdają sobie sprawę z tego że Melikson to nie jest robot, oraz że czeka nas najważniejszy dwu mecz w historii Wisły. Tak więc jest to najlepszy moment by dać wykazać się Gargule. co do ataku to postawił bym jednak na Genkowa. z prostego powodu, jest silny i bardzo dobrze gra plecami do bramki, w meczu z Polonią bardzo dużo piłek takich graliśmy na Bitona, którego obrońcy jednak mocno przepychali. Z drugiej strony potrafi się znaleźć w dobrym miejscu, piłka go szuka, strzela bramki. |
Cytat:
|
Panowie i panie. W sobotę gramy z Zagłębiem, a więc poza tym że oczywiście będziemy się fajnie bawić, to będzie to dla nas rozgrzewka wokalna przed APOEL-em. Starajmy się wypaść jak najlepiej, ale jeśli ktoś dając z siebie wszystko traci głos na powiedzmy tydzień, to niech go trochę oszczędza bo bankowo będzie on mu potrzebny we środę... :] Jednak ci "zaprawieni" kibicowsko jak najbardziej niech "robią swoje", ale właśnie niech oni skupią się bardziej na dobrej zabawie i rytmice naszych pieśni niż wrzasku ;)) Do zobaczenia w sobotę!
|
Spodziewam się, że znowu piłkarze zagrają na pół gwizdka, ponieważ w środę APOEL. Może dzięki temu, że gramy u siebie wymęczymy chociaż nędzne 1-0.
|
mnie nawet porażka z Zagłębiem nie wkurzy, jeśli tylko w środę dadzą z siebie 150% i wygrają mecz.
|
I jak tu mowi, by pilkarze skupili sie na meczu ligowym, ze krajowe podworko tez jest wazne skoro czyta sie takie wpisy ? Oni w każdym meczu mają dać z siebie 150% i nie ma mowy o porażkach z zagłebiem, tym bardziej przy Reymonta !!!
|
Tak, tyle że okazja wejścia do LM nie nadarza się sezon za sezonem, nie wspominając już o kasie, renomie w Europie, wspaniałej niezapomnianej historii która na nas czeka po dostaniu się. Gdyby zagrali z Zagłębiem na 150% to byliby wypruciu, i nie daj Boże jeszcze jakaś jedna czy dwie felerne kontuzje które mogliby złapać.
|
Cytat:
nie wierzę że zawsze jest taka sama mobilizacja u piłkarzy - patrz ostatni mecz poprzedniego sezonu , gdzie walczyli wyłącznie o prestiż , podobnie mecz z Legią ( choć ten widać że chcieli wygrać ) . dla mnie powinni każdy wygrywać każdy mecz na R22 . Jednak przed takim spotkaniem jak to w el LM , trzeba szachować siłami i wygrać jak najmniejszym kosztem . 1-0 będzie zadowalające bez względu na styl . Zresztą ... nawet gdyby mieli przegrać , a wejść do LM , to absolutnie KAŻDY kibic Wisły , zapomni o tej porażce następnego dnia po awansie . z APOELem będzie mnie cieszyło dopiero 2-0 ;] strata bramki u siebie może dużo kosztować , wygrana dwoma bramkami to minimum |
Cytat:
|
Melikson od pierwszej minuty można go zmienić w 60-70 minucie ,starać się od początku zdobyć bramke a pózniej utrzymać wynik i grać z kontry.
|
szczerze mowiac ten mecz powinien dla Nas wygladać jak spotkanie Śląska.
Mianowice dać szanse zmiennikom, jak sie spalą i nie dadza rady to wy**erdolić na zbity pysk. |
Cytat:
Na czas eliminacji trzeba rzucić wszystko na jedną szalę . Co najwyżej odpuścimy w ten sposób 4 spotkania ligowe . Zostaną 26 kolejki w których się wszystko wywróci do góry nogami . W trakcie sezonu gdy będziemy grać spotkania grupowe ( czy to LM czy LE ) , będą dla nas po prostu wisienką na torcie, zaś to liga będzie priorytetem . Najważniejsze spotkania sezonu są w najbliższych 2 tygodniach . Zadecydują one o przyszłości Wisły... |
Cytat:
Ludzie to jest Zagłębie, średniak polskiej ligi a wy chcecie grać z nimi z kontry? U nich w ataku gra Sernas który nie strzelił bramki od pół roku, na prawej obronie gra z konieczności lewy pomocnik. Jak nie grać otwartej piłki mając piłkarzy stworzonych do gry kombinacyjnej (Melikson, Nunez, Guła, Iliev, Genkov, Jirsak) to kiedy? |
Cytat:
|
Na forum wiary Amiki napinają się że nam odskoczą na 15 pkt :)
Warto by więc było zacząć wreszcie wygrywać także w lidze żeby inne zespoły nie wyczuły szansy odskoczenia nam. Co do Zagłębia to nie widzę powodu dla którego Zagłębie mogłoby nas pokonać na naszym stadionie, powinno być 3:0 dla nas |
Cytat:
pamiętasz,że w najbliższą środe czeka nas jeden z dwóch najważniejszych pojedynków w ostatnich latach, z APOELEM ? i co piłkarze mają zapierniczać cały mecz z Zagłębiem bo ktoś chce zobaczyć kilka bramek a pózniej mieć problemy w środowym meczu? to jest wyjątkowa sytuacja gramy mecz ligowy przed arcyważnym meczem pucharowym .Dla mnie mogą nawet zremisować byleby pokonali APOEL bo taka szansa na lige mistrzów trafia się raz na kilka lat a ewentualne straty ligowe z początku rundy można nadrobić. |
z Apoelem gramy o 5 mln €, dlatego z Zagłębiem oszczędziłbym kilku podstawowych zawodników (Maor,Sobol,Mały,Biton)
|
Cytat:
|
Ja na ten mecz wystawilbym trzeci garnitur oraz juniorow. Najwazniejszy mecz w ostatnich 20 latach wiec szpiedzy z Apoelu powinni byc maksymalnie zmyleni.
|
Melikson na ławkę.Reszta ma napieprzać i zgrywać się przed meczem z Cypryjczykami.
|
Cytat:
PS. A pomyślcie jakie spustoszenie wywołałaby gra w pierwszym składzie Beto?! |
od razu skoczmy na Copacabanę bo 11 chłopa z tygodniowymi kontraktami :D:D
|
albo w ogóle oddajmy walkowerem
|
Jak ja widze co nie którzy piszą to srać mi sie chce :D
Na Zagłębie dajmy taki skład ,pare zmian tylko : Pareiko - Jovanovic , Jaliens , Chavez , Diaz - Mały , Wilk , Nunez , Garguła , Kirm - Genkov A na Apoel pełny , mocniejszy : Pareiko - Lamey , Jaliens , Chavez , Paljic - Mały , Sobol , Nunez , Melikson , Iliev - Biton |
Jovanovic nie moze grac w meczach ligowych
|
aguero20 mam ten sam problem jak patrze na Twój post. Tylko ,że mi się śmiać chcę.
Jak można udawać mądrego i szydzić z innych samemu pisząc debilizmy? JOVANOVIC nie może grać do 5 WRZEŚNIA w lidze i to chyba powinieneś wiedzieć bo było niedawno przypominane ,a wiadome już od dłuższego czasu. |
ojeju?? jeden błąd zrobiłem i co ? i już że pisze debilizm?? lecz sie człowieku :) no to zamiast Jovanovicia to Lamey i tyle..
|
|
Cytat:
|
Cytat:
Wielki kibic i znawca, a nie wie, że Marco nie może grać. Zanim kogoś wyśmiejszesz, upewnij się, że sam nie jesteś śmieszny. Bez odbioru. |
Kadra jest szeroka, dlatego roszady w składzie powinny być. Ale na wielkie eksperymenty, wystawianie ,,drugiej jedenastki" czy juniorów miejsca nie ma. Myślenie, że z Zagłębiem wygramy spacerkiem doprowadzi do tego, że będziemy się pałętać w dole tabeli, jak Lech w zeszłym roku.
Mecz z Apoelem jest mega ważny i priorytetowy, ale na stratę punktów w kolejnym meczu Ekstraklasy nie możemy sobie pozwolić. Mecz z Zagłębiem to nie sparing przed środą, to poważny mecz o punkty. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:20. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl