Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Copa America 2011 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8180)

W.S 17.07.2011 21:18

Cóż za emocje 1 połowa też taka była??

WiślakMyślenice 17.07.2011 21:32

Poza 2 sytuacjami dla Brazylii tak samo emocjonująca. ;/

rabi86 17.07.2011 21:57

Co tam Copa America, Mistrzostwa Świata Kobiet Rulez :)

silver03 17.07.2011 22:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rabi86 (Post 1128362)

Są cycki? :P

WiślakMyślenice 17.07.2011 22:22

"Fred, Freeed! Ale nie doszedł..." by Szpaq ^^

Titto 17.07.2011 22:24

Ten Fred jakiś strasznie nieudolny :P

A poza tym zauważyliście, że Menenzes praktycznie w każdym meczu robi takie same zmiany? Elano, Fred i Lucas...:)

Teqcontroller 17.07.2011 22:32

No to karne pokażą kto dalej przejdzie.

W.S 17.07.2011 22:41

Sprzedany! Świetne karne Brazylii

WiślakMyślenice 17.07.2011 22:44

Brazylia chyba zapomniała jak się karne strzela...

sessegnon 17.07.2011 22:46

Przestrzelić cztery karne to jednak sztuka...

Teqcontroller 17.07.2011 22:46

Brazylijczycy to prze ch*je :D nie strzelić ani jednego karnego.

mitmichael 17.07.2011 22:47

Hahaha niezla ta edycja Copa America - wczoraj Argentyna a dzisiaj Brazylia. POLSKO - Euro 2012 nalezy do Ciebie :rotfl:

Cinek1906 17.07.2011 22:47

Aż mi się nie chce wierzyć, że to prawda.. :D

Św. Mikołaj 17.07.2011 22:47

To nawet by Mały strzelił karnego :D . Straszliwy dzień mają Ci Brazylijczycy, ale po ich grze widziałem że mogą nie strzelić ani jednego karnego :)

WiślakMyślenice 17.07.2011 22:48

Pałkę frajerstwa roku przejmuje Brazylia ;)

rafalek 17.07.2011 22:48

Nie chce mi się wierzyć że to wszystko było uczciwe - tak przestrzeliwać te karne? To nie bylo że o milimetr ktoś się omsknął - to były strzały 2 metry nad bramką...

Bardzo grubymi nićmi szyte to wszystko

Titto 17.07.2011 22:49

Elano i Santos strzelili podobnie jak Matusiak w poprzednim sezonie, w meczu z Widzewem...Jakoś tak mi się skojarzyło :-D

mitmichael 17.07.2011 22:50

Teraz tylko czekac jak Wenezuela wywali z turnieju reprezentacje Chile :D Mecz juz niedlugo - ja ide spac bo jutro rano trzeba wstac :rotfl: Nic mnie juz nie zdziwi

piter116 17.07.2011 22:50

Brawo dla Paragwaju ! Gra Brazylii w tym turnieju to była profanacja futbolu.Nawet kobieca reprezentacja USA strzeliła dziś jednego karnego : ) Pani Larissa Riquelme obiecała coś gdy Paragwaj wygra CA ?

SZYMEK_TSW 17.07.2011 22:51

Pamięta ktoś sytuacje w której w serii rzutów karnych nie trafić wszystkich strzelanych? Bo ja oglądam już trochę tych meczy i nie kojarzę?

dzięki ;)

Jurand 17.07.2011 22:52

Mnie się skojarzyły zeszłoroczne eliminacje do LM i mecz Partizan - Anderlecht. Belgowie tak samo strzelali Panu Bogu w okno...

Fuks 17.07.2011 22:53

Brazylijczycy brali takie rozbiegi do piłki ze jakos sie nie dziwie ze nie trafli ani razu. Kazdy biegł zza pola karnego, a niektorzy to nawet ponad 7 metrów. Najlepszy zdecydowanie był ten ostatni, jego sposob podejscia do piłki był genialny.

flamengista 17.07.2011 22:54

Odpaść w złym stylu w karnych - wydaje się niemożliwe. Ale jednak... 4 przestrzelone jedenastki to totalna kompromitacja.

Brazylia w tym turnieju grała od początku kichę. Neymar zamiast się robić na gwiazdę powinien zacząć grać w piłkę. Moim zdaniem facet jest przereklamowany, a dzisiaj pokazał ile jest wart. Piłkarzowi, za którego się daje 50 mln € nie wypada marnować takich sytuacji, jak w I połowie z Paragwajem. To była 200% sytuacja, a chłopak nawet nie trafił w bramkę.

Moim zdaniem jednak najbardziej niepokojąca była forma całej drużyny. Odniosłem wrażenie, że Brazylijczycy - niezależnie od ligi, w której grają - zlekceważyli ten turniej i usiłowali wygrać go na stojąco.

Paragwaj awansował zasłużenie, bo bardziej chciał wygrać. Ale nie wróżę im sukcesu w całym turnieju - mają źle zestawione formacje, za duża luka między defensywą a linią pomocy. Wolni Brazylijczycy mieli zbyt dużo swobody, silniejszy przeciwnik to wykorzysta.

Najlepsze wrażenie jak dotąd sprawia chyba Urugwaj.

gianbuffon 17.07.2011 22:55

Brawo Paragwaj :D
Brazylia pokazała prawdziwą Joga Bonito w karnych haha
Pewnie będą narzekać na murawę, która oczywiście była tragiczna, ale obydwie drużyny miały takie samo utrudnienie.

rafalek 17.07.2011 22:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SZYMEK_TSW (Post 1128398)
Pamięta ktoś sytuacje w której w serii rzutów karnych nie trafić wszystkich strzelanych? Bo ja oglądam już trochę tych meczy i nie kojarzę?

Bodajże mecz Szwajcaria - Ukraina na Euro 2008, 3:0 dla Ukraińców chyba było...ale wtedy wszystko bronił...Shovkovski (tak się pisze?)

Teqcontroller 17.07.2011 23:00

Nie wiem skąd wiedziałem , ale od początku wiedziałem że Brazylia da dupy , i dała ;/

Argentyna , Brazylia , teraz mi zostało ino kibicować Urugwajowi.

ItaloPolak 17.07.2011 23:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SZYMEK_TSW (Post 1128398)

W minionym sezonie: Anderlecht vs Partizan Belgrad. Byl to mecz o awans do LM. Drużyna z Belgii przestrzeliła wszystkie karne...

...i bodajże na MS 2006 Szwajcaria vs Ukraina. Szwajcarzy tak samo jak piłkarze Anderlechtu nie trafili z 11m.

Brawo Paragwaj ! Takich Canarinhos to nie dało się oglądać !

Titto 17.07.2011 23:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fuks (Post 1128401)
Brazylijczycy brali takie rozbiegi do piłki ze jakos sie nie dziwie ze nie trafli ani razu. Kazdy biegł zza pola karnego, a niektorzy to nawet ponad 7 metrów. Najlepszy zdecydowanie był ten ostatni, jego sposob podejscia do piłki był genialny.

Rozbieg roszeczkę podobny do Elano (?).

miśqu 17.07.2011 23:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rabi86 (Post 1128362)

To był finał!!! Jestem pod wrażeniem! To był świetny wieczór MŚ Japonek i kasacja Brazylii. :D Amerykanki 3 karne, Brazylia 4 haha... Japonki pokazały charakter. Najpierw wyrównały na 1-1, potem w dogrywce w 117 na 2-2 i karne były ich. Szczerze to przez większość oglądałem mecz kobiet. Możecie się śmiać, ale fajnie się ogląda ich mecze. Może i piłka wolniej chodzi, może i nie biegają tak szybko, ale technicznie są bardzo dobrze wyszkolone i nie koszą się, tam 3-4 faule na polowe to wszystko. No czasami są takie starcia jak wczoraj w wykonaniu Szwedek. Osobiście jestem pod wrażeniem. Bardzo bym chciał zobaczyć Polki na takiej imprezie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 1128394)
Nie chce mi się wierzyć że to wszystko było uczciwe - tak przestrzeliwać te karne? To nie bylo że o milimetr ktoś się omsknął - to były strzały 2 metry nad bramką...

Bardzo grubymi nićmi szyte to wszystko

Wiesz jaki los czeka piłkarza sprzedającego mecz w Ameryce Pd? Śmierć z rąk wymiaru sprawiedliwości czyli miejscowych kiboli.

Squirtle88 18.07.2011 02:17

Wenezuela w półfinale , pierwszy raz w historii , czyli mamy turniej niespodzianek :)

leszekm_ 18.07.2011 05:23

O ile gra Argentyny to dla mnie niespodzianka, bo jednak w ich drużynie roi się od prze..ujów, to już Brazylii nie bardzo. Najsłabsza kadrowo Brazylia jaką pamiętam, gdzie te czasy gdy z przodu grały u nich same gwiazdy, tak jak np. w 2002 Rivaldo, Ronaldinho, Ronaldo? Teraz Brazylia to najbardziej przereklamowany piłkarz na świecie Neymar, jakiś tam Fred niewiadomo skad, w pomocy błyskotliwy jak Murawski Elano, drewniany Lucas Leiva, itd, itd.

Titto 18.07.2011 06:33

Zapowiada nam się finał...Peru - Wenezuela :shock:

dynek.pl 18.07.2011 07:00

Ja pierdzielę czyli nie zobacze już Chile w turnieju :(
Obejrzalem wlasnie skroty: 2 poprzeczki i obrona Częstochowy, gole dla Wenezueli po stalych fragmentach i bledzie bramkarza.

Czy zauwazyliscie, ze z kazdego cwiercfinalu awansowala druzyna grająca defensywnie i czychająca tylko na kontry ?
troche lipa

wojtaszek81 18.07.2011 07:43

w 1999 na CA Martin Palermo w meczu z Kolumbią nie strzelił aż 3 karnych:D

Mario Nh 18.07.2011 09:15

Ta dzisiejsza pierwsza połowa... tragedia. Natomiast w drugiej połowie plan wykonany przez Wenezuelę.
I tak wygra Urugwaj :D

flamengista 18.07.2011 09:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekm_ (Post 1128429)
O ile gra Argentyny to dla mnie niespodzianka, bo jednak w ich drużynie roi się od prze..ujów, to już Brazylii nie bardzo. Najsłabsza kadrowo Brazylia jaką pamiętam, gdzie te czasy gdy z przodu grały u nich same gwiazdy, tak jak np. w 2002 Rivaldo, Ronaldinho, Ronaldo? Teraz Brazylia to najbardziej przereklamowany piłkarz na świecie Neymar, jakiś tam Fred niewiadomo skad, w pomocy błyskotliwy jak Murawski Elano, drewniany Lucas Leiva, itd, itd.

No właśnie. Drużyna, która zagrała z Paragwajem była personalnie dość słaba. Thiago Silva mimo gry w Milanie nie zachwyca, a Lucio coraz słabszy. Maicon w tym turnieju zupełnie bez formy, podobnie jak reszta skrajnych obrońców. Ramires swoją grą nie w reprezentacji nie przekonuje mnie od samego początku, już na mundialu zawodził. Lucas Leiva to miły chłopak, ale zawodnik tej klasy parę lat temu nie załapałby się nawet na ławkę rezerwowych.

Przede wszystkim jednak brakuje liderów na boisku. Jeden Lucio to za mało. Brakuje charyzmatycznych piłkarzy w pomocy i ataku. Kiedyś Cafu, Branco, Dunga, Leonardo, Rivaldo, Kaka, Ronaldinho, Ronaldo - pchali zespół do przodu w trudnych momentach. Teraz lidera nie ma. Robinho się do tej roli nie nadaje, bo jest bez formy. A reszcie brakuje cech przywódczych. Ganso zawiódł na całej linii, spalił się psychicznie. Neymar pokazał, że jest jeszcze dzieciakiem, niezdolnym do gry na ustabilizowanym poziomie w poważnym turnieju.

Dla Brazylii to powinien być kubeł zimnej wody, bo drużyny nie ma. I trzeba ją zacząć budować na mundial - tak dużo czasu to już nie zostało. A przecież Canarihnos nie zagrają w eliminacjach.

bridgeburner 18.07.2011 09:31

Najsłabsza Brazylia jaka pamietam
A pierwsze MŚ jakie oglądąłem z pełna świadomościa to Mundial we Włoszech w 90 roku
Oni maja w tej chwili jednego piłkarza klasy światowej, najlepszego na swojej pozycji - Dani Alvesa
a reszta to przereklamowane gwiazdki
Neymar skonczy w najlepszym wypadku jak Robinho albo Diego a w najgorszym jak Kerlon,
niczego wiecej sie po nim nie spodziewam

Titto 18.07.2011 10:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1128474)
Neymar skonczy w najlepszym wypadku jak Robinho albo Diego a w najgorszym jak Kerlon,
niczego wiecej sie po nim nie spodziewam

Robinho zapowiadał się kilka lat temu na lepszego piłkarza, niż teraz, ale nie przesadzajmy... Robinho dzisiaj gra w całkiem silnym teamie - Milanie i to gra całkiem nieźle tzn. odgrywa ważną rolę w tym klubie dlatego też nie można o nim mówić jako synonim upadku...

miśqu 18.07.2011 10:41

Spoko, spoko - Brazylia już się tak kompromitowała. W 2001 przegrała w ćwierćfinale z Hondurasem, a potem w 2002 zdobyła tytul.

Wygrali ci co mieli świetnych bramkarzy. Muslera, Villar, Vega dokonywali cudów. :) Nie chce się w to wierzyć, ale chyba szykuje się powtórka z ME 2004 - Grecja, Mistrzostw Azji 2007 - Irak, czyli teraz kto? Wenezuela, to byłaby jeszcze większa niespodzianka niż te poprzednie. To byłoby mega wydarzenie. Chłopaki przez 50 lat notowali wyniki po 0-5, a teraz rozgrywają drugi z rzędu dobry turniej, a w eliminacjach do Mundialu spisywali się nieźle m.in. ogrywając Brazylię 2-0. Wystarczyło im po prostu dać szanse, wybudować stadiony i boiska na Cope 2007 i od razu podziałało.

Angmir 18.07.2011 10:50

Ten turniej to bukmacherskie jaja. W każdym dwumeczu wyrywa druzyna potencjalnie słabsza, jak bgdyby walczyli o tytuł najsłabszej drużyny Ameryki Południowej a nie najlepszej.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:17.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl