Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [2 kolejka] Polonia Warszawa - Wisła 06.08.2011 godz. 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8211)

wolfy 06.08.2011 11:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 1141596)
Maaskant ma 22 zawodników, więc nie będzie mógł tłumaczyć się, że jest LM. Dać odpocząć Meliksonowi i wpuścić go w 60 min. Dudu za Genkova, bo nie jest w formie.

KAŻDY trener Wisły miał przynajmniej 22 zawodników. Tylko pomyśl, ilu z nich tak naprawdę robi różnicę, bo to się liczy.
Pareiko, Małecki, Sobolewski, Melikson, Lamey - to są piłkarze absolutnie nie do zastąpienia obecnie, ich brak od razu bardzo mocno odbija się na naszej postawie. Poza tym - jak nie gra ktoś z dwójki Jaliens/Chavez to też bywa niewesoło.
Nie mamy szerokiej ławki, ew. pole manewru mamy na lewej pomocy, w ataku i na jednym ze skrzydeł. Valcxxowi cudem udało się skompletować przyzwoitą pierwszą jedenastkę, panowie.

vaazon 06.08.2011 11:53

Wolfy jak zawsze w formie. Powinieneś dostać specjalną rangę trolla.
1. Powiedz kto nadawałby się na zmiennika dla Meliksona? Nie ma takiego zawodnika, który prezentowałby odpowiedni poziom i godziłby się na rolę rezerwowego. Garguła to najlepsza opcja, jaka mogła nam się trafić.

2. Nie wiesz jak prezentowałby się Jovanovic na prawym boku obrony. Zakładam, że mamy tam pole manewru.

3. Cały środek ma dobrych zmienników.

4. Skrzydła też.

Jedynie obrona kuleje na środku i po lewej stronie.

Galonek 06.08.2011 11:54

Na meczu z Czarnymi Koszulami będzie wysłannik APOEL-u. W związku z tym moim zdaniem Maaskant nie odsłoni wszystkich kart i w Warszawie nie dość, ze zagramy mocno przemeblowanym składem, to w dodatku nie na 100% możliwości. Wiem, że tego typu przewidywania mogą wydać się komuś infantylne (wiadomo, punktów straconych na początku sezonu może zabraknąć na finiszu), jednakże LM jest obecnie celem najważniejszym, niemożliwym do przecenienia, stąd tym razem szkoleniowiec poświęci to spotkanie na rzecz walki o LM.

Nie trafiają do mnie argumenty w stylu: żaden szanujący się trener czy zespół nie odpuszcza jakiegokolwiek meczu. Wiadomo, że w mediach R.M. podkreśla grę na całego, ale z drugiej strony co ma mówić? W dniu dzisiejszym na pewno drużyna nie zagra o 3 punkty za wszelką cenę.

wolfy 06.08.2011 12:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Galonek (Post 1141633)
Nie trafiają do mnie argumenty w stylu: żaden szanujący się trener czy zespół nie odpuszcza jakiegokolwiek meczu. Wiadomo, że w mediach R.M. podkreśla grę na całego, ale z drugiej strony co ma mówić? W dniu dzisiejszym na pewno drużyna nie zagra o 3 punkty za wszelką cenę.

Nasi na pewno nie będą umierać za zwycięstwo na Konwiktorskiej, a z Koruptorem to już w ogóle. Mam nadzieję, że od pierwszych minut zagrają Garguła/Brud zamiast Meliksona i kogoś z pary Wilk/Sobol. Małecki i Kirm będą pewnie potrzebowali trochę ogrania po kontuzjach.

No nic, zobaczymy jaką nam trener jedenastkę złoży.

Maciuś 06.08.2011 12:02

Gargula za Melksona, Biton za Genkowa, Bunoza za Chaveza i Pajic za Diaza, inaczej tego nie widze.

IncognitoTSW 06.08.2011 12:05

Kew powinien zagrać, bo sam Osman albo Bunoza nie potrafią tak dobrze czytać niekonwencjonalnych zagrań na jakie możemy liczyć, ze strony Jeża. Doświadczenie Holendra by się przydało.
Za to obok niego powinien grać któryś z tamtych bądź Jovanović, żeby siłowo powstrzymywać Sikorskiego - bo tutaj Jaliens trochę odstaje od reszty.

W środku podejrzewam, że Garguła dostanie szansę. Zobaczymy jak się zaprezentuje.

zibi2000 06.08.2011 12:12

@Incognito2192

Jovanović nie zagra do końca sierpnia, bo jego zawieszenie obowiązuje w Ekstraklasie.

bonawentura 06.08.2011 12:40

W bramce musi stać Pareiko. Reszta składu może być trochę zmodyfikowana :-)

kelmaj 06.08.2011 12:53

Dobrze, że trenerem jest holender. Przygotuje mentalnie drużyne do każdego spotkania. Dla niektórych trafienie na APOEL to odrazu LM i cieszenie się. Z czego się cieszyć? Do LM daleka droga, cypryjczycy ogórami nie są. Teraz spotkanie z Polonią, bardzo ważne, które trzeba wygrać z Meliksonem w skladzie. Myśl co niektorych: niech nie gra, trzeba go oszczędząć. Ma nie grać bo co? Kontuzja? LOL. Własnie teraz ma grac, jest w formie, napędza się przed sezonem i będzie coraz lepiej. Pilka nozna to nie sport dla płaczków tylko dla twardzieli. Mam nadzieje, że wyjdzie dzisiaj ful skład i zobaczymy jak Wisła zagra na wyjeździe, co jest bardzo ważne. Jazda!

Dariusz 06.08.2011 13:01

Niech Melikson gra dzisiaj, a odpocznie za tydzień, gdy do meczu z APOELEM zostanie niewiele

Karherop 06.08.2011 13:14

Uważam że dzisiaj będzie o wiele trudniej o dobry wynik , niż chociazby to było w środe z Litexem .

Polonia zagra otwrtą , odważną piłke , może się zdarzyć tak że szybko strzela bramke i będziemy gonić wyik .

Jedyne co nam dzisiaj może przynieść zywcięstwo to naprawde dobra gra defensywna . Przynajmniej na takim poziomie zorganizowania i koncentracji jak w środe . Jeśli to będzie wyglądać tak jak poprzednie dwa spotkania ( w Bułgarii i z Widzewem ) to tego meczu nie wygramy .

W ofensywie liczę że Iliev zakręci pare razy Baszczyńskim , a Melikson Kokoszką , który buńczucznie zapowiada że zatrzyma Maora ;p

Co do składu to na pewno wyjdziemy najmocniejszą możliwą jedenastką . Na pewno jednak będzie to inny skład niż w środe . Na pewno zagra Iliev za Kirma , a może i Paljic czy Wilk za Diaza i Nuneza . Osobiście zobaczyłbym też od początku Bitona za Genkova .

Semper Fidelis 1985 06.08.2011 13:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1141702)
Uważam że dzisiaj będzie o wiele trudniej o dobry wynik , niż chociazby to było w środe z Litexem

Ja uważam odwrotnie, oni nas zaatakują a my ich wypunktujemy z kontry (Naturalnie możesz to Ty mieć rację a ja mogę się mylić)
Pozdro

TommyTSW 06.08.2011 13:48

Nie róbcie znów sadzy z tym diametralnym zmienianiem składu, cały tydzień jest do dyspozycji, dzisiaj Polonia potem Zagłębie.

Matti88 06.08.2011 14:01

Dzisiaj musi byc wygrana, bo jak nie to bedziemy juz dosc daleko w tabeli..

Mam pytanie: Poda ktos linka gdzie mozna zamowic relacje sms z tego meczu ??

aguero20 06.08.2011 14:35

Właśnie teraz byłem na forum Poloni hah...powiem wam że nas troszke lekceważą i mówią że gramy "piach" :P
Koment jakiegoś kibica:
"Pareiko zagra. Małecki tak samo. Ja bym bardziej liczył, ze potwierdzą się doniesienia o kontuzji Meliksona Wisła jak na razie gra piach, zobaczymy w najbliższą środę. Można ich spokojnie ograć, co pokazał Widzew(prawie)."
:D

Semper Fidelis 1985 06.08.2011 14:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aguero20 (Post 1141772)
Koment jakiegoś kibica:
"Pareiko zagra. Małecki tak samo. Ja bym bardziej liczył, ze potwierdzą się doniesienia o kontuzji Meliksona Wisła jak na razie gra piach, zobaczymy w najbliższą środę. Można ich spokojnie ograć, co pokazał Widzew(prawie)."
:D

Co w tym śmiesznego?

JrQ- 06.08.2011 15:14

jak dla mnie to dziś wyjdziemy najmocniejszym składem, a oszczędzać to się będziemy na Zagłębiu
tylko 3 pkt!!!

Polonia to frajerzy, to może znowu sami sobie strzelą, Baszczu, Kokoszka, ma kto tam ukłuć :D

Milan!!! 06.08.2011 15:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1141799)
jak dla mnie to dziś wyjdziemy najmocniejszym składem, a oszczędzać to się będziemy na Zagłębiu
tylko 3 pkt!!!

Polonia to frajerzy, to może znowu sami sobie strzelą, Baszczu, Kokoszka, ma kto tam ukłuć :D

Nie rzucaj slowem frajer na lewo i prawo...trzeba wygrac i tyle

skeba 06.08.2011 15:37

Podbeskidzie dostało 6-0 łomot :)
Aż dziw, ze my z nimi odpadliśmy.
Wracając do tematu spotkania - to jakoś małe zainteresowanie. Większe było, gdy mieliśmy zapewnionego mistrza.

Kris Dee 06.08.2011 16:14

Powinniśmy wystąpić w najmocniejszym składzie, szczególnie obrona w której Diaz z Chavezem zagrali razem tylko dwukrotnie.
Genkov wygląda coraz lepiej wiec pewnie dzisiaj też zagra od początku.
Ewentualne oszczędzanie kluczowych graczy przewiduję w meczu za tydzień.

vip2008 06.08.2011 16:16

Biała Gwiazda zagra w składzie: Pareiko - Lamey, Jaliens, Chavez, Paljić - Sobolewski, Wilk, Melikson - Małecki, Biton, Iliev

emailowiec 06.08.2011 16:16

Pareiko - Lamey, Jaliens, Chavez, Paljić - Sobolewski, Wilk, Melikson - Małecki, Biton, Iliev

Oto skład Wisły. Jest Biton za Genkova i Paljic za Diaza.

1986 06.08.2011 16:22

Po jaką cholere Melikson, znów człowiek będzie drżał o jego zdrowie

kozimtsw 06.08.2011 16:23

Chyba najlepsze zestawienie na chwilę obecną. Jestem ciekaw gry Bitona !!! Musimy zwyciężyć, Jazda, jazda, jazda... !!!

63.5 Kg 06.08.2011 16:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1986 (Post 1141853)
Po jaką cholere Melikson, znów człowiek będzie drżał o jego zdrowie

Hahaha...

To moze niech w ogole nie gra....:rotfl:

1q2 06.08.2011 16:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1141857)
Hahaha...

Trenować w zasadzie też nie powinien;)

kozimtsw 06.08.2011 16:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1141857)
Hahaha...

Niech odpoczywa do końca kontraktu :)

Proud 06.08.2011 16:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kozimtsw (Post 1141860)
Niech odpoczywa do końca kontraktu :)

Powinni go zamknąć w takiej kopule bez kantów i ostrych elementów. :D

To jest piłka nożna, kontuzje się zdarzają.

A urazu to można się nawet w domu nabawić, jak choćby Canizares prze MŚ :D

sevenheaven 06.08.2011 16:33

to może oddamy go komuś za darmo ..

fajnie, że Biton zagra od 1 minuty, czuję, że dzisiaj coś strzeli ..
mam nadzieję, że Wilk nie zagra drugiego takiego meczu jak na Widzewie gdzie grał katastrofalnie

zastanawia mnie tylko zmiana Diaza ..

Szarny 06.08.2011 16:36

Maaskant pewnie sobie myśli "Mam Meliksona i nie zawaham się go użyć" i prawidłowo.

Jak ma złapać kontuzje to może ją równie dobrze złapać na treningu albo wchodząc po schodach. Poza tym, tyle razy go w meczu kopią, przewracają, a on niewzruszony gra dalej na tym samym poziomie. Jest nieśmiertelny i nie ma potrzeby, żeby go oszczędzać.

piotrek_ksk 06.08.2011 16:41

ma ktoś link do relacji w necie?

Joaquin 06.08.2011 16:41

A moim zdaniem jest to optymalne zestawienie pierwszej 11 i takim składem zagramy z Apoelem.
Diaz jest mniej więcej równy z Paljiciem, a Genkov póki co bez formy.
Za tydzień trener pewnie oszczędzi co bardziej zmęczonych graczy. Dziś muszą grać najlepsi co by rytm meczowy mieli w nogach.

Burza nad Warszawą...

vip2008 06.08.2011 16:47

Grzesiu Milelcarski jako komentator- od razu lepiej:)

Krakus! 06.08.2011 16:48

zaczynają się jaja z transmisją ...
dawny C+ wróć proszę.

kacpaw91 06.08.2011 16:53

Szkoda, że trener na ławce nie znalazł miejsca dla Boguskiego. Pograł 8 minut, zaliczył asystę i następny mecz poza kadrą.

Elendil 06.08.2011 17:45

Genkov za Bitona, od razu po przerwie

Ogryzek 06.08.2011 17:53

Jeśli nie możesz wygrać, chociaż zremisuj. Mam nadzieję że nam Polonia nie ucieknie na 5 punktów po 2 kolejkach. Trzeba walczyć do końca.

sayek89 06.08.2011 17:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 1141894)
Genkov za Bitona, od razu po przerwie

Tak a gdyby grał Genkov to było by inaczej...

Elendil 06.08.2011 17:58

Genkov dobrze przytrzymuje piłki, dając miejsce skrzydłowym.

pchelas 06.08.2011 18:12

Gramy taki piach, że szkoda gadać. Wychodzi na to, że jeden mecz nam się udał w tym sezonie na razie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:34.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl