Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [1 kolejka] Widzew - Wisła 30.07.2011 godz. 18:00 czyli rusza liga !!! (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8197)

Semper Fidelis 1985 27.07.2011 14:59

Puścić w bój Bitona, Genkov bez formy.
Iliev niech gra bo i tak nie zagra z Litexem.
Kiro może zagrać, niech wchodzi w rytm meczowy.
Melex niech odpoczywa żeby czasem mu drwale z Łodzi nóg nie połamali, Guła pokazuje że ma chęć do gry.
Jovanović - trzeba zobaczyć co z niego za grajek.
Boguski na 20-30 min też mógłby się pokazać.

Powinno być łatwo (obstawiam 2/3-0) ale wkońcu to pierwszy mecz sezonu i ciężko spodziewać się co pokaże Widzew

virus_nh 27.07.2011 14:59

Jak dla mnie powinniśmy wyjść optymalnym składem, jeżeli ktoś chce dawać odpocząć naszym graczom po uwaga 3 meczach, to czego my chcemy szukać w dalszej części sezonu. Wejdziemy załóżmy do LM lub zagramy w grupie LE dojdzie do tego puchar Polski, i zrobi się maraton : gramy co 3 dni. Wtedy to chyba trzeba byłoby wystawiać inną 11 na mecz ligowy a inną na pucharowy :)

Zrozumiem odpoczynek kluczowych graczy gdy sezon osiągnie pełne obroty i wszystkie rozgrywki będą już w zaawansowanym stadium, ale nie możemy na samym jego początku mówić, że piłkarze są zmęczeni gdy raptem pokopali piłke przez 270 minut.

filemon 27.07.2011 15:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez virus_nh (Post 1134633)
Jak dla mnie powinniśmy wyjść optymalnym składem, jeżeli ktoś chce dawać odpocząć naszym graczom po uwaga 3 meczach, to czego my chcemy szukać w dalszej części sezonu. Wejdziemy załóżmy do LM lub zagramy w grupie LE dojdzie do tego puchar Polski, i zrobi się maraton : gramy co 3 dni. Wtedy to chyba trzeba byłoby wystawiać inną 11 na mecz ligowy a inną na pucharowy :)

Zrozumiem odpoczynek kluczowych graczy gdy sezon osiągnie pełne obroty i wszystkie rozgrywki będą już w zaawansowanym stadium, ale nie możemy na samym jego początku mówić, że piłkarze są zmęczeni gdy raptem pokopali piłke przez 270 minut.

Nie rozumiesz pewnego faktu. Gdy już będziemy w grupie LE/LM to nam rybka, cel osiągnęliśmy. Tymczasem teraz mamy chuchać i dmuchać na najlepszą jedenastkę, bo chcemy się tam dostać i nawet najmniejszy szczegół jakim jest delikatne zmęczenie może przesądzić o braku naszego awansu.
Czy chcesz czy nie, Maaskant to wie, i wystawi nieco inny team przeciwko Widzewowi.

BTW: http://www.youtube.com/watch?v=GpmI1Qua_6s - prezes Lato też ma coś do dodania :D

Kris Dee 27.07.2011 15:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez virus_nh (Post 1134633)

Generalnie masz racje ale jednak rewanż z Litexem to nie jest zwykły trzeci mecz w osiem dni, tylko prawdopodobnie najważniejszy w tej rundzie.
Przypominam że jeszcze nie awansowaliśmy, a po tym co widziałem wczoraj to nie skreślałbym jeszcze Bułgarów.
Nie muszę chyba pisać co by oznaczało odpadnięcie z Litexem i późniejsza ewentualna klęska w 4 rundzie el. LE.

Tak jak pisałem wyżej, jeżeli nie będzie urazów to myślę że wyjdziemy w podstawowym składzie, i po godzinie gry Maaskant zapewne zdejmie Meliksona, Sobola, Genkova(gdy już bedziemy wysoko wygrywac :) hehe oby).

virus_nh 27.07.2011 15:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1134648)
Nie rozumiesz pewnego faktu. Gdy już będziemy w grupie LE/LM to nam rybka, cel osiągnęliśmy. Tymczasem teraz mamy chuchać i dmuchać na najlepszą jedenastkę, bo chcemy się tam dostać i nawet najmniejszy szczegół jakim jest delikatne zmęczenie może przesądzić o braku naszego awansu.
Czy chcesz czy nie, Maaskant to wie, i wystawi nieco inny team przeciwko Widzewowi.

BTW: http://www.youtube.com/watch?v=GpmI1Qua_6s - prezes Lato też ma coś do dodania :D

Fakt, masz całkowitą rację wiadomo, że trzeba dmuchać i chuchać na nasze gwiazdy :)

buczo1985 27.07.2011 15:44

Chciałbym od początku zobaczyć na boisku Bitona. Składem można trochę pomieszać. Ciekaw jestem postawy zmienników. Mamy szeroką kadrę to wykorzystajmy to :D

filemon 27.07.2011 15:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez virus_nh (Post 1134662)
Fakt, masz całkowitą rację wiadomo, że trzeba dmuchać i chuchać na nasze gwiazdy :)

Mam nadzieję, że to nie ironia i rozumiesz rangę spotkania. Po nim niech sobie RM wystawia ten sam skład codziennie, ale do tego czasu trzeba zrobić wszystko, by się nie osłabić.

@Virus_nh: Uff :)

Karherop 27.07.2011 16:04

Jak dla mnie z Widzewm musi odpocząć Diaz , Genkov , Melikson musowo

za nich Paljic , Biton i Garguła

można się też zastanowic czy nie dać szansy Jovanoviciowi od początku ( za Lameya ) lub Jirsakowi ( za Sobola )

moj skład Jovanic - Jovanovic , Jaliens , Chavez , Paljic - Wilk , Jirsak , Garguła - Iliev , Biton , Kirm

powinniśmy dać rade w Łodzi , a nawet jeśli to remis nie będzie jakąś tragedią , szczególnie gdy pomyślimy o środowym spotkaniu

virus_nh 27.07.2011 16:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1134676)
Mam nadzieję, że to nie ironia i rozumiesz rangę spotkania. Po nim niech sobie RM wystawia ten sam skład codziennie, ale do tego czasu trzeba zrobić wszystko, by się nie osłabić.

Oczywiście, że nie irionia. Przyznałem racę mając na uwadze jak sam wspomniałeś rangę spotkania z Litexem.

marcinm 27.07.2011 17:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TommyTSW (Post 1134493)
w poprzednim sezonie wygraliśmy 0-1 po bramce Paljica

tak w tamtym sezonie po bramce Paljica ,ale tymczasowym trenerem był własnie Kulawik ,w tym samym dniu co wyjazd do Łodzi trenerem został Maaskant , spiker na stadionie w Łodzi nawet o tym mówił:-)

dulli78 27.07.2011 17:09

Jak Sergiejowi nic poważnego nie doskwiera to uważam, że właśnie on powinien bronić z Widzewem, żeby wejść w rytm meczowy. Odpocząć powinni Maor, Sobol i Lamey- priorytetem jest w tym momemncie rewanż z Liteksem.

63.5 Kg 27.07.2011 17:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1134691)
Jak dla mnie z Widzewm musi odpocząć Diaz , Genkov , Melikson musowo

za nich Paljic , Biton i Garguła

można się też zastanowic czy nie dać szansy Jovanoviciowi od początku ( za Lameya ) lub Jirsakowi ( za Sobola )

moj skład Jovanic - Jovanovic , Jaliens , Chavez , Paljic - Wilk , Jirsak , Garguła - Iliev , Biton , Kirm

powinniśmy dać rade w Łodzi , a nawet jeśli to remis nie będzie jakąś tragedią , szczególnie gdy pomyślimy o środowym spotkaniu

Jak mamy myslec o remisach z takim zespolem jak Widzew to co bedzie z lepszymi...

vaazon 27.07.2011 17:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dulli78 (Post 1134733)
Jak Sergiejowi nic poważnego nie doskwiera to uważam, że właśnie on powinien bronić z Widzewem, żeby wejść w rytm meczowy. Odpocząć powinni Maor, Sobol i Lamey- priorytetem jest w tym momemncie rewanż z Liteksem.

+1 1906% poparcia.
Nie możemy przesadzać z ilością zmian, bo przecież chcemy wygrać ten mecz, co nie?
Sobol i Maor muszą odpocząć. Sobol ma swoje lata, więc taka częsta gra może spowodować kontuzję lub spadek możliwości. Melikson to nasz skarb, a o skarb trzeba się troszczyć. Po to mamy dobrych rezerwowych, żeby w takim meczu dostali szansę i potwierdzili swoją gotowość do rywalizowania o miejsce w składzie.

Proud 27.07.2011 17:21

Powinien grać optymalny sklad. Mamy początek sezonu, nie są zmęczeni, a widać duże braki w zgraniu zespolu. Gdzie mają się zgrywać jak nie w meczach ligowych?

Wydaje mi się, że wyjdą w podstawowym składzie. Znaki zapytanie jedynie co do lewej obrony, bramki i pozycji Iliewa.

misiek088 27.07.2011 17:30

Garguła dobrze wygląda ! Wstawiłbym go za melexa - niech odpoczywa chłopina
a zamiast Genkova wstawiłbym Bitona - potem wszedłby za niego w drugiej połówce Boguś
Kiro niech sie ogrywa po kontuzji, jirsaka dałbym za Sobola żeby odpoczął przed rewanżem z Litexem

Mój skład na Widzew: Jovanić - Lamey - Chavez - Jaliens - Diaz -- Kirm - Jirsak - Wilk - Garguła - Illiev (Paljić) --- Biton !

PS. Wkońcu mamy szeroką kadre, każdy dobry :)

wujekWojtek 27.07.2011 17:44

Kogo pozbył się Widzew oprócz Sernasa? Dzalamidze dalej jest wypożyczony czy jak?

mitmichael 27.07.2011 17:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez misiek088 (Post 1134743)
Garguła dobrze wygląda ! Wstawiłbym go za melexa - niech odpoczywa chłopina
a zamiast Genkova wstawiłbym Bitona - potem wszedłby za niego w drugiej połówce Boguś
Kiro niech sie ogrywa po kontuzji, jirsaka dałbym za Sobola żeby odpoczął przed rewanżem z Litexem

Jezeli chodzi o Meliksona to popieram w 100%

AYALA 27.07.2011 18:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez misiek088 (Post 1134743)

Mój skład na Widzew: Jovanić - Lamey - Chavez - Jaliens - Diaz -- Kirm - Jirsak - Wilk - Garguła - Illiev (Paljić) --- Biton !

PS. Wkońcu mamy szeroką kadre, każdy dobry :)

za Kirma- Nunzez a za Jirsaka ktokolwiek.

HEDu 27.07.2011 18:26

Powiedzmy sobie szczerze - mamy teraz praktycznie dwie równorzędne jedenastki z pewnymi wyjątkami typu indywidualność Meliksona - więc szczerze, pół składu można wymienić, szczególnie w ofensywie a i tak myśle, że wygramy.

filemon 27.07.2011 18:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wujekWojtek (Post 1134751)
Kogo pozbył się Widzew oprócz Sernasa? Dzalamidze dalej jest wypożyczony czy jak?

Velibor Đurić, Paul Grischok, Rafał Grzelak, Préjuce Nakoulma, Michał Pytkowski, Darvydas Šernas, Bogdan Straton, Wojciech Szymanek, Sebastian Zalepa.
Spore osłabienie, jak na ich kadrę, która wygląda teraz następująco: http://pl.wikipedia.org/wiki/Widzew_...on_2011.2F2012

Zapewne wyjdą:
Mielcarz - Broź, Madera, Ukah (Bieniuk), Dudu - Budka, Bruno Pinheiro, Panka (Mroziński), Żigajews (Riski) - Grzelczak, Dżalamidze
Bramki w sparingach strzelał głównie Okachi, nie wiem czy go podpisali. (Edit: nie podpisali) Nigeryjski 20letni napastnik.

Widzew w sparingach:

Szczerbiec Wolbórz – Widzew Łódź 0:5 (0:2)
Dolcan Ząbki – Widzew Łódź 2:1 (2:0)
Sandecja Nowy Sącz – Widzew Łódź 1:0 (0:0)
Podbeskidzie Bielsko-Biała – Widzew Łódź 0:1 (0:1)
Widzew Łódź – GKS Bogdanka Łęczna 1:2 (0:0)
Omonia Nikozja – Widzew Łódź 4:3 (4:1)
Korona Kielce – Widzew Łódź 1:1 (0:0)

Nie wygląda to imponująco :>
Bramki dla Widzewa: Radzio x3, Okachi&Grzelczak x2, po razie: Panka, Dudu, Broź, Grzeszczyk i Ceglarz. Podkreśleni to Ci, którzy raczej przeciw nam wystąpią. koniec analizy :D

CH. 27.07.2011 18:46

Równorzędne?
bez przesady..
Wystarczyło że brakło Pareiki wczoraj i kilka stanów przedzawałowych było. Wystarczyło że brakło Małego i nie miał kto pociągnąć mocno do przodu. Nic im się nie stanie jak rozegrają 2 mecze w przeciągu kilku dni. Charytatywnie tego nie robią tylko inkasuja tyle ile Górnik za pół roku.

JrQ- 27.07.2011 19:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Syn Kangura z 1984 (Post 1134420)
Pytanie, po co zmieniać Ilieva skoro wiadomo że w rewanżu z Liteksem nie może zagrać i najprawdopodobniej w jego miejscu zagra Mały?

w sumie masz rację - zakładałem, że może nie mieć sił na 90 min :-)

Cytat:

Jak dla mnie ważniejszy jest rewanż z Litexem niż mecz z Widzewem, nie sądzisz?
myślę, że nie ma sensu myśleć w takich kategoriach

oba spotkania są bardzo ważne, oba trzeba wygrać
przypomnijcie sobie jak Kuchenkorz skonczyl odpuszczajac sobie kilka spotkan w lidze
liga dosc wyrownana, trzeba wygrywac co sie da

czesto bywalo tak, ze przy lepszej grze w pucharach kluby lige odpuszczaly
co wg mnie jest bledem

oczywiscie, najlpiej by bylo wyjsc rezerwą i wygrac
a najbardziej optymalnie IMHO to dac odpaczac najstarszym
bez przesady znow, mecz byl we wtorek, next w środe, duzo czasu

co innego, gdybysmy grali najpierw sroda, pozniej wtorek

tofik 27.07.2011 19:16

Dobry mecz dla trenera by przetestować inne warianty składu przed rewanżem z Litexem. Najlepiej w miejsce tych, którzy nie spełniaja oczekiwań wprowadzić zmienników. Po to chyba ta kadra jst szeroka, żeby jak coś nie wychodzi zmienić zawodnika.
Dlatego :
Jovanović za Diaza, chyba komentarz zbędny
Nunez za Wilka - po co nam 2 przecinaków w meczu, w którym chcemy prowadzić grę ? (w drugiej Wilk za Sobola, żeby nie męczył się całe spotkanie),
Biton za Genkowa, który nie stwarza żadnego zagrożenia, ani nie umie grąc kombinacyjnie.

Innych nie wolno zmieniać, bo ci nowi musza grać z trzonem zespołu, by się przekonać jak to funkcjonuje. A bez Meliksona to i Widzew nas może u siebie klepnąć, żadne z nas tuzy.

Wizard 27.07.2011 19:21

Śmieszy mnie to gadanie o zmęczeniu i braku sił na 90 min. Ludzie, to są zawodowcy, na początku sezonu (nawet liga się jeszcze nie zaczęła!) a wy już gadacie o zmęczeniu. To na zachodzie wg waszego rozumowania grają same roboty. A później narzekacie na polskich piłkarzy, że są leniwi, podczas gdy sami ich usprawiedliwiacie. Głównym problemem Wisły nie jest zmęczenie (sic) ale brak zgrania. I od tego są między innymi mecze co 4-5 dni aby to zgranie poprawiać z każdym spotkaniem. Dlatego osobiście liczę na najsilniejszy skład w meczu z Widzewem, nie ma żadnego odpuszczania (ew. 1-2 zmiany, ale nie rewolucja kadrowa, co niektóre mądre głowy tu proponowały). Gdy wynik będzie rozstrzygnięty można dać odpuścić np. Meliksonowi - z obawy o kontuzję (chociaż co ma być to będzie - równie dobrze na treningu może odnieść uraz). I tak o wszystkim zadecyduje Maaskant, gdyż to on ma szczegółową wiedzę jak dany piłkarz się regeneruje i wybierze z całą pewnością najlepiej.

TheMadness06 27.07.2011 19:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1134821)
Dobry mecz dla trenera by przetestować inne warianty składu przed rewanżem z Litexem. Najlepiej w miejsce tych, którzy nie spełniaja oczekiwań wprowadzić zmienników. Po to chyba ta kadra jst szeroka, żeby jak coś nie wychodzi zmienić zawodnika.
Dlatego :
Nunez za Wilka - po co nam 2 przecinaków w meczu, w którym chcemy prowadzić grę ? (w drugiej Wilk za Sobola, żeby nie męczył się całe spotkanie),
Biton za Genkowa, który nie stwarza żadnego zagrożenia, ani nie umie grąc kombinacyjnie.

Innych nie wolno zmieniać, bo ci nowi musza grać z trzonem zespołu, by się przekonać jak to funkcjonuje. A bez Meliksona to i Widzew nas może u siebie klepnąć, żadne z nas tuzy.

Jak dla mnie najlepszy do tej pory wariant w tym temacie.

Marcelo97 27.07.2011 20:28

Mecz z Widzewem to dobra okazja by czołowi zawodnicy odpoczęli, a także idealna okazja zmienników. Kurto- Jovanović Kowalski Bunoza Diaz- Nunez Jirsak- Kirm Garguła Iliev - Biton
rezerwa: Jovanić, Burliga, Brud, Boguski, Małecki, Melikson, Paljić
i myślę, że 0:2 będzie dobrym wynikiem, gdyż Widzew raczej kandydat nr 1 do spadku po ich "wzmocnieniach"...

coni 27.07.2011 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcelo97 (Post 1134890)
Mecz z Widzewem to dobra okazja by czołowi zawodnicy odpoczęli, a także idealna okazja zmienników. Kurto- Jovanović Kowalski Bunoza Diaz- Nunez Jirsak- Kirm Garguła Iliev - Biton
rezerwa: Jovanić, Burliga, Brud, Boguski, Małecki, Melikson, Paljić
i myślę, że 0:2 będzie dobrym wynikiem, gdyż Widzew raczej kandydat nr 1 do spadku po ich "wzmocnieniach"...

odpoczęli? a teraz mamy maj i koncówke sezonu czy lipiec i początek sezonu?

Oni raczej muszą się zgrywać!

Marcelo97 27.07.2011 21:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez coni (Post 1134909)
odpoczęli? a teraz mamy maj i koncówke sezonu czy lipiec i początek sezonu?

Oni raczej muszą się zgrywać!

racja źle to ujęłem ;) no to może, by regenerowali siły na ważniejsze mecze...

karas1983 28.07.2011 13:05

Małecki nie zagra z Widzewem.

http://www.sport.pl/pilka/1,70998,10...treningow.html

Ale i tak powinniśmy pewnie wygrać.

mitmichael 28.07.2011 13:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez karas1983 (Post 1135269)
Małecki nie zagra z Widzewem.

http://www.sport.pl/pilka/1,70998,10...treningow.html

Ale i tak powinniśmy pewnie wygrać.

W sumie dobrze, ze z Widzewem nie zagra - bardziej bedzie potrzebny w rewanzu z Litexem. Co do Pareiki to nie wiem - lepiej by grał z Litexem a tutaj znowu lepiej by był w rytmie meczowym dlatego decyzja niech zostanie w kwestii trenera. Ja postawilem w składzie Jovanicia i tego sie trzymam

kacpaw91 28.07.2011 13:25

Ja bym chciał, aby Maaskant sprawdził opcję z Jovanoviciem na prawej obronie i Lameyem na lewej. Ciekaw jestem, czy to nie byłoby optymalne rozwiązanie przy niepewnym Diazie i Draganie. Dodatkowo Boguskiego na skrzydle, aby się przekonać czy w tym sezonie nam pomoże coś. Na ławce przydałby się ktoś z MESY, albo Brud. Przy dobrym wyniku niech sobie pograją, trzeba zacząć kogoś ogrywać, Legia i Lech to robią od jakiegoś czasu.

_ukoL 28.07.2011 13:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcelo97 (Post 1134935)
racja źle to ujęłem ;) no to może, by regenerowali siły na ważniejsze mecze...

W takich meczach potrzeba trzech punktów bez ryzyka w postaci wystawiania eksperymentalnej jedenastki. Zmiany powinny być co najwyżej kosmetyczne. Zlekceważenie Widzewa to strzał w kolano. Puchary pucharami ale walka o ligowe punkty to bardzo ważna sprawa. Tym bardziej, że apetyty na mistrza wietrzy wielu...

Mario Nh 28.07.2011 13:49

Amica Wronki, niech gra tej drużyny w zeszłym sezonie będzie przestrogą bo gdzie wylądowali teraz każdy wie.

Będzie ciężko, obawiam sie, ze zremisujemy.

kacpaw91 28.07.2011 13:54

Lech w tamtym sezonie miał 13-14 zawodników, którzy prezentowali podobny poziom. My teraz podobno mamy dwie podobne jedenastki (owszem jest kilka wyjątków). Sądzę, że Ci co zaliczają się do tej drugiej grupy będą chcieli pokazać, że powinni należeć do pierwszej grupy i to jest wystarczająca motywacja. Widzew ponadto się osłabił. W perspektywie meczu z Liteksem wypróbowanie kilku zawodników mogłoby być korzystne. Może ktoś się akurat objawi? Normalnie moglibyśmy zawodników sprawdzać w rezerwach, ale ich nie mamy. Jest MESA, ale nie umieścimy tam całej drugiej 11-stki.

CH. 28.07.2011 14:39

Cytat:

9 lat, 11 miesięcy i 5 dni minie w sobotę, w dniu meczu Widzewa z Wisłą, od ostatniego ligowego zwycięstwa łodzian nad zespołem „Białej Gwiazdy”.
Jeszcze więcej czasu minęło od ostatniego zwycięstwa łodzian nad Wisłą w Krakowie. Miało ono miejsce dokładnie 21. września 1996 roku, czyli w ostatnim mistrzowskim sezonie Widzewa. Szkoleniowcem łódzkiego klubu był wówczas obecny selekcjoner reprezentacji Polski Franciszek Smuda, a spotkanie zakończyło się wygraną jego zespołu 2:1.
.
tyle w temacie. remis będzie katastrofą, wygrana formalnością. Zresztą Widzew się jeszcze bardziej osłabił niż wzmocnił

Heero 28.07.2011 21:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1135317)
My teraz podobno mamy dwie podobne jedenastki (owszem jest kilka wyjątków).

Pierwsza 11.: Pareiko - Lamey, Jaliens, Chavez, Diaz - Sobolewski - Melikson, Nunez - Małecki, Iliev - Genkov
Druga 11.: Jovanić - Jovanović, Kowalski, Bunoza, Paljić - Wilk - Garguła, Jirsak - Boguski, Kirm - Biton
Na papierze druga 11. powinna sobie z Widzewem poradzić, ale wiadomo, że różnie bywa... co nie zmienia faktu, że jak ktoś z pierwszej 11. wypadnie, ma go kto zastąpić, co naprawdę nastraja optymistycznie w przeciągu całego sezonu.

Na Widzew widziałbym taki skład: Pareiko (jeśli będzie gotowy na 100%, bo inaczej nie ma sensu ryzykować pogłębienia urazu) - Lamey, Jovanović , Chavez, Diaz (potrzebuje grać, by wrócić do formy) - Sobolewski - Melikson, Garguła - Kirm, Iliev - Genkov (na przełamanie, na wiosnę też strzelił w 3. meczu). A zmiany: Wilk za Sobolewskiego, Nunez za Meliksona, Biton za Genkova.
To oczywiście moje luźne przemyślenia, nie widzę jak zawodnicy prezentują się na treningach, kto był poturbowany po meczu z Litexem itp.

yogul 28.07.2011 22:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Heero (Post 1135877)
Na Widzew widziałbym taki skład: Pareiko (jeśli będzie gotowy na 100%, bo inaczej nie ma sensu ryzykować pogłębienia urazu) - Lamey, Jovanović , Chavez, Diaz (potrzebuje grać, by wrócić do formy) - Sobolewski - Melikson, Garguła - Kirm, Iliev - Genkov (na przełamanie, na wiosnę też strzelił w 3. meczu). A zmiany: Wilk za Sobolewskiego, Nunez za Meliksona, Biton za Genkova.
To oczywiście moje luźne przemyślenia, nie widzę jak zawodnicy prezentują się na treningach, kto był poturbowany po meczu z Litexem itp.

strasznie mi się nie podoba ten skład :
Pareiko - nawet jeżeli czułby się w sobotę dobrze to lepiej dmuchać na zimne, dać mu odpocząć jeszcze pare dni, po nim wiemy że nawet gdy po 2 tyg bez gry wejdzie w pierwszej 11 na Liteks to będzie mocnym punktem zespołu.

Jovanović - tu chyba jakieś nieporozumienie. Q nie błyszczy jednak Serb też nie wykazał się w sparingach jakimiś super umiejętnościami. Poza tym co ważne, w obronie najważniejsze jest zgranie które powinno być szlifowane z meczu na mecz.

Diaz - moim zdaniem powinien zagrać Dragan który ma wrócić do rytmu meczowego, ponieważ nie wierze że w środe zagra Junnior. To jest niemożliwe.

Sobolewski - wiadomo że nie te lata i od niego zawsze można oczekiwać równego dobrego poziomu, jednak dać mu odpocząć przed rewanżem, bo w Bułgarii bardzo dużo zdrowia zostawił na boisku.

Melikson - tu mam dylemat, co mecz robi 110 % normy, zawodnik i trener muszą wiedzieć kiedy należy zrobić mały odpoczynek żeby naładować baterie. Myślę że jeszcze nie teraz.

Ja bym chciał zobaczyć skład :

Jovanić - Lamey, Jaliens, Chavez, Paljić - Wilk - Melikson, Garguła - Nunez, Iliev - Biton

Szczególnie zależy mi na Bitonie żeby dać mu szanse w meczu o punkty.
Wiemy na co stać Genkowa, wiemy że osamotniony wśród obrońców z Litexu nie wiele mógł zrobić,
a Izraelczyk przy podobnych warunkach fizycznych oprócz dobrej zastawki prezentuje niezłą szybkość,
a nóż strzeli 3 bramki i okaże się kolejnym zaskoczeniem na Bułgarów?

Dodatkowo zamiana miejsca Nuneza z Meliksonem.
Dla mnie Maor powinien grać jako wolny elektron mając za sobą dwóch bardziej defensywnych pomocników.
Grając na skrzydle wydaje mi się że wiele traci swojej przebojowości, a dodatkowo skrzydłowy musi się wracać pod własną bramkę co Izraelczykowi szło opornie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wizard (Post 1134823)
Śmieszy mnie to gadanie o zmęczeniu i braku sił na 90 min. Ludzie, to są zawodowcy, na początku sezonu (nawet liga się jeszcze nie zaczęła!) a wy już gadacie o zmęczeniu. To na zachodzie wg waszego rozumowania grają same roboty. A później narzekacie na polskich piłkarzy, że są leniwi, podczas gdy sami ich usprawiedliwiacie.

Moim zdaniem nie chodzi o samo zmęczenie zawodników, bo jak dla mnie powinni grać cały rok co 3 dni, jednak czasami lepiej dać komuś odpocząć, jak na przykład Sobolowi by na świeżości zagrał rewanż z Bułgarami.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1134821)
Dlatego :

Dokładnie! Graliśmy 3 mecze, wszystkie asekuracyjnie, dobrze by było gdyby na ten Widzew przećwiczyli wariant że nagle (odpukać) przegrywamy z Litexem 0:2 i trzeba ich przycisnąć zagrać wyżej, rozmontować ich obronę, bo Widzew zagra defensywnie.

Natomiast nie rozumiem zmiany Jovanović za Diaza, jeżeli wariant na Litex to obawiam się że w rewanżu Serb mógł by dostać czerwoną kartkę przy kryciu Toma.

mitmichael 28.07.2011 22:21

Chciałbym chociaz raz zobaczyc Wisłe grajaca ofensywnie - mecz z Widzewem byłby dobry na sprobowanie takiej taktyki

farben 28.07.2011 22:23

Ekstraklasa: Wisła zaczyna w sobotę. Obroni mistrzostwo?

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...stwo,id,t.html

Co za pytanie :))

filemon 28.07.2011 22:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez farben (Post 1135907)
Ekstraklasa: Wisła zaczyna w sobotę. Obroni mistrzostwo?

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...stwo,id,t.html

Co za pytanie :))

retoryczne :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:25.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl