Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [3 Kolejka] Wisła Kraków - Zagłębie Lubin, 13 sierpnia , sobota godz. 18 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8223)

nicolas 11.08.2011 11:12

ale Jovanović jest dobry na prawej obronie wg mnie. Jest wysoki, ma długie nogi i szybko biega, wchodzi do ofensywy. Tak zapamiętałem jego epizod z Litexem jak wszedł (?) Można mu dać pograć, to Lamey odpocznie. No bo jak na Zagłębie się nie nadaje, to do czego się nadaje i po co został sprowadzony? ;)

WislaFan123 11.08.2011 11:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nicolas (Post 1144750)
ale Jovanović jest dobry na prawej obronie wg mnie. Jest wysoki, ma długie nogi i szybko biega, wchodzi do ofensywy. Tak zapamiętałem jego epizod z Litexem jak wszedł (?) Można mu dać pograć, to Lamey odpocznie. No bo jak na Zagłębie się nie nadaje, to do czego się nadaje i po co został sprowadzony? ;)

Ludzie..... wy czytacie gaety czy strony o Wisle? czy moze pudelki i inne .......y... Jovanovic jest zawieszony przez swoja federacje i moze grac tylko w pucharach, a w lidze dopiero od wrzesnia. I to jest srodkowy obronca, a na boku moze, ale tylko z koniecznosci...

skeba 11.08.2011 11:24

Dać Meliksonowi wolne - Gramy u siebie, gdzie można przeboleć stratę tego zawodnika.
Ważniejszy mecz z Apoelem.

westersyl 11.08.2011 11:25

Cytat:

I to jest srodkowy obronca, a na boku moze, ale tylko z koniecznosci...
W Partizanie też grywał na tej pozycji. Na sparingach też Maaskant go tak ustawiał i wyglądał dobrze.
Marko zaimponował mi wejściem z Litexem. Spokojnie rozgrywał piłkę, ze dwa dokładne mocne podania na kilkanaście metrów. Również dynamicznie włączył się do akcji ofensywnej. Nie wiem jak u niego z kondycją ale na moje ma możliwości aby grać na tej pozycji z powodzeniem. Szkoda, że nie może grać już teraz.

Jak napisał skeba wyżej też jestem za tym aby Melikson nie zagrał z Zagłębiem. Najważniejsze aby był w formie na APOEL a te ciągłe podróże, gra co 3 dni mogą odbić się negatywnie na jego formie.

Gucio25 11.08.2011 11:39

szkoda Jovanovica, bo w dobrej formie może być naszym dużym wzmocnieniem, pewnym punktem w defensywie.
środek obrony Jovanovic - Chavez może nam zapewnić dobrą grę z tyłu na kilka lat.

Birsa 11.08.2011 11:51

....a, cała obrona ma się zgrywać na mecze z APOELem a nie ze będą jakieś eksperymenty z Jovanoviciem czy Bunozą. Jeżeli będziemy częściej wystawiać skład z Lameyem Chavezem Jaleinsem i Diazem to ta obrona będzie grać lepiej, a co najważniejsze skuteczniej w następnych meczach. Chciałbym zauważyć, że oborna to jak na ten moment nasza najgorsza formacja. Pamiętacie czasy Głowy z Marcelo na stoperze? Traciliśmy bardzo mało bramek, cała formacja grała o wiele spokojniej. W każdym meczu obrona ma grać tak jak w meczu z Litexem na R22 (bezbłędny mecz!).
Dla mnie sład na mecz z Zagłębiem: Pareiko- Lamey, Jaliens, Chavez, Diaz - Sobolewski, Wilk - Małecki, Melikson, Iliev - Genkov
Na końcówke wchodzi Biton. Gramy najlepszym składem. Na Korone wychodzą zmiennicy żeby się pokazali. Maor Iliev, Genkov i Sobol odpoczywają. Maaskant mówił, że na ten moemnt najważniejsza jest LM.

mitmichael 11.08.2011 12:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 1144757)
Dać Meliksonowi wolne - Gramy u siebie, gdzie można przeboleć stratę tego zawodnika.
Ważniejszy mecz z Apoelem.

I przekonac sie czy to co mowił Maaskant o Gargule jest prawda. Podobno moze Meliksona w kazdej chwili zastapic

mrowa9 11.08.2011 12:02

ciekawe w jakiej kondycji wróci meor. Dwie bramki we wczorajszym meczu Izraela.

mrowa9 11.08.2011 12:03

będzie rezerwowy skład przed LM.

yogul 11.08.2011 12:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1144779)
I przekonac sie czy to co mowił Maaskant o Gargule jest prawda. Podobno moze Meliksona w kazdej chwili zastapic

Pareiko - Lamey Chavez Q i Diaz/Palijc - Sobolewski

Wiadomo obrona jest taka formacją gdzie najważniejsze jest zgranie, wzajemna asekuracja, podpowiadania sobie itd więc to nie powinno zostać ruszane.

w pomocy Nunez Garguła Iliew Małecki
gramy u siebie i to my musimy narzucić swój styl przeciwnikowi od pierwszych minut, to my mamy dominować i prowadzić grę. Wilk w gorszej formie nie potrafi tak fajnie wychodzić do piłki jak Nunez który z meczu na mecz coraz bardziej mi się podoba.
co do Maora, w ciągu ostanich 28 dni nasz Izraelczyk rozegrał siedem spotkań, większość w pełnym wymiarze czasowym. Z tego łatwo można wyliczyć że ostatni miesiąc rozgrywal mecz co 4 dni, dochodzą do tego podróże. Myślę że wszyscy w klubie zdają sobie sprawę z tego że Melikson to nie jest robot, oraz że czeka nas najważniejszy dwu mecz w historii Wisły.
Tak więc jest to najlepszy moment by dać wykazać się Gargule.

co do ataku to postawił bym jednak na Genkowa.
z prostego powodu, jest silny i bardzo dobrze gra plecami do bramki, w meczu z Polonią bardzo dużo piłek takich graliśmy na Bitona, którego obrońcy jednak mocno przepychali.
Z drugiej strony potrafi się znaleźć w dobrym miejscu, piłka go szuka, strzela bramki.

atomek21 11.08.2011 12:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yogul (Post 1144831)
[B]dochodzą do tego podróże do Izraela, Bułgarii Rygi. Myślę że wszyscy w klubie zdają sobie sprawę z tego że Melikson to nie jest robot, oraz że czeka nas najważniejszy dwu mecz w historii Wisły.
Tak więc jest to najlepszy moment by dać wykazać się Gargule.

masz na myśli podróż na mecz z WKS? jeśli tak, to był rozgrywany w Genewie

Pimko 11.08.2011 13:21

Panowie i panie. W sobotę gramy z Zagłębiem, a więc poza tym że oczywiście będziemy się fajnie bawić, to będzie to dla nas rozgrzewka wokalna przed APOEL-em. Starajmy się wypaść jak najlepiej, ale jeśli ktoś dając z siebie wszystko traci głos na powiedzmy tydzień, to niech go trochę oszczędza bo bankowo będzie on mu potrzebny we środę... :] Jednak ci "zaprawieni" kibicowsko jak najbardziej niech "robią swoje", ale właśnie niech oni skupią się bardziej na dobrej zabawie i rytmice naszych pieśni niż wrzasku ;)) Do zobaczenia w sobotę!

Jagul 11.08.2011 13:45

Spodziewam się, że znowu piłkarze zagrają na pół gwizdka, ponieważ w środę APOEL. Może dzięki temu, że gramy u siebie wymęczymy chociaż nędzne 1-0.

Wisoman 11.08.2011 15:05

mnie nawet porażka z Zagłębiem nie wkurzy, jeśli tylko w środę dadzą z siebie 150% i wygrają mecz.

zidanemarcin 11.08.2011 15:08

I jak tu mowi, by pilkarze skupili sie na meczu ligowym, ze krajowe podworko tez jest wazne skoro czyta sie takie wpisy ? Oni w każdym meczu mają dać z siebie 150% i nie ma mowy o porażkach z zagłebiem, tym bardziej przy Reymonta !!!

Wisoman 11.08.2011 15:14

Tak, tyle że okazja wejścia do LM nie nadarza się sezon za sezonem, nie wspominając już o kasie, renomie w Europie, wspaniałej niezapomnianej historii która na nas czeka po dostaniu się. Gdyby zagrali z Zagłębiem na 150% to byliby wypruciu, i nie daj Boże jeszcze jakaś jedna czy dwie felerne kontuzje które mogliby złapać.

Karherop 11.08.2011 15:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zidanemarcin (Post 1144936)
I jak tu mowi, by pilkarze skupili sie na meczu ligowym, ze krajowe podworko tez jest wazne skoro czyta sie takie wpisy ? Oni w każdym meczu mają dać z siebie 150% i nie ma mowy o porażkach z zagłebiem, tym bardziej przy Reymonta !!!

to jak ważny jest to mecz zarówno dla piłkarzy, jak i kibiców ,obrazuje fakt jak sprzedają się bilety na spotkanie ligowe , a jak na mecz z APOELEM :P

nie wierzę że zawsze jest taka sama mobilizacja u piłkarzy - patrz ostatni mecz poprzedniego sezonu , gdzie walczyli wyłącznie o prestiż , podobnie mecz z Legią ( choć ten widać że chcieli wygrać ) .

dla mnie powinni każdy wygrywać każdy mecz na R22 . Jednak przed takim spotkaniem jak to w el LM , trzeba szachować siłami i wygrać jak najmniejszym kosztem . 1-0 będzie zadowalające bez względu na styl . Zresztą ... nawet gdyby mieli przegrać , a wejść do LM , to absolutnie KAŻDY kibic Wisły , zapomni o tej porażce następnego dnia po awansie .

z APOELem będzie mnie cieszyło dopiero 2-0 ;] strata bramki u siebie może dużo kosztować , wygrana dwoma bramkami to minimum

lordes 11.08.2011 15:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wisoman (Post 1144943)
Tak, tyle że okazja wejścia do LM nie nadarza się sezon za sezonem, nie wspominając już o kasie, renomie w Europie, wspaniałej niezapomnianej historii która na nas czeka po dostaniu się. Gdyby zagrali z Zagłębiem na 150% to byliby wypruciu, i nie daj Boże jeszcze jakaś jedna czy dwie felerne kontuzje które mogliby złapać.

A nie pomyślisz że jak olejemy ligę to w przyszłym roku pucharów nie będzie? Mnie zaczyna denerwować to emocjonowanie się LM moim zdaniem balon za bardzo został co po nie których za bardzo nadmuchany i oby nie było wielkiego rozczarowania za 2 tygodnie.Liga jest bardzo ważna bo daję nam możliwość grania w pucharach więc nie ma odpuszczania tylko walczymy na całego.Nasi piłkarze to profesjonaliści(mam nadzieje) i wiedzą że za taką kasę jaką zarabiają nie ma odpuszczania tylko walka do ostatniej minuty.

Romuald 11.08.2011 15:19

Melikson od pierwszej minuty można go zmienić w 60-70 minucie ,starać się od początku zdobyć bramke a pózniej utrzymać wynik i grać z kontry.

szprotson 11.08.2011 15:24

szczerze mowiac ten mecz powinien dla Nas wygladać jak spotkanie Śląska.
Mianowice dać szanse zmiennikom, jak sie spalą i nie dadza rady to wy**erdolić na zbity pysk.

Karherop 11.08.2011 15:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lordes (Post 1144947)
A nie pomyślisz że jak olejemy ligę to w przyszłym roku pucharów nie będzie? Mnie zaczyna denerwować to emocjonowanie się LM moim zdaniem balon za bardzo został co po nie których za bardzo nadmuchany i oby nie było wielkiego rozczarowania za 2 tygodnie.Liga jest bardzo ważna bo daję nam możliwość grania w pucharach więc nie ma odpuszczania tylko walczymy na całego.Nasi piłkarze to profesjonaliści(mam nadzieje) i wiedzą że za taką kasę jaką zarabiają nie ma odpuszczania tylko walka do ostatniej minuty.

Na czas eliminacji trzeba rzucić wszystko na jedną szalę . Co najwyżej odpuścimy w ten sposób 4 spotkania ligowe . Zostaną 26 kolejki w których się wszystko wywróci do góry nogami . W trakcie sezonu gdy będziemy grać spotkania grupowe ( czy to LM czy LE ) , będą dla nas po prostu wisienką na torcie, zaś to liga będzie priorytetem . Najważniejsze spotkania sezonu są w najbliższych 2 tygodniach . Zadecydują one o przyszłości Wisły...

Piotson 11.08.2011 15:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Romuald (Post 1144948)
Melikson od pierwszej minuty można go zmienić w 60-70 minucie ,starać się od początku zdobyć bramke a pózniej utrzymać wynik i grać z kontry.

Starać się utrzymać wynik i grać z kontry! Grając u siebie!, z Zagłębiem Lubin! To jak przyjedzie Legia czy Amica to może mamy zaparkować autobus na własnym polu karnym i prosić o szybką porażkę, żeby nie bolało?
Ludzie to jest Zagłębie, średniak polskiej ligi a wy chcecie grać z nimi z kontry? U nich w ataku gra Sernas który nie strzelił bramki od pół roku, na prawej obronie gra z konieczności lewy pomocnik. Jak nie grać otwartej piłki mając piłkarzy stworzonych do gry kombinacyjnej (Melikson, Nunez, Guła, Iliev, Genkov, Jirsak)
to kiedy?

lordes 11.08.2011 15:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1144955)
Na czas eliminacji trzeba rzucić wszystko na jedną szalę . Co najwyżej odpuścimy w ten sposób 4 spotkania ligowe . Zostaną 26 kolejki w których się wszystko wywróci do góry nogami . W trakcie sezonu gdy będziemy grać spotkania grupowe ( czy to LM czy LE ) , będą dla nas po prostu wisienką na torcie, zaś to liga będzie priorytetem . Najważniejsze spotkania sezonu są w najbliższych 2 tygodniach . Zadecydują one o przyszłości Wisły...

Pytanie tylko czy jak odpuścimy te 4-5 kolejek to czy później to nam się nie odbije i do pucharów nie braknie nam kilku punktów.Ogólnie nie jestem zwolennikiem określania który mecz jest ważniejszy itd. dlatego moim zdaniem piłkarze muszą wiedzieć że zespół który prezentują nazywa się WISŁA i w lidze nie ma prawa bytu coś takiego jak odpuszczanie.

sofristo 11.08.2011 15:42

Na forum wiary Amiki napinają się że nam odskoczą na 15 pkt :)
Warto by więc było zacząć wreszcie wygrywać także w lidze żeby inne zespoły nie wyczuły szansy odskoczenia nam.
Co do Zagłębia to nie widzę powodu dla którego Zagłębie mogłoby nas pokonać na naszym stadionie, powinno być 3:0 dla nas

Romuald 11.08.2011 15:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Piotson (Post 1144964)
Starać się utrzymać wynik i grać z kontry! Grając u siebie!, z Zagłębiem Lubin! To jak przyjedzie Legia czy Amica to może mamy zaparkować autobus na własnym polu karnym i prosić o szybką porażkę, żeby nie bolało?
Ludzie to jest Zagłębie, średniak polskiej ligi a wy chcecie grać z nimi z kontry? U nich w ataku gra Sernas który nie strzelił bramki od pół roku, na prawej obronie gra z konieczności lewy pomocnik. Jak nie grać otwartej piłki mając piłkarzy stworzonych do gry kombinacyjnej (Melikson, Nunez, Guła, Iliev, Genkov, Jirsak)
to kiedy?

Czytaj ze zrozumieniem napisałem zdobyć bramke w miare szybko i dopiero grać z kontry.
pamiętasz,że w najbliższą środe czeka nas jeden z dwóch najważniejszych pojedynków w ostatnich latach, z APOELEM ? i co piłkarze mają zapierniczać cały mecz z Zagłębiem bo ktoś chce zobaczyć kilka bramek a pózniej mieć problemy w środowym meczu? to jest wyjątkowa sytuacja gramy mecz ligowy przed arcyważnym meczem pucharowym .Dla mnie mogą nawet zremisować byleby pokonali APOEL bo taka szansa na lige mistrzów trafia się raz na kilka lat a ewentualne straty ligowe z początku rundy można nadrobić.

AYALA 11.08.2011 15:50

z Apoelem gramy o 5 mln €, dlatego z Zagłębiem oszczędziłbym kilku podstawowych zawodników (Maor,Sobol,Mały,Biton)

Ajax 11.08.2011 15:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1144973)
z Apoelem gramy o 5 mln €, dlatego z Zagłębiem oszczędziłbym kilku podstawowych zawodników (Maor,Sobol,Mały,Bitona)

A potem będziemy grali o X mln $ to też olać ligę i skończy się tak jak z Kuchenkorzem, jeśli Wisła ma być profesjonalnym klubem grającym w Europie na jakimś poziomie musi tak jak cały piłkarski świat umieć grać na 100% co 3 dni.

Maciuś 11.08.2011 15:58

Ja na ten mecz wystawilbym trzeci garnitur oraz juniorow. Najwazniejszy mecz w ostatnich 20 latach wiec szpiedzy z Apoelu powinni byc maksymalnie zmyleni.

Hrluc 11.08.2011 16:01

Melikson na ławkę.Reszta ma napieprzać i zgrywać się przed meczem z Cypryjczykami.

mr_kwolf 11.08.2011 16:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 1144985)
Ja na ten mecz wystawilbym trzeci garnitur oraz juniorow. Najwazniejszy mecz w ostatnich 20 latach wiec szpiedzy z Apoelu powinni byc maksymalnie zmyleni.

Myśle, że powinniśmy odkurzyć Wojtka Ł. (dać tygodniowy kontrakt i git). Myśle, że to mogłoby spowodować zlekceważenie nas przez Cypryjczyków.

PS. A pomyślcie jakie spustoszenie wywołałaby gra w pierwszym składzie Beto?!

TOMEK 11 11.08.2011 16:08

od razu skoczmy na Copacabanę bo 11 chłopa z tygodniowymi kontraktami :D:D

lordes 11.08.2011 16:37

albo w ogóle oddajmy walkowerem

aguero20 11.08.2011 16:50

Jak ja widze co nie którzy piszą to srać mi sie chce :D
Na Zagłębie dajmy taki skład ,pare zmian tylko :
Pareiko - Jovanovic , Jaliens , Chavez , Diaz - Mały , Wilk , Nunez , Garguła , Kirm - Genkov

A na Apoel pełny , mocniejszy :
Pareiko - Lamey , Jaliens , Chavez , Paljic - Mały , Sobol , Nunez , Melikson , Iliev - Biton

Marcin_fan 11.08.2011 16:54

Jovanovic nie moze grac w meczach ligowych

Kamil17ABG 11.08.2011 16:59

aguero20 mam ten sam problem jak patrze na Twój post. Tylko ,że mi się śmiać chcę.
Jak można udawać mądrego i szydzić z innych samemu pisząc debilizmy?

JOVANOVIC nie może grać do 5 WRZEŚNIA w lidze i to chyba powinieneś wiedzieć bo było niedawno przypominane ,a wiadome już od dłuższego czasu.

aguero20 11.08.2011 17:02

ojeju?? jeden błąd zrobiłem i co ? i już że pisze debilizm?? lecz sie człowieku :) no to zamiast Jovanovicia to Lamey i tyle..

TOMEK 11 11.08.2011 17:10

jak dla mnie :-)

http://www.footballuser.com/Formatio...sla_Krakow.jpg

Romuald 11.08.2011 17:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aguero20 (Post 1145040)
ojeju?? jeden błąd zrobiłem i co ? i już że pisze debilizm?? lecz sie człowieku :) no to zamiast Jovanovicia to Lamey i tyle..

Dobrze ci napisał bo masz polewke z ludzi a sam debilne teksty piszesz z Jovanoviciem w składzie na Zagłębie.

domenica90 11.08.2011 17:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aguero20 (Post 1145040)

Tylko z Tobą jest ten problem, że prawie w każdym poście piszesz te debilizmy.
Wielki kibic i znawca, a nie wie, że Marco nie może grać.

Zanim kogoś wyśmiejszesz, upewnij się, że sam nie jesteś śmieszny.
Bez odbioru.

pikey 11.08.2011 19:32

Kadra jest szeroka, dlatego roszady w składzie powinny być. Ale na wielkie eksperymenty, wystawianie ,,drugiej jedenastki" czy juniorów miejsca nie ma. Myślenie, że z Zagłębiem wygramy spacerkiem doprowadzi do tego, że będziemy się pałętać w dole tabeli, jak Lech w zeszłym roku.

Mecz z Apoelem jest mega ważny i priorytetowy, ale na stratę punktów w kolejnym meczu Ekstraklasy nie możemy sobie pozwolić.

Mecz z Zagłębiem to nie sparing przed środą, to poważny mecz o punkty.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:20.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl